2023-12-04 35 瀏覽
我本身都好鍾意BBQ,但有時燒咗一兩轉之後都會好懶,唔想揸住隻义🙈,同埋有時得兩三個朋友去BBQ好似唔係咁好🤣,粗店燒烤就啱晒我哋呢啲懶人😌今日同朋友係旺角行完街,就入咗嚟試吓👫Staff人數唔多,但好有禮貌,一坐店員會幫你加辣粉同孜然粉係碟到,中意辣啲可以點多啲,然後會燃點喺保溫爐嘅蠟燭,個爐會暖住d串燒,設計超貼心❤️特別一提另一個貼心設計,紙巾布袋1個個咁掛喺頭頂,真係好方便😌然後我哋就可以點嘢食la😆餐廳採用QR code落單,食幾多點幾多;串燒係即叫即烤,落單後要耐心等待。我哋叫咗好多嘢食,分別order咗👇羊肉串(2串)$38-牛肉串(2串)$36-雞軟骨(2串)$22-五花肉(1串)$21-雞皮(2串)$22-烤生蠔$24/隻多春魚(2串)$20-原隻烤魷魚$34-一口甜薯$19/串豆角$16/串小臘腸燒茄子$49-土豆片14/串烤菠蘿$18/串炸饅頭$18(2個)🎈羊肉同埋牛肉都好淋,唔會燒到好un🎈烤生蠔好新鮮🎈 雞皮好香脆,送酒一流🎈 烤茄子🍆係原條,唔會好油,特別揀咗小臘腸口味,因為未試過🤣🎈烤魷魚🦑好好食,唔un,仲好貼心會俾埋鉸剪嚟剪開🎈烤菠蘿好甜好大個,我哋都

今日同朋友係旺角行完街,就入咗嚟試吓
👫Staff人數唔多,但好有禮貌,一坐

然後我哋就可以點嘢食la😆
豆角$16/串
小臘腸燒茄子$49-
土豆片14/串
烤菠蘿$18/串
炸饅頭$18(2個)
🎈羊肉同埋牛肉都好淋,唔會燒到好un
🎈烤生蠔好新鮮
🎈 雞皮好香脆,送酒一流
🎈烤魷魚🦑好好食,唔un,仲好貼心會俾埋鉸剪嚟剪開
🎈烤菠蘿好甜好大個,我哋都叫左兩轉
🎈炸饅頭,面頭脆卜卜,入邊軟林林,係童年回憶😌
🫶溫馨提示:餐廳需要加一服務費

店舖座位唔多,不過坐得舒服☺️
食到好飽,試唔哂所有款,下次一定會再來
2023-11-30
2023-11-16 52 瀏覽
收工後突然好想食串燒,特登走左去旺角try try佢🫡店舖裝修簡潔,最特別係店主係每張枱既上面掛左類似吊燈既野,仔細睇先知原來係紙巾盒😂店員亦好注重衞生,係我地坐低後先放調味料落個盤度👍鋪頭主打串燒,但打頭盤既海鮮就巳經先聲奪人🤤今次食左呢度既蠔、扇貝同蜆。前兩者超級重蒜超正🥹基本上兩者調味完全一樣,同樣有重蒜同少少辣椒,係扇貝加埋粉絲。扇貝好大粒食落口感多層次,蠔咬落鮮甜多汁。正👍蜆就係世界級,佢唔會好似其他餐廳咁將熟咗嘅蜆直接擺上枱,而且將未開嘅蜆放入一個可加熱嘅兜,即時煮俾你食。我哋眼見一開就即刻試一舊,完全食到佢既鮮甜味😋串燒裏面最鍾意就係佢嘅雞腎,調味得宜同時熟度岩岩好🤤牛肉串都好好食,咬落完全唔韌麻辣燙👍串燒配啤酒🍻perfect match

麻辣燙👍

串燒配啤酒🍻perfect match

2023-11-14 29 瀏覽
今日收工嚟到旺角搵食,咁啱行到嚟呢間串燒,就try try 佢!😋每枱上面都吊住個紙巾🤣既貼心又有趣呢邊就用手機落單嘅~🍺Hoegaarden & Asahi - $29/bottle食串燒就梗係要配酒飲啦👍🏻食到㷫烚烚嘅時候,即刻cool down返個人!🍲鐵鍋煮卜卜蜆 - $68落單個陣有個好貼心嘅位,就係有得揀走蔥!呢個蜆啱啱上枱嘅時候係未熟架,要等15分鐘啲蜆先開哂!所以非常新鮮,好鮮甜好彈牙😋食完啲蜆忍唔住飲埋個湯🤣好重蒜香味再加上少少辣👍🏻🦪焗生蠔 - $24/隻 & 烤大扇貝 - $32/隻中意食重蒜嘅朋友,一定要嚟食!海鮮好新鮮多汁,配上惹味嘅蒜茸辣椒,正👍🏻🥬 錫紙娃娃菜 - $34個娃娃菜煮得好稔,我個人好中意好稔嘅菜😙啱哂我口味。同樣係用蒜茸辣椒一齊煮的,仲有啲粉絲,好清爽解膩👍🏻🍲麻辣燙 - $48份量都算多!有鵪鶉蛋、豆卜、金菇、薯仔、豬紅、菜、好多粉絲🤣呢啲配菜都好索汁,吸哂個麻辣燙嘅精髓👍🏻串燒方面,我哋嗌咗羊肉串、牛肉串、雞中翼、雞腎、五花肉。夾埋就大約$140到!呢度想特別推薦個雞中翼、雞腎、牛肉串。雞中翼外皮好脆,入邊都好多汁👍🏻雞腎幾爽口,調味都好

每枱上面都吊住個紙巾🤣既貼心又有趣

呢邊就用手機落單嘅~

🍲鐵鍋煮卜卜蜆 - $68

🦪焗生蠔 - $24/隻 & 烤大扇貝 - $32/隻

🥬 錫紙娃娃菜 - $34

🍲麻辣燙 - $48

呢度想特別推薦個雞中翼、雞腎、牛肉串。雞中翼外皮好脆,入邊都好多汁👍🏻雞腎幾爽口,調味都好惹味。牛肉串燒得幾稔,生熟度啱啱好!
總結:我哋兩個人加埋服務費,食咗$500左右。呢度啲海鮮好高質,非常推薦!趁而家做緊特價,好快啲嚟食啦!😋
2023-11-14
  • 烤大扇貝
  • 鐵鍋煮卜卜蜆
  • 錫紙娃娃菜
突然同朋友好想食串燒,於是上網搵下,見到呢間門面整齊新淨,座位都較為寬敞舒適,跟住見佢有個較為得意有趣既布袋吊喺每張枱上面,幾有特色於是揀咗呢間串燒店····· 《粗店燒烤》一坐低,店員便在碟上加上辣椒粉和孜然粉,然後捧上一個爐,原來係俾大家暖住啲串燒用,竟然有細心位👍🏻👍🏻我哋QR code落單:-烤生蠔; 有辣椒同蒜蓉,生蠔肥美好味。-椒鹽魷魚鬚, 雞軟骨:吾會太多粉,酥脆可口,雞軟骨粒粒爽口,再加埋辣椒粉和孜然粉,相當惹味。😋-蜆煲:原本我哋諗住叫錫紙卜卜蜆,可能我哋order錯咗,嚟咗個煲😂不過本身都鍾意食蜆,所以都冇問題,蜆煲亦都鮮甜冇沙。-韭菜,娃娃菜:鮮嫩juicy唔乾身,必叫。-涼拌青瓜:新鮮爽口,辣到適中。之後掛住食,有啲冇影到,牛肉串,蒜蓉金菇,炸饅頭等⋯整體食物質數吾錯,燒得亦好味,環境座位寬敞而且冇太大浸油煙味,啱晒朋友們三五知己傾偈,會繼續幫襯👍🏻
於是揀咗呢間串燒店····· 《粗店燒烤》

我哋QR code落單:
-烤生蠔; 有辣椒同蒜蓉,生蠔肥美好味。
-韭菜,娃娃菜:鮮嫩juicy唔乾身,必叫。
-涼拌青瓜:新鮮爽口,辣到適中。

2023-10-27
  • 韭菜,娃娃菜
2023-10-10 66 瀏覽
7:00前或10:00後黎都好底食!有7折!佢嘅啤酒一d都唔貴!食串燒都正就係啤啤佢!Lee個燒茄子真係唔寫唔得!本身蒜蓉燒茄子已經到好食,佢仲要有細細粒嘅臘腸係面!係超多粒!真係好有咬口好好食呀!成件事高級左又好味左!串燒都有個盆熱住!同大陸一樣!唔洗北上都食到個風味!Lee 到啤酒真係好平好底叫!必食推介!lee個!好食到一個點!外脆內軟,甜度適中,啱啱好!忍唔住掉咗兩款,真係好好味!食食係下先記得影!有d dry, 但好香好好味
7:00前或10:00後黎都好底食!有7折!
佢嘅啤酒一d都唔貴!食串燒都正就係啤啤佢!

串燒都有個盆熱住!同大陸一樣!唔洗北上都食到個風味!

Lee 到啤酒真係好平好底叫!

食食係下先記得影!有d dry, 但好香好好味
一入門口發現環境都幾乾淨企理👍🏻重點係無一般串燒店嗰種油煙味 超加分🤣店員亦都會提供辣椒粉同孜然粉比食客按自己喜好調味- 🔍烤原隻魷魚 $34 <👅👅👅👅.5/5>幾乎每枱都會點嘅原隻烤魷魚(差唔多有成隻手咁大🤭)調味真係值得一讚 醬汁唔會太濃 啱啱好吊出魷魚嘅鮮味😛 🔍烤茄子 $42 <👅👅👅👅.5/5>我會話烤茄子係呢餐飯嘅MVP🤣如圖片所見 真係用咗超級多蒜頭調味外皮燒到微脆而裡面啲茄肉仍然好軟 一夾就撕開到😋🔍烤五花肉 $21 <👅👅👅👅/5>上到枱同我expect中嘅賣相唔同(以為係一片片end up係一粒粒🤣)不過味道同口感都很完美出面燒得微焦 脆脆地咁 加上肥瘦相間嘅五花肉is perfect🥹🔍烤生蠔 $38/2隻 <👅👅👅👅/5>生蠔好新鮮肥美!呢個價真係無得輸🥹 燒完之後都keep到嗰種嫩滑嘅口感😌🔍羊肉/牛肉串燒 $28-38/2串 <👅👅👅/5>肉類黎講呢個性價比真係無得輸 暫時無見過一間比佢更平🤣一串大概有5舊肉左右 調味係好食嘅不過間唔中會出現成舊係肥膏/太燶所以扣咗少少分😮‍💨

一入門口發現環境都幾乾淨企理👍🏻
重點係無一般串燒店嗰種油煙味 超加分🤣
店員亦都會提供辣椒粉同孜然粉比食客按自己喜好調味

🔍烤原隻魷魚 $34 <👅👅👅👅.5/5>
幾乎每枱都會點嘅原隻烤魷魚(差唔多有成隻手咁大🤭)
調味真係值得一讚 醬汁唔會太濃 啱啱好吊出魷魚嘅鮮味😛

🔍羊肉/牛肉串燒 $28-38/2串 <👅👅👅/5>
肉類黎講呢個性價比真係無得輸 暫時無見過一間比佢更平🤣
一串大概有5舊肉左右 調味係好食嘅
不過間唔中會出現成舊係肥膏/太燶所以扣咗少少分😮‍💨

📍粗店燒烤 (旺角)
旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖

#chillandeat #chillanddrink #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodies #香港美食 #美食推薦 #旺角美食 #旺角 #串燒 #香港食評 #串燒居酒屋
2023-09-16 53 瀏覽
粗店燒烤,位於旺角豉油街,地點相當方便,餐廳佈置簡單舒適,座位寬敞舒適,三數知己好友共聚聊天食串燒必選。餐廳以串燒為主,食品種類選擇非常多,辣度自選,餐廳亦會提供辣椒粉及孜然粉調味,上台串燒更有小蠟燭烤爐伴熱,串燒可以熱辣辣。蒜蓉菜脯茄子,有別於其他串燒店,茄子會加入菜脯燒烤,口感味道完全不同,咬落去爽脆,食落去鮮味大增。個人必點推介燒雞軟骨,不會太乾太硬,味道適中,好食。燒粟米制法相當特別,燒粟米有沙律醬,值得一試。

個人必點推介燒雞軟骨,不會太乾太硬,味道適中,好食。

燒粟米制法相當特別,燒粟米有沙律醬,值得一試。
2023-09-11
2023-09-12 63 瀏覽
很多食燒烤的餐廳都係俾細細張枱你,係旺角嘅粗店燒烤就唔會係咁。木系嘅枱櫈望落好整潔,環境好舒適,令人心情好好。串燒有好多款,仲有我喜愛嘅鴨舌,一份有5支。咗樣燒嘅鴨舌帶少少香脆,同滷水製嘅唔一樣,推介。比較特色嘅仲有燒粟米,玉子燒。粟米已經切開咗一件件,上面加咗沙律醬同調味粉,咸咸地又好方便食。玉子燒看似普通,但唔係間間餐廳都整得好食。呢度加咗蟹籽係上面,卜卜脆,但玉子又好軟熟,鍾意食玉子燒記得點嚟食吓枱面有烤爐保持食物嘅溫度,可以一次過點多啲,唔洗等咗耐。

枱面有烤爐保持食物嘅溫度,可以一次過點多啲,唔洗等咗耐。
2023-09-01 43 瀏覽
呢排好忙,尋日放工約咗朋友傾計,梗係要食啲好野,火鍋同串燒就係我comfort food啦,最適合同朋友一路飲飽吃醉一邊傾計🤤今次嚟咗位於旺角嘅 粗店燒烤首先無論logo定店內環境都好靚,每枱都會有個爐仔比你keep住啲串燒係熱嘅,碟上都會有孜然粉同辣椒粉for調味,店員都好細心講解每樣係咩調味料我哋兩個人其實食到一半飽咗,但實在太好食,再加咗次單,食到勁飽🤣由於實在食咗太多嘢,我講返我最鍾意嘅幾樣錫紙卜卜蜆啲蜆肉質好新鮮,水嫩唔霉,一啲沙都無,好鮮甜,啲湯汁有蒜頭加埋蜆嘅精華超鮮甜,差啲飲晒啲湯烤生蠔有辣椒有蒜頭,好香又一隻又滑,叫咗兩次🤤🤤粗涼面好大份,麵條爽口,酸酸甜甜食極麵唔會飽咁,無expect串燒店嘅涼面麵咁好食烤韭菜份量唔少,每條都索足油份同調味,香到爆佢哋其他嘢都好好食,烤菠蘿超鮮甜,會再encore✨

今次嚟咗位於旺角嘅 粗店燒烤

由於實在食咗太多嘢,我講返我最鍾意嘅幾樣

錫紙卜卜蜆

烤生蠔

有辣椒有蒜頭,好香又一隻又滑,叫咗兩次🤤🤤

粗涼面

烤韭菜

份量唔少,每條都索足油份同調味,香到爆

佢哋其他嘢都好好食,烤菠蘿超鮮甜,會再encore✨
2023-08-26
2023-08-31 48 瀏覽
1830入座 個陣唔算多人 坐得舒服唔逼 出餐快 每件食物黎到都夠熱 串燒各款都燒到自己特色 雞軟骨夠脆 羊夠羊味 五花肉燒得岩岩好唔會太油膩唔會太乾 茄子燒得好切得都好 用筷子好易夾到啲肉出黎 唔會食得好狼狽燒類唯一覺得秋刀魚咸左少少 其他總體都非常好可能我比較鍾意食海鮮 覺得海鮮整得出色 特別推薦卜卜蜆 生蠔 蜆粒粒都好肥美入味 食落去爆汁 忍唔住encore 多次生蠔燒得唔會話熟到好似出面放題咁乾曬 都仲食到生蠔生既味 唔鍾意食生既話可能要要求定燒熟啲 調味都足料推薦1. 蜆2. 蠔3. 各串燒
燒類唯一覺得秋刀魚咸左少少 其他總體都非常好
蜆粒粒都好肥美入味 食落去爆汁 忍唔住encore 多次
推薦
1. 蜆

2. 蠔

3. 各串燒
  • 錫紙卜卜蜆
2023-08-27 33 瀏覽
揀左間燒烤店食串依間餐廳環境幾唔錯夠闊又唔會油煙味好重最過惹係啲紙巾吊住開頭離遠睇以為係抽風系統🤣🤣🤣藤椒魚皮$38少少麻對我嚟講一啲都唔辣魚皮夠爽脆 叫涼拌小食等串燒期間可以食冇咁dry🐂牛肉串(2串) $36配上孜然粉未埋口都已經聞到好香🐖皇牌薑汁薄切小豬頸肉(5串)$42大嚿啲會再好食啲😋😋每一啖都充滿肉油香🐓雞皮、雞腎、雞軟骨(各2串)每款都係$22兩串每次食燒烤 一定會點晒雞皮雞腎雞軟骨🐓雞皮燒到香脆雞腎 雞軟骨 識落索索聲好鬼正😂🦪烤生蠔(2隻)$38生蠔🦪永遠不敗😋足量蒜蓉加上辣椒配上鮮味連殼上枱仲要夠大隻咁既價錢真心覺得物有所值😋🦑烤原隻魷魚 $34魷魚肉厚彈牙 啖啖肉 😚必點之一🍆香辣蝦米臘腸燒茄子 $52平時食開燒烤一定會點燒茄子食得多係蒜蓉今次揀過special Edition燒臘腸蝦米版🦐成條茄子上鋪滿臘腸非常好味豆豉嘅香味都幾明顯,所以好香🥬錫紙娃娃菜 $34叫返碟菜感覺好似食嘢均衡啲🤣娃娃菜居然有粉絲鋪底😍加埋蒜蓉喺上面調味 好好食👍🏻 🥯炸饅頭 $18就咁嘅齋食串燒梗係唔夠飽😂我太大食於是我哋叫咗個炸饅頭有煉奶點 炸到熱辣辣金色賣相好好燒烤真係好適合同朋友

揀左間燒烤店食串

平時食開燒烤一定會點燒茄子
食得多係蒜蓉
今次揀過special Edition燒臘腸蝦米版🦐
成條茄子上鋪滿臘腸非常好味
豆豉嘅香味都幾明顯,所以好香

🥬錫紙娃娃菜 $34

賣相好好

燒烤真係好適合同朋友一齊
一路攞住食一啖又可以停低講吓八卦嘢🤣
2023-08-24 39 瀏覽
今日同朋友黎呢間叫粗店燒烤嘅餐廳,近排好多人鍾意上深圳,我反而覺得近近地呢間都好唔錯。而且餐廳環境乾淨。叫左勁多串燒,佢係qr code 落單。海鮮肉類菜類都好齊全,仲有d carbs可以叫下。調味料d串燒本身都有調味,而服務員都會倒孜然同辣椒粉等大家自己點。特別一讚餐廳每張檯頭頂都有個好似燈籠咁嘅野,原來係紙巾盒,好貼心。由於叫左好多野食,特別講下自己覺得最好食嘅:涼伴冷面超好食,而去份量好多。encore左一次,燒生蠔勁肥美,蒜蓉辣椒味好重。非常大隻無沙,清甜。d湯好濃海鮮味。原隻魷魚,彈牙香口。大推燒菠蘿,勁甜勁多汁。燒韭菜同翠玉瓜都好juicy。呢個蟹籽燒玉子甜甜地,勁香嘅蛋味。燒牛肉羊肉都好食,質素都平均。

由於叫左好多野食,特別講下自己覺得最好食嘅:
涼伴冷面超好食,而去份量好多。

encore左一次,燒生蠔勁肥美,蒜蓉辣椒味好重。

非常大隻無沙,清甜。d湯好濃海鮮味。

原隻魷魚,彈牙香口。

大推燒菠蘿,勁甜勁多汁。燒韭菜同翠玉瓜都好juicy。
呢個蟹籽燒玉子甜甜地,勁香嘅蛋味。

燒牛肉羊肉都好食,質素都平均。
出開旺角換證件,順道約朋友出嚟食下飯,路經附近有間落地玻璃嘅燒烤店,喜歡食串燒嘅我哋就入去試下,環境幾舒服幾闊落,柔和燈光及播放音樂下好Relax😍☆必選烤生蠔🦪2隻$38肉算飽滿,加上大量蒜蓉🧄辣椒連殼內的汁一齊放入口好滋味😋真係又抵又好食👍♡🍆秘製烤茄子 $42燒茄子夠特別,配料好多,臘腸櫻花蝦鋪滿成條茄子,賣相好靚又惹味😋令人垂涎三尺,真係冇得輸👍☆推介烤原隻魷魚🦑$34燒好出黎就聞到好香,而且夠彈牙厚肉得黎仲好惹味,見到就流晒口水🤤又叫左🍢烤牛肉串$36@2串肉質不硬烤得很香嫩有肉汁🤤🍢雞腎$22@2串>肉唔乾好有咬口🍢雞外皮$22@2串>外皮烤到好香脆♡錫紙娃娃菜$34底部連同粉絲加大量蒜蓉🧄娃娃菜好爽甜,可以解下油膩。☆藤椒醃嘅魚皮🐠$38非常爽口彈牙又帶點辣椒香,,係味蕾的享受, 估吾到燒烤店的涼拌咁出色♡♡炸饅頭必食$18炸到外皮脆卜卜金黃色,內軟綿綿再沾上煉奶食真係邪惡之選😅吃吃,喝喝,聊聊又一天好愜意!
☆必選烤生蠔🦪2隻$38
🍢雞腎$22@2串>肉唔乾好有咬口
🍢雞外皮$22@2串>外皮烤到好香脆
♡錫紙娃娃菜$34
底部連同粉絲加大量蒜蓉🧄
娃娃菜好爽甜,可以解下油膩。
☆藤椒醃嘅魚皮🐠$38
♡炸饅頭必食$18
炸到外皮脆卜卜金黃色,內軟綿綿再沾上煉奶食真係邪惡之選😅
吃吃,喝喝,聊聊又一天好愜意!
2023-08-23
  • 藤椒魚皮
2023-08-17 579 瀏覽
我呢排天氣熱辣辣同朋友放工好想去食燒肉但熱得滯又唔想自己燒就搵到呢間食現成串燒嘅舖頭舖頭係玻璃幕牆 所以望到入邊好開揚一入座 店員就會俾兩種調味粉一個係辣椒粉 另一個就係孜鹽粉然後就會用兩個蠟燭座點起側邊個爐個爐係用嚟幫啲串燒保暖 唔會食嗰陣凍晒呢度係用QR code落單而有啲食物係即叫即燒 所以好啱飲住啤酒同朋友吹住水chill下呢度差唔多每枱都會必要嘅就係原隻烤魷魚佢連埋魷魚鬚 差唔多隻成隻手咁大所以佢亦都跟埋鉸剪俾大家剪開share食值得一讚嘅 呢度收得唔會太乾所以魷魚食落爽口用咗燒汁調味 唔會太濃味 仲食到魷魚嘅鮮味滕椒魚皮呢隻魚皮係涼拌凍食嘅佢切成一塊塊咁 非常彈牙 但又唔會太難咬又比起切成絲更有口感再加上用咗滕椒調味 辣辣地咁 非常惹味烤茄子用咗好多嘅蒜頭調味而且唔會燒到太乾 食落口濕濕潤潤咁就算係一條條茄子絲咁撕出黎都會食到醬汁嘅Juicy薑汁薄切小豬頸肉串豬頸肉食落去爽口 韭菜同樣地 唔會燒得太乾非常多汁翠玉瓜咬落去鮮甜多汁 一定要試羊肉串做緊特價 必點驚喜在於 佢唔會太騷 但又有羊肉嘅味道好易入口亦好惹味炸饅頭六面都炸到金黃色 外脆內軟 加埋甜甜嘅煉奶 冇得輸 五花
我呢排天氣熱辣辣

除左酒之外 呢度都有樽裝汽水 可以話老少咸宜

2023-08-15
  • 藤椒魚皮
  • 烤翠玉瓜
放工同朋友行吓街,買咗好多嘢。諗住搵個位食吓嘢吹吓水,見到呢間粗店燒烤門面都幾靚。睇佢外面餐牌啲串燒都唔係好貴,一於坐低食吓串燒吹吓水。門口位置都唔算難搵。餐牌入邊啲串燒都係10幾蚊至到30 蚊不等,咁就可以方便試都好多款。入面都有幾多人架,啲店員服務都好好😌,好快就有得安排入座。先嚟我哋就叫咗個藤椒魚皮。而面前有兩碟粉就係俾我哋等陣點串燒食,一隻粉就辣嘅另一隻就好似啲蒜香味重啲。呢度個烤魷魚真係做得好好食,食落好多汁完全唔韌。烤茄子都係另一樣我鍾意食嘅。佢大大份仲要食落好Juicy❤️❤️。估唔到佢連翠玉瓜同韭菜都燒得好好,全部蔬菜唔會燒得過火,咬落去仲爆曬汁。完全唔會係平時食都好乾身嗰啲蔬菜。我哋仲叫咗好多串肉去食羊肉識落唔騷,亦都好嫩滑。最令我驚喜都係個生蠔,48蚊就有兩隻大大隻生蠔,隻隻都好飽滿。佢仲要未燒到全熟,保留部份蠔汁加上個蒜蓉辣椒,咬落去成件事好混和,啲蠔汁包住晒成個口。呢間舖頭下次我多啲人嚟就可以一齊邊食,邊吹水邊飲嘢咁happy hour。一定好Chill~~😘😘

門口位置都唔算難搵。

入面都有幾多人架,啲店員服務都好好😌,好快就有得安排入座。

呢度個烤魷魚真係做得好好食,食落好多汁完全唔韌。