2023-05-18 28 瀏覽
.@hk_cu_restaurant (旺角).見住一個二個都去旅行..羨慕嫉妒恨.. 喂..咁唯有味蕾去趟旅行..讓自己去咗第二道食燒烤😤今日來到位於旺角主打燒烤嘅居酒屋.食物種類真係比較多我都一一group埋係唔同po入邊..最尾都有單顯示我哋order咗咩..所以各自嘅卡路里 就希望大家自己睇下名稱 對一對啦😗.由於食物種類比較多 show kcal only macro部分我就唔type啦‼️圖四 左邊係韭菜嘅kcal右邊係其他串燒加埋一齊嘅kcal.整體上 我哋覺得 食物種類幾多 上菜速度合宜 環境 店員態度都唔錯同埋keep住有嗰爐比你heat住.. 唔洗驚📷食完 就凍曬.印象最深刻係 燒魷魚cp值好高..蠔抵 $38有兩隻新鮮 & 都幾入味韭菜份量好多 炸饅頭鍾意蜆鮮.其實串燒對於飲控 只要揀啱食物(主要肉類)其實都係唔錯嘅選擇..相對性上鈉含量會比較高但唔代表卡路里會高d所以想減少鈉對身體的儲水反應 記得飲多啲水.希望比到有用嘅資訊大家阿門.#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐
@hk_cu_restaurant (旺角)
見住一個二個都去旅行..
羨慕嫉妒恨.. 喂..
咁唯有味蕾去趟旅行..
讓自己去咗第二道食燒烤😤
今日來到位於旺角主打燒烤嘅居酒屋
食物種類真係比較多
我都一一group埋係唔同po入邊..
最尾都有單顯示我哋order咗咩..
所以各自嘅卡路里 就希望大家自己睇下名稱 對一對啦😗
右邊係其他串燒加埋一齊嘅kcal
整體上 我哋覺得 食物種類幾多 上菜速度合宜
環境 店員態度都唔錯
印象最深刻係
燒魷魚cp值好高..
蠔抵 $38有兩隻
但唔代表卡路里會高d
所以想減少鈉對身體的儲水反應 記得飲多啲水
希望比到有用嘅資訊大家
阿門

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic旺角 #calorieswithmic日本餐

2023-05-16 27 瀏覽
今日同朋友行開旺角,突然好想食燒烤,上OpenRice搵到呢間粗店燒烤,去到間餐廳,唔算好大間,但總算企理,裝修唔錯,坐落都幾舒服,我地兩個人,佢比左張四人枱我地。我地都細食,又唔算好肚餓,所以叫左好少野食。燒茄子係我去任何一間燒烤店必叫之選,估唔到佢冇令我失望,佢落左好多蒜,上面仲有好多菜脯,食完軟林林既茄子,再食爽爽甜甜既菜脯,味道好夾👍🏻個燒生蠔幾新鮮,佢冇燒到太熟,岩岩好,夠晒嫩滑😋不過個蜆就咸左少少,可能浸耐左個湯底總括黎講都抵食既,下次可以再encore👍🏻
我地都細食,又唔算好肚餓,所以叫左好少野食。

個燒生蠔幾新鮮,佢冇燒到太熟,岩岩好,夠晒嫩滑😋

不過個蜆就咸左少少,可能浸耐左個湯底

總括黎講都抵食既,下次可以再encore👍🏻

2023-05-16 36 瀏覽
站在店門外已經聞到好香灰白色的裝修,給人簡樸舒服的感覺呢間店坐的大多是青年,價格實在太抵每張枱的坐位頂部設有幾特別的紙巾🧻設計係怕客人太辣或整污糟手貼心😂一坐低,職員會分發2種調味料,孜然粉&辣椒粉,用來點串燒食個人覺得孜然粉好好食有個暖着串燒的盤子,好讓串燒熱辣辣送到客人嘴裡,好多串燒放埋一齊,擺盤都靚啲同朋友都係食肉獸,同極愛海鮮,叫左好多將好食既都分享出嚟羊肉串 有羊肉味而不會羶,肉質嫰滑,配合孜然粉,份外好食雞翼串 每串有2隻雞中翼,外皮燒到卜卜脆,內裡雞肉都食唔出有雪味,抵食之選✌🏻雞軟骨串 香口爽脆,每串份量都幾多烤生蠔🦪 生蠔size 唔算大,殼裡仲有汁,生蠔幾鮮甜呢個價錢超抵烤大扇貝 配有粉絲,扇貝唔韌& 已幫起肉,可以輕鬆食多春魚 魚🐟size 不會太細,有春係入面,燒到好香脆😋雞腎 爽口,配合調味粉一起更好吃都要叫下蔬菜既🥒翠玉瓜 每串有3片,燒到岩岩好,唔會太乾,帶有蔬菜甜香味😀韮菜 大大份,好長,將好多條嫩韮菜拼埋一齊,唔乾身,仲好青綠👍🏻不過食時要小心哽親,都幾長粟米🌽 1串有2小舊粟米,好甜多汁烤茄子🍆 大條,厚肉,有蔥,紅辣椒仔去點綴,配
站在店門外已經聞到好香
灰白色的裝修,給人簡樸舒服的感覺
呢間店坐的大多是青年,價格實在太抵

每張枱的坐位頂部設有幾特別的紙巾🧻設計
係怕客人太辣或整污糟手
貼心😂

一坐低,職員會分發2種調味料,孜然粉&辣椒粉,用來點串燒食
個人覺得孜然粉好好食

同朋友都係食肉獸,同極愛海鮮,叫左好多
將好食既都分享出嚟

羊肉串
有羊肉味而不會羶,肉質嫰滑,配合孜然粉,份外好食

雞翼串

雞軟骨串
香口爽脆,每串份量都幾多

烤生蠔🦪
生蠔size 唔算大,殼裡仲有汁,生蠔幾鮮甜
呢個價錢超抵

烤大扇貝
配有粉絲,扇貝唔韌& 已幫起肉,可以輕鬆食

多春魚
魚🐟size 不會太細,有春係入面,燒到好香脆😋

雞腎
爽口,配合調味粉一起更好吃

都要叫下蔬菜既
🥒翠玉瓜
每串有3片,燒到岩岩好,唔會太乾,帶有蔬菜甜香味😀

韮菜
大大份,好長,將好多條嫩韮菜拼埋一齊,唔乾身,仲好青綠👍🏻
不過食時要小心哽親,都幾長

粟米🌽
1串有2小舊粟米,好甜多汁

烤茄子🍆
大條,厚肉,有蔥,紅辣椒仔去點綴,配有辣菜脯,都幾辣

精選小食
炸饅頭
有黑芝麻粒在表面點綴,炸得好香脆,點好多煉奶一齊食🤤🤤

椒鹽魷魚鬚
份量好足夠,香脆可口,食完想再食

錫紙卜卜蜆
每粒蜆食落好juicy,每粒蜆肉都黏住個殼,唔會出現有殼冇蜆肉的情況
蜆吐沙做得好,食唔到沙👏🏼👏🏼

飲料
飲得酒既,當然找酒精飲品去配串燒😂
-peach hoeggarden,係優惠限定黎,$22一樽,好平
~330ml,味道帶點甜,9點左右就會冇,早點落order

另外有無糖可樂,雪碧,紙包飲料如:大紅袍紅茶
烤生蠔
2023-05-08
烤生蠔
  • 烤扇貝
  • 炸饅頭
  • 椒鹽魷魚鬚
2023-05-14 96 瀏覽
喜歡吃串燒的我又找到了這間川式串燒🍢。這間店的服務頗貼心,有暖爐熱著串燒,可以慢慢吃。而紙巾是吊在燈上💡,不會佔據枱上的位置👍。碟上會提供額外的調味粉,啱晒重口味的人士!-串燒的選擇不算多,我們點了很多款式,有羊肉串、雞翼🐥、雞軟骨,雞骨腸、雞皮、五花肉、牛肉串、炸魷魚鬚、錫紙娃娃菜,還有烤大扇貝及滕椒魚皮。因為太多款式,就不一一介紹,選擇了幾款推薦串燒😋。藉得一提的是這間串燒店根據不同燒物用不同的時間製作,不會一次過上一堆已點的串燒,所以可以保持到肉質鮮嫩的口感🌟。🐟藤椒魚皮十分推薦必食藤椒魚皮!魚皮晶瑩爽彈,而且好惹味🔥,微微滕椒香辣食到停唔到口。🍆燒茄子面頭大大粒的不是蒜頭,而是菜脯~配上蔥花、辣椒乾和辣粉,比起常吃到的蒜蓉茄子特別,令茄子加倍口感之餘,也沒有很油膩的感覺,看似不辣但就愈吃愈辣😣🌶️。🐚烤大扇貝扇貝上放滿了粉絲和蒜蓉,粉絲吸滿鮮味及蒜香,而且扇貝夠爽囗彈牙,一同放入口,正👍。🦑椒鹽魷魚鬚外面的粉不會很厚,裡面魷魚彈牙,不過有有點油膩,比串燒遜色。🥯炸饅頭外層微脆,裡面熱辣辣,很軟綿,配上煉奶,很好吃😋~!🥬錫紙娃娃菜浸在蒜蓉上湯,娃娃菜淥得很淋,鮮甜清淡,多吃幾條清

🐟藤椒魚皮

🍆燒茄子
燒茄子

🐚烤大扇貝
烤扇貝

🦑椒鹽魷魚鬚
椒鹽魷魚鬚

🥯炸饅頭
外層微脆,裡面熱辣辣,很軟綿,配上煉奶,很好吃😋~!
炸饅頭
🥬錫紙娃娃菜
浸在蒜蓉上湯,娃娃菜淥得很淋,鮮甜清淡,多吃幾條清下罪疚感🤭🤭
錫紙娃娃菜
烤扇貝
2023-05-14 23 瀏覽
旺角XX Arcade可以話轉型成功,變成搵食集中營。今日同朋友去旺角行街,行到肚餓就嚟到呢度搵食。我哋揀左地下一間食串燒嘅舖頭,名叫粗店燒烤,有啲掛住孜然粉同麻辣嘅味道。店入面坐得舒適,每張枱上面有個燒烤盤,用嚟整熱啲串燒, order就掃QR code,非常方便。食物種類都算多,但又唔會多到令你選擇困難,我覺得都唔錯。串燒方面,我哋叫咗五花肉、雞中翼、牛肉串、雞軟骨、腸仔、多春魚,佢哋份量都算多,以肉類黎講每一串串燒都有唔少肉㗎,所以都真係食得飽。肉類都非常新鮮,孜然粉嘅味道配上肉類真係一絕,而且佢啲肉唔肥,食多啲都唔怕啦!建議大家食嗰陣時,都係個燒烤盤上面燒一陣先食,因為熱辣辣更加好食!個人推介五花肉、雞中翼同埋雞軟骨,我覺得佢哋真係燒得好好食,非常入味!另外,我哋都叫咗烤原隻魷魚,魷魚大大隻,真係要展開嚟食㗎 !而且佢燒到啱啱好唔會靭,我覺得呢個都係必點菜式。錫紙娃娃菜,又係好好味,因為佢落咗辣椒蒜蓉,食落去非常可口,味道豐富。另外麻辣燙我都覺得應該要叫,佢裏面有鴨血、蓮藕、菜、薯粉、豆卜等等,有得俾你揀大中小辣,我哋食少辣都唔會太辣。炸饅頭見到好多人都點,新鮮炸出嚟嘅饅頭,配

炸饅頭見到好多人都點,新鮮炸出嚟嘅饅頭,配上煉奶同芝麻,諗起都舔舔脷。

烤茄子大大份,加埋蒜蓉同孜然粉,令人回味無窮。

呢度價錢都抵食,食咗咁多嘢(食到飽飽)連埋嘢飲同加一,人頭都係二百零蚊,下次可以嚟encore。
2023-05-14 22 瀏覽
琴晚諗住同呀媽去試下唔同既燒烤店,上OpenRice 見到呢間食評唔錯,所以入去食左個晚餐。我地叫左唔多野食,但個份量都比我地想像中大,咁既價錢,算抵食。我地叫左呢個涼拌粗麵,估唔到咁有驚喜😙清清地,酸酸地,佢應該落左啲醋,食落有驚喜😄我地叫左好少串燒,因為都想食多啲蔬菜,佢既燒茄子一定要叫,夠晒多蒜,又夠林,唔會燒到好濃,值得推介👍🏻😋佢金菇個汁好夠味,個底仲有啲粉絲,索晒啲汁黎食好夾☺️兩個人食左400百內連加一,算係經濟抵食燒烤店👍🏻
我地叫左呢個涼拌粗麵,估唔到咁有驚喜😙
清清地,酸酸地,佢應該落左啲醋,食落有驚喜😄
佢金菇個汁好夠味,個底仲有啲粉絲,索晒啲汁黎食好夾☺️
兩個人食左400百內連加一,算係經濟抵食燒烤店👍🏻
2023-05-13 25 瀏覽
又到咗Happy Friday既時間🎊🎉😝,緊係要約埋班fds出去食下嘢啤啤佢🍻,chill返吓😚朋友ss今次喺旺角搵咗間特式串燒店舖,環境設計簡約,光猛明亮,仲有紙巾吊住喺橫樑上邊,方便抽取,非常貼心❤️調味粉二種,分別係孜然粉同辣椒粉,食串燒點上呢二種,味道更加突出💗嘢食方面種類好多,除咗有主打串燒外,仲有海鮮同川式小菜串燒用個熱盤仔興住,確保食物唔會凍冰冰😄🫓炸饅頭私心推薦💗必食🥢識食一定要叫佢個炸饅頭,成個饅頭脆卜卜,外脆內軟,配埋煉奶同糖,非常好食,可以食到最後當甜品食😉🟡燒生蠔當然要試食燒蠔啦!雖算不上好大隻,算係中Size,但勝在味道好正,肉身肥美厚實😍未食都洗哂口水☺️生蠔底下放咗一啲生蒜去燒,燒熟後在面頭加上一些炸蒜,可謂雙重蒜感!蒜味濃,除可僻去腥味外,仲可以令燒蠔更香。好好味既燒蠔,入口感覺鮮味十足😝🍢燒雞腎燒雞腎唔會乾身,好惹味咬口😋🍍燒菠蘿菠蘿酸酸甜甜,好解膩開胃🦑燒原隻魷魚魷魚好新鮮,口感好彈牙爽口🟠羊肉串燒即叫即燒,又香又有油香味,肥瘦相間,香噴噴既羊肉、香噴噴既孜然🟡牛肉串燒牛肉肉質唔會乾柴,肉質比較軟腍油潤,聞落去好香仲有好多款串燒同小食選擇,味道都好唔錯
又到咗Happy Friday既時間🎊🎉😝,
緊係要約埋班fds出去食下嘢啤啤佢🍻,chill返吓😚

嘢食方面種類好多,除咗有主打串燒外,仲有海鮮同川式小菜
串燒用個熱盤仔興住,確保食物唔會凍冰冰😄

🫓炸饅頭
私心推薦💗必食

🟡燒生蠔
未食都洗哂口水☺️

🍢燒雞腎
燒雞腎唔會乾身,好惹味咬口😋

🍍燒菠蘿
菠蘿酸酸甜甜,好解膩開胃

🦑燒原隻魷魚
魷魚好新鮮,口感好彈牙爽口

🟠羊肉串燒

🟡牛肉串燒
牛肉肉質唔會乾柴,肉質比較軟腍油潤,聞落去好香

仲有好多款串燒同小食選擇,味道都好唔錯,但飲品方面較少選擇

Overall嚟講,呢間餐廳價錢合理,串燒味道都好唔錯,值得同三五知己嚟一試✔️

2023-05-12 10 瀏覽
今日同朋友喺旺角行街,見到間落地玻璃嘅串燒店,環境幾光猛裝修幾靚~依家啲串燒店環境都已經好好,坐得舒服冷氣又夠,人均唔使$200已經食得好豐富~呢個粗店燒烤嘅保溫盤非常抵讚!每一支串燒食落口都係好熱身,好似啱啱烤完咁!有牛油紙保溫又唔會令到啲串燒燒焦~娃娃菜非常入味!炸雞皮烤得好脆!好正😋😋😋烤茄子嘅蒜蓉極多!不過味道同平時食開嘅有少少唔同,可能係多咗啲蔥調味嘅關係!仲有串燒必備嘅椰汁!😋😋

娃娃菜非常入味!

炸雞皮烤得好脆!好正😋😋😋

仲有串燒必備嘅椰汁!😋😋
2023-05-12 22 瀏覽
朋友約左我嚟呢間粗店串燒,入邊嘅裝修行簡約風,啲枱唔會坐到好密幾適合傾偈。同樣地嘢食方面個水準都幾好,叫咗好多種類嘅串燒同埋燒物。首先嚟嘅係海鮮類,我哋叫咗烤生蠔($38兩隻),烤大扇貝($64兩隻),卜卜蜆( $56 )同埋秋刀魚( $38 )。烤生蠔同埋烤大扇貝都係同一個汁,兩款都好唔錯。但係我就鍾意烤生蠔多啲。錫紙卜卜蜆個汁首清新啲,配埋啲大蜆都好好食。啲顯啖啖肉,而且隻隻都好飽滿,食蜆最緊要冇沙。餐廳處理得好好👍雖然秋刀魚唔係好肥,但係啲肉都算結實,配埋青檸汁食岩晒。燒肉呢我哋叫咗牛肉串( $36二串),雞軟骨( $22二串),雞中翼( $26 )同埋雞皮( $22 )。幾種串燒入邊,我最鍾意雞軟骨同埋雞皮。雞軟骨好脆,食落去索索聲👍而雞皮都燒到好香口,用嚟送酒就一流。特別一提嘅喺呢度燒蔬菜都好好食,尤其是係個燒茄子($42),茄子非常大條啖啖肉,同埋好彩冇燒到乾晒。仲食得出茄子嘅原味。而其他一口甜薯( $19 )同埋燒菠蘿( $36 )都好正🤤總括而言,粗店燒烤CP值唔錯,而且坐得闊落應該都會再返黎食過👍

2023-05-12 521 瀏覽
早前老友 “傻肥” 推介, 初試郊區嘅台式串燒, 一戰難忘, 今日乘勝追擊, 嚟到市中心旺角嘅 “粗店燒烤” 探店!😂 小弟孤陋寡聞, 喺台灣未見過咁嘅串燒, 我覺得格局似大陸嘅 “木屋燒烤”!🥢 餐廳提供各款肉類及海鮮, 調味走新疆四川路線. 每人碟上面放咗 “辣椒粉” 同埋 “孜然粉”, 提味唔搶味, 非常出色. 最抵讚係枱面嘅 “火爐”, 保持食物溫度.🥰 今餐戰績羊肉串 (2串)牛肉串 (2串)五花肉 (1串)雞軟骨 (2串)雞腎 (2串)烤原隻魷魚 (1串)雞中翼 (1串)烤大扇貝 (1隻)珍寶蟹柳, x2豬手錫紙金菇錫紙卜卜蜆麻辣燙🤗 總結: 餐廳座位舒適, 適合朋友聚會, 食客都係20歲出頭. 服務員有真誠嘅笑容, 戴住口罩都睇到. 食材合格, 調味出色, 今晚我最鍾意雞腎, 同埋原隻魷魚, 老友 “傻肥” 話: 樣樣嘢都好食! 餐廳燈光唔平均, 打卡達人記住要揀張靚枱, 哈.

🥰 今餐戰績

羊肉串 (2串)
牛肉串 (2串)
五花肉 (1串)
雞軟骨 (2串)
雞腎 (2串)
烤原隻魷魚 (1串)
雞中翼 (1串)
烤大扇貝 (1隻)
珍寶蟹柳, x2
豬手
錫紙金菇
麻辣燙

雞軟骨,  雞腎,  五花肉,  羊肉串,  牛肉串
烤原隻魷魚
錫紙金菇
麻辣燙
啤酒
2023-05-11 26 瀏覽
原本諗住食台灣野,點知去到旺角Arcade發現有間新開的燒烤店「粗店燒烤」,環境簡約風,地方寬敞,每枱也掛住你一個麻布袋,原來是紙巾包😜而且每枱有一用蠟燭點的爐,目的是可以給串燒保暖,可以一次點好多串也不怕會放涼👻串燒味道香濃,雞皮燒得剛剛到位!羊肉也不覺有(蘇)味,錫紙卜卜蜆,鮮甜不錯,烤大扇具,肉質鮮甜!烤生蠔也很肥美可口!價錢也不太貴!烤原隻魷魚🦑有驚喜,比想像中大隻,很惹味!翠玉瓜厚切,燒得啱啱好不會太乾!烤茄子也不會太過油👍下次可以再試其他👻👻

2023-05-11 22 瀏覽
本身諗住食其他嘢 但係經過見到新開做緊優惠啲蠔都幾抵食 冇記錯優惠價好似係$3x/2隻 就諗住入去試下環境幾舒服 有少少似返大陸食嘅串燒佢個紙巾設計特別得來都幾貼心☺️平時通常都係放喺枱面,佢係上面吊住我諗應該係怕放喺枱面會比啲油整污糟🤔同埋佢個碟除咗放食物嘅位置之外有三個細格仔。店員會幫你落孜然粉同埋辣粉,最後我哋都覺得啲食物已經好夠味(有少少咸🤏所以冇乜點掂由於超肚餓嘅關係 一坐低狂叫嘢食先掛住食啲串燒完全唔記得咗影🫠都係叫咗啲基本嘢 牛肉 羊肉 雞肉 雞軟骨串燒肉粒比其他舖頭size大🤤唔會燒到變肉乾🍞炸饅頭點煉奶無論幾時喺邊度..都係Perfect match🤍✨近排好鍾意食壕🦪燒同炸兩款都叫咗建議大家淨係叫燒嗰款就夠🫢至於蔬菜類🥬叫咗茄子同埋娃娃菜 燒茄子超級重蒜但比較鹹娃娃菜調味啱啱好 即刻叫多左兜🤤
本身諗住食其他嘢 但係經過見到新開做緊優惠

環境幾舒服 有少少似返大陸食嘅串燒
佢個紙巾設計特別得來都幾貼心☺️
平時通常都係放喺枱面,佢係上面吊住
我諗應該係怕放喺枱面會比啲油整污糟🤔

• 炸饅頭
  • 烤生蠔
  • 烤茄子
2023-05-08 34 瀏覽
舖頭裝修係好傳統嘅串燒店,木系色調。一入去嘅感覺係環境光猛,地方乾淨,座位間嘅距離都唔會太近~佢都係用QR code落單,串燒嘅選擇唔算好多,都係一般有嘅食材~比較特別嘅係有炸饅頭食😛,啲煉奶好香。啲香腸都切開晒,非常有心機值得一讚嘅地方係,嘢食唔使等太耐,而且放上碟都係keep住保溫(有一個小蠟燭持續加熱!),咁樣食串燒先至最爽!可以慢慢傾偈,慢慢食!而且咁樣影相都好靚😝嗰碟上面預設有七味粉同埋孜然粉,兩者都係食串燒不可或缺嘅調味料!加上熱食,啲串燒個味道都好唔錯!座位頭頂仲有紙巾提供,幾貼心。

啲香腸都切開晒,非常有心機

座位頭頂仲有紙巾提供,幾貼心。
2023-05-08 7 瀏覽
今日約朋友仔S慶祝佢轉新工,有更好發展~所以今日食粗店燒烤!呢到係用QR code落單前菜類:S一見到藤椒魚皮 $38就話應該係佢心心念念想食嘅魚皮,食落去好似海蜇,好爽口!任性叫嘅主食類(笑):相信大家好奇我地食串燒叫咩主食呀?!食飽曬點食串燒?但S話突然好想食炸饅頭 $18 炸到好脆而雙重芝士拌一丁 $45 係我自己都想食,決定兩個人share,除左芝士仲有蒜香好惹味!肉類:雞軟骨(2串) $22雞中翼(1串) $26牛肉串(2串) $36我地有感食左主食就唔食咁多肉,不過唔錯,我特別鍾意個雞中翼調味!海鮮類:烤生蠔(2隻) $38烤魷魚(1串) $22烤大扇貝(1隻) $32S表示d蠔好肥美,平時多數見到d燒生蠔好似營養不良咁,食落冇腥味(笑)我就鍾意個燒魷魚,好香、調味剛剛好!蔬菜類:烤茄子 $42粟米(1串) $18烤菠蘿(1串) $18鮮冬菇(1串) $19韭菜(1串) $18娃娃菜(1串) $14虎皮尖椒(1串) $16錫紙豆腐 $36錫紙金菇 34主攻一堆蔬菜希望可以解膩~基本上蔬菜類唔會有咩問題,但覺得呢到d菜算新鮮,亦都唔會燒到乾曬!飲品叫左無糖可樂 $15@1最欣

呢到係用QR code落單

虎皮尖椒(1串) $16
錫紙豆腐 $36
錫紙金菇 34

飲品叫左無糖可樂 $15@1

最欣賞呢到個位有個放蠟燭暖住已經上枱嘅串燒,保溫係真係work,非常細心!整體好好,d staff都好好服務!

2023-05-03
5 分鐘 (堂食)
2023-05-07 42 瀏覽
旺角一家新開的串燒店,環境舒適、寬敞,裝修也很新淨亮麗。店內提供自助的孜然粉和辣椒粉,讓食客可以根據自己的口味加入不同的調味料。牛肉和羊肉烤出來的味道相當香濃美味。蔬菜方面也多選擇,味道及份量也恰到好處。錫紙豆腐非常嫩滑,十分喜愛。炸饅頭外脆內軟,超級好吃,可以當做甜品或者小食,非常適合喜歡甜食和鹹食的人。另外,土豆片也做得很好,非常值得一試。總體而言,這家串燒店的環境舒適,食物也非常美味,有機會要再去。