2023-05-18
.@hk_cu_restaurant (旺角).見住一個二個都去旅行..羨慕嫉妒恨.. 喂..咁唯有味蕾去趟旅行..讓自己去咗第二道食燒烤😤今日來到位於旺角主打燒烤嘅居酒屋.食物種類真係比較多我都一一group埋係唔同po入邊..最尾都有單顯示我哋order咗咩..所以各自嘅卡路里 就希望大家自己睇下名稱 對一對啦😗.由於食物種類比較多 show kcal only macro部分我就唔type啦‼️圖四 左邊係韭菜嘅kcal右邊係其他串燒加埋一齊嘅kcal.整體上 我哋覺得 食物種類幾多 上菜速度合宜 環境 店員態度都唔錯同埋keep住有嗰爐比你heat住.. 唔洗驚📷食完 就凍曬.印象最深刻係 燒魷魚cp值好高..蠔抵 $38有兩隻新鮮 & 都幾入味韭菜份量好多 炸饅頭鍾意蜆鮮.其實串燒對於飲控 只要揀啱食物(主要肉類)其實都係唔錯嘅選擇..相對性上鈉含量會比較高但唔代表卡路里會高d所以想減少鈉對身體的儲水反應 記得飲多啲水.希望比到有用嘅資訊大家阿門.#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐
@hk_cu_restaurant (旺角)
見住一個二個都去旅行..
羨慕嫉妒恨.. 喂..
咁唯有味蕾去趟旅行..
讓自己去咗第二道食燒烤😤
今日來到位於旺角主打燒烤嘅居酒屋
食物種類真係比較多
我都一一group埋係唔同po入邊..
最尾都有單顯示我哋order咗咩..
所以各自嘅卡路里 就希望大家自己睇下名稱 對一對啦😗
右邊係其他串燒加埋一齊嘅kcal
整體上 我哋覺得 食物種類幾多 上菜速度合宜
環境 店員態度都唔錯
印象最深刻係
燒魷魚cp值好高..
蠔抵 $38有兩隻
但唔代表卡路里會高d
所以想減少鈉對身體的儲水反應 記得飲多啲水
希望比到有用嘅資訊大家
阿門
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic旺角 #calorieswithmic日本餐