2022-08-15 1265 瀏覽
今日放工之後,約咗朋友喺觀塘食雞煲,聽講呢間米走雞好出名,所以一於去試下。入到餐廳裝修得好靚好闊落,我哋係坐卡位,一嚟到會有唔同嘅醬汁配料畀你自己配搭,總共有成八款咁多。呢度係手機落單既,方便又環保。觀塘呢間原來唔係因為疫情嘅話係會有live band show架, 希望疫情快啲過可以再嚟聽啦。 而呢間雞煲店,同坊間唔同佢有好特別嘅芝士雞煲, 不過因為我怕我哋兩個人食唔到太多 芝士,所以我哋就叫咗一個麻辣雞煲bb辣 。麻辣雞煲🐣一嚟到上面鋪滿咗芫茜,店員好好,會幫手撈勻同埋煮,食得就會通知我哋,雞煲醬汁好濃郁,食落好惹味,bb辣嚟講 辣味係超級輕微嘅,有少少甜味,雞件好大件,而且件件都好嫩滑,食落仲有少少酒味,所以係好香嘅。我哋兩個食極都唔停,食到差唔多我哋就叫左侍應幫手加清湯打邊爐, 由於其實我哋都飽咗五成㗎喇,所以就唔係叫咗好多邊爐料。 (半份)哈哈蝦中寶 係蝦滑嚟嘅,估唔到半份都好多,有三大舊,而且仲有原隻蝦喺入面,食落彈牙有咬口(半份)鮮炸響鈴 真係唔係誇張,我未見過咁大嘅響鈴,差唔多有我手掌咁長,浸一浸湯,咬落去外脆內軟超好食 (半份)手打m5和牛丸 牛味唔算好濃,但係勝在好

麻辣雞煲🐣

(半份)哈哈蝦中寶

(半份)鮮炸響鈴

(半份)手打m5和牛丸

牛味唔算好濃,但係勝在好淋,同埋食落都juicy

其他普通配料就有叫芝心丸,娃娃菜同埋稻庭烏冬,稻庭烏冬好煙韌冇酸味嘅,食咗咁多埋單五百蚊左右,其實都幾抵食,環境舒服,下次等我約多啲人再一齊試下佢嘅芝士雞煲先。
2022-08-11
2022-08-10 70 瀏覽
觀塘新蒲點The Wave有好幾間餐廳都好吸引,之前已經去過3樓的Mini Friday,今次廢事諗食咩,就去埋隔離既米走雞,記住3樓出lift 向左走Mini Friday 向右走米走雞,要答lift,扶手電梯fake人,上唔到3樓的。一坐低職員已經準備左醬料盤,非常efficient,落單用qr code自助落,方便乾淨👍火焰麻辣雞煲(小) 小辣$198雞煲有芝士同麻辣雞煲,今次揀左個麻辣煲,因為見其他枱點左有火焰好似好好玩咁,細份既雞煲兩個人都好夠食,有好多件雞肉,我諗起碼過半隻既雞,幾抵食,雞煲已經係煮得差不多才上菜,職員表演火焰,再撈麻辣醬就已經食得,肉質鮮嫩,麻辣加香菜包滿雞肉,夠晒惹味。食到差不多職員會主動加湯等打邊爐,打邊爐既配菜係可以嗌半份,兩個人黎食,嗌半份啱啱好又可以試多d唔同既野,加分竹笙墨魚滑竹笙包住墨魚滑,外面既竹笙吸滿湯汁,裏面墨魚滑涵有粒粒切碎墨魚,口感同味道都很不錯。手打蝦丸 蝦丸真係有包住左一隻細蝦係入面,結實多料,正另外仲嗌左個鴨血同其他菜。再加一jar竹庶茅根,完滿既一餐。期待下次埋有live band ,真係要米走雞!
觀塘新蒲點The Wave有好幾間餐廳都好吸引,
之前已經去過3樓的Mini Friday,
今次廢事諗食咩,就去埋隔離既米走雞,
要答lift,扶手電梯fake人,上唔到3樓的。

一坐低職員已經準備左醬料盤,非常efficient,
落單用qr code自助落,方便乾淨👍

火焰麻辣雞煲(小) 小辣$198
雞煲有芝士同麻辣雞煲
今次揀左個麻辣煲,因為見其他枱點左有火焰好似好好玩咁,
肉質鮮嫩,麻辣加香菜包滿雞肉,夠晒惹味。

兩個人黎食,嗌半份啱啱好又可以試多d唔同既野,加分

竹笙墨魚滑

手打蝦丸
蝦丸真係有包住左一隻細蝦係入面,結實多料,正

另外仲嗌左個鴨血同其他菜。

2022-08-09 61 瀏覽
觀塘The Wave出名多餐廳,尤其呢間「米走雞」,一提到雞煲實會諗起佢😏 原來呢間已經開左五年左右,店鋪面積頗大而且大多數都係卡位,疫情前仲會有live music添🎵 佢哋主打麻辣/芝士雞煲,食到咁上下就可以加湯打邊爐,一次過滿足曬兩個願望😍This infamous restaurant offers both chicken pot and hot pot in one go and specialises in the mala / cheese flavours. The interior is spacious with many sofa seats and even had live music before the pandemic! 黃金芝士雞煲 (小) $208Cheesy Chicken Pot (Small)呢個size適合俾2-3人享用,芝士亦可以按個人喜好選擇多少,今次就揀左正常份量😌 雞煲上面舖左滿滿嘅芝士碎,每塊雞都被一層鹹香嘅芝士覆蓋著,夾起仲有拉絲效果添🤪 原來雞煲裡面全部都用左雞腿肉,唔掛得知咁鮮嫩多汁啦🍗 下面用左洋蔥墊底,避免雞肉痴底同時亦

黃金芝士雞煲 (小) $208
Cheesy Chicken Pot (Small)
原來雞煲裡面全部都用左雞腿肉,唔掛得知咁鮮嫩多汁啦🍗 下面用左洋蔥墊底,避免雞肉痴底同時亦添加鮮甜味🧅 芝士奶味特出但唔會覺得膩,如果你係芝士控可以試下揀激量🤣
The small size is enough for 2-3 person, and you could choose the amount of cheese according to your preference. Each piece of chicken was covered with copious amounts of melted cheese, with onions as sides to create more flavour.

食完雞肉之後就加清湯開始打邊爐🫕 清湯因為同頭先食剩嘅芝士融合一體,所以味道清甜得黎帶點芝香😚
丸類叫左半份手打豬肉丸($28)同半份芝士丸($28),每碟有五粒🍢 豬肉丸口感爽彈,咬開會爆汁,算係我食過最高質嘅手打丸😉
Pork Meatballs (Half)
For hot pot, we chose half portion of pork meatballs and cheese balls. There were five in each, and the textures were bouncy and firm, all made in house.

菜類叫左半分豆腐($24)、雜菇拼盤($48)同生菜 ($48) 🥬 拼盤有冬菇、金針菇、秀珍菇同杏鮑菇,款式算豐富🍄 豆腐綿密順滑,可惜略嫌份量少左啲🫣
For veggies we ordered lettuce, half portion of tofu and a mushroom platter. They were all very fresh and juicy, but I was hoping there would be more tofu for this price.

最後加埋稻庭烏冬 $28,幼滑細膩嘅口感加上吸收哂湯底精華,一啖麵一啖湯咁食真係好正🍜
The udon was smooth and soft, and it has already absorbed all the essence from the soup.
  • 黃金芝士雞煲
  • 芝士雞煲
  • 黃金芝士雞煲(小)
  • 雜菇拼盤
  • 稻庭烏冬
2022-08-04 57 瀏覽
🇭🇰💛米走雞Live 好味雞煲之選主打食雞煲的良心店 整體食物非常新鮮高質💛💛推薦大家去食 之前試過佢地既麻辣款式大讚🌶🌶今次就黎試下佢既邪惡芝士雞煲😈😈🧀🧀餐廳入座後會放底調味架 比客人調配醬油用落單用QR code 非常方便🤓🍲黃金芝士雞煲 (💰$208/小)👍🏻推薦芝士爆多 仲可以揀要激量芝士碎 勁誇張半份雞兩個人都食唔哂 肉厚多汁 調味唔錯 芝士味濃郁 加湯打邊爐仲可以揀要清湯定芝士 唔怕愈食愈淡🥩特級雪花肥牛(💰$188/半份)👍🏻推薦肥牛都新鮮 肥瘦同厚度都適中入口滑身 不錯不錯🫔鮮炸響鈴(💰$32/半份)👍🏻推薦響鈴大件誇張 炸得幾脆吸哂湯味道不錯😍🦐蟹子鮮蝦滑(💰$108)‼️必食蝦滑非常值得試 先講份量真係幾多食落超彈牙爽口 真係見到粒粒鮮蝦肉可以話係食過最爽的蝦滑 非常推薦😋🥬娃娃菜(💰$28/半份)大棵新鮮爽脆👩🏻👧🏻打邊爐至愛🧈蜂巢冰豆腐(💰$28/半份)👍🏻推薦冰豆腐上枱真伙一舊舊冰好大舊 吸哂湯 好食
🇭🇰💛米走雞Live 好味雞煲之選

🦐蟹子鮮蝦滑(💰$108)‼️必食
蝦滑非常值得試 先講份量真係幾多
食落超彈牙爽口 真係見到粒粒鮮蝦肉
可以話係食過最爽的蝦滑 非常推薦😋

🥬娃娃菜(💰$28/半份)
大棵新鮮爽脆👩🏻👧🏻打邊爐至愛

🧈蜂巢冰豆腐(💰$28/半份)👍🏻推薦
冰豆腐上枱真伙一舊舊冰
好大舊 吸哂湯 好食
______________________________放工去左觀塘分店,佢同Mini-Friday share左個場,所以位置好夠闊👍冷氣超大🥶啱晒夏天去😂⧐ 招牌火焰麻辣雞煲 -大朋友話唔想食芝士雞煲,怕太肥😂所以改做麻辣雞煲(小辣)。呢度嘅小辣其實都好辣下😂不過佢係喺上面加咗好多辣椒粉,而唔係個汁辣。係開蓋個一刻勁吸睛,店員會落玫瑰露之後點🔥提香。但係今次唔知係咪落得太多酒,我個人就覺得有啲難食😂😂變左醉雞咁🥲不過啲雞件好大👍同埋幾滑,加返幾分。辣得黎又夠麻👍⧐ 牛頸脊一上枱就覺得佢似肥牛😂好少見到牛頸脊會咁肥,仲咁鬼厚🫠對佢有啲失望🥲但係朋友話以前食唔係咁🥲🥲成$398一碟⧐ 封門柳無咩牛味,切得好薄,下次都係叫返肥牛算吧😂⧐ 鴨血鴨血唔記得左影😂size切得比較大舊,唔似出面普通火鍋店,呢個唔錯⧐響鈴 (半份)成隻手掌咁大隻嘅響鈴😗推得一食👍➶餐廳環境偏靜,啱傾計。但係下次都係食雞算🌝😂牛完全係貴而不好食🫠

⧐ 招牌火焰麻辣雞煲 -大
不過啲雞件好大👍同埋幾滑,加返幾分。辣得黎又夠麻👍

⧐ 牛頸脊

⧐ 封門柳
無咩牛味,切得好薄,下次都係叫返肥牛算吧😂

⧐ 鴨血
響鈴

⧐響鈴 (半份)
成隻手掌咁大隻嘅響鈴😗推得一食👍

• 鮮炸響鈴
  • 火焰麻辣雞煲
話說因為我唔係好食得辣,所以平時好少會感受到雞煲嘅吸引力🙈 原來雞煲唔止辣架!最近發現一間餐廳主打芝士雞煲,啱哂我呢啲芝士控😍 食完雞煲仲可以加湯打邊爐,一次過滿足幾個願望。重點推介🔥 👍 黃金芝士雞煲 $268貪心嘅我地揀咗大size芝士雞煲,雞肉同芝士份量都超多。睇住芝士係自己面前煮溶,真係流哂口水🤤 一打開就聞到濃濃芝士味,而且有拉絲效果。雞肉嫩滑,肉質彈牙,唔覺唔覺就食哂成煲。推介火鍋料配搭🔍出前一丁 $20成日都去葵廣食芝士撈公仔麵,今次有機會自己整!可以自己決定芝士有幾濃,放湯前放湯後整出黎都唔同風味。我覺得同葵廣名物有得揮🤤🔍翡翠苗 $48食完咁多芝士,推介食一份翡翠苗消滯。翡翠苗爽脆,建議輕輕淥一淥就可以。📍米走雞Live 觀塘興業街4號The Wave 3樓

重點推介🔥

觀塘興業街4號The Wave 3樓
  • 黃金芝士雞煲
  • 翡翠苗
2022-07-10 71 瀏覽
麻辣雞煲就食得多,芝士雞煲都係第一次食。黃金芝士雞煲係「米走雞」的招牌菜,今次去到一定要試試😍一坐低店員就會奉上醬料盤,每位收取$18,盤子分為六小格,有芫茜、芝麻醬、辣椒、炸蒜、蒜蓉和蔥花,十分乾淨衛生。🧀🐓黃金芝士雞煲 $208今次叫左一個細的芝士雞煲,已經足夠二至三人享用,裡面有洋蔥、中芹和芫茜等配料。芝士既份量可以自己揀,芝士控一定要揀最多既激量芝士🤩個芝士雞煲係由五種唔同既芝士整成,芝士味道好濃郁而且有拉絲。雞肉肉質好嫩滑,食完個雞煲之後仲可以加芝士湯或者清雞湯落去繼續打邊爐,我就揀左芝士湯,又香又滑,用黎打邊爐一流😋🔸火鍋配料:🌟虎蝦 ($138 6隻)上枱嘅時候仲係新鮮扎扎跳,每一隻都長過我隻手,蝦肉新鮮彈牙🤤🌟日本廣島蠔 ($88 6隻)廣島蠔每隻又大隻又新鮮,鮮甜美味 😚🌟哈哈蝦中寶 ($68半份)貪個名好得意就叫黎試下,原來係三件巨型蝦滑,攘左一隻隻蝦係入面,食落好多蝦,啖啖都係蝦肉🥰🌟 炸魚皮 $ 58打邊爐食炸魚皮是常識吧,份量十足,魚皮厚身脆口🥳🌟朝日(大枝)打邊爐點少得飲啤酒,夠晒冰凍,用完爽晒😎📍 米走雞Live (觀塘)觀塘興業街4號The Wave 3

🧀🐓黃金芝士雞煲 $208

🔸火鍋配料:
🌟虎蝦 ($138 6隻)

🌟日本廣島蠔 ($88 6隻)
廣島蠔每隻又大隻又新鮮,鮮甜美味 😚

🌟哈哈蝦中寶 ($68半份)

🌟 炸魚皮 $ 58
打邊爐食炸魚皮是常識吧,份量十足,魚皮厚身脆口🥳

🌟朝日(大枝)
打邊爐點少得飲啤酒,夠晒冰凍,用完爽晒😎

📍 米走雞Live (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 3樓
2022-07-09 133 瀏覽
環境衛生一般,但是價錢和質量就真是貴同差,做為一個職業廚師,經常到處吃飯的我,沒吃過咁差的雞煲,首先雞煲,全部是急凍雞脾砍件,200幾元細煲雞煲連基本三黃雞砍件都沒,其它火鍋配料,貴又細,質量還差,希望大家不好被割韭菜.羊肉,手切牛全部是普通货色,卖到200几以上一份,不明白点解没差评,中午去就得我们自己一张台,大家不好受骗去吃,如果我内容虚假,你们吃完后可以骂我,除非店铺知道自己的差处,但是我就不会去第二次.
2022-07-08 86 瀏覽
之前在 IG見有 promo話米走雞推出左午市套餐以前米走雞晚市火鍋聽就聽得多,但午市有午市套餐就未聽過,即管去旺角分店試吓,食完又覺得呢個價錢可以接受所以今次就去觀塘分店再試一次呢個六品便當,可以在日常定食入面7款主食選擇一款,7款配菜選一款,另奉上:冷盤小食、魚湯娃娃菜、三色雜炊飯和一杯飲品,我就選左個照燒雞扒和蒜香白肉試吓冷盤小食:中華沙律,入囗彈牙爽囗魚湯娃娃菜:魚湯鮮甜,娃娃菜入味嫩滑,唯一敗不,就係菜頭位冇切,另娃娃不能分開一片片食蒜香白肉:好香蒜味,肉質嫩滑照燒雞扒:賣相幾靚,份量足夠,雞扒可囗美味三色雜炊飯:囗感軟唔黏囗,健康味美呢個套餐,份量十足,有興趣可以去試吓但我試過唔同分店,選同一款餐,賣相唔一樣,價錢都不一樣,相差幾十蚊
之前在 IG見有 promo話米走雞推出左午市套餐
所以今次就去觀塘分店再試一次
呢個六品便當,可以在日常定食入面7款主食選擇一款,7款配菜選一款,另奉上:冷盤小食魚湯娃娃菜三色雜炊飯一杯飲品,我就選左個照燒雞扒蒜香白肉試吓

冷盤小食:中華沙律,入囗彈牙爽囗

蒜香白肉:好香蒜味,肉質嫩滑

照燒雞扒:賣相幾靚,份量足夠,雞扒可囗美味

三色雜炊飯:囗感軟唔黏囗,健康味美

呢個套餐,份量十足,有興趣可以去試吓

照燒雞扒和蒜香白肉
2021-12-13
照燒雞扒和蒜香白肉
2022-07-08 1579 瀏覽
雞煲同打邊爐可以講係香港人至愛😆 久唔久都想約番三五知己一齊食下,今晚來呢間位於觀塘米走雞分店,之前有食過芝士雞煲,一試難忘好邪惡🤣🌟火焰麻辣雞煲(小)小辣$198點火一刻真係火光熊熊🤣 經店員炒一炒,香味即刻出晒嚟,雖然叫咗小煲,但份量一啲都唔小,雞肉好新鮮,辣度啱啱好👍 有齊香,甜,麻,辣應有元素,越食越開胃,連洋蔥都唔放過😋🌟鮮蝦雲吞(半份)$53食完雞煲就係打邊爐時間,雲吞好大粒係店家自家製,真係誠意製作,真材實料👍🌟手打五寶拼盤(半份)$63自家手打丸,有牛丸,蝦滑,墨魚滑,鯪魚滑,貢丸,全部都爽口彈牙,點埋自家製鼓油,好滿足🤩🌟哈哈蝦中寶(半份)$68呢份一定要推介俾大家,佢唔係一般嘅蝦滑,仲有一大隻完整嘅蝦同埋有芹菜粒,上面仲有好多蟹子,好豐富,食落勁彈牙,蝦味濃,唔怪得知好多枱都叫咗😋🌟鮮炸響鈴(半份)$32又一誠意推介,堪稱響鈴皇,要自家製先可以做到咁大隻,好索汁,落鍋淥一淥,快啲夾起,好鬼正😋👍👍呢度嘅店員好nice,服務態度殷勤,值得一讚

🌟火焰麻辣雞煲(小)小辣$198

🌟鮮蝦雲吞(半份)$53

🌟手打五寶拼盤(半份)$63

🌟哈哈蝦中寶(半份)$68

🌟鮮炸響鈴(半份)$32

👍👍呢度嘅店員好nice,服務態度殷勤,值得一讚
2022-07-04
  • 哈哈蝦中寶
2022-07-06 437 瀏覽
好耐冇食過芝士雞煲 前幾日同朋友講起 第一時間就諗起米走雞🤭好耐之前已經食過銅鑼灣分店 今次就去咗觀塘店食 地方都方便易搵 座位又夠闊 掃描QR落單 大小份量都可以選擇 好似我哋咁 兩個人嚟食就可以揀細份👍🏻 🐔黃金芝士雞煲(小) 💰208為咗食芝士雞無而嚟嘅我哋 揀咗激量芝士碎🧀見到個雞煲有滿滿嘅芝士 超興奮😍芝士味濃郁 有少少拉絲效果 雞件都好多肉又好滑 同芝士一齊食熱辣辣好味 雞煲入面仲有芫荽洋蔥 洋蔥煮到好腍好甜😋食完啲雞就可以加湯開始打邊爐啦🥘 🥩特級雪花肥牛(小) 💰188打邊爐當然唔少得牛肉 細份嘅牛兩個人都夠食 有啲雪花 肥瘦適中👍🏻 🦐哈哈蝦中寶(小) 💰68滑類都係我另一樣打邊爐至愛 見到呢個蝦中寶好多人叫 又試下先😚蝦滑將幾條鮮蝦黏埋咗一粒形狀 有啲蝦籽 中間又有啲芹菜嘅香味 好食又足料😆 本身仲想叫個公仔麵落去碌下啲芝士湯底 但食完其實都飽lu 所以冇叫到😅😅 🍹熱情蘋果梳打 💰68 🍹冷泡水果茶 💰68 🔔醬油費 💰16/位🔔另設加一

🐔黃金芝士雞煲(小) 💰208

哈哈蝦中寶
熱情蘋果梳打
冷泡水果茶
2022-06-29 543 瀏覽
隔一段時間我就會雞煲癮發作🤣所以放工即刻走咗去咪走雞度食麻辣雞煲🤩刺激一下味蕾觀塘呢間咪走雞座位都好闊落,而且每台嘅距離亦都好遠,地方都好大,坐得好舒服一坐低就已經有一大盆六格嘅調味盤俾我哋自由調配我哋兩個人食叫咗半鍋嘅火焰麻辣雞煲,上次叫BB辣,今次試吓叫小辣先😋雞煲利用了三十多種香料、辣椒乾、洋裝蔥、中芹和芫茜作配料,職員首先係炒下啲斬件雞腿肉,等一陣再加入玫瑰露點火炒,睇住火光熊熊咁一路炒啲雞肉真係好治癒,陣陣香辣味道,好想快啲放入口呀🤤煲多一陣就食得,每一舊雞都好大舊,件件都係雞肶肉,啖啖肉好正,今次要嘅小辣我覺得辣左啲😜所以即刻叫咗個一樽冰凍竹蔗茅根,一路食一路飲,爽呀另外我哋仲點左打邊爐的食材和牛封門柳-份量目測有10-13塊,有牛味,油脂分泌適中,佢對比平時食開嘅牛頸脊肉質會較結實,不過本人都係鍾意食牛頸脊🤭鴨血,翡翠苗,薯粉,三種食物都可以吸晒啲雞煲汁既味道好滿足😍薯粉煙靭而不會糊口,食得好過癮
隔一段時間我就會雞煲癮發作🤣
所以放工即刻走咗去咪走雞度食麻辣雞煲🤩刺激一下味蕾

一坐低就已經有一大盆六格嘅調味盤俾我哋自由調配

另外我哋仲點左打邊爐的食材
2022-06-18
2022-06-29 98 瀏覽
果日book咗呢度試食邪惡芝士雞煲,根本就唔係雞煲,入邊全部都係雞脾,仲要係冰鮮雞髀,啲肉又梅又爛,仲要將湯加落芝士冰鮮雞髀湯到,終於諗住可以打邊爐,啲牛柏葉仲衰過喺街市買,又樣衰,嗰個鴨肝和牛丸,話明新鮮手打,點知有一浸梅臭味,好似啲肉過期味,如果大家真係咁鍾意食冰鮮雞髀就去試下。醬汁入邊嗰啲芫荽蔥係乾哂水,皺皮,有啲芫荽葉仲係黑色嘅,真係好冇心去做飲食,又唔係任食放題果啲,做得嗰個食物質素仲差過放題。

2022-06-26
2022-06-28 102 瀏覽
男朋友突然話想食雞煲,馬上係open rice book 位💪🏻間餐廳場地幾大兩個人叫左個芝士雞煲,超級多芝士,超級邪惡,d 雞好嫩,份量都多隔籬枱其中一個麻辣雞煲,超級好香,下次一定要試一試😋😋😋食完雞加芝士湯,打邊爐叫左三個餸,加公仔麵同竹蔗茅根個牛肉嫩口有牛味,兩個人叫細份就夠個蝦滑好彈牙,大大舊👍🏻👍🏻男朋友都讚另外叫左個我最鍾意既響鈴,不是平時食既size,超級大舊,浸左芝士湯超級好食😋食飽飽,兩人700落樓😏芝士雞煲完全唔洗點醬油,不過未叫食物已收了醬油費😈

黃金芝士雞煲
隔籬枱其中一個麻辣雞煲,超級好香,下次一定要試一試😋😋😋

食完雞加芝士湯,打邊爐
叫左三個餸,加公仔麵同竹蔗茅根

個牛肉嫩口有牛味,兩個人叫細份就夠
手切牛頸脊

個蝦滑好彈牙,大大舊👍🏻👍🏻男朋友都讚
蟹子鮮蝦滑

2022-06-26
手切牛頸脊
蟹子鮮蝦滑
  • 手切新鮮牛頸脊
  • 竹蔗茅根
  • 鮮炸響鈴
  • 黃金芝士雞煲(小)
2022-06-27 160 瀏覽
又黎到星期五晚,又係時侯出動同班朋友食飯吹水飲啤酒嘅時間。今次黎到觀塘the wave 既米走雞試吓佢馳名嘅芝士雞煲。麻辣火鍋食得多,芝士味嘅雞煲火鍋都係第一次食。芝士同雞肉既份量都超級多,食極都仲有,抵食。另外仲叫左佢地出名既哈哈蝦,佢係一個手打蝦肉丸既朋友仔,中間仲夾住一隻蝦添。爽口彈牙。不錯喔6月大熱天時更係要啤啤佢啦。芝士配Asahi 🍺正呀,重口味。朋友就點左竹蔗茅根,食完芝士咁重口味,飲返杯竹蔗茅根水fresh哂。

芝士雞煲