2022-11-14 202 瀏覽
放工和朋友聚聚,去左依間米走雞,餐廳地方好大,大多客人先食雞煲後打邊爐,我怕太飽就skip雞煲直接開火打邊爐啦。 醬湯費(每位) $18一坐底店員先安排六格調味盒及豉汁供自行調配,然後便可以QR code自助落單啦。 杞子花膠膠原鍋 $168我要靚靚,見有花膠膠原鍋湯底,點可以唔補補骨膠原。湯底偏重胡椒味,飲完好暖胃,鍋內有芹菜、杞子及花膠,杞子好甜,但花膠唔算多亦不夠肥美,有啲唔夠喉。 日本廣島蠔 (6隻)$88在桶蠔同廣島蠔之間猶疑,最後揀左廣島蠔,味道尚算鮮甜唔腥。 哈哈蝦中寶(半份)$68半份有三大件,夾起來好似巨型壽司甘,面層有鮮豔蟹籽,餡料有蝦肉同蝦膠,絕對真材實料。 鮮炸響鈴 (半份)$32響鈴好大卷,索左湯之後好飽肚,點半份是明智的。 油麥菜(半份)$28鮮嫩爽脆,食啲菜當堂感覺健康啲。 鯪魚釀豆卜(半份)$43豆卜細細粒一口一粒,鯪魚肉都幾新鮮。

醬湯費(每位) $18
杞子花膠膠原鍋 $168
日本廣島蠔 (6隻)$88
在桶蠔同廣島蠔之間猶疑,最後揀左廣島蠔,味道尚算鮮甜唔腥。
日本廣島蠔
哈哈蝦中寶(半份)$68
哈哈蝦中寶
鮮炸響鈴 (半份)$32
響鈴好大卷,索左湯之後好飽肚,點半份是明智的。
油麥菜(半份)$28
鮮嫩爽脆,食啲菜當堂感覺健康啲。
油麥菜
鯪魚釀豆卜(半份)$43
豆卜細細粒一口一粒,鯪魚肉都幾新鮮。
鯪魚釀豆卜
2022-11-08
5 分鐘 (堂食)
日本廣島蠔
哈哈蝦中寶
油麥菜
鯪魚釀豆卜
米走雞真係食過超多次🙈佢地嘅芝士雞煲真係會令人想encore再encore😌😌真係食咁多次都唔會厭😆😆呢間有時仲會有band live睇下,完全係推介之選☺️☺️🥢黃金激量芝士雞煲 $208等勁量芝士徹底煮好之後揭蓋,香氣撲氣未出發先興奮😍😍😍雞件份量都唔少,仲有莧菜洋蔥等等☺️沾上濃厚芝士醬之後,只能慨嘆一句勁邪惡,超好食🙌🏻🙌🏻啲雞仲要好滑身,一啖就啜到入口啦🤩🤩🥢辛辣麵 $24平時雞煲都係加湯打邊爐🙈今次見到咁多惹味芝士醬,就叫咗個辛辣麵直接放落芝士醬入面煮😙細火煮四五分鐘就差唔多,我哋都好怕黐底🥺所以期間都會不停攪拌,而且令每條麵都沾滿晒芝士醬,食落好滿足😍😍🥢五香鮮牛肉 $98厚切牛片幾好咬口,食完雞煲加水再嘆埋五香肥牛片都唔錯架😙🥰🥡鮮炸響鈴 $32手掌咁大嘅響鈴都係第一次試😙😙點埋另外裝開嘅芝士醬真係不得了🥰🥰吸哂啲芝士味,超級邪惡呀😈🥢貢丸、芝心丸各半份 $26/$28半份都有成6粒咁多🥰真係好抵食🤩

🥢黃金激量芝士雞煲 $208

🥢辛辣麵 $24

🥢五香鮮牛肉 $98
厚切牛片幾好咬口,食完雞煲加水再嘆埋五香肥牛片都唔錯架😙🥰

🥡鮮炸響鈴 $32

🥢貢丸、芝心丸各半份 $26/$28
半份都有成6粒咁多🥰真係好抵食🤩
每次唔想食辣既雞煲既時候就會諗起米走雞 大愛佢地既芝士雞煲🫶🏻 今次去觀塘分店 環境大 座位都舒適 店員服務貼心 會主動埋黎幫手😆✿ 黃金芝士雞煲 (小) ($208)超邪惡既芝士雞煲🐓 份量夠2-3人食佢地既雞煲可以根據個人喜好去customise👻 芝士份量可以自選 好中意芝士既可以揀激量芝士碎🧀 配料亦可以揀走洋蔥芫茜等等🙌🏻我地要左正常份量芝士碎 不過都有好多 可以拉絲好正😍 佢地用左五種唔同既芝士 熬製足五個鐘 芝士味好香好濃 但唔會好膩 亦都唔會太鹹!雞件份量超級多 全部大大件 仲要大多數用上雞脾肉 食落好滑好厚肉 比濃厚既芝士覆蓋住好惹味🤤食到差唔多就可以打邊爐 可以揀芝士雞湯或清雞湯🙆🏻‍♀️✿ 特級雪花肥牛(小) ($188)揀左細份但都好大碟 夠哂兩個人食🐄牛肉大大塊 雪花脂肪分佈均勻 厚薄適中 入口肉質軟嫩 仲有濃郁既牛味👅✿ 手打五寶拼盤 半份($63)呢個拼盤有齊5款手打丸類 可以一次過試哂🙌🏻 分別有M5和牛丸、鮮蝦丸、鯪魚丸同墨魚丸個人覺得五寶入面最出色既係M5和牛丸同墨魚丸🐮🦑 前者肉質結實 牛味好濃郁同juicy後者用料新鮮 食到一粒粒墨魚料 好彈牙好有

✿ 黃金芝士雞煲 (小) ($208)
超邪惡既芝士雞煲🐓 份量夠2-3人食
佢地既雞煲可以根據個人喜好去customise👻
我地要左正常份量芝士碎 不過都有好多 可以拉絲好正😍
雞件份量超級多 全部大大件 仲要大多數用上雞脾肉
食落好滑好厚肉 比濃厚既芝士覆蓋住好惹味🤤
食到差唔多就可以打邊爐 可以揀芝士雞湯或清雞湯🙆🏻‍♀️

✿ 特級雪花肥牛(小) ($188)
揀左細份但都好大碟 夠哂兩個人食🐄
牛肉大大塊 雪花脂肪分佈均勻 厚薄適中
入口肉質軟嫩 仲有濃郁既牛味👅

✿ 手打五寶拼盤 半份($63)
呢個拼盤有齊5款手打丸類 可以一次過試哂🙌🏻
分別有M5和牛丸、鮮蝦丸、鯪魚丸同墨魚丸
個人覺得五寶入面最出色既係M5和牛丸同墨魚丸🐮🦑
前者肉質結實 牛味好濃郁同juicy
後者用料新鮮 食到一粒粒墨魚料 好彈牙好有口感👅

✿ 生菜 半份($28)
食左咁多肉 食返啲蔬菜中和下🥬
生菜索哂芝士湯 唔洗點醬料都好好食!

✿ 出前一丁($20)
食芝士當然要配返公仔麵 索哂啲湯 好夠味好濃🍜

✿ 凍檸茶($22)
✿ 凍檸樂($24)

2022-11-06 1454 瀏覽
天氣轉涼,最想食熱辣辣既食物呀🔥🔥火鍋同雞煲都真係不二之選😍所以今晚朋友又約左去食雞煲😋大家都想食惹味又曖胃既食物呀!🥘-朋友帶左我去位於觀塘既米走雞LIVE📍環境闊落既樓上店,以雞煲店泥講真係幾舒服✅以QR CODE餐,好方便的!📱而且一坐地會有醬料FOR一陣打邊爐用呢!🥳估唔到呢間點仲有芝士雞煲,不過想食辣既我都係揀左辣味!🌶-點了小火麻辣雞煲 , BB辣🌶🌶因為2個女仔食所以我地揀左細份!‼️但份量又係好多,雞既數量仲好多呢!😝而且肉質好嫩滑呢! 真係啖啖肉!🥩而且BB辣相對都幾濃味,所以唔食得辣既朋友都要留意下!❗️配料有齊洋蔥、紫洋蔥等,好豐富!🧄🥒🥬-開始時店只會幫手整好雞煲,再係面前混好,所以食時味道真係好夠呀😋食到中段,可以請店員加湯變火鍋呢!🥘可以有清湯或麻辣湯既選擇! 我地當然點了麻辣湯!🌶配料方面,我地點了 🌟芋絲 🌟辛辣面 🌟半份芝心丸 🌟鵝腸 🌟半份蜂巢冰豆腐最鍾意有半份選擇,岩晒女仔食量唔多選擇!👯‍♀️推薦蜂巢冰豆腐,吸引火鍋既味道最正!🤩同埋爽口彈彈既鵝腸🧡-飲品方面都係點了港式凍檸水同凍檸茶!🍋真係好飽呀! 相對係惹味,如果本身鍾意清淡既朋友 可能要留意下⚠️
天氣轉涼,最想食熱辣辣既食物呀🔥🔥
火鍋雞煲都真係不二之選😍
所以今晚朋友又約左去食雞煲😋
大家都想食惹味又曖胃既食物呀!🥘
朋友帶左我去位於觀塘既米走雞LIVE📍
環境闊落既樓上店,以雞煲店泥講真係幾舒服✅
以QR CODE餐,好方便的!📱
而且一坐地會有醬料FOR一陣打邊爐用呢!🥳
估唔到呢間點仲有芝士雞煲,不過想食辣既我都係揀左辣味!🌶
點了小火麻辣雞煲 , BB辣🌶🌶
因為2個女仔食所以我地揀左細份!‼️
但份量又係好多,雞既數量仲好多呢!😝
而且肉質好嫩滑呢! 真係啖啖肉!🥩
而且BB辣相對都幾濃味,所以唔食得辣既朋友都要留意下!❗️
配料有齊洋蔥、紫洋蔥等,好豐富!🧄🥒🥬
開始時店只會幫手整好雞煲,再係面前混好,
所以食時味道真係好夠呀😋
食到中段,可以請店員加湯變火鍋呢!🥘
可以有清湯或麻辣湯既選擇!
我地當然點了麻辣湯!🌶
配料方面,我地點了
🌟芋絲
🌟辛辣面
🌟半份芝心丸
🌟鵝腸
🌟半份蜂巢冰豆腐
最鍾意有半份選擇,岩晒女仔食量唔多選擇!👯‍♀️
推薦蜂巢冰豆腐,吸引火鍋既味道最正!🤩
同埋爽口彈彈既鵝腸🧡
飲品方面都係點了港式凍檸水同凍檸茶!🍋
真係好飽呀! 相對係惹味,
如果本身鍾意清淡既朋友 可能要留意下⚠️
同埋份量真係好多,建議大家可以考慮下食量先決定!😁😁
火鍋
半份芝心丸
醬料
  • 小火麻辣雞煲
2022-11-06 1272 瀏覽
之前去過旺角分店的米走雞吃 雞煲+火鍋!今次來到觀塘店,店名是"米走雞Live",不知有什麼不同呢!?有看到一個表演台,會是有音樂Show嗎? 另外還有西餐的部份。不過眼見多數是吃雞煲和火鍋,而我們今次就選了兩個湯底吃火鍋。蒜蓉卜卜蜆煲鍋 ($188) - 蜆很鮮甜,吃落很有蒜蓉香和帶點辣,十分惹味的喔!建議將蜆都吃光才放火鍋料比較好,因為這個鍋容量有點淺。番茄粟米湯 ($98) - 相對這個鍋就很深,相對水滾的時間就較慢些。薯仔切得滿太舊,所以一直在煲也沒有溶掉,湯不會變得糊糊的。帶辣的蒜蓉湯底這麼惹味,當然要選一些吸湯能力高的 - 蜂巢冰豆腐 ($48/全份) & 鮮炸響鈴 ($56) 後者超大一舊!而且很香脆,上次吃也有點這個。竹笙墨魚滑 ($98) 都是吸收湯汁很不錯,但原來加了彈牙墨魚滑來吃都幾得意。虎蝦 ($138/6隻) - 都幾大隻,新鮮彈牙的。鴨血 ($43) 不是配麻辣湯底好像差了點。肉的話,牛肉、豚肉和雞也有點。滑雞片 ($68) 應該是雞髀肉來?十分嫩滑。西班牙黑豚肉 ($228) 口感柔嫩,吃落有帶甜的味道。五香鮮牛肉 ($98) 的牛味很濃厚,爽口得來也很嫩
之前去過旺角分店的米走雞吃 雞煲+火鍋

不過眼見多數是吃雞煲火鍋,而我們今次就選了兩個湯底吃火鍋

蒜蓉卜卜蜆煲鍋 ($188)
蜆很鮮甜,吃落很有蒜蓉香和帶點辣,十分惹味的喔!
建議將蜆都吃光才放火鍋料比較好,因為這個鍋容量有點淺。
蒜蓉卜卜蜆煲鍋

番茄粟米湯 ($98)
相對這個鍋就很深,相對水滾的時間就較慢些。
薯仔切得滿太舊,所以一直在煲也沒有溶掉,湯不會變得糊糊的。
番茄粟米湯

帶辣的蒜蓉湯底這麼惹味,當然要選一些吸湯能力高的 -
蜂巢冰豆腐 (全份)
竹笙墨魚滑

虎蝦 ($138/6隻) - 都幾大隻,新鮮彈牙的。

鴨血 ($43) 不是配麻辣湯底好像差了點。
鴨血

肉的話,牛肉、豚肉和雞也有點。

滑雞片 ($68) 應該是雞髀肉來?十分嫩滑。

西班牙黑豚肉 ($228) 口感柔嫩,吃落有帶甜的味道。

五香鮮牛肉 ($98) 的牛味很濃厚,爽口得來也很嫩。
滑雞片
西班牙黑豚肉
五香鮮牛肉

菜類點了 - 娃娃菜 ($28/半份) & 萵荀 ($48)

後者感鮮嫩爽脆,都幾好吃。
娃娃菜 (半份)
萵荀
2022-10-30
蒜蓉卜卜蜆煲鍋
蜂巢冰豆腐 (全份)
滑雞片
西班牙黑豚肉
五香鮮牛肉
2022-11-03 87 瀏覽
觀塘一向都多美食,但開始凍凍地心血來潮都會想打下邊爐既!聽朋友講有間叫”米走雞好似唔錯配料齊,環境舒服,坐得唔逼都好緊要!今日一於就試下呢間!入到去裝修比較時尚同西式風格,仲有藝術氣氛!叫左我最鐘意食既墨魚滑,豬紅,仲有魚腩!仲有好大隻既桶蠔夠哂鮮香味呀!汁底開頭我就選擇左香芫茜味既鮮滑辛辣雞煲(半隻雞),一開火立即嗅到十分香濃芫茜味!配上任何野食都十分有胃口最後加左清雞湯變做火鍋,味道一樣都係甘出色!所有食物都入哂雞煲既香味,真係食過番尋味,食完再想食呀!!地點係觀塘wave3樓,快d食啦👍👍
觀塘一向都多美食,但開始凍凍地
心血來潮都會想打下邊爐既!
聽朋友講有間叫”米走雞好似唔錯
配料齊,環境舒服,坐得唔逼都好緊要!

夠哂鮮香味呀!

汁底開頭我就選擇左香芫茜味既鮮滑

地點係觀塘wave3樓,快d食啦👍👍
2022-10-29 55 瀏覽
雞煲唔好食 , 全部係 冰鮮雞肶 ,仲要收咁嘅價錢, 廣島蠔唔好食, 蝦中堡有怪味超 難食 , 和牛餃唔好食,啲皮好厚, 肉超難食,酒樓 D 牛肉球好食過佢,都唔明點解仲有咁多人幫襯 .
2022-10-25 80 瀏覽
天氣開始轉涼,令人想食雞煲打邊爐嘅季節黎到啦。平時麻辣雞煲食得多,但係我好鍾意米走雞嘅芝士雞煲,芝士味夠晒特別。好適合同三五知己或者另一半過嚟食。黃金芝士雞煲芝士控揀左激量芝士碎,真係滿滿一座芝士山!入面仲有好多洋蔥,加重香味,枱面嘅餐紙仲有教食法,好貼心。佢嘅雞肉真係好滑,一拎起仲有芝士拉絲,充滿芝士味,忍唔住食完一舊又一舊。蒙古羊肉片打邊爐成日食肥牛,今次見到羊肉片就試吓。羊肉片好抵食,夠晒大碟。羊肉係薄切淥一淥就好快熟。有羊肉味又唔會太羶,好好食。 手打五寶拼盤鍾意食手打肉丸或者魚滑嘅人必點!唔係市面上嘅普通嘅肉丸,佢係自己加左配料更加多口感,豬肉加左好多冬菇好香,而鯪魚肉就加多左蝦米令佢更鮮。拼盤仲可以試齊五款,一定要試!萵荀打邊爐必叫,鍾意萵荀係淥熟後仲爽脆嘅口感,而且呢度份量夠多,好抵食!

黃金芝士雞煲

蒙古羊肉片

手打五寶拼盤

萵荀

2022-10-25 69 瀏覽
其實呢度食火鍋對比去火鍋放題店係貴好多,不過一分錢一分貨吧,佢嘅肥牛真心好食,我唔會用入口即溶來形容,但它真的肉味重亦都好咬口,其他食材由蝦滑、丸類及餃子等,全部都有質素,貴得有價值。
2022-10-25 503 瀏覽
撞著仲有微涼天氣,火鍋活動唔好比佢停住,火鍋就諗起牛肉,牛肉就令我諗起佢..................無黎一段時間,落單已轉為手機二維碼自己搞掂; 仍然可以坐到卡座,食得輕鬆舒適每次黎呢度打邊爐,都一定要叫份手切霜降牛頸脊 ($258/小),夠2-3人食架啦。睇見佢肉色靚仔,脂肪分佈平均就知佢咩料啦簡單D配個清熱又下火嘅皮蛋芫茜湯($98),仲有埋粟米同豆腐。切成蝴蝶狀,輕輕灼幾灼轉色就食得。點D醬油加芫茜蔥一齊放入口,油香肉嫩,一啖一片夠口感,好夠肉味,超級好味。丸同餃又係不能缺少嘅Buddy,有半份叫的,呢客手打墨魚丸 ($48/半份),外觀上已能一眼認知係手打類咪講笑,入口真係食到墨魚粒,相當彈牙又增加口感,機製嘅確係無得相比。仲有韮菜餃 ($48/半份)烚完都唔會輕易散開,餡料有滿滿嘅韮菜,入口帶少少麻油香味。友人想食白鱔片 ($98),切得薄薄一片,色澤亮麗。烚完卷成波浪型,微彈牙口感,肉味幾鮮,細骨唔太多。索湯"油物"鮮炸響鈴 ($32/半份)出場,三秒.......浸三秒,仍然享受到外層索湯,內圍仍然保持脆度嘅雙重口感。食完2條都幾飽肚。

仲有韮菜餃 ($48/半份)

烚完都唔會輕易散開,餡料有滿滿嘅韮菜,入口帶少少麻油香味。

友人想食白鱔片 ($98),切得薄薄一片,色澤亮麗。

烚完卷成波浪型,微彈牙口感,肉味幾鮮,細骨唔太多。

咁耐冇食,一定要叫多d,食夠本。呢間既環境好好,坐得好舒服,同朋友慢慢傾都得。米走雞既雞煲係我食過最好味既,不單止雞件既挑選係好好,唔會柴,非常鮮嫩,而且佢配料同配味都配合得好好。我地今次叫左芝士雞煲(大)$268真係好重芝士,加上有少少cream既湯底,食到最後混埋一齊隻味,真係好味。爽滑豬頸肉($98)本身腌左少少味,條條肉都好厚身,而且新鮮。白鱔片($98)大大片,好爽口,亦都非常新鮮,每次黎都必點.。
咁耐冇食,一定要叫多d,食夠本。

呢間既環境好好,坐得好舒服,同朋友慢慢傾都得。

我地今次叫左芝士雞煲(大)$268

爽滑豬頸肉($98)
本身腌左少少味,條條肉都好厚身,而且新鮮。

白鱔片($98)
大大片,好爽口,亦都非常新鮮,每次黎都必點.。

米走雞嘅火焰雞煲每次都唔會令我失望,真係好好味🤤 雞煲一到,店員會先加入少少玫瑰露再點火,炒香個雞煲,再倒入辣汁,佢個辣汁好正,食完啲辣同麻係慢慢滲出黎,好過癮👍🏽 而且啲雞又大塊又啖啖肉,食完個雞煲都已經飽左一半🤣 食完雞煲後,開始打邊爐,佢有清湯/辣湯揀,因為雞煲我地叫左辣,所以就揀左清湯。今次叫左幾樣野食,包括:🔥火焰麻辣雞煲(少) $198◎ 竹笙墨魚滑(半份)$54◎ wasabi鮮墨丸(半份)$54◎ 萵荀(半份)$28◎ 特級雪花肥牛(小)$188🥤飲品:竹蔗茅根 (壺)$78-竹笙墨魚滑墨魚滑好彈牙,竹笙吸晒湯底啲精華,好正。-wasabi鮮墨丸墨丸手打,超彈牙,wasabi係流心ga食嘅時間要小心啦,wasabi味唔算好重,但味道幾特別。- 萵荀萵荀好新鮮,厚切,就算放耐左都唔驚會綿晒,幾爽脆👍🏽- 特級雪花肥牛肥牛油脂分布均勻,而且好大塊,食落好香牛肉味,肉質鮮嫩,灼幾秒就食得😋每次食米走雞都食都好飽,因為佢份量好足夠,如果少人食,有啲野食可以叫半份,幾貼心😚甘樣就可以試多幾樣唔同嘅野食! 食雞煲真係要食米走雞,未試過嘅你試完保證會愛上😊

🔥火焰麻辣雞煲(少) $198
◎ 竹笙墨魚滑(半份)$54
◎ wasabi鮮墨丸(半份)$54
◎ 萵荀(半份)$28
◎ 特級雪花肥牛(小)$188
🥤飲品:竹蔗茅根 (壺)$78

-竹笙墨魚滑
墨魚滑好彈牙,竹笙吸晒湯底啲精華,好正。

-wasabi鮮墨丸

- 萵荀
萵荀好新鮮,厚切,就算放耐左都唔驚會綿晒,幾爽脆👍🏽

- 特級雪花肥牛

2022-10-18
2022-10-18 65 瀏覽
今日凍凍地真係好岩食雞煲🤣🤣所以放工約左朋友一齊去.呢度冇大水牌 唔算明顯要搵一陣先搵到個𨋢口.上到去原來佢同另一間餐廳係同一個場店員都會問一問係book左邊一間.呢間米走雞都幾多位同埋算多卡位 坐得舒服啲其他位都唔算好逼.Menu用QR code落單所以都冇影到.個人認為最好食都係麻辣雞煲我地得2個人食 叫左個小煲但係都好多雞 我地食唔晒🙈🙈🙈雞夠入味 又唔鞋洋蔥好甜好好味😋.連肥牛都有小碟揀!岩晒我地唔算大食既人🤣同埋好大塊 比正常更大塊味道正常.呢度最好既就係配料可以叫半份所以我地每樣都係半份咁叫🙈竹笙墨魚滑將墨魚滑釀入竹笙裏面熟左既時候會見到佢漲卜卜 浮係湯面竹笙吸晒啲汁 墨魚滑又彈牙口感好豐富 必試👍🏻.Wasabi墨魚丸見佢幾新奇就想試下同墨魚滑同一口感 應該係同一做法不過wasabi有啲苦澀味 有啲扣分.萵筍切得大大塊又厚要煮耐少少但係好好味 好適合用辣湯煮.我地食到勁飽 食剩左少少雞整體來講性價比高 2個人食左$700今日係閒日 食客唔算多 就算即興黎食都幾好!
今日凍凍地

我地得2個人食 叫左個小煲
但係都好多雞 我地食唔晒🙈🙈🙈
雞夠入味 又唔鞋
洋蔥好甜好好味😋

連肥牛都有小碟揀!
岩晒我地唔算大食既人🤣

要煮耐少少
但係好好味 好適合用辣湯煮
我地食到勁飽 食剩左少少雞
整體來講性價比高 2個人食左$700
今日係閒日 食客唔算多 就算即興黎食都幾好!
2022-10-18
  • 火焰麻辣雞煲
2022-10-14 56 瀏覽
米走雞Live (觀塘).好耐無食米走雞,咁耐無食覺得好食左!.▪️火焰麻辣雞煲▪️.每次食米走雞都覺得有特別嘅味,好似有股香茅味咁,雞件係勁大件同埋每次都覺得份量好足又多!. ▪️鵝腸/娃娃菜/芥茉Wasabi墨魚丸▪️.呢到嘅鵝腸係洗得非常乾淨! 而且又係份量多,淥一陣就食得夠爽口娃娃菜就每次打邊爐必叫Wasabi墨魚丸好特別,一咬爆汁仲辣親我個咀,不過墨魚丸好彈牙.📌 米走雞Live (觀塘)觀塘興業街4號The Wave 3樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
米走雞Live (觀塘)

好耐無食米走雞,咁耐無食覺得好食左!

▪️火焰麻辣雞煲▪️

▪️鵝腸/娃娃菜/芥茉Wasabi墨魚丸▪️
娃娃菜就每次打邊爐必叫

📌 米走雞Live (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 3樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-14 58 瀏覽
黃金芝士雞煲(小)$208,芝士份量簡直係激量,熔化左既芝士就好似岩漿一樣咁靚,睇賣相都知道芝士味道超濃郁,雞好嫩滑一d都唔“鞋”口,配料其中一款係花生醬,將芝士雞和花生醬結合埋一齊食,陣陣花生香味在口中散發,令味道更加提升五香鮮牛肉$98,牛肉色澤鮮紅都幾新鮮,份量亦都唔少,牛肉厚度係薄切,所以比較容易吸收湯底既味道,但因為湯底係芝士湯本身已經好夠味道,所以有點蓋過左牛肉既鮮味,肉質方面都幾軟“林”竹笙墨魚滑(半份)$54,墨魚肉既Q彈口感,配上竹笙既爽口,這個組口好夾,仲食到有粒粒墨魚肉金菇$38,油麥菜(半份)$28,食左咁多肉,都要食下蔬菜中和一下,兩者都處理好乾淨雪白翠綠,蔬菜吸收左湯底既精華,唔需要再額外加醬料都一樣已經好入味