2021-07-15 32 瀏覽
米線成日都會食,但米線個湯底咁好味真係好少食到^_^本身放工無飯食,念住hea hea 地食個米線做dinner ,去長沙灣食完米線再去買個糖水打包返屋企見米線樂地方幾乾淨,同埋近屋企,見網上評價主要係個湯底點左個麻辣豬骨湯底,堅係好好味個湯底好濃,而且好辣米線軟硬度適中我要左豬大腸同同豬耳份量都幾多,最後都食吾晒老公要左碗涼皮要左雞肉棒同肉碎2樣都好味小食麻辣墨魚頭最出名好爽口,好好味蒜泥白肉,好有質素,小食價錢但份量都吾少荔枝紅茶蜜桃烏龍茶自家製,幾清甜,好好飲
米線成日都會食,但米線個湯底咁好味真係好少食到^_^

見米線樂地方幾乾淨,同埋近屋企,見網上評價主要係個湯底

點左個麻辣豬骨湯底,堅係好好味
個湯底好濃,而且好辣
米線軟硬度適中
我要左豬大腸同同豬耳
份量都幾多,最後都食吾晒

老公要左碗涼皮
要左雞肉棒同肉碎
2樣都好味

小食麻辣墨魚頭最出名
好爽口,好好味

蒜泥白肉,好有質素,小食價錢但份量都吾少

荔枝紅茶

蜜桃烏龍茶
自家製,幾清甜,好好飲

麻酸辣豬骨濃湯米線小辣 $55呢碗叫左兩個餸包括:孜然免治雞肉棒同蝦膠腐皮卷。 雞肉棒有兩條 都幾抵! 蝦膠有三條 有大有細 幾好食😋 呢兩個餸都幾好食! 湯式好濃郁有豬骨味 麻酸辣各自都唔會搶曬對方既味 個湯底調配個比例岩岩好😚 米線爽彈!白桃梳打(凍)$12白桃味足夠👍🏻夠氣 食完米線飲有汽飲品 超爽啊☺️ 呢個值得叫~少甜鹹青檸梳打 少冰 $12麻辣墨魚咀拼軟骨 $42份量幾多 我地兩個食呢個小食食唔停😆泡椒蓮藕尖 $38唔會太辣 又有小小泡椒味 我地覺得係幾好食既開胃菜😌秘制涼拌米線小辣 $56呢碗都叫左兩個餸,包括:潮汕芫荽牛丸同孜然免治雞肉棒。 酸味太重 唔係好夠咸🤔

麻酸辣豬骨濃湯米線小辣 $55

泡椒蓮藕尖 $38
唔會太辣 又有小小泡椒味 我地覺得係幾好食既開胃菜😌

秘制涼拌米線小辣 $56
2021-07-12 41 瀏覽
去左一間可以食辣又可以食豬骨濃湯既米線舖,好多餸可以揀,又唔貴👍🏻豬骨濃湯米線 $28豬骨濃湯好好飲,我飲晒成碗都唔覺好口乾🤣加左韭菜豬肉餃、醬爆豆腐卜兩個餸,味道中等,鍾意食辣嘅可唔可以加返少少麻辣,再惹味啲👍🏻秘製涼拌米線 $32撈麵最緊要多料同埋有肉碎😂佢仲加埋啲脆脆既炸黃豆,令口感更豐富~酸菜份量都好多,叫左BB辣都完全接受到,加埋酸菜有啲似酸辣🤣滷水豬手 $324件都係$32 都幾大舊🤩 唔算炆得好淋,但都幾入味幾正~蒜泥白肉 $32肥瘦適中,同埋唔係薄切,加埋醬汁好惹味😋唔算辣,不過蒜蓉可以再多啲~呢碟性價比高!

豬骨濃湯米線 $28

秘製涼拌米線 $32

滷水豬手 $32
4件都係$32 都幾大舊🤩 唔算炆得好淋,但都幾入味幾正~

蒜泥白肉 $32

👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻作為米線控嘅👧🏻早幾日係社文平台嘅米線關注組見到有人推介呢間位於長沙灣嘅米線樂•麻辣豬骨濃湯🤔於是就決定去試一試佢係咪咁堅先!🤣呢間米線舖嘅裝修比較現代化,有別於一般嘅米線小店,牆上亦有唔少嘅霓虹燈裝飾,係唔錯嘅打卡位😆幫襯嘅係星期五晚6點左右,睇過menu,本身想食秘制涼拌粉皮,點知又冇粉皮,又冇秘制(因為冇微辣肉碎)🤣,👧🏻有少少失落,但唯有轉叫招牌涼拌薯粉啦🥲✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1)招牌涼拌薯粉加黃金花枝丸 HK$42呢個唔係first choice嘅薯粉嗌完好快都上枱喇!🤣賣相唔錯,黃金花枝丸都有三嚿仔,份量唔算多🤔但作為配菜嘅炸黃豆同青瓜份量就好足夠!🥰炸黃豆食落脆卜卜,好香口!黃金花枝丸就好一般,似爽口嘅魚腐多啲,入面亦冇花枝粒粒🤣薯粉相對幼身,亦唔係好有𡁻口嗰款🤔醬汁撈埋都好香,但相信如果係秘制版,有埋微辣肉碎會惹味好多🤣所以比較重口味嘅👧🏻就撈咗啲麻辣墨魚頭嘅汁落去一齊食🤤就正正子!😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑2)麻辣墨魚頭 HK$38今次相對出色嘅就係呢個麻辣墨魚頭小食!😍麻辣汁撈埋啲蒜茸,真係好香好好食、好惹味🤤墨魚頭亦
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1)招牌涼拌薯粉加黃金花枝丸 HK$42

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑

2)麻辣墨魚頭 HK$38
今次相對出色嘅就係呢個麻辣墨魚頭小食!😍麻辣汁撈埋啲蒜茸,真係好香好好食、好惹味🤤墨魚頭亦都好新鮮好爽口,口感一流😚呢碟值得推介!!

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

3)凍荔枝紅茶 HK$8(跟餐價)
👧🏻本身揀佢嘅原因不外乎平!🤣賣相一般,飲落都有甜甜嘅荔枝味,都幾解渴,算係一個幾安全嘅選擇😚

😍賣相:🌕🌕🌕🌑🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

總括黎講,麻辣墨魚頭嘅質素唔錯,絕對係賣點黎🤤但作為主打嘅米線,水準就有待提升🤔同埋係星期五晚嘅啲黃金食飯時間,menu上嘅選擇有齊會更加好🥰

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑

☎️ 2885 2852
2021-07-09
  • 麻辣墨魚頭
2021-07-07 16 瀏覽
間店設計好fancy, 好吸引到我地港女打卡😂酸辣豬骨濃湯米線(小辣)+孜然免治雞肉棒湯底飲落唔似加左味精,有淡淡豬骨味,雞肉棒好啖啖肉,明顯係人手整招牌涼拌涼皮(bb辣)+蝦膠腐皮卷涼皮配清瓜好清涼,加上送過黎係凍既,夏天食一流,蝦膠好好好彈牙🥰其實佢地啲配料幾特別,係其他米線店好難見到,可惜個胃有限😞,下次有機會再試而口水雞翼都幾淋,加埋個汁岩岩好麻辣墨魚頭好多蒜蓉,啲花椒辣油加蒜蓉配埋墨魚頭食好正好惹味🤩食到成個口都係蒜味😂墨魚頭又爽口彈口,分量好足,超級推介🙌🏻兩款小食都係一開為二,方便女士入口食最後叫埋白桃梳打及玫瑰洛神花茶解下辣+清涼下Btw 鐘意唔太甜既朋友叫白桃梳打記得要少甜啊~😉
間店設計好fancy, 好吸引到我地港女打卡😂

酸辣豬骨濃湯米線(小辣)+孜然免治雞肉棒

招牌涼拌涼皮(bb辣)+蝦膠腐皮卷

而口水雞翼都幾淋,加埋個汁岩岩好

兩款小食都係一開為二,方便女士入口食

最後叫埋白桃梳打及玫瑰洛神花茶解下辣+清涼下

Btw 鐘意唔太甜既朋友叫白桃梳打記得要少甜啊~😉
🍜香港地周街都米線,唔通間間都好食咩?就算好食,有無獨特性先?😏今次介紹一間長沙灣米線店,係好食又有特色嘅😛🍜兩個獨特性啦,一個係佢主打(麻辣)豬骨濃湯,用60斤豬骨同雞腳熬製最少4小時以上;第二就係佢餸嘅選擇多同多特別嘢😆今次叫咗一個豬骨湯米線同一個涼拌米線,只需$28/$30起跳,真係抗通脹親民之選🤓🤓大家如果揀一餸嘅話,其實唔洗$40已經埋單,真係抵食到一個點~好鍾意佢個豬骨湯真係夠晒濃,真材實料差啲飲晒!❤️涼拌果款可辣可唔辣,我要咗BB辣,主要有蒜頭、薑同唔同香料,好惹味👍🏻👍🏻~餸就夾埋叫咗四款,豬耳好入味,墨魚膠豆卜夠特別同香,腩肉足足有十二舊多到癲,同埋水準中上,免治雞肉棒穩打穩扎😊🍜其實小食我仲外加咗兩樣嘢,所以食到勁飽(無必要好似我咁叫咁多,因為米線同餸嘅份量都好多)😄加咗嘅係孜然炸雞翼同墨魚咀拼軟骨,呢兩個係勁有驚喜的~前者同某M字連鎖店嘅雞翼九成似🤣如果你一路搵緊替代品嘅話一定要去呢間試下;後者勁大碟,有墨魚咀拼墨魚軟骨,好有咬口,食一碟都半飽!飲嘢就叫咗白桃梳打同巨峰梳打,都係中上水準!🍜總共兩個人食咗$204,但其實係飽到差啲食唔晒~正常嚟講大家嚟食個一餸米線

🍜總共兩個人食咗$204,但其實係飽到差啲食唔晒~正常嚟講大家嚟食個一餸米線係可以三十幾蚊搞掂仲要夠飽夠好味,好推介係長沙灣附近住或者返工嘅朋友試佢一試,相信唔會令你失望!
  • 麻辣墨魚頭
2021-07-03 41 瀏覽
突然好想食麻辣米線,放工路過米線樂•麻辣豬骨濃湯,就即刻點返個外賣先.見佢哋新推出左水煮麻辣米線,心思思即刻想點返過嚟食😍,加水煮必配配料肥牛+鴨血😌!.叫咗小辣試吓辣度先,鴨血厚滑且入味,配上水煮湯,麻香且辣, 勁過癮!麻辣好惹味🥳 但真係好麻 麻得黎又好好味🤣家人想食涼皮,加配料肥牛、芥末沙律丸😋 涼皮滑捋捋、又涼浸浸, 真係好岩夏天食呢( ´͈ ᵕ `͈ )♡ 涼皮像加厚了的河粉一樣 ,口感順滑,而且很有川式風味,食得辣嘅可加辣 ,一齊與涼皮撈勻晒 ,好正食辣野一定要捱返嚟杯嘢飲😂巨蜂提子梳打白桃乳酸梳打酸酸甜甜解辣一流!一字骨雞翼方便食用,調味夠!滷水拼盤有鴨腎、豬大腸、豬耳等等 ,好入味

食辣野一定要捱返嚟杯嘢飲😂
巨蜂提子梳打
白桃乳酸梳打

酸酸甜甜解辣一流!

一字骨雞翼
方便食用,調味夠!

滷水拼盤
有鴨腎、豬大腸、豬耳等等 ,好入味
2021-06-29
宵夜
  • 招牌涼拌涼皮
  • 麻辣豬骨濃湯米線
2021-07-02 32 瀏覽
不嬲都好中意食米線,今日朋友推介我黎長沙灣食呢間,話好好味會食上癮,於是膽粗粗去會一會佢。比放工時間提早到,所以好彩入到去已經有位坐。我地點左麻辣豬骨濃湯米線配芫荽牛丸、麻辣鴨血同招牌涼拌涼皮。淨係睇米線湯底既顏色已經知ok, 食落果然夠濃,但又唔會太咸太口渴,而且唔會死辣,好食過x仔既麻辣湯好多。牛丸有特色,加埋芫荽,味道又幾夾。涼拌涼皮都唔錯,落足配料,比左好多炸脆黃豆同青瓜,滷水雞翼炆得好琳,夠入味。二碗既份量都幾多,食到好飽。小食叫左麻辣墨魚頭,好爽口彈牙

小食叫左麻辣墨魚頭,好爽口彈牙

我真係好鍾意食米線 可以餐餐食都唔厭 我甚至入咗社文平台嘅米線關注群組 搜羅各區邊到有好食嘅米線 我遇到好吃的 也會分享經過長沙灣 見到米線樂嘅餐牌有更新 店內推出咗兩款唔同湯底嘅口味 分別係水煮麻辣湯 和泡椒老壇酸菜湯 泡椒老壇酸菜魚就食得多 配米線真係未試過 餐廳裝修有花過心思 牆上貼咗一啲有關米線嘅快樂金句 例如米線樂愈吃愈快樂 吃完又真係幾快樂 整體食物質素本人是滿意的另外還有一些打卡位 啱曬又鍾意食又鍾意影相嘅朋友仔 等我幫兩杯飲品打下卡先荔枝紅茶$14 凍奶茶$14招牌涼拌涼皮$30 +蝦膠腐皮卷$12 +墨魚頭$12 芫荽 炸黃豆 青瓜絲 麻醬 bb辣涼拌嘅方式真係好清新 啱曬夏天食 涼皮口感爽滑 與爽脆嘅青瓜絲好夾墨魚頭好爽口 蝦膠腐皮卷夠彈牙 兩款配料都好食 推介泡椒老壇酸菜湯米線$32 +鹵水豬大腸$12 +滷水雞翼$12 平時食麻辣湯底/小鍋米線湯底就食得多 泡椒老壇酸菜湯底真係未試過 酸味拿捏得剛好 微酸很開胃 後韻帶有點點麻辣 層次都幾豐富下 好難形容 係好味嘅 我對於呢個湯底嘅評價好高分 必定會再食麻辣墨魚頭 人氣麻辣小食$38 墨魚頭真係好爽口又彈牙 帶有

荔枝紅茶$14 凍奶茶$14

墨魚頭好爽口 蝦膠腐皮卷夠彈牙 兩款配料都好食 推介

麻辣墨魚頭 人氣麻辣小食$38 墨魚頭真係好爽口又彈牙 帶有海鮮嘅鮮味 麻辣汁又香又麻 還有一堆蒜泥 非常重口味 啱曬重口味人仕

鹵水拼盤58 豬大腸,豬耳雞,腎,雞翼,蛋 食材滷得很入味 唔會過鹹 味道剛好 雞腎同豬耳 都好爽口 豬腸夠肥 雞翼夠滑 隻蛋最入味 超好食。
<十分唔錯既麻辣豬骨湯米線>良心小店米線 以長沙灣黎講 有少少貴 份量唔多 但湯底真係用心製作 落足料 餸菜都好高質 對米線要求高 d既朋友可一試🍴麻辣墨魚頭38 蚊🐟🌶️蒜泥加辣椒油 整成醬汁 好惹味 凍食既墨魚頭夠哂彈牙 🦑 切成細粒 好彈牙爽口 好正既小食🍴滷水拼盤 58 蚊滷水汁 好入味 甜咸適中 好入味 有軟林既豬大腸🐽爽口 豬耳 彈牙雞腎 雞翼🐥 蛋🥚 整體好食🍴麻辣豬骨濃湯米線 中辣30 蚊 加3 蚊轉土豆粉🌶️加蘿蔔7 蚊 加韭菜豬肉餃12 蚊🥟湯底麻辣味香豬骨湯味出 有入味既芽菜 腐皮 土豆粉粗身爽口 而加左蘿蔔 不得不讚蘿蔔好軟林 又夠甜 而佢個韭菜餃 自家包 🌿 韭菜豬肉新鮮 好正🍴老壇酸菜魚米線 58 蚊 🐟🍜首先個湯底 set好左少辣 唔會蓋過酸菜味 酸菜 青辣椒 泡椒都好入味 湯底香濃 魚肉應該係桂花魚 魚切得薄身但好多塊 最勁係冇骨 🐟 又夠滑 盡吸酸菜湯汁 加埋爽口既米線同芽菜 食得出製作用心 好好食👍🏻#黃藍是政見黑白是良知 #黃藍是政見好食是良知 #黃店 #黃色經濟 #麻辣 #豬骨湯 #酸菜魚 #米線 #土豆粉 #墨魚頭 #滷水 #

<十分唔錯既麻辣豬骨湯米線>

🍴麻辣墨魚頭38 蚊🐟🌶️

🍴滷水拼盤 58 蚊

🍴老壇酸菜魚米線 58 蚊 🐟🍜

#黃藍是政見黑白是良知 #黃藍是政見好食是良知 #黃店 #黃色經濟 #麻辣 #豬骨湯 #酸菜魚 #米線 #土豆粉 #墨魚頭 #滷水 #雞翼
Score 平均分 <7.7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#米線樂
長沙灣元州街231 至247 號潤發大廈地下b1 鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-06-27
2021-06-10 118 瀏覽
吃 完 米 線 就 快 樂 ☺️黑妹M👧🏽 與朋友去食長沙灣既小店🍜 #米線樂小店有米線同涼皮,可以同朋友各叫一個Share食🥢餐廳可以手機QR code落單📱,唔怕落錯野之餘又慢慢諗食咩👍🏻😛🔸 麻辣豬骨濃湯米線 $29 (+$12 芥末沙律丸)小店主打豬骨湯🍜見其他米線店大多數都係雞湯,而豬骨湯就比較少見豬骨湯配上微辣估唔到係咁夾,湯飲落去好Creamy🥰芥末沙律丸內裡既饀好香甜,唔會刺鼻個種Wasabi🔸 麻辣涼拌涼皮 $29 (+$12 韭菜豬肉餃)夏天食涼皮 開胃又涼爽 🌬麻辣涼皮配料有芫茜,炸黃豆,青瓜絲,麻醬,辣椒籽🌶涼皮滑滑呈透明狀,夾起來柔滑煙韌,唔會一夾🥢就斷開撈勻後就馬上染上色,非常掛汁,食落微辣惹味🤤🥟餃子就略為普通🔸 小食 - 麻辣秋葵 $28秋葵略少,但新鮮比較嫩口,配上鮮香麻辣,非常的爽口開胃⭐️⭐️⭐️ 大讚 抗疫期間 可以任食米線但由於湯太好飲,我地一口米線一啖湯去到最後,已經淨低好少湯加上我地都食飽,所以我地都冇再加米線了。================ ================米線樂•麻辣豬骨濃湯長沙灣元州街231-247號潤發大廈地下B1
吃 完 米 線 就 快 樂 ☺️

黑妹M👧🏽 與朋友去食長沙灣既小店🍜 #米線樂
小店有米線同涼皮,可以同朋友各叫一個Share食🥢

🔸 麻辣豬骨濃湯米線 $29 (+$12 芥末沙律丸)
小店主打豬骨湯🍜
見其他米線店大多數都係雞湯,而豬骨湯就比較少見
豬骨湯配上微辣估唔到係咁夾,湯飲落去好Creamy🥰
芥末沙律丸內裡既饀好香甜,唔會刺鼻個種Wasabi
麻辣豬骨濃湯米線

🔸 麻辣涼拌涼皮 $29 (+$12 韭菜豬肉餃)
夏天食涼皮 開胃又涼爽 🌬
麻辣涼皮配料有芫茜,炸黃豆,青瓜絲,麻醬,辣椒籽🌶
涼皮滑滑呈透明狀,夾起來柔滑煙韌,唔會一夾🥢就斷開
撈勻後就馬上染上色,非常掛汁,食落微辣惹味🤤
🥟餃子就略為普通
麻辣涼拌涼皮

🔸 小食 - 麻辣秋葵 $28
秋葵略少,但新鮮比較嫩口,配上鮮香麻辣,非常的爽口開胃
麻辣秋葵

⭐️⭐️⭐️ 大讚
抗疫期間 可以任食米線
但由於湯太好飲,我地一口米線一啖湯
去到最後,已經淨低好少湯
加上我地都食飽,所以我地都冇再加米線了。

米線樂•麻辣豬骨濃湯
長沙灣元州街231-247號潤發大廈地下B1舖

2021-06-10
麻辣豬骨濃湯米線
麻辣涼拌涼皮
  • 招牌涼拌涼皮
2021-06-05 51 瀏覽
位於長沙灣的米線店,裝潢有心思,有別於一般的麵食店。餐牌選擇不多,湯底三款,其餘配料多,自由挑選配搭,像車仔麵形式般。除了米線外,還有土豆粉、薯粉、涼皮供應。小食:蒜泥白肉大量的蒜泥連青瓜絲佈滿在肉上,薄片的白肉肥瘦皆有,很惹味。小食:泡椒蓮藕尖蓮藕尖,不常見,很特別的小食,口感爽,鮮嫩,酸酸甜甜,後勁帶辣。拌麵:招牌涼拌涼涼皮呈半透明,粉皮煙煙靭靭的口感,佐料有芫荽、炸黃豆、青瓜絲等,跟麻及辣醬拌勻,讓每條麵粉皮都沾上醬料。配料:滷豬大腸、蝦膠腐皮卷腐皮卷外皮炸得鬆脆,脆皮,啖啖蝦膠,很有嚼勁。米線:酸辣豬骨濃湯米線湯底濃,微微酸辣,但喜歡酸的朋友應該會覺得酸度不太夠。湯底本身有蔥、腐皮、芽菜。米線份量蠻多。配料:孜然免治雞肉棒、麻辣鴨血免治雞肉捧先炸過,再灑上孜然粉,很香口。麻辣鴨血,本身不辣的,純粹在外層沾上辣椒醬。
位於長沙灣的米線店,裝潢有心思,有別於一般的麵食店。
除了米線外,還有土豆粉、薯粉、涼皮供應。
小食:蒜泥白肉
大量的蒜泥連青瓜絲佈滿在肉上,薄片的白肉肥瘦皆有,很惹味。
小食:泡椒蓮藕尖
拌麵:招牌涼拌涼
配料:滷豬大腸、蝦膠腐皮卷
腐皮卷外皮炸得鬆脆,脆皮,啖啖蝦膠,很有嚼勁。
米線:酸辣豬骨濃湯米線
湯底濃,微微酸辣,但喜歡酸的朋友應該會覺得酸度不太夠。
湯底本身有蔥、腐皮、芽菜。米線份量蠻多。
配料:孜然免治雞肉棒、麻辣鴨血
免治雞肉捧先炸過,再灑上孜然粉,很香口。
麻辣鴨血,本身不辣的,純粹在外層沾上辣椒醬。
2021-05-27 43 瀏覽
🍜豬骨濃湯米線 ($29)     + 芥末沙律丸 & 免冶雞肉捧 ($12@1)一開始無抱太大期望 因為覺得好似得好普通既湯底 點知又OK喎🙈豬骨湯唔算好香但唔會太鹹 反而配料比較有驚喜!芥末沙律丸幾特別 唔係間間餐廳有 食落味道幾得意 😝免冶雞肉捧唔會好肥 食落texture夠實 而且有兩大條👍🏻 不過兩款配料都幾滯 😂🍜招牌涼拌涼皮 ($29)    + 鹵水豬大腸 ($12)     +雲耳 ($7)我同朋友都唔知咩配料最好 所以由職員介紹😝最後要左雲耳同鹵水豬大腸 涼皮本身有少少辣🤏 配雲耳好爽😚而鹵水豬大腸真係超正!! 平時好少食內臟 今次破例試下 豬大腸超索味 味道好正中✌🏻 而涼皮本身都好多配料 (好多脆脆my favorite JENGGG) 所以係好好食derr~~ 非常推薦價錢要以上2個配料🥰🍆涼拌紅油茄子 ($28)呢個小食好精緻 好似個小金字塔super cute!! 鍾意個茄子夠淋 味道恰到好處 夠辣好弔味 係一個好refreshing幾小食😋🐽蒜泥白肉 ($32)我好鍾意蒜泥白肉😍而呢個小食份量真係好足夠 至於味道 鍾意辣少少既朋友應該會好滿意😛芫茜lov

🍆涼拌紅油茄子 ($28)

🐽蒜泥白肉 ($32)
我好鍾意蒜泥白肉😍而呢個小食份量真係好足夠 至於味道 鍾意辣少少既朋友應該會好滿意😛芫茜lover更加大愛😘不過個人覺得肉片太厚 可以切薄D

評分:

🙅🏻‍♀️加一
🙅🏻‍♀️限時
2021-05-04
2021-05-27 32 瀏覽
🍜豬骨濃湯米線 ($29) + 芥末沙律丸 & 免冶雞肉捧 ($12@1)一開始無抱太大期望 因為覺得好似得好普通既湯底 點知又OK喎🙈豬骨湯唔算好香但唔會太鹹 反而配料比較有驚喜!芥末沙律丸幾特別 唔係間間餐廳有 食落味道幾得意 😝免冶雞肉捧唔會好肥 食落texture夠實 而且有兩大條👍🏻 不過兩款配料都幾滯 😂🍜招牌涼拌涼皮 ($29) + 鹵水豬大腸 ($12) + 雲耳 ($7)我同朋友都唔知咩配料最好 所以由職員介紹😝最後要左雲耳同鹵水豬大腸 涼皮本身有少少辣🤏 配雲耳好爽😚而鹵水豬大腸真係超正!! 平時好少食內臟 今次破例試下 豬大腸超索味 味道好正中✌🏻 而涼皮本身都好多配料 (好多脆脆my favorite JENGGG) 所以係好好食derr~~ 非常推薦價錢要以上2個配料🥰🍆涼拌紅油茄子 ($28)呢個小食好精緻 好似個小金字塔super cute!! 鍾意個茄子夠淋 味道恰到好處 夠辣好弔味 係一個好refreshing幾小食😋🐽蒜泥白肉 ($32)我好鍾意蒜泥白肉😍而呢個小食份量真係好足夠 至於味道 鍾意辣少少既朋友應該會好滿意😛芫茜lover更加大愛😘不過個

🍆涼拌紅油茄子 ($28)

🐽蒜泥白肉 ($32)

評分:

🙅🏻‍♀️加一
🙅🏻‍♀️限時
2021-05-04
2021-05-24 31 瀏覽
門口藍綠顏色已好搶眼,餐廳內佈滿霓虹燈佈置,環境氣氛夠哂活潑。轉角位仲有一個自助吧,好貼心,尤其依家敏感時期。今次第一次食呢間真心覺得唔錯,尤其個麻辣豬骨湯底同小食類。麻辣豬骨濃湯米線 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)我叫左微辣,香港人食既米線,辣度都係香港人食既辣度,中意同食得辣既人其實可以試中辣或以上。配料揀左孜然免治雞肉棒同芥末沙律丸,個人覺得個wasabi沙律丸好掂!咬開會爆汁🤩好正!而且湯底呢個唔係剩係得個麻味,因為用左豬骨熬製而成既濃香湯,所以好滋味!涼拌萵荀呢個不得了,睇落好似好辣,但真係bb辣,唔食得辣既都可以食到!浸係米線一齊食都夾,別有風味。炸雞翼大大隻且份量又多,外皮香脆肉質鮮嫩,食到好飽。呢到仲有好多特製招牌飲品,我自^_^就試左凍白桃烏龍茶同凍玫瑰洛神花茶。前者清香,而且無糖,解油膩;後者玫瑰香甜,又抗衰老養顏美容,清肝明目。跟餐叫都只係加$12,樽裝又夠哂方便^_^堂食飲唔哂仲可拎走。

麻辣豬骨濃湯米線 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)

涼拌萵荀

炸雞
大大隻且份量又多,外皮香脆肉質鮮嫩,食到好飽。

2021-05-15
  • 麻辣豬骨濃湯米線