2021-05-31
金百利一直都有好多好出名嘅餐廳!而其中一間日本餐廳更為出色!🍡三文魚腩刺身 HK$68🍡鮮帶子刺身 HK$68🍡油甘魚刺身 HK$68三文魚腩同油甘魚刺身好厚身好鮮味,咬落啖啖肉,而且油脂豐富!鮮帶子則軟身味道鮮甜!🍡帶子花之戀 HK$64切粒的鮮帶子被滿滿的三文魚包圍,三文魚雖然不及三文魚腩咁油脂豐富,但鮮甜嘅味道不得不提!🍡三文魚三味 HK$38由於想試多啲唔同類型嘅三文魚壽司,咁岩見到呢個三文魚三味🤩三文魚三味包含三文魚,火炙芝士三文魚及蟹膏三文魚🍣!其中火炙芝士三文魚嘅味道最為突出!一食落好香的芝士味,配上經火輕微燒過的三文魚,口感一流!🍡青龍 HK$50一直以來,只要卷物有吉列蝦就一定唔會差得去邊🤣🤣🤣碎碎的紫菜包住吉列蝦同青瓜,再用海膽喺上面點綴!海膽一啲都唔腥,仲好鮮甜,為成個卷物添上一層樓!🍡牛肉野菜壽喜燒 HK$88壽喜鍋味道鹹淡適中!一開始職員都提醒同記得盡快將蛋黃打開,並且只能維持大約5分鐘!但5分鐘又點能夠煮熟個壽喜鍋入面既生肉,所以最後都要麻煩職員幫忙再次點火🤣壽喜鍋材料都好豐富,入面有好多嘅牛肉,豆腐,娃娃菜同埋粉絲!所有菜其實都被壽喜鍋嘅味道所吸收,所以味
🍡三文魚腩刺身 HK$68
🍡鮮帶子刺身 HK$68
🍡油甘魚刺身 HK$68
🍡帶子花之戀 HK$64
🍡三文魚三味 HK$38
🍡青龍 HK$50
🍡牛肉野菜壽喜燒 HK$88
壽喜鍋材料都好豐富,入面有好多嘅牛肉,豆腐,娃娃菜同埋粉絲!所有菜其實都被壽喜鍋嘅味道所吸收,所以味道一流!
🍡海膽海鮮炒飯 HK$98
呢個海膽炒飯我覺得係一定必叫!雖然個炒飯唔係好食得出有海膽味,但係本身炒飯嘅味道已經好好食同埋佢嘅材料都好多好豐富!