第三站

Station 3 Cafe
2020-02-14 120 瀏覽
旺角食肆林林總總,若想搵一間相對安靜既餐廳,station 3 cafe就最好不過,cafe地理位置優越,只需由港鐵站穿過兩、三個街口就到。由於cafe係位於較高層既樓上鋪,而且鄰近鋪位都係貨倉公司,因此非常適合選擇呢間cafe,同一班朋友開party吵吵鬧鬧,無需壓低聲量。Cafe內既配備應有盡有,除了每間cafe必有既board game外,內設screen projector 提供各種影視娛樂,最精彩當然可以邊食野邊睇波啦,為我地香港人補充多點能量,添多一份歡樂。若然想同朋友安靜度過一個下午,不妨考慮cafe內既獨立房間,隔絕喧鬧盡談心事。餐廳有lunch set提供, 一份主菜配特色飲品,可額外配上一份cheese cake同前菜沙律。 今次最值得一提既係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,燴飯火侯剛好,用料亦唔吝嗇,棉滑既飯粒帶上濃郁既松露香,但絕對唔會蓋過白飯既甘香,簡直一試難忘。上甜品時餐盤佈置精美,特意印上餐叉既圖案,帶來驚喜。小食方面,今次點左份特級海鮮拼盤,係愛食炸物既人既必食之選,當然包括帶子,魷魚圈一啲香港人最愛食既海鮮炸物。如果想食但又擔心太飽太熱氣既話,不妨可以同朋友
小食方面,今次點左份特級海鮮拼盤,係愛食炸物既人既必食之選,當然包括帶子,魷魚圈一啲香港人最愛食既海鮮炸物。如果想食但又擔心太飽太熱氣既話,不妨可以同朋友share食,咁巧每樣三人份量,相信店主亦考慮到呢個情況才特意提供呢份滋味拼盤。
鍾意閒坐又想輕鬆既香港人,不妨黎呢間cafe探索美食。
2020-02-12 112 瀏覽
同朋友食飯,無咩特別要求,淨係希望坐得舒服、冇限時,等我地慢慢傾,朋友介紹去呢間Station 3。位置方便,喺金雞廣場。店內環境好舒服,全部梳化位,枱夠大空間好夠,亦好乾淨,有大量boardgames, 仲有間可容納10幾人既VIP 房。今次主打食野吹水,Dinner set 有8款選擇 (長通粉/意粉/燴飯),另外有啲小食。飲品有好多選擇﹕梳打/沙冰/奶昔/咖啡/健康養生花茶……我地叫左﹕黑松露帶子鮮菌燴意大利飯+Oreo 奶昔,煙三文魚野菌忌廉燴意粉+沙律+神仙+cheesecake share 黎食。頭盤﹕芝麻醬什菜沙律 沙律菜新鮮爽脆,日式胡麻醬唔太酸,唔錯。主菜1﹕黑松露帶子鮮菌燴意大利飯黑松露味唔太濃,淡淡清香。帶子細細粒混左入飯裡面。飯軟硬適中,每粒被汁包住,仲保留住煙’un’口感。主菜2﹕煙三文魚野菌忌廉燴意粉擺盤有加分﹕煙三文魚砌成朵花,有成4-5塊,唔會太薄,味道亦唔會死鹹。意粉同樣軟硬適中。水準幾高。甜品﹕原味芝士蛋糕OK 啦,都唔差。+$30有沙律同甜品,加得過。飲品1﹕Oreo 奶昔 叫左少冰,有cream有oreo 餅,飲落唔太甜,幾好味。飲品2:神仙 (

頭盤﹕芝麻醬什菜沙律
沙律菜新鮮爽脆,日式胡麻醬唔太酸,唔錯。

主菜1﹕黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

主菜2﹕煙三文魚野菌忌廉燴意粉

甜品﹕原味芝士蛋糕
OK 啦,都唔差。+$30有沙律同甜品,加得過。

飲品1﹕Oreo 奶昔
叫左少冰,有cream有oreo 餅,飲落唔太甜,幾好味。

飲品2:神仙 (茉莉花、檸檬草、杞子、桂圓肉)
成壺茶連蠟蠋上,侍應說是用天然乾花/果,冇加忝加/調味劑,花蜜另上,可按個人口味添加。

總結﹕本身對呢類樓上café 既野食唔抱好大期望,結果有驚喜,食物唔錯,價錢OK,環境同服務都非常好,無論週未黎坐幾個鐘玩boardgames、三五知己食飯吹水、成班人開party 都啱。會推介比其他朋友仔黎。
2020-02-09 398 瀏覽
麥花臣踢完波, 上咗對面金雞廣場嘅cafe醫肚兼休息下。 日頭自然光充足夠曬光猛。Pepe上面有個掣, 侍應隨傳隨到。餐牌以簡單西餐為主。海鮮拼盤包含魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、魷魚圈,雖然係可以喺超市買到嘅急凍貨,但係新鮮滾熱辣炸起,絕不馬虎。雞翼焗得好香,皮帶少少焦香,咬開肉汁豐富,配埋蜜糖有BBQ風味。蟹肉都幾多,同忌廉好夾,連埋黃椒食唔會膩,意粉軟硬適中。黑松露味剛剛好,唔會太搶,帶子細細粒,雖然唔係刺身級,但冇雪味又唔韌,飯都算煙韌,冇煮過火。特濃朱古力真係濃過茶記,但甜左少少。咖啡同朱古力比例剛剛好,冇蓋過對方,但都係甜左啲。

餐牌以簡單西餐為主。

蜜糖雞翼

蟹肉雜菌忌廉意粉

蟹肉都幾多,同忌廉好夾,連埋黃椒食唔會膩,意粉軟硬適中。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

特濃朱古力

特濃朱古力真係濃過茶記,但甜左少少。

朱古力咖啡

咖啡同朱古力比例剛剛好,冇蓋過對方,但都係甜左啲。
2020-02-06 127 瀏覽
好久冇去上樓cafe,今晚係旺角跟朋友去左Station 3,有不少sofa位,適合大班人聚會。有好多遊戲玩,有食客邊玩邊食,係樓上cafe先咁多玩意。星期日夜晚都有dinner set。蒜香雞翼 ($36)香噴噴,做到外脆内軟。燒牛肉配田園沙律 ($88)配和風芝麻沙律醬,一起開心share食。藍莓果茶 ($50),由藍莓、葡萄、芙蓉花、黑加侖製成,酸味味,喝了很舒服。日式餃子 ($32)都有,品種廣泛。墨西哥香草肉丸 ($46)彈牙,香草味重。意式芝士焗肉醬長通粉 ($96)份量很多,肉醬味道濃郁。西班牙咖啡(雪糕咖啡)($49)幾特別,好大球雪糕,咖啡味道不會很苦。

有好多遊戲玩,有食客邊玩邊食,係樓上cafe先咁多玩意。

星期日夜晚都有dinner set。

蒜香雞翼 ($36)香噴噴,做到外脆内軟。

日式餃子 ($32)都有,品種廣泛。

墨西哥香草肉丸 ($46)彈牙,香草味重。

意式芝士焗肉醬長通粉 ($96)份量很多,肉醬味道濃郁。

2020-02-06 61 瀏覽
今日同朋友想搵個舒服d 嘅地方食飯傾計,所以決定黎呢間留上cafe 試一試。室內環境空間好大,十分適合同閏密們傾住心事食西餐。決定叫 2個set dinner +$30 (頭盤+甜品)頭盤:田園沙律意式芝士焗肉醬長通粉 $96份量好多,每條通粉都食到啖啖肉醬,加上拉絲嘅芝士一齊食更加美味。煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $116意粉硬度適中,煙三文魚大大塊好滿足。有時好怕醬汁太creamy 會好漏,但呢個清清地,合我口味。榛子朱古力 $40 (跟餐補差價可選配 $34 以上飲品)淡淡榛子味的朱古力,甜而不漏。花茶系列 -小天使 $52 (跟餐補差價可選配 $34 以上飲品)健康的花茶最啱虛虛體質的我。花茶有:薰衣草、紅玫瑰花、茉莉花、檸檬草,能安定情緒,解憂鬱,改善失眠,舒緩頭痛。chocolate cheese cake賣相好靚,朱古力味香濃,口感軟滑blueberry cheese cake芝士味濃,配上酸甜藍莓醬增加口感層次,好味!
室內環境空間好大,十分適合同閏密們傾住心事食西餐。

決定叫 2個set dinner +$30 (頭盤+甜品

頭盤:田園沙律

意式芝士焗肉醬長通粉 $96

煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $116

榛子朱古力 $40 (跟餐補差價可選配 $34 以上飲品)
淡淡榛子味的朱古力,甜而不漏。

chocolate cheese cake
賣相好靚,朱古力味香濃,口感軟滑

blueberry cheese cake
芝士味濃,配上酸甜藍莓醬增加口感層次,好味!
2020-02-03
10 分鐘 (堂食)
2020-02-04 134 瀏覽
黎到旺角想搵間黃店cafe輕鬆下,聽講金雞間station3又平又坐得舒服!所以就特登過嚟試吓啦!喺樓下等lift都等左一段時間,到25樓一出lift,直行到尾就到喇!我去個段時間係lunch set時間,平均都係$62至$82咋!再加$30仲有頭盤同埋甜品送添!好抵!我揀咗個墨西哥香辣肉丸燴意粉$76,肉丸辣辣地成個意粉都幾嘢味!仲揀左個花茶,幾好飲幾relax!頭盤又有沙律食,都幾大兜,又夠芝麻醬,唔錯!而法國朱古力蛋糕唔算太甜,唔會太漏,都唔錯!重點係呢度啲坐位真係幾舒服,全部sofa位!唔會坐到好逼!有卡位有獨立房添!下次一定會再黎!下次想試埋佢嘅dinner set!希望都係咁高性價比啦!
頭盤又有沙律食,都幾大兜,又夠芝麻醬,唔錯!
而法國朱古力蛋糕唔算太甜,唔會太漏,都唔錯!
下次想試埋佢嘅dinner set!希望都係咁高性價比啦!
澳洲來的中同約食飯,當然要搵間好坐又吾難食既餐廳。上網見到呢間餐廳好似合乎我地既要求,於是就用Openrice訂枱,享用埋送小食呢個優惠。套餐加$30包沙律同甜品。沙律d菜洗得夠乾淨,好爽脆,加埋d酸酸地既胡麻醬,好開胃。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯賣相呃到like,味道都吾錯,黑松露味濃。我地鐘意較軟既意大利飯,所以呢個好岩我地。卡邦尼煙肉雜菌意粉煙肉係用乾火腿,幾有咸香。個汁好滑,意粉係爽口果種,吾會好易淋。墨西哥香辣肉丸燴意粉譚仔10小辣,食得好過癮。肉丸亦好有咬口,推薦特級海鮮拼盤$78有5樣野食,份量足夠4人食,真心幾抵。特別欣賞炸魚柳同炸蝦,炸皮吾厚,有魚/蝦肉應有既質感。日式章魚小丸子$32有6粒,同旺角街頭食既味道差吾多。如果想坐得舒服嘆小丸子,叫下無妨。紐約芝士餅賣相有心思,芝士夠真材實料,味道不錯。最後嘆番杯西班牙咖啡本身叫小甜,侍應提議將糖水分開上,讓我自己調校,好細心!
澳洲來的中同約食飯,當然要搵間好坐又吾難食既餐廳。

套餐加$30包沙律同甜品
沙律d菜洗得夠乾淨,好爽脆,加埋d酸酸地既胡麻醬,好開胃。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
賣相呃到like,味道都吾錯,黑松露味濃。
我地鐘意較軟既意大利飯,所以呢個好岩我地。

卡邦尼煙肉雜菌意粉
煙肉係用乾火腿,幾有咸香。
個汁好滑,意粉係爽口果種,吾會好易淋。

墨西哥香辣肉丸燴意粉
譚仔10小辣,食得好過癮。
肉丸亦好有咬口,推薦

特級海鮮拼盤
$78有5樣野食,份量足夠4人食,真心幾抵。
特別欣賞炸魚柳同炸蝦,炸皮吾厚,有魚/蝦肉應有既質感。

日式章魚小丸子
$32有6粒,同旺角街頭食既味道差吾多。
如果想坐得舒服嘆小丸子,叫下無妨。

紐約芝士餅
賣相有心思,芝士夠真材實料,味道不錯。

最後嘆番杯西班牙咖啡
本身叫小甜,侍應提議將糖水分開上,讓我自己調校,好細心!

• 墨西哥香辣肉丸燴意粉
2020-02-01 281 瀏覽
呢間餐廳食物同氣氛唔錯,餐廳位於既旺角大廈內,今日等lift等左好耐。係同朋友傾計同玩桌遊既好去處。餐廳內已放滿聖誕裝飾,而個女侍應都幾靚女。我地兩個人點左兩個lunch set +$30 (頭盤+甜品)頭盤:田園沙律,清新好味Carbonara 我很喜歡呢個,首先個外表很靚仔很吸引,加分位係個煙肉,餐廳特別把煙肉烤得很脆,又有d煙肉加入意粉入面煮,口感不同。甜品有三款可以揀,比得返是日甜品好得多。blueberry cheese cakeSize大,如果只想上黎飲杯野食個cake呢個會好岩。配埋個套就超級飽因為天氣真係好凍,我點了暖暖既紅棗蜜,甜度適中。

頭盤:田園沙律,清新好味

Carbonara

甜品有三款可以揀,比得返是日甜品好得多。
blueberry cheese cake

因為天氣真係好凍,我點了暖暖既紅棗蜜,甜度適中。

2020-01-30 234 瀏覽
係旺角附近有間cafe’環境唔錯,所以約咗個客係度見面食飯,價錢又唔算貴,但食物質素好高,cp值超高!👍🏻👍🏻我地嗌咗好多個小食同一個set lunch Set lunch 包一杯野飲,既然呢度係cafe’, 梗係嗌返杯咖啡歎下先!要咗杯榛子牛奶咖啡,咖啡好香好滑,都值得一試!Set lunch叫咗個黑松露飯,黑松露汁好creamy, 好香黑松露味!最鍾意嘅係呢度嘅蜜糖雞翼,有六隻,個皮燒到卜卜脆,熱辣辣,同蜜糖好夾,每次嚟都要嗌!仲要咗個牛肉沙律,沙律菜全部都好新鮮, $48就有一大碟,真係好抵食啊!有一個意大利肉丸,有少少辣,食落好開胃!同宜家傢俬嘅冇得比!個薯條好脆,好大碟,加埋沙律醬真係好好食!

我地嗌咗好多個小食同一個set lunch

個薯條好脆,好大碟,加埋沙律醬真係好好食!

2020-01-28 282 瀏覽
近期香港經歷太多事,人人都變得好緊張,係時間約好友上cafe飲杯野玩下card game傾下計減減壓。見呢間cafe好評如潮,地方夠方便,呢日決定一試。一入門口就被周圍既pepe公仔深深吸引,個樣真係好搞笑又帶點香港人既無奈表情,令人哭笑不得🤣,呢隻pepe就全程同我地一齊坐🤗cafe真係相當多飲品選擇,而且仲好特別。我就試左佢既人氣推介-青蘋果乳酪,朋友就點左藍莓果茶。因為都幾肚餓,我地都叫左dinner set, 我揀左黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,朋友揀左蟹肉雜菌忌廉意粉,另加$35就有埋salad同cake, 抵啦!個沙律好好味,菜好新鮮好靚,又有好多我最愛既胡麻醬,酸酸甜甜好開胃,健康得黎又好味朋友既藍莓果茶真係好有誠意,茶葉同水優雅地隔開,一路浸一路可以欣賞茶色愈來愈濃,茶味愈來愈香,飲落去係微酸既藍莓味,好飲得來又護眼😊,茶壺下面有點燃左既蠟燭,keep住茶既溫度,亦為呢個晚餐增添浪漫氣氛😌,我同朋友係度坐左成個幾鐘,杯茶仲係熱熱既,真係唔錯呀!我既青蘋果乳酪都唔輸蝕,賣相好靚,啖啖青蘋果乳酪配埋細滑既忌廉,酸酸甜甜味道超正,難怪係人氣之選啦!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一送來已

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一送來已經有黑松露味噗鼻而來,廚師完全冇吝嗇貴價既黑松露啊🤭,個飯仲好多帶子同菇,整體微微鹹鹹地,口感好豐富,值得一試! 好多西餐廳咁樣上既主菜都係好睇但份量少,但呢度個份量一定夠你吃到飽!

蟹肉雜菌忌廉意粉係超香香草味,感覺好清新,個意粉又係好多菇同蟹肉,味道比較清淡,但都好香好好食!

cheese cake真係好濃厚既芝士味,整得超滑,芝士蛋糕上面既藍莓醬令成個蛋糕甜得來又帶點酸,食得多都唔覺膩。

朱古力cake絕對係必食!佢朱古力味超濃,又唔會太甜,岩晒怕肥既我😂,蛋糕配埋旁邊既忌廉,真係一流!

呢間cafe真係唔錯,值得帶朋友再來玩😊。
  • 青蘋果乳酪
  • 藍莓果茶
  • 特濃朱古力蛋糕
2020-01-27 207 瀏覽
適合同朋友聚會嘅cafe💓香港地咁細 成日都冇咩地方可以同朋友好好地咁樣坐低飲杯嘢傾吓計機緣巧合之下搵到呢間station 3 cafe發現佢原來有board game玩 人流又唔算多重點係喺旺角又近地鐵站食完嘢行下街都好方便我同朋友各人都嗌咗一杯嘢飲分別係oreo曲奇奶昔唔係好甜 但都幾香oreo味飲落去唔會好飽//士多啤梨乳酪好大陣士多啤梨味 少少甜啱晒鍾意甜嘢嘅人~午餐時間係由12點到5點所以我同朋友決定share一個意粉加小食~蟹肉雜菌忌廉意粉好香嘅蟹肉味 仲好足料 每一啖都有蟹肉!特級海鮮拼盤有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、魷魚圈五種炸物其中我覺得最好食就係炸帶子~外脆內軟又重帶子味果然不失水準我哋仲嗌左個BBQ單骨雞翼可以講係必嗌!我同朋友唔係驚肥都真係會想encore配醬嗰陣bbq味香到呢~食落去唔會太有香料味嘅感覺反而似係醃過先咁入味真係必試呀!🤤最後不得不說嘅係staff好好人🙈我地一舉手就會serve我地服務態度一流~
適合同朋友聚會嘅cafe💓

唔係好甜 但都幾香oreo味
飲落去唔會好飽
//士多啤梨乳酪
好大陣士多啤梨味 少少甜
啱晒鍾意甜嘢嘅人~
午餐時間係由12點到5點
所以我同朋友決定share一個意粉加小食~
蟹肉雜菌忌廉意粉
好香嘅蟹肉味 仲好足料 每一啖都有蟹肉!

特級海鮮拼盤
有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、魷魚圈五種炸物
其中我覺得最好食就係炸帶子~
外脆內軟又重帶子味
果然不失水準
我哋仲嗌左個BBQ單骨雞翼
可以講係必嗌!
我同朋友唔係驚肥都真係會想encore
配醬嗰陣bbq味香到呢~
食落去唔會太有香料味嘅感覺
服務態度一流~
2020-01-13
  • BBQ單骨雞翼
2020-01-24 201 瀏覽
今日尼左環境舒服所有凳都係梳化 座位寬闊的餐廳 手袋擺隔離都仲有位剩 晚餐我地揀咗黑松露帶子蘑菇燴意大利飯 飲品揀左花茶 加$30有田園沙律同埋甜品 意大利飯睇落去唔係好多但係其實隻碟比想像中深 兩個人可以share食 鍾意食比較淋既risotto嘅人可以叫 田園沙律係沙律菜加番茄仔加胡麻醬 另外加咗個小食 BBQ單骨雞翼 一碟有六隻 重口味嘅人會鍾意食 甜品揀咗朱古力蛋糕 佢係Mousse 嚟嘅 中間會有少少海綿蛋糕 當然唔少得上面會有一小舊cream啦 另一個甜品係朱古力焦糖多士 烘底麵包上面有好多cream再淋焦糖醬加朱古力醬 打卡一流 最後其實有嗌第二杯嘢飲薄荷朱古力 上面都係有好多cream做打卡用嘅 餐廳仲有 board game 行完街想坐下hea下 呢度都係個唔錯既選擇

田園沙律係沙律菜加番茄仔加胡麻醬

2020-01-24 3055 瀏覽
之前一直都知道 Station3 Cafe 第三站3️⃣係一間高 cp 值嘅 Cafe☕️所以之前搵左日放 lunch 去左試下🍴主菜+$30有埋沙律、飲品同甜品,好抵😱田園沙律🥗沙律菜好新鮮,仲加左開胃芝麻醬👅意式芝士焗肉醬長通粉🇮🇹 肉醬同半溶嘅芝士🧀撈埋通粉一齊食超夠味,而且肉量都好多☺️卡邦尼煙肉雜菌長通粉🍝 卡邦尼有少少拉絲效果,而且煙肉🥓雜菌🍄雜豆🌽都好多,唔會 hea 你👍🏻特級海鮮拼盤🦑入面有魚柳🐟炸蝦🍤炸蟹鉗🦀帶子同薯條🍟樣樣都炸到熱辣辣🔥埋沙律醬同茄汁就更加正🥫之後仲叫左個小食拼盤,有芝士腸、魚蛋🐠咖哩角、春卷、雞翼、薯條🍟份量幾大下🤪我就最鍾意食佢嘅雞翼❤️外皮脆脆地,同埋有蜜糖甜甜地嘅味,真係一流😋日式章魚小丸子🐙外脆內軟,面頭滿佈照燒汁、沙律汁同紫菜,好好味🤤甜品方面叫左藍莓芝士蛋糕同紐約芝士蛋糕🍰2 款芝士蛋糕都幾結實,芝士味好濃😁藍莓嗰款就會甜少少😍飲品方面叫左特濃朱古力🍫朱古力真係超級濃郁,但又唔會死甜🥰金桔綠茶沙冰🍹金桔同綠茶 mix 埋一齊真係超清爽🍊🍵入面仲有啲勁彈牙嘅嘢咬下,簡直係完美無瑕
  • 法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉
  • 小食拼盤
  • 意式芝士焗肉醬意粉
  • 蜜糖雞翼
  • 紐約芝士蛋糕
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 意式芝士焗肉醬長通粉
2020-01-22 177 瀏覽
假期嘅時候想享受休息下,當然就係搵間餐廳慢慢坐啦,如果想好好傾吓計,我自己覺得樓上Cafe會比地鋪來得舒服,呢間佢有好舒服嘅梳化位,唔會好迫,又私人空間同闊落,正🤣晚餐Menu價錢都幾合理,叫左個d, 蟹肉雜果忌廉意粉,佢如果加嘢飲($38以下)沙律前菜同甜品蛋糕嘅話就係加$35,覺得非常之合理,自己因為想減肥,就冇飲得甜野凍野,揀咗一款啱自己嘅花茶,呢一個[特首]係用馬鞭草、金盞花、薄荷同埋檸檬草,可以增強心臟、精神緊張疲勞同埋平肝火,啱晒忙碌嘅香港人🤣個人感覺最重係檸檬草味,好清新潤喉,食忌廉意粉仲可以平衡下清新口味,好鐘意,佢下面仲有蠟燭座熱住杯茶,飲晒仲可以另外叫店員加水都好願意,唔錯唔錯!前菜沙律係胡麻醬的生菜同蕃茄,雖然無特別貴的沙律菜,但整體酸酸甜甜幾開胃,個人食沙律最怕啲菜會好軟好霉,佢呢一間生菜同埋蕃茄都好爽脆新鮮清爽,幾好食❤️😆❤️意粉好好吃!開頭以為忌廉會似卡邦尼白汁,但其實味道係香草味重,都幾唔同坊間忌廉汁、唔會肥膩的味道,個人喜好食意粉要夠彈牙同偏硬身(好怕軟曬無口感),呢間都做得好好,雖然蟹肉唔會超級多,但都有存在感,唔係假蟹柳,出面來講都少見有蟹肉意粉,唔錯

意粉好好吃!開頭以為忌廉會似卡邦尼白汁,但其實味道係香草味重,都幾唔同坊間忌廉汁、唔會肥膩的味道,個人喜好食意粉要夠彈牙同偏硬身(好怕軟曬無口感),呢間都做得好好,雖然蟹肉唔會超級多,但都有存在感,唔係假蟹柳,出面來講都少見有蟹肉意粉,唔錯唔錯~

最後甜品芝士蛋糕三選一,怕膩所以通常我都選藍莓芝士蛋糕,口感適中,唔會過分鬆軟或者紮實,唔會太甜,藍莓酸味啱啱好,男仔都唔怕酸,可以稱得上係飯後甜品🍮旁邊仲有少少可可粉同焦糖,可以令味道更加有層次,二$35配上嘢飲甜品同沙律來講,10分唔錯

同場仲有boardgame玩,台面夠大無限時,假日休閒好去處!😆🙌🏻😆
特首
藍莓芝士蛋糕
沙拉
特首
沙拉
2020-01-21 139 瀏覽
今日聽朋友介紹,黎到呢間樓上店station 3 cafe,座落係大家都一定知係邊既金雞廣場。門面好靚,仲好board game比你玩,裝修得唔錯。可以睇到廚房,唔錯。menu有好多唔同既set,今次我地就叫左G餐同H餐,另外再加個黑松露薯條同fish and chips。Fish and chips炸得岩岩好,魚柳外脆內軟,唔會過熟變到好dry,薯條都好新鮮,睇得出係即叫即炸,抵讚!松露薯條份量好多,松露味好重,落得一啲都唔會孤寒,食到停唔到口!今日既主角係呢個煙三文魚意粉,三文魚有調過味,咸度適中,同啲忌廉意粉好match。呢個意大利飯我都好中意,煮到岩岩好收汁,唔會太濕或太乾,配料都好足,好食到停唔到口!最後我地加左個朱古力cheese cake,整得好有心機!朱古力味好濃郁,岩晒我呢個朱古力迷呀!

門面好靚,仲好board game比你玩,裝修得唔錯。

可以睇到廚房,唔錯。

• 煙三文魚野菌忌廉燴意粉