2020-02-14
旺角食肆林林總總,若想搵一間相對安靜既餐廳,station 3 cafe就最好不過,cafe地理位置優越,只需由港鐵站穿過兩、三個街口就到。由於cafe係位於較高層既樓上鋪,而且鄰近鋪位都係貨倉公司,因此非常適合選擇呢間cafe,同一班朋友開party吵吵鬧鬧,無需壓低聲量。Cafe內既配備應有盡有,除了每間cafe必有既board game外,內設screen projector 提供各種影視娛樂,最精彩當然可以邊食野邊睇波啦,為我地香港人補充多點能量,添多一份歡樂。若然想同朋友安靜度過一個下午,不妨考慮cafe內既獨立房間,隔絕喧鬧盡談心事。餐廳有lunch set提供, 一份主菜配特色飲品,可額外配上一份cheese cake同前菜沙律。 今次最值得一提既係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,燴飯火侯剛好,用料亦唔吝嗇,棉滑既飯粒帶上濃郁既松露香,但絕對唔會蓋過白飯既甘香,簡直一試難忘。上甜品時餐盤佈置精美,特意印上餐叉既圖案,帶來驚喜。小食方面,今次點左份特級海鮮拼盤,係愛食炸物既人既必食之選,當然包括帶子,魷魚圈一啲香港人最愛食既海鮮炸物。如果想食但又擔心太飽太熱氣既話,不妨可以同朋友
小食方面,今次點左份特級海鮮拼盤,係愛食炸物既人既必食之選,當然包括帶子,魷魚圈一啲香港人最愛食既海鮮炸物。如果想食但又擔心太飽太熱氣既話,不妨可以同朋友share食,咁巧每樣三人份量,相信店主亦考慮到呢個情況才特意提供呢份滋味拼盤。
鍾意閒坐又想輕鬆既香港人,不妨黎呢間cafe探索美食。