第三站

Station 3 Cafe
2021-03-24 64 瀏覽
餐廳裝修以白色為主,簡潔舒適,仲有好多board game比你玩,啱一班朋友來聚聚。食物方面,我地點左:1. 燒牛肉配田園沙律分量多,燒牛肉味道好,沙律菜新鮮,加埋我最鍾意嘅胡麻醬,正!2. 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵忌廉汁好creamy,但唔會好膩。闊條麵有口感,煙三文魚好味道。3. 蜜糖雞翼一客有6隻,賣相吸引,甜度適中,焗到有少少焦脆,相當不錯!4. 松露薯條上枱嘅時候仲係熱辣辣,炸得好脆,黑松露味好香。整體來說,依間餐廳係消磨時間嘅好地方,價錢亦相當合理,咁多樣野都只係三百幾蚊,抵食!

食物方面,我地點左:
1. 燒牛肉配田園沙律
2. 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
3. 蜜糖雞翼
一客有6隻,賣相吸引,甜度適中,焗到有少少焦脆,相當不錯!
4. 松露薯條
上枱嘅時候仲係熱辣辣,炸得好脆,黑松露味好香。

2021-03-14
慶祝朋友生日又想坐下 所以就搵左間cafe💛💛Window seat😍見到連豬同pepe特別親切💛我地眼闊肚窄🥲 2個人叫左2個dinner set & 2個小食🤭🤭不過全部都好好食🤤- Dinner Set H 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126 味道岩岩好! 超足料既蘑菇! 同埋d意粉軟硬度都岩岩好! 忌廉汁太油膩 ! 好好味! -Dinner Set G 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122真材實料! 佢有勁多帶子! 但d帶子係哂底🤣份量超足! 但我地食唔哂🥲 不過我地帶返屋企! 唔會浪費💛我地加左一個set +$35 有蛋糕同沙律紐約芝士蛋糕 好味呀! 好香濃既芝士味! 沙律都好新鮮! 好大份tim🤭野飲值得一提! 佢會fill 熱水! 超貼心🥺我呢杯叫神仙🥴 幾好飲 有少少桂圓既味道🤤係養生既節奏呀小食叫左 日式餃子! $36超級推薦! 有勁多粒🤣起碼7粒! 超抵食又好好味 芝士焗薯角! $48超級無敵大份! 大家一定要叫小食食😂 發現小食們性價比超高😂 合照😍 大食到😂 超多game玩😍不知不覺玩左3-4個鐘🙈 今日晚市佢地都無坐滿🥺 大家要支持下🥺 我下次都會再黎! 食
慶祝朋友生日又想坐下 所以就搵左間cafe💛💛

不過全部都好好食🤤

真材實料! 佢有勁多帶子! 但d帶子係哂底🤣
份量超足! 但我地食唔哂🥲 不過我地帶返屋企! 唔會浪費💛

我地加左一個set +$35 有蛋糕同沙律
紐約芝士蛋糕 好味呀! 好香濃既芝士味!
沙律都好新鮮! 好大份tim🤭

芝士焗薯角! $48

合照😍 大食到😂

超多game玩😍

食物好食 又抵 服務又好! 出面cafe邊會有水飲🥺💛

放工行完波鞋街,經過金雞樓下,見到大大個Tube logo,雙眼即時發光,原來係間cafe,🇬🇧英國情意結既我,無得返家鄉,即刻要上去食個dinner先!🥙燒牛肉沙律 $66牛肉燒得好香仲有少少燶邊而且有成6,7塊,份量一啲都唔少Dinner Set - 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108分量夠大闊條麵軟硬度適中忌廉汁夠多,每條意粉都掛到汁雖然多汁,但唔會好heavy 仲有滿滿嘅蟹肉好鮮甜好滿足😍Dinner Set - 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122分量又係好大碟一上枱已經聞到濃濃嘅黑松露味risotto 好creamy佢哋將帶子切成細粒,所以啖啖都食到帶子只係略嫌個飯煮耐咗小小可能因為要適合返香港人口味我個人喜歡半生熟多啲其中一個餐加咗🥗田園沙律同New York cheese cake 🍰(+$35)田園沙律正常不過不失New York cheese cake其實係最難做但做得好好芝士味好濃餅底夠實跟餐叫咗兩杯嘢飲🍹塔羅特飲 - 愚者 (蜜桃🍑玫瑰紅茶) +$10初初好擔心杯野會好甜點知原來呢杯野唔會過甜好出色 有驚喜有玫瑰花瓣,仲有椰果最緊要唔會飲到蜜桃嗰隻死甜玫瑰紅茶味都好香

🥙燒牛肉沙律 $66
牛肉燒得好香
仲有少少燶邊
而且有成6,7塊,份量一啲都唔少

Dinner Set -
蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
分量夠大
闊條麵軟硬度適中
忌廉汁夠多,每條意粉都掛到汁
雖然多汁,但唔會好heavy
仲有滿滿嘅蟹肉好鮮甜好滿足😍

Dinner Set -
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122
分量又係好大碟
一上枱已經聞到濃濃嘅黑松露味
risotto 好creamy
佢哋將帶子切成細粒,所以啖啖都食到帶子
只係略嫌個飯煮耐咗小小

🍹塔羅特飲 - 愚者 (蜜桃🍑玫瑰紅茶) +$10
初初好擔心杯野會好甜
點知原來呢杯野唔會過甜
好出色 有驚喜
有玫瑰花瓣,仲有椰果
最緊要唔會飲到蜜桃嗰隻死甜

而且仲有好多board game俾你玩

但如果店舖裝修更加多英倫風就好啦
2021-03-18
2021-03-18 1736 瀏覽
呢排成日出旺角,雖然旺角嘅食肆多到食一年都食唔完,但係每次出到嚟又係諗唔到想食乜,忽然記起公司嘅90後有提及過喺金雞廣場有間樓上Cafe,環境舒適性價比高,所以就一於上嚟試吓。入面景觀開揚,而且用上白色梳化同傢俬,日光照射吓環境好光猛,而且睇得出好乾淨,所以都好放心喺度食嘢同埋逗留得耐啲。午餐時段有lunch set供應,價錢由$68起,主要都係飯同意粉類,亦包一杯飲品,價錢相宜。另外當然係有好多唔同嘅特色飲品,咖啡、朱古力、沙冰、乳酪、花茶等等,應有盡有。我不嬲都比較為食,所以除咗叫lunch set,都另外叫咗幾款小食,首先餐前就梗係要食個沙律啦,我就揀咗煙三文魚沙律,沙律菜新鮮,煙三文魚份量都唔少,醬汁用上胡麻醬,食完醒神又開胃。另外叫咗炸魚手指配薯條,食得出佢係即叫即炸,並唔係炸定先嘅,亦估唔到佢嘅薯條係超好食,每條係炸得外脆內軟,魚手指有三條,非常香脆又乾身,如果帶小朋友嚟一定好歡喜。蜜糖雞翼都好食,同埋總共有六隻,以Cafe來講呢個價錢我覺得都幾抵食。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯每一啖都充滿黑松露嘅香味,再混合埋芝士一齊食,真係令人回味無窮。材料方面,除咗有幾款唔同嘅菌類之外,
煙三文魚沙律
魚手指配薯條
蜜糖雞翼
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯每一啖都充滿黑松露嘅香味,再混合埋芝士一齊食,真係令人回味無窮。材料方面,除咗有幾款唔同嘅菌類之外,仲有好多珍珠帶子係入面,以呢個價錢嚟講實屬高質素!
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
意式芝士肉醬闊條麵味道都不俗,因為有勁多芝士,肉醬都好豐富,闊條麵唔算好彈牙但都OK好食唔會太林,整體來講都唔錯。
意式芝士焗肉醬闊條麵
嚟cafe當然要叫特飲,沙冰名稱都幾特色,「女皇」其實係玫瑰檸檬乳酪沙冰,好香玫瑰味,賣相仲好吸晴。芒果乳酪可以選擇加cream,不過我就比較喜歡相對冇咁花巧原汁原味嘅感覺。
呢間Cafe仲有好多唔同嘅board game,全部望落都好新淨企理,所以我覺得呢度絕對係一個三五知己聚腳消閑嘅好地方。
午餐
煙三文魚沙律
魚手指配薯條
蜜糖雞翼
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
2021-03-17 52 瀏覽
📍  Station 3 Cafe因為旺角行完街,想搵個地方坐耐D。搵到呢間樓上cafe,一進餐廳白色格調顯得高雅,又可以坐得舒服。➖➖Dinner menu選擇唔算好多,set包一款$38既飲品,貴d既就補差價。仲可以加$35有沙律同甜品。➖➖📌 煙三文魚闊條麵  $128賣相好靚,又足料大碟,煙三文魚砌成玫瑰花形,好ig-able。加上價錢唔貴,sauce都好creamy,好抵食。➖➖📌蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108好足料,有唔少真蟹肉,蟹肉好鮮甜,闊條麵口感偏al dente,口感好Creamy細滑。咁既價錢真係好抵食,性價比高。➖➖📌 蜜糖雞翼 $52新鮮炸起熱辣辣,搽上蜜糖後更加甜蜜可口,特別惹味。一共6隻,d雞翼都好大隻。➖➖📌法國朱古力芝士蛋糕 飯後甜點,普普通通一件朱古力mousse 加海棉蛋糕➖➖📌 榛子朱古力 邪惡代表,有好濃既朱古力味但唔太食得出hazelnut味➖➖ 📌小天使有紅玫瑰花、茉莉花、檸檬草、薰衣草,清香舒適,有助消除疲勞,安定情緒,紓緩頭痛➖➖地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室➖➖人均消費:$175 (subject to service
📍  Station 3 Cafe

📌 煙三文魚闊條麵  $128

📌蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108

📌 蜜糖雞翼 $52

📌法國朱古力芝士蛋糕
 飯後甜點,普普通通一件朱古力mousse 加海棉蛋糕

📌 榛子朱古力
 邪惡代表,有好濃既朱古力味但唔太食得出hazelnut味

📌小天使

地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
➖➖
人均消費:$175 (subject to service charge)
好食指數:4.5/5
抵食指數:4/5
環境指數:4/5
服務指數:4/5
回頭指數:4/5
旺角好多樓上cafe都夠chill 夠靜 岩晒同朋友傾計!依間仲有超舒服包廂型梳化位坐 食物都唔錯 特別係雞翼 而且份量好足~✅ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($86)黑松露味好香!帶子熟度岩岩好 risotto 既濕度都控制得唔錯 上面仲有d芝士 撈埋飯食一流~✅ 西班牙煙鴨胸燴飯 ($76)飯超濃蕃茄同洋蔥味! 顏色好靚 仲有紅黃綠椒點綴 鴨胸夠嫩 d皮我就咬走左🤣✅ 蜜糖雞翼 雞翼有驚喜!皮夠脆加埋蜜糖一流~入面肉都夠嫩滑➡️ 芒果奶昔 (+$14), 玫瑰冰茶 (+$8)飲品就正正常常 少少偏甜 下次黎應該會試熱茶~🦁 第三站 Station 3 Cafe旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室🦁 人均消費:$130|回頭率: ❣️ ❣ ❣️❣️/ 5

✅ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($86)

✅ 西班牙煙鴨胸燴飯 ($76)

✅ 蜜糖雞翼
雞翼有驚喜!皮夠脆加埋蜜糖一流~入面肉都夠嫩滑

➡️ 芒果奶昔 (+$14), 玫瑰冰茶 (+$8)
飲品就正正常常 少少偏甜 下次黎應該會試熱茶~

🦁 第三站 Station 3 Cafe
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
🦁 人均消費:$130|回頭率: ❣️ ❣
❣️❣️/ 5
  • 西班牙煙鴨胸燴飯
2021-03-15 1007 瀏覽
旺角既樓上咖啡店都超多,好難揀,一行四人見第三站好評多就揀左佢,好耐無黎呢種有得玩遊戲既咖啡店,雖然啲遊戲好殘,大部份都唔識玩,但志在有個地方大家重拾青春回憶。「燒牛肉配田園沙律🐂🥗 $78」呢個沙律配胡麻醬,有幾片燒牛肉,食完先醒起唔記得影相,份量都多,沙律菜新鮮,加埋牛肉食感覺幾好。「蟹肉雜菌忌廉闊條麵 🦀🍝$80」賣相唔錯,份量都唔少,價錢合理,忌廉汁唔夠多,掛汁效果發揮唔到,蟹肉出手雖然多,但係冇乜味好淡。「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 🍄🍚$92」所有嘅嘢食來講,我哋都一致認為,呢個意大利飯係最出色,個汁剛好,完美包覆每一粒米飯,濕潤度剛好,如果黑松露味可以更加重就更好味,大家都用一個搶食式手法去爭奪佢。「海鮮拼盤 🦐🦑$98 」半價後$49🤩如果用正價食呢個拼盤認真唔抵食,質素麻麻,份量一般,又唔熱辣辣,炸蝦炸得過晒火,好老,唔嫩無汁,蟹鉗就正正常常,炸帶子輕微過火,最差係中間嘅圈,冇味之餘又好韌。「松露薯條🍟 $56 」半價後$28🤩半價後嘅價錢好抵食,份量都幾多,松露既出手都幾慷慨,上菜帶微溫,如果佢跟嘅醬都係黑松露醬就更好😝薯條好香,好有薯味,係最佳小食。「星星🌟 +$1
旺角既樓上咖啡店都超多,好難揀,
一行四人見第三站好評多就揀左佢,
好耐無黎呢種有得玩遊戲既咖啡店,
雖然啲遊戲好殘,大部份都唔識玩,
但志在有個地方大家重拾青春回憶。

「燒牛肉配田園沙律🐂🥗 $78」
呢個沙律配胡麻醬,有幾片燒牛肉,
食完先醒起唔記得影相,份量都多,
沙律菜新鮮,加埋牛肉食感覺幾好。

「蟹肉雜菌忌廉闊條麵 🦀🍝$80」
賣相唔錯,份量都唔少,價錢合理,
忌廉汁唔夠多,掛汁效果發揮唔到,
蟹肉出手雖然多,但係冇乜味好淡。

「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 🍄🍚$92」
所有嘅嘢食來講,我哋都一致認為,
呢個意大利飯係最出色,個汁剛好,
完美包覆每一粒米飯,濕潤度剛好,
如果黑松露味可以更加重就更好味,
大家都用一個搶食式手法去爭奪佢。

「海鮮拼盤 🦐🦑$98 」半價後$49🤩
如果用正價食呢個拼盤認真唔抵食,
質素麻麻,份量一般,又唔熱辣辣,
炸蝦炸得過晒火,好老,唔嫩無汁,
蟹鉗就正正常常,炸帶子輕微過火,
最差係中間嘅圈,冇味之餘又好韌。

「松露薯條🍟 $56 」半價後$28🤩
半價後嘅價錢好抵食,份量都幾多,
松露既出手都幾慷慨,上菜帶微溫,
如果佢跟嘅醬都係黑松露醬就更好😝
薯條好香,好有薯味,係最佳小食。

「星星🌟 +$14」
呢杯星星沙冰,賣相造型非常出眾,
出手大方,沙冰非常高,好有氣勢,
味道亦幾好,甜甜果味,抵飲之選。

「水蜜桃乳酪🍑 +$10」
佢跟餐嘅特飲都幾抵飲,味道又唔錯,
呢杯我冇飲到,朋友話水蜜桃味香甜,
加埋乳酪既味,平衡得幾好同埋好夾。

「朱古力蛋糕🍫🍰 $32」
「紐約芝士蛋糕 🧀🍰$32」
價錢唔貴,賣相都唔錯,但輸在味道,
每人一啖,都未食曬,就已經收曬手,
明明成枱人都係甜品控,但都冇興趣,
朱古力蛋糕嘅朱古力味,略嫌太虛假,
紐約芝士蛋糕嘅質感奇怪,唔太鍾意,
就好似啲擺咗好耐嘅蛋糕,味道亦淡,
如果下次有機會嚟,一定唔再試蛋糕。

整體而言性價比都算高,作為Cafe,
都算係交足誠意,有賣相,有份量,
價錢又唔貴,佢提供既款式亦好多,
下次想玩Game想聚下都會再回來。
2021-02-20
2021-03-13 697 瀏覽
最近疫情緩和咗少少🤏終於可以見下朋友食飯吹水🌝其實已經唔係第一次嚟🤣貪佢夠靜夠大坐得又舒服‼️最緊要啲食物都唔錯💕所以翻兜👍🏻兩個女仔🧍‍♀️每人叫一個套餐再加小食同嘢飲🧃已經好飽😚BTW, 每個餐只要➕$35就可以有沙律🥗甜品‼️我地分別叫咗👇🏻👇🏻👇🏻❤️蟹肉雜菌忌廉闊條麵❣️蟹肉係真嘅唔係蟹柳🤣除咗主角之外仲有紅黃綠椒😍成盤意粉即刻colourful 咗💕闊條麵軟硬度適中幾彈牙🌝忌廉汁好creamy❣️撈到每條意粉都有忌廉汁好正😬❤️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯❣️因為本身好中意黑松露嘅食物❣️所以每次嚟都會食❣️加上黑松露同菌類真係好夾點整好味😋意大利飯燴到粒粒都吸哂黑松露嘅精華😋帶子雖然細細粒但勝在數量多😎❤️BBQ單骨雞翼❣️應該有處理過骨同肉所以好易可以甩到嚿肉出嚟食😋炸得好香口而且唔會太咸‼️加埋茄汁醬酸酸地👍🏻👍🏻👍🏻❤️小天使❣️好香茉莉檸檬草味🍋飲一啖已經覺得好清香而且會瞓得好好嘅感覺😂❤️可人兒❣️中意薄荷味嘅朋友唔好錯過啦👍🏻飲完成個人醒神咗💕花茶可以refill哦💕❤️藍莓🫐芝士餅➕紐約芝士餅❣️雪到岩岩好唔會凍親我啲牙🤣而且芝士味好重‼️餅底唔會散哂👍🏻個人比較中意藍莓味😌因為酸酸地有層次啲😚

2021-03-09
2021-03-12 30 瀏覽
We booked this cafe with 50% off for non set menus, which was the snack page. We ordered the BBQ chicken wings. They were fried and crispy, and easy to bite off the single bone.The risotto was the best, as it was very creamy and the truffle taste was quite strong. The rice were quite fine, and there were a lot of mushrooms in each bite, but I wish there were more scallops, as the scallops were very tiny in size and little in amount, which differed from my expectation of one or two large scallops
The risotto was the best, as it was very creamy and the truffle taste was quite strong. The rice were quite fine, and there were a lot of mushrooms in each bite, but I wish there were more scallops, as the scallops were very tiny in size and little in amount, which differed from my expectation of one or two large scallops, given its price.
The linguine was quite good, and the crabmeat was quite generous in portion.
There were a variety of drinks to choose from, we chose lychee green tea and kumquat red tea, which were very strong and refreshing. We also got free refills of hot water into the tea bags upon request.
D. Crabmeat and mushrooms linguine
Black truffle mushroom and scallop risotto
BBQ wings
2021-03-11
10 分鐘 (堂食)
BBQ wings
2021-03-12 58 瀏覽
今次又返到嚟呢個💛💛老地方,第三站呢度真係由中學食到而家。除咗位置夠方便,喺正旺角,仲好多位,可以同friend慢慢坐低傾偈。我地叫左西班牙煙鴨胸燴飯,加配紐約芝士蛋糕同埋藍莓乳酸,魚手指配薯條,墨西哥香草肉丸,特濃芝士薯角,芝士火腿飛碟。首先要讚下呢度嘅所有炸物,處理得好出色,特濃芝士薯角嘅薯角唔會有好厚嘅炸衣,熱辣辣,咬落去,入邊唔會太乾,加埋喺面頭嘅特濃芝士,做到拉絲效果,打卡一流,仲好邪惡添。魚手指同薯條都炸得好脆,唔會有雪藏味,呢度仲好貼心咁樣配咗兩隻醬料,分別係茄醬,同埋沙律醬,咁就鍾意食咩味都得。飛碟入邊有大量芝士,時間焗得啱啱好,外皮好脆,入邊又夠軟,唔會太乾。肉丸都食得出有自家製嘅風味,加上西班牙香草,好吸引呀。鴨胸切到細細粒,唔會鞋都唔會有羶味,個燴飯粒粒分明,吸收晒啲醬汁,加埋啲粒粒鴨胸,zucchini同埋芝士片,食落去好有口感。紐約芝士蛋糕嘅蛋糕好綿密好滑,仲好有心機咁喺隔離整咗一個差嘅圖案,睇得又食得,打卡一流。藍莓乳酸有好濃厚嘅藍莓味,面頭仲有好靚嘅cream,打卡一流。最正係呢度電視播緊王宗堯嘅YouTube channel,就唔洗睇cctvb😚😚

肉丸都食得出有自家製嘅風味,加上西班牙香草,好吸引呀。

2021-03-08 48 瀏覽
今日同好耐冇見嘅朋友約左係呢間cafe到食個lunch吹吹水😜佢仲推介話好好味添。一入到去就見到個櫃入面有好多broad game玩🤩之後店員帶我地入座,環境以白色為主,比人感覺好舒服同好乾淨😁再睇下個menu先,以一間cafe黎講款式都算多,我同個朋友就點左幾樣野黎食😜▫️燒牛肉配田園沙律沙律配少少芝麻醬,提升左沙律嘅口感,上面仲有啲牛肉,一啖牛一啖沙律,都幾過癮。尤其鍾意沙律嘅我🤤▪️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯飯嘅口感迎合返香港人嘅口味唔會煮得太硬,黑松露味又夠濃。▫️BBQ單骨雞翼即叫即整要等一陣,用煎pan上幾特別😆配搭埋BBQ醬,夠哂惹味。▪️特級海鮮拼盤有5款海鮮,配埋沙律醬,簡直一流。▫️朱古力蛋糕有香濃嘅朱古力味,但蛋糕又唔會太甜,值得一試。▪️戴安娜🌹花茶由4種花組成,又可以抗氧化,又可以消除疲勞,啱晒我😍。▫️皇帝聽個名就知道呢杯特飲勁啦,由熱情果同檸檬汁組成,好有果味。果然,朋友真係冇介紹錯,呢間咖啡店堅係唔錯喎😍
一入到去就見到個櫃入面有好多broad game玩🤩
▫️燒牛肉配田園沙律
▪️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
飯嘅口感迎合返香港人嘅口味唔會煮得太硬,黑松露味又夠濃。
▫️BBQ單骨雞翼
▪️特級海鮮拼盤
有5款海鮮,配埋沙律醬,簡直一流。
▫️朱古力蛋糕
有香濃嘅朱古力味,但蛋糕又唔會太甜,值得一試。
▪️戴安娜🌹花茶
由4種花組成,又可以抗氧化,又可以消除疲勞,啱晒我😍。
▫️皇帝
聽個名就知道呢杯特飲勁啦,由熱情果同檸檬汁組成,好有果味。

果然,朋友真係冇介紹錯,呢間咖啡店堅係唔錯喎😍
2021-03-08 43 瀏覽
尋日約咗一個好耐冇見嘅朋友,諗咗好耐都唔知去邊到食嘢好,最後決定去Cafe chill下💛🍗蜜糖雞翼$52本身以為雞翼得四隻,點知原來有六隻,朋友勁開心,因為佢好鍾意食雞翼!雞翼賣相好吸引,好香又好味!蜜糖份量適中,雞翼甜度啱啱好,而且仲有少少焦香,好好味!本身好想食多一碟,但真係太多,最後放棄咗🤣🍝蟹肉雜菌忌廉闊條麵$108我勁鍾意食闊條麵,所以我哋嗌左兩碟。蟹肉呢碟感覺比三文魚嗰碟乾身,但都夠味。除咗有蟹肉,仲有洋蔥、三色椒同埋雜菌。啲雜菌好好味,撈埋忌廉汁超正!蟹肉都算多,而且好香😋🍝煙三文魚野菌忌廉繪闊條麵$126對比起蟹肉闊條麵,我比較鍾意食煙三文魚闊條麵。煙三文魚闊條麵嘅汁比較多,而且食落creamy啲!兩份闊條麵都好有咬口,口感好好。煙三文魚闊條麵上面嘅煙三文魚捲得好靚,影得又食得!🍸焦糖朱古力$44朋友嗌左焦糖朱古力,我飲咗幾啖,覺得唔錯。朱古力味唔算好濃,但有好香焦糖味,啱晒鍾意焦糖嘅朋友。🍸Oreo曲奇奶昔$56我嗌左Oreo曲奇奶昔,超好飲!因為啲cream上面有Oreo,所以我忍唔住食晒啲cream。呢杯嘢飲飲落每一啖都有好香Oreo味,而且我覺得好夠甜,鍾意O

🍗蜜糖雞翼$52

🍝蟹肉雜菌忌廉闊條麵$108

🍝煙三文魚野菌忌廉繪闊條麵$126

🍸焦糖朱古力$44

🍸Oreo曲奇奶昔$56
我嗌左Oreo曲奇奶昔,超好飲!因為啲cream上面有Oreo,所以我忍唔住食晒啲cream。呢杯嘢飲飲落每一啖都有好香Oreo味,而且我覺得好夠甜,鍾意Oreo嘅朋友不妨嗌嚟試吓!

🍰朱古力蛋糕$32
雖然我哋都食到好飽,但都好想食甜品,所以決定嗌個朱古力蛋糕。呢個朱古力蛋糕有啲似mousse cake,蛋糕偏甜,但都唔錯。

呢間Cafe環境好舒服,仲有board game可以借,好啱同朋友一齊開party!喺Cafe望出去嘅風景都幾靚,好chill🥰
2021-03-07 49 瀏覽
餐廳位置都近地鐵站,行5-10分鐘就到,都算就腳。一上到去已經聞到嘢食嘅味道係好遠傳過嚟,沿住右邊走廊行到最尾就可以見到餐廳啦,望去右邊仲可以見到旺角一帶高樓林立!入咗餐廳後,店員好nice咁帶我哋坐低,值得一讚嘅係餐廳有3️⃣個大位,啱曬8-10人嘅家庭一齊去食,中意privacy嘅仲可以要求坐入面間房~ 餐廳門口有啲board game♟🎲,食完後都可以留低玩下。飲品:💚焦糖朱古力 $44 (跟餐$8)個人中意將上面層cream撈埋嘢飲一齊飲,朱古力夠濃又好飲😆評分:3.5/5💚曲奇奶昔 $52 (跟餐$14)朋友點嘅,比起朱古力更中加濃!再試返自己杯嘢即刻遜色咗😂評分:4/5主食:💛蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108感覺呢碟少啲汁~仲有啲紅椒青椒,如果中意食的話會okay。評分:3/5💛煙三文魚惹菌忌廉燴闊條麵 $126呢碟好食!個人比較中意食濕啲嘅嘢,呢碟多啲汁,感覺好咗好多😍無咁乾身。料都好足,啲菇同洋蔥食極都仲有,煙三文魚擺到好似朵花咁好靚評分:4.5/5小食:💜超好食的蜜糖雞翼 $53一碟有六隻咁多😂一拎上嚟已經超香蜜糖味,忍唔住同朋友講你影快啲!😂食完一碟仲好想食多一盤但比朋友制
餐廳位置都近地鐵站,行5-10分鐘就到,都算就腳。

飲品:
💚焦糖朱古力 $44 (跟餐$8)
評分:3.5/5

💚曲奇奶昔 $52 (跟餐$14)
朋友點嘅,比起朱古力更中加濃!再試返自己杯嘢即刻遜色咗😂
評分:4/5

主食:
💛蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
感覺呢碟少啲汁~仲有啲紅椒青椒,如果中意食的話會okay。
評分:3/5

💛煙三文魚惹菌忌廉燴闊條麵 $126
評分:4.5/5

小食:
💜超好食的蜜糖雞翼 $53
一碟有六隻咁多😂一拎上嚟已經超香蜜糖味,忍唔住同朋友講你影快啲!😂食完一碟仲好想食多一盤但比朋友制止咗😭🥺中意食雞翼的必試!😍😍😍😍😍
評分:4.5/5

💜朱古力蛋糕 $32
擺盤好靚,上面仲有朱古力醬,但個人認為太甜不了
評分:2.5/5
蟹肉意粉
  • 煙三文魚野菌忌廉燴意粉
2021-03-07 101 瀏覽
朋友見咁多good comment 便訂位,order 咗三個餐,有飯有意粉仲有三柸花茶。食物質素其實好一般,都ok嘅,不過無特別囉!餐廳環境都係一般,佢有兩邊舖,我哋座另一邊,可能主舖會靚啲啩,唔會好似其他人嘅comment 中的圖片如美圖秀秀般!到最後點咗兩件cakes, 一件朱古力,另一件New York Cheesecake.... 估唔到難食到即刻’lur’ 番出嚟,人生第一次食cake 竟然吞唔落要”lur”.... 我同朋友都講明呢間嘢無下次。
2021-02-28 1281 瀏覽
星期日同朋友出街,行街行到攰,上咗呢間Cafe位置好方便,距離地鐵站5分鐘👍🏻門口位置有好多board game 可以借👍🏻環境舒適,光線好,店員安排咗我哋坐喺窗邊位置❤️❤️因為我哋冇食午飯,所以都叫咗好多嘢朋友叫咗🥢煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵:份量大,麵條軟硬適中,每條面上面都沾咗醬汁,識落唔會好Heavy,剛剛好,煙三文魚有三塊,野菌份量唔算多,味道OK👌🏻我就叫咗🥢卡邦尼煙肉雜菌意粉:似係同三文魚同一款忌廉,不過材料變咗煙肉洋蔥同埋雜菌,不算正宗,不過都幾好味,份量都係超級多👏🏻👏🏻朋友叫咗🥤香蕉奶昔,不過冇要cream,入面仲有雪糕,好好味,不過有啲甜👌🏻我就叫咗☕️牛奶咖啡,正常發揮👍🏻👍🏻另外我哋仲叫咗🥢松露薯條:是點茄汁的,有一點點松露在薯條上面,炸得幾脆,係粗條👍🏻👍🏻松露味不算突出,不過薯條好好味😋另外叫咗🥢蜜糖雞翼:本身雞翼都大隻,香口!我哋傾咗計錯咗好耐,最後仲加咗個🫐紅莓果茶,有蠟燭喺下面熱住,味道酸酸甜甜的😍
星期日同朋友出街,行街行到攰,上咗呢間Cafe
位置好方便,距離地鐵站5分鐘👍🏻

因為我哋冇食午飯,所以都叫咗好多嘢

我就叫咗☕️牛奶咖啡,正常發揮👍🏻👍🏻

另外叫咗🥢蜜糖雞翼:本身雞翼都大隻,香口!