2021-02-21 1208 瀏覽
今次去食懷石料理。又係似而家些餐廳咁,叫做$1,880 一位買一送一。加一用$1880* 2 計,埋單$2,256。 老實說,以竹咁嘅價錢及食物,及以我食咗咁多年日菜,真係唔掂。好似好多嘢食,但全部都係好細碟,也大部份不是熱上枱。食物非常一般,用的材料是平價貨,每一道菜之間等好耐,等到儍咗。最後嗰海膽黑松露飯全完唔掂。除了環境不錯外,唔知講乜好。在利園的高檔區域,我唔介意俾多啲錢食啲高素質食物,但可惜竹的食物的確另我失望,希望會改善。

2021-02-10 9663 瀏覽
去唔到日本的日子,留港繼續搵Omakase,透過美食扮自己喺日本。利園嘅「竹」就供應「二人同行一人免費」優惠,一於約個飯腳齊齊食。餐牌由前菜開始,刺身、季節料理、壽司、味噌湯及季節雪葩。前菜 日本蠔伴土佐醋啫喱:日本蠔肉爽身,海水味較淡,加上醋啫喱同吃,令生蠔的鮮甜更突出。前菜 巴馬火腿田園沙律:鹹香的火腿配搭新鮮的沙津,好開胃。刺身 中吞拿魚腩、白身魚、帆立貝:掛住食唔記得影相!間白魚爽帶鮮味;帶子濃味; 中toro油分重,入口即溶。季節料理 蟹肉南瓜枝豆:南瓜味濃厚,仲有增加口感的蟹肉。深海池魚:好新鮮,魚肉較爽口,仲有少少辣椒增加層次。赤身吞拿魚:食落口感好厚身,加咗少少芝麻及蒜香,味道上更豐富。牡丹蝦:舖在少少蝦籽喺面,蝦肉好鮮甜又黏,好滿足呀!灸燒銀鱈魚:銀鱈魚本身充滿油分,燒一燒再已經迫出油分,上面有少少熟食辣椒,更香口更惹味,唔會只係得油分一種口感。海膽:選用時令海膽,金黃色一瓣一瓣視覺先得到滿足,一口咬下不得了,濃鮮香全部有齊!鮑魚伴肝醬:鮑魚彈牙,肝醬食落似沙律醬質地,成個組合好微妙。太卷:有唔同嘅食材,口感好豐富。玉子燒:綿密到好似食緊雞蛋蛋糕,好香好好味。味噌湯:

日本蠔伴土佐醋啫喱

前菜 巴馬火腿田園沙律:鹹香的火腿配搭新鮮的沙津,好開胃。

蟹肉南瓜枝豆

季節料理 蟹肉南瓜枝豆:南瓜味濃厚,仲有增加口感的蟹肉。
深海池魚

深海池魚:好新鮮,魚肉較爽口,仲有少少辣椒增加層次。
赤身吞拿魚

牡丹蝦

牡丹蝦:舖在少少蝦籽喺面,蝦肉好鮮甜又黏,好滿足呀!
灸燒銀鱈魚

太卷

太卷:有唔同嘅食材,口感好豐富。
玉子燒

玉子燒:綿密到好似食緊雞蛋蛋糕,好香好好味。
味噌湯

味噌湯:熱辣辣,有埋得意麵糰波波增加視覺效果。
柚子雪葩

柚子雪葩:以充滿柚子清香嘅雪葩做整餐嘅句號,完美!

環境充滿空間感,上網睇原來出自日本殿堂級的建築大師隈研吾之手,以江戶時代庭園為靈感,喺呢間環境下開餐,提升整個用餐體驗。
松葉蟹肉
玉子燒
味噌湯
松葉蟹肉
2021-02-01 1910 瀏覽
前排同男友講起我地都未食過omakase(廚師發辦)😆 佢即刻搵左個list俾我揀🤩 精挑細選之後揀左:「竹」‼️等左兩個星期終於有得食😋唯一美中不足就係book唔到吧檯位😢✔️前菜:日本蠔伴土佐醋啫喱+ 巴馬火腿田園沙律啫喱酸酸地又滑😋加上隻蠔本身肥嘟嘟,又唔會太重金屬味😋兩樣加埋好清新+好開胃‼️某人懶得同人講唔食得蠔,益左我食多隻😍✔️刺身:中吞拿魚腩、白身魚、帆立貝口感幾好又夠鮮,不過片檸檬嘅味好霸道😂連啲白身魚同中吞都有⋯中吞都好肥美,差不多入口即溶🤤✔️季節料理:咖哩牛腩真係估佢唔到⋯其實個牛腩本身都幾腍,咖哩甜甜地都好味😅不過感覺佢係亂入⋯搞亂左個口入面嘅味✔️壽司:赤身吞拿魚、深海池魚、牡丹蝦、蟹肉、鮑魚伴肝醬、太卷、玉子燒、海膽、白身魚、大吞拿魚腩🤣唔逐件講,樣樣都好鮮😆最愛海膽同大吞,鮮!鮮!鮮‼️呢兩件真係食完唔想咁快食下一件住😆 蟹肉都特別,似係撈左蛋黃醬🤤 個玉子燒好得意,成件蛋糕咁😆口感都係蛋糕🤣個鮑魚伴肝醬要撈勻啲醬嚟食,味道比望落去個感覺好🤪✔️味噌湯都幾好飲嘅,但我唔記得咗影⋯😢 入面有兩粒丸子✔️季節雪葩:柚子味雪葩好清新‼️凍凍地又酸酸地可以清返個口入面唔同嘅味😋 為
日本蠔伴土佐醋啫喱+ 巴馬火腿田園沙律

✔️前菜:日本蠔伴土佐醋啫喱+ 巴馬火腿田園沙律
中吞拿魚腩、白身魚、帆立貝

✔️刺身:中吞拿魚腩、白身魚、帆立貝
咖哩牛腩

✔️季節料理:咖哩牛腩
赤身吞拿魚、深海池魚、牡丹蝦、蟹肉
鮑魚伴肝醬
太卷、玉子燒、海膽、白身魚、大吞拿魚腩

✔️味噌湯都幾好飲嘅,但我唔記得咗影⋯😢 入面有兩粒丸子

✔️季節雪葩:柚子味雪葩
好清新‼️凍凍地又酸酸地可以清返個口入面唔同嘅味😋 為呢餐劃上一個好清新嘅句號🤩

總結一下,食物係幾好嘅🧐不過服務就可以統一啲😅有啲侍應上菜時會介紹下佢上左啲咩(有時中有時英),有啲就冇講到係乜😅 環境都好好,嚴格遵守1.5米距離👍🏻 埋單盛惠位位$980😆暫時有買一送一,都叫做可以一試嘅🥰 不過我就唔會再返頭食喇,留quota試其他🤣

#下次搵間book到吧檯位
#我想知自己食緊咩
#同埋唔想食喱腩

#omakase #foodie #yummy #camerafirst #吃貨 #廚師發辦 #運動就是為了吃更多 #相機食先
2021-01-31
日本蠔伴土佐醋啫喱+ 巴馬火腿田園沙律
赤身吞拿魚、深海池魚、牡丹蝦、蟹肉
2021-01-02 2437 瀏覽
其實之前已經嚟過呢間餐廳食晚飯鐵板燒,都有寫過食評。今次就嚟食咗午市鐵板燒,仲要有優惠,鐵板午市套餐買一送一。而因為我同老公和仔仔三個人一齊嚟,佢哋亦安排到三位一齊坐鐵板燒枱(當然有隔板隔住)。其實咁嘅價錢我覺得真係好抵食,有龍蝦、鮑魚、銀雪魚、牛肉同其他餐前餐後的食物。食物和味道仍然都係咁新鮮同好食,還有每碟食物的擺設和presentation都唔錯,師傅都會很用心機擺設每一碟食物和其他裝飾(有些食物還會有金箔和新鮮花瓣伴襯)。另外我都叫咗一個鰻魚飯set俾仔仔食,鰻魚也不馬虎,係用炭燒的來做(所以服務員也提醒製作需要20至30分鐘)。還有日本清酒也做優惠,我哋叫咗買二送一杯(每杯都係原裝即開蓋,很衛生)。整個午餐我們都很滿足、食得很滿意,會繼續再去食的!

疫情期限套餐做買一送一,要慶祝節日食好野,依間好抵食,但一定要訂位!<特別鐵板燒料理>10道菜 $880買一送一再加一。🍚食物[👍🏻香煎鵝肝配黑醋汁$280]做到入口即溶,配甜生果食中和油膩,好出色滿分![👍🏻帶子配芝士汁]好香口,帶子鮮味出大大粒,芝士汁不會太濃蓋過帶子鮮味。[👍🏻活龍蝦配龍蝦膏牛油汁]望住隻龍蝦郁梗,見到都流口水,每人半隻龍蝦,師傅一邊燒一邊拆肉,食起來很方便。[👎🏻大拖羅魚腩$200帶子壽司$90三文魚子壽司$90]見到好多人食omakse,所以都試一試壽司,叫咗三件壽司試,但價錢算貴質素就普通質素,有點失望。👎🏻服務服務較普通,鐵板燒師傅只簡單介紹食物,得一個師傅太多客人分身不暇,無點理會食客既要求。侍應數量也少會要等得耐少少。最新餐牌價錢建議上 社交平台打,竹日本料理,係官網可以睇到,訂位有得whatsapp好方便。
特別鐵板燒料理

<特別鐵板燒料理>10道菜 $880買一送一再加一。

🍚食物
香煎鵝肝配黑醋汁

[👍🏻香煎鵝肝配黑醋汁$280]
做到入口即溶,配甜生果食中和油膩,好出色滿分!
帶子配芝士汁

[👍🏻帶子配芝士汁]
好香口,帶子鮮味出大大粒,芝士汁不會太濃蓋過帶子鮮味。
活龍蝦配龍蝦膏牛油汁

香煎鵝肝配黑醋汁
帶子配芝士汁
活龍蝦配龍蝦膏牛油汁
2020-12-29 12856 瀏覽
二人同行一人免費的omakase午餐正價就唔值但半價就認真抵食$500pp 坐sushi bar有前菜、刺身、廚師發辦壽司食材唔算最頂級但都有肥美toro, 海膽等其實omakase係一種餐飲體驗 著重與廚師的交流特別要稱讚壽司師傅好friendly又會好肯講解食材佢仲聽到我地言談間說到喜歡炙燒的壽司到上大toro時主動問我地想唔想試炙燒說到較fatty的魚炙燒最正 我地當然要啦🤩炙燒後的大toro入口即溶之餘還多了點油脂的燻香味 味道更上一層樓另外廚師講解左製作玉子燒的材料同過程仲突登拎一個完整的俾我地睇同影相無論外觀同口感都同海棉蛋糕十分相似但並沒有落任何麵粉去做 食落係好重蛋味再加少少甜味的確非常特別 值得一試當然亦唔少得海膽師傅將成板海膽展示出來時真係令人垂涎非常鮮甜的海膽夾在脆脆紫菜一齊食 真係好好味😭壽司整體質素非常好 加上餐廳環境幽靜配合柔和音樂朋友同我整餐都感覺好舒服成件事好禪😂午市omakase:前菜- 日本蠔燒汁啫喱、palma ham沙律豆腐熱食三款刺身- 中toro、白身魚、帆立貝廚師發辦壽司- 牡丹蝦、深海池魚、灸燒銀雪魚、灸燒吞拿魚赤身、大toro、海膽、太
二人同行一人免費的omakase午餐
正價就唔值但半價就認真抵食

$500pp 坐sushi bar有前菜、刺身廚師發辦壽司
食材唔算最頂級但都有肥美toro, 海膽等
其實omakase係一種餐飲體驗 著重與廚師的交流

非常鮮甜的海膽夾在脆脆紫菜一齊食 真係好好味😭
壽司整體質素非常好 加上餐廳環境幽靜配合柔和音樂
朋友同我整餐都感覺好舒服成件事好禪😂

午市omakase:
前菜- 日本蠔燒汁啫喱、palma ham沙律

豆腐熱食

三款刺身- 中toro、白身魚、帆立貝
廚師發辦壽司- 牡丹蝦、深海池魚、灸燒銀雪魚、灸燒吞拿魚赤身、大toro、海膽、太卷、玉子燒、鮑魚

甜品- 柚子雪芭
2020-12-05
午餐
2020-12-22 1663 瀏覽
見呢個lunch omakase 做緊買1送1優惠 提早差不多1個月whatsapp先book到sunday lunch🌚呢到既lunch menu 仲有分懷石料理 鐵板燒今次試既omakase $980 2個人 加一後差不多五百幾一個人 但真係not worth the price....🎈Appetiser 日本蠔、沙律日本蠔加左啫喱醋去腥💁🏻‍♀️隻蠔都幾大隻 沙律都都加左沙律醋 開胃黎講前菜都OK 不過不失評分: 7/10.🎈 Sashimi 提供左三款刺食 包括中呑拿魚腩 白身魚 帆立貝每樣兩塊 而帆立貝只有少少既一舊如果非常新鮮好食都可以 但係帆立貝就唔夠爽口🌚呑拿魚腩亦唔夠肥美 偏瘦 不過尚算新鮮不過最失望既係佢上碟既介紹 語速快到一隻字都聽唔到 好似好左快餐店叫餐咁🥲評分: 6/10.🎈Sushi提供左10款items包括深海池魚 赤身呑拿魚 大呑拿魚腩 白身魚 海膽 蟹肉 牡丹蝦 鮑魚伴肝醬 太卷 玉子燒💁🏻‍♀️普遍黎講偏重味 不論係壽司飯定魚生上既豉油豉油同醋味甚至搶左魚生既鮮味 真係浪費左...因為可以食得出魚生都尚算新鮮 好可惜😂👉比較好既係牡丹蝦 大隻鮮甜彈牙
呢到既lunch menu 仲有分懷石料理 鐵板燒

🎈Appetiser 日本蠔、沙律
日本蠔加左啫喱醋去腥💁🏻‍♀️隻蠔都幾大隻

呑拿魚腩亦唔夠肥美 偏瘦 不過尚算新鮮
🎈Sushi
提供左10款items
普遍黎講偏重味 不論係壽司飯定魚生上既豉油
豉油同醋味甚至搶左魚生既鮮味 真係浪費左...
因為可以食得出魚生都尚算新鮮 好可惜😂

👉比較好既係牡丹蝦 大隻鮮甜彈牙 鼓油都輕手

👉鮑魚伴肝醬我唔太識欣賞 肝醬個味有啲似牛油果🤭鮑魚亦都冇乜味

👉呑拿魚都係一般 比較瘦冇乜油脂香

👉太卷其實就係玉子同其他配料包埋一舊既卷 非常之普通🌚

👉玉子燒係凍嘅 質感似蛋糕 蛋味算香

壽司飯分量較細 其實係其他omakase黎講呢個ratio我會覺得好perfect 但係竟然今次我地兩個女仔都唔夠飽😂
而且成件事好似好趕咁 可能係因為呢度係做類似good lunch嘅嘅形式 完全冇omakase應有嗰種感覺🌚

🎈Dessert
作為甜品 佢就上咗個柚子雪葩 個人覺得偏甜 入面有柚子碎 不過不失
評分: 6.5/10
🎈整體而言
Book枱既時候有兩個time slot揀 11:30同14:30 可能就係因為咁成件事感覺上好趕 仲要係有限時嘅 應該係趕住做下一round
冇咗平時omakase 同師傅之間嘅interaction 我接受唔到omakase 係會限時😂
整體食材其實不俗 但口味偏重份量偏細🌚
除咗環境之外並沒有乜嘢可取之處 話平又真係唔算好平
佢呢一個價錢絕對可以食到一間好啲嘅lunch omakase
2020-12-16 846 瀏覽
疫情下已經成日困住困住。總想出去唞唞氣。見最近’竹‘做梗優惠買一送一。即管同朋友試試!一直以為會將貨就價。但由岩蠔開始已經覺得之前所諗既係錯。。。每一道菜都好新鮮好甜美。。。以咁既價錢食到有質素既Omakase 。都唔錯吖。已經Book左曰子再上嚟😛
2020-11-21 1830 瀏覽
好耐冇食鐵板燒所以決定同同事去銅鑼灣 竹。由於餐廳有兩段時間食鐵板燒,我哋決定揀中午1:30去食,去到連埋我哋只有六個人,每組人有透明膠板隔住。 佢個鐵板燒餐非常抵食, 一分錢一分貨畀貴啲自然食物水準都高啲
2020-11-19
2020-11-03 2517 瀏覽
This restaurant is doing an unbelievable buy-one-get-one-free lunch sushi omakase at $980 per person (so only $490 pp after discount)! Honestly did not have great expectations because I would never expect to have good sushi that's inexpensive but they did surprise me with this offer. Every single piece was fresh and tasty. My personal favourites were the oyster, chutoro sashimi, the otoro sushi and the abalone & liver sauce on sushi rice. The setting is very comfortable and nicely designed as well. Could not recommend this sushi lunch omakase more! Have also had pretty good experience with their other lunch sets including teppanyaki and grilled eel rice. Will definitely be back.
2020-10-22 2324 瀏覽
If you are craving for some teppanyaki in Causeway Bay, TA-KE is a great idea for you.We chose the TA-KE lunch set coming with Sakura shrimp salad, miso soup, streamed egg, foie gras, abalone, A5 Wagyu beef, fried rice, vegetables and dessert.The quality of the food is fresh and delicious, which honestly justify its price. The abalone is extremely fresh and flavourful.The highlight of the set is the foie gras, it is perfectly grilled to give a semi-crispy texture, while on the inside remain extr

The highlight of the set is the foie gras, it is perfectly grilled to give a semi-crispy texture, while on the inside remain extremely juicy and fatty

The Wagyu beef is undoubtedly satisfying as well, the pinkish interior is the most beautiful proof of how appetizing it is
2020-10-13 2694 瀏覽
Omakase 買一送一優惠 其實價錢都唔算好抵但因為”買一送一” 所以都book 咗去食😂位於利園入面 餐廳地方好大 有分鐵板燒 omakase 同 懷石料理負責我地既omakase 係日籍師傅 首先上咗沙律菜同生蠔 然後就係刺身拼盤到壽司方面 師博會切好晒所有刺身 然後將刺身握壽司飯再放上我地面前既碟 所以無咩驚喜同期待 加上可能full booking 既關係師傅切好曬三枱人既食材 有d失望☹️壽司都新鮮 但味道無太大驚喜 雖然係買一送一 但性價比唔高 覺得呢個價錢可以食到更好d既omakase
Omakase 買一送一優惠 其實價錢都唔算好抵
但因為”買一送一” 所以都book 咗去食😂
壽司方面 師博會切好晒所有刺身 然後將刺身壽司飯再放上我地面前既碟 所以無咩驚喜同期待 加上可能full booking 既關係師傅切好曬三枱人既食材 有d失望☹️

一直聽朋友說這間好吃,但疫情一直反覆不斷而卻步,現在疫情回穩,加上有買一送一(每位$440+10%),所以來試試先來開胃菜:日本岩手蠔和沙律菜生蠔肉質飽滿,咬落鮮甜creamy,不錯,沙律菜配上pama ham吊味,同樣開胃刺身:牡丹蝦、鮫鰈和吞拿魚腩先吃鮫鰈,很香魚油味,不錯吞拿魚腩:不是頂級的拖羅,但有吞拿魚獨有的香氣,魚味停在口腔牡丹蝦非常大隻,咬落彈牙鮮甜,回味無窮每上一款壽司,師傅都會稍作介紹,態度認真深海池魚:魚味較淡,作為第一道壽司,仍是很醒神赤睦:吃下有灸燒的味道,燒過的魚一向可帶出魚油香味拖羅壽司:比之前吃的刺身更高一級,雖然非頂級拖羅,但仍是沒得投訴的好吃海膽壽司:師傅將大勺大勺的海膽放在整塊紫菜,超級足料,鮮甜而且滿足吞拿魚手卷:混入黃羅白碎的吞拿魚手卷,咬落口感脆脆,可惜溝淡了吞拿魚蓉的香氣鮑魚+魚肝汁飯我們坐下時,看到師傅將飯碗般大的鮑魚放進煲內!當然上碟是切片的,很香鮑魚味,配上味道獨特的墨綠色魚肝汁拌飯,味道昇華卷蛋師傅放下時,說:口感有點像蛋糕,是飯後甜品我們吃了一口,根本和蛋糕一樣,不是像蛋糕,但很鬆軟,甜度適中,好吃柚子雪糕最後一道菜,濃濃的酸甜柚子

先來開胃菜:日本岩手蠔和沙律菜

刺身:牡丹蝦、鮫鰈和吞拿魚腩
先吃鮫鰈,很香魚油味,不錯

牡丹蝦非常大隻,咬落彈牙鮮甜,回味無窮

每上一款壽司,師傅都會稍作介紹,態度認真

深海池魚:魚味較淡,作為第一道壽司,仍是很醒神

赤睦:吃下有灸燒的味道,燒過的魚一向可帶出魚油香味

鮑魚+魚肝汁飯

卷蛋
師傅放下時,說:口感有點像蛋糕,是飯後甜品

柚子雪糕
最後一道菜,濃濃的酸甜柚子味,很解膩

總括來說,買一送一是物超所值
2020-10-07 1499 瀏覽
網上好多人講竹,由上月book到10月至有位食。原來因爲仲有買一送一優惠環境裝修係唔錯,但服務有待改善,要叫2次至有drinks menu,唔會經常主動加熱茶。食物中規中矩,我唔食生蝦,師傅換左帶子俾我,如圖本身大蝦變左兩片好薄的帶子唔似其他omakase會有特別的驚喜坐sushi bar的關係見到師傅處理食材,我見到魚末端位置有刺,以為自己睇錯,原來係真,我朋友食中有刺的🍣呢啲低級錯誤估唔到會喺度出現!最有驚喜竟然係個蛋糕仔
唔似其他omakase會有特別的驚喜
2020-10-04 982 瀏覽
#fridayla_cwb⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀竹,去過兩次菜式味道絕對係超水準而且環境優雅獨特😳猶如置身一個藝術空間⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀宜家疫情之下正做緊各種優惠特價😍推薦大家襯呢個機會去試下不要錯過!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣特別廚師發辦💲880 (現時買一送一)💭日本蠔作為前菜,略鹹但肥美😍💭沙律調味恰到好處,酸而清爽帶出食慾🤤💭牡丹蝦刺身超新鮮彈牙,L小姐連蝦殼都索埋💭另外有鮫鰈魚同拖羅刺身搭配些少醬油💭恰到好處😘😘💭赤睦魚第一次食,魚皮輕輕燒過💭油脂想不到咁豐富😍💭赤身,有些少芝麻點綴,增添味道層次💭池魚他他,肥美但不會太膩,有蔥碎平衡💭炙燒大拖,油脂爆發,更能發揮魚的油香💭鮑魚配上鮑魚肝醬,口感軟淋,酒香濃烈💭是一道你喜歡會更喜歡,討厭卻會更討厭的菜💭太卷用料豐富,好食到唔記得問師傅係點整💭唯有請大家自行去試啦😝😝💭紫海膽壽司,係台灣食過,一直唸唸不忘💭今次的紫海膽一樣帶有迷人的甘苦味💭但就再有海膽的甜襯托,好正🤤💭最後的江戶前玉子,用上帶子及蝦等海鮮製成💭很好地利用上海鮮的鮮味,配上蛋香💭作為結
#fridayla_cwb
正做緊各種優惠特價😍
推薦大家襯呢個機會去試下
不要錯過!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣特別廚師發辦💲880 (現時買一送一)
💭日本蠔作為前菜,略鹹但肥美😍
💭沙律調味恰到好處,酸而清爽帶出食慾🤤
💭牡丹蝦刺身超新鮮彈牙,L小姐連蝦殼都索埋
💭另外有鮫鰈魚同拖羅刺身搭配些少醬油
💭恰到好處😘😘
💭赤睦魚第一次食,魚皮輕輕燒過
💭油脂想不到咁豐富😍
💭赤身,有些少芝麻點綴,增添味道層次
💭池魚他他,肥美但不會太膩,有蔥碎平衡
💭炙燒大拖,油脂爆發,更能發揮魚的油香
💭鮑魚配上鮑魚肝醬,口感軟淋,酒香濃烈
💭是一道你喜歡會更喜歡,討厭卻會更討厭的菜
💭太卷用料豐富,好食到唔記得問師傅係點整
💭唯有請大家自行去試啦😝😝
💭紫海膽壽司,係台灣食過,一直唸唸不忘
💭今次的紫海膽一樣帶有迷人的甘苦味
💭但就再有海膽的甜襯托,好正🤤
💭最後的江戶前玉子,用上帶子及蝦等海鮮製成
💭很好地利用上海鮮的鮮味,配上蛋香
💭作為結尾,也不錯😳😳
💭最後的柚子雪糕,清新而自然
💭成個用餐體驗,堪稱完美
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘有興趣知道我地推薦的師傅,請在ig留言
🔘現時買一送一的優惠性價比超高😍😍
🔘詳情請向店家詢問,出稿之時係仲有做緊
⠀⠀⠀⠀⠀
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_omakase
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #廚師發辦 #hkrestaurant #銅鑼灣omakase #銅鑼灣必食 #香港壽司 #壽司 #sushihk #hksushi #omakasehk