2021-08-02
《竜王》上網見到好多人都去咗食呢間居酒屋評價都唔錯!咁岩出開北角就緊係要去試下!開初見到佢個名覺得怪怪的😆 但原來係日本寫法既「龍」🐲字嚟,好型!位置方面有少少隔涉,我搵咗好一陣子先搵到🙈 入到去已經覺得個環境唔錯,靜靜地坐得好舒服!枱面仲擺咗貓貓既筷子座🐱❤️ 得意又可愛!店員招呼好殷勤有禮貌,呢餐食得好滿意❤️🐲竜王卷($𝟷𝟶𝟾)呢個應該係signature😆 佢個霸氣竜王船勁打卡able! 佢總共有八件大大嚿壽司,每件都擺滿拖羅蓉、蟹籽同三文魚籽😍 值得一讚係佢用既係赤醋飯,中間仲包咗脆蝦😋 真係好有心思!食落好有鮮味,口感豐富,必點!🍣三文魚籽拖羅蓉夾餅($𝟺𝟸 each)點完之後發覺同竜王卷既餡好似😆 不過呢款好似食緊刺身咁,啖啖都係拖羅蓉,鍾意食拖羅既一定唔可以錯過(我係拖羅怪🙈)呢款我更加喜愛因為拖羅蓉真係超多!好鮮好好食😍😋個餅底係薄薄的偏淋身~🦀味噌甲羅燒配多士($𝟽𝟾)見到好多人點!又幾特別下所以又點埋一份😛 我自己而言就麻麻地甲羅燒,因為覺得太鹹🙈 今次試下點多士都係🙈 結果朋友食晒,佢覺得蟹膏好濃郁配多士岩岩好~🍣三文魚腩壽司($𝟸𝟸)🍣左口魚邊火炙壽司($𝟸𝟾)🍣
🐲竜王卷($𝟷𝟶𝟾)
🍣三文魚籽拖羅蓉夾餅($𝟺𝟸 each)
🦀味噌甲羅燒配多士($𝟽𝟾)
🍣三文魚腩壽司($𝟸𝟸)
🍣左口魚邊火炙壽司($𝟸𝟾)
🍣油甘魚腩壽司($𝟸𝟾)
佢啲壽司我都好鬼滿意🤤🤤 全部都厚切,好有鮮味!三文魚腩同油甘魚腩好肥美,左口魚邊油份剛好~ 真係出色,建議大家要點啊!
🍘日本海膽流心忌廉餅($𝟼𝟾)
因為都好鍾意食海膽!次次見親都會忍唔住叫但又會失望,好多都好臭同腥!今次見到呢款咁特別就試下!又係出色之作~ 炸餅咬落熱辣辣,第一啖已經食到海膽流心餡!可見佢個炸皮係好薄,餡料好足!海膽流心好香濃幼滑~ 我俾𝟷𝟶𝟶分佢🤤