2025-04-22
好鍾意食酸菜魚既我每次都會黎呢間,因爲day 1就覺得佢調配個味係與別不同,唔太麻(出面多數都太麻),而佢秘製既香辣油加埋炸蒜同芝麻,真係好香好開胃,配埋酸菜子薑,隨時送幾碗飯。不過老實講,佢個配方成日都調整,有時我會覺得太鹹、有時會唔夠香辣,不過整體個味道都係度既。今次佢都整得好味,啲魚都滑,不過如果全部都薄切起雙飛就好,有啲厚切就口感「鞋」一啲,感覺唔新鮮。今次叫左佢個二人套餐,都好抵食,有三小碟、燉湯、酸菜魚、小炒、小籠包、甜品。酸菜魚既份量都幾大,我地三個人都夠食。套餐裡面其中一味餸係干扁四季豆,其實啲配料好香口,但啲四季豆未吸收到配料既味道。因爲驚二人餐唔夠食,另外加左海參燒蹄筋,驚喜位係蹄筋炆得好軟糯,不過我個人覺得太鹹,海參都炆得夠淋,欣賞伴碟既小棠菜有走過油,不過有部分未夠熟有菜青味。由於我經常都光顧,經理都請多個甜品我食,係欣賞既。
由於我經常都光顧,經理都請多個甜品我食,係欣賞既。
酸菜鱸魚
海參燒蹄筋