2022-10-04 596 瀏覽
最伏既一次!! 極不推薦去食 唔好浪費錢荃灣不是經常去 都會上網找找有什麼吃找到一家 畢生難忘 最伏的一餐!!!!貨不對板同時,竟獲3XX多個OPENRICE好評!! 極度懷疑有打手!黑松露吉列牛一啲黑松露味都冇,跟埋餐差不多要成$200,好唔值 !我食緊咩!!!!!!嬲到安格斯小排得個樣, 一啲牛味都無! 六宗罪!!!。一. 黑松露吉烈牛 : 油淋淋 一啲黑松露味都冇成碟黑松露吉烈牛 邊食邊思考 「我食緊咩!?」最後因為頂唔順 棄餐!!整碟牛除了牛脂部分外,並沒見有肉可以咬! 每啖都是油 油到死!!! 最後頂唔順。二. 板燒吉列牛,非常普通,牛肉好多筋好韌,亦一啲牛味都冇本身黎到見賣相正正常常,食第一舊食到有筋已經覺得小伏… (雖然以前食都會有少少筋位) 但今次真係每舊都連筋,有幾舊介要係成舊筋…🤢 邊食邊吐… 實在失望,最後果斷放棄了。。三. 糖心蛋:死甜用糖浸?無豉油? 糖心蛋都可以整到咁難食 真係見! 完全無蛋味!! 又要放棄。四. 飯素: 加汁?飯素都可以整到咁難食 又真係少見! 飯素加醬汁 (甜汁) 令到整碗飯死甜 真心加埋黑松露吉烈牛既油膩 真係食唔到!!!。五. 日式
最伏既一次!! 極不推薦去食 唔好浪費錢
荃灣不是經常去 都會上網找找有什麼吃
找到一家 畢生難忘 最伏的一餐!!!!
安格斯小排得個樣, 一啲牛味都無!
六宗罪!!!

一. 黑松露吉烈牛 : 油淋淋 一啲黑松露味都冇

二. 板燒吉列牛,非常普通,牛肉好多筋好韌,亦一啲牛味都冇

三. 糖心蛋:死甜

四. 飯素: 加汁?
飯素都可以整到咁難食 又真係少見! 飯素加醬汁 (甜汁)

五. 日式大根湯
無大根味 只飲到胡椒粉味

六. 成身油煙味
食完一身油煙味, 餐廳煙霧離漫 抽風好差!

總結:告誡其他朋友小心中伏。無下次👋🏻

:/📍秘 荃灣分店OMG💛( ̀⌄ ́)呢間吉列牛bookmark咗好耐一直都覺得荃灣太遠無乜機會食╮( ̄▽ ̄"")╭難得機緣巧合之下去開荃灣就試試佢😗•🕯板燒吉列牛 (hkd108)晚市套餐 +(hkd38) 包飯素🍚• 溏心蛋🥚• 昆布湯🍲其實食前有friend講過印象麻麻🤣話佢啲牛肉切得好薄又唔靚 仲等得好耐 所以扣晒分。¯\_(ツ)_/¯但今次我去食又唔係真係咁差😹可以我仲要好早去 所以唔洗等位!個人覺得佢性價比算高∠( ᐛ 」∠)_之前都有食過其他舖頭嘅吉列牛 價錢都係偏貴少少 雖然佢份量對比其他少左但都合理(?) 但佢油脂分布都幾平均 濺到五性食落去牛味都幾重(o^^o) 不過都係下次去開先再食 冇乜必要都唔會特登入去食多次佢飯素俾得好多!!雖然好好味但有少少鹹♪(´ε` )好彩有個昆布湯清一清個口⚠️❤️同埋佢隻糖心蛋整得好好食😚😚真係做到裏面留心而且好入味💓💓🔓秘Address: 荃灣享成街22號地舖
📍秘 荃灣分店

板燒吉列牛

🕯板燒吉列牛 (hkd108)

晚市套餐 +(hkd38)
包飯素🍚• 溏心蛋🥚• 昆布湯🍲

🔓秘

Address: 荃灣享成街22號地舖
2021-07-13
2022-09-24 411 瀏覽
秘(荃灣)聽過呢間餐廳好耐,好多人都讚佢,今日經過附近所以食佢個lunch,但一入鋪油煙好勁,鋪頭嘅職員不停傾計,無乜服務態度,上菜無任何說明。對於第一次食吉列牛嘅人唔友善,糖心蛋調味唔好食,仲要唔糖心,口感怪怪地。飯調味不錯,但只係飯素同個汁嘅功勞,本身D 米煮得非常差,鞋口無粘度唔通透。肉既品質係不錯,但吉列皮太油同偏深色,最後有一樣不解,就係要用膠筷子燒肉。但因為價錢唔貴,尚可接受啦......
秘(荃灣)
2022-09-23 284 瀏覽
太思念家鄉日本🇯🇵,要去「秘」治療一下今日收早,好彩唔洗排隊,有位即落單!叫左板燒黑松露吉列牛定食黑松露吉列牛好有驚喜,黑松露冇蓋晒牛肉味,味道唔錯!份量都好夠,以為食唔晒,點知唔小心放晒落肚呢條魚又好可愛,真係唔捨得放落口整體成個餐都好夠食
太思念家鄉日本🇯🇵,要去「秘」治療一下

今日收早,好彩唔洗排隊,有位即落單!

叫左板燒黑松露吉列牛定食

黑松露吉列牛好有驚喜,黑松露冇蓋晒牛肉味,味道唔錯!

份量都好夠,以為食唔晒,點知唔小心放晒落肚

呢條魚又好可愛,真係唔捨得放落口

整體成個餐都好夠食

• 秘燒黑松露吉列牛
2022-09-19 242 瀏覽
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡•͈౿•͈ 板燒吉列牛 $118+$38 晚市定食 (4.4/5)依間吉列牛絕對係我喺香港食過數一數二嘅👍🏻 首先份量好足~ 女仔食晒一set會好飽 吉列外皮夠薄夠脆 燒完之後唔會變咗油淋淋 仲好夠脆.ᐟ.ᐟ 牛肉嘅牛味好重 燒完之後好香口 定食嘅飯係珍珠米 配埋上面嘅飯素 令人不知不覺食晒成碗🍚⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 板燒安格斯牛小排 $118+$38 晚市定食 (4.3/5)同樣係好多件.ᐟ.ᐟ而且牛味一樣好重😌燒完之後一啲都唔韌 呢個對比起吉列牛會冇咁油膩🙈 因為佢始終少左出邊嘅外皮 所以如果同朋友食建議呢兩款唔同嘅share~ 咁就冇咁容易膩🤣🫶🏻
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

2022-09-16 253 瀏覽
這間吉烈牛我已經光顧很多次!我每次去都見到有很多人排隊特別係佐敦同荃灣分店大排長龍!由$98一個板燒吉列牛食到而家$118一個雖然價錢貴咗,但係水準依舊!要幾多成熟全部自己決定😎唯一缺點係好容易因為火太猛容易彈油落臉同手!今次特別試左黑松露吉列牛,係有濃郁嘅黑松露味,不過牛肉味略嫌被黑松露味覆蓋左🤔食過幾間有吉烈牛嘅店舖,始終都只有秘能夠Encore!下次一於試吓板燒豚肉先😋性價比高嘅一間餐廳!
這間吉烈牛我已經光顧很多次!我每次去都見到有很多人排隊
特別係佐敦同荃灣分店大排長龍!

由$98一個板燒吉列牛食到而家$118一個
雖然價錢貴咗,但係水準依舊!
要幾多成熟全部自己決定😎
唯一缺點係好容易因為火太猛容易彈油落臉同手!

食過幾間有吉烈牛嘅店舖,始終都只有秘能夠Encore!
下次一於試吓板燒豚肉先😋
性價比高嘅一間餐廳!
2022-09-06 315 瀏覽
🥩 | 秘 Secret Chefs |📍荃灣享成街22號地鋪秘出品嘅吉列牛係香港算係比較高質,而且價錢合理🥩小店座位唔多,7點前嚟到就唔使點等,想食就要早少少啦😂•板燒吉列牛 ($118)牛味唔算好濃,但勝在有得自己燒,有得自己揀熟度,肉質都唔錯🤍呢個價錢呢個份量真心抵食•燒黑松露吉列牛 ($158)賣相幾吸引,食到黑松露味但唔覺得特別夾😂我自己會prefer原味🤭💬價錢唔貴,算係幾過癮有得自己燒,而且入座安排同上餐都好有效率,但需要改善嘅係實在太大油煙,成間鋪都煙霧迷漫咁,食完真係好大陣味

•板燒吉列牛 ($118)

•燒黑松露吉列牛 ($158)

2022-08-31 312 瀏覽
招牌 板燒黑松露吉列牛 定食 印象中係$158 左右。Lunch時間直入,店舖面積唔大,位置比較隱蔽。石板燒牛肉食得多,做得比較出色既都係係荃灣👍整體都滿意,只有糖心蛋覺得有進步空間🤣
招牌 板燒黑松露吉列牛 定食 印象中係$158 左右。
板燒黑松露吉列牛定食
板燒黑松露吉列牛定食
  • 板燒黑松露吉列牛
2022-08-24 265 瀏覽
之前食過佐敦分店,今次夜晚唔知食咩好就去咗荃灣食。感覺佢比我一年前食嘅份量細咗,但味道依然保持到。叫咗最普通嗰個吉列牛餐,牛肉粉嫩,出面炸得好脆口,附上沙律菜同埋糖心蛋,唔使燒都覺得好吸引😣
之前食過佐敦分店,今次夜晚唔知食咩好就去咗荃灣食。

2022-07-30 678 瀏覽
呢間吉列牛之前食過一次,覺得幾好食😋今次行過,決定再食去回味一下❤️🔍 板燒吉列牛($118)🔍 板燒安格斯牛小排($118)本身會跟一個白飯,亦可以加錢轉定食:午市+$20: 秘之飯素、楓糖流心蛋晩市+$38: 秘之飯素、楓糖流心蛋、日本大根湯晩市+$58: 秘之飯素、楓糖流心蛋、櫻花金魚湯我同朋友兩個人就揀左一個唔轉定食,一個+$58轉定食。櫻花金魚湯飲落好清,而且好重胡椒味。金魚嗰樣好靚,但我個人覺得味道一般,唔需要特別加錢轉🤣🤣吉列牛同牛小排份量都唔少,兩者肉質都好冧,唔會韌。吉列牛外脆內軟,食落層次會比牛小排豐富😋😋😋

🔍 板燒吉列牛($118)

🔍 板燒安格斯牛小排($118)

本身會跟一個白飯,亦可以加錢轉定食:
午市+$20: 秘之飯素、楓糖流心蛋
晩市+$38: 秘之飯素、楓糖流心蛋、日本大根湯
晩市+$58: 秘之飯素、楓糖流心蛋、櫻花金魚湯

2022-07-11 681 瀏覽
大家咁耐無得去日本,一定要黎依間。成日經過荃灣都見佢排曬長龍。成日同d朋友講去食“秘”好無啊,佢地地會話係咪‘鼻’啊?依個名好得意成日都會令人聯想到唔同嘅野。 不過間舖比較小,所以d台都好細張,如果2個人黎食嗌兩個set就無位擺小食,如果要嗌小食就要分開上板燒吉列牛$156就咁一個吉列牛係$118,我今次嗌左晚市加定食。個飯加左d紫菜同d芝麻好好食,就咁食碗飯都得。仲有一只糖心蛋同一碗湯,碗湯淡淡地都幾好飲,飲落去唔會好重味精。個吉列牛真係好好食,而且分量都幾大,食落去翠翠地,可以自己控制幾成熟都得。秘.燒黑松露吉列牛$196依個係吉列牛嘅進化版,佢同吉列牛差唔多,多左小小黑松露嘅味,佢唔算好濃,就算唔中2食黑松露嘅人都可以接受到(like me)。

板燒吉列牛$156

秘.燒黑松露吉列牛$196
  • 板燒吉列牛
2022-07-09 574 瀏覽
長期排隊 終於的起心肝食 排緊隊時候已經幫你落定單一坐低就上菜 佢就可以好快番枱🤭但略為整體真係太急石板有牛脂肪可以當油用 搽哂成個石板就可以開始燒吉列牛外層鋪滿麵包糠令邊邊煎完更脆口 基本上輕輕煎兩下就食得 牛肉鮮嫩 有牛香 口感唔錯 配秘之飯素食 好夾 好易停唔到口食哂成碗🍚板燒吉列牛$118 (+$38轉定食:秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯)原條鰻魚真係好有視角效果鰻魚肥美 有口感 鰻魚汁都好多 又可以撈飯啦🫠浦燒原條鰻魚飯$88邪惡芝士醬同薯條真係好夾薯條份量都算幾多wo!和風薯條配芝士醬$38佢d炸物都唔錯 雞件juicy 唔會太咸 一份4件份量適中唐揚雞件(4件)$38📍秘📌荃灣享成街22號地舖📌佐敦偉晴街11號地下📌元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖📌銅鑼灣謝斐道522號地舖
長期排隊 終於的起心肝食
排緊隊時候已經幫你落定單
一坐低就上菜 佢就可以好快番枱🤭但略為整體真係太急

石板有牛脂肪可以當油用 搽哂成個石板就可以開始燒
吉列牛外層鋪滿麵包糠令邊邊煎完更脆口
基本上輕輕煎兩下就食得
板燒吉列牛$118
(+$38轉定食:秘之飯素,楓糖流心蛋,日式大根湯)

原條鰻魚真係好有視角效果
鰻魚肥美 有口感 鰻魚汁都好多 又可以撈飯啦🫠
浦燒原條鰻魚飯$88

邪惡芝士醬同薯條真係好夾
薯條份量都算幾多wo!
和風薯條配芝士醬$38

📌佐敦偉晴街11號地下
📌元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖
📌銅鑼灣謝斐道522號地舖
2022-07-04 655 瀏覽
平時上網見到好多推介 今次終於有機會俾我試到🤩難得最近放假去荃灣行街 就決定去呢一間朝聖一下大約排左一個鐘終於入到去門口已經聞到好香濃嘅牛肉味🤩果然啲人冇介紹錯自己夾牛上鐵板嗰度燒完全做到外脆內軟嘅程度超級juicy, 下次經過一定會再食🥺
平時上網見到好多推介

門口已經聞到好香濃嘅牛肉味🤩

果然啲人冇介紹錯
自己夾牛上鐵板嗰度燒
完全做到外脆內軟嘅程度

超級juicy, 下次經過一定會再食🥺
板燒吉列牛
石燒黑松露吉列牛一係唔好食,一食就要食最特別既🤭好似真係無乜地方見過🤔套餐係包左一碗飯(含飯素),湯,主食睇相就好吸睛啦🤪 目測牛肉既油脂分佈還可是以接受但唔係好靚好平均燒完第一啖係驚喜既, 因為入口真係有黑松露香味🤩而且吉列果然係吉列 好脆口但略嫌無咩牛味,有啲失色🤨本身個飯有飯素所以其實都夠哂味但佢點牛肉個醬汁就過鹹啦😬所以就住點,唔好咁大力點咁多🙉另外碗湯係特色金魚湯, 外表真係似金魚既,食落去係蝦餃,都幾得意至於味道方面,個湯好勁胡椒粉味似生菜魚肉個啲胡椒湯🙊🙊總括而言, 普通級數以上可以回頭試其他肉肉ge!!👍
石燒黑松露吉列牛
一係唔好食,一食就要食最特別既🤭
好似真係無乜地方見過🤔
套餐係包左一碗飯(含飯素),湯,主食
睇相就好吸睛啦🤪
目測牛肉既油脂分佈還可是以接受
但唔係好靚好平均
燒完第一啖係驚喜既, 因為入口真係有黑松露香味🤩
而且吉列果然係吉列 好脆口
但略嫌無咩牛味,有啲失色🤨
本身個飯有飯素所以其實都夠哂味
但佢點牛肉個醬汁就過鹹啦😬
所以就住點,唔好咁大力點咁多🙉
至於味道方面,個湯好勁胡椒粉味
似生菜魚肉個啲胡椒湯🙊🙊
總括而言, 普通級數以上
可以回頭試其他肉肉ge!!👍

鍾意食吉列牛既foodie們都應該聽過呢間:秘🤫除左佐敦同埋荃灣 最近發現新開了銅鑼灣分店各位牛魔王港九新界都有得食🐮😋😋呢間既招牌係板燒吉列牛🥩黎到梗係唔可以錯過🤤🤤價錢都貼地 單點只係$118店家都誠意十足 份量都好generous👍🏻一大盤肉片會連埋熱石板上檯🪨店員會準備好石板 然後就可以燒喇🔥呢度最好既就係自己可以因應個人喜好慢慢燒牛肉生熟程度可以自己控制😋今次試左安格斯牛小排肉質鮮嫩唔韌 吉列既脆皮都好香🥰食牛又點可以唔送飯 記得要加配埋定食(午市 +$20;晚市+$38)定食包括白飯一碗,秘之飯素同楓糖流心蛋 🥚跟餐既飯素同流心蛋,超好送飯🤤連埋外脆內嫩既牛肉 回味無窮🥰🥰店家仲有另一款招牌「黑松露吉列牛」$158價錢就比較進取 鍾意黑松露既不妨一試🤣唔想食吉列牛的話 餐廳仲供應其他主食同小食唔食牛都有其他選擇架:蒲燒原條鰻魚飯 $88芝士吉列豚肉 $88趣脆蝦球(8粒/$48)唐揚雞件(4件/ $38)章魚小丸子(4粒/ $30)
鍾意食吉列牛既foodie們都應該聽過呢間:秘🤫

牛肉生熟程度可以自己控制😋
今次試左安格斯牛小排
肉質鮮嫩唔韌 吉列既脆皮都好香🥰

食牛又點可以唔送飯 記得要加配埋定食
(午市 +$20;晚市+$38)
定食包括白飯一碗,秘之飯素同楓糖流心蛋 🥚
跟餐既飯素同流心蛋,超好送飯🤤
連埋外脆內嫩既牛肉 回味無窮🥰🥰

店家仲有另一款招牌「黑松露吉列牛」$158
價錢就比較進取 鍾意黑松露既不妨一試🤣

唔想食吉列牛的話 餐廳仲供應其他主食同小食
唔食牛都有其他選擇架:

蒲燒原條鰻魚飯 $88
芝士吉列豚肉 $88
趣脆蝦球(8粒/$48)
唐揚雞件(4件/ $38)
章魚小丸子(4粒/ $30)