2021-08-03 565 瀏覽
呢間係我第一次見接觸既吉烈牛所以搞到 我覺得吉烈牛就係呢個味道🤣食其他都有啲唔習慣~真係一試就上癮🤗.餐廳裝修工業風為主 簡簡單單 又幾型格.吉烈牛定食套餐 $128包括:飲品(可樂)、珍珠米飯🍚、主食吉烈牛外脆內軟 放落口唔會啖啖肉 肉質都好鮮嫩 👏🏻而且可以自己控制火候~ 可以5成熟 又可以7成熟 鎖住口水 牛肉唔會好乾身!又玩得 又食得~🙊😚😚蒲燒原條鰻魚飯 $98包括:飲品(可樂)、主食鰻魚真係好大條 🤣 好足料鰻魚汁加埋日本珍珠米 好好餸飯🍚👏🏻👏🏻我覺得呢間餐廳比較屬於重口味 汁醬味道都比較重~😝兩個人lunch埋單$220
呢間係我第一次見接觸既吉烈牛
所以搞到 我覺得吉烈牛就係呢個味道🤣
食其他都有啲唔習慣~
真係一試就上癮🤗
餐廳裝修工業風為主 簡簡單單 又幾型格

吉烈牛定食套餐 $128
包括:飲品(可樂)、珍珠米飯🍚、主食
又玩得 又食得~🙊😚😚
吉烈牛定食

蒲燒原條鰻魚飯 $98
包括:飲品(可樂)、主食
鰻魚真係好大條 🤣 好足料

吉烈牛定食
蒲燒原條鰻魚飯
  • 板燒吉列牛定食
2021-08-02 439 瀏覽
今日食嘅係荃灣出晒名,主打食吉列牛嘅人氣店「秘」 (享成街)。已經有心理準備食飯時間一定大排長龍,所以12點一開門就入去。😋1️⃣板燒吉列牛定食🐃吉列牛份量十分充足, 外面有一層吉列炸粉包住炸得好酥脆,牛肉係粉紅色嘅約3成熟,食板燒吉列牛好處係生熟程度由自己控制。可以喺石板上面慢慢燒。咬落去嘅時候外脆內嫩,好鬆化!配埋飯食一流。白飯上面預先落咗飯素,而且飯素嘅量都落得唔手軟。不過個人較為鍾意分開上,可以自己控制返個人口味。2️⃣蒲燒原條鰻魚飯🍱原條鰻魚😍,望到都好有食慾。性價比高同埋份量好足鰻魚有成隻手掌咁長!肥美爆燈!飯上仲有飯素、木魚、鰻魚汁唔會好dry。鰻魚味道就不過不失(不過食嘅時候要小心細骨)

1️⃣板燒吉列牛定食🐃

2️⃣蒲燒原條鰻魚飯🍱
原條鰻魚😍,望到都好有食慾。性價比高同埋份量好足
2021-08-02 370 瀏覽
成日經過都見有人龍,一直想試!今日特意去等佢開門試試咩料!今日星期六,排隊等開門人龍不長。門口如其名「秘」,食嘅係近年大熱嘅石燒。三個人去叫了三個,板燒吉列牛我叫嘅,吉列咗嘅牛有雙重口感,我致愛,雪花肉質。板燒安格斯牛:牛肉品質高,肉質鮮嫩,唯一醃料可能落重了手,略嫌鹹了一點!燒牛肉野菜鍋係唔食板燒嘅另類好選擇,材料非常充足,燒牛肉又多又大件,加配上有各種野菜(金菇、椰菜、日本大根)中和了飽膩嘅感覺!見到掛念朴葉味噌牛肉,好想重溫在日本高山溫泉晚餐的味道,可惜末能供應。總的來說,以呢個價錢食到板燒牛,性價比尚算高質,值得一試!

門口如其名「秘」,食嘅係近年大熱嘅石燒。

總的來說,以呢個價錢食到板燒牛,性價比尚算高質,值得一試!
荃灣友一定知道係享成街呢間吉列牛係長期排隊😂今日我收工6點sharp走,大約排左半個鐘左右就入到餐廳環境唔算好大,比較大油煙但係座位唔算好迫差唔多每一張枱嚟到都係會叫板燒吉列牛🐮有得單點或者定食跟飯跟湯定食份量都好多💛每塊牛都油脂分布均勻員工都好勤力好密咁換新蠟燭,所以全程石板都好夠熱去燒牛好中意定食set跟埋味素配飯😋配搭埋安格斯靚牛同半熟蛋一碗飯都唔夠🤣,真係超級推薦比大家!!希望遲啲開多啲分店 咁就唔使排長龍啦

餐廳環境唔算好大,比較大油煙但係座位唔算好迫

定食份量都好多💛每塊牛都油脂分布均勻
員工都好勤力好密咁換新蠟燭,所以全程石板都好夠熱去燒牛

希望遲啲開多啲分店 咁就唔使排長龍啦
2021-07-22
2021-07-24 597 瀏覽
🥩 秘|自助鐵板燒肉😋 板燒吉列牛(HK$118)/ 安格斯牛套餐 (HK$128)👉🏻套餐配以昆布湯、溫泉蛋及燒汁飯。因為秘嘅皇牌套餐一直都係吉列牛,所以從來未試過其他款。點知貪新鮮一試安格斯牛就發現仲好味!!!牛味好香,放上鐵板上面燒一燒已經好出味,而且無咗吉列邊,可以完全咁感受牛嘅香味同質感,成塊放入口都唔會驚介到口🤣🤣🤣 依家荃灣分店依然仲係咁多人(好事嚟),如果要去記得早啲打去訂位!!!

🥩 秘|自助鐵板燒肉

2021-07-20 513 瀏覽
⭐️秘⭐️📍: 荃灣 元朗 佐敦都有分店⏰:12:00pm-3:00pm,5:00pm-10:00pm💰:人均$100⭕️:座位好少,想食早少少等位比較好👉🏻板燒吉列牛 $108👉🏻板燒安格斯牛 $118👉🏻原條鰻魚飯 $78鰻魚份量十足😊性價比好高 肉質肥美 但係醬汁偏鹹 相對來講呢度食牛會更加驚喜 鰻魚就一般👉🏻黑松露吉列牛 $148平平無奇 同普通嗰隻冇大分別 慳返啲錢食下啲小食重好🥺午市配定食:+$20(配糖心蛋+飯素)晚市配定食:+$38(配飯素+湯+糖心蛋)🌟排隊好多人 要早啲去攞飛!!🌟舖頭油煙比較大 座位比較少 呢樣美中不足🌟 👧🏻🍼最鐘意佢個吉列牛同軟殼蟹 軟殼蟹好抵食!唔洗$100但有兩隻👍🏻重要大大隻 #香港美食 #元朗美食 #佐敦美食 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #tst #尖沙咀 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #
⭐️秘⭐️
📍: 荃灣 元朗 佐敦都有分店
💰:人均$100
⭕️:座位好少,想食早少少等位比較好

👉🏻板燒吉列牛 $108
👉🏻板燒安格斯牛 $118
👉🏻原條鰻魚飯 $78
👉🏻黑松露吉列牛 $148
平平無奇 同普通嗰隻冇大分別 慳返啲錢食下啲小食重好🥺
午市配定食:+$20(配糖心蛋+飯素)
晚市配定食:+$38(配飯素+湯+糖心蛋)

🌟排隊好多人 要早啲去攞飛!!
🌟舖頭油煙比較大 座位比較少 呢樣美中不足

#香港美食 #元朗美食 #佐敦美食 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #tst #尖沙咀 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #燒肉 #抵食 #秘 #吉列牛 #美食推薦
2021-02-20
2021-06-29 1749 瀏覽
荃灣店幫襯過好幾次,今次照舊叫咗最基本嘅吉列牛套餐。秘嘅吉列牛一直都正常發揮,但今次實在太難食了。一. 油淋淋本身提供嘅牛脂部分太過多脂肪,再加上吉列牛自帶嘅油膩感,真係每啖都是油😰二. 吉列牛筋本身黎到見賣相正正常常,食第一舊食到有筋已經覺得小伏… (雖然以前食都會有少少筋位) 但今次真係每舊都連筋,有幾舊介要係成舊筋…🤢 邊食邊吐… 實在失望,最後果斷放棄了。三. 糖心蛋過熟有半隻已經熟到變咗食雞蛋黃,也放棄了總結:短期內唔會再幫襯秘,亦會告誡其他朋友小心中伏。荃灣店,無下次👋🏻

一. 油淋淋

二. 吉列牛筋

三. 糖心蛋過熟
有半隻已經熟到變咗食雞蛋黃,也放棄了

吉列牛套餐
吉列牛套餐
2021-06-28
2021-06-28 1116 瀏覽
#吉列牛#人氣#黃店➡️《秘》🐂 @荃灣🤨又係一間長期排人龍嘅餐廳,連身邊啲人都話正,bookmark 左好耐試到有種完成任務既感覺😂。本身冇係日本食過都唔太清楚最正宗嘅係點,聽聞呢間算最正宗😂。總括嚟講係好食嘅,不過好似有少少吹捧大左,冇話有種回味感覺哦🤭。🧡板燒吉列牛🧡 (+$配飯素+蛋+昆布湯)食落肉味唔算重,係幾香口食到少少脆皮,略嫌啲牛肉有好多舊都係脂肪居多,所以唔會覺得韌。(比舊肥膏你都入口即溶啦🤣)🍚好乾硬下🤥,好在有飯素加持,(唔知係咪自己同啲白飯無緣,出街成日食親啲飯都麻麻哋😂)。最後將佢拎黎炒(一路炒一路驚俾人笑),加埋啲牛脂炒飯好香口😎。)👅:8.4/10 💰:$108 +$38👁‍🗨我覺得佢嘅燒安格斯牛肉好食啲,油脂分布都平均,比較重肉味!
#吉列牛#人氣#黃店➡️《秘》🐂 @荃灣

本身冇係日本食過都唔太清楚最正宗嘅係點,聽聞呢間
算最正宗😂。總括嚟講係好食嘅,不過好似有少少吹捧
大左,冇話有種回味感覺哦🤭。

🧡板燒吉列牛🧡 (+$配飯素+蛋+昆布湯)
食落肉味唔算重,係幾香口食到少少脆皮,略嫌啲牛肉
有好多舊都係脂肪居多,所以唔會覺得韌。(比舊肥膏你
都入口即溶啦🤣)

🍚好乾硬下🤥,好在有飯素加持,(唔知係咪自己同
啲白飯無緣,出街成日食親啲飯都麻麻哋😂)。最後
將佢拎黎炒(一路炒一路驚俾人笑),加埋啲牛脂炒飯
好香口😎。)

👅:8.4/10 💰:$108 +$38

👁‍🗨我覺得佢嘅燒安格斯牛肉好食啲,
油脂分布都平均,比較重肉味!
2021-06-25 999 瀏覽
朋友介紹話呢間好食,上網見到評分都高,所以黎試下首先講下個板燒吉列牛,非常普通,牛肉好多筋好韌,亦一啲牛味都冇。之後個板燒黑松露吉列牛,都係好多筋好韌,最慘係一啲黑松露味都冇,跟埋餐差不多要成$200,好唔值!跟住叫左個芝士吉列豚肉,個吉列豚肉可以嘅,但個芝士醬一啲味都冇,冇芝士味亦冇鹹味。我地其中一個餐加$58蚊要左個金魚湯set,個湯同加$38蚊嗰個湯無分別,一樣味,只係多左一舊金魚造型嘅魚蛋,但條金魚食唔食都吧,實丁丁,唔好食!最後想講嘅係,入座起計食60分鐘,真係好趕,因為睇menu揀野食都睇左5分鐘,燒肉都要時間,員工可能見我哋枱面仲有嘢食,到50分鐘嘅時候已經想趕我地走,不停問我哋啲嘢食仲要唔要,其實出面好多燒肉火鍋店都比90分鐘客人食野,60分鐘真係太小,唔會有下次。
朋友介紹話呢間好食,上網見到評分都高,所以黎試下
2021-06-25 888 瀏覽
我對石燒既印象只係2年係東京食過一間知名既石燒吉列牛,當時食完都無話特別驚歎,但聽朋友強烈推介呢間,決定過黎試一試啦!當晚大約7點鐘去到,都比想像中多人,當日天氣都比較熱,所以都等得比較辛苦。等左45分鐘,終於有得入座啦!餐廳比較細,坐得都比較逼,但都可以接受既。我地叫左一份板燒吉列牛$108,再加$38要左個套餐;男友就揀左秘燒黑松露吉列牛,$148,另加帶金魚湯既套餐$58,定價方面我就覺得有少少貴。先講一講個板燒吉利牛份量比我想像中多,牛肉望落色澤都好靚。先飲左個湯,味道有D似平時出去食湯烏冬個隻清湯底。溏心蛋略嫌唔夠溏心,但味道足夠既。至於個飯,飯素基本上都無得輸嫁啦佢除左飯素之外仲落左D燒肉汁,食落就更加惹味,不過我覺得有少少咸得滯...至於舊牛,幾嫰口,重牛味至於又帶點油香,配埋佢本身跟既燒肉汁真係好好味!個黑松露牛,我都建議大家唔駛試啦,無咩黑松露味,食落好普通,仲要貴成$40,不值一試。而個個金魚湯,其實只係多左舊金魚造型既墨魚滑。係打卡able既,味道正正常常,但多左呢舊野就要比多$20我就覺得有D唔值啦...整體而言,都值得一試既,一路食個陣都聽到隔離枱話個鰻魚飯好

等左45分鐘,終於有得入座啦!

餐廳比較細,坐得都比較逼,但都可以接受既。

先講一講個板燒吉利牛
板燒吉列牛

份量比我想像中多,牛肉望落色澤都好靚。

先飲左個湯,味道有D似平時出去食湯烏冬個隻清湯底。

溏心蛋略嫌唔夠溏心,但味道足夠既。

至於個飯,飯素基本上都無得輸嫁啦

飯素

秘燒黑松露吉列牛

秘燒黑松露吉列牛

而個個金魚湯,其實只係多左舊金魚造型既墨魚滑。

整體而言,都值得一試既,一路食個陣都聽到隔離枱話個鰻魚飯好好食,等我下次又試下先
2021-06-15
板燒吉列牛
飯素
  • 板燒吉利牛
2021-06-16 1311 瀏覽
隔左年幾再黎,今次就食佢地個lunch。之前食過佢地個吉列牛覺得唔錯,不過因為太多人所以都有突登黎。今次試佢個鰻魚飯,朋友就食吉列牛,Lunch仲送汽水板燒吉列牛 $108 加配定食(飯素飯、溏心蛋)$20 吉列牛啲油脂分布都好平均,外皮炸到啱啱好,入面又唔會熟左,可以自己再慢慢燒黎食,鍾意幾生幾熟都得飯就加左飯素係上面,唔會好寡,味道幾好鰻魚飯浦燒原條鰻魚飯 $78 加配定食(飯素飯、溏心蛋 )$20成條鰻魚咁上真係好正,又大條又好味,鰻魚燒過,啲鰻魚汁甜甜地加埋啲飯食,可以食好多碗,份量絕對夠飽最好早少少黎排隊,都幾多人食,唯一唔好係食完個身好大陣油煙味,抽氣做得麻麻。荃灣區lunch黎講可能偏貴左少少,但係絕對值回票價

板燒吉列牛 $108
加配定食(飯素飯、溏心蛋)$20

飯就加左飯素係上面,唔會好寡,味道幾好

鰻魚飯浦燒原條鰻魚飯 $78
加配定食(飯素飯、溏心蛋 )$20

2021-06-16 631 瀏覽
小弟戒牛前都食過佢既牛,係失望但….佢個鰻魚飯好好食!環境:2.5/5地方較細,偏逼,裝修尚可,日式風格食物(鰻魚飯):5/5鰻魚飯無得輸,第一好大條,第二肉質有彈性,第三醬汁好襯有彈性既肉質!!!呢個飯係呢間鋪我覺得最好食既飯!!牛就真係差d,唔太好食服務:3/5正正常常,不過不失,都係一般性價比:3/5呢個價勉強稱得上有dd 既性價比,除左鰻魚外,唔覺其他食物會岩返佢本身個價……….所以黎呢到都係食鰻魚飯啦
小弟戒牛前都食過佢既牛,係失望
但….佢個鰻魚飯好好食!

環境:2.5/5
地方較細,偏逼,裝修尚可,日式風格

食物(鰻魚飯):5/5

服務:3/5
正正常常,不過不失,都係一般

性價比:3/5
2021-06-07 1053 瀏覽
見好多人都推介呢間秘咁就去試下啦我地一行二人 叫左一個set同兩款小食都夠哂曬呢個黑松露牛($148)真係好出色中意食黑松露既朋友仔真係要試一試而且一個set都多d牛岩哂情侶或者朋友開心share😍另外,美中不足真係好多好多人排隊都等左成個鐘先入得但好彩都無放棄
見好多人都推介呢間秘
咁就去試下啦
我地一行二人 叫左一個set同兩款小食
都夠哂曬

呢個黑松露牛($148)真係好出色
中意食黑松露既朋友仔真係要試一試
而且一個set都多d牛
岩哂情侶或者朋友開心share😍

另外,美中不足真係好多好多人排隊
都等左成個鐘先入得
但好彩都無放棄

#黑松露吉烈牛 #祕Openrice 見到好多好評就去試結果係有啲伏 難食稱唔上 但無必要等個幾鐘去食黑松露味好淡 牛有小小筋 🍖🍖油溢味太重 成張枱同隔板都油淋淋環境真係麻麻地 抽風形同虛設😭好似係廚房入面食咁 個飯素飯整得好hea 🤬🤬🤬飲品好少選擇 得汽水😑😑一個定食大概$200 D side dishes #薯條 芝士醬好淡#雞泡魚乾 就好普通 整體黎講真係唔係好推介😅😅價錢都偏貴 環境真係好麻麻😆味道十分普通📍secret chefs (Heung Shing Street)G/F, 22 Heung Shing Street, Tsuen Wan
#黑松露吉烈牛 #祕

整體黎講真係唔係好推介😅😅
價錢都偏貴 環境真係好麻麻😆
味道十分普通

2021-06-01 954 瀏覽
Chefs今次去左依間比較近荃灣西嘅吉列牛 間舖係超級多人 而7點去到要等到8:30pm先有得食 而佢哋都不設book枱服務 最好5:30pm好去 咁就唔駛排隊 #板燒吉列牛定食($128)一出盤見到咁多舊 都幾驚喜 一般出去食 都係得幾舊 今次成15片吉列牛嘅粉漿唔會太厚 啱啱好 而牛嘅油脂分佈幾好 而曾經係香港食過其他吉列牛 而佢地嗰火係用蠟燭 而今次依間舖 因為佢哋嗰火夠猛 所以都燒倒 不過唔好係 個汁太濃而搶左個牛嘅味 變相到後期搶左個牛嘅味Rating5👍🏻為滿)味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻環境:👍🏻👍🏻 👍🏻 抵食:👍🏻👍🏻 👍🏻 📍:秘 (享成街) (荃灣)荃灣享成街22號地舖
[荃灣吉列牛]秘Secret Chefs

#板燒吉列牛定食($128)

Rating
5👍🏻為滿)
味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
環境:👍🏻👍🏻 👍🏻
抵食:👍🏻👍🏻 👍🏻

📍:秘 (享成街) (荃灣)
荃灣享成街22號地舖