2020-01-19 669 瀏覽
早前聽同事介紹過呢間野食吉列牛,但因位置比較遠,唔近市中心,所以一直未有機會去試。今晚把心一橫,行遠少少,去試試!!我到步時已經晚上九點幾,但竟然都有一兩枱客等緊位,好彩等候既時間,店員都主動幫我地落定單,等我地一坐低就可以上菜!等左大約十分鐘,就入得喇。我地點左秘燒黑松露吉列牛同埋板燒安格斯牛,主要係來睇下兩者有咩分別。吉列牛賣相真係一流吉列牛- 燒完後食仲係好嫩口,配上脆皮黑松露, 個種味道個種感覺真係令人好回味,食極停唔到口櫻花湯 - 普通,但都有gimmick流心蛋- 好食,整到恰到好處安格斯牛燒完都幾香口,牛肉新鮮。但食完吉列牛之後,真係完全比下去。其實一入鋪頭個下,見到其他客燒個陣,已經令到我有驚喜,因為我本身以為係一上台已經係成品,原來係要自己燒。總結係一定會再黎食!

今晚把心一橫,行遠少少,去試試!!

等左大約十分鐘,就入得喇。

吉列牛
賣相真係一流
櫻花湯 - 普通,但都有gimmick
流心蛋- 好食,整到恰到好處

安格斯牛
燒完都幾香口,牛肉新鮮。但食完吉列牛之後,真係完全比下去。

總結係一定會再黎食!
2019-10-14
10 分鐘 (堂食)
  • 秘燒黑松露吉列牛
2020-01-19 348 瀏覽
🐷🐷今日介紹荃灣好好食既日式烤肉黃店-秘,佢個signature係烤吉列牛牛🐮定食!🐷🐷根據#和你EAT 官方資訊,佢參與多次罷工同埋捐款比星火!💛🐷🐷今次揀吉列牛牛定食,$128,有十幾塊好鬆脆又juicy既吉列牛肉片、一兜加左味素嘅飯同送汽水🥤!食嘅時候先擺舊肥膏係舊石上面燒,非常過癮,好食又好玩!塊吉列牛煎完之口超香口好食,外脆內軟咁,而且仲好夠飽添啊!!!!!🥰

2020-01-15 453 瀏覽
真心覺得好食。.荃灣終於有一間比較似樣嘅日本餐廳,呢間真心覺得值得推介。因為今日放假可以唔使排隊就嚟食到,好開心。平時夜晚係要大排長龍等位,因爲無得book位。.如果約埋三五知己呢度食飯傾計,確實係一個唔錯嘅選擇。食物份量好充足,味道做得很好。板燒吉烈牛肉定食牛肉控嘅我第一次尼,點左尼個餐。牛肉外層是吉烈,要再夾上爐度「辣一辣」先點醬食。每一啖都食到鬆脆嘅外層,同肉質好霖嘅牛肉。老公就叫牛肉鍋,都係好大份量。味道做得好好,亦都好足料。另叫左小食-炸雞炸雞相對就比較一般。
真心覺得好食。

板燒吉烈牛肉定食
牛肉控嘅我第一次尼,點左尼個餐。

老公就叫牛肉鍋,都係好大份量。味道做得好好,亦都好足料。

另叫左小食-炸雞
炸雞相對就比較一般。

2020-01-15
慶祝紀念
生日
  • 板燒吉列牛
2020-01-13 425 瀏覽
之前已經食過一次,覺得質素唔錯,所以今日再嚟食,店舖位置較少建議早啲嚟排隊,我們6:30左右來到已經有很多人在門前等候,幸好大約等了20分鐘左右就有位置了黑松露吉列牛定食一個吉列牛定食兩個味道都好好,我自己鍾意食黑松露仲叫咗一個小食,不過已經唔記得左叫咩名類似吉列蝦球,但味道都好好雖然次次食完都成浸油煙味,但係我覺得佢嘅水準真係好好,我之前食過一啲又唔抵食又唔好食,好似貼錢買難受咁,不過呢間”袐”冇令我失望

黑松露吉列牛定食

一個吉列牛定食
兩個味道都好好,我自己鍾意食黑松露

仲叫咗一個小食,不過已經唔記得左叫咩名
類似吉列蝦球,但味道都好好

2020-01-10
20 分鐘 (堂食)
  • 燒黑松露吉列牛
2020-01-12 278 瀏覽
七時前已經有人排隊等候中...店內不算多坐位,但在入坐前下好單,入坐後便上菜,好爽快。芝士吉列豚肉 晚市加配定食晚市加配定食包括了秘之飯素、楓糖流心蛋、櫻花昆布湯。秘之飯素非常開胃,除了飯素還加了少少牛肉醬汁,滋味滋味!櫻花昆布湯是魚湯底,少少鯹。楓糖味流心蛋好值得一試。吉列豚肉炸粉比一般少,所以更加脆薄,然後又能夠保持肉質和軟軟的口感。而且份量充足,一定食到飽。另外,芝士醬比較淡口,但都好厚身都好影有飽的感覺。趣脆蝦球過於硬身...蝦肉都一般。秘燒黑松露吉列牛牛肉略帶油脂,比較厚身可以受熱多一陣。肉質算嫩。外層是滿滿的黑松露,剛剛好的平衡,不會搶去牛肉肉味。吉列脆邊增加了牛肉口感。

芝士吉列豚肉 晚市加配定食

趣脆蝦球
過於硬身...蝦肉都一般。

秘燒黑松露吉列牛

2020-01-09 425 瀏覽
🇭🇰 懲 罰 時 間....ヾ(๑╹◡╹)ノ”.板燒吉列牛 $108(追加) 秒之飯素+楓糖流心蛋+櫻花昆布湯 $38推薦分數:◆◆◆◆◇這個雖然比不上日本的「牛カツもと村」,不過以香港的吉列牛來說還不錯吧~ 因為黃店關係所以要排隊懲罰,建議早點來取票再四周逛逛( ・᷄ὢ・᷅ ) 小店的吉列牛片比起吃過的店都薄,看起來好像比較多份量、很抵食的樣子(⊙v⊙) 而且薄片比較容易控制生熟度,以防overcooked,不過吃上來個人認為沒有很滿足的感覺,畢竟是薄片沒有滿口肉肉的幸福感(´⊙ω⊙`) 流心蛋絕對是合格有餘,兼且是圖片能說明一切,所以不多說(●°u°●)​ 昆布湯雖然沒有任何昆布,但卻很濃郁的昆布+木魚味,老實說一碗不夠呢,呵(о´∀`о)
🇭🇰 懲 罰 時 間....ヾ(๑╹◡╹)ノ”

板燒吉列牛 $108
(追加) 秒之飯素+楓糖流心蛋+櫻花昆布湯 $38
推薦分數:◆◆◆◆◇

2020-01-06 1157 瀏覽
🎗秘板燒吉列牛 $108+38因為不嬲唔係太有興趣吉列野..對佢無咩期望🙈估唔到又幾好食喎~😯👍🏻炸粉唔厚,食落外層係香脆既口感~內裡肉質keep到好嫩~都幾有牛味😈油脂分佈平均~🥩板燒安格斯牛 $108賣相都係好靚, 油脂分佈平均~食落都好嫩,但相對無咁重牛味~對比吉列牛遜色左少少~🥺本身D牛好似已經加左鹽同黑椒,已經夠味~可以唔駛再點醬…另外可以自由選擇加唔加錢轉定食~我地加左🤓🤓🤓🤓飯好大碗🍚~而且有好多飯素…加埋糖心蛋~正啊!櫻花昆布湯就一般,無咩特別..蒲燒原條鰻魚飯 $78+38好大條,無骨,好抵食~😋略嫌太多汁…咸左D~ 如果可以少返DD 就好啦~我地大概6:30排隊,差唔多等左1.5小時先食到🥶相反朋友之前係佐敦食…好好彩唔駛等就食到…🤭🤭🤭
🎗秘

板燒吉列牛 $108+38
板燒吉列牛

因為不嬲唔係太有興趣吉列野..對佢無咩期望🙈
估唔到又幾好食喎~😯👍🏻

板燒安格斯牛 $108
板燒安格斯牛

本身D牛好似已經加左鹽同黑椒,已經夠味~可以唔駛再點醬…

另外可以自由選擇加唔加錢轉定食~
我地加左🤓🤓🤓🤓
飯好大碗🍚~而且有好多飯素…加埋糖心蛋~正啊!
櫻花昆布湯就一般,無咩特別..

蒲燒原條鰻魚飯 $78+38
蒲燒原條鰻魚飯

好大條,無骨,好抵食~😋
略嫌太多汁…咸左D~ 如果可以少返DD 就好啦~

2019-12-28
90 分鐘 (堂食)
板燒吉列牛
板燒安格斯牛
蒲燒原條鰻魚飯
2019-12-31 938 瀏覽
聽左人講好耐今日終於有機會試下叫左三份黑松露吉列牛芝士吉列豚肉野菜牛肉鍋芝士吉列豚肉個人不嬲都唔係好仲意但今次真係第一次食到咁juicy既吉列豚出面食過通常都乾晒無肉汁佢呢個真係無得彈加埋個芝士醬真係不得了如果有其他醬揀就仲好啦黑松露吉列牛自己煎吉列牛仲意幾成熟都得一路食一路煎好香牛肉嫩滑野菜牛肉鍋就最受歡迎牛肉大舊得黎又淋又嫩又香小朋友都食到無投訴仲有個飯都有誠意過人加左飯素同紫菜仲有幾好味既糖心蛋味蕾十分滿足
聽左人講好耐今日終於有機會試下

味蕾十分滿足
黑松露吉列牛肉定食
黑松露吉列牛肉定食
2019-12-27 602 瀏覽
首先,排左一個鐘入場,以為d野食好巴閉,點知饅魚一陣泥味,腥, 好難食。身二,吉列牛,冇牛味。 最令我嬲到要打呢篇食評既 ,係d伙記冇禮貌不單止,仲要當面窒d客,差唔多係當面鬧客。有個呀姐負責係出面叫人入去既,金毛,齊齊地陰, 真係西到冇人有。唔知邊個得罪左佢,食左炸藥咁,回答慢少少都鬧人。出街食飯 ,唔好食都算 ,仲要受侍應啲氣。 完全唔知點解咁多人排,大家唔好幫襯。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2019-12-26 731 瀏覽
於網上看到很多推薦,終於可以一試!幸好來得比較早才不用排隊,由六點半開始,店外已大排長龍,要等至少半小時以上。我點了個「秘.燒黑松露吉列牛」,再加配定食:櫻花金魚湯、楓糖流心蛋和秘之飯素。定食單憑賣相已相當吸引,石板燒爐精緻,碗碟富有日式風味。牛肉與脂肪比例分佈清晰,外層炸皮沾滿黑松露。燒熱五成熟後,外皮爽脆,肉身保持軟淋,值得一讚!我很喜歡加配的流心蛋,不只有平常的煙燻味,還帶有甜甜的楓糖味! 櫻花金魚湯的金魚像蝦餃,造型可愛。定食本來已配有一大碗飯,牛肉味道濃郁,再加飯素有點多此一舉。定食份量十足,價錢相宜,店員服務態度好,值得一試!

2019-09-05
15 分鐘 (堂食)
  • 黑松露吉列牛
2019-12-21 1064 瀏覽
是日老公放假,過嚟陪我食lunch,開心.開心。當然要帶佢食我覺得唔錯既呢間’秘‘嚟過三次, 都係食同一個吉列牛. 今日難得有兩個人. 即刻點埋佢個黑松露吉列牛嚟試.  結果係....食唔出有咩分別, 所以下次都係叫返平40蚊既吉列牛得啦. 講返個吉列牛, 同類型餐廳到而家食咗3間, 秘係我覺得最好食既. 佢個牛唔靭,好好食。加埋飯素真係一個好滿足既午餐另外抵讚嘅係,waiter成日都會嚟留意你個爐重有無火,洗唔洗加酒精膏。我試過一餐飯佢幫我加咗3次,所以絕對唔會發生個爐唔夠熱搞到d牛唔湯唔水既情況👍🏻👍🏻👍🏻重有係佢午餐會加送汽水。唯一美中不足係金魚湯只有晚市供應。所以到而家都未試過

重有係佢午餐會加送汽水。
唯一美中不足係金魚湯只有晚市供應。所以到而家都未試過
2019-12-17 846 瀏覽
以前在旺角某家餐廳吃過吉列牛後,就不敢再亂試一直留下的印象都是油膩、有油溢味、肉質又乾又韌最近有朋友大力推薦荃灣秘,今晚難得到荃灣就決定去一嚐晚上6時營業,我提早15分鐘到,店外已排滿人龍幸好我一個人來,剛好第一輪有位置,排我後面的已要等下一輪食物:4.5/5▪️秘燒黑松露吉列牛打破我對吉列牛的壞印象牛肉帶有油脂,肉質很嫩、易嚼不論你喜歡幾分熟,生熟全由你掌握吉列脆邊非常香脆,毫無油溢味吃下去有黑松露味,不會太濃,吃到後期牛肉油香會蓋過黑松露味,慢慢愈來愈淡。套餐配有一大碗米飯,超級飽🍚我覺得一般女生(除了像我這類大胃王) 這個套餐可能會吃不完,因為牛肉及飯量都超多總結: 不要怕排隊,這家很値得來不過不是找女神約會的好地方,因為店舖油煙味較大,石燒時會有油濺到你手。而且一直忙著燒牛肉,不適合坐著慢慢聊天
以前在旺角某家餐廳吃過吉列牛後,就不敢再亂試
一直留下的印象都是油膩、有油溢味、肉質又乾又韌

最近有朋友大力推薦荃灣秘,今晚難得到荃灣就決定去一嚐
晚上6時營業,我提早15分鐘到,店外已排滿人龍
幸好我一個人來,剛好第一輪有位置,排我後面的已要等下一輪

食物:4.5/5
▪️秘燒黑松露吉列牛
打破我對吉列牛的壞印象
牛肉帶有油脂,肉質很嫩、易嚼
不論你喜歡幾分熟,生熟全由你掌握

吉列脆邊非常香脆,毫無油溢味

) 這個套餐可能會吃不完,因為牛肉及飯量都超多

總結: 不要怕排隊,這家很値得來
  • 黑松露吉列牛
2019-12-15 445 瀏覽
與家人食了一餐lunch,啲肉好新鮮好好味,每個餐100蚊左右,真係算係平靚正。可以食多次,雖然選擇不多,味道冇特定。但環境差了點,坐的地方不算太舒服,衛生情況可接受。
2019-12-15
15 分鐘 (堂食)
  • 板燒安格斯牛
2019-12-10 822 瀏覽
前幾年香港開始好hit吉列牛,愈開愈多開𠱸唔同食吉列牛嘅餐廳。荃灣呢間秘都開左好幾年,今次第二次食!晚飯時間都仍然要等位,好多撐場客!不過唔算等得好耐,十幾分鐘就有位了。同男朋友一人叫左一個Set,一份黑松露吉列牛同板燒吉列牛!兩份嘅份量都好大份,牛有成十塊有多,比起其他餐廳算係好大份😍 牛嘅油脂分布好平均好靚,牛味濃,肉質好嫩🤤 黑松露個隻松露份量好多,好香,同牛好夾。兩個set都有鐵板比我地自己煎熱同煎熟啲,每次火熄左店員都好快手同我地換,服務唔錯。男朋友另外加左錢試個金魚湯😂 金魚就係好似金魚嘅蝦餃,好特別😍 湯都好清好甜。有機會會再嚟食!

2019-12-08 687 瀏覽
全日同一menu冇分set lunch set dinner.只係另加野,lunch 同dinner價錢差少少.------------------------------環境:不算大.有D迫.服務: ok食物:⬆️芝士吉烈豬扒正常豬扒飯大大碗芝士汁正常⬆️吉烈牛 + 加$加溏心蛋同吾知乜飯牛冇乜特別,但夠林.份量夠.飯夠大碗,上面D野又甜甜地,幾好味!燒下燒下幾過引!⬆️冇加一服務費,i like it可再次光顧
全日同一menu
冇分set lunch set dinner.
只係另加野,lunch 同dinner價錢差少少.

環境:不算大.有D迫.

服務: ok

食物:

⬆️芝士吉烈豬扒
正常豬扒
飯大大碗
芝士汁正常

⬆️吉烈牛 + 加$加溏心蛋同吾知乜飯
牛冇乜特別,但夠林.份量夠.
飯夠大碗,上面D野又甜甜地,幾好味!
燒下燒下幾過引!

⬆️冇加一服務費,i like it

可再次光顧