2008-05-14 128 瀏覽
母親節當日下午同男朋友仔去食午餐, 兩個扒餐點了兩杯特飲~草莓雪香的麥片唔夠脆, 但都好香甜幾好飲~至於我男朋友杯「世外桃源」就偏甜, 甜得來好色素好化學~我點左個羊扒拼雞扒腸仔+薯菜, 羊扒得好細塊, 四啖吃完了 /___\雞扒ok, 腸仔無特別~ 不過薯仔幾脆好好味~餐前的羅宋湯和南瓜忌廉湯也不俗! 餐包都ok~我鍾意它黑麻麻的環境, 所以幾鍾意去呢度食野^^

母親節當日下午同男朋友仔去食午餐, 兩個扒餐點了兩杯特飲~

草莓雪香的麥片唔夠脆, 但都好香甜幾好飲~
至於我男朋友杯「世外桃源」就偏甜, 甜得來好色素好化學~

雞扒ok, 腸仔無特別~ 不過薯仔幾脆好好味~

餐前的羅宋湯和南瓜忌廉湯也不俗! 餐包都ok~

我鍾意它黑麻麻的環境, 所以幾鍾意去呢度食野^^
2008-05-05 85 瀏覽
落order三次, 兩次送錯野黎, 檬粉賣晒可以自把自為轉米線俾你,waiter送野黎左一碟, 右一碟又拎得唔好, 一轉身d湯淋晒落地下,d飯可以係生米, 埋d唔俾tips,個waiter可以黑面拍一聲及埋本收錢簿,不知所謂餐廳一間
落order三次, 兩次送錯野黎,
檬粉賣晒可以自把自為轉米線俾你,
waiter送野黎左一碟, 右一碟又拎得唔好,
一轉身d湯淋晒落地下,
d飯可以係生米, 埋d唔俾tips,
waiter可以黑面拍一聲及埋本收錢簿,
不知所謂餐廳一間
2008-04-14 29 瀏覽
四月十二日(六)今日約左老婆係鑽石山等o念住去睇番場戲,本來想去荷里活廣場food court度食lunch,但去到發覺裝修進行中...無柰...行下搵下仲有咩其他野食途中想食意粉於是就黎左尼間餐廳。其實知道有尼間餐廳好耐,不過都未入過去食,因為food court真係平靚正,今次終於有機會黎試番次。lunch menu都有成十種餐可以選擇,每款約$40,值錢ok,選擇算唔小。再講服務方面,絕對係差,值1.5分,情況又未至於無禮貌或閙番你轉頭,但眼見侍應人數唔小,但通常集中係廚房位附近同右邊偏細廳度遊走,反宜座左近七成客既主廳係無乜侍應,同侍應係唔會望人,幾經辛苦終於搵到個過黎落order是次order:炭燒雜扒餐(配意料)$42蒜香肉眼扒餐(配薯菜)$41西餐首先上應該係餐包同餐湯,但等左好耐發現都未有得黎,想追單時又係叫天不應feel,終於有個似部長級女侍應係門口入黎俾老婆截住左先順利追番兩碗餐湯同包,但老部長入去攞湯時候主菜已經到左,絕對係漏左單!餐湯/餐包兩碗都係白湯,料就無乜咁滯,但味道ok。餐包我就無食到,老婆話都ok。雜扒餐有雞扒、豬扒同腸仔。雞扒有一陣比較奇怪的醃味,豬
四月十二日(六)

是次order:
炭燒雜扒餐(配意料)$42
蒜香肉眼扒餐(配薯菜)$41

餐湯/餐包

雜扒餐
有雞扒、豬扒同腸仔。雞扒有一陣比較奇怪的醃味,豬扒亦都係同一種醃料,不過可能煎得香d無咁覺。味道上有d唔自然,但又不至於難食既。腸仔就非常正常~ ~" d汁同意粉都ok。尼個餐整體黎講麻麻地。

肉眼扒餐
牛扒幾大件,算淋,味道亦唔錯,比起雜扒餐出色,係咪真正肉眼位就唔知,不過幾好食份量亦足算係唔錯,薯菜方面同意利分別就係多左薯條,其他雜菜叫意粉/飯都有。

餐飲
黎餐飲時第一個感覺係大杯。我叫果杯凍檸茶味道ok,夠大杯,感覺唔錯。老婆叫果杯凍朱古力就麻麻地,d朱古力粉係未沖溶晒,同應無加奶,尼杯野完全唔合格!

整體黎講尼間都算ok,因為價錢唔算貴,以牛扒餐黎講我覺得食得過,雜扒就食一次夠o刺~ ~"。服務就真係唔多掂。但係尼區想食平民化扒餐可以選擇。
2008-04-13 10 瀏覽
食左set dinner既燒汁西冷扖配意粉..意粉係唔熱既...個燒汁好咸....西冷扖叫五成熟...黎到既應該係八成....唯一可取係份量..件扖好大塊..不過唔好食要咁大塊都無用....咁既價錢花園餐廳好過...另外由於要搭枱..d waiter傳竟然喺對面枱傳過黎.....仲要將原本係我地枱既order 擺左落隔離枱....
食左set dinner既燒汁西冷扖配意粉..
2008-02-16 20 瀏覽
呢間的價錢和味道都係中等算抵食,不過不失啦所以每到夜晚七點過後成日都大排長龍dinner的份量都幾大我地兩個女仔叫薯菜都已經食唔晒喇
呢間的價錢和味道都係中等
算抵食,不過不失啦
所以每到夜晚七點過後成日都大排長龍
dinner的份量都幾大
我地兩個女仔叫薯菜都已經食唔晒喇
2008-02-08 9 瀏覽
同朋友行完街搵野食,見間餐廳好多人排隊,poster賣相幾吸引,即管博下.我要海南雞飯,一黎見個汁醬已知掂,最好係雞的軟硬質地恰到好處,好開心…!!因本人最鍾意食海南雞飯,但很少找到合心水的~~朋友叫個新推介仲魚扒,原來即係矇仔魚,哈~有張小介紹,過癮.都有點擔心唔好味,點知賣相不俗之餘竟很有魚味!仲有塊O檬角,隻蝦就差點,相比之下.汁濃左小小.另一羊排居又有羊味但不'蘇',好抵食,不過略嫌不夠熱~本來一心黎open rice睇下其他意見但反而見負面意見,所以忍不住寫幾句..覺得是間對食物有誠意的餐廳.裝飾又好有心機.
羊排
仲魚
海南雞飯
2007-12-02 23 瀏覽
去睇早場的話早餐都幾好不過唔好飽肚都係 歐陸早餐服務就一般啦好似好唔得閒咁,其實唔係同廣場早無咩choice每次都好多人,真係但環境真係幾越服無聊坐下,幾愜意
去睇早場的話
早餐都幾好
不過唔好飽肚
都係 歐陸早餐
服務就一般啦
好似好唔得閒咁,其實唔係
同廣場早無咩choice
每次都好多人,真係
但環境真係幾越服
無聊坐下,幾愜意

1K
2007-12-01 5 瀏覽
呢間食店師傅前前後後都試過幾次, 感覺同印象都唔差, 早幾日又再去一試, 仍然覺得可以!去到餐廳門口唔使等已經有位, 一坐底就睇下有咩好食, 最後商量一陣之後, 都係決定要精選晚餐! 其實師傅通常都係食精選晚餐, 皆因覺得佢幾抵食, 有餐包,餐湯, 主菜同餐飲!師傅叫左個豬扒拼帶子配飯, 而友人就要左個牛柳餐配薯菜! 先講下個餐包, 餐包熱熱地而且好鬆軟, 加少少牛油都幾好味; 餐湯要左一紅一白, 紅湯d料夠足, 而且幾辣, 好惹味; 而白湯係南瓜湯, 幾creamy, 唔會好水下, 都幾好味; 主菜係豬扒拼帶子配飯, 帶子有兩隻, 都幾新鮮幾好味, 不過就細隻左少少, 而豬扒就好鬆好腍, 都唔算乾身, 最估唔到個飯係炒底, 炒得好乾身, 有d喜出望外, 幾好; 牛柳餐配薯菜牛柳好鬆好腍, 唔係太差, 幾好啦, 至於薯菜係炸薯條, 冇咩特別啦!總括黎講食物質素都可以, 而價錢合理, 唯獨服務就真係幾差架, d伙計係踢一踢先郁一郁, 叫個餐要咩湯要自己講, 要飯定薯菜又要自己講, 連加水都要叫先加, 不過都總好過踢極都唔郁, 但今時今日咁服務態度係唔得架! 師傅覺得可能呢類食店呢區都叫做

師傅覺得可能呢類食店呢區都叫做獨市啦, 加上價錢唔貴, 所以一直以黎都做得住啦, 但如果第二區就一定做唔住! 師傅希望佢地d服務態度真係可以改下啦, 下次再黎時希望會有所改善啦, 話晒都有收加一嘛!
2007-11-17 9 瀏覽
Just want to say something fair....經常幫櫬,不是大家講得那樣喎~我同屋企人and friends都成日去,我估最緊要知自已不是坐係一間5星級酒店囉.一切就會變得正常ok law.不過佢地也應作出改進就真~不要另我們這班長期顧客無隱.
經常幫櫬,不是大家講得那樣喎~
我同屋企人and friends都成日去,
我估最緊要知自已不是坐係
一間5星級酒店囉.一切就會變得正常ok law.
不過佢地也應作出改進就真~
不要另我們這班長期顧客無隱.

2007-10-25 6 瀏覽
几個月前,同媽咪,細佬去禮賓閣dinner(由於要等我放工關係,我地差唔多10點先入去食野),我地叫的都是精選晚餐(因較底食,有湯,餐包,主菜,餐飲),個餐紅湯稀到水咁,見到咁我地都冇飲..d侍應叫極都冇反應..淨係掛住傾計..餐廳內只有1/3客人...而佢張台紙仲印住"以心至誠服務"之類的口號..= =食物質數真係好麻麻,咁o既價錢,咁o既質數....就真係貴左小小law.因為收工太夜,又唔想頻頻撲撲,先會去呢間食(本人住同區)唔知係咪佢地就黎收工o既關係..我地食完野大約係10:45pm,d侍應就叫我地埋左單先,咁o既服務真係唔想比tips佢地,但係佢地遲遲都唔找錢,媽咪話:算啦,佢地應該唔會找錢,第日返工早d返去訓啦",於是我地就走左,真係過份,咁都得?!所以我以後都唔會再去呢間野!!!如果比呢個價錢,絕對係唔值得law,去food court好過.起碼唔洗睇班侍應面色,餐飯食左二百几蚊!!
2007-10-01 7 瀏覽
如果你看到ok血紅的海南雞在碟上..你會食掉它嗎?如果你看到好好好味精湯在碗上..你會飲掉它嗎?以上的問題,,其實一般外出食飯都會遇上不是..而是不能''避免地''遇上是日午餐::依靠食醬汁+菜+真係熟的海南雞的飯焗彩虹石斑魚意粉次項...我睇得出太后食的好飽..=.=""因為...佢除左有ok salty的魚柳@味不太濃的意粉外,,,還送餐飲+餐包而且還是比我的飯便宜= =||*不過環境真的不賴呀"
如果你看到ok血紅的海南雞在碟上..你會食掉它嗎?
如果你看到好好好味精湯在碗上..你會飲掉它嗎?

以上的問題,,其實一般外出食飯都會遇上
不是..而是不能''避免地''遇上

是日午餐::
依靠食醬汁+菜+真係熟的海南雞的飯
焗彩虹石斑魚意粉[sth like that]

次項...我睇得出太后食的好飽..=.=""
因為...
佢除左有ok salty的魚柳@味不太濃的意粉外,,,
還送餐飲+餐包
而且還是比我的飯便宜= =||

*不過環境真的不賴呀"
2007-09-22 5 瀏覽
星期四同d friend去食飯(常客親戚介紹)一入去,老實講傳統得嚟有d老土,但穩穩陣陣尚算舒服.牛扒一般生熟程度未如我想要的一樣,但總算有牛味,配菜豐富好味,汁就多左d油Friend A 的海南雞飯賣相抵食, 有碟菜..好多地方海南雞飯冇菜跟, A話個醬汁撈飯正(飯不夠香),中湯夠老火.Friend B 叫個咸豬手竟有料到,最好味-軟硬好啱佢心水,不太肥,幾大舊.另兩個細食女friends叫個燒雞,皮香!慢慢C開食都ok .加埋羅宋湯同餐包,滿意~最後杯咖口非好香wor 總括食物不錯,但可更好.價$ + 份量acceptable, 可再去.不過waiter少自動加水! 忙掛!好彩有杯特飲慢慢飲.
星期四同d friend去食飯(常客親戚介紹)
一入去,老實講傳統得嚟有d老土,
但穩穩陣陣尚算舒服.
牛扒一般生熟程度未如我想要的一樣,
但總算有牛味,配菜豐富好味,汁就多左d油
Friend A 的海南雞飯賣相抵食, 有碟菜..
好多地方海南雞飯冇菜跟,
A話個醬汁撈飯正(飯不夠香),中湯夠老火.
加埋羅宋湯同餐包,滿意~最後杯咖口非好香wor
總括食物不錯,但可更好.
價$ + 份量acceptable, 可再去.
不過waiter少自動加水! 忙掛!
好彩有杯特飲慢慢飲.
2007-08-15 9 瀏覽
8月11日...星期六我和兩位朋友去禮賓閣食晚飯. 我叫了牛柳配法蘭克福腸意粉, 而我兩位朋友分別叫了海南雞飯和羊肉配飯(忘記了什麼名字). 當牛柳意粉和海南雞飯都來到的時候, 羊肉飯就差不多等了十分鐘還沒到, 我們向waiter查詢, 他說因為廚房太多單的關係, 會遲一點, 不過會盡快(但我覺得是漏單了). 最後都多等了大約十分鐘才來到.食物方面- 牛柳配法蘭克福腸意粉, 我從來都未食過d煮得咁硬的牛柳(因我叫三成熟), 那條腸根本就是一條普通的香腸. 海南雞飯呢, 我朋友一句講完<好難食>, 至於羊肉飯, 他來到的時候給我的感覺是一堆垃圾, 羊肉肥到食唔到.服務方面- 想order, 但要等很久. 不會自覺地幫人客加水. 我經常見到他們都在聊天.... 總體來說: 不會再去了
8月11日...星期六

總體來說: 不會再去了
2007-08-14 26 瀏覽
8月11日...星期六我跟兩位朋友去禮賓閣食晚飯, 點菜的時候, 我叫了牛柳配法蘭克福腸意粉, 我朋友叫了海南雞飯和羊肉配飯(忘記什麼名字), 當海南雞飯和我的牛柳意粉都來到的時候, 我朋友那個羊肉配飯等了十分鐘都還沒來, 我們要waiter跟進, 他跟我們說因為廚房太多單的關係, 所以會遲d(但我覺得是漏單了), 不過會盡快. 我們差不多再等了十分鐘, 終於來了.食物方面- 先說我的牛柳配法蘭克福腸意粉, 牛柳方面, 我都好少食到d煮得咁硬的牛柳(我要三成熟), 我食到一半的時候已經放棄, 至於法蘭克福腸, 根本是一條普通的香腸.><, 海南雞飯呢, 我朋友話一句講完, 好難食至於羊肉配飯, 來到的時候給我的感覺好像是一堆垃圾, 羊肉很肥..沒辦法吃下去, 服務方面- 不會耳聽八方, 不會自動自覺幫你加水, 有空的時候, 我看見他們在聊天><總體來說..試過一次之後, 我是不會再去的了
8月11日...星期六

海南雞飯呢, 我朋友話一句講完, 好難食

總體來說..試過一次之後, 我是不會再去的了
2007-08-11 15 瀏覽
唔係係咪d暑期工,d服務差到不得了...著住西裝扮cool,成碟野飛碟咁飛落黎?!如果服務有得比0分,我實第一個比~~~仲有d野食,真係多謝哂...冇味,同清水滾熟差唔幾!
唔係係咪d暑期工,d服務差到不得了...
著住西裝扮cool,成碟野飛碟咁飛落黎?!
如果服務有得比0分,我實第一個比~~~

仲有d野食,真係多謝哂...
冇味,同清水滾熟差唔幾!