[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 福 岡 漢 堡 扒 •🐿-就咁聽個名 以為福岡漢堡扒係一間日式餐廳點知原來係一間日韓式餐廳!! 靠住店內韓式元素先知道😹最明顯就係前菜有泡菜食😋 同埋播韓文歌店舖主打有得食又有得玩嘅石燒漢堡扒 幾有趣嘅體驗!!-👩🏻‍🍳 兩人套餐 ( 𝚅𝚎𝚛.𝟹 ) 💰$359一共有5款二人套餐可以揀!!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و每款都有兩份漢堡扒、一碗飯、同兩款飲品另外仲有麵豉湯、胡麻醬沙律醬、泡菜小食-🧀 芝士爆蒜和牛漢堡扒 ( 中 )3號套餐有兩份同款漢堡扒 咁啱同朋友睇中同一款😹漢堡扒以鐵板形式上枱 周圍倒滿蛋漿 可以食埋爐邊蛋添自己DIY用個鐵板剷拎起適當份量 再放上粒石上面每隔3秒翻面 又有得食又有得玩 整咗好多塊迷你漢堡扒加咗芝士嘅漢堡扒有拉絲效果 熱溶芝士混入漢堡扒幾正!爐邊蛋加上脆脆薄片炸蒜 口感更特別 有層次~-🐮 月見味噌牛丼飯頗日式嘅牛丼飯 配上洋蔥、香菇、蔥花再加上生蛋黃 可以撈埋蛋漿一齊食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]
• 福 岡 漢 堡 扒 •
🐿
就咁聽個名 以為福岡漢堡扒係一間日式餐廳
點知原來係一間日韓式餐廳!! 靠住店內韓式元素先知道😹
最明顯就係前菜有泡菜食😋 同埋播韓文歌
店舖主打有得食又有得玩嘅石燒漢堡扒 幾有趣嘅體驗!!
👩🏻‍🍳 兩人套餐 ( 𝚅𝚎𝚛.𝟹 ) 💰$359

一共有5款二人套餐可以揀!!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
每款都有兩份漢堡扒、一碗飯、同兩款飲品
另外仲有麵豉湯、胡麻醬沙律醬、泡菜小食
🧀 芝士爆蒜和牛漢堡扒 ( 中 )

3號套餐有兩份同款漢堡扒 咁啱同朋友睇中同一款😹
漢堡扒以鐵板形式上枱 周圍倒滿蛋漿 可以食埋爐邊蛋添
自己DIY用個鐵板剷拎起適當份量 再放上粒石上面

每隔3秒翻面 又有得食又有得玩 整咗好多塊迷你漢堡扒

加咗芝士嘅漢堡扒有拉絲效果 熱溶芝士混入漢堡扒幾正!
爐邊蛋加上脆脆薄片炸蒜 口感更特別 有層次~
🐮 月見味噌牛丼飯

頗日式嘅牛丼飯 配上洋蔥、香菇、蔥花
再加上生蛋黃 可以撈埋蛋漿一齊食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖
#caloriefoodie
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ @hambageu.hk ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧之前試過一次旺角🤤福岡漢堡扒 Fukuoka Hambageu 覺得好正✨原來尖沙咀都有分店!今次再次到訪😍𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲ꔛ👫🏻2人套餐ver.3ꔛ🐮芝士蛋蒜和牛漢堡扒x2一個圓形球狀嘅和牛漢堡扒十分吸睛😍仲可以自己燒🤤鐵板仔唔夠熱~店員好主動咁幫我哋換✨又可以再燒過啦🍚 月見味噌牛丼飯x1之前我哋配白飯已經好好味,二人餐呢個飯勁好食😋將流心蛋黃整到成碗飯都係蛋黃😍加上嫩滑牛肉同埋鮮甜菇菌🤤勁飽都食哂⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄🥂罐裝飲品x2 我哋轉左特飲😍🍇巨峰提子特飲🍊西柚特飲飲品類勁大杯!!唔怕唔夠飲🥰推介大家真係要去試吓~正正子𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲៹ 𓉮. 福岡漢堡扒 ៹ ﹆. 尖沙咀厚福街11號地下A號舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ ⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ @hambageu.hk

原來尖沙咀都有分店!今次再次到訪😍

𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲

ꔛ👫🏻2人套餐ver.3ꔛ

🐮芝士蛋蒜和牛漢堡扒x2
一個圓形球狀嘅和牛漢堡扒十分吸睛😍
仲可以自己燒🤤鐵板仔唔夠熱~
店員好主動咁幫我哋換✨又可以再燒過啦

🍚 月見味噌牛丼飯x1
之前我哋配白飯已經好好味,二人餐呢個飯
勁好食😋將流心蛋黃整到成碗飯都係蛋黃😍

₊˚· ७── ⁼³₌₃
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-05-11 72 瀏覽
呢間一直都想食以為係日本餐廳 原來係來自韓國點咗二人餐(no.4)✨有菠蘿煙肉和牛漢堡扒&芝士蒜蛋和牛漢堡扒&芝士泡菜豚肉飯 鐵板上賣相靚 好岩食肉獸將和牛漢堡放喺石頭上每邊燒幾秒就食得 自己控制生熟程度&每次燒幾多 有得玩又有得食👍🏼如果驚油彈到衫 可以拎圍裙(我地當然有用圍裙🤣)本身和牛漢堡好有牛味 所以就咁食都好味 點少少醬汁都好食 而芝士蒜蛋個款本身濃味啲 所以唔洗點鹽/醬啦除咗和牛, 仲有鐵板蛋 幾塊煙肉同菠蘿🍍配泡菜豚肉飯好豐富 唔辣 如果連個飯都鐵板上會仲正 金橘檸檬特飲 未見過咁大杯凍飲😳蜂蜜生薑茶都比一般熱飲大杯 好暖胃兩杯都甜度適中總括 用餐體驗唔錯 店員有禮貌 同埋好勤力咁幫我哋換咗幾次石頭🪨
呢間一直都想食

兩杯都甜度適中

總括
用餐體驗唔錯 店員有禮貌 同埋好勤力咁幫我哋換咗幾次石頭🪨
芝士蒜蛋和牛漢堡扒
自己動手煎漢堡扒,即煎即食 🤩😋👍見到咁多人去呢間餐廳食得咁happy,冇理由唔去湊下熱鬧架嘛 😆福岡漢堡扒有2間店,我就去咗尖沙咀店,都好多座位,夜晚好多人食,平日晚市都差不多滿座 😀餐廳不設卡位,座位係長檯,打對面坐嘅排列形式。每個座位設有迷你抽油煙喉,咁就唔怕煎漢堡扒搞到成身油煙啦 😄餐牌主打提供不同嘅2人份量漢堡扒套餐選擇,亦可以單點漢堡扒,飯或沙律都得 👌我同friend 揀咗呢個 ⬇️🍳 兩人套餐 (Ver. 3)包括:芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中) x 2月見味噌牛丼飯 x 1飲品 x 2附 沙律椰菜絲、泡菜及麵豉湯(可加$18 轉特飲)(漢堡扒size 中轉大 +$8)想講2人套餐有5款,份量一定夠飽,我同朋友2個都食剩少少個飯 😅店員服務好好,都幾真誠,因為本身佢推介version 1,套餐個飯變做沙律,冇咁滯,但我又唔聽,係都揀Ver. 3,所以最後係食唔哂 😅🙈同埋落單時店員會問你係咪第一次食,見係第一次食,就會講解一下漢堡扒嘅煎法 😊煎法十分簡單:切一小份生漢扒放在迷你熱石上,然後用鐵鏟仔將漢堡扒壓扁,每2至3秒把漢堡扒翻另一面煎,至全熟及金黃色便可食用。漢堡扒採用和
自己動手煎漢堡扒,即煎即食 🤩😋👍

餐廳不設卡位,座位係長檯,打對面坐嘅排列形式。

我同friend 揀咗呢個 ⬇️

🍳 兩人套餐 (Ver. 3)
包括:
芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中) x 2
月見味噌牛丼飯 x 1
飲品 x 2
附 沙律椰菜絲、泡菜及麵豉湯
(可加$18 轉特飲)
(漢堡扒size 中轉大 +$8)

漢堡扒採用和牛,所以比較嫰滑又juicy,即使煎到燶咗d都唔會"鞋"口 👍 仲食落外層脆脆地添,正!😋 和牛本身有一定嘅脂肪量,加上鐵板煎扒冇可能冇油架喎。所以坦白講,煎完食落係有dd油嘅,不過嚟到食就預咗啦!個人覺得可以接受 👌😊
芝士+蛋+蒜片配搭真係好香口!😍💯

備註:鐵板上嘅熱石溫度如果不夠熱力去煎漢堡扒,可以通知店員更換 🤓

想講佢個沙律菜係好好味 😆 菜絲切得好幼細! 如果可以添就好喇 😁

牛丼飯係巨型size!😱

我地如果唔食個漢堡扒,食呢個飯都飽大半喇 😂
有勁多野菌 (金菇及鮮冬菇片),所以好香,同埋肥牛都多,用味噌汁炒香過,唔多筋又唔算多肥膏,食落唔覺油膩 👍
丼飯面頭仲有隻蛋黃,俾你可以篤開再拌飯食,十分邪惡 😈🤤

🍇 巨蜂提子特飲
🍊 金橘檸檬特飲

本身冇期望呢度有咩特色嘅飲品,離不開都係汽水,同估計d特飲梳打好普通咁。
最後叫咗呢兩款特飲試下,發覺要推介!🤩
汽水成日都有得飲啦... 特飲係超大杯!同啤酒杯差不多size 😦 我諗大家唔係飲到咁多嘅話,建議2個人share一杯都得呀!😂
其實特飲都係果味梳打,果味夠,又唔會太甜,梳打好夠氣,飲咗好耐都仲有氣,仲覺得幾解渴解膩喎 👍

整體嚟講,呢餐又可以玩又食得飽又好味,回頭率極高!
下次帶阿仔去食先 🥳

2023-03-28
  • 月見味噌牛丼飯
  • 巨峰提子特飲
行尖沙咀食厭咗商場餐廳想試吓新嘢但又冇諗法😶‍🌫️去厚福街就實冇死!!呢間//🥩行尖沙咀食厭咗商場餐廳想試吓新嘢但又冇諗法😶‍🌫️去厚福街就實冇死!!韓國過江龍嘅漢堡扒好有特色~自己煎 自己決定漢堡扒幾厚 都幾好玩㗎🥳兩人套餐4 $366菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)想推薦呢個比第一次嚟食唔識用熱石燒肉嘅人因為有係咁爆油嘅煙肉🥓好快就令熱石油淋淋就算熱石幾高温都唔容易令漢堡扒燶食漢堡扒食到有少少漏食舊菠蘿解膩🍍芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)極度邪惡😈超級大推!! 和牛配蒜片一定係絕配!! 認同吧!!😍每一片漢堡扒夾塊蒜片真係好正!! 味道昇華一倍!!除咗漢堡扒上有少少芝士 蛋漿入面都有加芝士卡路里同味道成正比😂雖然好肥但真係好正芝士泡豚丼飯經典簡單超好食嘅泡菜豚肉飯面頭有一層勁厚嘅芝士😻完全食唔到辣嘅人都完全駕馭到二人套餐其實都已經撐飽咗我哋兩個大食女子如果覺得份量太細 可以加錢加大個漢堡扒🤣兩人套餐仲會包兩杯野飲 大大杯好夠飲👍🏻📍福岡漢堡扒 @hambageu.hk 尖沙咀厚福街11號地下A號舖
行尖沙咀食厭咗商場餐廳
想試吓新嘢但又冇諗法😶‍🌫️
去厚福街就實冇死!!
呢間//🥩
行尖沙咀食厭咗商場餐廳
想試吓新嘢但又冇諗法😶‍🌫️
去厚福街就實冇死!!
韓國過江龍嘅漢堡扒好有特色~
自己煎 自己決定漢堡扒幾厚 都幾好玩㗎🥳

兩人套餐4 $366
菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)
想推薦呢個比第一次嚟食唔識用熱石燒肉嘅人
因為有係咁爆油嘅煙肉🥓好快就令熱石油淋淋
就算熱石幾高温都唔容易令漢堡扒燶
食漢堡扒食到有少少漏食舊菠蘿解膩🍍

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)
極度邪惡😈超級大推!!
和牛配蒜片一定係絕配!! 認同吧!!😍
每一片漢堡扒夾塊蒜片真係好正!! 味道昇華一倍!!
除咗漢堡扒上有少少芝士 蛋漿入面都有加芝士

如果覺得份量太細 可以加錢加大個漢堡扒🤣
兩人套餐仲會包兩杯野飲 大大杯好夠飲👍🏻

📍福岡漢堡扒 @hambageu.hk
尖沙咀厚福街11號地下A號舖
一直都想試下呢間福崗漢堡扒聽講係韓國🇰🇷好出名啊主打石燒漢堡扒,賣點係漢堡扒⽤100%澳洲和⽜搓成球狀~叫咗一份二人套餐🥢套餐包咗沙律、泡菜、麵豉湯每人各一份🧀芝士蛋蒜和牛漢堡扒鐵板上鋪滿蛋漿同芝士,中間放咗手打和牛波波將漢堡扒波波拎少少放係⽯⾯上壓平烤香烤幾秒就已經熟哂,香噴噴🤩澳洲和⽜漢堡扒肉味濃郁,keep到和牛肉汁,非常香口😋套餐配🥢月見味噌牛丼飯肥牛丼飯中間放咗生雞蛋,拌勻白飯、香菇、金菇、洋蔥,更香蛋味每啖飯都配埋和牛漢堡扒食,更可減低油膩感,好滋味~除咗有罐裝飲品之外,仲可以加配巨峰梳打同蜂蜜柚子茶梳打特別大杯,唔算太甜,解渴一流🤣🤘🏻
一直都想試下呢間福崗漢堡扒
聽講係韓國🇰🇷好出名啊
主打石燒漢堡扒,賣點係漢堡扒⽤100%澳洲和⽜搓成球狀~

叫咗一份二人套餐🥢
套餐包咗沙律、泡菜、麵豉湯

每人各一份🧀芝士蛋蒜和牛漢堡扒

鐵板上鋪滿蛋漿同芝士,中間放咗手打和牛波波
將漢堡扒波波拎少少放係⽯⾯上壓平烤香
烤幾秒就已經熟哂,香噴噴🤩
澳洲和⽜漢堡扒肉味濃郁,keep到和牛肉汁,非常香口😋

套餐配🥢月見味噌牛丼飯

每啖飯都配埋和牛漢堡扒食,更可減低油膩感,好滋味~

除咗有罐裝飲品之外,仲可以加配巨峰梳打同蜂蜜柚子茶
梳打特別大杯,唔算太甜,解渴一流🤣🤘🏻
2023-05-08 34 瀏覽
.福岡漢堡扒@hambageu.hk 今日去旺角睇戲🎬,睇完見到仲開緊,又幾得意🤩自己燒漢堡扒😆我地見二人餐幾抵食,又好豐富,有個飯,仲有2份漢堡扒!!人均$200左右💸食完真係好飽,都唔太食得曬😳………職員會一直留意住我地嘅石夠唔夠熱,會幫我地換,真係好細心,剛開始時更會問我地係咪第一次食,會教我地點煎,😋可以自己選擇燒嘅程度,脆口d又得!!😚自由度好大😁口味都有好多選擇!!香港比較小見可以自己燒嘅漢堡扒店😋,所以覺得都幾新奇有趣🤪………位置方便,附近仲有埋戲院🎬,都幾多野玩,都期待下次再食其他口味😜………地址:福岡漢堡扒 (鴻威大廈) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖……….
福岡漢堡扒
@hambageu.hk
今日去旺角睇戲🎬,睇完見到仲開緊,又幾得意🤩自己燒漢堡扒😆
我地見二人餐幾抵食,又好豐富,有個飯,仲有2份漢堡扒!!
人均$200左右💸食完真係好飽,都唔太食得曬😳
地址:

福岡漢堡扒 (鴻威大廈) (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖
……….
2023-04-23
2023-05-06 35 瀏覽
Their Cheese, Egg, and Garlic Wagyu Burger Steak is a must-try for burger lovers, with the juicy wagyu patty perfectly complemented by the creamy cheese, runny egg, and flavorful garlic. The Pineapple and Bacon Wagyu Burger Steak is another standout dish, with the sweetness of the pineapple perfectly balancing the saltiness of the bacon and the richness of the wagyu.For those looking for a hearty rice bowl, the Tsukimi Miso Beef Bowl is a great option. The tender beef is cooked in a delicious mi

For those looking for a hearty rice bowl, the Tsukimi Miso Beef Bowl is a great option. The tender beef is cooked in a delicious miso sauce and topped with a perfectly cooked egg. The bowl also comes with a side of miso soup, making for a satisfying and comforting meal.
2023-05-02
漢堡扒用澳洲和⽜,呈球狀,表面會舖上特製蒜片乾,可自行分成喜愛的大小,在約380度的熱石上DIY漢堡扒。套餐仲包括白飯、沙律、泡菜、麵豉湯。今次同老公叫左兩人套餐ver.4 ($366)- 菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)- 芝士泡豚丼飯- 罐裝飲品 x2自己牛肉自己煎,將啲牛肉一放到火石即時冒煙,又咋咋聲,好有氣勢,用小剷壓平,煎透兩面。雖然店方建議煎3秒,但我就再多幾秒,等牛肉更焦香。漢堡牛肉淨食油香豐腴,肉味香濃且打得鬆化。服務方面幾友善,通常店員都會問你喺咪第一次,如果第一次食,佢會講解下點玩法,同埋餐墊紙都印咗燒啲漢堡扒的方法。基本上要燒完晒一整嚿漢堡牛肉球,店員亦會主動換火石。整體而言,有得食有得玩,自己整的一定好食的,或者煎比另一半食😆拍拖幾適合去,不過店舖油煙味有少少濃烈,飲品轉咗熱蜂蜜柚子茶(+$13),西柚特飲(+$18)兩人套餐漢堡扒可轉份量(中轉大+$8)兩人套餐可以優惠價$38加小食一款

今次同老公叫左兩人套餐ver.4 ($366)

- 菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)

- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

- 芝士泡豚丼飯

- 罐裝飲品 x2

飲品轉咗熱蜂蜜柚子茶(+$13),西柚特飲(+$18)

兩人套餐漢堡扒可轉份量(中轉大+$8)
兩人套餐可以優惠價$38加小食一款
2023-04-27 20 瀏覽
上次試完呢間熱石漢堡感覺唔錯…撞啱朋友又係旺角區…見佢又未試過…我就提意同佢黎試下試過套餐抵食…朋友又辣得…今次點左套餐墨西哥辣椒加芝士蛋蒜配再加牛乒乒乓拌飯…(雖然唔知乒乒乒點解🤣🤣🤣)…野飲今次都加$$升級左去特飲(番兜d子…朋友點左今橘)個墨西哥辣椒黎到…個樣都幾嚇人下…即刻試下…唔知係咪有辣椒…特別大煙…不過抽氣系統好好呢個辣椒都有DD辣…又帶少少酸…好開胃…鍾意食辣既朋友一定要試下。芝士蛋唔辣就平衡番…個和牛乒乒乓拌飯…其實係牛肉碎…加隻煎蛋…牛肉碎好重油香…篤穿蛋黃同飯撈混後好那味…野飲真係值得加錢…好飲又大杯…尤其食呢個墨西哥辣椒…真係要解解辣旺角呢邊地方比較闊落…同尖沙咀兩邊其實都好就腳…實有一邊啱你服務一樣…店員都好細心…主動換石同好有禮貌…

芝士蛋唔辣就平衡番…

服務一樣…店員都好細心…主動換石同好有禮貌…
嚟到我地兩個大鄉里咩都唔識,覺得樣樣都好過隱咁只要用個剷將小部分和牛放喺熱石上燒,每邊燒3️⃣秒左右就食得!有D似煮飯仔😁 好好玩呢度選用100%澳洲和⽜🐮打成肉碎後以20多種香料調味即叫即搓成球狀,表面更會舖上特製香脆蒜片乾,非常惹味香口架!我地揀咗個2人套餐(Ver.4) $366 包前菜沙律,麵豉湯及3款醬料 1.菠蘿煙肉和牛漢堡扒 2.芝士蛋蒜和牛漢堡扒 3.芝士泡豚丼 4.2杯飲品【菠蘿煙肉和牛漢堡扒🍍】【芝士蛋蒜和牛漢堡扒】 惹味的煙肉和清甜既菠蘿搭配🍍混合芝士嘅漢堡扒肉,口感清新肉味香濃,好玩又好食點解我地叫4號餐?原因係比鋪滿芝士係面嘅🧀️【 芝士泡豚丼飯 】吸引住,芝味加上酸酸開胃嘅泡菜,配上嫩滑彈牙嘅豬肉,口感非常,夾埋燒好嘅和牛一齊食, 可減低油膩感,yum yum跟餐可加錢轉特飲,我地叫咗 柚子/百香果特飲🍹加$18 勁大杯,仲大過我塊面呀。特飲唔太甜,好爽呀
嚟到我地兩個大鄉里咩都唔識,覺得樣樣都好過隱咁

我地揀咗個2人套餐(Ver.4) $366
包前菜沙律,麵豉湯及3款醬料
1.菠蘿煙肉和牛漢堡扒
2.芝士蛋蒜和牛漢堡扒
3.芝士泡豚丼
4.2杯飲品

點解我地叫4號餐?原因係比

2023-04-22 35 瀏覽
DIY燒福岡漢堡扒體驗福岡漢堡扒 (厚福街)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~福岡漢堡扒位於尖沙咀美食集中地厚福街,係一間人氣漢堡扒店,主打DIY燒福岡漢堡扒,客人可以根據自己喜好去煎,小編第一次食,職員超細心教我地點樣燒,而且非常親切及好服務(超級加分位)~~小編order 了兩人套餐Ver.2($355)芝士蛋蒜和牛漢堡扒,墨西哥辣椒和牛漢堡,和牛乒乒乓拌飯,配2杯飲品~和牛份量足料,肉質嫩滑,石燒後外皮香脆,口感一流~~~
DIY燒福岡漢堡扒體驗

福岡漢堡扒 (厚福街)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-04-20 40 瀏覽
/好耐之久已經想食呢間福岡漢堡扒🥰主打石燒漢堡扒,抽煙都仲得好好!唔會搞到成身油煙味-🥢兩人套餐ver4好中意佢有一個個set可以揀,見佢仲有個係情侶推薦咁緊係要試下😝 套餐有一個菠蘿煙肉和牛漢堡扒,一個芝士蛋蒜和牛漢堡扒,一個芝士泡菜豚肉飯,仲有兩杯飲品!🥢芝士蛋蒜和牛漢堡扒🥢菠蘿煙肉和牛漢堡扒一開始職員會問你有冇食過,冇既話都會講解番~一直都好中意食燒過既菠蘿🍍特別甜同多汁! 肉球都好大舊!圓轆轆🫣用鏟仔鏟少少肉同芝士放上熱石,幾秒就可以番轉,我個人覺得可以唔洗全熟先惹味🥰 芝士仲好拉絲🧀 底下既蛋都啱啱好仲留有少少蛋汁😝芝士蛋蒜都非常好食!🥢芝士泡菜豚肉飯份量超大!滿滿既芝士同豚肉泡茶蓋過哂個飯,辣辣地又有泡菜既爽口。🥢巨峰提子特飲🥢百香果特飲唔會太甜既碳酸飲品,好解膩!
🥢兩人套餐ver4

🥢芝士蛋蒜和牛漢堡扒
🥢菠蘿煙肉和牛漢堡扒

🥢芝士泡菜豚肉飯

🥢巨峰提子特飲
🥢百香果特飲
唔會太甜既碳酸飲品,好解膩!
2023-04-19 41 瀏覽
食肉獸又出動啦🤣呢間福岡漢堡扒好特別,係有舊熱石比你自己整熟啲和牛漢堡扒,好食得嚟又幾好玩🤭 今次我哋叫嘅二人餐$366包埋飯、湯、沙律同埋飲品,成個餐好豐富飽到上心口!另外店員好主動換熱石,所以唔使怕食得慢舊熱石會凍咗😛▪️菠蘿煙肉和牛漢堡扒 (M)▪️除咗有和牛漢堡扒、煙肉同菠蘿,仲有蛋喺底可以配埋一齊食😍 店員就建議每邊肉煎3秒,不過大家可以根據自己嘅口味嚟決定煎嘅時間,就算煎多幾秒燶少少都好香口!菠蘿🍍中和返漢堡扒嘅油膩,呢個配搭特別fresh,另外仲可以根據自己口味配上佢地自家製嘅肉汁、鹽或者泡菜一齊食🤤▪️芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (M)▪️鍾意芝士嘅話要試呢款!拉絲芝士配埋充滿肉汁嘅漢堡扒一齊食,真係好滿足🤤聽講呢間嘅和牛漢堡扒係用咗100%澳洲和牛去整,肉味好香又多肉汁!表面加咗唔少蒜片,食落更加香口~▪️芝士泡豚丼▪️大量泡菜加埋芝士撈飯勁邪惡!唔會太辣之餘都好開胃🤤,加埋半肥瘦嘅豚肉同和牛漢堡嚟送飯超正😍

▪️菠蘿煙肉和牛漢堡扒 (M)▪️

▪️芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (M)▪️

▪️芝士泡豚丼▪️
2023-04-18 26 瀏覽
呢間福岡漢堡扒想試好耐…成日尖沙咀經過見到人地煎就想試下🤣🤣…其實最主要係個吸氣口吸引到我見到"福岡"以為日本餐黎…點知原來係韓國野…不過邊度黎唔緊要…最緊要好味坐低望下menu有散叫又有套餐…見套餐幾抵又包野飲就點左套餐試下菠蘿煙肉漢堡芝士蛋蒜漢堡芝士泡菜豚肉飯西柚特飲百香果特飲店員先奉上醬料(醬汁同海鹽)…泡菜…湯同沙律…無耐個餐就到…店員細心問有無試過…就用心介紹下要用個鏟切少少咁放上熱石到煎…店員講完就即刻轉個抽氣對住舊熱石…我就即刻放漢堡上熱石就即刻出哂煙…要讚下個抽氣唔錯…d煙吸走哂漢堡扒調味剛剛好…牛肉質素唔錯…呢個價錢抵食。每邊煎幾秒就要反一次…時間控制得好既話…煎到外面少少焦香好味。直接食…點醬汁…或者點鹽各有風味…個人鍾意點少少鹽蒜蛋我就等鐵板煎下…有d焦香先食…蛋味幾濃…加左菠蘿既蛋口味就清新d芝士豚肉泡菜絕對好邪惡…加左泡菜酸酸辣辣配芝士好味又無咁漏要提下加左錢轉特飲…我覺得絕對值得。又大杯…兩杯都酸酸may may…食咁多肉同香口野最啱要提下店員好好…好主動教你咁煮…見你舊石無咁熱就即刻幫你換舊新石唯一就係d油好彈下…如果可以提供"口水堅"就perfect應該

菠蘿煙肉漢堡
芝士蛋蒜漢堡