2021-03-29 86 瀏覽
📌 祥仔辣辣~將軍澳一直都好想試呢間川菜 啱晒鍾意辣嘅我🌶可以享受辣椒為味蕾帶來的快感😋裝橫以黑白地磚 配上紅色座椅很突出~環境寛敞舒適 很適合同朋友過嚟小聚🗣枱與枱之間相隔都幾遠 空間感十足晚市時間人流都幾多 可見其歡迎程度👀餐牌主打川菜 有辣辣香鍋、酸菜魚同水煮魚等等🐟亦有不同辣度選擇 仲有得揀唔辣🤪唔係太食得辣嘅人應該都可以接受到😬今次揀咗二人套餐 有兩款前菜、四款招牌菜同一個甜品 價錢都算合理 而且份量多👅辣辣招牌二人套餐 𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝘄𝗼 $𝟰𝟴𝟴✨前菜 𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿𝘀1️⃣ 酸辣紅海蜇花 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴 𝗝𝗲𝗹𝗹𝘆𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗶𝗻 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗼𝘂𝗿 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 (𝟳/𝟭𝟬)前菜都係細細碟 海蜇花口感爽口🤩上面有白芝麻 下面有青瓜🥒食落酸酸辣辣好開胃😙2️⃣ 招牌口水雞 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗶𝗰𝗵𝘂𝗮𝗻 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)另一款係口水雞 上面有花生同白芝麻睇到有滿滿的辣油就覺得好正😍雞肉還可以 但雞骨較多味道偏鹹 麻味突出👌🏻✨招牌菜3️⃣ 招牌祥仔酸菜魚 𝗥𝗶𝗰𝗸𝘆’𝘀 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗦𝗹𝗶𝗰𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗶𝗻
📌 祥仔辣辣~將軍澳

一直都好想試呢間川菜 啱晒鍾意辣嘅我🌶
可以享受辣椒為味蕾帶來的快感😋
裝橫以黑白地磚 配上紅色座椅很突出~
環境寛敞舒適 很適合同朋友過嚟小聚🗣
枱與枱之間相隔都幾遠 空間感十足
晚市時間人流都幾多 可見其歡迎程度👀
餐牌主打川菜 有辣辣香鍋、酸菜魚同水煮魚等等🐟
亦有不同辣度選擇 仲有得揀唔辣🤪
唔係太食得辣嘅人應該都可以接受到😬
今次揀咗二人套餐 有兩款前菜、四款招牌菜同一個甜品
價錢都算合理 而且份量多👅

睇到有滿滿的辣油就覺得好正😍
雞肉還可以 但雞骨較多
味道偏鹹 麻味突出👌🏻

✨招牌菜

3️⃣ 招牌祥仔酸菜魚 𝗥𝗶𝗰𝗸𝘆’𝘀 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗦𝗹𝗶𝗰𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗶𝗻 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗼𝘂𝗿 𝗦𝗼𝘂𝗽 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
二人餐主要的菜式 可選擇不同辣度😋
亦有走辣的選擇 上枱已經聞到超級香
今次就揀咗小辣 很大的一盤👅
魚肉很鮮嫩沒有魚骨 配上酸辣湯底很惹味🐟
酸菜亦不會搶了麻辣的風味 兩者配合得很好
下面仲有蓮藕同大豆芽 好入味😍

4️⃣ 宮保蝦仁 𝗦𝘁𝗶𝗿-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝘀𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗱 𝘀𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗗𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 (𝟴/𝟭𝟬)
呢個相對上係比較唔辣嘅菜式~
蝦仁幾爽口 冇腥味🦐
而且味道甜甜地 幾好味🤤
食好多辣野再食甜蝦可以中和下味道😆

5️⃣ 自家酸菜炒肉末配薄餅 𝗦𝘁𝗶𝗿-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗶𝗰𝗸𝗹𝗲𝗱 𝗠𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗶𝘁𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝘀 (𝟲/𝟭𝟬)
呢個係薄餅包住酸菜肉碎咁食 幾特別🤔
附上四塊薄餅加一小碟肉碎
但肉碎味道我不太喜歡 酸味很重🤭

6️⃣ 干鍋福建椰菜花 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗖𝗮𝘂𝗹𝗶𝗳𝗹𝗼𝘄𝗲𝗿 (𝟴/𝟭𝟬)
呢款係相對上比較驚喜嘅菜式🤩
本來賣相平平 但味道卻很不錯👍🏻
椰菜花質感脆身 仲要係辣嘅
麻味突出 食得好過癮😋
成盤基本上比我清哂🤪

甜品

7️⃣ 酒釀桂花湯圓 𝗚𝗹𝘂𝘁𝗶𝗻𝗼𝘂𝘀 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗯𝗮𝗹𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗢𝘀𝗺𝗮𝗻𝘁𝗵𝘂𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗙𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗱 𝗚𝗹𝘂𝘁𝗶𝗻𝗼𝘂𝘀 𝗥𝗶𝗰𝗲 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
甜品係最後送上 不得不讚呢度嘅餸菜速度很快
每人都有兩粒芝麻湯圓配上酒釀桂花湯底🥂
湯底係粒粒地 桂花味都幾重
因為係酒釀嘅關係所以個湯底都酸酸地🧐
芝麻湯圓個皮比較厚 如果可以薄啲就好🤣

✨飲品

8️⃣ 排紅蔓舞 𝗣𝗶𝗻𝗸𝘆 𝗙𝗿𝗮𝗽𝗽𝗲 +$𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
食辣野梗係唔少得要飲凍沙冰🥰
造型係辣椒嘅造型 非常可愛🌶
而且個杯都幾巨型 打卡一流呀📸
全部沙冰系列都係自家熬製再製成沙冰
呢款味道比較酸 不過很解辣👍🏻

9️⃣ 竹蔗茅根 𝗦𝘂𝗴𝗮𝗿𝗰𝗮𝗻𝗲 & 𝗶𝗺𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮𝗲 +$𝟯𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
本身以為呢款飲品會係黃色 結果卻係鮮橙色🤣

打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
2021-03-28 57 瀏覽
中午嚟叫咗個招牌酸菜魚湯麵,一食落淨係得個辣字,淡而無味,冇任何酸菜魚應該有嘅味道,魚片冇味而且略帶腥另外小食亦都十分之失望,個鹽酥雞完全唔知自己食緊啲乜,食落去成口都係粉 完全係做壞自己招牌!一定冇下次!
完全係做壞自己招牌!一定冇下次!
2021-03-16 167 瀏覽
酸菜魚中辣夠辣 好 回鍋肉大辣非常非常辣 好 皮蛋夠皮 好 鳳爪夠瓜好 服務態度溫文有禮 好 環境清潔整齊 好 衞生消毒 好 唯一是未有酒牌 無酒飲 未夠好 價錢合理 都好 整體都不錯 我同老公都覺得好好
2021-03-15 109 瀏覽
酸菜魚:完全冇酸菜魚嘅感覺,係屋企一個師奶煮出嚟嘅酸菜魚都可以好味過佢。 鹹味無, 叫咗中辣都唔辣。 元素周期表唔見晒, 最後,都唔唔知點解上面會有Rose Mary。 完全唔掂🥴個manual 入面, 無無飯跟, 問番staff 佢話可以用薄餅佢點, 但係個薄餅係用來做片皮鴨嗰啲薄餅皮,完全都唔吸水,點點啊,最後焗住都要俾咗$15再叫多個飯。🤬🤬🤬🤬🤬 我諗set Menu嗰個人,完全冇諗過食客嘅感受,淨係掛住點賺錢。入面, 只有兩樣送係可取, 就係干鍋福建椰菜花 同埋 酒釀桂花湯圓。

酸菜魚套餐
2021-03-15
2021-03-15 151 瀏覽
見有午餐餐就試下。我唔係好食得辣, 所以叫佢酸菜魚要走辣. 不過原來個湯底都係辣.. 食唔到辣嘅朋友要小心 >< 個餐牌都有d誤導,跟本就冇得真走辣.... 滷肉丸好食 不過份量細
2021-03-14 234 瀏覽
兩個唔食辣嘅人,為咗酸菜魚,竟然膽粗粗走入「祥仔辣辣」!一坐低,見到有個套餐幾抵,包咗6款餸,另有甜品,原價$398/2位,如果係The Food Story會員,$288/2位,一來個餐已經有酸菜魚,二來又唔駛諗再點啲乜,諗都唔諗,即刻落單...阿姐問我哋要咩辣,我哋兩個異口同聲:「𝐁𝐁辣」!• 川味口水雞雞肉嫩口,亦冇乜骨,雞皮爽口唔肥,雖然見佢成碟都係紅油,但入口又唔係想像中咁辣!• 水晶酸辣粉薯粉口感煙韌有咬口,每條粉都好掛汁,越食越辣,而且幾油,要放落碟酸菜魚度浸下,以減低辣度,我哋兩個食到投降...• 祥仔招牌酸菜魚酸菜魚賣相幾吸引,湯底味道帶酸,無骨魚片入口嫩滑,而且份量幾多,配菜亦有大荳芽、萵荀等,唔錯!• 乾煸四季豆好鍾意呢道菜,四季豆煮得乾身唔油,入口爽脆,連埋肉碎一齊食都幾惹味!• 高麗菜豬肉餃 / 酸菜牛肉薄餅呢兩道菜冇乜特別,味道一般!• 甜品(核桃包)賣相幾得意,包身軟熟,核桃餡料幾多,而且唔甜,可以試吓!
兩個唔食辣嘅人,為咗酸菜魚,竟然膽粗粗走入「祥仔辣辣」!

阿姐問我哋要咩辣,我哋兩個異口同聲:「𝐁𝐁辣」!

• 川味口水雞

• 水晶酸辣粉

• 祥仔招牌酸菜魚

• 乾煸四季豆

• 高麗菜豬肉餃 / 酸菜牛肉薄餅
呢兩道菜冇乜特別,味道一般!

甜品(核桃包)
賣相幾得意,包身軟熟,核桃餡料幾多,而且唔甜,可以試吓!

2021-02-26
2021-03-08 179 瀏覽
堂食左兩次,都係唔叫俾水唔會俾,落單要叫幾次,雖然係香港唔會要求幾好嘅服務,但都俾返d基本野我呀。食物就唔錯嘅,難得落下就有麻辣野食,真係幾開心,唔使下下出尖咀cwb,但服務真心要改善下,可能係人手唔夠啦,會俾多次機會,因為真係鍾意食麻辣
  • 九層塔蝦球
  • 酸菜魚
2021-03-06 174 瀏覽
今次黎到祥仔辣辣食酸菜魚,食左招牌二人套餐 🥰($398/2)川味囗水雞口水雞嘅份量好多,雞件肉質嫰滑🤤而且冇骨🤩調味偏麻但又唔會辣,十分惹味😋乾煸四季豆四季豆炒得好香,好有鑊氣🤤中間夾雜咗好多肉碎,食起上黎更有口感🤤 四季豆清甜爽口,唔錯唔錯!水晶酸辣粉水晶粉嘅份量都好多,薯粉十分煙韌有咬口🤤相比起前面嘅口水雞,呢個薯粉食落就比較辣,花椒味較重,唔太食得辣嘅朋友就要留意啦‼️祥仔招牌酸菜魚一上菜已經聞到超香🤤餐廳用嘅酸菜係自家醃製架😍食落唔會得個酸字🤪鱸魚片好滑身,而且完全冇骨,可以大大啖咁食😚我地揀左小辣,所以湯底,酸酸辣辣咁好開胃😚酸菜牛肉配薄餅牛肉碎個味好有家的感覺🥰唔會炒到好油,調味恰到好處,唔會過鹹,薄餅包住一齊食更有儀式感😆迷你核桃包核桃包蒸得十分鬆軟🥰咬落每一啖都有淡淡嘅黑糖的風味☺️內餡充滿濃郁嘅核桃香,實在有驚喜呀!竹蔗茅根沙冰食完咁重口味嘅野緊係要飲返杯竹蔗茅根下火🤪幾清甜,顏色仲好靚添🧡翠綠變奏沙冰青蘋果同青瓜混合而成嘅沙冰💚青蘋果味道突出,清甜又解渴,小編大推‼️😍

川味囗水雞

乾煸四季豆

祥仔招牌酸菜魚

酸菜牛肉配薄餅

迷你核桃包

竹蔗茅根沙冰

翠綠變奏沙冰
2021-03-03 131 瀏覽
前幾日晚市堂食,可能剛剛開始有的堂食。餐廳服務一片混亂。3次送錯菜,或者搞錯訂單。服務員態度差,經常食物直接劈抵係餐檯。我們都話不是我訂,都是堅持擺低!手撕包菜,整到湯湯水水,又吾辣。懷疑廚房辣椒用完。蝦球。每隻蝦球鹹度不一樣。我懷疑係分吾同批次整出來。有的蝦球真係鹹到可怕!當日其他食客因為食物質量和服務,大鬧餐廳經理,最後冇付款走。經理當日講過一句:“菜吾係我炒,我控制吾到上菜速度,我也沒有辦法管理。”

手撕包菜,整到湯湯水水,又吾辣。懷疑廚房辣椒用完。

打着Ricky 張錦祥旗號,可不要以為有星級大廚坐鎮就一定係大廚煮!下午過了食飯時間去買咗個海南雞飯外賣,味道就真係麻麻哋!醬料亦都冇乜特別。不過講到員工的服務態度就同我之前提及嘅陶X中菜差好遠呀!雖然係外賣,但係服務員見到冇乜人亦都叫我坐喺度等,仲要倒杯茶招呼我,係呢方面我又覺得大廚可能真係有對員工做足服務嘅訓練!起碼我會下次嚟試吓其他招牌菜!另外都要有少少提醒做外賣嘅員工,我叫咗個椒鹽雞軟骨,好多餐廳外賣炸物都應該會懂得係個盒開兩個窿,如果唔係拎到返屋企都軟晒就唔好食啦!

起碼我會下次嚟試吓其他招牌菜!

外賣自取
難得有個空閒既星期三🤣黎康城行陣街同朋友仔食下特色川菜啦🤤🍲川味口水雞口水雞肉質夠哂嫩滑之餘🐔吸收左川味辣油既精華🤤川味辣油微微帶辣亦充滿著麻香🌶🤤而且鹹鹹香香亦夠哂開胃😋水晶酸辣粉因腸胃一般所以叫左小辣過口癮🤤辣依然係酸辣粉既必然主角🤤🍜酸辣粉本身跟配炸醬、花生同埋秘製酸菜😆以水晶粉打頭陣🍜🤤水晶粉爽口夠哂彈牙亦係一絕🤤祥仔招牌酸菜魚呢個招牌酸菜魚更係店鋪必點之作🤩🍲腸胃一般例牌叫小辣過下辣癮🌶😆片片滑嫩鮮香既魚肉片🤤🐟以酸菜伴食更係愈食愈開胃🤩乾煽四季豆炒至乾身入味既四季豆🤤啖啖惹味爽口更帶鹹香😋本身麻麻地四季豆既小肥都覺好食😆😋迷你合桃包即叫即製既迷你合桃包🤤黑糖外包滿滿合桃肉內餡🤩愈食愈滋味呢😋
難得有個空閒既星期三🤣

川味辣油微微帶辣亦充滿著麻香🌶🤤
而且鹹鹹香香亦夠哂開胃😋

因腸胃一般所以叫左小辣過口癮🤤
辣依然係酸辣粉既必然主角🤤🍜
酸辣粉本身跟配炸醬、花生同埋秘製酸菜😆
以水晶粉打頭陣🍜🤤

黑糖外包滿滿合桃肉內餡🤩
愈食愈滋味呢😋
2021-02-24
2021-02-23 164 瀏覽
一早見到OpenRice 有呢間餐廳有優惠,可以享用免費辣辣香鍋一客,只需付原價的10%服務費。咁我第一次同朋友去,我朋友就用佢OpenRice account book咗1月尾11點去食。第一次食我哋唔需要叫其他食物都可以享用到呢個優惠。十一點一開門去,人流較少,員工多,所以服務尚可,有熱水壺提供。最後食完,俾咗$33 左右服務費。第二次,我另外一位朋友想食,佢又用佢OpenRice account book咗一日,咁我同佢又走去食呢個辣辣香鍋。一坐低,我哋就叫辣辣香鍋,食食吓中途,有個侍應走過嚟同我講,我哋要叫多嗰lunch set先可以享用免費辣辣香鍋。我就覺得好奇怪啦,因為第一次食都冇呢個情況,T and C又冇講冇寫。咁我就睇咗T and C好多次,我就同佢哋講T and C無寫要叫其他食物先可以有free dish, 佢問一問經理,最後先冇強迫我叫(一開始我未話睇咗T and C 佢係不斷叫我要叫嘢食先得)好啦 佢唔迫我叫食物,就叫我要order 茶先得,先可以享用相關免費食品。(其實T and C 都冇寫,但佢又係不斷講 我哋係要飲茶先得,茶位$10 個)因為唔想同佢爭辯

好啦 佢唔迫我叫食物,就叫我要order 茶先得,先可以享用相關免費食品。(其實T and C 都冇寫,但佢又係不斷講 我哋係要飲茶先得,茶位$10 個)因為唔想同佢爭辯啦,所以我就唔想吵啦。

但其實我係覺得好唔合理嘅
如果你T and C寫明,我明白啊!我都了解理解!但T and C又冇講,一開始就想老點我叫多個食物 但我同朋友,只有二人,根本就食唔落咁多,點解一定要我哋叫先。最後迫唔到我叫,就迫我要飲茶。

我好肯定 我唔會再去呢間餐廳。

如果你唔想做優惠,你大可以唔做優惠!但你做得,就請大大方方。

$10 茶位唔係錢問題,但感覺只係強迫消費者消費

(第二次去,見佢地都有叫隔離枱再叫嘢食,可能佢地做咗幾次覺得蝕本?)
但都係嗰句 你大可以唔做優惠,而唔係等客人坐低咗,食緊嘅時候先講話有其他附加條件先可以享用。
2021-02-18 234 瀏覽
Very impressed by the 出前一丁撈麵 (instant noodles) so so good (indomie style without the soup .... actually so yummy might try to recreate at home) !!!😍😍😍 The suan cai yu was delicious too, nice broth with lots of fish👍🏼 Didnt expect them to have bak kut teh and it was surprisingly good, I think they tuned down the herby flavour a little bit to cater for Hk people’s tastebuds 💯also recommend the stir fried French beans👍🏼 Potato noodles could be a little bit thinner but flavour was okayI went to the
櫻花蝦出前一丁撈麵

酸菜魚
肉骨茶

乾扁四季豆
I went to the Lohas branch but they have a few new branches. Good place for casual lunch/ early dinner/ takeaway with family
用餐優惠
試食活動
櫻花蝦出前一丁撈麵
酸菜魚
肉骨茶
乾扁四季豆
2021-02-18 144 瀏覽
講唔停一直都好鍾意食辣野❤️ 好開心收到 @rickyskitchenhk 嘅邀請 令我地有機會試到呢間幾有人氣嘅川菜🔥 招牌祥仔酸菜魚 $248呢個好高質!🥰 我哋嗌咗少辣 唔係好辣但係好夠香 酸度都啱啱好👍🏻魚片極嫩滑而且一條骨都冇😚 配料亦都幾多 尤其是係酸菜同萵筍都好好食😝 推薦❤️水果晶酸辣粉 $78呢個都好正😙 好重口味😋寬粉亦都好煙韌 不過冇得揀辣度 會比酸菜魚個小辣都辣幾多🙈 鍾意食辣嘅朋友仔可以挑戰下🙌🏻肉骨茶 (原味/麻辣) $88呢個同平時啲肉骨茶唔同 藥材味同胡椒味都唔係太重🤔欣賞佢肉質完且唔鞋 而且會帶軟骨🤩 仲要有埋豬潤 豬粉腸同埋豆卜😙 不過就唔係好食到麻辣味😬緋紅蔓舞冰沙 $48食辣野必備嘅冰沙✨冰磨得幾細 味道就不過不失 值得一讚係佢唔會太甜🤤檸檬薏米冰沙 $38呢個反而麻麻 只係飲到淡淡嘅甜味😣整體黎講 講唔停覺得呢間川菜好高質😍 只係野飲有啲失凖🥺 而家係康城都開咗新分店 住附近嘅朋友不妨可以去試吓呀😆

招牌祥仔酸菜魚 $248

水果晶酸辣粉 $78

肉骨茶 (原味/麻辣) $88

緋紅蔓舞冰沙 $48

檸檬薏米冰沙 $38
呢個反而麻麻 只係飲到淡淡嘅甜味😣

2021-02-17 110 瀏覽
名廚Ricky主理‍ 祥仔辣辣惹味川菜✨招牌祥仔酸菜魚水晶酸辣粉馬來肉骨茶檸檬薏米沙冰荔枝特飲核桃包.招牌祥仔酸菜魚鱸魚魚肉滑而且沒骨自家醃製的酸菜特別好食加左花椒 乾辣椒 夠香辣 配菜芽菜都酸辣紅薯粉彈牙可口 掛上酸辣汁好開胃 仲有粒粒炸豌豆 夠晒地道好夠味甜品係合桃包 包身軟熟微甜 黑糖合桃餡料好多✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 祥仔辣辣 (將軍澳)將軍澳將軍澳康城路1號 The Lohas 3樓352A號鋪˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
名廚Ricky主理‍ 祥仔辣辣惹味川菜✨

包身軟熟微甜
黑糖合桃餡料好多

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻

☞ ☞ 祥仔辣辣 (將軍澳)