2021-04-02 492 瀏覽
係openrice買左179每位嘅優惠券去,點知埋單時仲要每人比多78,講真咁嘅假期,係酒店食自助餐都得。環境很窄、人很多,坐得唔舒服。食物又很一般,打邊爐d肥牛應該係最廉價果d,肥得很。其他炒通菜、麻辣底嘅菜式全部共用一個汁,一樣味。刺身又唔新鮮。下次一定唔會再去
2021-04-01
用餐優惠
優惠券
2021-03-29 360 瀏覽
好耐之前都去兆萬食過日式放題,唔記得係邊間,但印象中係唔錯。呢間個名好熟口面,可能好多都差唔多名⋯⋯見到openrice有優惠就買左放題coupon⋯⋯去到,地方環境真係細,衛生唔算好乾淨⋯⋯食物款式雖然算多,但食完唔覺得邊樣好食要encore...令我印象深刻既,係沙律的菜啡哂變左色都可以拎出黎俾人食🙄放題coupon要另加服務費$79,呢個買之前已經見到,但原來堂食兩小時價錢仲平,團購係食耐d但食到咁上下都會飽。始終食物質素同環境衛生真係麻麻,有比較之下同之前食旺角另一間日式放題絕對不能相比!只此一試,不會回顧。給大家參考⋯⋯亦都提醒自己唔好再去😥(不解為何會有好評🤔)

只此一試,不會回顧。給大家參考⋯⋯亦都提醒自己唔好再去😥
(不解為何會有好評🤔)
2021-03-19 832 瀏覽
環境方面一坐低已經覺得好迫 唔好坐 通道好細 通道每次淨係可以行兩個人 要讓黎讓去 野食方面 廚房亂咁俾野 明明冇叫又俾 有叫果啲又唔黎 野飲種類少 食物質素差 真係好失望 手員工態度好好 都好樂意協助你
環境方面

手員工態度好好 都好樂意協助你
2021-03-18
15 分鐘 (堂食)
2021-01-07 2889 瀏覽
今天工作非常忙錄,襯中間有空閒時間就偷來和👭朋友二人世界😂😂 我們選了位於旺角兆萬中心8/F的神户屋。環境舒服,坐位全是梳化,很闊落😌😌還有兩間Vip房,適合一家大小和三五知己享用。而食物方面,選擇也非常多,以ABCDEFG分類選項,有日韓川菜火鍋壽司手卷等多款任你點。頭盤有日本魚生拼盤,非常新鮮,尤其三文魚和蝦類,很鮮甜,沾上醬油更美味。惠顧即送火鍋三選一,迷你麻辣雞煲,惹味不太辣,雞滑味濃,醬汁非常入味。有湯品、蔬菜、生果……每款細細碟,可以叫多一點來品嚐😁😁 馬拉盞炒通菜,爽脆有咸蝦味,味濃有特色、朱古力心太軟,外脆内軟,濃濃的朱古力味,一口可吃多幾粒、牛油炒什菇,味香沒有草腥味,炒得剛剛好,不太淋、各款壽司等都做得很岀色,飯軟硬適中,配料味道 恰到好處,值得一試!另外,服務也很好,照顧亦周到。整體食物豐富,午市任食放題只需💰209 相當吸引,兩人加起來都不用💰500,性價比亦高!多款甜品飲品選擇,或可以選其他加費飲料和升級套餐,加多幾十元就有海鮮雪糕清酒等等享用。

午餐
2020-12-31 2324 瀏覽
好嬲呀!真係未食過咁垃圾既放題,好難搵到一間放題係無野稱得上好食,講無野好食都太俾面,係極度難食先啱。雖然食得放題都唔會預期食物質素好高,但呢間係食過最垃圾既放題,唔係普通既差。一開頭d野唔好食,但都仍然抱希望,以為咁岩叫左d唔好食既野,點知越食越唔對路,樣樣都難食!而本人係唔主張浪費,通常叫左既野都會盡量食曬,所以全餐就係強逼自己食垃圾!😡今次係我食得最少野既放題,食完都唔飽,原因唔係因為佢供應既野食唔夠,係太難食唔想再委屈自己,真係食到成肚氣,係現場就已經不斷對住男友抱怨。非常非常非常唔建議黎呢間野食,野食既外表還好,但真係難食,未食過咁難食既放題。

2020-12-24 1535 瀏覽
刺身拼盆賣相吸引食慾,三文魚,甜蝦清乾淨蝦腸,食得放心,泰式生蝦新鮮醬汁開胃,螺肉惹味少少辣串燒乾身香氣撲鼻,推薦脆網炸蝦香脆蝦甜炸榴槤波波唔油膩,榴槤肉足飲料任飲款式多,心太軟朱古力味濃,韓式炒粉絲爽身好食,海鮮料配搭得剛剛好,壽司材料新鮮也做得合格,四川香辣雞煲確有麻辣味,用個爐㷫任食熱辣辣,雞滑味濃夠惹味,韓式牛肋肉配薯仔夠特別設有兩間大VIP房,四五知已自成一角,可舒適地享受食物之餘還有個大大窗口可以睇吓景,談天說地飲吓酒確係唔錯。開放式吧台可觀察廚師們工作,觀察衛生情況,食得比較安心總括而言,今時今日咁嘅價錢有咁嘅食物,服務質素,環境舒服都值得。😁
串燒乾身香氣撲鼻,推薦脆網炸蝦香脆蝦甜
炸榴槤波波唔油膩,榴槤肉足
開放式吧台可觀察廚師們工作,觀察衛生情況,食得比較安心

2020-12-21 1482 瀏覽
星期日,周圍都好多人排到,我地6個人要分2枱坐,見呢間唔洗排隊,勁肚餓既我地當然即殺入去食🤣食物的確好多選擇,但食食下就會唔知食咩好,而且雪糕陋1人1個,太少了一開始係火鍋同刺身到左先,速度都幾快,至於刺身品質就尚可,放題黎講唔係最好食果間芝士焗帶子同蠔,超搶手,我地1打1打12隻咁叫🤭串燒叫左燒蝦燒雞燒牛舌壽司都帶十幾款,不過舊飯細啲會開心啲,可以食多幾款炸物大雜燴,炸雞翼、炸豆腐、炸芝士、炸芝士年糕、炸芋心丸、炸榴槤丸韓式炒粉絲炒魷魚

一開始係火鍋刺身到左先,速度都幾快,至於刺身品質就尚可,放題黎講唔係最好食果間

芝士焗帶子同蠔,超搶手,我地1打1打12隻咁叫🤭

串燒叫左燒蝦燒雞燒牛舌

壽司都帶十幾款,不過舊飯細啲會開心啲,可以食多幾款

韓式炒粉絲

炒魷魚
2020-10-25
我自己經常吃日式放題,是大家耳熟能詳的那幾家所以我不多提了,耳熟能詳的不同分店的也吃過,不同地區的放題也吃過。我習慣了如果吃過覺得好吃,會寧願繼續光顧同一間,也不會有新的嘗試。這一次,我們朋友之間想聊天比較久,所以吃這一家,因為午市可以吃六小時,晚市可以吃三小時。我吃過最難吃的放題,放題中最難吃的刺身。我提前搜索吃哪一家的時候,我看到openrice有很多負面評價,當時我還抱著半信半疑的心態,因為我吃過放題中,全部都對得起個埋單的價錢,所以我沒想過、也沒經歷過失去水準的放題刺身。另外,所謂晚市三小時放題,是在1.5小時的時候就截單,然後你的東西可以吃到第三個小時。其實檯面的食物放多半小時已不是好吃的狀態。主打的火鍋、日韓放題,回想起來都是很cheap的食物。最後的最後如上圖顯示,極上帝王水產和神戶屋,是同一集團,(除非不是)

我自己經常吃日式放題
是大家耳熟能詳的那幾家
所以我不多提了,
耳熟能詳的不同分店的也吃過,
不同地區的放題也吃過。

這一次,我們朋友之間想聊天比較久,
所以吃這一家,
因為午市可以吃六小時,
晚市可以吃三小時。

我吃過最難吃的放題放題中最難吃的刺身
我提前搜索吃哪一家的時候,
我看到openrice有很多負面評價,
當時我還抱著半信半疑的心態,
因為我吃過放題中,
全部都對得起個埋單的價錢,
所以我沒想過、也沒經歷過失去水準的放題刺身

其實檯面的食物放多半小時已不是好吃的狀態。

主打的火鍋、日韓放題,回想起來都是很cheap的食物。

最後的最後

如上圖顯示,

極上帝王水產和神戶屋,是同一集團,(除非不是)
神戶屋日韓放題係一間係兆萬中心屹立多年既老字號,能夠係競爭對手眾多既美食天堂存活落嚟,除左係因為佢有一顆善良嘅心之外,更加係因為佢食物既質素,多種類既選擇,認真既調味同高級既選材都係佢成功既秘訣!首先上場既係壽司刺身,一盤刺身既水準,好大程度取決於刺身既新鮮程序同埋刺身既選材,依方面,神戶屋可以講得上係模範生,三文魚既油脂分布平均,用料新鮮,入口有強烈既油脂香化開。玉子同蟹柳既甜度亦都剛剛好,唔會死甜,鮮蝦既味道更加係水準之上,一個完美既頭盤就係如此誕生。壽司方面,芝士火灸既配合從來都係歷久不衰既配搭,加上完美選材既三文魚,入口化開既油脂香同火灸芝士完美融為一體,好味既化身!再黎既係瑞士汁雞翼,瑞士汁既味道同平時茶記既唔太一樣,味道無咁濃烈,取而代之嘅係餐廳花左好多時間去處理雞翼,骨肉分離,入口即散,不論口感定係方便性都非比尋常。🤩炸物方面都可以話係放題必點之選,鮮蝦天婦羅一貫美味,蟹柳不過不失,不得不提既係炸春卷,可口既春卷配上鬆脆既外層,內部既雜菜又提供另一種鬆脆既口感,依種從外到內再到返外既口感實在令人一試上癮。蟹粥方面梗加係不可錯過之選,手掌大細既碗中放入半隻蟹,蟹中精華儘在碗

蟹粥方面梗加係不可錯過之選,手掌大細既碗中放入半隻蟹,蟹中精華儘在碗中,鮮味既膏香令人慾罷不能。

黃金大蝦可以話係餐廳既招牌菜,鬆脆既外表上面埋藏住一份邪惡咸蛋黃,蝦肉既口感更係令人明白何謂欲窮千里目 更上一層樓😛好味到忍唔住叫多左三份。🙈

作為收尾既焗物起左畫龍點精既作用,對蠔熱愛程度有限既我,係芝士既用作下,都慢慢愛上左依一份食物,芝士焗帶子更加就係強強聯手既狀態,美味既程度令人垂涎三尺,但由於太滿足既關係,都係留一個伏線,下次再嚟好好品嘗下啦😛
2020-11-28 700 瀏覽
今日中午想食放題,就同朋友open rice 搵吓,可能因為晏晝,樓下冇好多人介紹同派傳單。同朋友睇完兆萬水牌,最後決定試吓呢間~後來先知道原來OpenRice可以買兌換券,仲抵啲添!!上到去先醒起之前原來都食過晚市~ 可能對上一次食都有段時間,今次餐牌都唔同左,有少少驚喜,呢度除咗有一般嘅壽司刺身,炸物之外,有韓式料理食!有我鍾意食嘅豬手、人蔘湯同炒粉絲。呢度我最欣賞嘅除咗係食物嘅味道之外,最重要嘅係,每一樣食品都係熱的,好新鮮,分量大細都剛剛好,雖然我哋兩個人食,但係可以每樣試到少少,都好滿足(^O^) 於是食到好多種食物!主食仲有個迷你火鍋可以俾我選,自己揀湯底再揀食物,真係食到哂日韓食物~另外服務態度都好好,埋完單之後,店員都冇趕我哋走,仲話叫我哋可以坐下先,真係第一次食放題,可以坐耐啲,唔係一夠時間就趕我哋走!Ps: 雪糕竟然有韓國既芝士雪條也太好了吧~~

後來先知道原來OpenRice可以買兌換券,仲抵啲添!!

Ps: 雪糕竟然有韓國既芝士雪條也太好了吧~~
2020-11-28 558 瀏覽
最近因肺炎的肆虐,整個香港可謂人心惶惶,港人對放題火鍋及自助餐等幾乎隻字不提。幸而11月初時逐漸受控,身為大胃王的我當然要與朋友去大吃一頓。位於兆萬中心的神戶屋,應該不少香港人都有去過,記得不久前曾經有過不錯的用膳經驗,故此舊地重遊。當天兆萬中心的電梯門一打開,我與好友均被眼前的景象震撼到。五顏六色的便利貼,形形色色的抗爭布偶以及種類繁多的卡通佈置,令人大開眼界。從來沒想到誤打誤撞竟然碰上了一間黃店, 令人頓時心情愉悅。當天朋友有些水土不服,故此很可惜地沒有點太多生冷食物,反而着重點了許多熟食小炒,沒想到結果令人喜出望外。壽司方面,壽司刺身一向是放題的重點。雖說朋友當天腸胃不適,我亦不禁點了少許軍盤壽司試。當中以花之戀壽司最為突出,富有日式醋香的珍珠米被厚切三文魚片包圍,壽司飯上灑滿了蟹籽沾上濃郁的沙律醬,整體配搭非常出色。老實說,以材料份量而言非常飽足。另外,鰻魚壽司亦是令人出奇地驚訝。一般放題店的鰻魚通常不會有任何鮮味,而且將鰻魚切成薄片, 基本上完全沒有味道可言。但神戶屋的鰻魚壽司剛放進口裏,便能嚐到濃郁的鰻魚味,而且厚度適中,略帶口感。另外亦有一款神戶屋特選壽司推薦,炸軟殼蟹牛

最近因肺炎的肆虐,整個香港可謂人心惶惶,港人對放題火鍋自助餐等幾乎隻字不提。幸而11月初時逐漸受控,身為大胃王的我當然要與朋友去大吃一頓。
另外,鰻魚壽司亦是令人出奇地驚訝。一般放題店的鰻魚通常不會有任何鮮味,而且將鰻魚切成薄片, 基本上完全沒有味道可言。但神戶屋的鰻魚壽司剛放進口裏,便能嚐到濃郁的鰻魚味,而且厚度適中,略帶口感。另外亦有一款神戶屋特選壽司推薦,炸軟殼蟹牛油果蟹子壽司。眾所周知在一般壽司店吃炸軟殼蟹或帶有牛油果的壽司價錢都不便宜,因此不是特別喜歡吃牛油果的我當天決定一試,沒想到牛油果已經熟透口感非常軟滑,並帶有少許油香,濕潤的口感與較乾身的軟殼蟹非常搭配,可惜朋友腸胃不適否則應該會非常喜歡。
熟食方面,當天的豉椒炒魷魚及韓式炒粉絲最為印象深刻,豉椒炒鮮油的味道帶點嗆辣,鮮魷口感彈牙爽口,但是辣味比較重,建議喜歡吃辣的朋友可以一試。
而韓式炒粉絲配料十足,略嫌鹹味不足,但尚算有鑊氣,在一般日式餐廳有如此水準值得欣賞。而店內拿手的芝麻雞翼,維持在一貫水準之上,即叫即炸,調味適中。
但令人失望的是,一般在放題店能吃到的炒牛柳粒,竟然是最令人失望的。牛柳粒的口感偏硬,似乎已經冷藏了一段時間,在尚未完全解凍的情況下烹調,因此可以看見牛肉的顏色較深,而且伴隨雪藏味。
然而,當天的火鍋配料亦是另一波高潮。首先,神戶屋提供大量不同的海鮮供食客選擇,可以看見鮮蝦、帶殻類的海鮮的色澤鮮艷,而肥牛片的雪花分布平均排列一致,肥瘦均勻,出奇地沒有帶雪藏味,質素不錯。
飽吃一頓後,當然要以美味的甜品作完結。當天試了朱古力布朗尼及韓式雪條,前者的味道一般, 口感過於紮實,與想像中的布朗尼蛋糕有少許出入。但後者當然無可挑剔,酸酸甜甜的乳酪雪糕應是這一頓飯完美的結束。
2020-11-27 411 瀏覽
今日同朋友喺旺角行街,唔係好諗到食咩就比兆萬樓下嗰啲哥哥仔氹左上去食放題,因為佢話靚女上去有discount同埋送多啲甜品俾我哋食,反正我哋都諗唔到食乜,就放肆一晚食放題啦。上到去唔駛等好耐就可以坐低食嘢,而且點餐紙都好多款,有刺身、炸物、熱食、冷盤、火鍋、好多款。多款到幾個女仔每款食一樣都完全食唔晒。不過坐低要揀咗一樣嘢先,就係一開始有個小火鍋送俾你食,我哋就求其揀咗個和牛壽喜燒。之後叫咗round刺身同埋炸物,雖然有啲炸物有少少燶,不過味道都okay,刺身就每塊都好口好足料,唔會好似其他放題咁樣好薄,要叫幾round先食返夠皮,而且刺身質素都唔差,放題呢個價錢來講已經叫好唔錯。再加上樓下哥仔送多咗每人一隻生蠔俾我哋,隻生蠔都好新鮮,唔會好霉。熱食方面我哋叫咗好多唔同款,你諗得出嘅基本上都會有,我哋叫咗款炒蜆,基本上都冇沙,同埋炒到好似大排檔咁好惹味。基本上我哋都係叫到成枱都係嘢食,林林總總真係好多唔同唔同嘅款式,最特別嘅係連溫泉蛋都有,我真係好鍾意食。最後叫多咗round刺身同埋壽司,花之戀同埋吞拿魚軍艦仲有蟹子壽司都係我嘅最愛,而佢嘅吞拿魚軍艦都相當足料唔會好馬虎咁俾少少你就算。
餐廳入邊飲品其實都好多款式同埋仲有一個小小嘅甜品角落可以俾你去揀,每一款都細細杯,可以試多幾款同埋仲有個糯米糍雪櫃都好多款式可以食。最後餐廳送咗我哋一人一支韓式雪條作為呢餐飯最完美嘅句號。不過老土啲都講句旺角放題坐嗰啲為其實都有啲迫,不過餐廳職員服務態度都唔錯所以就由佢啦。
2020-11-11
2020-11-21 561 瀏覽
今日黎同幾個朋友聚下舊,行下旺角,因為疫情旺角街頭都少人左好多,唔係好諗到食咩,幾個男人去食下放題都係個唔錯嘅選擇。係兆萬樓下比D哥哥仔sale下,佢地好多時都比個9折又或者減十蚊比你地,不過上到去都唔洗好似以前咁等位好快就入得去。其實放題黎黎去去都係食果啲,不過呢間又係良心小店,職員又會好好禮貌咁,同你講下邊啲落單落多少少,因為新鮮整可能要等耐啲,而家放題嘅服務都好左好多。雖然過耐少少,不過都好快有野食,首先職員會問定你個小火鍋想要咩湯底,我地就普通揀左和牛壽喜燒,牛味好重,都幾好食,而且會有隻生雞蛋,你可以煮熟食又得,生食配上和牛又得,不過我地就煮熟左黎食,始終自己腸胃唔係太好。過左陣就上埋個刺身拼盤,仲送左一人一隻生蠔tim,餐惑嘅刺身都好足料,每塊都好厚身,而且唔係平時食果D邊邊位,塊塊都係一整塊好靚仔咁。我地之後都叫多左兩round魚生,質素都係咁好。之後仲叫左D炸物、熱食、冷食、小食果啲,款式真係好多,每款試少少都好夠飽,不過我真係好中意食壽司,所以都唔怕好飽叫左花之戀同埋吞拿魚軍艦,相當足料。最後食埋個烏冬同埋叫多round火鍋,好滿足。走個陣仲有一人一支韓式雪條送比你食

最後食埋個烏冬同埋叫多round火鍋,好滿足。走個陣仲有一人一支韓式雪條送比你食,好滿足。

Overall黎講CP值都唔錯,因為200蚊左右食到咁多款式同埋質素唔錯嘅放題都真係好有驚喜,美中不足嘅就係坐位略微有少少迫,不話整體都好唔錯。
2020-11-11
5 分鐘 (堂食)
服務員的態度超好,食物質素和賣相差到一個點,可以用難食來形容,環境好逼,地下污糟,勝在唔太嘈雜,成餐飯最好食都係三文魚刺身,不值得一試再試,可以有更好的選擇嘅話就別來了
2020-11-15 908 瀏覽
今日同友人嚟到旺角食一間日韓放題,午飯時間人流唔算特別旺,好快就有位啦。餐廳嘅侍應都非常之有禮貌同友善。 我哋首先嗌左刺身啦咁非常之新鮮啦我哋我哋大概有叫咗刺身蝦,生蠔🦪,三文魚...... 餐廳仲有提供一啲火炙嘅壽司啦—火炙芝士三文魚,火炙黑松露油甘魚......餐廳另外仲有加錢提供海膽!我哋另外仲嗌左呢間餐廳嘅炸物,特別係佢嘅炸日式芝士年糕非常之好味😋餐廳更加提供一啲日式嘅料理啦我哋有嗌鐵板燒嘅一口牛,份量非常多 另外仲有串燒牛脷同串燒雞。總括都不錯👍🏻
餐廳嘅侍應都非常之有禮貌同友善。