2022-10-18 230 瀏覽
前幾日係抖音睇到 呢間日式放題居然推出咗大閘蟹放題!😍😍由於本人係極中意食大閘蟹🤣所以迫不及待就揀咗今日去食🤭🤭入座坐低嘅時候,店員好詳細咁樣同我哋講解咗個流程,亦都教咗我哋點樣落單💪💪。令我最意想不到嘅係😱本來仲以為第一轉落單要等成半個鐘。點知唔夠5分鐘。已經有個店員攞咗六日熱辣辣嘅大閘蟹俾我哋😍😍。而且仲教咗我哋點分公乸。 隻隻都差唔多有四兩👍🏻👍🏻之後已經隻手污糟晒 唔好再影相👍🏻最後總結呢間放題整體都可以有八90分🎊🎊而且每一個店員都好有禮貌值得推介👍🏻👍🏻
所以迫不及待就揀咗今日去食🤭🤭

• 牛舌
  • 壽喜燒
  • 心太軟
2022-10-18 129 瀏覽
又到食大閘蟹既時間🦀奶油包今年一定要食夠佢咁岩朋友係旺角做野佢地就話我知「神戶屋」而家有個以大閘蟹放題為主既放題我地梗係二話不說就去食啦呢個秋季限定 120分鐘任食大閘蟹🦀放題又有大閘蟹又有任食海鮮岩晒D怕食得多大閘蟹唔OK既人既然任食既我地就叫晒D好野食大閘蟹就爆晒膏隻隻都足両數既差唔多有4両蟹公蟹乸都有而奶油包就鍾意食蟹乸呢個季節係最岩食蟹乸既時候9月圓時10月尖蟹乸既肚肚係圓既仲有一樣好緊要既就係「神戶屋」係出足隻數唔會你叫左但唔出食得放題就當然除左大閘蟹之外都有叫其他野啦奶油包同朋友就叫左好多海鮮🦞🐠包括粉絲蒸扇貝🦪、香辣燒蠔仲有手掌咁大嘅燒虎蝦🦐唔少得既仲有新鮮刺身壽司🍣朋友唔食但奶油包好鍾意既榴槤炸彈等等同埋食得蟹既就叫埋蟹粉扒時蔬同蟹粉蟹肉蒸蛋今次既放題奶油包同朋友都好滿意因為我地都係大閘蟹既Fans3個人食左好多大閘蟹唔知食咁多會唔會俾店主Black List呢🙈🙈期待下一次再食大閘蟹
又到食大閘蟹既時間🦀
奶油包今年一定要食夠佢
咁岩朋友係旺角做野
佢地就話我知「神戶屋」
而家有個以大閘蟹放題為主既放題
唔會你叫左但唔出
食得放題就當然除左大閘蟹之外
都有叫其他野啦
奶油包同朋友就叫左好多海鮮🦞🐠
包括粉絲蒸扇貝🦪、香辣燒蠔
仲有手掌咁大嘅燒虎蝦🦐
3個人食左好多大閘蟹
唔知食咁多會唔會俾店主Black List呢🙈🙈
期待下一次再食大閘蟹
2022-10-17
近排通街都做緊大閘蟹放題,小編當然捐窿捐罅去搵間抵食!有大閘蟹之餘仲有海鮮、刺身、主食,一定莫過於呢一間日式放題!大閘蟹任食size 約3至4両,質素好高,蒸嘅火候啱啱好,爆膏得黎超香甜。特別係母蟹,硬膏已經爆曬出嚟,鹹鹹香香。除咗大閘蟹之外仲有任食海鮮 : 粉絲蒸扇貝 、香辣燒蠔 、手掌咁大嘅燒虎蝦真係款款新鮮,包你食到舔舔脷!當然日本放題有嘅菜式,都包含在內啦!羊架燒得非常好軟淋;海蝦爽口彈牙;菠蘿清甜多汁;整體串燒調味不錯!另外仲有令人驚喜嘅蒜香一口牛、咸蛋黃金蝦、麻辣小龍蝦、榴槤炸彈,應有盡有!最重要嘅係炸得金黃又不油膩,建議去之前真係要留定個肚!

2022-10-17 138 瀏覽
今日阿b生日 帶阿b嚟試下放題過生日啱坐低冇幾耐 就叫我地寫緊刺身同火鍋紙仔火鍋有3款 壽喜燒 部隊鍋同四川雞煲我同阿b就揀左壽喜燒 原本驚個鍋太甜都有啲怯怯地,點知又唔係喎 甜同咸嘅比例拿捏得啱啱好 👍🏼👍🏼阿b見到有大閘蟹又屎忽痕叫我嗌見到幾十蚊一隻又覺得試下無妨👍🏼嗌左幾隻嚟試下 諗住係啲cheap貨點知隻隻勻秤 隻隻爆膏!!值得一試👍🏼👍🏼仲有蒜茸粉線扇貝送 蒜蓉好香 扇貝好入味好正 阿b都好中意😍到最後最warm嘅係佢地仲會送生日蛋糕阿b驚喜到痴線😍😍再試無妨!!
今日阿b生日 帶阿b嚟試下放題過生日
啱坐低冇幾耐 就叫我地寫緊刺身火鍋紙仔

火鍋有3款 壽喜燒 部隊鍋同四川雞煲

阿b見到有大閘蟹又屎忽痕叫我嗌
見到幾十蚊一隻又覺得試下無妨👍🏼
嗌左幾隻嚟試下 諗住係啲cheap貨
點知隻隻勻秤 隻隻爆膏!!
值得一試👍🏼👍🏼

再試無妨!!
  • 刺身拼盤
  • 日本和牛壽喜燒
  • 燒菠蘿
今天跟朋友在旺角逛街 ,逛到一半經過兆萬中心,看到樓下的招牌蠻吸引的,還有大閘蟹任吃诶看得我跟閨蜜挺心動的,剛下單沒多久 東西就陸陸續續上來了大閘蟹下單十五分鐘後就到了隻隻飽滿 每隻的蟹膏都很多 很鮮甜🤤吃蟹的工具跟蟹醋也是一樣不落本來還打算吃完去買一瓶姜茶喝咋知道吃完之後不久 店員姐姐就拿了一杯熱的姜母茶給我們真的是很貼心诶 呈現在還是大閘蟹當季下次帶家人跟朋友們一起來看着他們的vip房間很吸引 下次訂座的優選!下次放假再來🤤🤤
今天跟朋友在旺角逛街 ,
逛到一半經過兆萬中心,
看到樓下的招牌蠻吸引的,
還有大閘蟹任吃诶
看得我跟閨蜜挺心動的,

剛下單沒多久 東西就陸陸續續上來了

大閘蟹下單十五分鐘後就到了
隻隻飽滿 每隻的蟹膏都很多 很鮮甜🤤

吃蟹的工具跟蟹醋也是一樣不落

本來還打算吃完去買一瓶姜茶喝

咋知道吃完之後不久 店員姐姐就拿了一杯熱的姜母茶給我們

真的是很貼心诶 呈現在還是大閘蟹當季
下次帶家人跟朋友們一起來

看着他們的vip房間很吸引 下次訂座的優選!

下次放假再來🤤🤤
  • 燒牛舌
2022-10-17 177 瀏覽
成間店都係行呢個日本風幾年冇出過國 ,嚟到呢間店就好似去咗日本咁 🇯🇵咁啱撞正大閘蟹當季 心郁郁走咗嚟食大閘蟹放題 其實價錢都好抵食 折實價都係五百幾蚊埋單大閘蟹啲品質都好好 又大隻又多膏。呢個季節食蟹乸真係very good 每一隻都爆曬膏仲會送埋食蟹嘅工具🦀仲會有一碗蟹醋俾我地👍🏼大閘蟹都係15分鐘出一轉 又快又多食咗咁多隻,一隻死蟹都冇👍🏼👍🏼啲哥哥仔又會過嚟提我地落多少少熟食因為全部都係叫即整驚我哋等得耐呢個服務質素,真係冇得頂時間仲可以食兩個鐘頭 夠晒時間同班friend出嚟吹水食野!!
成間店都係行呢個日本風

幾年冇出過國 ,嚟到呢間店就好似去咗日本咁 🇯🇵

仲會送埋食蟹嘅工具🦀

仲會有一碗蟹醋俾我地👍🏼
大閘蟹都係15分鐘出一轉 又快又多
食咗咁多隻,一隻死蟹都冇👍🏼👍🏼
啲哥哥仔又會過嚟提我地落多少少熟食
因為全部都係叫即整
驚我哋等得耐

呢個服務質素,真係冇得頂

時間仲可以食兩個鐘頭
夠晒時間同班friend出嚟吹水食野!!
2022-10-16
  • 天婦羅
  • 鹽燒活海蝦
  • 海膽
2022-10-13 510 瀏覽
呢間放題因為開到12點所以我先去食,因為嗰晚出去旺角都9點半,其他都好似11點左右收,所以就上咗呢間。上到去職員安排坐位都已經有少少亂,不過都算數。有位坐就得了。職員多次提醒叫我哋早啲order,因為好多嘢都即叫即做驚等得耐,咁我同朋友就叫咗一個雞煲,同埋刺身啦。刺身都尚算新鮮,但係我哋take咗嘅數量,同埋款式,永遠都唔齊嘅。仲有個雞煲嚟到嘅時候,我哋嗰啲驚訝,好似食淨咗嘅雞加水俾我哋,最好笑係個職員問我哋係咪食完,我話我哋都未掂過已經係咁嘅樣。總括嚟講,呢間放題成日漏單,雖然侍應多次提醒同埋埋你問有冇嘢漏,就算講咗漏啲乜,永遠都唔會齊。如果唔係咁夜冇其他放題都應該唔會揀呢一間。

雞煲
刺身
沙律
三文魚腩手卷
壽司軍艦
炸物
2022-09-13 1075 瀏覽
D嘢等好耐,同唔好食,第一round已經提醒你儘早落單,煎炸物需要時間。跟住第一round已經開始漏單,第二round好多嘢食都無上,等左好耐好耐都無上,最離譜係,當時個場一半都未坐滿,因為我地係5點第一場,食物等勁耐仲要唔好食,無下次。不過服務態度幾好。
2022-09-07 981 瀏覽
呢排有返啲戲睇,所以睇完戲再食9點後放題就岩晒!個朋友帶咗我去呢間神戶屋食120分鐘放題!勁點刺身,一輪衝鋒叫左好多刺身,有三文魚、榮螺、蟹鉗、蝦、象拔蚌、玉子,都幾鮮甜。之後再叫d炸物,有芝士年糕、榴連年糕同椒鹽豆腐。呢間既芝士年糕唔錯,好煙韌,芝士多又香,唔會成舊粉。榴連年糕唔會好大陣味,一路食一路講食都唔怕臭親人。椒鹽豆腐又唔錯,炸皮薄豆腐餡滑。之後食埋肥牛火鍋,湯底用清雞湯,配料都可以任叫,正!滾下蔬菜、丸、菇、粟米、魚文餃、肥牛等等,食刺身食到凍凍地打個邊爐都唔錯!最後每人有杯雪糕,食完火鍋再食返杯雪糕係正。

最後每人有杯雪糕,食完火鍋再食返杯雪糕係正。
2022-09-07
今次同朋友聚餐,想搵任食放題,呢間本身係兆萬中心都算幾出名,所以決定黎試下。我地8個人18:00開始食,食到21:30,無吹我地交台,食得好舒服🥰俾左間R1號房我地,8個人黎講都算幾大,起碼唔會覺得好逼。一坐低就有小食,之後就上刺身,整體黎講D食物都好新鮮,味道都唔錯,而且雪糕同飲品款式都好多選擇!幾個後生嘅侍應都幾好,見到檯面有吉碟都即刻收,再幫我地將裝滿骨嘅碟換過曬btw希望下次黎都要keep住呢個水準😆

btw希望下次黎都要keep住呢個水準😆
2022-09-04
10 分鐘 (堂食)
  • 一口和牛
  • 燒牛舌
  • 芝士燒黃金沙律開邊蝦
  • 鹽燒活海蝦
2022-09-05 749 瀏覽
今日同friend去旺角兆萬中心既神户屋日韓放題開餐。6點後入座 $296/位再加一,8點去到好旺場,好彩有book枱。坐低個肚餓到咕咕聲,有理無理即刻寫紙點了三文魚刺身,甜蝦刺身,北寄貝刺身,泰式生蝦刺身,象拔蚌剌身,鮑片刺身,覺得都幾新鮮。食完一輪刺身就叫壽司、手卷,例如牛油果軟殼蟹卷、極上鰻魚手卷,都幾好味~另外避風塘一口豆腐都好香口,會追食;日式味噌火鍋,好似迷你形嘅sukiyaki,甜甜地幾好食~食完日式料理跟住就食韓式料理,除咗韓國人蔘鷄湯仲有帶辣嘅辛辣牛柏葉同招牌炒蜆,好彩汽水飲料任飲,可以解辣~食得仲未夠喉,再叫芝士日式年糕、日本一口薯、榴槤炸彈、雪糕做甜品夠晒滿足抵食!

2022-09-04
2022-08-25 608 瀏覽
開心Dating🥰,說說笑笑又一晚😊,介紹返刺身十分鮮,壽司賣相都好好,當然都好好食😋,個粟米好食到我叫咗4次🤣,最重要服務態度一流👍🏻,職員keep住間中都有問有漏單,而且收野都收得快,唔會推到成枱係,埋單時仲介紹有VIP房,有需要下次人多可以BOOK😉
開心Dating🥰,說說笑笑又一晚😊,
  • 刺身拼盤
  • 壽司
2022-08-25 467 瀏覽
慶祝朋友生日,就梗係去旺角食放題喇!有咁多嘢食,又唔會話好貴,大家食得開心最緊要。首先嗌魚生,厚切三文魚超肥美,蝦刺身都有幾種選擇,而帶子都好新鮮鮮甜。五花腩串係必嗌的。除咗賣相吸引,仲肥瘦分明,一啲韌感都無配埋小辣椒,惹味十足而不辣。仲唔到仲有燒蠔,我哋真係食完一舊又一舊。炸物都有好多選擇。我最喜歡食海老天婦羅同韓國炸雞,2樣都炸到外脆內嫩。日本和牛壽喜燒的牛肉都係喜岀望外,牛肉真係好嫩滑同夠味,配料都好豐富比平時係岀面食放題嘅質素更高層次。最後食埋枝雪條同個朱古力心太軟就非常完美喇!

仲唔到仲有燒蠔,我哋真係食完一舊又一舊。

最後食埋枝雪條同個朱古力心太軟就非常完美喇!
2022-08-20 621 瀏覽
餓腸轆轆,走近兆萬猶如走進容姥姥的大觀園,只要你伸手接咗一份宣傳單張就會有一班人塞一疊紙俾你,紙張上滿滿嘅圖片滿滿嘅字,仲有優惠劵,排除萬難終於簡咗「神戶屋」,今晚餐飯交俾你啦!食物種類多,仲可以免費加個煲打埋邊爐,餓咗刺身咁耐嘅我,當然無蝕底吃過夠啦!值得一讚嘅係,無論我叫咗幾多轉,佢嘅速度同份量都無減,真正做到任放題!其他炸物及熟食都係同其他放題差唔多,以每位$282.5(佢張單會幫我計埋,讚👍),我覺得好值!我仲想讚下佢地嘅服務,執檯快!仲成日問我地有無漏單!一般放題你食1.5鐘就開始想趕你走咁,呢度雖然都在2小時就自動出單,但絕對無催我地離場,俾我哋一大班人坐過夠,輕鬆度過一晚,壓力全消呀!臨走有個哥哥仲追出嚟放底卡片,話以後可搵佢book 檯,受寵若驚!再食放題,我一定會再簡呢間!P.S 附上剌身圖,帶子好大粒❤️其他刺身都好鮮甜,佢有支出面未見過嘅樽庄綠茶都好飲架!對於唔飲糖野嘅我,呢度飲品選擇算好多,有Anson Lo 賣廣告OOHA 白桃茶,道地解茶綠茶,仲有梳打水等,好岩我!

P.S
附上剌身圖,帶子好大粒❤️其他刺身都好鮮甜,
佢有支出面未見過嘅樽庄綠茶都好飲架!
對於唔飲糖野嘅我,呢度飲品選擇算好多,
好岩我!
  • 炒蜆
  • 三文魚刺身
  • 招牌炒蜆
2022-08-13 915 瀏覽
今日系呢間垃圾餐廳吃飯,垃圾服務,不停催我最後order,Order完,又唔來D食物之後我系吃3粒鐘(買左券,寫明)坐左2粒鐘之後,就叫我買單。。。話好多人等緊,要翻台我離場時見到好多吉台,出面無人等位(講緊一個人都無)而家7月,仲唔係見到野😱!即閃唔,真係送都唔來!激心!!!!真心,希望佢快啲執笠!😡‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
今日系呢間垃圾餐廳吃飯,垃圾服務,不停催我最後order,
Order完,又唔來D食物
之後我系吃3粒鐘(買左券,寫明)
坐左2粒鐘之後,就叫我買單。。。
話好多人等緊,要翻台
我離場時見到好多吉台,出面無人等位(講緊一個人都無)
而家7月,仲唔係見到野😱!
即閃唔,真係送都唔來!激心!!!!
真心,希望佢快啲執笠!
2022-08-05
  • 飲品