2023-06-11 9 瀏覽
🐷豬肉料理專門店· pigsman碧士文 (上環) #pigsman #碧士文 #上環📋設有多款組合套餐,一款主食+小食+飲品。可以選擇的菜式繁多,除了漢堡包還有多款飯類可以選擇。◼️越式水咖喱豬扒飯 💰92 -咖喱裏面還有薯仔,給的咖喱汁很多。▫️手打豬肉丸🌟推介🌟-肉一共三粒,size很巨型。入口肉質好彈牙,味道濃郁,好好味 🤤▫️伯爵港式奶茶 (+$22) 🌟推介🌟-入口順滑,不會過分甜,奶味香濃,但可以喝到伯爵茶的底味。◼️避風塘豬扒飯 💰92 🌟推介🌟 -滿滿的避風塘,配上豬扒很香口,微微的小辣和蒜香味增加口感層次。▫️自家製薯蓉配肉汁▫️烏龍茶(+$10)💁🏻‍♀️除了汽水/熱茶/水,選擇其他飲品或酒精則需另外加配。💘 豬扒高質很高,肉質非常鮮嫩多汁色🔥不愧是豬肉專門店🤣🏘裝潢以英國特工為主題, 濃濃的英倫風情。💰人均消費大約100元。❗可以使用QR code下單🤵🏻🤵🏻‍♀️上餐速度很快,大約五至10分鐘。📍 地址:上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

📋設有多款組合套餐,一款主食+小食+飲品。
可以選擇的菜式繁多,除了漢堡包還有多款飯類可以選擇。

▫️自家製薯蓉配肉汁
▫️烏龍茶(+$10)

💘 豬扒高質很高,肉質非常鮮嫩多汁色🔥不愧是豬肉專門店🤣

🏘裝潢以英國特工為主題, 濃濃的英倫風情。

💰人均消費大約100元。

❗可以使用QR code下單

🤵🏻🤵🏻‍♀️上餐速度很快,大約五至10分鐘。

📍 地址:上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-06-11 31 瀏覽
位於上環嘅Pigsman主打豬扒飯,裝潢以英倫風特務為主題,除左豬扒飯外,仲有豬扒漢堡同各款小食提供。店家堅持豬扒不加鬆肉粉製作,豬扒飯用上黑色長形細盒裝著,感覺特別型格!餐廳有3款組合任務選擇,我揀左2個組合任務𝗕,每個組合任務𝗕為$102,包括一個焗豬扒飯、小食同飲品。組合任務𝗕 $102@🔹️主菜芝士焗越式水咖喱豬扒飯這款越式水咖喱調配得非常好,面頭放滿鹹香芝士和咖喱汁,聞起來咖喱味香濃,入口味道濃郁,豬扒很入味又有口感,撈飯食一流。卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋卡邦尼焗豬扒飯配上溫泉蛋,讓飯的部分更吸引和濕潤,卡邦尼的忌廉芝士味不會太過份,芝士燒至微焦,奶香濃郁,刺破溫泉蛋後再拌勻享用味道更好。🔹️小食自家製薯蓉配肉汁薯蓉有2個球,食落口感順滑又軟綿,配搭肉汁一齊食,味道更昇華。手打豬肉丸必食!肉丸好大粒,口感彈牙多肉汁,蘸一蘸BBQ汁同食,好惹味。🔹️飲品可樂烏龍茶 +$10

組合任務𝗕 $102@

🔹️主菜

🔹️小食

🔹️飲品
可樂
烏龍茶 +$10

2023-06-03
2023-06-11 4 瀏覽
新開豬扒專門店‼️裝修簡潔整齊,擺設好有特色,特務主題🐽Mission A set 蔥油豬扒飯拼煎蛋 豬扒果然好出色😋豬肉有肉香,肉質有彈性,食落唔會痴牙~個蔥油好香😍手打豬肉丸打開嚇親🤣好似乒乓波咁大粒!勁好味😍仲有3粒咁多,真係抵食到暈🥹茉莉花綠茶個花杯都好香,可能解一解膩避風塘豬扒避風塘好惹味,炒得好香,辣度都好適中,白飯殺手😝豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)極力推薦✨好高質,有2層自家製豬柳,完全唔油膩!麵包都好高質,焗得表面微脆,整體配搭好夾,好好味👍🏻碧士文 (東利商業大廈) (上環)上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

新開豬扒專門店‼️
裝修簡潔整齊,擺設好有特色,特務主題🐽

Mission A set
蔥油豬扒飯拼煎蛋

茉莉花綠茶
個花杯都好香,可能解一解膩

避風塘豬扒
避風塘好惹味,炒得好香,辣度都好適中,白飯殺手😝

豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)
極力推薦✨
好高質,有2層自家製豬柳,完全唔油膩!
麵包都好高質,焗得表面微脆,整體配搭好夾,好好味👍🏻

碧士文 (東利商業大廈) (上環)
上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-06-10 8 瀏覽
上環新開呢間專食豬嘅專門店🐷同朋友去食晚飯 真係有啲驚喜💕💕💕佢有套餐可以叫一個飯+1個小食重跟飲品😍平均每個餐大概$100左右 都幾抵食😳我哋叫咗避風塘豬扒飯(加咗$10煎熟蛋)同埋芝士焗蘋果豬扒飯🥳首先要大讚避風塘豬扒飯 豬扒好鬆軟,而且幾厚肉😚 加上避風塘口味 辣辣地 好香口🥰🥰 而芝士焗蘋果豬扒飯 焗飯都好好食 而且啲汁撈飯一流☺️不過個人嚟講會推介避風塘口味多啲 因為我鍾意食香口嘢😙😙😙小食方面,叫咗豬肉丸同埋薯條🍟豬肉丸都有驚喜喎😋外皮香脆 入面就好多肉汁🥰🥰🥰另外餐廳職員嘅態度都好友善👍🏻❤️加上餐廳性價比好高😚😚所以都幾推介呢間餐廳❤️❤️

2023-06-10 6 瀏覽
同朋友經過上環,見到呢間新開張店舖好得意,主打豬肉製品~ 決定入去試吓!佢有三個套餐 ,可以選擇飯類或者漢堡,再配上飲品 同小食 ,加埋都係90幾蚊,一於就叫兩個餐試下!Mission A : 越式咖喱豬扒飯+ 特務濃湯 + 椰青水咖喱濃香,應該落咗不少椰汁🥥,配上厚切豬扒 ,非常好下飯!特務濃湯係南瓜湯,非常濃厚,飲落去南瓜鮮味滲出 飲完都飽咗一半🤪🤪 椰青水~夏日炎炎解渴良品 我朋友叫咗Mission C : 豬榴彈🍔+ 薯條 + 伯爵港式奶茶呢度啲包裝好精美,漢堡大大個 豬榴彈係手打雙層豬柳芝士漢堡 ,漢堡入邊除咗有軟熟嘅豬柳 仲有蕃茄🍅蔬菜🌱平衡一下 再加上鬆軟嘅麵包 非常好吃 薯條🍟熱辣辣 厚切 😊伯爵港式奶茶 茶味香濃,飲落去好舒服好幼滑❤️

咖喱濃香,應該落咗不少椰汁🥥,配上厚切豬扒 ,非常好下飯!

椰青水~夏日炎炎解渴良品

呢度啲包裝好精美,漢堡大大個

薯條🍟熱辣辣 厚切 😊

伯爵港式奶茶 茶味香濃,飲落去好舒服好幼滑❤️

2023-06-10 5 瀏覽
上環呢間特務主題餐廳,除咗特務組織裝潢係一大賣點外,全部都係豬嘅「全豬宴」亦係特色所在。未到步遠遠已經聞到陣陣燒肉嘅香味。套餐包括小食、主食及飲品。小食的份量非常大,三大個如乒乓球大嘅肉丸,除咗加入芫荽和香茅令香味更豐富外、手打肉丸嘅肉質亦特別彈牙,仲可以自選不同醬料。今次配搭左個黑松露山葵醬,好味!另一款小食係佢哋自家製嘅薯蓉,入口creamy,配埋濃濃嘅肉汁,朋友近乎光速完成兩大球薯蓉。而主「任務」包括招牌威士忌BBQ豬扒飯同豬榴彈。除咗主食名字有趣外,兩個主食都相當美味。威士忌BBQ豬扒肉香惹味;豬榴彈(手打雙層豬柳芝士漢堡)的兩大塊真正手打豬柳,無與倫比。邊食邊聽住廚房有節奏地拍打著豬肉的聲音,感覺份外真材實料。唔食牛同極好豬嘅同好們,仲唔快啲嚟接受「任務」?!

唔食牛同極好豬嘅同好們,仲唔快啲嚟接受「任務」?!
2023-06-10 18 瀏覽
夜晚要去上環做野,所以就喺附近搵個地方食個飯啦!上環區晚上嘅街道都比較安靜,但完全無阻餐廳嘅人來人往!入到去,發現呢間餐廳係市面上比較少見嘅豬肉專門店,仲有特務做主題,令人印象深刻!▪️Combo Mission B🌿芝士蘋果焗豬扒飯平時喺街一定有食過焗豬扒飯,但呢間係有令我覺得驚喜,蘋果口感清爽,豬扒厚實但唔會好韌,兩者配合起來剛好平衡左油膩感!酸甜嘅味道好開胃😍鍾意佢豬扒已切件,方便食用👍🏻🌿手打豬肉丸豬肉丸大大粒,味道濃郁,咬落去啖啖肉🤩但食多兩粒後的確有d膩!▪️Combo Mission C🌿豬扒多士個人好欣賞呢款,麵包本身甜甜地,豬扒嘅口感偏向爽口,有d似豬頸肉嘅口感,食落有點微辣,加上清新嘅生菜,整體味道層次十分豐富😊如果多士可以再脆口d就更完美喇🥰🌿薯條使用粗薯條款式,食落香脆👍🏻飲品方面選擇唔算多,最想飲嘅奶茶已經賣哂🥲所以揀左Jasmine Tea & 椰青水消消滯啦😝

▪️Combo Mission B

🌿芝士蘋果焗豬扒飯

鍾意佢豬扒已切件,方便食用👍🏻

🌿手打豬肉丸

▪️Combo Mission C

🌿豬扒多士

🌿薯條

使用粗薯條款式,食落香脆👍🏻

2023-06-07
2023-06-10 11 瀏覽
係返工附近見到呢間新開🆕餐廳餐廳裝修設計除咗有豬🐽嘅擺設,仲有做特務嘅裝備,好似餐牌📋咁我地叫餐就好似做任務咁,好有趣😆😆⭐️ 避風塘豬扒飯配手打豬肉丸🧆、烏龍茶第一次食避風塘豬扒,味道好香濃,加埋炸蒜正😋😋仲帶點辣🌶️手打豬肉丸點埋個醬好好食👍🏻👍🏻⭐️豬扒多士配自家製薯蓉🥔肉汁、Hot Latte☕️多士好似法式多士咁,沾了蛋漿,所以有點甜甜嘅味道😌除了豬扒,仲有生菜🥬蕃茄🍅平衡返個味道
係返工附近見到呢間新開🆕餐廳

⭐️ 避風塘豬扒飯配手打豬肉丸🧆、烏龍茶

避風塘豬扒飯、手打豬肉丸
Hot Latte、烏龍茶

⭐️豬扒多士配自家製薯蓉🥔肉汁、Hot Latte☕️

豬扒多士、自家製薯蓉
避風塘豬扒飯、手打豬肉丸
Hot Latte、烏龍茶
豬扒多士、自家製薯蓉
  • 自家製薯蓉
  • 避風塘豬扒飯
今日放工同男朋友係上環附近搵野食,無意中見到呢間專門食豬扒豬柳既pigsman,覺得餐牌d才是好特別,一試超有驚喜🥰😋🔸避風塘豬扒飯配薯條+黑松露山葵+伯爵奶茶避風塘豬扒飯超級香,離遠已經聞到避風塘炸蒜既香味。豬扒滑嫩多汁,顛覆我對豬扒嘅印象,一啖豬扒一啖飯,超級滿足。🔹豬柳彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)配薯條+烏龍茶我敢講呢個豬柳漢堡世界級好食,豬柳肉汁豐富,鮮嫩多汁,配合埋芝士漢堡,好食到飛起。薯條即叫即炸,我中意呢種厚切薯條,比較有口感。💜呢個除左豬肉,個伯爵奶茶都係世界級,超香滑,有茶香,不會甜到膩,一定要試!!#hkfoodie #hkgirl #pigsman #porklover#swfood #sheungwanfood #takeaway#zoeinsheungwan

🔸避風塘豬扒飯配薯條+黑松露山葵+伯爵奶茶

🔹豬柳彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)配薯條+烏龍茶

#zoeinsheungwan

2023-05-31
  • 避風塘豬排飯
  • 雙層豬漢堡
2023-06-09 8 瀏覽
特務風的pigsman豬扒便當店由銅鑼灣開到去上環啦 Combo Mission Set。Agent Green 特務G 蔥油豬扒飯配煎蛋 ($92)    + 小食:手打豬肉丸     + 水/汽水↪️ 賣相感覺好高級的便當盒,上面有八塊 切件厚豬扒,豬扒有香茅的香氣,煎得焦香,配上港式風味的蔥汁酒非常惹味,白飯配上嫩滑煎蛋的蛋汁滋味滿滿。小食手打豬肉丸好大粒,外層煎得香口,內層juicy,有趣嘅係肉丸有陣山竹牛肉味🤣 。Agent Red 特務R 芝士蘋果焗豬扒飯 ($102)    + 小食:自家製薯蓉配肉汁    + 水/ 汽水↪️ 同樣有香茅味的豬扒,焗飯配上蕃茄醬,酸酸甜甜好開胃,再加上香甜的蘋片,感覺較清爽。小食的薯蓉幼滑,亦加入了薯粒增加口感。個飯初時睇會覺得份量好細,但唔可以睇少佢,係會食飽,食完覺得勁full。
特務風的pigsman豬扒便當店由銅鑼灣開到去上環啦

Combo Mission Set
    + 小食:手打豬肉丸
    + 水/汽水

+ 小食:自家製薯蓉配肉汁
    + 水/ 汽水

2023-06-09 5 瀏覽
餐廳係上環蘇杭街一間商業大廈內,餐廳裝修設計以英國懷舊復古深色為主調,餐廳牆身掛左很多英國電影特務007嘅道具擺設裝飾,仲有三隻金色飛天豬掛係另外一边牆身,裝修真係好特別。手打豬肉丸好大粒的豬肉丸口感香濃兼弹牙,啖啖肉,點埋D醬汁更惹味。招牌威士忌bbq豬扒飯招牌威士忌bbq豬扒飯酒味不覺,香濃的bbq醬汁,酸酸地,甜甜地,厚切豬扒好有口感。芝士蘋果焗豬扒飯厚切豬扒,蘋果醬和芝士鋪滿整個飯盒,酸酸甜甜的蘋果醬帶有芝士味的豬扒,非常醒胃。蔥油豬扒飯配煎蛋打開飯盒已聞到香蔥嘅味道,係我至愛嘅味道,豬扒厚身再配埋太陽蛋,整個飯盒非常豐富。

手打豬肉丸
好大粒的豬肉丸口感香濃兼弹牙,啖啖肉,點埋D醬汁更惹味。

招牌威士忌bbq豬扒飯

芝士蘋果焗豬扒飯

蔥油豬扒飯配煎蛋

外賣自取
2023-06-09 8 瀏覽
之前-直想試這-家在銅鑼灣的店,見到他的豬扒好似不錯,知道他們在上環開了另一間,今日中午決定去上環店試吓、叫了-個92 元套餐,包括越式咖哩豬扒飯,內丸加氣水,自己手機落單,大概十分鐘就到、豬扒是厚切,但個人覺得肉太硬、咖哩汁沒有什麼特別、反而是小食三粒肉丸非常juicy, 內裏肉汁豐富,這個小食值得推介。可能個人口味問題,豬扒飯沒什麼特別,小食肉丸勝過豬扒
2023-06-09 10 瀏覽
一間裝修好特別的豬餐廳 而豬特務做主題用左啡色木既設計門口仲有個打卡位我地兩個人揀左望街坐既位置落單掃QR Code見到餐牌好有心思用左Mission設計即刻覺得自己好似特工帶小朋友黎一流我地兩個人叫左兩個Combo MissionA餐+C餐 $92+22蚊轉左Earl galy milk tea(支裝)🍔豬柳彈 (手打雙層豬柳芝士漢堡)豬肉好彈牙 手打係唔同d 兩層豬柳口感好好 包焗得香脆🍚招牌威士忌BBQ豬扒飯汁可以分開上 揀左小飯 豬扒有咬口🐖手打豬肉丸好似食梗牛肉丸甘 超大粒🤤🍟薯條配黑松露醬份量好多
一間裝修好特別的豬餐廳 而豬特務做主題

即刻覺得自己好似特工

帶小朋友黎一流
我地兩個人叫左兩個Combo Mission
A餐+C餐 $92
+22蚊轉左Earl galy milk tea(支裝)

🍔豬柳彈 (手打雙層豬柳芝士漢堡)
豬肉好彈牙 手打係唔同d

份量好多

2023-06-03
  • 豬榴彈
  • 手打豬肉丸
🤍上環·Pigsman🤍之前已經食過銅鑼灣總店 今次嚟到上環同總店一樣嘅英倫風格💁🏻‍♀️🔥比總店大少少 可以有個櫥窗位置食野外面望入去都極富美感🌿牆上依然有3隻金色豬仔🐷特務陪食飯以特工為主題配搭墨綠色/金色/黑色 超有特色又有型 打卡able😎😎至於食物就係中西fusionMenu啲餐點名都好特別😱🤭主食可以揀飯🍚或漢堡🍔/多士除此之外豬扒多士/豬扒薯條🍟等小食就有薯條/燒汁薯蓉/手打肉丸/濃湯等😆同朋友叫咗2個Combo Mission 價錢已包主食+小食+飲品再另加咗個Side Mission✌🏻✌🏻Mission A ($92):🌈蔥油豬扒飯配煎蛋+手打豬肉丸+熱茶一上枱已經用黑色長方外賣盒包裝精美又夠型 同特務主題更加match👍🏻😆厚切豬扒靚靚仔仔 舊舊差不多大小煎至微焦香噴噴 肥瘦均勻👍🏻見佢每件都有2cm 厚 但咬下去口感平衡肉質厚實又帶有軟腍 真係忍唔住係咁食🤤略帶香茅香嘅豬扒配蔥油更加惹味如果店舖自家調配到同豬扒配合更好💁🏻‍♀️😌白飯可以熟少少 煎蛋perfect 係我想要🩷小食揀咗手打豬肉丸 超超超大粒又厚實經半煎炸至外層微微焦脆👍🏻一咬落去爆多汁 但又保留到豬肉
🤍上環·Pigsman🤍

炸豬排條份量好 炸到幾乾
食落脆脆地仲有少少肉汁🤩🤩

2023-05-30
  • 手打豬肉丸
電影迷應該唔難辨認到,呢間上環嘅豬扒店嘅店名正正係向電影kingsman作致敬。店內裝潢亦以特務為主題,有槍具、長傘、皮具等特務嘅配件,猶如置身電影場景。𖦹 任務A: 特務J招牌威士忌BBQ豬扒飯+特務濃湯+椰子水 $92豬扒巧彈牙,完全唔乾,招牌威士忌汁更顯豬扒嘅肉香。飯盒望落幾細但塞得勁滿,夠飽的。是日特務濃湯為雜菜湯,蕃茄味濃郁,有勁多蔬菜,超足料。𖦹 任務B: 特務R芝士蘋果焗豬扒飯+手打豬肉丸+椰子水 $102豬扒食落咬口十足,醬汁蕃茄味濃郁,配上蘋果、蛋絲、菠蘿、洋蔥,正好平衡返heavy嘅芝士,所以完全唔覺得膩。手打豬肉丸成粒兵兵波咁大,食落似鯪魚球,口感不俗。

2023-06-07
  • 芝士蘋果焗豬扒飯