2004-04-12 19 瀏覽
2個人去~~~ 叫左3樣甜品:1) 芝麻+ 合桃楜幾好食~~ 好滑又唔算太甜~~ 而且都幾杰~~~我就覺得杰D先似係糊架嘛~~~ =)合桃比芝麻香D2) 西瓜撈=西瓜刨冰呢個就麻麻啦~~D冰太太太太太.......硬~ 好似唔識融咁= = ~~~糖水太甜~~~~如果D冰融得快D會好D3) 朱古力燉奶好滑好有朱古力味都幾好食~~~~不過最頂D朱古力(topping)就鞋左少少~ 同D燉奶唔係好夾我下次想去試腰果糊=)
2個人去~~~ 叫左3樣甜品:
1) 芝麻+ 合桃楜
合桃比芝麻香D
2) 西瓜撈=西瓜刨冰
3) 朱古力燉奶
我下次想去試腰果糊=)
其實都唔係第一次食.但今次真係好唔掂.芒果撈--又叫芒果刨冰.但d冰完全唔係刨冰.只係一坐又硬又死實實的冰山.我地兩三個人幾隻叉都整唔開個冰山.眼見好多人都食唔晒坐冰山.但係d料同糖水又勁甜.如果d冰可以溶到就剛剛好.但係我地到食完佢都未溶晒.希望佢地可以改良下.杏仁糊+西米露---非常之"糊".太過"傑"啦.加多些奶或者椰汁會好食好多.
其實都唔係第一次食.但今次真係好唔掂.
2004-04-03 4 瀏覽
我今日跟朋友本想到分店食但他們異口同聲說要回正店..說正店好食d而上星期我都有去分店食過.發覺我最愛的朱古力燉奶..是有d過火.故行遠d回正店食.而分店就送了張優惠印花咭比我..食夠$30有印花一個.有了一定數量印花,就可換不同價錢甜品...幾好玩..我已夠印花換綠豆沙了~~^^
我今日跟朋友本想到分店食
但他們異口同聲說要回正店..說正店好食d
而上星期我都有去分店食過.
發覺我最愛的朱古力燉奶..是有d過火.
故行遠d回正店食.
而分店就送了張優惠印花咭比我..
食夠$30有印花一個.
2004-04-02 9 瀏覽
開了分店,地方大了,一入去覺得好少人,同正店的墟程度有著天壤之別。試完後才佑火甚麼會這樣,因為分店的甜品,是欠了點甚麼似的,人覺得較淡。我想這是不可能,因為應該是在正店製作後直接運送過去,可能真係因為情意結啊!
2004-04-02 7 瀏覽
2004-04-02 5 瀏覽
$16新出品,不過都有一段日子.尋日先有機會試.不過覺得一般.有d似粟米羹.唔太建議大家試.都係食芝麻糊好d.
新出品,不過都有一段日子.尋日先有機會試.
不過覺得一般.有d似粟米羹.
唔太建議大家試.都係食芝麻糊好d.
2004-03-22 7 瀏覽
開左間新店0係金星戲院隔離呀...唔..同一區開兩間,我就認為太多喇~
開左間新店0係金星戲院隔離呀...
唔..同一區開兩間,我就認為太多喇~
2004-03-22 8 瀏覽
我喜歡食甜品,又在旺角區工作,故時時到此食甜品,大約一星期來兩次...首選是朱古力燉奶,因十分香滑,(熱食比較滑,凍食比較香).其次是栗子胡糊,很滑^^做糊是有一手.要改進的..應是包冰類..增加多點佩搭會更好^^
首選是朱古力燉奶,因十分香滑,(熱食比較滑,凍食比較香).
其次是栗子胡糊,很滑^^做糊是有一手.
要改進的..應是包冰類..增加多點佩搭會更好^^
2004-03-13 1 瀏覽
我同我女朋友都算好鍾意食甜品加上個人對栗子一向都幾偏愛就係前幾日黎呢度諗住試下啦要左栗子糊$16 同桂花同心糕$18栗子糊d栗子味真係有呀不過好似變左甘果種栗子味... 之前聽人話呢間野d栗子糊好好食先黎食可能係甘岩一次唔好彩啦之後等左一陣桂花同心糕又黎啦賣相幾特別有d似水泡甘可惜食落淡而無味桂花香未還算有d 但唔係真係好突出d芒果食落無芒果味質地亦太過削... 總括黎講只可叫有特式但離好食好遠呢間野以前都算幾有名希望佢會改善下啦不過我就唔會再去啦去番松記好過
我同我女朋友都算好鍾意食甜品
加上個人對栗子一向都幾偏愛就係前幾日黎呢度諗住試下啦
要左栗子糊$16 同桂花同心糕$18
呢間野以前都算幾有名希望佢會改善下啦
不過我就唔會再去啦去番松記好過
2004-03-12 1 瀏覽
之前食過一次,因為有個朋友仔推介佢既朱古力燉奶。味道都幾好,幾滑,不過太甜,我好鍾意食甜野都覺得過甜,之後成日想去,但次次行過都見到一大堆人等位,想試下佢其他野都冇機會
之前食過一次,因為有個朋友仔推介佢既朱古力燉奶。
2004-02-20 7 瀏覽
真係好食到不得了~~未試過咁滑既芝麻糊囉~~呢間野好出名~d fd帶我去啦~~一啖放落口之後~真係叫左出黎~因為滑得好緊要~同埋我叫左碗熱既花生+芝麻糊~~兩者混埋好好味~~^^真係值得一試呀~~
真係好食到不得了~~未試過咁滑既芝麻糊囉~~
同埋我叫左碗熱既花生+芝麻糊~~兩者混埋好好味~~^^
真係值得一試呀~~
2004-02-09 8 瀏覽
今次叫了楊枝金露+芝麻糊+桂花同心糕芝麻糊依然夠濃夠滑,不愧為招牌貨,好穩陣同心糕睇彩數,今次幾好,凍!但欠左D桂花味~友人吃的楊枝金露幾好, 夠凍, Good !想好食有時要睇彩數, 好多好多人食到「開巷」的話就可能下降少少了.....而家係旺角想食甜品都會黎呢度架喇,唔通食大良X記果D開粉糊仔咩~
今次叫了楊枝金露+芝麻糊+桂花同心糕
芝麻糊依然夠濃夠滑,不愧為招牌貨,好穩陣
同心糕睇彩數,今次幾好,凍!但欠左D桂花味~
友人吃的楊枝金露幾好, 夠凍, Good !
而家係旺角想食甜品都會黎呢度架喇,
唔通食大良X記果D開粉糊仔咩~
(非會員)
2004-02-02 2 瀏覽
我平均一個月都起碼黎一次架~~糖水舖開到一地都係,石磨坊真係最有誠意既其中一間,d 野特別得黎係幾好食,唔係亂咁黎,雪白甜如筒同桂花同心糕好正,朱古力燉奶好好味呀,夏天一定要食刨冰,d 汁好好味,呢度有紅豆蓉既食品一定好味,糊就唔駛講好食啦,仲係服務都幾好,次次同朋友都食得開心,正呀!
2004-01-30 5 瀏覽
I like it!<br />即使買外賣返屋企叮返佢黎食都依舊咁正
I like it!<br />
即使買外賣返屋企叮返佢黎食都依舊咁正
2004-01-22 13 瀏覽
佢d栗子糊好鬼正ga栗子味非常濃郁, 可以一試!!!!
佢d栗子糊好鬼正ga
栗子味非常濃郁, 可以一試!!!!