2022-08-31 80 瀏覽
之前食過相馬打邊爐,一直令我念念不忘,因為真係好抵食呀。😋晚市120分鐘任飲任食,而且食物質素都非常高,全部都好新鮮,值得我認真寫返篇食評俾佢哋!今次我又嗌左個清湯,依然keep到個水準,佢哋嘅清湯都清新好夠味,唔會淡茂茂😉 一定會嗌既係美國特選牛肩胛,牛肉嘅顏色較深,牛味頗濃,肉質嫩滑,入口即溶,配埋個清湯口感真係好好,百吃不厭😋😋我仲嗌左串燒拼盤,呢度既串燒全部都係即叫即做,夠晒新鮮,全部都好好味😋特別想介紹嘅係免治雞肉棒,雞肉唔會鞋口好嫩滑多汁,豚肉村,口感豐富,大頭蝦,好大隻燒得脆卜卜,爽口彈牙,好有鮮味果然無令我失望,Keep到水準,會不斷想黎食既一間火鍋店❤️

2022-08-30 159 瀏覽
今日係朋友生日,本身好中意去日本既我地,因為疫情關係冇得飛,所以一約出嚟食飯一定係食日本野,今次我就揀咗位於西環西營盤嘅相馬日式火鍋店,呢間啲人氣都唔錯,見到上網好多好評,一於試試😉😉我哋兩個都係好鍾意食辣嘅人,所以即刻就點左個中華辣湯,夠晒惹味🤤個湯底上到枱面,我哋已經聞到好濃郁既香辣味,成個湯底呈紅色,十分足料👍呢度既美國特選牛肩胛必叫,厚薄適中,放入中華辣湯底10秒夾出黎,非常好味。肉味濃而又嫩滑juicy,滋味十足😋食到停唔到好不得不提佢地呢間既雞翼做得好出色,超多唔同口味選擇,滿足唔同人嘅需求🤤 鍾意食雞翼嘅一定要試下😉最推介嘅就係芝士雞翼,真係好少地方可以食到,香濃嘅芝士味,配埋香脆雞翼,簡直係一流👍👍總括嚟講,咁嘅價錢可以食到咁多嘢食,真係超級抵👍

總括嚟講,咁嘅價錢可以食到咁多嘢食,真係超級抵👍
2022-08-30 64 瀏覽
今個周末同男朋友去咗位於西環西營盤嘅相馬食放題,因為我哋已經好耐冇食放題喇!一去到已經見到門口好多人喇,因為book咗位所以都唔需要等,入到去見到環境好闊落,而且燈光以吊燈形式裝置,光猛得黎好有氣氛🥰非常適合同朋友聚會因為我哋兩個都食得辣所以就叫咗,中華辣湯,一上枱已經聞到好濃郁嘅湯底,辣度啱啱好,好開胃。🐮美國特選牛肩胛,脂肪雪花較少,配埋中華辣湯,非常惹味,肉味夠濃😋😋呢個真係要試,食到停唔到口,簡直係味覺享受😎🐔免治雞肉棒,雞肉燒得好香脆,咬落去啖啖肉冇骨,好味。來回拎左三四次😋真係估唔到呢個價錢都食到咁高質進口牛肩胛,仲有無限飲品及雪糕,真係好抵食😋必有下次

2022-08-29 54 瀏覽
今日同朋友們行完山,順便去附近行下街,行完山大家都好肚餓,見到呢間日式火鍋放題,店舖企理乾淨好闊落,所以我地好快就決定入去,諗住食番餐飽既🤭我地嗌咗日本鹿兒島黑豚肉,豚肉肥瘦分布幾好,放係湯底碌一碌夾上來食得👍除咗口感濃,仲有勁豐富咬口,果然係高質食材😋呢間嘅炸物真係好出色,鍾意食炸物嘅一定一定要試❗️呢度嘅雞翼款式選擇多,有蒜蓉牛油雞翼,芝士雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,土匪雞翼,水牛城雞翼,麻辣雞翼雞,唔同味道嘅雞翼都有,任君選擇,啱晒鍾意試新野嘅我🤤超級滿足😍芝士雞翼係我第一次食,厚厚的芝士鋪係雞翼上邊,咬落去外脆內軟,而且有好香濃嘅芝士味,口感好特別,而且雞翼同芝士都好夾,好惹味😋😋 值得一讚嘅係,店舖設一人一鍋打邊爐,真係乾淨衛生。超級推薦👍👍

2022-08-29 46 瀏覽
好耐冇出動啊,今日難得同細妹👩‍❤️‍👩一齊放假,決定出西營盤血拼和揾好嘢食🍴,想食得瘋狂又滿足,我哋一致決定食相馬打邊爐呢度環境算大,而且有好多卡位,坐得舒服😌呢度嘅食材全部都分曬類,企理乾淨,睇得出餐廳用心製造👍任食自助火鍋,肉類無限供應,保證新鮮同品質!🐮美國特選牛肩胛,呢個牛肩胛係日本進口,鮮嫩冇根重牛味,配埋個泡菜湯底味,味道非常夾好食🤤呢度嘅雞翼超多唔同種類嘅味道,我揀左蒜蓉牛油雞翼,蒜蓉好香加入牛油味,夠哂香脆惹味。鍾意食雞翼嘅一定要試😍😍仲有串燒拼盤,豚肉村,肉質飽滿非美,咬落去好juicy,好軟腍,好滋味😚如果大家經過附近,非常推薦大家黎試下!

如果大家經過附近,非常推薦大家黎試下!
2022-08-25 112 瀏覽
前幾日老公生日,想帶佢食餐好嘅慶祝,於是上網Search呢間人氣唔錯嘅火鍋店。即刻book咗呢間試下😌環境方面相當舒服,除咗地方大之外,仲有掛住金光閃閃的吊燈好有feel,空間感十足😍呢度啲嘢任飲任食,全部都係新鮮供應,更加唔少得係美國特選牛肩胛,呢個牛肩胛油脂較少,肉質好嫩囗,而且牛味好濃🐮啱晒老公食食肉獸😬而且仲叫咗日本鹿兒島黑豚肉,黑豚肉每一片都切得好薄,擺落湯淥10秒已經好快食得,好嫩滑,老公食唔停口😋😋😋我自己就比炸物吸引,呢度有唔同種類嘅雞翼選擇😍😍,超鍾意食雞翼嘅我,每一款雞翼都超好味,食咗好多,無諗過呢度有土匪雞翼食,炸得好香脆,入邊啲肉質都係好嫩,唔會鞋颯颯,好惹味😉今餐同老公都食得好滿足,老公仲話下次會再嚟

今餐同老公都食得好滿足,老公仲話下次會再嚟
2022-08-25 73 瀏覽
約咗閨蜜👭因為好耐都冇一齊食飯,所以我哋約咗今餐一定要食打邊爐,可以盡興咁樣食到飽為止😆我哋就揀咗呢間任飲任食嘅日式火鍋店,呢度有任食海鮮🦞肉類,仲有即叫即做雞翼串燒炸物,全部食材都好新鮮,好吸引。我哋揀咗泡菜湯,一上枱已經聞到好大浸嘅泡菜味。湯底濃郁,果然足料。加上美國特選牛肩胛,一齊食,好夾👍牛肩胛油花較少,碌完夾上嚟肉質軟腍,而且牛味好香,好食再來日本鹿兒島黑豚肉,雪花分布得好好,肉質非常嫩,入口即溶。只係放咗湯10秒剛剛好,已經encore左幾次😍整體來講呢間嘢食都好高質,全部嘢食都好新鮮,閨蜜讚不絕口,下次會帶埋屋企人過嚟食☺️

2022-08-24 75 瀏覽
今日冇嘢做,所以同男朋友行吓街,然後行行吓就行咗去西環附近,然之後喺OpenRice入邊見到呢間餐廳,見到好評都幾多,所以就過嚟呢度食飯啦。☺️呢度好得意過到嚟嘅時候要行樓梯上去,但係行到樓梯上去嘅時候見到個環境都好大,坐得好舒服。坐低一陣之後啲嘢食就好快到啦等我哋介紹嘢食先首先呢度嘅野全部都可以任叫嘅,我叫咗好多唔同種類既,不過我特別想講嘅就係呢個大頭蝦,呢個大頭蝦真係好大隻,仲要燒得非常之香口,🤤真係好好食我都連續叫咗兩次👍呢個雞俾肉係好嫩滑嘅口感,擺落火鍋入邊淥一淥見佢變咗顏色就可以食,真係好好味😋估唔到任食火鍋都可以有咁高質素嘅牛肩胛,呢個牛肩胛真係非常之重牛嘅味道,鍾意食牛嘅一定要食呢一個。任食放題來講呢度嘅嘢都幾多樣性同埋都保持到高質素嘅,好彩今日有睇吓好評決定過嚟呢度食飯。

坐低一陣之後啲嘢食就好快到啦等我哋介紹嘢食先

2022-08-24 63 瀏覽
放假同朋友仔去西環做瑜伽,順便夜晚喺附近食好西。我哋就搵咗一間日式火鍋放題,啱晒做完運動肚餓到飛起嘅我哋呀🤣因為我真係好鍾意食火鍋,所以我就揀咗呢間相馬☺️過到嚟呢度環境真係好靚,我見到個樓底好高,所以我哋坐落去嘅時候都好舒服。坐低咗一陣之後好快就有人過嚟serve我哋,呢度嘅服務態度真係值得讚。首先一定要講嘅就梗係海鮮拼盤啦,呢度有日本帶子 ,呢個日本帶子真係好新鮮肉質爽,之後就係我最鍾意食嘅廣島蠔🦪呢度既蠔都係大大隻,而且係好鮮甜嘅。 仲有個虎蝦都係好大隻好好食,任食來講呢個價錢真係超級正😋😋而且仲要呢度嘅肉都係好好食同埋好大份,我同我朋友食咗四轉都飽晒啦,呢度係一定食得飽🤤所以下次肚餓嘅時候都會過嚟呢度食嘢。

2022-08-23 62 瀏覽
行街見到一間幾抵食嘅火鍋店,我記得之前好似都有人介紹過。餐牌有好多湯底可以揀,嘢食都係任加,啱晒大胃王嚟食。😙我哋揀咗豬骨湯底,用豬骨熬成的湯水不但鮮甜美味,更含豐富的營養,試問邊個唔鍾意營養又滋潤的豬骨湯呢~😚聽老闆講仲可以清熱袪濕、潤肺止咳。😍第一個試嘅就係海鮮拼盤,有日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺。種類勁多,樣樣都咁好食。🥳上菜上得好快,愛食海鮮嘅朋友一定唔可以唔嗌呢個。😉食物林林總總,未食就已經feel到好興奮。🥰之後食咗雞翼,有蒜蓉牛油雞翼,芝士雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,土匪雞翼,水牛城雞翼,麻辣雞翼。雞翼煮法五花八門,口味千變萬化。單骨雞翼更入味,食嘅時候都好方便🤤。雞翼嘅鹽香恰到好處,十分下飯。😋得閒就要俾自己食一餐好嘅,既可以放鬆身心,又可以大快朵頤。呢度環境整潔乾淨,店員好有禮貌🥰,無論係味道、環境、服務定係衛生都好高水準😘。

2022-08-22 51 瀏覽
心心念念想食火鍋,見到網上推介呢一間,行完街好肚餓就去咗食放題打邊爐。入到去坐低位置好舒服,服務員即刻拎咗幾杯水過嚟,問我哋想要嗌乜嘢,服務態度好好😆。我哋嗌左一個蕃茄湯底,蕃茄健康,味道百搭。湯底有茄肉,少少稠又掛到湯,天然嘅酸甜味真係當湯飲都得。😁之前睇相就覺得好吸引嘅美國特選牛肩胛同日本鹿兒島黑豚肉今次都order咗。涮完食落口啲牛係勁新鮮!入口即溶、肉質鮮嫩、油脂分佈均勻。🥰豚肉就好薄,肉味香濃。😚滾耐左都唔會老。😋食埋肉之後仲嗌左海鮮🦞,海鮮拼盤包曬日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺。食材新鮮採購,惹味非常,絕對一試難忘。想嘗盡各式海鮮美味嘅人一定唔可以錯過。😚豐富大氣的海鮮拼盤,各種海鮮和配菜都有著不同的味道,但是又都很融合。🤪呢間選擇幾多,坐位舒適。無論係牛定係海鮮都係高水平。同埋服務好好,職員都好Nice。😊性價比超高嘅專門火鍋店😝。

2022-08-22 37 瀏覽
見到上網好推介呢一間,約咗朋友一齊食,果然係名不虛傳。😝一入到去已經見到坐滿人,不停有人出嚟拎嘢食。😚我哋坐埋去就嗌左中華辣湯做湯底,食到辣一辣! 再點辣椒豉油超重口味😂,呢啲先係打邊爐嘅精髓。無論天氣冷或熱,呢個湯底都好適合,好味之餘仲可以開胃醒胃。😋見到出面好大個自助醬料bar,大家根據自己口味打豉油。😋講返食物先。我哋覺得串燒拼盤有好大驚喜,好味又有特色,分量足,價格合理。🤪色都唔同口味之餘食材都好新鮮。😍香噴噴的大漠風味牛肉串,居然沒有焦味,火候控制得好好。 😙唔怪得知好多人都特登過嚟食,一次食晒唔同風味,一啲都唔驚食唔飽,啱晒同班friend一齊開心share。😜食住咁好味嘅美食、見好耐冇見嘅朋友真係好開心🥳!

2022-08-19 65 瀏覽
放學咁啱經過呢間火鍋店,同同學一齊入咗去食咗個dinner, 嘢食嘢飲任取,唔使好似平時咁樣睇住荷包。🙈一嚟就試咗日本鹿兒島黑豚肉,好有誠意,每一塊肉都大大片。😉第一次吃到這麼軟嫩、沒有腥味嘅豚肉,物超所值。🤤見到隔離枱係咁refill🙈。未夠飽加咗串燒拼盤,燒魚餅,免治雞肉棒,金菇肥牛卷,豚肉村,燒粟米,翠玉瓜,大頭蝦各有風味。👍🏻上到嚟比想像中豐富,好適合同朋友share。🙈每款材炓都新鮮、燒得啱啱好。😉最後以雞翼作為收尾,煎、煮、炆、炸、焗都有,喺度可以食到雞翼放題。🔥蜜糖配雞翼,雞翼會多汁嫩滑。蒜蓉牛油雞翼見到都想流口水。雞翼脆卜卜,加上香噴噴的蒜蓉牛油😍呢間店俾人嘅感覺係好用心,希望食客食得開心🥳,真心推介大家如果想食放題可以嚟呢間,保證唔會令你失望。💪🏻

2022-08-19 76 瀏覽
收工同同事去食好西,見到一間放題火鍋店,好多人排緊隊,心諗味道應該都唔錯,😆都排咗一陣就入咗去。嗌咗個清湯湯底,飲落去好開胃,胃口大開。😋清爽又層次飽滿,好適合夏天喝的一碗湯,用嚟煮海鮮就一流。😄為咗飲食均衡去咗蔬菜櫃拎咗好多時令蔬菜,食落去好新鮮,吸滿曬啲湯汁。我哋就拎咗好多生菜,生菜味道清爽,菜質易熟。☺️除此之外嗌咗個海鮮拼盤,有曬日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺。平時食海鮮動輒要過千元埋單,令大家點菜時都唔敢叫太多,慳住慳住,呢度簡直係抵到爆!😙海鮮好惹味,肉質有咬口之餘,味道非常鮮甜。😄總括嚟講,呢間店帶俾我好驚喜嘅感覺,好多嘢都好好食,同屋企人喺度食吓嘢傾吓計真係好開心🥳!

2022-08-18 49 瀏覽
就嚟放暑假同阿媽去食火鍋慶祝,點知一試就鐘意咗個味道。☺️想食幾多拎幾多,應有盡有。🤪位置舒坦,夜晚食飯有好多人,非常熱鬧。😚正話嗌咗蕃茄湯底同清湯。蕃茄湯色澤鮮明,喝起嚟係新鮮嘅蕃茄濃湯,味道清新,超好飲。🥰咁樣嘅湯底無論擺咩野食都好入味。🤩另外清湯都係必點熱門湯底,成品清澈,簡單好味,成個湯都香噴噴,入口清甜。😍至於肉類我哋嗌咗美國特選牛肩胛,肉質有嚼勁,香氣重,涮落清湯入面令人食指大動。😚望落有豐富的大理石花紋脂肪,滑嫩又多肉汁。😆另外大家可以嗌埋日本鹿兒島黑豚肉,一點都吾油膩,食落去好清爽。😊鹿兒島直送,肉質偏甘甜,飽和脂肪較少。😁個胃仲有位剩,嗌埋炸物拼盤、雞翼同蝦多士。🥰先講炸物拼盤,所有食物炸得好香,麵衣香酥脆口。🤤卡滋卡滋,非常之酥脆。❤️至於雞翼就包括蒜蓉牛油雞翼,芝士雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,土匪雞翼,水牛城雞翼,麻辣雞翼,有七款口味選擇。👍🏻一擺上台就聞到好香雞翼味,每啖食落juicy,香脆可口。😆仲有蝦多士,酥脆又Q彈。😚大人細路都喜愛吃的小食,食過包你回味。🥰麵包香軟,蝦味濃郁,各方面都做得好好,值得稱讚。🤩店員服務態度好好,快手快腳,有咩需要即刻幫我哋搞掂。😁係

店員服務態度好好,快手快腳,有咩需要即刻幫我哋搞掂。😁係一次好滿足同深刻嘅體驗。😍