2022-08-19 76 瀏覽
收工同同事去食好西,見到一間放題火鍋店,好多人排緊隊,心諗味道應該都唔錯,😆都排咗一陣就入咗去。嗌咗個清湯湯底,飲落去好開胃,胃口大開。😋清爽又層次飽滿,好適合夏天喝的一碗湯,用嚟煮海鮮就一流。😄為咗飲食均衡去咗蔬菜櫃拎咗好多時令蔬菜,食落去好新鮮,吸滿曬啲湯汁。我哋就拎咗好多生菜,生菜味道清爽,菜質易熟。☺️除此之外嗌咗個海鮮拼盤,有曬日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺。平時食海鮮動輒要過千元埋單,令大家點菜時都唔敢叫太多,慳住慳住,呢度簡直係抵到爆!😙海鮮好惹味,肉質有咬口之餘,味道非常鮮甜。😄總括嚟講,呢間店帶俾我好驚喜嘅感覺,好多嘢都好好食,同屋企人喺度食吓嘢傾吓計真係好開心🥳!