餐廳: 盈館
資訊:

2024-01-09 192 瀏覽
今日一家人嚟旺角創興廣場呢間"盈館"嘅酒樓食晚飯,難得一家人出嚟食飯,今日就一於食好啲,食啲喺酒樓先會煮嘅食物。我覺得全部都好好味。招牌燒鵝皇🪿🪿🪿🪿🪿私房密椒豬肋骨🐖🐖🐖🐖🐖一口鮑魚燒賣🥟🥟🥟🥟🥟金華火腿雞燉翅🍲🍲🍲🍲🍲1️⃣招牌燒鵝皇燒鵝皇鵝味濃郁,皮脆肉嫩,燒鵝唔會太肥太油膩。顏色燒得非常靚,燒鵝髀一流,燒鵝皮甘香,一定要趁熱辣辣食!2️⃣私房蜜椒豬肋骨呢份炸密招豬肋骨炸得非常靚,金黃色望落去好香脆,簿簿嘅脆漿皮入邊包住件充滿肉汁嘅豬肋骨肉,一口咬落去有脆又甘香,仲用咗蜜糖和黑胡椒作調味,食落去甜甜地又大微微辣味,極之惹味。3️⃣一口鮑魚燒賣燒賣上面有隻小鮑魚,大大粒燒賣入邊包滿豬肉和鮮蝦,食落去啖啖肉又香又多汁,再加埋上面有一隻一口鮑魚,鮑魚炆得非常諗,好容易就咬到'配搭埋一齊味道滿分。我4️⃣金華火腿雞燉翅金華火腿雞燉翅啲味道真係👍🏻!先講下啲金華火腿,香味濃郁,有少少鹹,但係好出味,完全可以提升整體既湯底風味🍜。再來講下啲雞翅,燉到啖啖肉都滑嫩得黎唔會太化,肉質啱啱好,吮指回味😋。混合埋啲火腿嘅鹹香,啖啖都係驚喜。湯底係由雞同金華火腿慢慢熬制而成,每一啖湯都飲得出那種層次分明既滋味😌。你會
招牌燒鵝皇🪿🪿🪿🪿🪿
私房密椒豬肋骨🐖🐖🐖🐖🐖
一口鮑魚燒賣🥟🥟🥟🥟🥟
金華火腿雞燉翅🍲🍲🍲🍲🍲
1️⃣招牌燒鵝皇
2️⃣私房蜜椒豬肋骨
3️⃣一口鮑魚燒賣
我4️⃣金華火腿雞燉翅
湯底係由雞同金華火腿慢慢熬制而成,每一啖湯都飲得出那種層次分明既滋味😌。你會發現翅部位吸收咗好多湯底既精華,肉味與火腿既味道完美融合,嗰陣甘香四溢都會令人垂涎三尺🤤。
整體黎講,金華火腿雞燉翅係一道精緻滋補既好菜,特別適合同家人一齊享用👨‍👩‍👧,或者係有特別節慶時候招待貴賓。燉得入味又唔會太過,簡直係冬天暖笠笠既佳餚之選😊。每次食都會感受到滿滿既幸福同温暖🥰。
2024-01-09 103 瀏覽
盈館不但有經典的點心,更有許多創意點心,重點是消費平實,點心精緻,盈館開業以來口碑好,難怪平日午時都座無虛席,盈館也成為不少家族聚餐、朋友聚會的好去處。先來份香煎蠟味蘿蔔糕,香煎蠟味蘿蔔糕頗有厚度,外層煎到香酥,內裡軟綿,蘿蔔糕充滿臘腸和蝦米香氣,十分夠味,香煎臘味蘿蔔糕不用另外蘸醬吃已很美味。吃完鹹食之後,來個甜食也不錯,即炸大良脆鮮奶外表炸到金黃香脆,裡頭夾著軟滑的鮮奶,一口咬下即炸大良脆鮮奶,香醇的鮮奶與脆香的脆皮口感香味層層疊疊,甜而不膩口,嚐起來好不涮嘴。沉甸甸的肉鬆蔗糖馬拉糕上頭鋪著滿滿肉鬆,而且是肉感十足,吃得到肉絲纖維的肉鬆,馬拉糕鬆軟極致,嚼起來肉鬆鹹香與蔗糖甜美交錯,味美度更高,喜愛嚐肉鬆的應該愛不釋口這肉鬆蔗糖馬拉糕。XO醬菜苖餃每一顆內餡飽滿,純手工製作,大口嚼下XO醬菜苖餃,菜苗清新引出蝦仁的新鮮與細嫩彈性,菜苗跟蝦肉的甜味不斷釋出,XO醬很加分,超級提味,XO醬鹹鮮帶出蝦隻的海鮮味。手剁牛肉陳皮腸每天採用即製米漿,包覆果香濃重的果皮及手剁的嫩牛肉,上桌後再淋上甘甜不死鹹的醬油,手剁牛肉陳皮腸品嚐來滑溜有彈力,加上香嫩的手剁牛肉陳皮更是讓人欲罷不能。每次朋友去
每次朋友去盈館都必點一口鮑魚燒賣,一口鮑魚燒賣看上來厚實,完全不是魚目混珠的急凍燒賣,咬上來可以感受到完美的紮實肉感,以及飽嘴的肉汁,熱呼呼的放入口中,絕對是人生中必要的享受之一。
銀湖百花釀魚肚是我每次到酒樓都會尋找的點心,可惜並不是每間酒樓都有,幸而盈館有所供應。每一口銀湖百花釀魚肚咬嚼起來皆是豐盈的大海味,引人食慾,百花蝦肉的量比想象中的多,確實咬到魚肚的彈勁。
晶瑩鮮蝦餃個頭大,夠渾圓,外皮薄到透光,可以清楚地看到裡面盡是橘紅色的蝦仁,用料實在,無懈可擊。大口咬下晶瑩鮮蝦餃嚐得到完整的蝦隻,純粹的淡淡鮮蝦甘甜味,吃一口就愛上。
銀魚仔肉餅飯是朋友所點的,不誇張,一上桌朋友不一會吃光光。朋友說銀魚仔肉餅飯飯粒吸飽點點滴滴肉餅鮮汁和銀魚仔香鹹精髓,怎麼能抗拒如此魅力? 銀魚仔肉餅飯配料與飯比例恰好,香噴噴的,絕對是盈館必吃蒸飯。
通常我們吃到的湯鮮竹卷都是蒸為主,盈館的龍蝦湯鮮竹卷是用炸的,再淋上龍蝦湯,品味起來特別好吃。比起用蒸的我更愛用炸的,龍蝦湯鮮竹卷的腐竹沒有龍蝦湯軟掉,保有脆度,並適當地吸收龍蝦湯精華,吃得到肉鮮蝦甜。
豐料瑤柱珍珠雞荷葉一扒開香味四溢,荷葉香氣完全融入糯米飯中,內餡包入半肥半瘦的豬肉、冬菇、蝦米、瑤柱、鹹蛋黃等餡料,糯米飯蒸得軟硬適中,食材滋味融入其中,豐料瑤柱珍珠雞讓人意猶未盡。
2024-01-07 101 瀏覽
因為第二天要到旺角,所以早一個晩上,在OpenRice 網上預約了'超級方便!到咗中午一試,便order 了一些點心,如腸粉,义燒包,鳳爪,黑金流沙包煎薄餅,仲有特色點心拼盆…..最喜歡的是干蒸牛肉,好味…….

2024-01-07 66 瀏覽
餐廳喺創興中心7樓,酒樓座位寬闊,星期六午巿去飲茶,坐滿晒人,見到人流就知質素一定有返咁上下保證餐廳食物種類多,諗到嘅點心款式都有,見到平日午市有好多特價點心,好抵好吸引,下次可以放假平日嚟飲茶試吓特價嘢晶瑩鮮蝦餃食蝦餃就食得出一間酒樓嘅工價,依家蝦餃皮薄,而且舊蝦好大粒,好爽口,可以媲美好多貴價酒樓嘅質素櫻花蝦煎薄餐薄餐煎得好好,質感好有咬口,外皮脆口,加埋櫻花蝦同其他配料,好好味XO醬菜苗餃菜苗餃個外皮好煙韌,裏面嘅餡料都好多,隻蝦好大牙爽口

晶瑩鮮蝦餃

櫻花蝦煎薄餐

XO醬菜苗餃
菜苗餃個外皮好煙韌,裏面嘅餡料都好多,隻蝦好大牙爽口
2024-01-05 98 瀏覽
今日同屋係人嚟旺角創興廣場7樓的茶樓食飯,餐廳就係一般菜樓的裝修,空間足夠坐得都舒服。食物味道😋😋😋😋😛環境整潔😍😍😍😍服務態度😎😎😎😎😎紅菜頭帶子餃紫色白色嘅紅菜頭帶子搞顏色非常靚,中間仲插支蘆筍,好有春天氣息。入面包著蘆筍和帶子肉,味道非常鮮甜。姬松茸灌湯餃灌湯餃好大隻,浸喺用姬松茸煮成的上湯入面,灌湯餃及左湯汁嘅味道非常香。姬松茸香味濃郁,灌湯餃入面有豬肉,蝦和冬菇,材料滿滿,充滿鮮味。川情麻辣雞煲川情麻辣雞煲,呢個爆款嘅川菜真係每次食都有驚喜😮!首先,佢嘅麻辣湯底香味撲鼻,一開蓋就聞到一陣陣嘅香辣氣息,已經令人食指大動。湯底裡面用咗好多秘制香料,辣得黎又唔會太過刺激,嗰種麻同辣嘅完美結合,真係飲一啖就難以忘懷👌。再講講啲雞肉,選用嚟嘅係三黃雞,肉質絕對係一流,咬落去既鬆軟又入味。同湯底慢煮之後,啲雞肉完全吸收咗辣椒同香料嘅精華,食落口令人滋味無窮,個種鮮香同麻辣感覺在口中交織,食到令人好唔捨得放下筷子。招牌嘅雞煲除咗有舒適嘅麻辣味道,同啲麻辣雞結合落去,令整個雞煲更加豐富多層次。每啖都有唔同嘅驚喜等緊你,濃香嘅麻辣湯底將所有配料嘅味道融合得天衣無縫。川情麻辣雞煲正宗又惹味,真係

食物味道😋😋😋😋😛
環境整潔😍😍😍😍
服務態度😎😎😎😎😎
紅菜頭帶子餃
姬松茸灌湯餃
川情麻辣雞煲
招牌嘅雞煲除咗有舒適嘅麻辣味道,同啲麻辣雞結合落去,令整個雞煲更加豐富多層次。每啖都有唔同嘅驚喜等緊你,濃香嘅麻辣湯底將所有配料嘅味道融合得天衣無縫。川情麻辣雞煲正宗又惹味,真係一試難忘嘅經典川菜🔥!
木魚絲花姿丸
大大粒花姿丸一啖都咬唔曬好有滿足感,花姿丸彈牙又鮮甜,上面仲有大量木魚絲,木魚超香和花姿丸的鮮甜味好夾。
好耐沒有公司搞活動,今日難得老細請食午飯,帶我哋嚟咗呢度食,試過一次之後真係覺得幾正。😆😆呢度環境優雅夠大,都好適合一大班人嚟㗎。❀雪花墨西哥叉燒餐包。餐包的外皮細膩柔軟,像雪花般脆薄❀,咬上一口即可感受到香氣四溢的叉燒餡料。叉燒肉質鮮嫩多汁,❀入口即化,配合墨西哥調味醬的微辣和微甜。試咗啲金湯小籠包,真係食到停唔到口😍!第一印象就係個皮,薄得就似紙咁,透明晶瑩,仲可以清楚見到裡面嘅餡料。提起嚟小心翼翼,因為佢哋真係太仔細,一唔小心就可能會穿。咬一口,熱辣辣嘅湯汁即刻四溢,內餡鮮嫩得嚟多汁,豬肉味道濃郁配合得天衣無縫🤤。啲湯汁好好味,係啲小籠包嘅靈魂嚟嘅,吸收咗肉嘅精華,滋味深長又唔會太鹹,真係好惹味👍。食咗一個之後,仲想再點多幾籠,深怕唔夠曬!同埋佢哋服務都做得好好,啲點心師傅將每個小籠包都包得咁完美,每一籠都好似藝術品咁,食落都覺得開心😊。無論係視覺定係味覺上,啲金湯小籠包都做到一流👌。留低咗好深刻嘅印象,之後有機會一定會再嚟品嚐,真係極力推薦俾大家知道架喇👏🙌!❀。姬松茸灌湯餃。餃子的外皮薄而有彈性,內餡鮮美可口。姬松茸的香氣濃鬱,融入了餃子的肉餡中❀。黑金流沙包。外皮綿軟,內餡
❀雪花墨西哥叉燒餐包。餐包的外皮細膩柔軟,像雪花般脆薄❀,咬上一口即可感受到香氣四溢的叉燒餡料。叉燒肉質鮮嫩多汁,❀入口即化,配合墨西哥調味醬的微辣和微甜。試咗啲金湯小籠包,真係食到停唔到口😍!第一印象就係個皮,薄得就似紙咁,透明晶瑩,仲可以清楚見到裡面嘅餡料。提起嚟小心翼翼,因為佢哋真係太仔細,一唔小心就可能會穿。咬一口,熱辣辣嘅湯汁即刻四溢,內餡鮮嫩得嚟多汁,豬肉味道濃郁配合得天衣無縫🤤。啲湯汁好好味,係啲小籠包嘅靈魂嚟嘅,吸收咗肉嘅精華,滋味深長又唔會太鹹,真係好惹味👍。食咗一個之後,仲想再點多幾籠,深怕唔夠曬!同埋佢哋服務都做得好好,啲點心師傅將每個小籠包都包得咁完美,每一籠都好似藝術品咁,食落都覺得開心😊。無論係視覺定係味覺上,啲金湯小籠包都做到一流👌。留低咗好深刻嘅印象,之後有機會一定會再嚟品嚐,真係極力推薦俾大家知道架喇👏🙌!❀。姬松茸灌湯餃。餃子的外皮薄而有彈性,內餡鮮美可口。姬松茸的香氣濃鬱,融入了餃子的肉餡中❀。黑金流沙包。外皮綿軟,內餡酥脆,一口咬下,香甜的流沙融化在口中。❀

食完飽飽又滿足的一餐,翻公司繼續努力。
2024-01-05 70 瀏覽
秋風起,特別乾燥口乾🍂如果有碗滋補燉湯飲下,濕下口咁就very good🌻咁啱老細請食飯,咁我就唔客氣,嗌啲名貴湯品滋潤吓啦🙈每人一碗👑金華火腿雞燉翅,好爽🤑金華火腿雞燉翅,呢個滋味濃郁嘅佳餚真係一試難忘啊😍!首先要讚嘅,係佢哋嗰湯頭。煲出嚟嘅湯色金黃、透明,每一啖都飲得出來滿滿嘅雞同火腿嘅精華。湯口感醇厚得嚟唔覺得過鹹,火腿帶出嚟嘅鮮味,同雞肉嘅甘香完美咁融合埋一齊,令人飲咗一啖仲想再飲🥣。而家講吓啲翅,燉到軟爛入味,肉質鬆軟到即食即溶,好似喺口中化開咁,而且入面嘅骨髓都充分咁滲出,吸滿咗湯汁,咬落去即刻感受到鮮味嘅爆發,啖啖肉,實在令人滿足到不得了👍。至於金華火腿呢部分,刀功處理得相當細緻,一片片薄薄嘅火腿,不單止有助提味,食落嘅時候又唔覺太咸,保持咗火腿嘅原汁原味,而且都成為咗呢個湯嘅靈魂,加上咗一份絕妙嘅風味。總之,金華火腿雞燉翅係一個做到外酥內軟,既有火腿嘅鹹香,又有雞肉嘅鮮美,一個滋補又開胃嘅好選擇,真係食飯時間嚟一碗,絕對係滿足滿分😋!仲有一大碗砂鍋雲吞雞,雞肉結實而嫩滑,雲呑蝦肉彈牙,舒服嘅味道😌飲完湯食返啲邪惡食物🙈鬚皮格格三層肉肥瘦分明,一層一層嘅脂肪同瘦肉完美交融
飲完湯食返啲邪惡食物🙈鬚皮格格三層肉肥瘦分明,一層一層嘅脂肪同瘦肉完美交融🥰
龍蝦湯鮮竹卷足料,湯汁味道夠鮮,成條鮮竹卷都好高質😋
2024-01-05 67 瀏覽
呢間放假都有好多人黎飲茶,大家可以預先打黎book左位先。荔枝流心球外形炸成一粒好大粒嘅荔枝球,咬落酥香煙韌,裡面係流心奶皇,口感香甜。一口鮑魚燒賣面層有一口鮑魚,燒賣咬落彈牙,冇肥膩感。柚皮蒸鳳爪鳳爪好大隻,份量都算多,煮得夠香腍。黑金流沙包包都幾大個,口感有點兒厚實,裡面嘅流沙餡香甜綿密。即炸大良脆鮮奶咬落去冇乜油饐味,外層香脆,奶味香滑。臘味滑雞煲仔飯雞肉口感嫩滑,配上臘腸及飯焦,非常美味。
呢間放假都有好多人黎飲茶,大家可以預先打黎book左位先。

荔枝流心球

一口鮑魚燒賣
面層有一口鮑魚,燒賣咬落彈牙,冇肥膩感。

柚皮蒸鳳爪
鳳爪好大隻,份量都算多,煮得夠香腍。

黑金流沙包
包都幾大個,口感有點兒厚實,裡面嘅流沙餡香甜綿密。

即炸大良脆鮮奶
咬落去冇乜油饐味,外層香脆,奶味香滑。

臘味滑雞煲仔飯
雞肉口感嫩滑,配上臘腸及飯焦,非常美味。
2024-01-05 87 瀏覽
呢間餐廳位於創興廣場7樓,入面環境闊落,好多張枱,呢度都幾多遊客黎食聽到左右隔離枱都講日文睇黎餐廳食物都唔錯,食物即叫即蒸,我地叫左一碟荔枝球個貌相好吸引,而且咬落勁脆口嗦嗦聲甘,入面仲有好多流心奶皇涵熱辣辣甘,另外百花釀魚肚魚肚軟淋加埋上面既肉咬落都幾juicy,魚肚軟熟好味。炸韮菜餃超抵食三粒都係$8.8真係好抵嫁。#點心 #創興廣場#hkfoodie #foodie #foodphotography

炸韮菜餃超抵食三粒都係$8.8真係好抵嫁。

2024-01-04 55 瀏覽
金色長髮個樓面服務態度極差,我哋問多兩句就唔耐煩。我哋三個好大聲叫佢想加單,佢頭都唔回,扮聽唔到,唔理我哋,其他客都聽到,全部望過我哋張台,得佢作聾⋯⋯食物味道一般,不過不失,我哋三個人叫五個菜八百幾蚊,咁既服務態度同食物質素,唔會再幫親第二次⋯⋯
2024-01-03 97 瀏覽
先黎一個金湯小籠包,小籠包一咬開就爆湯,香濃既濃湯爆晒出黎,係蟹粉小籠包,食到濃濃蟹味,熱辣辣更加好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)之後一個紅菜頭帶子餃,打卡一流,粉紅色既餃皮好特別,食到啖啖都有紅菜頭味,餡料既帶子大大粒,蒸完都好鮮甜,餃皮好薄好軟,口感好好(´▽`)仲有一個一口鮑魚燒賣,一口鮑魚燒賣,呢個點心真係令人讚不絕口😍。首先,鮑魚本身就已經係一種珍貴嘅海鮮,而將佢製作成燒賣,更顯得高貴唔凡。每一個燒賣既頂都放左一塊飽滿啖啖肉嘅鮑魚,一咬落去,鮑魚嘅鮮味立即喺口腔四溢👍。燒賣嘅餡料亦都做得好好味,精選嘅豬肉同蝦仁拌埋一齊,肉質彈牙,鮮甜多汁,同鮑魚嘅鮮味完美搭配。而且燒賣嘅蒸氣做法令到佢保持咗那份簡單而自然嘅味道,唔會太過油膩,每個都係細細精精嘅一口一口好滋味😋。食住燒賣,飲住茶,咁嘅配搭無疑係一種人生嘅小確幸,真係極具食慾,任何時候食都覺得滿足!鮑魚燒賣絕對係茶樓中嘅一顆明珠,值得好好品嚐。打卡點少得冰鎮咕嚕肉,咕嚕肉底層鋪滿冰,咕嚕肉炸到好脆,索索聲既咕嚕肉好香脆,熱辣辣既咕嚕肉同凍冰冰既冰底簡直係冰火交溶,口感特別,加埋其他新鮮既蔬果,更加好食(^з^)
外國嘅朋友嚟香港玩,盡地主之誼,帶佢哋嚟到旺角飲茶☕️呢度嘅點心十分之新奇,可以比外國朋友一個不一樣嘅飲茶體驗😻🌶️川情麻辣雞煲🌶️川情麻辣雞煲真係超合我口味👍!第一眼見到,彩椒、辣椒、花椒等食材令人為之一振,慑人鍾情嘅顏色讓我難以抗拒😍。煲內嘅雞肉新鮮肥美,經過火候控制得宜嘅烹煮後,係口感上帶嚟滿滿彈性,每一口都爽口肉香。火候把握得恰到好處,食落口即溶,處處都顯示出川味的風采🤤。再提及呢個雞煲的靈魂,即係醬料,由七十多種香料秘製而成,既香又麻又辣🔥,刺激味蕾,讓人越嚟越要欲罷不能!真係一潭深水,每次食完都有新嘅驚喜感覺,正到就像身處四川一樣😄。所謂有麻有辣有味,一口食落去真係彷如開派對😎,令人滿足又興奮,好食到無得輸呀!🥟金湯小籠包🥟真係唔講得少,一咬開啲湯汁爸爸聲咁流出嚟,外國朋友表示好神奇🙀金湯鮮味濃郁,like👍🏻🟡一口鮑魚燒賣🟡燒賣本身已經做得好食,再加埋原隻鮑魚,食同望落豪華咁已經UpUpUp🔝叫嚟招待朋友,認真一流😽🔴荔枝流心球🔴外型真係好似一粒荔枝,好可愛😻脆卜卜好香口,外國朋友好鍾意🫶🏻
🌶️川情麻辣雞煲🌶️
🥟金湯小籠包🥟
🟡一口鮑魚燒賣🟡
🔴荔枝流心球🔴
2024-01-01 83 瀏覽
本想同英國返嚟朋友食個中式野打邊爐嗰啲餐廳勁Full or 要9pm後先有位..見呢間中餐又book 到7pm 枱喎,咪試下囉,點知伏到CLS !樓面人手唔夠,左叫又叫,最終花左15分鐘先有人幫我地落到單就當7:30 成功落到單,但直到8:40⋯即 1個鐘後,我地先叫做完成到第一碟菜問個唔知經理定部長(前後有2位西裝男士),就話幫我地check , check 到9pm 時,我地再追問,佢又話check…最終我地好似大概9:15pm , 先開始有其他既野食…如果早知要等到9點, 咁點解我地唔食番打邊爐就算🤷🏻‍♀️而且上菜時,又亂糟糟,配醬食既又唔俾醬,到我地問佢拎醬時,其中一個西裝男士就極不情願咁講「俾你啦俾你啦!」 😑我地叫左「半席餐」, 但有7個人,我地都知有某啲菜係要share 的但個西裝男就有幾下有意無意之間就話 「係耐左既,俾多粒你地啦!」真係多謝晒!你都做唔切,真係唔係我地錯!唔好好似求其送啲野俾我地就當塞住我地把口咁!到另一個西裝人嚟時,先話送番甜品俾我地補償但之後話見到我地個set 已經有甜品,所以都無野可以再送 …我真心無言跟住就改口話送我地 “一支啤酒” …但其實嗰
本想同英國返嚟朋友食個中式野
打邊爐嗰啲餐廳勁Full or 要9pm後先有位..

樓面人手唔夠,左叫又叫,最終花左15分鐘先有人幫我地落到單
最終我地好似大概9:15pm , 先開始有其他既野食…
如果早知要等到9點, 咁點解我地唔食番打邊爐就算🤷🏻‍♀️

真係多謝晒!你都做唔切,真係唔係我地錯!
唔好好似求其送啲野俾我地就當塞住我地把口咁!
到另一個西裝人嚟時,先話送番甜品俾我地補償
跟住就改口話送我地 “一支啤酒” …但其實嗰下我地已經無心情再飲,我地就話飲唔到啦!不如你扣番起我地之前叫既啤酒就算啦!
佢又話唔得!仲好似要迫我地即刻決定咁
成件事好似我地問題咁

再者,兩位西裝男話可能係啲散工姐姐唔熟,送左單先搞到我地一直無野食
但我眼見既,係呢兩位西裝男都好唔熟手,我唔係話要你完完全全記得晒所有枱號既位置,但大概既都要知吧!
但佢兩位都好明顯係唔熟,每次都要行到埋枱,望到枱上面個牌先會知道

所以大家如果想要個happy meal , 都係去其他算啦
2023-12-15
2023-12-29 113 瀏覽
估唔到呢度既點心有懷舊既亦有新式既,好有特色,後生仔黎飲茶都岩食呀!💐芝士鮮蝦腐皮卷腐皮卷整到好似號角咁,造型有心思,更加易入口,腐皮好脆,但又唔油,好乾身,一咬就索索聲,咬開有流心既芝士連住大大隻既鮮蝦,無得彈!🌷生煎臘味瑤柱蘿蔔絲餅呢個完全係煎蘿蔔糕既變奏版呀!蘿蔔絲餅口感更加軟糯,蘿蔔切到好幼絲,口感好幼細,配埋煙煙韌韌既臘味,咸香十足,惹味香口!🌹香芒脆蝦球一粒粒蝦球用匙羹裝住,好精緻,蝦球炸得金黃香脆,爽口彈牙,配埋香甜既芒果去食,更加鮮甜,再加少少沙律醬,味道更有層次!🌺鮮肉韭菜餃😊食緊個鮮肉韭菜餃,餃皮唔算幼,😋嗰種口感有啲唔同,扎實嘅皮兜住香噴噴嘅餡料,好有趣味。😄皮又唔會太厚,咬住去仲有彈性,呢個質地好正,餃皮既咬口令人流連忘返。😍餡料就係我人見人愛嘅韭菜同豬肉,香🌺唔識個陣🤗。每一咬都能吸引到你完整嘅味蕾,每一口都有滿滿嘅韭菜香跟住豬肉嘅鮮味。🥟呢個香味真係仲要你再多試幾口,啱啱好得嚟又唔會太重。😋每一口都好似帶你走入美味嘅世界,享受煙煙韌韌既餃子皮口感。😁最後味道肯定要係一流,滿口都係韭菜嘅鮮味同豬肉嘅香味,均勻分布喺餃子入面,讓你一試難忘。😉食完以後,你一定會再
💐芝士鮮蝦腐皮卷
🌷生煎臘味瑤柱蘿蔔絲餅
🌹香芒脆蝦球
🌺鮮肉韭菜餃
😊食緊個鮮肉韭菜餃,餃皮唔算幼,😋嗰種口感有啲唔同,扎實嘅皮兜住香噴噴嘅餡料,好有趣味。😄皮又唔會太厚,咬住去仲有彈性,呢個質地好正,餃皮既咬口令人流連忘返。😍餡料就係我人見人愛嘅韭菜同豬肉,香🌺唔識個陣🤗。每一咬都能吸引到你完整嘅味蕾,每一口都有滿滿嘅韭菜香跟住豬肉嘅鮮味。🥟呢個香味真係仲要你再多試幾口,啱啱好得嚟又唔會太重。😋每一口都好似帶你走入美味嘅世界,享受煙煙韌韌既餃子皮口感。😁最後味道肯定要係一流,滿口都係韭菜嘅鮮味同豬肉嘅香味,均勻分布喺餃子入面,讓你一試難忘。😉食完以後,你一定會再忍唔住想食多幾個。🙌韭菜餃,一款名副其實嘅美食,仲有咁多好處,😎你一定唔會想錯過。
2023-12-29 73 瀏覽
最近天氣真係好熱,行到出晒汗又肚餓,搵到有盈館位於旺角創興廣場7樓😺好彩去時唔算多人,🫶🏻呢度既店員都好好禮貌,入去前已有人帶位,呢間主要係食廣東菜,菜式選擇豐富,有麵有飯亦有點心等等,而價錢方面相對便宜合理,食完仲可以坐多陣傾吓計🔝🔝私房密椒豬肋骨🔝🔝🔜佢既豬肉好多汁,味道好有層次,份量十足好大份,再有埋佢既自製醬料等等製作而成,食到淨返骨,個個都停唔到手 🔝紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸🔝🔜呢個腸好正,第一次食,佢入面有好多料,就咁睇已經知,包到漲卜卜,有櫻花蝦同紅菜頭增加整體味道同口感,好高質既脆皮腸🔝🔝招牌燒鵝皇🔝🔝🔜燒到金黃香脆,成份既燒鵝份量十足,真係非常惹味,外皮燒烤到紅紅地咁,入面仲有特別加製過,食起上來好好食,肉質又好鬆軟,容易入口🔝荔枝流心球🔝🔜好靚既一款甜品,好有荔枝味,甜甜地咁樣,入面既醬多到流出來,好好食,只係得呢度先有,下次想食一定要再黎先食到
🔝🔝私房密椒豬肋骨🔝🔝
🔝紅菜頭櫻花蝦銀蘿脆皮腸🔝