2020-11-23 2259 瀏覽
加左價既大閘蟹放題,頭2輪都正常既,每輪每人2隻。點知到第三輪就出事!d大閘蟹係變黑,聞落有陣味,同職員講就再攞過d蟹出尼。點知開左8隻都一樣,最後冇得食第三輪!食得4隻唔值$438 (每隻大概3兩)
2020-11-08 1970 瀏覽
第一次咁嬲,唔係邊食邊鬧,亦係第一次寫食評,什麼叫任食大閘蟹?每次都係一車車出,大概出咗四次就冇,都唔緊要,第一車出,每人分兩只,係新鮮,熱辣辣嘅大閘蟹,第二車開始全部都係死蟹,個蟹又臭又腥,蟹奄都灰黑色既,隨便食咗幾啖,就掉咗,後來投訴左一輪,就攞4只好少少既過嚟,但都唔係叫新鮮攞,第三車又係死蟹8只,真係邊食邊閙,第四車出先好少少,每人分2只,好快就食完2只,叫加蟹,個經理竟然唔俾囉,話我仲有10分鐘已經夠時間,問我10分鐘食唔食得切,真係好搞笑囉,一共全程分左7只,有5只死蟹,D蟹肉梅,蟹膏臭腥,蟹入邊已經變晒灰色,講真150位,我覺得比多咗佢千其唔好去,真係三思,我唔想咁多人中伏,咁就浪費咗我1600幾,真係肉都赤埋🤬🤬🤬
2020-10-26
慶祝紀念
紀念日
2020-11-01 2111 瀏覽
已經係第二年嚟呢度食佢嘅大閘蟹放題,原因好簡單, 價錢經濟加上有其他選擇, 所以都鍾意同朋友一齊嚟呢度食。佢有兩輪, 六點同八點, 因為打電話去book枱, 都幾難book, 最後訂咗八點尾輪, 可能係尾輪, 食得好匆忙, 一坐低就上咗四隻蟹, 跟住不斷上其他菜。因為掛住食影唔到其他蟹羹,炒飯, 蟹重大約三兩至四兩, ok無要求因為每一隻膏都多, 但係服務就無可言, 感覺佢係只會服待熟客, 佢會不斷推啲蟹出嚟但係侍應唔會問你要幾多隻只係隨心畀兩隻或者四隻, 朋友多次要求要多兩隻但係每次推到我哋枱前就已經冇曬。因為只係掛住食蟹, 其他就冇乜機會食到, 所以好難去評論。但係好肯定佢一次過放曬啲食物上嚟已經全部凍曬, 鮑魚好一般, 亦都冇期望。我比較喜歡佢嘅蟹肉燕窩羹, 係見到有蟹肉同燕窩嘅, 分量都唔少, 好味。失望點係佢last order唔會提我哋, 到朋友主動問佢哋要多幾隻蟹時, 佢哋先至話九點半後唔可以再order, 不斷催我哋走因為收十點, 坦白講冇下次。

因為掛住食影唔到其他蟹羹,炒飯
因為只係掛住食蟹, 其他就冇乜機會食到, 所以好難去評論。
2020-10-31 1166 瀏覽
最近是大閘蟹當造季節,上網見到有網站推介呢間酒樓有大閘蟹任食,唸住去大食一餐,點知食到一肚氣...一去到未坐低首先俾張單你收錢先睇佢有8款菜任食,第一輪係會全部上一次,但之後order極都話整緊,姐係預無得添食叫左幾次大閘蟹都淨係話蒸緊,每次只係推一車大閘蟹出尼派,派完就無,之後又再等,根本唔係任食好喇,見無得食蟹,就唸住食下其他菜喇,點知一樣係咁!追左個高級部長3次都係話:好!幫你落單!只係order一碟雞翼order左3次先出2隻聲稱任食食到一肚氣其他餐廳有更好的選擇!

一去到未坐低首先俾張單你收錢先

只係order一碟雞翼order左3次先出2隻
聲稱任食食到一肚氣
其他餐廳有更好的選擇!
2020-10-10
2020-10-31 467 瀏覽
最差既大閘蟹任食經驗! $398,100分鐘任食。每次淨係可以上兩隻,之後話會"自動添蟹"。等咗二十分鐘先再上第二輪,又係得兩隻,最嬲係幾輪都係死蟹,D蟹又黑又臭。有個侍應態度都幾好,會換過俾我地,但係次次都要換,都食到冇癮啦。有個侍應勁離譜,同佢投訴d蟹臭,佢話”唔係吖d膏幾靚吖! 麻煩埋咗張單先。"跟住就遞咗張單過嚟,乜嘢都冇做過。燕窩湯勁味精,食倒公仔麵湯包味。燒鵝同鮑魚正常。隔嚟幾枱都食到勁嬲。
燕窩湯勁味精,食倒公仔麵湯包味。
燒鵝同鮑魚正常。
隔嚟幾枱都食到勁嬲。
2020-10-30
2020-10-28 965 瀏覽
今日原來book咗食長腳蟹放題,點知去到話無長腳蟹。得大閘蟹放題,又通知人,諗住都試吓大閘蟹,啲蟹有的係梅,又唔多膏,鮑魚又係一樣,無除咗的雞翼同燒鵝好的,其他原全唔掂
上年都有幫襯過呢間,覺得佢d蟹既質素幾好,所以今年再黎,但真係好差,下年唔會再黎,亦唔會推介俾大家首先,人手非常之短缺,冇咩人招呼客人最重要係佢上大閘蟹既速度非常之慢,佢冇得俾你點,係蒸完就上,派俾全場我坐左個幾鐘,佢派左3 隻俾我,大佬阿,我黎任食大閘蟹家!你同我講唔夠派?你做唔到就唔好學人做大閘蟹任食啦,其他小菜任食有鬼用咩!成餐飯兩個鐘,食咗七隻。😫😫到最後仲要話:唔會再蒸,冇晒了,我真係好很嬲阿😭😡🤬仲有啲蟹既質素:👎🏿七隻蟹裏面只有一隻覺得好味,其他蟹膏都係苦嘅真係貼錢買難受,食餐飯勁谷氣,食到發脾氣,以後唔好諗住我再嚟

首先,人手非常之短缺,冇咩人招呼客人

仲有啲蟹既質素:👎🏿
七隻蟹裏面只有一隻覺得好味,其他蟹膏都係苦嘅

2020-10-23
2020-10-22 1552 瀏覽
< 盈翠軒 > 📍尖沙咀秋風起🍂 又係時候食大閘蟹🦀😆 今次就去咗食大閘蟹放題😋😋 $398包晒加一 可以任食100分鐘😛我地7:30去到 侍應好快已經上咗蟹肉燕窩羹、燒鵝、蠔皇扣鮑魚、椒鹽雞翼同花膠浸時蔬 不過大閘蟹等咗半個鐘先黎 而且refill 得比較慢😢 另外落單都比較混亂 如果有張紙落單會好啲🦀清蒸大閘蟹重頭戲就係任食大閘蟹🤣🤣 每隻都好多膏 蟹膏金黃色好吸引 最細都有手掌size 大約15分鐘refill一次 熱辣辣😋 佢比埋膠手套、較剪同撩蟹膏嘅筷子 幾貼心👍🏻 仲有蟹醋點 最後食咗五隻 好滿足💖🥣鮮蟹肉燕窩羹味道比較淡 不過都有幾多蟹肉同燕窩 唔錯😛 ❤️脆皮燒鵝皇係一碟例牌到 幾香脆 偏肥 幾重鵝味 encore咗幾碟😋 🧡蠔皇扣鮑魚一碟有四隻 開頭以為任食鮑魚會好細隻 點知都幾大隻 有驚喜😝 而且好淋好入味 推介👍🏻👍🏻💛椒鹽雞翼呢個炸得好香脆 上面有啲炸蒜 好惹味😋 而且雞翼好大隻 熱辣辣好juicy🤤🤤💚大廚炒飯呢個唔太推薦 飯粒痴埋一舊 比較普通😢🤎椰汁桂花糕呢個係自己出去夾 唔太甜 幾重桂花味 幾好食😋
< 盈翠軒 > 📍尖沙咀

呢個唔太推薦 飯粒痴埋一舊 比較普通😢

🤎椰汁桂花糕
呢個係自己出去夾 唔太甜 幾重桂花味 幾好食😋
2020-10-21 1314 瀏覽
lunch試下90分鐘任食 $126一位。未入座已經比人呼喝要量體溫,(個溫度計唔係放係門口位而係放係個收銀隔離,實見到啦😔。)坐低第一時間梗係洗碗洗筷子,但用熱水洗咗2次d杯碗都仲係有油浮面😵仲比阿姐串裝到d洗碗水咁滿點拎,真係唔好意思我都唔想😔。單單坐低已經感覺態度不是很好^.^。蝦餃燒賣ok,但每人限2隻😔椒鹽豆腐同拍青瓜亦都ok。但係炸物咸水角椒鹽魷魚鬚鮮蝦腐皮卷係看得到的油膩。貴妃雞淡味d。重點一定係XO炒蘿蔔糕...放埋咀邊已經聞到陣油益味,諗返起都打冷震。同埋準備埋單先上腸粉.....
蝦餃燒賣ok,但每人限2隻😔椒鹽豆腐同拍青瓜亦都ok。
2020-10-16
2020-10-18 1033 瀏覽
難得星期日.一心帶老媽子去食好野.見宣傳講到好好.點知食到臭蟹死蟹凍蟹.食唔飽加成肚氣.上菜慢.又有啲蟹係死既.其他桌都有人係咁.食左成個鍾第一輪都未上齊.嗌佢加單又話踢晒腳.叫我等下先.態度差.等下停下加上其他桌又嘈下咁..未食飽就拎張單出黎叫人埋單.兩個人成餐先食左六隻蟹同第一輪set .最尾連一次加單都無加到比我.夠100分鍾仲出黎趕客走.真心食唔飽.同佢講話加兩隻鮑魚一隻蟹都唔肯比.仲好能串咁講:7點20分入.望下時間拉.夠晒一百分鍾。當堂無野講.火都黎能埋.100分鍾放提由入門開位計時.等多過食.兩個人差唔多$800可以食唔食飽.連百事都可以無晒!嗌佢加單又多多借口.嗌左三次到最尾都無!🤬😡
2020-10-18 850 瀏覽
成間餐廳啲員工不知所謂,踢哂腳咁,要咩都叫你等等,連飲品都唔夠!服務態度差到爆,擺明搵笨,100分鐘食得2隻蟹,叫佢加野咩都無!永無下次!!!未試過食成肚火!!
2020-10-16 1160 瀏覽
點完張餐單得三成嘢上枱, 其他嘢唔到, 或者上錯枱!! 咩事呀???!!!是日公司 team lunch, 而家仲係四人飯聚令所以變咗分三張枱. 未叫嘢食之前原來有另一個department 嘅同事都喺度食!! 😂 大家自己入自己枱嘅點心紙!! $126 有90分鐘任食, 唔會要求d咩但係無可能差成咁!!! 🤬🤬🤬 我哋total 都有6-7張枱... 食完之後只有一張枱覺得ok!! 叫第一轉等咗30-40 分鐘後得3-4碟餸上枱, 叫人追吓d嘢又黑面 , 話廚房得一個人! 一個人就唔好玩全間酒家”任食” 好唔好??? 大家返工都大約都只有60-70分鐘食飯, happy Friday 咪食長少少??? 等40分鐘都餓㗎??? 黑完我哋面就為有照等!! 到d嘢出得又錯漏百出.... 🤬🤬🤬 明明係隔離枱又死要好肯定話係我哋枱!! 真係好嬲!! 叫咗第一round d 嘢好耐唔出, 唔通仲傻仔繼續等咩? 咪去叫round 2 囉!! Round 2 又只係出四成嘢, 所以去叫 round 3... 之後round 1 嘅嘢開始慢慢出返嚟!! 然後我哋仲嬲!! 😶😶😶咁其實係應該叫第二 r

叫咗第一round d 嘢好耐唔出, 唔通仲傻仔繼續等咩? 咪去叫round 2 囉!! Round 2 又只係出四成嘢, 所以去叫 round 3... 之後round 1 嘅嘢開始慢慢出返嚟!! 然後我哋仲嬲!! 😶😶😶咁其實係應該叫第二 round 定係唔好叫, 做傻仔喺度等呢??? 你哋自己諗啦!!!!

食咗咁耐, 錯嘅同出咗嘅碟數應該差不多 , 你哋仲想去食嘅就預備好去坐多過食啦!! 如果你無嘢做去比 $126 + 10% 飲杯茶都可以嘅!!! 我唔會再去!!!

2020-10-15 539 瀏覽
我宜家先知原來放題係有限食數量,每人只得六隻大閘蟹,仲要鬼鬼鼠鼠咁,細細隻寫喺傳單最底,D蟹又唔熱,微温,膏唔油唔香,垃圾,最最最諷刺係未食野就已經埋單,又話$328,吊起佢老媽子,要原價加一,原價$520,即係加一$52,仲要茶位$18,即係埋單$398,個原價你話幾多都得啦,咁不如話免費任食,只收加一服務費,原價$3980,加一就係$398。嗰碟什麼大廚炒飯,仲衰過大X樂嗰D$35福建炒飯,叫個廚師去學多十年八年廚先出嚟撈啦,影衰晒大廚兩個字。頂級鮮蟹肉燕窩羹,如果你喺隻碗度畫隻燕子吐口水,我都當你有燕窩吖,我舐埋個碗底都唔見有燕窩,我D口水應該多過你D燕窩,改做 雪藏碎蟹肉生粉羹可能好D。

2020-10-15 740 瀏覽
被雜誌騙了,不會再光顧。大閘蟹放題,加蟹速度非常慢。蟹size 很微型。不新鮮,有 蟹壞了的,其中那個戴眼鏡冬菇頭的女員工質問我們沒有食完隻壞了的蟹。鮑魚有問題,有黑點的。食物質量連$200都不值。員工態度非常差,有員工會大聲講粗口。另外那個戴眼鏡冬菇頭的女員工,在我們正在食蟹的時候,叫我們埋單,想要求一張濕紙巾抹手取銀包付款,還不停催。完全浪費金錢。如果可以給負分我一定會給負分。
2020-10-14 861 瀏覽
隨著中秋節過後又到食大閘蟹的季節,今次找來一間100分鐘任食大閘蟹的食府,本身我哋想book六點嗰個時段,但訂位時話已額滿,就只好改八點入座的時段,諗住早點去尖沙咀行吓街睇吓嘢,夠鐘至上去,但由於中港城真係無嘢行,好多舖頭都在七點幾已經關門,我哋在商場裡遊蕩了個幾鐘都只是七點半,咪膽粗粗搭扶手電梯上到平台層,間酒樓在電梯後面,如果唔識路都最好睇一睇地圖,入到酒樓問可否現在入座,個侍應話可以,我哋咪即時坐下,剛好他們有大閘蟹出籠,首先每人派兩隻,大閘蟹不算太大,大約三至三両半一隻,蟹膏就睇妳彩數,我朋友食嗰兩隻都是沒有膏,之後就陸續傳上其他食物,啤酒汽水任飲。佢哋唔係話妳食完兩隻就落order再送上大閘蟹,而是佢哋會一大籠蒸好之後,好似賣點心車咁推住架車行走全場,對我呢啲一向食蟹好慢的人嚟講,咁樣做是沒有太大問題,但我的朋友在我仲食緊第一隻時,佢已經食完三隻(因為我食得太慢,我叫佢食埋我第一輪嗰隻先),如果唔係咁樣派遞的話其實我朋友應該可以食到八至十隻,現在全晚我食咗四隻,佢哋一個食咗五隻一個食咗六隻,到最後有薑茶飲用。正常的味精羹較少膏超級肥鮑魚好琳太咸無乜味可以接受可能由於我哋早了半

正常的味精羹

無乜味

大廚炒飯

可以接受

上湯浸花膠浸時蔬

可能由於我哋早了半小時入座,上一個時段啲客差不多食完,下一個時段啲客又未到,所以廚房有時間煮熱其他食物,我哋坐低不久除了椰汁桂花糕外其餘食物已經全部上晒,我見有啲八時才入席的到九點半還在追緊雞翼,炒飯。
所以食後小貼士係如果可以就預早少少去坐低先,因為佢都係照計100分鐘,但由於佢哋十點就關門,所以八點嗰個時段已經可以話係最後入座,我哋可以坐到差不多十點才走,另順帶一提係,佢哋係先付錢後食嘢,所以食完真係可以拍拍籮柚就走得。
椰汁桂花糕

2020-10-10