2010-02-10
那天真的好忙,ㄧ天內食咗幾間食店!食完晚飯,我哋仲去咗厚福街間甜蜜蜜,食咗我人生第ㄧ個台式甜品 - 上年 hit 爆嘅層層冰冰! 這個朱古力味冰冰,D 冰固然係凍凍地脆脆地啦!佢 D 冰冰嘅朱古力味淡淡地,唔太濃;但加埋朱古力醬、朱古力粒粒,個味道幾好,唔洗擔心甜到飛起,因為Wow 笨人(我本人–催世安的笑爆口音!有冇睇ㄚ?哈哈哈…笑爆咀!)雖然極愛甜品,但卻受不了那些漏到飛起的感覺!我仔仔同 Y君的囡囡就覺得超好味!可惜,可愛嘅妹妹由於肚痛,只能淺嚐!略嫌那些配搭嘅啫喱粒味道太淡,如果佢肯加可樂味啫喱粒就好了!$45貴唔貴?好貴ㄚ尖沙咀! 朋友 Y 說沙田河畔花園有得食,仲好好味添;都只係 $20 幾蚊乍!下次請返佢囡囡食先!P.S.: - 可惜果道地方太窄,坐得唔耐!
好貴ㄚ尖沙咀!
食先!
P.S.: - 可惜果道地方太窄,坐得唔耐!