招聘中
$22,000+
月薪 (面議)
裝甜品永遠都有另一個胃~係銅鑼灣食完飯特登嚟朝聖,9:30pm趕得切係晚市堂食10pm完之前order 兼enoy到黃到金綿綿冰!嚟啦嚟啦!個樣真係黃到金好靚好吸睛!頂頂嘅新鮮芒果肉上面仲鋪咗金箔,好high class!😍甜姨姨仲好窩心咁設有食刨冰小TIPS,提醒大家唔好掛住打卡要1分鐘之內由上而下、外而內咁食,因為刨冰係唔等人diirrrr~個冰好綿好似食緊空氣咁,滲出淡淡芒果清香,令到人食指大動!最得意係綿綿冰裏面仲藏有大量脆脆嘅芒果乾肉,所以個冰唔會得芒果甜醬嘅味,每啖都好有質感~ 食到最底就係楊枝甘露,有柚子同芒果布甸,真係一個冰有多重享受!

黃到金綿綿冰

個冰好綿好似食緊空氣咁,滲出淡淡芒果清香,令到人食指大動!

• 黃到金
甜姨姨最初喺天后打響名堂,其後喺銅鑼灣開分店。相信唔少人都知佢哋係#黃店 💛,除咗有多款口味嘅刨冰🍧,仲以可以自訂文字嘅「潮文字E」而出名🥪,最近佢哋仲出咗拉絲Bagel🥯,引到我哋都決定去試一試😚。.📍三文魚牛油果「潮文治E」($88)每份「潮文字E」本身都附有隨機字句,+$28 仲可以自己DIY句子🤟🏻🤩。三文治可以選不同餡料,我哋揀嘅呢款係肥美三文魚🐟配上熟透牛油果🥑加生菜🥗同沙律醬嘅組合,厚身多士配上豐富餡料,味道好而且食完好滿足😋。📍 拉芝貝果($68)新出嘅Bagel都係必試 item🥯,Bagel切開後中間夾上大量芝士🧀,分量夠晒澎湃😈 。芝士軟身拉絲力強,有啲似食緊Pizza Hut芝心批嘅感覺,Bagel 煙韌有咬口,推薦👍🏻。.📍仙草珍珠奶茶($38)小林是港式奶茶嘅味道🧋,仙草好滑溜帶甘香,珍珠口感有啲似啫喱有啲又煮得夠煙韌,size都幾大杯,一定夠飲。.

📍三文魚牛油果「潮文治E」($88)

📍 拉芝貝果($68)

📍仙草珍珠奶茶($38)

耀華街本身都算多野食,唔想去等鮮芋仙就可以過黎呢間,唔洗等咁耐😂佢個裝修都好靚,好簡約🤩呢間嘅冰🍧都幾出名,仲有佢個金句三文治🥪,下次可以試下!員工服務都好好,食完佢會問我地覺得啲野食點,係香港都比較少見🥰佢仲好好咁解答左我地啲問題,好有耐性😙==============================🍧 甜姨姨私房甜品 (耀華街)📍 銅鑼灣耀華街11號地舖(港鐵銅鑼灣站 A出口, 步行約3分鐘)⏰ 星期一至日12:30 - 00:30==============================1️⃣ 【台式仙草手工芋圓(黑糖底)】 $55一黎到見佢擺得好靚,好似有刻意咁分開配料黎放🧐以配料黎講,佢都算多:珍珠、紅豆、薏米、仙草、紫米、西米、同三色芋圓🤯黑糖底嘅黑糖味唔算話好出,反而個薑味好勁,出到係連芋圓嘅味都唔係好食到🥺無見過芋圓會加紫米😳 薏米同西米都算話見過🤔紫米上個陣係微熱,而且個口感都幾得意,無芋圓咁煙韌,又無西米咁淋😚芋圓佢分左3隻色代表3隻味:紫薯、芋頭、同番薯🍠但底嘅薑味蓋過左佢地嘅味,可能要含耐少少,等啲薑味散左,先食到微微芋圓嘅味😶但芋圓係煙韌,有口感🤤可能個人偏向鍾
佢個裝修都好靚,好簡約🤩
呢間嘅冰🍧都幾出名,仲有佢個金句三文治🥪,下次可以試下!
佢仲好好咁解答左我地啲問題,好有耐性😙
🍧 甜姨姨私房甜品 (耀華街)
📍 銅鑼灣耀華街11號地舖
(港鐵銅鑼灣站 A出口, 步行約3分鐘)
⏰ 星期一至日12:30 - 00:30
1️⃣ 【台式仙草手工芋圓(黑糖底)】 $55
一黎到見佢擺得好靚,好似有刻意咁分開配料黎放🧐
無見過芋圓會加紫米😳 薏米同西米都算話見過🤔
芋圓佢分左3隻色代表3隻味:紫薯、芋頭、同番薯🍠
但芋圓係煙韌,有口感🤤
可能個人偏向鍾意有咬口,所以呢種硬度岩岩好,但朋友略嫌硬左啲🥲
整體黎講薑味太出,蓋過左其他味,但配料好diverse,好新鮮嘅配搭🥰
(🔥 怒食指數:7.5/10)
🔥評分:
環境:9/10 (堂食)
味道:7.5/10
性價比:7.5/10
服務:9/10
總分:8.3/10
💛 港島區分店
📍天后
💢 openrice外賣自取全單9折!
💢 某外賣平台外賣自取8折!
台式仙草手工芋圓(黑糖底)
台式仙草手工芋圓(黑糖底)
2021-03-14
2 分鐘 (堂食)
最近,不只夏天吃到冰,「黃到金」的甜姨姨私房甜品推出巨型刨冰系列,在三月份更會跟KitKat crossover推出400次髒髒冰 ($138),一眾朱古力迷絕對不能錯過!灑滿厚厚可可粉的朱古力刨冰山上插著兩根KitKat朱古力條,賣相非常搶眼。甜姨姨貼心地叮囑我們要盡快拍照,好好把握融化時間,由上而下進食。可可粉下是第一層冰和400次咖啡,帶有咖啡獨特的酸味,不苦澀且易入口,跟朱古力刨冰味道很搭。中間的部分夾雜了KitKat餅碎,餅碎跟刨冰交替的口感,十分驚喜!而吃到最下層的時候,刨冰已稍稍融化,有點像在喝凍朱古力飲料,卻又夾雜著一些少少的碎冰,這時筆者把小小的勺子換成稍大的湯匙,喝(吃)起來頗有玩味。筆者一直不太喜歡坊間那種只有單調口感的棉花冰,而甜姨姨的刨冰卻跟它們不一樣:豐富的層次和富有濃郁的朱古力味,加上400次咖啡的點綴;聽說甜姨姨更用上日本冰機及冰磚,難怪做出的刨冰入口即融,特別輕盈順滑,筆者絕對誠意推薦。進食期間,筆者看見店內很多食客點了很多不同口味的刨冰,包括二月份限定小王子,以及其他顏色艷麗的刨冰,可以的話,筆者希望嘗盡每一款口味。筆者的溫馨提示,刨冰尺寸10分巨型

KitKat x 400次髒髒冰

筆者的溫馨提示,刨冰尺寸10分巨型,建議至少兩位朋友一同享用,避免浪費。一個刨冰,二個人吃,十分抵吃👍🏻。
2021-02-27
KitKat x 400次髒髒冰
2021-03-14 71 瀏覽
今晚同老公同埋舊同事食飯 食完好想食糖水 於是就黎幫襯下「甜姨姨」-呢個係叫「黃到金」棉棉冰ᴴᴷ$108 🉐️ 🉐️ 🉐️見到成個黃色球體 已經心情愉快 係楊枝金露既棉棉冰 一上檯已經嘩言 因為真係好大份😍 而且賣相一流 打卡dable啊😂最上面有兩粒甜滋滋既芒果🥭肉 鋪上金箔 有種矜貴既感覺 芒果下面白色醬係椰汁 有香濃既椰子🥥味 下面黃色大球就係淋上黃到金既芒果醬 啖啖芒果香甜 綿綿冰刨得夠細 入口順滑即溶 店家好貼心咁提供一小杯芒果醬 讓我哋淋上中間既綿綿冰上 繼續舌頭上既芒果之旅😆😆 食到下面三分一杯時 驚喜出現了 楊枝金露隱藏在綿綿冰中 有柚子 西米 芒果布甸 口感有不同層次 好正 -大家如果經開銅鑼灣或天后 想食過飯後甜品 不妨考慮一下呢間小店 💕 很需要大家既支持 你懂的
呢個係叫「黃到金」棉棉冰ᴴᴷ$108
🉐️ 🉐️ 🉐️
黃到金
2021-03-13
$108 (其他)
黃到金
2021-03-13 43 瀏覽
小編試過二月限定小王子刨冰,非常巨大,回味緊香芋嘅滋味。😋今次決定忙裏偷閑,約朋友品嚐甜品放鬆下。🥰3 月限定,同Kitkat 合作聯乘嘅「400次髒髒冰」,名副其實夠多朱古力粉,小心食到髒髒咁。🤣 不過,刨冰又高又巨大,唔會山泥傾瀉,♥️溫馨提示 平均咁食咗上層先會穩陣啲。🤣🍫頂層插着2 枝Kitkat威化脆脆,有啲似泥土盆栽。之後鋪滿爆多可可粉同☕️自家調製嘅400次咖啡泡沫,咖啡甘香亦唔會太苦,初時以為係純朱古力冰,但食到有咖啡都幾驚喜,整體配合得幾好。旁邊仲有一小壺濃厚朱古力醬,非常貼心,適合鍾意甜嘅朋友。不過,小編覺得即使食到中間,唔落醬料都夠滋味。🤣我哋食完飯去試下,發現份量多到3個女仔食都足夠。其實好少食店有做每月限定,期待緊會有咩新口味。😝🇭🇰銅鑼灣耀華街11號地舖港鐵銅鑼灣站 A 出口, 步行約2分鐘
小編試過二月限定小王子刨冰,非常巨大,回味緊香芋嘅滋味。😋

今次決定忙裏偷閑,約朋友品嚐甜品放鬆下。

🤣我哋食完飯去試下,發現份量多到3個女仔食都足夠。

其實好少食店有做每月限定,期待緊會有咩新口味。😝

🇭🇰銅鑼灣耀華街11號地舖
港鐵銅鑼灣站 A 出口, 步行約2分鐘
  • 400次髒髒冰
2021-03-12 38 瀏覽
▫▫▫▫▫🍽菜式介紹:❝ 潮文治E - 厚餐日本蛋治 $68 特飲+$28❞ 🔸4/5❝ 潮文治E - #拉芝貝果 $68❞ 🔸3/5▫▫▫▫ ▫📍餐廳地址: #銅鑼灣 耀華街11號地舖#天后 清風街13號地下▫▫▫▫▫🔴食評:位於銅鑼灣的甜姨姨🔸,是一間擁有14年經驗的甜品店,當中以 刨冰系列 最廣為人知。不過我光顧兩次,都不是吃甜品,而是吃包控最愛的 麵包套餐啦~5款不同口味,包括: 煙三文魚牛油果、空氣脆炸素雞扒流心蛋、厚餐日本流心蛋🐽、熱狗腸流心蛋🌭、爆餡極上肉鬆芝士 和 拉芝貝果。而每款三文治匀可+$28 寫專屬心情句子🥰。這次試試 厚餐日本流心蛋三文治👅,厚切鹹香的午餐肉,配上蛋味濃郁的日本蛋,非常好吃~而芝士貝果則口感煙靭,焗熱後即刻食,🧀更會有拉絲效果呀!!

▫▫▫▫▫
▫▫▫▫▫
🔴食評:

2021-03-08
外賣自取
上網見到好多人喺呢度食刨冰,原來都有傳統甜品㗎。不過menu 張相其貌不揚,價錢唔平,所以都揀咗一輪⋯終於叫咗薑汁黑芝麻迷你湯圓另加芋圓。平日夜晚,唔洗等位即入 ! 每張枱上面都有支瑞士製嘅消毒噴霧,好細心呀。甜品一上,份芋圓竟然跟椰汁另上,唔會放喺個薑湯入面太耐而淋咗,好細心呀x2!薑湯好香,淡淡清甜,唔會死辣,食落第一啖就愛上!原來薑湯入面加咗薏米,增加口感同香味,有啲酒釀丸子嘅影子湯圓皮薄滑溜Q彈,流心芝麻餡香口,好味!芋圓有啲不規則,但食落Q彈,口感一流!一份十蚊分開上嘅跟埋少少椰汁,仲以為自己食緊另一個甜品咁期待下次平凡中再有驚喜

平日夜晚,唔洗等位即入 !
每張枱上面都有支瑞士製嘅消毒噴霧,好細心呀。

薑湯好香,淡淡清甜,唔會死辣,食落第一啖就愛上!
原來薑湯入面加咗薏米,增加口感同香味,有啲酒釀丸子嘅影子

湯圓皮薄滑溜Q彈,流心芝麻餡香口,好味!

期待下次平凡中再有驚喜

2021-03-09
$50 (宵夜)
2021-03-09 32 瀏覽
甜姨姨由天后開到黎銅鑼灣,一開業已經勁多人去捧場。除左比較常見既西米露、豆腐花、芋圓呢啲甜品之外,佢最受歡迎既相信就係佢既刨冰!佢地用左日本直送冰,打得好細好碎,配合埋各種特色口味,成功吸引到好多人黎朝聖🤩 1️⃣醬爆奶醬脆多($88)花生味超濃,個頂到仲有一舊脆多士😂打卡一流。味道好特別,冇諗過奶醬多味可以擺落刨冰到。食落花生醬味好濃,入面有少少甜甜地既花生碎粒,好似花生糖既味。個冰食落一啲都唔單調,層次感十足,除左面頭有粒脆多士同埋鹹甜既豆腐奶蓋之外,中間有啲花生碎,食到落底,仲有層布丁!真係一路食一路有驚喜!  不過個冰中間就唔係好夠味,一開始花生醬味好濃,食到中間一路食落去開始越黎越淡越黎越冇味。覺得冇人地講得咁好食,但係都絕對值得一試!個配搭真係好新鮮,同埋好有層次感😯
1️⃣醬爆奶醬脆多($88)
2021-03-09 39 瀏覽
甜姨姨~😍🍧凍冰冰最岩緊係去食冰😍甜姨姨想試好耐啦佢出新口味的速度簡直係快過小明🤤 第一次黎食就試左奶醬多味🍧🍞一落枱份量好大好靚😳 要炸炸臨影相📸 唔係好快溶呀佢完全有哂奶醬多的特點冰面淋上滿滿的花生醬搭配一杯煉奶俾你淋上去食刨冰本身已經好有甜味 連埋花生醬一齊食 會食到沙沙的感覺好有層次!超級濃味🤤👍 當食到中間時候就可以加煉奶搭配食又係另一個口味😍漏左講!佢頂頂粒多士絕對無揸流係shokshok聲咁脆!非常用心做👍 推薦!
甜姨姨~😍🍧

當食到中間時候
就可以加煉奶搭配食
又係另一個口味😍
漏左講!佢頂頂粒多士絕對無揸流
係shokshok聲咁脆!
非常用心做👍 推薦!
  • 奶醬多刨冰
2021-03-09 35 瀏覽
📌 甜姨姨私房甜品~ 銅鑼灣之前一直都係Shari shari嘅刨冰 今次就諗住試吓偏港式風味嘅日式刨冰🤣有別於天后店 此分店主打日式刨冰🍧刨冰全部都好巨型 啱晒打卡📸仲有好多其他中式甜品、飲品同潮文治E款式都幾有創意 每個月都有期間限定嘅刨冰🤩潮文三文治仲可以DIY字句 創意十分✨裝修設計簡約 店員親切位置都幾多 黃昏時間去都唔使排隊🥰今次試用左Good Malling App個七折優惠 比起原價買真係平好多😍可以一個刨冰配上特飲一杯 一次過試晒兩款👍🏻App入邊仲有其他小店同cafe嘅優惠(非廣告🤣)自己用過覺得幾抵先推薦比大家😛1️⃣ 醬爆~奶醬脆多 $𝟲𝟭 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)本身猶豫咗好耐食楊枝甘露味定係呢款🤫最尾都係揀咗偏向港式風味嘅口味 份量都幾多 四個人share都仲得😱真係好少地方見到有呢隻口味 幾有新意奶醬味道濃郁 頂層淋上很多花生醬🥜開頭食味道都算濃 但係越食越淡味☹️上面有一塊脆口多士同豆腐奶蓋另外仲有一杯煉奶可以自己淋上直到中間都唔會好寡 有餅乾碎~底層仲要有牛奶布甸 不過冇乜味😅刨冰嘅綿密度也不錯 但整體食落偏膩🤔2️⃣ 爆芒 $𝟯𝟰 (𝟳/𝟭𝟬)其實一杯都幾大杯 幾解渴
📌 甜姨姨私房甜品~ 銅鑼灣

有別於天后店 此分店主打日式刨冰🍧
刨冰全部都好巨型 啱晒打卡📸
仲有好多其他中式甜品、飲品同潮文治E
款式都幾有創意 每個月都有期間限定嘅刨冰🤩
潮文三文治仲可以DIY字句 創意十分✨
裝修設計簡約 店員親切
位置都幾多 黃昏時間去都唔使排隊🥰
可以一個刨冰配上特飲一杯 一次過試晒兩款👍🏻
App入邊仲有其他小店同cafe嘅優惠(非廣告🤣)
自己用過覺得幾抵先推薦比大家😛

1️⃣ 醬爆~奶醬脆多 $𝟲𝟭 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
本身猶豫咗好耐食楊枝甘露味定係呢款🤫
最尾都係揀咗偏向港式風味嘅口味
份量都幾多 四個人share都仲得😱
真係好少地方見到有呢隻口味 幾有新意
奶醬味道濃郁 頂層淋上很多花生醬🥜
開頭食味道都算濃 但係越食越淡味☹️
上面有一塊脆口多士同豆腐奶蓋
另外仲有一杯煉奶可以自己淋上
直到中間都唔會好寡 有餅乾碎~
底層仲要有牛奶布甸 不過冇乜味😅
刨冰嘅綿密度也不錯 但整體食落偏膩🤔

2️⃣ 爆芒 $𝟯𝟰 (𝟳/𝟭𝟬)
其實一杯都幾大杯 幾解渴😛
點解叫爆芒呢 原來有爆炸糖係入面
一飲即刻係個口度爆開 口感幾得意🤣
芒果味濃郁 酸酸甜甜🥭

💡整體嚟講 刨冰味道幾創新🤩
另外仲有楊枝甘露、榴槤同黑芝麻豆腐口味
如果鍾意食港式風味嘅日式刨冰不妨一試😆
但係個人都係比較鍾意食Shari Shari嘅茶味刨冰😜

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 6.5/10
性價比💵: 8/10 (7折優惠)
打卡指數😍: 7.5/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
✄---------------------—------✄
🍴: 甜姨姨私房甜品
📍: 銅鑼灣耀華街11號地舖
🔍: 11:00-22:00(Mon-Sun)
📍: 天后清風街13號地下

#hkhungryfoodie港式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodie糖水
2021-03-08 29 瀏覽
星期五銅鑼灣周圍都好多人排隊🥺 9點幾就黎無得堂食見到甜姨姨條龍唔係好長 再加上係黃店💛💛 就去左排隊 結果等左10分鐘左右就入得去食!我最後嗌左台式仙草手工芋圓 可以揀要黑糖或椰汁 我就揀左黑糖 首先真係好足料! 有起碼10粒芋圓 仲有仙草紫米、薏米、西米、紅豆、珍珠! 珍珠同芋圓都好煙靭好有咬口👍🏼👍🏼 但係黑糖加左姜 未食已經聞到姜味🤭 頭一啖姜味真係好重好辣 唔係特別鍾意姜可能會食得有啲辛苦😣 另外整體有啲甘苦 我個人就唔係好鍾意🥺🥺不過朋友叫左湯圓佢話好味 所以下次可以再黎試其他🙈

不過朋友叫左湯圓佢話好味 所以下次可以再黎試其他🙈
2021-03-06 40 瀏覽
・:*+. 𝑎𝑢𝑛𝑡𝑖𝑒 𝑠𝑤𝑒𝑒𝑡 𝑑𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡 !¡ [特色刨冰 🍧]#mkeats_cwb #mkeats_yellow(cant find the locaition tag in cwb so i tagged the branch in tinhau🤧______________________________呢間由佢啱啱開業已經好想試了 ✨ 目前為止試過三隻味😙 各有各特色~第一樣嘢要讚嘅就係心思!佢哋啲口味同埋食物名都好有趣好有創意! 我覺得自己就算諗到頭都爆都唔會諗到啲咁獨特嘅名🤯味道方面 特別係佢哋嘅醬爆·奶醬多真係夠晒香港特色🇭🇰仲有!佢哋用嘅奶蓋係豆腐🤯 唔係平時大家食開嘅芝士奶蓋 而豆腐奶蓋出奇地同刨冰夾!個人認為味道方面做的好足 同埋個底有好多配料美中不足就係啲冰刨得唔夠棉唔夠細啦~其他都很不錯的💛tried three flavours so far and i think all of them has their own specialty. what’s so different about their shaved ice compared to
・:*+. 𝑎𝑢𝑛𝑡𝑖𝑒 𝑠𝑤𝑒𝑒𝑡 𝑑𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡 !¡
[特色刨冰 🍧]
#mkeats_cwb #mkeats_yellow

呢間由佢啱啱開業已經好想試了 ✨
目前為止試過三隻味😙 各有各特色~
第一樣嘢要讚嘅就係心思!
佢哋啲口味同埋食物名都好有趣好有創意!
我覺得自己就算諗到頭都爆都唔會諗到啲咁獨特嘅名🤯
味道方面 特別係佢哋嘅醬爆·奶醬多真係夠晒香港特色🇭🇰
仲有!佢哋用嘅奶蓋係豆腐🤯 唔係平時大家食開嘅芝士奶蓋
而豆腐奶蓋出奇地同刨冰夾!
個人認為味道方面做的好足
同埋個底有好多配料
美中不足就係啲冰刨得唔夠棉唔夠細啦~
其他都很不錯的💛

tried three flavours so far and i think all of them has their own specialty. what’s so different about their shaved ice compared to shari is that there are lottsss of toppings at the very bottom! 🤍 yet i think their shaved ice are not well shaved:/ required us to chew for a bit when i was expecting it to melt directly in my mouth haha🤪🤩 other than that everything was fine and i think it’s worth a try as they offer so many ingenious original flavours ~

❤︎ 醬爆·奶醬多🥜🧈 $88

第一口已經覺得「嘩好奇怪呀」😂😂
不過飲飲下又覺得可接受
同平時飲開嘅奶茶都爭幾遠🤔
好有趣的口味🤣💘
astonished by how weird it is ahaha. milk tea and tofu is a interesting combo but well it’s acceptable and cute🤔😂

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8/10

🖇 甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街11號地舖
  • 黃到金~楊枝甘露
《朱古力控必試💛KitKat 400次髒髒冰》———————————————-#甜姨姨 👵-作為甜姨姨粉絲又嚟食日式刨冰🍧 口味非常多元創新,成日都推出唔同新口味!佢嘅三月新品KitKat 400次髒髒冰,完全啱哂朱古力控呀🍫-灑滿美祿粉嘅刨冰上面搭着兩枝Kitkat,非常搶眼。下面嘅冰同400次咖啡,咖啡味香濃,同朱古力刨冰好夾,令味道唔會死甜,食極都唔膩!中間亦夾雜咗kitkat碎,口感一流😍-店員好細心又有禮貌,仲秘密咁話比我哋知,正式推出嘅時候仲會係底加入Mövenpick 雪糕,層次更加豐富😆-甜姨姨製作嘅每款刨冰都相當用心,專誠用上日本冰機,所以可以做到口感細軟綿綿,入口即溶,唔似坊間甜品鋪去食大大舊冰粒咁🍧-刨冰size相當巨型,唔只打卡一流,仲好抵食,可以情侶嚟兩個人share sweet下,又或者同閨密食chill下傾下計都適合😋-⭐ 參考價錢︰KitKat 400次髒髒冰:$138🍌 抵deal 指數:8/10
《朱古力控必試💛KitKat 400次髒髒冰》
———————————————-
#甜姨姨 👵
⭐ 參考價錢︰
KitKat 400次髒髒冰:$138
🍌 抵deal 指數:8/10
2021-02-28
5 分鐘 (堂食)
2021-03-05 35 瀏覽
相信好多人都認識係天后扎根多年嘅甜姨姨🤩🤩去開銅鑼灣就決定去試下🥰銅鑼灣新店嘅裝修好靚呀~~以白色為主題🤍仲有花花打卡牆🌸📸佢啲冰有好多味😻都好吸引🤤🤤真係幾難揀落手🥲🥲-醬爆~奶醬脆多💥 ($88)賣相已經加哂分🤩🤩食落真係好似食緊奶醬多咁😋😋濃濃嘅花生味🥜好正個頂有粒小toast仔係唔係到🤤好鬆脆🤓Toast仔下面有一pat仔豆腐🥰好好味😋味道好清新👍🏼如果大pat啲就好啦👀👀佢哋仲好貼心驚客人食到中間會無味會另上一杯仔嘅醬比你🤩不過個醬就淡咗啲啲🙈🙈食到中間有驚喜🥳原來有啲花生碎係入面😚😚食到底係奶凍嚟🍮不過就無乜味😣令到成個冰差咁少少😢不過整體嚟講都唔錯🥰👍🏼值得一試✨-Oreo豆腐奶蓋珍珠奶茶🧋($40)杯嘢飲就唔太推薦啦🥺雖然面頭見到有啲oreo碎但混合埋奶茶完全無oreo味☹️而且個奶蓋都無乜味😢唔夠creamy好似飲緊普通珍珠奶茶咁🙊不過佢個茶底幾香🤓👍🏼珍珠都幾煙韌🧋!!!甜姨姨每個月都有monthly special💛近排見佢出咗個粉藍色小王子冰🤴🏻💙個樣好吸引😻😻有機會一定要再去食❣️
相信好多人都認識係天后扎根多年嘅甜姨姨🤩🤩
去開銅鑼灣就決定去試下🥰
銅鑼灣新店嘅裝修好靚呀~~
以白色為主題🤍仲有花花打卡牆🌸📸
佢啲冰有好多味😻都好吸引🤤🤤
真係幾難揀落手🥲🥲
醬爆~奶醬脆多💥 ($88)
賣相已經加哂分🤩🤩
食到中間有驚喜🥳原來有啲花生碎係入面😚😚
食到底係奶凍嚟🍮不過就無乜味😣
令到成個冰差咁少少😢
不過整體嚟講都唔錯🥰👍🏼值得一試✨
Oreo豆腐奶蓋珍珠奶茶🧋($40)
杯嘢飲就唔太推薦啦🥺
雖然面頭見到有啲oreo碎
但混合埋奶茶完全無oreo味☹️
而且個奶蓋都無乜味😢唔夠creamy
好似飲緊普通珍珠奶茶咁🙊
不過佢個茶底幾香🤓👍🏼
珍珠都幾煙韌🧋!!!

甜姨姨每個月都有monthly special💛
近排見佢出咗個粉藍色小王子冰🤴🏻💙