2015-04-04
今日同朋友食完飯仲有啲口痕,就去左附近既甜姨姨食個靚甜品。時間大約係夜晚十點幾,未行到門口已經見到有一大班人喺到等緊,去到攞票,要等大約七八張枱。因為有兩層舖位,所以等左大約十分鐘就有得入。一坐底我同朋友已經俾menu吸引到:各式各樣既甜品,有熱有涷,有light啲既有grand啲既,可以符合到唔同人既需要。我就嗌左個芒果茉莉花茶果凍,朋友嗌左榴槤豆腐花。啲店員都好好禮貌,甜品都係等左五分鐘到 就上枱。兩個甜品既賣相都ok,我嗰個啲芒果好香甜,汁都係由新鮮芒果打成真係好正,每碗大約有五至六粒茶凍,大大粒,好有咬口,好清新香甜,配埋汁同芒果食真係好正! 朋友嗰個榴槤我就冇試因為我唔食,但佢就話略嫌榴槤味唔夠濃,但overall都幾好! 總括而言,甜姨姨真係冇得彈,雖然唔坐得耐,但佢啲甜品真係一流。