2017-06-27 1525 瀏覽
從新界回九龍的途中,尋找沙田和大圍的甜品店,友人想買糖水回家,氹兩老開心。見到甜入心。吃過深水埗和牛頭角的甜入心,印象不錯。來到又見到幾乎全場滿座,質素應該有保證。焦糖布甸椰皇子前兩次都有點椰皇,算是此店的招牌。可以選凍或暖暖地。這個暖暖地的選擇很貼心,女士們不想吃凍,夏日炎炎吃熱又有點自虐。椰汁味濃。上面的焦糖布甸,幾滑,有蛋香,甜度適中。底層是椰青水做的果凍,十分清甜,平衡香濃的椰汁。爽爽的,跟大菜糕有幾分相似,但沒有大菜糕般爽。吃到最後,連椰皇裡的肉都不放過。幼嫩的椰皇,輕易刮出椰皇肉,又香又甜。榴槤班戟見到餐牌上的班戟賣相古怪,像兩件圓形的珍珠雞,好奇想試試。實物跟圖片截然不同。綠色的皮沒甚特別,但反光,令面的皮就第一次見,像塑膠。奇怪的皮除了底部較厚位置吃起來腍又粉,其他位置沒有任何口感,零存在感。包著不甜不膩的忌廉和不少榴槤肉。榴槤味都幾香,甜甜地,不是最上品的貴價貨,但淡淡的甜幾清新。上面加了硬身的珠珠,咬下去有點脆,沒有味道但口感有趣。整體只算不過不失。芒果雪花冰對雪花冰零興趣,事實亦證明了我的直覺。沒有芒果味的黃色雪花冰,入口慢慢溶成實實的一團。淡而無味,配粟米片也不
焦糖布甸椰皇子
焦糖布甸椰皇子
榴槤班戟
見到餐牌上的班戟賣相古怪,像兩件圓形的珍珠雞,好奇想試試。
榴槤班戟
芒果雪花冰對雪花冰零興趣,事實亦證明了我的直覺。沒有芒果味的黃色雪花冰,入口慢慢溶成實實的一團。淡而無味,配粟米片也不太相襯。整個配搭都很奇怪。吃了兩口便想放棄。
芒果雪花冰
最後買了兩個傳統的熱糖水外賣,是吃過的腐竹薏米和木瓜雪耳,穩陣之選。友人回報,爸媽都很喜歡。頭兩款可以,雪花冰最令人失望,算是預料之內。
2017-06-25
$43 (宵夜)
2017-06-26 92 瀏覽
下班後來到沙田被甜入心三個字吸引了如果晚上也可以吃到「早餐」也不錯All day breakfast賣相很好色彩繽紛嫩滑炒蛋相當美味芒果沙津和密瓜清新令整道菜的健康度提昇不少美中不足是煙肉有點過咸卡邦尼意粉芝士味濃度恰到好處口感綿密又CREAMY十分討我的歡心麵條軟硬度適中個人極力推薦黑松露多士貴精不貴多多士配上雜菌和番茄十分有新意口感豐富感覺像吃pizza芒果吐司粒粒山是飯後必點甜品的確如其店名甜入心芒果雪糕配上麵包粒和芒果醬是絕配雪糕口感香滑細膩麵包沾上芒果醬甜度剛好是令人回味的一道甜點
下班後來到沙田
芒果吐司粒粒山
卡邦尼意粉
  • All day breakfast
2017-06-23 82 瀏覽
榴槤飄香椰皇子 $56Durian & Coconut Pudding (Cold).唔鍾意食既朋友已經可以唔洗睇 我迫唔到你地食 但榴槤個陣味對小瘦肉黎講係~香😊 其實呢個甜品上枱唔大陣味 (可能雪凍左關係 鎖住左陣味) 試一啖 媽呀~好凍 有敏感牙齒 冷靜返少少先 榴槤味道好濃郁 好香 加埋佢應該用左椰皇水一齊整 個味道好出 個椰皇蓋唔到榴槤味 但又保留住少少清清地 個topping仲有d透明既珠 無味既 但就增加左口感 似壽司既蟹子 成件事唔會得榴槤好單調 呢個係值得一試.至於其他中式甜品或者窩夫我就唔太鍾意 感覺好奇怪 你地有機會試下就會明
榴槤飄香椰皇子 $56
2017-06-22
2017-06-23 68 瀏覽
係沙田食完晚飯..黎個飯後甜品..叫左個芒果心連心窩夫..賣相好靚..好黃色夠鮮豔...4個心型既窩夫..所以叫心連心..先試個芒果雪糕..好似唔係雀巢雪糕..一般啦..個窩夫食落好似雞蛋仔既味..但又唔算好香..又唔係特別脆..個人都係鐘意食厚身既窩夫😂另外果個凍榴連飄香椰子皇就夠特別..有好香既榴連..配埋椰皇肉..加埋好似大菜糕係入面..表面仲有一粒粒好似西米既彈牙爆珠仔..所以好新鮮..係鐘意榴連既朋友就值得一試

遊走沙田搵緊野食之際,比人捉左入間甜品鋪...但係我早餐都未食就黎甜品會唔會太chur? 其實我真係唔鍾意未食嘢就食甜品...咪住先,甜品鋪竟然有all day breakfast !? 咸品控既我表示感動記憶中一般all day breakfast 都以肉為主,所以我好怕要食晒碟油淋淋,好似食完會爆左一日肉量攝取既quota既「早餐」甜入心呢個早餐有生果有菜有肉仲有..甜品! 當然主角係中間既黑松露炒蛋,炒蛋火候控制得好,剛熟的蛋入口很滑黑松露的味道同蛋絕對是perfect match! 加上烘得脆卜卜的多士又是另一種口感享受。想不到早餐竟然有我最愛的焦糖燉蛋,配上椰汁的燉蛋滑溜之餘,椰香亦充滿口腔,不過個人還是偏好原味的焦糖燉蛋🤣美中不足的是所選的煙肉味道太咸了!茄醬肉腸意粉,蒜蓉令整個意粉香味四溢,略嫌味道過重,如果加入新鮮蕃茄會為意粉加分牛肉多士 ~餐廳巧妙地用了木魚碎讓多士變得惹味 食甜品都要養生😂😂店員拎上來嘅時候我仲以為佢送多一份俾我原來燕窩蛋白燉木瓜,仲有同場加影另一份走木瓜版本, 前者較甜,後者則蛋味更濃,不過兩者燕窩既份量都唔少😻今次掛住食主食,冇留肚食甜品,下次真

美中不足的是所選的煙肉味道太咸了!

牛肉多士 ~餐廳巧妙地用了木魚碎讓多士變得惹味

甜品都要養生😂😂店員拎上來嘅時候我仲以為佢送多一份俾我

今次掛住食主食,冇留肚食甜品,下次真係要專登過黎試下其他甜品先得😳好似有好多養生之選👉🏼👈🏼😼😻

2017-06-21 176 瀏覽
琴晚搭車經過好運中心,見到門口有心心型粉紅色燈既"甜入心",仲有甜品凍櫃,勁想食糖水呀,不過已經食飽哂晚飯返緊屋企,上網再睇下原來除左甜品,糖水,仲有意粉,All Day Breakfast,Eggs Benedict,吐司,雞翼Dream(尖)。咁食brunch就可以食完主菜再叫甜品喇!店內坐左一大半人,其他人都食甜品,所以好快食完,轉左兩轉人,生意唔錯呀!閒日下午茶時段無夜晚咁旺,只有一位侍應姐姐但她招呼態度好好,有空更會到店外派單張宣傳。入門口右邊有免費自助英式果茶,淡淡的果味紅茶唔會太凍岩哂我飲*黑松露鴨胸意粉$78,賣相,味道同份量都超乎想像,有4片爽口淋滑既鴨胸,充滿黑松露忌廉汁香草既意粉,意粉份量唔少仲有蘑菇呀中間有少少沙律菜點綴,多士條蘸意粉汁來食跟餐的玫瑰荔枝凍飲,荔枝味較突出加上清香玫瑰味好夾,成杯粉紅色加上玫瑰花碎好夢幻呀。 *黑松露吐司$42,有好多好香濃既黑松露,加上蘑菇,蕃茄,青瓜,芝士去焗,再放上鰹魚碎,有咁多蔬菜唔會只得芝士同蘑菇咁膩,好適合下午茶剛剛好飽肚,輕食必選。*榴槤飄香椰皇子$56,一大舊榴槤可慢慢撈埋爽脆既水晶珠食,最特別系用椰皇水做成的果凍
黑松露鴨胸意粉
中間有少少沙律菜點綴,多士條蘸意粉汁來食
黑松露吐司
*榴槤飄香椰皇子$56,一大舊榴槤可慢慢撈埋爽脆既水晶珠食,最特別系用椰皇水做成的果凍,超清甜,刮埋大大片椰肉,可以中和榴槤既燥熱。
2017-06-21
黑松露吐司
2017-06-18 718 瀏覽
識我嘅人就知道其實我對喜歡甜品的程度只是一般,但最近有位愛吃甜品的朋友極力推介呢間甜品店,最初我都不想去,但佢話呢間店除左有甜點仲有鹹點,例如All Day Breakfast 意粉類咁我聽到佢咁講覺得OK喎,就一於去試試我地7:30pm入到去唔算多人,成間店都係粉紅色為主睇睇有咩食先我地點左以下食物一黎到都有點驚訝無錯! 份量極大,只需$68!!!!真係好抵食味道仲唔錯,如果炒蛋可以乾身啲就更加好份量一樣好大吐司香脆,鴨胸都好味。整體味道唔錯意粉油左少少,少返D油就perfect! 以上兩杯嘢飲都係跟餐送,顏色好靚之外唔太甜以上兩款甜品我會推介比一啲唔鍾意食好甜嘅朋友,好似我咁,我自己就好喜歡。裏面嘅啫喱係用佢原本嘅椰皇汁來做,所以只有原本嘅果糖,裏面仲有椰皇果肉,食落唔會好甜,超正作為綠茶怪,當然一定要試佢個綠茶心太軟..好味都唔知點形容好重綠茶味,丸子同紅豆都唔錯唔知雪糕係咪佢哋自己做,如果可以再重綠茶味多啲就真係超超正呢個一黎到已經覺得好震撼份量超大,一來賣相好靚,二來真係好味。反而呢個芒果雪糕就唔錯窩夫夠脆好正嘅鹹點果撻又夠脆,食完一個會停唔到的冇諗過我哋兩個人食咗$350,
咁我聽到佢咁講覺得OK喎,就一於去試試
我地7:30pm入到去唔算多人,
成間店都係粉紅色為主
睇睇有咩食先
我地點左以下食物
All  Day  Breakfast
一黎到都有點驚訝
無錯! 份量極大,只需$68!!!!真係好抵食
味道仲唔錯,如果炒蛋可以乾身啲就更加好
份量一樣好大
吐司香脆,鴨胸都好味。整體味道唔錯
意粉油左少少,少返D油就perfect!
玫瑰荔枝
藍天海洋
以上兩杯嘢飲都係跟餐送,顏色好靚之外唔太甜
桃寶燕窩椰皇子
榴槤飄香椰子皇
綠茶心大軟
作為綠茶怪,當然一定要試佢個綠茶心太軟..好味都唔知點形容
好重綠茶味,丸子同紅豆都唔錯
唔知雪糕係咪佢哋自己做,如果可以再重綠茶味多啲就真係超超正
芒果窩夫
呢個一黎到已經覺得好震撼
窩夫夠脆
黑松露撻
好正嘅鹹點
果撻又夠脆,食完一個會停唔到的
冇諗過我哋兩個人食咗$350,仲要係全部食得晒
諗返起都覺得好誇張
大家都飽到捧住個肚腩走

總結: 連我平時少吃甜品都覺得呢間甜品屋好值得幫襯,最正係佢有意粉,All Day Breakfast, Egg Benedict,完全可以喺度食正餐
去到八點幾九點,我地走嘅時候已經開始要排隊啦
果然越夜越多人
綠茶心大軟
芒果窩夫
黑松露撻
2017-06-14 62 瀏覽
這天終於有時間去沙田博物館的羅浮宮展了,出發之前想食下午茶,於是就找到這家了。這裏竟然有咸食呢,心思思就叫了一個與男朋友一起吃吃。卡邦尼意粉 $68還送一杯飲品,我們選了玫瑰味,確實是很香的玫瑰味,不過略甜了點,但還是可以的。至於卡邦尼意粉亦有模有樣的,不過略咸了點,但蒜片和煙肉很多值得一讚,十分支持,因為若果有甜品食的地方有咸食是一件很完美的事呢!榴蓮飄香椰皇子 $56這個不得了,真的太正了!榴蓮又香雪得又冰,加上表面的一粒粒爽爽口的口感簡直是一流,而且底下的椰汁的啫喱,整個配合得天衣無縫,連男朋友對榴蓮沒什麼感覺也覺得好好食好特別,所以喜歡吃榴蓮的朋友絕不要錯過這個甜品呢!男朋友選了風花雪 $35芒果很甜,還有兩個雪米糍,底的是椰奶加豆腐布甸,很香滑,這個是清甜之選呢!在炎炎夏日嘆了個冰涼下午茶真的太爽了!!

這裏竟然有咸食呢,心思思就叫了一個與男朋友一起吃吃。

卡邦尼意粉 $68

榴蓮飄香椰皇子 $56

男朋友選了風花雪 $35

在炎炎夏日嘆了個冰涼下午茶真的太爽了!!
  • 榴蓮飄香椰皇子
2017-05-28 99 瀏覽
同朋友在沙田吃完燒烤後, 好想吃返啲冰凍的糖水降降火。友人在沙田返工, 話之前見過有間特色的甜品舖, 既然這裏是她 “地頭”, 就跟着她行啦! 不過…..走了幾個圈也找不到, 只見到幾間連鎖的甜品店, 但都並非我所喜歡, 那寧願不吃。但我不甘心, 一於去Openrice 搜尋一下, 原來她所指的特色甜品舖就是「甜入心」, 而找不到的原因是已搬了另一個位置, 幸兒也不難找。**********************一坐下便馬上挑選, 友人揀了冰凍的咖啡布甸椰皇子($45), 成品有原個椰子、焦糖布丁、咖啡啫喱粒 和 椰子布丁。先嚐焦糖布丁, 滿有蛋奶香和焦糖的香甜, 口感幼滑; 分子咖啡啫喱粒 咖啡味香濃, 跟香甜的椰汁 很夾。再舀入去, 還有滑嘟嘟的椰青水啫喱, 味道清甜, 滋潤順喉, 當然椰殼上柔軟香甜的椰青肉 也不能放過。***************************我就要了一杯宇治品豆 ($32+$7轉黑松露雪糕), 用料相當豐富, 有晶瑩剔透的Q珠、粉綿香甜的紅豆、甜美的椰汁、煙煙韌韌的小丸子, 還有最討我喜歡是綠茶豆花, 綠茶味濃郁, 口感滑溜, 非常美味! 當然不
**********************
咖啡布甸椰皇子
一坐下便馬上挑選, 友人揀了冰凍的咖啡布甸椰皇子($45), 成品有原個椰子、焦糖布丁、咖啡啫喱粒 椰子布丁。先嚐焦糖布丁, 滿有蛋奶香和焦糖的香甜, 口感幼滑; 分子咖啡啫喱粒 咖啡味香濃, 跟香甜的椰汁 很夾。再舀入去, 還有滑嘟嘟的椰青水啫喱, 味道清甜, 滋潤順喉, 當然椰殼上柔軟香甜的椰青肉 也不能放過。
***************************
宇治品豆
我就要了一杯宇治品豆 ($32+$7轉黑松露雪糕), 用料相當豐富, 有晶瑩剔透的Q珠、粉綿香甜的紅豆、甜美的椰汁、煙煙韌韌的小丸子, 還有最討我喜歡是綠茶豆花, 綠茶味濃郁, 口感滑溜, 非常美味! 當然不少得黑松露雪糕, 黑松露分佈平均,啖啖均黑松露的幽香,分量合宜,不會蓋過奶香, 甜度適中, 跟這杯宇治品豆也很夾。
-----------------------------
吃完兩款冰凍的甜品, 將燒烤後的火熱都撲熄了, 的確是一個好選擇, 滋潤晒!!
2017-04-21
$42 (宵夜)
咖啡布甸椰皇子
宇治品豆
2017-05-28 61 瀏覽
甜入心 今日夜晚終於忙曬啲野,有啲肚餓又想食啲小食,又想食一食甜品慶祝下做曬啲野。而沙田冇乜甜品店揀,所以就黎左呢度,估唔到出乎意外外好食。 黎到呢度,見到呢度地方雖然唔大,但係落足心思佈置,有一種好新鮮嘅感覺。我未去過以前3樓嘅店舖,開張咗咁耐都係第一次黎。今次都係叫左幾種野食 芒果心連心窩夫 有真材實料嘅芒果肉,窩夫係浪漫心形嘅,雪糕同出面食得到嘅芒果雪糕唔同,口感較細滑,食下食下都幾飽肚。 雞翼尖 好開胃嘅涼伴小食,酸酸辣辣再加上蒜味,係咁啜啲骨頭都覺得正! 雞蛋布丁 好可愛嘅甜品,用雞蛋殻裝住布丁,環保之餘又帶有特色,而且好滑,甜度適中。 益力多沙𣲙 啱曬鐘意飲益力多嘅朋友,平時一枝益力多覺得唔夠,呢杯特飲啖啖益力多,諗翻起細個成日飲益力多,好有童年回憶。
甜入心

而沙田冇乜甜品店揀,所以就黎左呢度,估唔到出乎意外外好食。

今次都係叫左幾種野食

$60 (宵夜)
2017-05-24 69 瀏覽
假期最幸福嘅事莫過於瞓到自然醒,然後來一個 brunch,隨後奉上甜品.... 人生就 perfect 晒。今天就去了友人推介「甜入心」。地點很方便,就在沙田火站附近, 好運中心。環境簡簡單單,座位尚算可以。有幾窩心喎⋯有免費花茶又有免費朱古力噴泉、棉花糖 睇下個餐牌有3款 all Day Breakfast ...最合我心意點了蜜桃鴨胸班尼迪蛋 芒果 汁配沙律菜。芒果汁令到D沙律菜好 fresh 原來蜜桃同鴨胸 咁 friend, d 味道好夾喔。蜜桃舒解了肉類的油膩嘅感覺。其實有啲奇怪,一個吾太喜歡吃蛋的我,唔知點解對 Benedict 又情有獨鍾。 哈哈⋯跟著⋯又要甜一甜很美麗,心型窩夫💕芒果雪糕 & 芒果汁,幸福滿瀉 用一杯玫瑰咖啡 結束 甜入心 brunch, 完美 💕 💕

環境簡簡單單,座位尚算可以。
有幾窩心喎⋯有免費花茶

又有免費朱古力噴泉、棉花糖

點了蜜桃鴨胸班尼迪蛋

蜜桃鴨胸班尼廸蛋

芒果 汁配沙律菜。芒果汁令到D沙律菜好 fresh

跟著⋯又要甜一甜

很美麗,心型窩夫💕
芒果雪糕 & 芒果汁,幸福滿瀉
玫瑰咖啡
用一杯玫瑰咖啡 結束 甜入心 brunch, 完美 💕 💕
2017-05-21
其他
蜜桃鴨胸班尼廸蛋
玫瑰咖啡
沙田有各式各樣的食店, 愛食甜品的我, 早前便去了甜入心食嘢. 一踏入店內, 已被店內的裝修所吸引, 怖置精緻. 估不到這裡除了甜品外, 仲有All Day Breadfast食, 所以我也點來試下. All Day Breadfast上枱, 非常吸引. 種類繁多, 除了有香腸, 煙肉, 茄汁豆, 蒜蓉包和蘑菇炒蛋這幾款咸點外, 仲有沙律, 生果和最驚喜的布甸, 首次食全日早餐有甜品. 幾款咸點中, 我自己特別愛炒蛋和蒜蓉包. 蛋尚算滑身, 再滑身一點更好味, 蛋與磨菇好夾. 蒜蓉包外層帶點脆身, 內裡鬆軟, 入口有淡淡的蒜蓉香味. 食了多款的咸點, 可以食生果和沙律中和一下, 感覺清新. 而布甸夠滑, 味道調教適中, 不會覺得太甜. 這個豐富的全日早餐, 只需要$68, 真是好抵食. 來甜品店怎樣也要食番一款甜品. 最後我選了熱的桃寶燕窩椰皇燉奶, 另加兩粒芝麻湯圓. 甜品上枱, 賣相不錯. 桃寶燕窩本身無味道, 與燉奶一齊食不錯, 而且有益, 多食無防. 燉蛋都幾滑身. 芝麻湯圓正常, 同平日食一樣, 無咩特別. 可惜個甜品唔夠熱, 只是暖身,

一踏入店內, 已被店內的裝修所吸引, 怖置精緻.

估不到這裡除了甜品, 仲有All Day Breadfast, 所以我也點來試下.

All Day Breadfast上枱, 非常吸引.

全日早餐

幾款咸點中, 我自己特別愛炒蛋和蒜蓉包.

蛋尚算滑身, 再滑身一點更好味, 蛋與磨菇好夾.

蒜蓉包外層帶點脆身, 內裡鬆軟, 入口有淡淡的蒜蓉香味.

食了多款的咸點, 可以食生果和沙律中和一下, 感覺清新.

而布甸夠滑, 味道調教適中, 不會覺得太甜.

這個豐富的全日早餐, 只需要$68, 真是好抵食.

甜品店怎樣也要食番一款甜品.

最後我選了熱的桃寶燕窩椰皇燉奶, 另加兩粒芝麻湯圓.

甜品上枱, 賣相不錯.

燉蛋都幾滑身.

芝麻湯圓正常, 同平日食一樣, 無咩特別.

可惜個甜品唔夠熱, 只是暖身, 即時打了折扣.
2017-05-21 495 瀏覽
今晚嘅晚餐食得唔係咁飽,於是就即興同男朋友去搵甜品食。經過「甜入心」好多次,一直冇機會試,今晚終於有機會啦!裝潢非常少女風,鋪天蓋地嘅粉紅色,同店名「甜入心」好夾。據說「椰皇子家族」係呢度嘅招牌甜品,我就二話不說揀咗個「焦糖布甸椰皇子」(凍)$42。原個椰皇上桌,入面除左有蛋味香濃的焦糖布甸外,底下係呈透明色澤的椰青啫喱,配以椰汁,香滑又清甜,好好食!「八星龍珠」(凍) $32材料有椰皇果凍、椰汁、芒果、蜜瓜、涼粉。中間粒龍珠其實係椰皇果凍,味道清甜,更賣相更是先聲奪人。個人十分喜歡白色的椰汁底,食落有少少沙冰嘅感覺,會凍到人打冷震!而各款水果都相當甜,唔會酸,值得一讚。「芒果吐司粒粒山」$52吐司烤焗得非常香脆,配以芒果醬和芒果雪糕,我地食到停唔到口!而且份量好多,真係好抵食!另外加咗一球佢哋自家製嘅「椰子雪糕」$15,口感非常綿密,椰香飄飄,好味!呢度嘅甜品有特色、有新意,而且價錢大眾化,服務亦殷勤,絕對推介!

裝潢非常少女風,鋪天蓋地嘅粉紅色,同店名「甜入心」好夾。

「八星龍珠」(凍) $32
材料有椰皇果凍、椰汁、芒果、蜜瓜、涼粉。

中間粒龍珠其實係椰皇果凍,味道清甜,更賣相更是先聲奪人。

「芒果吐司粒粒山」$52

2017-05-18
  • 焦糖布甸椰皇子
2017-05-20 241 瀏覽
同女朋友當然要去甜入心,淨係果名已經冧了,女朋友選了全日早餐同班尼迪咸牛肉share一齊食,價錢仲好經濟,這裡全日早餐比想像中出色,同中環比一半價錢就食到了,仲非常豐富,堅多食物,必飽!有烤煙肉,外國腸仔,多士,蜜瓜,沙律,黑松露炒蛋,茄汁豆,雞蛋布甸……咸牛肉班尼迪,咸牛肉味好搶,令到蛋同多士好濃好啱我食肉獸,上面有自家制杧果醬,酸甜解膩,男仕首選,堅正食全日早餐包一杯飲品,點了蘋果紅茶,蘋果味濃幾甜,啱女朋友口味!二人浪漫一餐一百左右,真的很經濟浪漫呢!

班尼迪咸牛肉

二人浪漫一餐一百左右,真的很經濟浪漫呢!
蘋果紅茶
班尼迪咸牛肉
2017-05-17 247 瀏覽
今日同朋友喺沙田行街,見到呢間甜入心用粉紅色作為牆色,感覺好少女,所以就入去試吓。佢嘅價錢唔算貴,其實可以講係幾抵食。60幾蚊可以食到一個主菜加飲品,質素都算係唔錯嘅。原來佢仲有花茶任飲,同埋朱古力噴泉俾大家免費試,第一次遇到啲咁有心嘅餐廳。抵食黑松露多士 $32麵包唔算厚身,黑松露味唔算太出,但都有淡淡的香味。抵讚嘅係菇菇真係有好多,超鍾意,芝士都舖滿食個包,$32來講都算幾抵。蜜桃鴨胸班尼迪蛋🍳 $78配飲品 蛋有流心嘅效果,配以蛋黃醬,另外佢用木碟作碟,相感覺好文青,買相唔錯。但旁邊嘅蔬菜以芒果汁作為醬汁,有點酸。班尼迪蛋裏配以蜜桃,酸酸甜甜咁,幾有創意。芒果心連心窩夫$48 窩夫好香雲呢拿香味,芒果雪糕唔係太甜,所以對我來講唔錯。芒果像帶點酸,喜歡酸味重啲嘅朋友應該鍾意食。窩夫一想到碟熱辣辣,好香軟。黑松露鴨胸意粉配飲品$78😘 意粉充滿奶香味同黑松露味,最怕就係意粉諗身,但佢就做得好好,配埋流心蛋賣相唔錯。🍳鴨胸都煎得好香,不過旁邊嗰個麵包我就冇食到,因為係乾身嘅哄麵包,我個人不愛而已。😃榛子咖啡超濃榛子香味,非常好飲。最後我哋兩個埋單二百幾蚊,食得超飽。因為我哋都叫得算多

抵食黑松露多士 $32

蜜桃鴨胸班尼迪蛋🍳 $78配飲品
班尼迪蛋裏配以蜜桃,酸酸甜甜咁,幾有創意。
蜜桃鴨胸班尼迪蛋

芒果心連心窩夫$48

黑松露鴨胸意粉配飲品$78😘
黑松露鴨胸意粉

榛子咖啡超濃榛子香味,非常好飲。

最後我哋兩個埋單二百幾蚊,食得超飽。因為我哋都叫得算多嘢食。
2017-05-04
蜜桃鴨胸班尼迪蛋