2007-02-07 12 瀏覽
是晚心情不好,連帶肚子也受氣。店子小小的,沒有indoor位只好坐outdoor。心情不好自然不想食東西,和男友只order了加大烏冬$15:是比其他店的烏冬好,但也未至於令我一試難忘七味魷魚:炸漿足足比魷魚大一倍!「七味」原來指七味粉!!不過$10就算了吧。南瓜餅:最令我氣憤的是這道小食!收$16卻只有小小的兩塊,小到是可以一口食完的!服務又差,一進來只放下兩杯茶就走,要落order時又不理會我們,埋單又耐,坐得不舒服,但又要加一!只有烏冬可取,真的很想給喊面!
心情不好自然不想食東西,和男友只order了
加大烏冬$15:是比其他店的烏冬好,但也未至於令我一試難忘

只有烏冬可取,真的很想給喊面!
2007-01-23 9 瀏覽
d 烏冬真係... 我諗冇人可以同佢媲美!! 勁正!!初初未轉menu 之前, 佢地仲有個焗二十殼米同新竹米線好好食架, 不過而家冇左.. 至於新既殼米野食麻麻地, 淨返冬冬好食.. ~_~糖水- 我幾like 個.. 好似叫做熱杏仁奶既物體(<-次次去都有食, 唔記得叫咩名.. =_=).. 幾香唔甜, 又平又正! ($16咋) 不過唔係成日都有...
d 烏冬真係... 我諗冇人可以同佢媲美!! 勁正!!

2006-11-25 7 瀏覽
2006年3月18日上次因為二十穀飯吃得太飽,沒有試過這裡的甜品,這天特意來嘗試.香蕉船:雪糕伴著香蕉吃,另有一番滋味,惜香蕉較為生,如果是熟一點的貨色,就更好吃!炸豆腐:好像放了一段時間才奉客,溫度只屬和暖,幸好外脆內滑,彌補不足.楊枝甘露:一句講晒,唔夠凍,唔得.薑茶湯圓:湯圓的口感不錯,惜薑茶唔夠薑,完全唔辣,要改善啦.
2006年3月18日

楊枝甘露:一句講晒,唔夠凍,唔得.

2006-11-25 1 瀏覽
2006年2月17日這店開了已經一段日子,這天突然想起便來試試,要了一客天婦羅二十穀飯,天婦羅另外用碟上,有蝦,青椒,冬菇等等,脆漿不算十分厚,蝦的口感唔錯,很彈牙,盛載二十殼飯的器皿原來很深,飯像是吃極也不見底似的,最終我是吃不完,三十多元很抵吃啊!
2006年2月17日

2006-10-08 0 瀏覽
第一次食,滑蛋豬扒廿穀\飯,D飯好香,幾好味,豬扒都唔錯,睇落細細碗,但要食晒都要有番咁上下胃口先得蕃茄牛肉烏冬,個湯好得,D烏冬應該係用蕃茄湯煮,好有蕃茄味,但D牛肉就熟過頭,但整體都唔錯炸南瓜餅,好好味,正!炸菠菜煙肉餅,都好味,不過我覺得炸南瓜餅好味D食物都算OK,但侍應真是唔得,完全無笑容,態度又差,唔叫都唔食加水,明明見到個飯食完又唔收...
第一次食,

炸南瓜餅,好好味,正!
炸菠菜煙肉餅,都好味,不過我覺得炸南瓜餅好味D

2006-07-30 1 瀏覽
今日放假, 時間又早, 心血來潮去左葵芳食飯+ 行街, 行過見到間野有個"甘" 字, 就行左入去食飯, 本來今晚想食飯架, 不過間野又Hardsell手打烏東, 無理由1場黎到又唔試下架ma, 於是我左個手打烏東+ 蕃茄湯底, 1黎喉嚨發炎唔食得炸野, 2黎我本身鍾意食蕃茄湯底o既野, 烏龜就叫左個豬軟骨飯手打烏東: $10細手打烏東+ $10蕃茄湯底= $20, 抵!! 烏東幾爽, 係咪手打我唔識分呀, 不過幾好味!! 蕃茄湯底有3舊鮮蕃茄, 不過就好似無煮過o既蕃茄, 唔"淋"架, 但算啦, 幾新鮮, 個蕃茄湯底好飲, 橙紅蕃茄色咁架, 好夠味, 不過係咸左DD, 我諗有落味精卦~ 豬軟骨飯: 我試左兩啖, 幾好味, 烏龜就話D豬軟骨幾好味, 個飯仲落左紅糙米煮添, 個飯仲跟左碗面豉湯+ 粟米沙津, 好味又好飲, 抵呀!! 我地食緊個時見到出面勁多人排隊, 好彩我地今晚早左食飯, 唔係實無得食o者-0- 兩個人+埋1= $60幾, 抵呀!!
兩個人+埋1= $60幾, 抵呀!!
(非會員)
佢轉左型之後,見有手打烏冬!好似好吸引咁...於是入左去試..但係情況似乎有D 失望...D 服務差唔在講,十問九唔應...答個陣又好似好唔耐煩咁...搞到我自己都好炆。D 烏冬,我同同行既朋友都一致認為係差..我就叫左個牛肉烏冬...鳥冬又唔彈牙...同自己係超市買黎煮冇分別..牛肉好似咬爛布咁....而我朋友食左個咖哩撈烏冬..咖哩味唔香...D 烏冬一樣係唔好味..我地再仲叫左個餃子...嘩...好貴...但得幾粒...仲要又細細粒咁...仲要又係似超市買一包裝個D 煎餃..食完之後真係好炆...下次一定唔會再黎食!始終都係赤丸好。
佢轉左型之後,見有手打烏冬!
好似好吸引咁...於是入左去試..
但係情況似乎有D 失望...
D 服務差唔在講,十問九唔應...
答個陣又好似好唔耐煩咁...搞到我自己都好炆。
D 烏冬,我同同行既朋友都一致認為係差..
我就叫左個牛肉烏冬...
鳥冬又唔彈牙...同自己係超市買黎煮冇分別..
牛肉好似咬爛布咁....
而我朋友食左個咖哩撈烏冬..
咖哩味唔香...D 烏冬一樣係唔好味..
我地再仲叫左個餃子...
嘩...好貴...但得幾粒...仲要又細細粒咁...
仲要又係似超市買一包裝個D 煎餃..
食完之後真係好炆...
下次一定唔會再黎食!

始終都係赤丸好。
2006-07-14 0 瀏覽
沈日因為老豆要開會&弟弟有約o既關係同媽咪出O左葵芳食嘢,之前行過見過O的間嘢都想TRY吓GA啦,不過因為無時間O既關係,一直都無TRY過.今次終於TRY到啦.媽咪叫O左個手打烏冬+海苔&天富羅,我就叫O左個咖哩雞二十稞米(有味增湯&沙拉),&炒雜菜我地因為唔想等位O既關係,坐o左出面(仲有drinks送tim).等o左一陣,o的嘢食終於嚟啦,我個咖哩飯無咩特別,不過o的飯好似無20種o甘夕,而且白米o既比例多o左o的.但o的雞就好唔好食.媽咪個烏冬好食呀,好彈,同出面o個o的真係唔同,但個湯底saltyo左d.都oko既,而個炒雜菜呢,ok啦要一提o既就係千其唔好叫coffee,好難飲,無coffee味之餘好似苦茶.p.s. 個waitress 好好人,好nice,唔錯唔錯
p.s. 個waitress 好好人,好nice,唔錯唔錯
2006-06-03 0 瀏覽
開頭係門口見佢個餐牌表榜係手打烏冬先會入去,叫左照燒雞扒烏冬,番茄牛肉烏冬,兩個小食--豬扒& 煎蛟子D野食黎到之後~~燒雞扒烏冬賣相都仲算OK,但個番茄牛肉烏冬相比黎講係少到根本食唔飽,得幾條肥牛!塊豬扒仲衰..得一塊薄che che既豬扒,仲要收唔記得$15定$20蚊,呃錢個蛟子就得5粒,算係好食架啦..食餐飯食左一佰二十幾蚊, 我男朋友話根本冇食過野咁唔會再有下次..!!
D野食黎到之後~~

個蛟子就得5粒,算係好食架啦..
食餐飯食左一佰二十幾蚊, 我男朋友話根本冇食過野咁
唔會再有下次..!!
2006-04-26 0 瀏覽
同朋友一齊食飯, 叫左兩樣share什菌牛柳絲飯(是日推介) - 用五穀飯幾健康喎, 口感唔錯, 但份量唔多, 牛柳絲少少un, 什菌係好多冬菇無乜第二隻菇喎蕃茄雞絲烏冬- 湯底好重蕃醬味唔係新鮮蕃茄囉, 烏冬都唔夠彈牙, 雞絲得好少其實味道只是一般, 但十點last order, 九點幾仲好多人睇完戲黎食糖水囉。
同朋友一齊食飯, 叫左兩樣share

2006-04-25 0 瀏覽
主打烏冬的餐廳....有點失望,味精太多,食完飲左好水是日餐單:蕃茄雞扒烏冬咖哩豬扒五穀飯飯都ok,幾好口感,但烏冬真係太多味精!
主打烏冬的餐廳....
有點失望,味精太多,食完飲左好水

是日餐單:
蕃茄雞扒烏冬
咖哩豬扒五穀飯

飯都ok,幾好口感,但烏冬真係太多味精!
2006-04-08 6 瀏覽
冒「手打烏冬」之名而來,點了個新出的黑椒牛柳粒撈烏冬。黑椒汁幾好味,牛柳粒有少少韌,不過都叫做有點肉汁o係肉入面,所以叫做不過不失。但係個烏冬就好唔掂,腍得滯,無咬口。
2006-03-27 4 瀏覽
唔想行得遠,近近地落樓下搞點就算。大大隻字寫住10碗手打烏冬,即管入去試下。蕃茄鐵板牛柳粒烏冬-蕃茄湯底唔差,幾清甜,飲完之後亦不會覺口渴,牛柳粒好嫩口,唔韌亦沒有根。主打的烏冬就唔多掂,好腍,當然談不上彈牙。滑打豬扒二十縠飯,配埋麵豉湯及沙律-我以為有好多紅米、野米等,原來只是混了少少紅米,而且飯又係好諗身。豬扒都ok,仲有少少脆,不至於好諗,再叫多碟炒雜菜,埋單110。
唔想行得遠,近近地落樓下搞點就算。
大大隻字寫住10碗手打烏冬,即管入去試下。
再叫多碟炒雜菜,埋單110。
2006-01-03 3 瀏覽
手打烏冬unexpected good,湯底亦很清, worth to try!天婦羅冬菇很新鮮,$5 jar~~~海底椰焞雪耳好多料, 又不太sweet, very great !!!! 其他糖水有寫明卡路里參考, 可因自己需要叫.是次還吃了餃子, 及天婦羅蝦.
天婦羅冬菇很新鮮,$5 jar~~~
其他糖水有寫明卡路里參考, 可因自己需要叫.
是次還吃了餃子, 及天婦羅蝦.

2005-12-31 3 瀏覽
先讚待應:有禮、勤快環境:有戶外及室內,當知道被安排於露天茶座時,第一個comment 係:唔係化? 出面? 好在,當夜不冷,而且周圍燈光好柔和,加上商場的音樂,頗適合聊天食物:淨烏冬(小$10,$15):相當彈牙,好有口感,湯底清但冇味精(或者有少少,但我吃完不覺口渴)天婦羅—魷魚酥($10 三條):粉漿脆而不油膩,但魷魚像是急涷貨,久缺鮮味,如果加一點調味相信會好一點滑蛋豬扒/ 燒牛肉飯(um….不記得個名啦> < $35):個兜好特別,用小鍋子加上木盒,米不是一般的白米,而且加入少少紅米,口感相當不錯;豬/牛肉的味道都幾好,但肉頪份量對於男士們來說可能不夠,配一小兜粟米沙律(真係得粟米及沙律醬)及麵豉湯,相當之飽見到隔離枱的天婦羅蝦好大隻又好似幾好味,下次要試試先另加一服費
先讚待應:有禮、勤快

食物:

見到隔離枱的天婦羅蝦好大隻又好似幾好味,下次要試試先

另加一服費