🍽乳酪脆米球 $75炸米紙外殼脆卜卜,上面帶有炸米粉粒,咬開有creamy 乳酪味,口感幼滑,加上入面有有紅石榴果粒,食落去酸酸咪咪又creamy,仲有印度🇮🇳香料味辣辣地🌶️甘,味道同口感嘅層次🆙🆙係一個超級正既開胃菜,十分推薦👍🏻🍽牛油烤雞 $108牛油烤雞🐔屬於比較傳統印度🇮🇳風味,由多種香料調製的印度式咖喱汁,好似路邊經過一間印度快餐廳都會聞到既香味。醬汁比較濃厚但唔會被奶味覆蓋,巧妙將香料同雞肉粒融合一齊,雞肉嫩滑,咖哩汁香辣惹味,⭐️推薦一定要試下‼️另外,配合烤餅一齊食更加好,包保你會連續叫兩份烤餅一齊點黎食😄🍽原味烤餅 $25典型印度烤餅🫓,即叫即做,上菜時卜卜脆,同牛油烤雞❤️perfect match,記得趁熱食啦喂😋🍽蒜蓉烤餅 $28如果覺得原味烤餅比較味道單一,可以嘗試蒜蓉烤餅。少少🤏蒜蓉🧄塗餅面上一齊烤,蒜蓉味道不會太濃又有烤餅脆卜卜口感😋🍽混合肉燒烤拼盤 $178拼盤有印度燒雞🐔、免治羊肉卷、烤魚塊🐟、乳酪腰果汁燒雞各2件。每一種肉都用不同香料醃製再燒烤而成,所以就算羊肉都唔會有羶味,肉質又非常juice~仲配埋佢特製嘅乳酪腰果汁,值得一試!🍽印度酸辣雞肉湯 $58
🍽乳酪脆米球 $75

🍽牛油烤雞 $108

🍽原味烤餅 $25

🍽蒜蓉烤餅 $28

🍽混合肉燒烤拼盤 $178

🍽印度酸辣雞肉湯 $58
第一啖飲落去似羅宋湯,甜酸味重,加上肉碎、豆角粒、雞肉絲、炸麵絲一齊煮,又帶有少許既辣味作吊味,辣味回甘。一個湯可以試到甜酸辣味,有興趣既朋友仔可以挑戰一下😎

🍽印度凍奶茶 $30
不同於香港奶茶重奶味,印度奶茶反而帶有薑汁味道,口感順滑,都係一個唔錯既體驗

🍽印度奶茶 $25 (熱)
會有即場拉茶比妳睇,記得攞相機拍啦😄

🍽青檸梳打 $38
適合鐘意飲酸嘢既朋友仔🤣

呢間印度餐廳都幾有人情味,店長主動問我地菜式好唔好食,講error 肥仔 任達華 李治廷都黎過架🤣仲可以講廣東話,超friendly既店主😝

人均消費 $100-200
Hibye 👋🏻指數:8.5/10

2023-07-14 47 瀏覽
平時都知重慶大廈有印度餐廳,仲要係正宗,但花多眼亂,見到error肥仔介紹既珍珠皇宮,試過就知確實正咖哩角:以薯仔、椰菜花同印度香料煮成,咖哩味道又淡淡的味道去濃濃的香味卻又非常有層次印度燒雞:差不多有半隻雞的份量,烤雞入口香辣,辣味中帶出印度香料的味道,有種獨特的辣香,雞肉嫩滑,再沾上綠色的薄荷醬汁,口感較好印式燴羊肉: 印式燴羊肉很驚喜的一道菜,味道濃郁,夠辣之餘還有食後味回甘,辣度很吸引。Naan bread 烤餅脆口有燶邊,要吃咖哩的話,當然不能缺少👍牛油烤餅:牛油味香濃,重點不太膩蒜蓉烤餅:一個烤餅不够點羊肉汁,因為汁太多同太正,蒜蓉味香口芒果乳酪:新鮮芒果配乳酪,完全够天然餐廳舒服,我見身後有獨立房間,不過有客人用膳,不方便影

牛油烤餅:牛油味香濃,重點不太膩

芒果乳酪:新鮮芒果配乳酪,完全够天然

餐廳舒服,我見身後有獨立房間,不過有客人用膳,不方便影
  • 燴羊肉
  • 芒果奶昔
2023-07-04 40 瀏覽
一直都好想去重慶大廈食印度咖喱,終於俾我搵到一間連任達華、Error等藝人推薦的印度餐廳。瑪莎拉薄脆酥脆和香辣的口感令人回味無窮,辣辣地令人增強食慾。咖喱角超級喜歡這個印度咖喱角,不單止香氣撲鼻,咬下去外脆內軟,味道鮮美。乳酪脆米球口感酥脆,內有濃郁的乳酪,甜甜酸酸的味道,令人極之開胃。Chicken Tikka masala沙拉咖喱烤雞配有濃郁的咖喱,雞肉入口嫩滑多汁,配以烤餅更加美味。士多啤梨奶昔以新鮮的士多啤梨和奶油混合而成,清爽可口!青檸梳打味道清新,帶有微微的酸味和氣泡,非常適合搭配辛辣的印度菜。

瑪莎拉薄脆
酥脆和香辣的口感令人回味無窮,辣辣地令人增強食慾。

咖喱角

乳酪脆米球
口感酥脆,內有濃郁的乳酪,甜甜酸酸的味道,令人極之開胃。

Chicken Tikka masala

士多啤梨奶昔
以新鮮的士多啤梨和奶油混合而成,清爽可口!

青檸梳打
味道清新,帶有微微的酸味和氣泡,非常適合搭配辛辣的印度菜。
  • 咖喱角
  • 馬沙拉咖喱烤雞
🌸《珍珠皇宮印度餐廳·印度菜·尖沙咀》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🥘混合肉燒烤拼盤 Tandoori Platter $178🌼印度燒雞🌼免治羊肉卷🌼烤魚塊🌼乳酪腰果汁燒雞大大份拼盤有齊曬雞、魚同羊🙆🏻‍♀️見到佢用鐵板上菜已經覺得好吸引🤩仲要夾埋鐵板嘅渣渣聲🥳成間店都聞到炭烤同香草味啊❗️-🫕牛油烤雞 Butter Chicken $108牛油烤雞好好食👍🏻❗️咖喱味好溫和、偏甜,質地好creamy,用黎點蒜蓉烤餅真係好夾🥳真係差d想叫多一份烤餅啊🙆🏻‍♀️-🍲瑪莎拉秋葵 Bhindi Masala $88秋葵爽口,加上蕃茄粒同瑪莎拉醬,酸酸地真係好開胃啊🤤-📍 珍珠皇宮印度餐廳 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖📍 Moti Palace Indian RestaurantShop 96-97, 1/F, Chungking Mansions, 36-44 Nathan Road, Tsim Sha Tsui-環境| ENVIRONMENT:🌸🌸🌸🌸味道| TASTE:🌸🌸🌸🌸服務| SERVICE:🌸🌸🌸🌸衛生| HYGIENE:🌸🌸🌸🌸性價比| CP VALUE:🌸
🌸

🌼烤魚塊
🌼乳酪腰果汁燒雞

🫕牛油烤雞 Butter Chicken $108

🍲瑪莎拉秋葵 Bhindi Masala $88
秋葵爽口,加上蕃茄粒同瑪莎拉醬,酸酸地真係好開胃啊🤤

📍 珍珠皇宮印度餐廳
環境| ENVIRONMENT:🌸🌸🌸🌸
味道| TASTE:🌸🌸🌸🌸
服務| SERVICE:🌸🌸🌸🌸
衛生| HYGIENE:🌸🌸🌸🌸
性價比| CP VALUE:🌸🌸🌸🌸

Revisit: 🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #珍珠皇宮印度餐廳 #中英翻譯 #印度菜 #重慶大廈
2023-07-01 36 瀏覽
📍珍珠皇宮印度餐廳🗺️尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖之前已經食過一次覺得好味,之後屋企人都去左幾次😆 想食印度嘢嘅時候第一時間諗到呢間😌 所以又再去多次~⚡️Chicken Wings & Calamari $108雞翼拼魷魚圈雞翼好驚喜!醬汁係辣辣地,外皮有少少脆,食落好惹味😍 ⚡️Tandoori Pomfret $158香烤原條鯧魚之前都食開tandoori chicken,今次試下魚🐟 都好正啊!係用鐵板上嘅,所以一路熱住🔥 魚皮微脆,啖啖香料味😋 ⚡️Chicken Masala $108黎呢度真係必叫咖喱🍛 好高質🥹瑪莎拉咖喱雞係最常見的咖喱,較濃稠,我揀左少辣,味道好濃郁好香,雞肉都嫩😌⚡️Garlic Naan $28⚡️Cheese Naan $40兩款烤餅都烤得香脆,外脆內軟,口感少少煙韌,配咖哩食一流🥰⚡️Indian Iced Tea $35印度凍奶茶,一開頭飲會比較甜,一定要撈勻,同埋等冰開始溶會好啲,不過味道係好嘅😉 怕甜嘅可以叫少甜~⚡️Indian beer (Kingfisher) $38整體黎講,呢間真係無令我失望🫶🏻 老闆同其他staff都好好
📍珍珠皇宮印度餐廳
🗺️尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖

雞翼拼魷魚圈
雞翼好驚喜!醬汁係辣辣地,外皮有少少脆,食落好惹味😍

⚡️Tandoori Pomfret $158
香烤原條鯧魚

⚡️Chicken Masala $108
黎呢度真係必叫咖喱🍛 好高質🥹

⚡️Garlic Naan $28
⚡️Cheese Naan $40
兩款烤餅都烤得香脆,外脆內軟,口感少少煙韌,配咖哩食一流🥰

⚡️Indian Iced Tea $35

整體黎講,呢間真係無令我失望🫶🏻 老闆同其他staff都好好人,而且仲知道任達華、李治廷佢地都黎食過😆
2023-06-10 798 瀏覽
🇭🇰✨尖沙咀重慶大廈正宗印度餐廳🇮🇳Error都食咗!重慶大廈裏面印度餐廳雲集,門口又超多印度叔叔派卡片,都唔知去邊間好🤣🤫所以今次做足功課,見Error食過呢間、而且網上評價都唔錯,所以一於試吓!整體嚟講係好味嘅,估唔到MVP竟然係雞肉炒飯😱😍① 牛油烤雞 Butter Chicken $108🔹好creamy,雞肉份量多,而且係無骨,送nann/飯都好正🤤② 蒜蓉烤餅 Garlic Nann $28🔹薄餅軟熟,帶淡淡蒜香同麵粉香,一定要趁熱食,如果唔係凍咗就會比較硬😉配butter chicken一流③ 混合肉燒烤拼盤 Tandoori Platter $178🔹包括印度燒雞、免治羊肉卷、烤魚塊、乳酪腰果汁燒雞各兩件,啱晒咩都想試吓嘅我哋🤣🔹烤魚塊配薄荷醬幾夾,清新開胃④ 雞肉炒飯 Chicken Fried Rice $108🔹估唔到成晚最好食嘅係呢個雞肉炒飯!炒飯係用印度米,炒得好乾身、惹味!🤤雞肉份量多,仲加咗新鮮嘅青椒同紅蘿蔔粒🥕⑤ 芒果奶昔 Mango Lassi $38🔹飲落好似新鮮芒果蓉溝益力多🤣📍 珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96
🇭🇰
✨尖沙咀重慶大廈正宗印度餐廳🇮🇳Error都食咗!

① 牛油烤雞 Butter Chicken $108

② 蒜蓉烤餅 Garlic Nann $28

🔹烤魚塊配薄荷醬幾夾,清新開胃

⑤ 芒果奶昔 Mango Lassi $38
🔹飲落好似新鮮芒果蓉溝益力多🤣

📍 珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)
  • 蒜蓉烤餅
今日生日飯同閨蜜去到香港最五光十色既地方😃”尖沙咀”!估唔到呢個地方會有我覺得好驚喜既美食!今次朋友帶左試印度菜,平時愛上食法國菜既我,今次可以試下驚喜既美食真係要多謝我既老闆朋友!餐廳都充滿住浪漫既氣氛,好正既橙色燈光,令人好有放鬆既感覺,配上輕快舒適的音樂!開展呢一餐驚喜菜式!聽朋友講呢一間係印度級米之蓮餐廳,好多都係專程呢個黎食野!首先第一道菜係乳酪脆米球$75呢個係好多人必點既一道菜!乳酪酸酸甜甜,配上豆類好開胃,外皮香脆唔熱氣!味道好特別,有D似沙津卷甘樣!一定要試下!之後叫左瑪莎拉薄脆$18,呢個要讚!配上青色咖哩醬香滑濃味!薄脆配上洋蔥青椒好香,加上薄脆脆口!令人想食完再食!之後到咖哩角$52,感覺似三角形的薄餅,帶酸辣既感覺,再配上洋蔥都好開胃,之後再叫左個蒜蓉蝦$138,蝦肉質嫩滑,加上好彈牙,配上特製蒜蓉汁加檸檬更加清新!之後再叫左個瑪莎拉咖哩烤雞$118點汁食!配上洋蔥簿餅$38,開胃又好食,雞肉嫩香帶紅色咖哩,完全唔怕辣味太過刺激!之後用左個無花果雪糕做句號,香甜爽滑,用正方形型做點綴更加有藝術感覺!

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 Masala Papad 🆓Masala Papad係餐廳送嘅前菜,由脆脆嘅薄烤餅配上切碎的洋葱、番茄同印度香料組成。建議一上檯就盡快享用,因為同啲配料放埋一齊塊薄脆好快淋🤫🥢 混合肉燒烤拼盤 Tandoori Platter $178 🆗烤肉拼盤包括印度燒雞、免治羊肉卷、烤魚塊同乳路腰果汁燒雞。經醃製同燒烤後肉塊都有住非常獨特嘅顏色同香氣🍖🥢 牛油烤雞 Butter Chicken $108 🆙牛油烤雞味道非常濃郁,由去骨雞肉醃製係印度香料、乳酪同牛油嘅混合物,然後同番茄一齊燉煮🌝🥢 芝士烤餅 Cheese Naan $40 🆙Naan口感軟糯,裡頭有Mozzarella淡淡嘅芝士味🧀🧀🥢 乳酪加丸子 Boondi Raita $42 🆗Raita非常清爽,乳酪入面加咗啲用鷹嘴豆粉製成嘅小球Boondi,口感都幾煙韌🤤🥢 芒果奶昔 Mango Lassi $38 🆗🥢 青檸梳打 Fresh Lime Soda $38 🆗兩杯都非常解渴,但甜咗少少🥺-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 Masala Papad 🆓

🥢 牛油烤雞 Butter Chicken $108 🆙

🥢 芝士烤餅 Cheese Naan $40 🆙

🥢 乳酪加丸子 Boondi Raita $42 🆗
Boondi  Raita

🥢 芒果奶昔 Mango Lassi $38 🆗
🥢 青檸梳打 Fresh Lime Soda $38 🆗
兩杯都非常解渴,但甜咗少少🥺

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
Boondi  Raita
  • 混合肉燒烤拼盤
重慶大廈平時有好多印巴藉外國人聚集,但入面嘅餐廳亦有唔少推介🤣之前去完新加坡嘅小印度,覺得佢哋啲薄餅好食,返到嚟一直心思思想試吓,今次終於入去闖一闖試吓印度🇮🇳菜😎🤌🏻乳酪脆米球好多印度餐廳都有,脆身米球,加入内冰涼酸甜嘅濃稠乳酪,估唔到咁夾同好食😛滿滿乳酪再加上清甜嘅番石榴籽顆粒,亦有絲絲辣味,口感層次豐富,平時印度菜感覺好膩,但呢個出奇地好味開胃!推薦😋🤌🏻Butter Chicken牛油烤雞(多汁 ,微辣)最啱香港人口味嘅咖喱,配上牛油同香料,再搭配上大塊鷄肉,無骨無皮肉質嫩算軟滑,用咗好多香料醃製,重點當然係配薄餅😎🤌🏻瑪撒拉咖喱烤魚食印度嘢點可以得一個咖喱😎呢個係得獎咖喱,比起一般咖哩更加有撲鼻香氣,加咗好多洋葱塊、香料等材料、長時間燉煮已經同咖喱融為一體,質感比較濃調,口味會再重一點,而辣度可以自由選擇😋烤魚塊有黃色嘅外層,同咖喱顏色好似🤣咬開魚肉依然保持嫩滑,唔會太乾身🤌🏻烤餅我嚟呢度就係為咗食烤餅🤣🤣估唔到有咁多選擇,小朋友先揀,所以一次過叫咗5 個唔同嘅餅😋Cheese Naan芝士烤餅係最常見到嘅口味,而Roti原味烤麥餅真係好重麥味,岩晒鍾意小麥味嘅朋友😛Ruma

🤌🏻乳酪脆米球

🤌🏻Butter Chicken
牛油烤雞(多汁 ,微辣)

🤌🏻瑪撒拉咖喱烤魚

🤌🏻烤餅
我嚟呢度就係為咗食烤餅🤣🤣估唔到有咁多選擇,小朋友先揀,所以一次過叫咗5 個唔同嘅餅😋Cheese Naan芝士烤餅係最常見到嘅口味,而Roti原味烤麥餅真係好重麥味,岩晒鍾意小麥味嘅朋友😛RumaliRoti卷烙餅係我最鍾意,咬落好香麵粉味,而且餅身夠厚好有口感😎Roti Chennai 馬來鬆餅同Lachha Paratha牛油鬆餅有啲似酥皮嘅感覺一樣好食🤣 大滿足

🚩珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)

2023-05-12
  • 瑪莎拉咖哩烤雞
  • Butter  Chicken
2023-05-17 413 瀏覽
想食正宗嘅印度咖哩🍛去重慶大廈搵食就一定無錯😎今次同朋友一齊試吓呢間評價都唔錯嘅珍珠皇宮印度餐廳,原來連Error、喬寶寶都加持過🙌🏻難怪除咗外國人之餘都吸引咗唔少識食嘅香港人嚟聚會甚至慶生🎊想感受下印度風情🧕🏼體驗重慶大廈嘅異國風情都可以嚟。呢度嘅菜式可以品嚐到地道印度香料帶出嘅層次,但唔會太重口味,屬於比較合家歡嘅口味。呢度嘅職員非常好客好nice呢💕💕乳酪脆米球 Dahi Poori印度特色小食,將脆卜卜米球挖空,釀入薯仔洋蔥等材料。一般會另外附上酸汁自己倒,呢度就default淋上乳酪醬汁,酸酸咪咪好開胃😙😙加上餡料嘅香料香味幾特別。混合肉燒烤拼盤(印度燒雞、免治羊肉卷、烤魚塊、乳酪腰果汁燒雞)Tandoori Platter可以一次過試勻幾款肉類,用熱辣辣鐵板喳喳聲咁上菜好吸引🤩🤩燒雞食到好香香料味,外面微焦,內裡啖啖肉卻唔會鞋😋😋免治羊肉都幾特別,冇乜羊膻味,比較易入口😛另外附上薄荷醬🍃配肉類一齊食都幾夾而且可以解膩。瑪沙拉咖喱羊肉 Lamb Masala可以自由選擇辣度🌶️小辣辣度溫和,帶微微刺激感,幾惹味。羊肉份量多又厚肉,加上濃稠嘅Masala醬汁,食得好滿足😍芝士烤餅

乳酪脆米球 Dahi Poori

瑪沙拉咖喱羊肉 Lamb Masala

芝士烤餅 Cheese Naan
有淡淡芝士香🧀同麵粉香,中間少少厚身,口感幾鬆軟,好似pizza咁,淋上Masala咖喱汁食幾正😗😗

Mango Lassi
大大杯可以兩份飲😆😆芒果味幾香呢。

人均消費:$250
推介指數(10分為滿分):7.5分

2023-05-16
2023-05-15 89 瀏覽
聽講重慶大廈嘅印度菜值得嘗試,所以今日就黎試下佢😋見大家黎親都係食嗰幾樣熱門菜式,我反而想試下佢其他嘢食得唔得😳如果非熱門嘅食物都唔錯,咁呢間餐廳就真係值得推介😗🍛腰果杏仁雞 $118 🌕🌕🌕🌗🌑一向鍾意試新奇嘢嘅我,見到腰果汁咖喱就毫不猶豫鎖定左佢🤣咖喱上面白色嘅我估係椰汁🥥食到碗底見到有啲顆粒感,應該真係有用腰果杏仁整成,但就食唔到有腰果杏仁味。如果當佢係普通咖喱咁睇,評分會幾高👍🏼雞肉雖然唔算嫩,但幾有咬口🤣🫓牛油烤餅 $28 🌕🌕🌕🌗🌑食咖喱嘅最佳拍檔一定係烤餅同飯😆一上檯就聞到好香牛油味🧈佢唔係脆嘅烤餅,而係煙煙韌韌嘅。入口都食到淡淡嘅牛油香👍🏼🍚印度黃飯 $42 🌕🌕🌕🌑🌑係充滿印度風味嘅飯🤣我自己就唔係幾食得慣。佢外表同口感都有啲似炒碎米粉,同埋幾有口感。配咖喱都好夾👍🏼整體黎講,係唔錯嘅一餐,但未驚艷到我。不過如果想試下印度菜,呢間都會係唔錯嘅選擇,環境同服務都幾好👍🏼
聽講重慶大廈嘅印度菜值得嘗試,所以今日就黎試下佢😋

🍛腰果杏仁雞 $118 🌕🌕🌕🌗🌑

🫓牛油烤餅 $28 🌕🌕🌕🌗🌑

🍚印度黃飯 $42 🌕🌕🌕🌑🌑

2023-05-06 319 瀏覽
📸珍珠皇宮印度餐廳廿幾歲真係第一次行入重慶大廈細細個睇警匪片開始覺得呢個地方好危險但宜家其實已經裝修過 感覺光猛新淨啲印度餐廳主要係開係一樓👉🏻 正門直入見到條樓梯上去就得見有人話可以跟門口既印度人去餐廳架因為Error去幫襯過 所以門口已經見到佢地既手幅入面仲有啲海報🤣🤣🤣🤣🍴Lamb Masali🔸可選辣度印度菜比較常見既咖哩🍛食落比較濃味今次揀咗小辣 我諗係十小辣既程度左右羊味唔會太羶 肉質嫩滑 唔會痴牙👉🏻 食咖哩點少得叫塊Naan我地揀咗Cheese Naan $40本身以為係薄餅加啲芝士粉點知係薄餅中間有芝士餡🥰🥰🥰一份4大塊 食完都飽飽地🙈 但真係好好食 仲有得拉絲架🤩🍴Tadoori Platter $178印度燒雞|免治羊肉卷|烤魚塊|乳酪腰果汁燒雞用鐵板上枱 慢慢食都仲係熱辣辣架燒雞大大舊又無骨 啖啖肉烤魚塊肉質嫩滑又唔會乾身鞋口羊肉卷有啲似食緊雞肉腸 無羊羶味🍴Garlic Prawn $138最有驚喜既一道菜本身見到蒜蓉加蝦 應該正正路路 無咩特別但上枱已經好香噴噴蝦🦐已經剝曬殼 咬落勁爽口 仲要夠大隻蒜蓉味香濃之餘仲加入咗香料如果加碗飯一齊食就仲好🤩🤩🤩🤩🧋M
📸珍珠皇宮印度餐廳

• 混合肉燒烤拼盤
  • 芒果奶昔
  • 蒜蓉蝦
2023-05-05 57 瀏覽
It was our first time to visit this restaurant and we had a great experience. We ordered two drinks -- Salted and Mix Fruit Lassi ($38 each), they were refreshing and delicious. Two dishes -- Aloo Gobhi ($88) and Goan Fish Curry ($118), they were not just too spicy that we couldn't taste anything else than the hotness. A portion of garlic naan ($28), they were hot and tasted great, perfect for dipping the curry sauce. We finished everything on our plates. The waiter was very helpful. His suggest

The waiter was very helpful. His suggestion to not over-order was appreciated and helped us to enjoy our meal without feeling overly full.

Overall, we would highly recommend this restaurant for its delicious food and attentive service. If you're looking for a great Indian restaurant in the
area, I think you should definitely check this one out!
2023-05-03
2023-04-29 81 瀏覽
老板Jacky自小在港長大,他的廣東話完全100%香港人,也很Friendly。試了下午茶各種小食和芒果奶昔。一定再來試勻其他菜式。食物地道,只是減辣。值得推薦。

食物地道,只是減辣。值得推薦。

2023-04-27 185 瀏覽
今日同朋友好想食印度野,所以特登去左重慶大廈搵食😆搵到一間見到error都黎過😆而且餐廳環境幾好唔會太嘈,岩哂我同朋友傾計食飯。不過依間餐廳的確係有驚喜!每一樣野都好好食好岩口味🤤✨Masala Papad 薄脆上面有洋蔥同蕃茄,配左芒果醬同一個印度醬料😆我自己就鐘意芒果醬,好開胃!✨乳酪脆米球初初以為係熱食,原來唔係😆出面既米球好脆,咬落去係乳酪爆醬,酸酸甜甜好好食又開胃🫶🏻✨南印度捲餅依個餅上到黎比我地想像中大份😂入面捲住薯仔蓉同洋蔥好正,幾特別。 ✨Butter Chicken 依個超好食!!!必叫!!絕對係我係香港食過最好食既butter chicken之一🥹🥹個醬同朋友叫左兩份naan點黎食都食哂😆好香好creamy,而且雞肉好滑,好好食😍✨Cheese naan & Garlic naan兩款naan都好正!Garlic就比較香口脆口,cheese就好多芝士🤭我個人就go for cheese!!✨Mango lassi 食印度野點可以唔叫😍非常好飲🤭🤤依餐真係有驚喜,係重慶大廈有好多間餐廳花多眼亂,建議大家可以試試依間,野食非常好食,環境亦唔會好似其他印度餐廳比較多人同嘈

✨Masala Papad

Butter  Chicken

✨Cheese naan & Garlic naan

✨Mango lassi
食印度野點可以唔叫😍非常好飲🤭🤤

依餐真係有驚喜,係重慶大廈有好多間餐廳花多眼亂,建議大家可以試試依間,野食非常好食,環境亦唔會好似其他印度餐廳比較多人同嘈吵,岩哂同朋友一到傾計一到食好野😆

Masala         Papad
Butter  Chicken