2023-07-17
🍽乳酪脆米球 $75炸米紙外殼脆卜卜,上面帶有炸米粉粒,咬開有creamy 乳酪味,口感幼滑,加上入面有有紅石榴果粒,食落去酸酸咪咪又creamy,仲有印度🇮🇳香料味辣辣地🌶️甘,味道同口感嘅層次🆙🆙係一個超級正既開胃菜,十分推薦👍🏻🍽牛油烤雞 $108牛油烤雞🐔屬於比較傳統印度🇮🇳風味,由多種香料調製的印度式咖喱汁,好似路邊經過一間印度快餐廳都會聞到既香味。醬汁比較濃厚但唔會被奶味覆蓋,巧妙將香料同雞肉粒融合一齊,雞肉嫩滑,咖哩汁香辣惹味,⭐️推薦一定要試下‼️另外,配合烤餅一齊食更加好,包保你會連續叫兩份烤餅一齊點黎食😄🍽原味烤餅 $25典型印度烤餅🫓,即叫即做,上菜時卜卜脆,同牛油烤雞❤️perfect match,記得趁熱食啦喂😋🍽蒜蓉烤餅 $28如果覺得原味烤餅比較味道單一,可以嘗試蒜蓉烤餅。少少🤏蒜蓉🧄塗餅面上一齊烤,蒜蓉味道不會太濃又有烤餅脆卜卜口感😋🍽混合肉燒烤拼盤 $178拼盤有印度燒雞🐔、免治羊肉卷、烤魚塊🐟、乳酪腰果汁燒雞各2件。每一種肉都用不同香料醃製再燒烤而成,所以就算羊肉都唔會有羶味,肉質又非常juice~仲配埋佢特製嘅乳酪腰果汁,值得一試!🍽印度酸辣雞肉湯 $58
🍽牛油烤雞 $108
🍽原味烤餅 $25
🍽蒜蓉烤餅 $28
🍽混合肉燒烤拼盤 $178
🍽印度酸辣雞肉湯 $58
第一啖飲落去似羅宋湯,甜酸味重,加上肉碎、豆角粒、雞肉絲、炸麵絲一齊煮,又帶有少許既辣味作吊味,辣味回甘。一個湯可以試到甜酸辣味,有興趣既朋友仔可以挑戰一下😎
🍽印度凍奶茶 $30
不同於香港奶茶重奶味,印度奶茶反而帶有薑汁味道,口感順滑,都係一個唔錯既體驗
🍽印度奶茶 $25 (熱)
會有即場拉茶比妳睇,記得攞相機拍啦😄
🍽青檸梳打 $38
適合鐘意飲酸嘢既朋友仔🤣
呢間印度餐廳都幾有人情味,店長主動問我地菜式好唔好食,講error 肥仔 任達華 李治廷都黎過架🤣仲可以講廣東話,超friendly既店主😝
人均消費 $100-200
Hibye 👋🏻指數:8.5/10