2004-10-02
趁住國慶假期,同屋企人去王家沙試下,呢間分店開左唔算好耐,都未試過,我同家人都覺得唔錯,但係唔算特別出色,不過食物份量足,而且都唔貴,我地四個人食左$99。薰魚菜飯($33)—呢係我地覺得最好味既菜色,幾大碗,幾多飯,適合大家share,薰魚整得幾好味,有味得唔太多汁,仲幾脆口,飯比較特別,因為平日的菜飯通常只有一種菜,但係呢度有幾種,我唔知咁係咪正宗,但係就覺得好味d囉!擔擔麵($17)—有分大辣,中辣,小辣,同唔辣;我地要小辣,貨色好一般,金滿庭既擔擔麵好食好多!對我同灓妹黎講,雖然少辣,但係都覺得幾辣,可能係因為我地唔太食得辣卦!王沙家小蘢包($20)—一蘢有六隻,味道比一般清淡,皮算薄,但係湯汁較少,而且味道淡,肉好淋同埋無乜味道,ok,但係唔算太好食,雖然不油不膩,但總覺得欠左些少味道。碧綠素菜包($10)—一蘢兩個,大大個,皮薄而多菜,都幾好味,但係就唔及仿膳既素菜包,不過以咁既價錢黎講,係相當唔錯!阿爸阿媽大讚抵食,話平過飲茶同去茶餐廳喎!睇佢地個樣,好大機會番炒。呢間分店有外賣部,可以買番去食,都幾好!下次試下先!
呢間分店有外賣部,可以買番去食,都幾好!下次試下先!