2005-08-08
我同男朋友係上個星期第一次幫親,但好肯定一定唔會有下次!最主要原因,先係食物唔掂,其次係服務態度極差!那次我們點了一個「牛肉餅」,我男朋友咬了一啖,點知……點知入面全部既牛肉都係生架!我男朋友吐都吐唔切,仲話入面的肉凍冰冰-->咁都得,你話嬲唔嬲~~~仲唔止,食物有問題,當然即刻叫侍應(他們的態度有幾差,相信有唔少人提過…我們一坐低已開始感覺到,但好戲係後頭),點知個中年女侍應好若無其事咁話:「哦,唔熟呀?你放低啦!」態度全無歉意,當然你係無可能聽到一句最基本的說話「唔好意思」或者「對唔住」!她拿起碟「牛肉餅」轉身就走,完全唔講係會換個碟定係同我們cancel,但佢無論點做都錯,因為最起碼你都問下顧客想點呀!結果我們真係完全無晒食慾,最後叫個侍應叫經理黎,個中年女侍應先知怕,竟然話「經理行開左無返工」,我就話唔緊要,你叫個高級過你的來見我,最後「無返工」的經理出現,好基本的道歉兩句,話碟「牛肉餅」會再黎,我們都無心情啦,叫佢cancel……之後d侍應開始對我們指指點點,加水時又好似好唔服氣咁,究竟佢地屋企有無電視?有無聽過劉德華的金句:「今時今日咁既服務態度未夠」?唔該快d檢討
最主要原因,先係食物唔掂,其次係服務態度極差!
唔該快d檢討下員工(上上下下)的態度,否則以後都幾難做好個市,因為一定會繼續有人唱衰呢間店!!!