2017-06-28
今日帶呀爸呀媽去食飯,當然揀間中菜啦,聽朋友講呢間質素幾好,所以我哋試下。而且地點非常方便,地鐵站一出就到,唔使老人家行咁遠。菜牌感覺高級,環境高貴整潔菜單上好多海鮮嘅推介,見隔離枱食緊芝士龍蝦伊麵,芝士香味好吸引,令我哋都忍唔住都叫咗衣味餸。波士頓龍蝦芝士伊麵 - 龍蝦$238 一隻,麵底加$48芝士焗得好脆好香,啲龍蝦好足料好好肉,平時好怕D斬件嘅龍蝦有啲碎殼會食得好唔舒服,呢度就唔會,Yummy Yummy。叫咗一個龍躉兩味,翡翠炒球+陳皮蒸頭腩 每份$298呢個餐相對較細分,但係勝在龍躉非常鮮味,頭腩用陳皮嚟蒸都好入味,啲老人家都係食餐飯有條靚魚特別開心。蒜香糯米蒸肉蟹$168因為依個製作需時45分鐘,所以最後先到。賣相非常之吸引,聞到啲蒜蓉咁香第一時間試一啖蒜蓉加糯米飯,果然非常之惹味,再慢慢試埋隻蟹,肉質鮮甜,好多蟹膏好多汁,蟹肉+蟹膏+蒜蓉+羅米飯撈埋一啖食落去,個味道簡直係極級享受,其實已經好飽但都忍唔住繼續食晒佢,食過返尋味呀 。整體嚟講呢間酒家服務好好,食物質素好高,請客食飯一D都唔失禮.
菜牌感覺高級,環境高貴整潔
波士頓龍蝦芝士伊麵 - 龍蝦$238 一隻,麵底加$48
波士頓龍蝦 加芝士伊麵