2021-09-06
P.s.未至於劣食咁差, 同事的喇沙是okay 的,但只評我食的海南雞就係below average, 可惜OR 只有3個選擇,所以要remark 一下。又係lunch time ,又係中環,所以又搵吓新餐廳食lunch, 今次呢間係中環蘭桂芳晉逸酒店的餐廳,以「獅城」作餐廳名,明顯係新加坡菜系,餐廳細細,裝修都唔錯,但唔知係咪新開,所以落order 都有啲混亂,但還可以接受。Lunch 係有lunch set, 亦有2人餐,2人餐仲有折,計落其實比lunch set 平,但因為個餐既主食唔係幾啱,所以我地都係各自叫lunch set, 我就叫咗獅城海南雞油飯,同事分別叫雞絲喇沙及馬來咖喱雞椰漿飯。首先海南雞飯既飯唔係油飯,反而係有椰絲係入面(懶得向餐廳詢問,因為已經遲咗),而且啲飯偏乾及硬,雞尚算嫩滑,但無乜雞味;同事的咖喱飯同樣好硬,但說好的椰漿飯係無既,只係普通白飯,喇沙麵係okay 正常,另外餐飲係要+10,選了柑桔特飲,幾清新好喝,但在中環以此質素及價錢確實好難令客人再次光臨。希望之後會有改進。
獅城海南雞油飯