招聘中
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
$17,500-$25,000
月薪
更多筍工 (6)
2020-11-11 628 瀏覽
餐廳位置就在葵涌劇院旁邊,增添了幾分藝術色彩, 環境佈置雅緻,特別是有室內,室外的坐位選擇,坐得舒服。lunch/tea/dinner menu 都有不同款的選擇,價錢合理。但dinner不包飲品。厚切豬扒蕃茄沙律意大利包~$62厚切豬扒,彈牙,有口感,沒有雪藏感。意大利麵包香軟有質素鮮忌廉菌日本帆立貝意大利粉~$98意粉乾身,味道配合得好好,有酒店質素紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律配蜜糖芥末醬~$98一大碟配搭不同的蔬菜,健康又飽肚。餐飲~凍檸檬利賓納

厚切豬扒蕃茄沙律意大利包~$62
厚切豬扒,彈牙,有口感,沒有雪藏感。
意大利麵包香軟有質素

鮮忌廉菌日本帆立貝意大利粉~$98
意粉乾身,味道配合得好好,有酒店質素

紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律配蜜糖芥末醬~$98
一大碟配搭不同的蔬菜,健康又飽肚。

餐飲~凍檸檬利賓納

2020-11-05 671 瀏覽
今次對呢間餐廳最深的感覺是服務質素, 由門口mark位的哥哥仔開始,都好有禮貌。 平日午餐時間要等位, 輪到我時, 有幾個職員都會知你會被安排坐邊張台, 並且每行到都會有指示, 唔使自己一頭霧水咁搵位我點左苦瓜鹹蛋黃意粉, 個名聽落怪怪地, 本身都驚伏架上到黎除左苦瓜味怪怪地, 其他都唔錯, 個醬整得幾香幾好食, 意粉口感軟硬適中,令人回味 餐飲有利賓納餐廳室內略嫌擠逼,室外又怕熱。 整體上味道唔錯,不足之處是份量較少,食得唔夠飽

我點左苦瓜鹹蛋黃意粉, 個名聽落怪怪地, 本身都驚伏架

餐飲有利賓納

餐廳室內略嫌擠逼,室外又怕熱。
整體上味道唔錯,不足之處是份量較少,食得唔夠飽
2020-10-25 898 瀏覽
為左可以飲杯好睇又好飲既咖啡,特登黎牧羊少年門口banner 同餐內主餐牌有d出入,應該以侍應比為準見餐廳內大部分人都是係叫意大利包或飯多,所以都信現場觀眾,set 是有跟餐湯同指定餐飲的今餐主角係咖啡,所以加左12蚊,叫指定拉花咖啡,如加36蚊有創意咖啡,但就無拉花。-餐湯,薯仔湯-蕃茄雞扒意大利包配薯角醬汁juicy,雞扒又嫩滑,薯角新鮮又厚實-奶油咖喱豬扒飯份量好大份,豬扒好入味,又夠厚,醬汁味道又岩岩 好,唔會太咸,雜菜都係新鮮-兩杯cafe latte 拉花都好靚,奶味好重,如果咖啡味多返小小就好。全體服務,食物,飲品都好,今餐人均消費99
為左可以飲杯好睇又好飲既咖啡,特登黎牧羊少年
門口banner 同餐內主餐牌有d出入,應該以侍應比為準

-餐湯,薯仔湯

-蕃茄雞扒意大利包配薯角
醬汁juicy,雞扒又嫩滑,薯角新鮮又厚實

-奶油咖喱豬扒飯

全體服務,食物,飲品都好,今餐人均消費99
2020-10-20 691 瀏覽
珍寶雜扒大會🥩 $158真係好珍寶‼️唔理雞扒 豬扒定魚柳都好大塊😂豬扒好腍 肥瘦岩岩好 咸度幾夠 唔點汁都得(但其實個汁偏淡)魚柳肉質幾實淨 而且粉漿唔會裹得太厚小食拼盤🍽 $138拼盤有好多款野食👉🏻香腸、雞翼、八爪魚丸、炸魚柳、春卷、薯角 分量都好多👐🏻絕對滿足到選擇困難症&咩都想食嘅人🤣雞翼香脆 但淨食到胡椒味最中意食八爪魚丸 好彈牙😋兩個人食真係好heavy 食到肚脹曬 要打包埋走😜不過食煎炸野 梗係要配埋啤酒先爽哈利奶油啤酒咖啡🍺☕️ $78以為小編就咁飲啤酒?No la😌係奶油啤咖啡🤘🏻一上枱店員就會提唔好攪得太勁 好易爆🌋所以一黎就咁舀咗啖飲 重啤酒+少咖啡味撈少少再飲就少奶油&啤酒+重咖啡攪拌同不斷沉澱會令人飲到好多唔同層次嘅味道😆
珍寶雜扒大會🥩 $158
真係好珍寶‼️唔理雞扒 豬扒定魚柳都好大塊😂
豬扒好腍 肥瘦岩岩好 咸度幾夠 唔點汁都得
(但其實個汁偏淡)
魚柳肉質幾實淨 而且粉漿唔會裹得太厚

所以一黎就咁舀咗啖飲 重啤酒+少咖啡味
撈少少再飲就少奶油&啤酒+重咖啡
攪拌同不斷沉澱會令人飲到好多唔同層次嘅味道😆
2020-10-17 603 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️幾年前 佢岩岩新開既時候已經食過一次幾年後 我覺得既野食進步左🤩❶ 香蕉朱古力窩夫🧇 $98窩夫熱辣辣仲要又實心又鬆脆🤩👍🏻配上兩個朱古力雪糕、小碗朱古力醬同同忌廉簡直係超級邪惡😈讚完主角 就講下啲配角啦雪糕食落小小小一粒粒既脆脆 令到雪糕口感更加豐富🍦至於朱古力醬同忌廉 我就只係落左小小覺得窩夫加雪糕已經夠曬味😋醬同忌廉都無乜特別忌廉唔會太稀而個醬既朱古力味都唔會好假😝不過強烈建議!!share黎食會開心啲!一個女仔未必會食得曬!而且獨食會有滿滿既罪惡感😢❷明太子鮮蝦意大利粉 $98大蝦嘅份量好多而且爽口🦐意粉嘅口感彈牙富嚼勁明太子加上三文魚子既配搭令口感非常豐富 幾推薦既一個菜式🍝Ps:太子、尖沙咀、將軍澳同沙田都有分店
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

幾年前 佢岩岩新開既時候已經食過一次
幾年後 我覺得既野食進步左🤩

❶ 香蕉朱古力窩夫🧇 $98
窩夫熱辣辣仲要又實心又鬆脆🤩👍🏻
配上兩個朱古力雪糕、小碗朱古力醬同同忌廉
簡直係超級邪惡😈
讚完主角 就講下啲配角啦
雪糕食落小小小一粒粒既脆脆 令到雪糕口感更加豐富🍦
至於朱古力醬同忌廉 我就只係落左小小
覺得窩夫加雪糕已經夠曬味😋
醬同忌廉都無乜特別
忌廉唔會太稀而個醬既朱古力味都唔會好假😝
不過強烈建議!!share黎食會開心啲!
一個女仔未必會食得曬!而且獨食會有滿滿既罪惡感😢

❷明太子鮮蝦意大利粉 $98
大蝦嘅份量好多而且爽口🦐
意粉嘅口感彈牙富嚼勁
明太子加上三文魚子既配搭令口感非常豐富
幾推薦既一個菜式🍝

Ps:太子、尖沙咀、將軍澳同沙田都有分店
2020-10-15 315 瀏覽
🇭🇰藍莓芝士餅🍰 $42表面輕輕燒過 賣相更加吸引🧡芝士味重 唔會調到好甜好漏配埋藍莓醬 就算食完晚餐都仲可以食曬😌蜂蜜蛋糕🍰 $42蛋糕分左好幾層 夾住檸檬吉士醬 食落好香檸檬皮味🍋本身諗住蜂蜜蛋糕會係清甜啲 唔會太甜但呢個蛋糕會越食越覺甜😂第一啖清清地 特別食到檸味 不過越食會越甜 蓋過左檸味 減返甜應該會更好食💛不過面頭灑咗啲木糠同少少果仁碎 稍為中和咗蜂蜜甜味🍯不過呢個蛋糕飽足感重 食完晚餐再食就少滯🤭
🇭🇰

但呢個蛋糕會越食越覺甜😂
不過面頭灑咗啲木糠同少少果仁碎 稍為中和咗蜂蜜甜味🍯
不過呢個蛋糕飽足感重 食完晚餐再食就少滯🤭
2020-10-10 547 瀏覽
在新都會可選擇早餐的餐廳已經開始厭倦,經過劇院附近的牧羊少年咖啡館,決定上班前一試。今天天氣清涼,於是坐在室外的位置,不太熱,陽光照射著,晴朗的一天。望一下餐單,有麵餐及西式早餐,奉上一杯飲品,早餐免收加一服務費。今日點了Set G,英式窩夫配香腸,炒滑蛋,可選擇配花生醬或楓樹糖漿。窩夫烘得脆,配搭上糖漿,又不是想像中太甜。點餐時我交帶侍應香腸要煎得香口,果然不錯👍🏻炒蛋香滑,此餐只需$48,值得一試。

英式窩夫配香腸,炒滑蛋

英式窩夫配香腸,炒滑蛋
今日小編夜晚約咗一位新認識既朋友係葵芳見面😳,而新朋友建議去食一間叫做「牧羊少年咖啡館」Cafe☕,係呢一刻小編先知原來係工作室附近🤯,真係近到一條街就到。呢間cafe有分室內同室外🕍,而坐室外就比較寬敞,而且比較多位,所以小編都係坐室外舒服啲👏。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈M4 鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉 $88呢款係餐廳例牌晚餐,味道比較好濃😌,有好重香濃既忌廉蘑菇味,份量都好足料🤩,三文魚、香菇🙏,仲有少量既洋蔥,而麵身比較結身,充滿濃郁既醬汁💦,其實都幾開胃同豐富,不過越食就越乾🤤,會宮容易口渴,所以要嗌嘢飲或水會比較好🥤。份量方面,作為一個輕量晚餐既話先算係啱啱好👐。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編比較喜歡呢一種戶外傾計既環境🌠,一來寬敞傾得又舒適🤭,二來有自然風感覺唔會好侷促😉。如果大家想同朋友相聚食晚餐又舒適,可以試下坐戶外👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈M4 鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉 $88
鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉
鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉
2020-09-20
5 分鐘 (堂食)
2020-09-24 653 瀏覽
Hello 大家好🙆🏻‍♀️今次要介紹嘅食物就係位於葵芳!💛黃店📜” 牧羊少年咖啡館 (葵芳)📌地址: 葵芳興寧路12號葵青劇院地下2號舖1️⃣ Cafe latte餐飲加$122️⃣冰果茶 (餐飲)味道都唔太甜好新鮮仲有蘋果同橙喺入面😝3️⃣卡邦尼長通粉 $72意粉唔算太大份但係我都食唔晒😳因為芝士真係好多😂😂好快飽🥰煙肉有好多 食極都食唔晒🥣 Lunch 包餐湯同埋飲品🤞🏻我朋友就加咗錢轉做咖啡 ☕️環境有室外同室內 我哋揀咗坐入面間餐廳好寧靜好舒服😋 仲放咗好多旅遊書俾大家參考👍🏻店員服務好好☺️KS評分 (5個最高)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:👅👅抵食指數:💰💰💰#kskfoodie #美食推介 #葵芳區 #葵芳美食 #葵芳美食推介 #黃色經濟圈 #hkfoodie #美食分享 #hkfood #美食 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk #foodieksk葵芳 #hkig #尋找美食 #食 #香港美食 #食好西 #美食好推介 #foodpics #852food #iamfoodie #foodiesofinstagram #hkfoodieshk
Hello 大家好🙆🏻‍♀️

今次要介紹嘅食物就係位於葵芳!

💛黃店

📜” 牧羊少年咖啡館 (葵芳)
📌地址: 葵芳興寧路12號葵青劇院地下2號舖

1️⃣ Cafe latte餐飲加$12
2️⃣冰果茶 (餐飲)
味道都唔太甜好新鮮仲有蘋果同橙喺入面😝
3️⃣卡邦尼長通粉 $72

意粉唔算太大份但係我都食唔晒😳因為芝士真係好多😂😂好快飽🥰
煙肉有好多 食極都食唔晒🥣
Lunch 包餐湯同埋飲品🤞🏻
我朋友就加咗錢轉做咖啡 ☕️

KS評分 (5個最高)

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:👅👅
抵食指數:💰💰💰

#kskfoodie #美食推介 #葵芳區 #葵芳美食 #葵芳美食推介 #黃色經濟圈 #hkfoodie #美食分享 #hkfood #美食 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodieksk #foodieksk葵芳 #hkig #尋找美食 #食 #香港美食 #食好西 #美食好推介 #foodpics #852food #iamfoodie #foodiesofinstagram #hkfoodieshk #foodstagram #foodphotography #葵芳黃店
2020-09-20 613 瀏覽
今日同朋友慶祝生日就走嚟呢度試吓,雖然星期六有少少多人排隊但係絕對冇失望。等咗大概一個鐘左右,Lunch set每人大概都係70幾一個餐,特別嘢飲再加多少少錢。我哋三個人每人各嗌一個餐(掛住行吓佢個旅遊書嘅房同埋相機食先,連嘢食名叫咩都忘記了🤣)總之就好食,雖然人多但係落單之後都唔駛等好耐。我眼前嗰個三文魚忌廉意粉真係冇得彈!三文魚煮得啱啱好份量亦都唔少,而我朋友嗌嗰個明太子大蝦意粉都好足料同埋好香~十分推介呀!!特別要介紹吓呢個炸雞翼,個漿好夾同埋啖啖肉好推介大家嚟食佢個lunch!
總之就好食,雖然人多但係落單之後都唔駛等好耐。

特別要介紹吓呢個炸雞翼,個漿好夾同埋啖啖肉
好推介大家嚟食佢個lunch!

60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 明太子鮮蝦意大利粉
  • cappuccino
2020-09-19 421 瀏覽
連續數天下雨,心情也變差了!如果天氣好,可以選擇不在室內用膳,可是日日下雨,如果在戶外用膳,要小心地上的一灘灘水及大雨時可能有雨水打入黎!入坐時,侍應已經提醒用餐時間只有1小時45分鐘!所以挑選好set lunch 後就order!效率好高👍,落order 後大約5分鐘就送餐,但份量好像有點少!三文魚籽車打芝士汁鮮蝦意大利粉:味道ok, 鮮蝦不夠彈牙,size 細咗少少,份量又細了少少鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉:價錢比其他餐廳偏貴少少,但份量少了點,味道都ok!蘋果肉桂茶:只是茶包沖,不像別的餐廳有誠意用鮮蘋果肉冲茶!蜂蜜蛋糕🍰:偏甜

三文魚籽車打芝士汁鮮蝦意大利粉:
三文魚籽車打芝士汁鮮蝦意大利粉

鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉:
價錢比其他餐廳偏貴少少,但份量少了點,味道都ok!
鮮忌廉野菌三文魚意大利粉

蘋果肉桂茶:
只是茶包沖,不像別的餐廳有誠意用鮮蘋果肉冲茶!
蘋果肉桂茶

蜂蜜蛋糕🍰:偏甜
蜂蜜蛋糕

2020-09-19 477 瀏覽
呢間牧羊少年喺道都有段時間,之前 lunch time 都有試過黎食,覺得都一般般無諗住寫食評。咁啱朋友生日又落大雨,見佢近近地,就是但就佢喇😌點知都幾有驚喜!Lunch menu 都算多野食揀,我見都好多人食English Brunch ,樣子都唔錯🤔不過都係揀左個豬扒包同意粉兩個人易share 啲餐湯 椰菜花湯佢飲落唔係白湯,無好忌廉肥feel清清地香菜湯味,減肥的我表示開心餐飲 水果茶係橙汁加紅茶加啲生果,可以揀走甜忌廉帆立貝意粉都算幾大份,一個人食都幾飽濟下忌廉汁香,帆立貝比想像中大隻,性價比高嘩呢個豬扒包真係不得了好大份每件大過手掌,仲要跟薯角,係要好脆!女仔真係就算分兩餐食都仲飽緊🙈唔係得個大字,仲要係厚身豬,咬落係juicy的,加上喺配菜同醬都好夾,係好食。不過一個人要食兩件真係食唔到🤦🏻‍♀️朋友生日緊係另外嗌個蘋果批佢係酥皮底上面鋪蘋果再加一個雪糕球我自己唔太鍾意個酥皮底,但啲蘋果係好食,所以試一次就夠了,下次都係試cheesecakeOverall係好食同性價比高,真係攬住個肚走😂環境係好啱同朋友傾陣計同攞部電腦黎做嘢

餐湯 椰菜花湯
佢飲落唔係白湯,無好忌廉肥feel
清清地香菜湯味,減肥的我表示開心

餐飲 水果茶
係橙汁加紅茶加啲生果,可以揀走甜

忌廉帆立貝意粉
都算幾大份,一個人食都幾飽濟下
忌廉汁香,帆立貝比想像中大隻,性價比高

嘩呢個豬扒包真係不得了

不過一個人要食兩件真係食唔到🤦🏻‍♀️

朋友生日緊係另外嗌個蘋果批
佢係酥皮底上面鋪蘋果再加一個雪糕球

Overall係好食同性價比高,真係攬住個肚走😂
環境係好啱同朋友傾陣計同攞部電腦黎做嘢
慶祝紀念
生日
2020-09-17 2063 瀏覽
葵芳區食肆林立,可在上班日子的午飯時間,人流不絕尤像戰場。想舒舒服服無壓力地吃個午飯,葵青劇院旁的【牧羊少年咖啡館】是Coffreestains的首選。咖啡館在5月剛重新裝修,仍分設室內與室外座位。店舖內燈光由暖黃轉成較明亮的白光。桌面亦由花花枱布換成白色石英桌面,以金屬包邊,簡約中不失高貴,拍起照來特別得心應手。點餐後首先端上的是隨午餐附送的蘑菇湯,以蘑菇打成蓉,口感綿密中帶菇粒嚼勁。調味不多,味道天然。點了"厚切豬扒意大利包配芝士薯角",意大利包烘得外微脆內軟,豬扒厚切肉質軟嫰。配上沙律菜、蕃茄及沙律醬,整體清新又飽肚。薯角炸得香脆帶咸香,放久了也不易變淋。芝士醬香滑濃郁,比起蘸茄醬更加美味。朋友點的"紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律"比想像中巨型,色彩配搭繽紛。藜麥混合了紅菜頭汁,大大一球放在沙律頂端,非常吸晴。沙律菜新鮮爽脆,醬汁酸酸甜甜很醒胃。配料加入大量杏仁片,口感更添香脆。餐飲選了"冰果茶"及"蘋果蜜桃鮮打紅茶"。"冰果茶"隨餐免費附送,內有香橙及蘋果片,點了少甜少冰,味道清新解渴。選"蘋果蜜桃鮮打紅茶"則要加上$24,飲品味道不俗但與冰果茶屬同類,是否值得則見仁見智。

厚切豬扒意大利包 配 芝士薯角

紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律

2020-09-16
牧羊少年館有多間分店,大家都不會陌生。我已經不是首次嚐試,依稀記得上次有Set Dinner,味道亦不錯,故再次選擇這間作晚餐。.餐廳分了室內及室外座位,因天氣太熱關係,我們選擇等候室內座位。進到餐廳,已經感覺到空調調較得十分低溫,已經要求更換一次座位,依舊感覺很冷。❄️沒有帶外套,而本來打算可以逗留久一點的我們,這點已經大打折扣。🤷🏻‍♀️.「千島海鮮薄餅」$118🍽:這是在主餐牌內的,薄身及脆皮的薄餅,有點像餅乾。😂唯一值得讚的是每件薄餅上都海鮮,分別有蝦、蟹柳、小墨魚。建議要吃薄餅還是選擇專吃薄餅的餐廳吧!.「香草青醬雞肉蘆筍意大利麵」$98🍽:份量不算多,味道略為偏咸。
「千島海鮮薄餅」$118

.「香草青醬雞肉蘆筍意大利麵」$98
🍽:份量不算多,味道略為偏咸。
20 分鐘 (堂食)
2020-09-02 514 瀏覽
香草青醬雞肉蘆筍意大利粉—— 青醬味道非常濃郁,但青醬味道不是人人喜歡,建議不喜歡青味的人不要選這道菜。青醬配搭蘆筍很清新不膩,加上雞肉,滿滿的蛋白質,健康又好吃。小食拼盤—— 有炸魚柳,司華力腸,墨魚丸,炸雞翼,春卷,薯條。每件食物都很新鮮即叫即炸,魚柳嫩滑鮮美,加上沙律醬不會太油膩感。墨魚丸彈牙爽口,值得一試。司華力腸和雞翼都炸得剛剛好,一點也不會太厚粉。春卷表皮炸得金黃香脆,非常不錯。每一道小食都不會令人失望。菠蘿雙色肉腸薄餅—— 這款薄餅用了兩款不同肉腸配搭,一口出現兩種不同口味,充滿驚喜,加上清爽的菠蘿,完全不覺非常油膩,薄餅餅底也很薄脆,令人不會吃一件就感覺飽滯。