2022-02-03 996 瀏覽
牛陣對我來說就只是連鎖日式火鍋店,這次純粹係無心插柳,試吓期間冬日限定的壽喜燒放題 - $359 任食日本黑和牛,日本產豚肉和多款海鮮!啤酒汽水都係任飲架!豚肉和牛肉的水準極高!超出我預期!剛剛吃完而家仲再三回味😆▪️壽喜燒汁燒肉先說燒肉吧,熱鍋上附上一舊牛脂俾你開爐,防止痴底,牛脂加熱後嘅香味四溢,再炒香洋蔥同京蔥!黑毛和牛一睇就知係靚料!啲油花分佈同埋色澤靚到!放進熱鍋幾秒已經熟,快速反向另一邊,再加入濃厚壽喜燒汁,燒汁受熱又即時散發出旭日香氣!好肚餓呀再沾上蛋味夠堅的日本蛋,真係好好好食!兩個女仔食咗四碟!食完第一啖已經決定主攻的黑毛和牛!日本豚肉比起和牛油脂較少,吃起來較為清爽。正規應該要加沾醬,但我對壽喜燒汁冇抵抗,就一併的用壽喜燒汁吧!牛舌亦是另一個推介,大片薄切,好快熟,雖然薄,但吃起來也有彈性▪️壽喜燒吃燒肉吃到忘我,差點忘記這才是主角!吃夠燒肉,就倒入日式清湯,在加壽喜燒調味!鐵鍋內的油脂為湯汁更添風味!近乎無敵的黑毛和牛往湯輕輕一灼,半生半熟,吸汁一流,不用再額外沾醬,享受牛脂溶化嘅滋味!海鮮盤-差點忘記海鮮也是任點任吃,扇貝和海螺我亦很推介!野菜盤內應有盡有,我最推薦

▪️壽喜燒汁燒肉

再沾上蛋味夠堅的日本蛋,真係好好好食!
兩個女仔食咗四碟!食完第一啖已經決定主攻的黑毛和牛!

▪️壽喜燒

海鮮盤-差點忘記海鮮也是任點任吃,扇貝和海螺我亦很推介!

野菜盤內應有盡有,我最推薦皇帝菜同豆苗,其獨特口感(重口味)同湯汁的甜味有平衡之感。

熟食- 吃肉吃到悶悶地,熟食區有薯條,關東煮和鯛魚燒!亦是不能錯過呢

飲品區- 除了一般汽水,仲有Asahi 同埋apple cider

大吃兩小時飲飽食醉, 有一餐抵三餐之感。真的到了隔天也不覺餓! 冬日限定至3月尾,我應該會再結束前再嚐一遍吧
2022-01-22 571 瀏覽
✨大滿足的壽喜燒✨.天氣凍凍,突然想食壽喜燒~雖然依家冇晚市但Lunch time都一樣有正野食,我哋就去咗荃新天地嘅牛陣分店,食佢哋嘅 #日本產黑毛和牛及沖繩豚放題套餐 ,整體都好正,性價比都幾高添(✽´ཫ`✽).一睇啲黑毛和牛嘅雪花紋理就知正😻先將牛脂起鑊後就放上和牛片,再淋上壽喜燒汁最後點埋蛋液一齊食,真係好好食!我哋食量其實唔大,但都足足食咗三碟牛加碗飯先開始打邊爐,證明到有幾正啦🙈.打邊爐方面紅肉類都好多選擇,包括澳洲產 特上長期殼飼牛、澳洲產 長期穀飼牛、沖繩豚肉、牛舌….etc,款款都好吸引❤️除咗紅肉類,仲有海鮮任fill添哋,包括有帶子、青口、蝦、墨魚、魷魚等等,大部分都唔錯幾鮮甜!.打邊爐仲點少得蔬菜,唔知大家有冇試過去打邊爐時,啲菜望落個樣都麻麻地,但牛陣嘅蔬菜全部都好新鮮,食得好放心( ー̀֊ー́ )੭食到最後當然要食甜品,仲有 Haagen-dazs 嘅雪糕揀🍦估唔到有我最愛嘅焦糖脆脆味,呢餐食得好開心🥰.💰成人$359 小童$169*限時90分鐘.🔻 牛陣 (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地地下 G52,G56& G58號舖
✨大滿足的壽喜燒✨
一睇啲黑毛和牛嘅雪花紋理就知正😻
日本產黑毛和牛
先將牛脂起鑊後就放上和牛片,再淋上壽喜燒汁
最後點埋蛋液一齊食,真係好好食!

Haagen-daz焦糖脆脆雪糕

💰成人$359 小童$169
*限時90分鐘
🔻 牛陣 (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地地下 G52,G56& G58號舖

日本產黑毛和牛
Haagen-daz焦糖脆脆雪糕
2021-12-19 298 瀏覽
今晚同班朋友去咗牛陣食邊爐放題,最後盛惠四百蚊左右一個人。個價錢就普通通啦冇話特別抵食嘅,同其他店舖差唔多價錢。豉油芝麻嗰啲配料都好足,好多唔同嘅種類,任意調配。咁我哋就嗌咗豬骨鍋同壽喜燒鍋。我個人就比較鍾意食豬骨鍋,豬骨豬肉味香濃,再用嚟烚啲牛肉,啖啖都係肉味,十分之好食。壽喜燒鍋就帶有甜味, 偏向食甜嘅朋友可以嗌呢個鍋。我哋不斷咁叫唔同款式嘅牛肉,一碟嚟完再一碟,食到唔停口。啲牛肉肉質唔錯,雪花均勻,塊塊都砌得好完整好靚。其他火鍋配料就冇咩特別,都係啲菜呀姑類呀丸呀。上菜速度算快,唔會拖你時間。
上菜速度算快,唔會拖你時間。
2021-12-17
2021-12-12 253 瀏覽
假期嘅時候,我都幾鍾意黎呢個商場行街街,鍾意呢度食肆夠多,shopping完,覓食都方便啲。之前聽朋友講呢度嘅牛陣分店新裝修,有小朋友好啱嘅kids corner,仲只此一家分店限定,今次帶住小朋友梗係要過嚟朝聖下。Kids corner係一個60cm高嘅小朋友自助吧!呢個高度啱啱好,可以俾小朋友⾃主地挑選⾃⼰鍾意嘅食物,唔洗媽媽我將佢哋抱黎抱去,真係舒服好多!食物方面有朱古力噴泉、棉花糖機、迷利焗爐、Shake Shake薯條、小朋友雪糕櫃和多款彩色雪糕配料,仲備有小朋友餐具套裝 添,旁邊擺放左一部全自動感應三合一洗手機,唔使擔心小朋友攞完嘢食,會整到隻手癡立立,夠晒安全衛生!兩姊妹見到,已經心花怒放😄而且呢間分店桌與桌之間距離加闊,更方便長者或小朋友出入,我囉爸爸就食得更輕鬆。自助區食物擺得整齊乾淨,目測都有二三十款火鍋配料,另外有炸雞炸薯條、甘薯、咖喱、飯,火鍋醬汁吧,加設多款火鍋醬料及調味粉選擇,可以自由配搭👍🏻小朋友有得夾,有得自己配搭適合自己鍾意嘅食物,胃口都好啲🥰臨走嘅時候,每個小朋友仲會送一個代幣去門口扭波波添,兩個勁開心,問我考完試可唔可以再嚟😄

牛陣🍁🍲|荃灣 牛陣秋祭 夢之大地豚套餐 |🥶尼排天氣開始轉涼,最適合就系去打邊爐,熱辣辣,慢慢食,就真系好正。尼排牛陣搞緊個秋祭既活動,提供好多唔同秋天特色既食物。今次我地就平平地揀左個澳洲 長期穀飼牛同北海道夢之大地豚套餐。🙈雖然牛陣既食物種類唔多,但系每樣既質素都好高。🥰除左有牛同豬,其實仲有牛舌,但因為我地就唔系好食牛舌,所以就無叫啦,但有牛舌任食都好正。🤣仲有一d丸類,好多菜類菇類。隔離仲有任食既hagendaz既雪糕。仲有少少熱食同秋祭系列既食物。🎃🍁今次秋祭就有秋之雜菌杯,炸番薯條,多色番薯片,秋之五目炊飯,秋野菜味增湯。味道都好好,特別係個炊飯,味道特別豐富,亦好有營養價值~🥰牛肉都幾高質,仲有即切牛肉,仲要好薄切,我地最鍾意就係擺落去壽喜燒湯底,佢吸收曬壽喜燒既味道,真係好正,雖然無叫一隻日本生蛋,但已經好好味。😋豬肉都好鮮甜,大家都可以試下~另外仲有得任食海鮮,有大大粒螺,魷魚,八爪魚,蟹柳同埋魚漿,超級彈牙~😋我地鍾意將蔬菜同丸類 放入美肌湯,可以令到蔬菜更加鮮味😋😋😋不過豚肉放落美肌湯都好夾!仲有得飲apple cider 同啤酒,超正同滿足~
牛陣🍁🍲
|荃灣 牛陣秋祭 夢之大地豚套餐 |

2021-10-31 144 瀏覽
仲有兩日就係我生日,芊個囡升小後忙到爆,都好少出去食好西,咁今年就揀咗去牛陣打邊爐,好耐冇試過出街打邊爐啦!我哋就揀咗「澳洲產 特上長期穀飼牛 及 沖繩豚 放題套餐」,成人 $279,小童 $109。而湯底⋯我其實心大心細想要美肌豚骨湯,最後都係揀咗濃厚雞白湯,真係好香,仲有滑雞件食。我哋4個一致認為個特上長期穀飼牛好好食,連仔女都食唔停口。牛舌就平時食燒肉就食過,估唔到打邊爐又幾好食,牛味重,比長期穀飼牛更有咬口!沖繩豚肉,雪花分佈靚,唔會好油膩!而海鮮拼盤就有翡翠螺,八爪魚仔,蟹棒,蟹子魚滑,加埋特上長期穀飼牛、牛舌、沖繩豚肉,都係任食㗎!另外自助吧仲有好多火鍋配料:羽衣甘藍,生菜,貢丸,南瓜,生根,豆腐,粟米等等⋯而喺門口見到原來做緊「秋日主題」,唔怪之得咁多菇菌類,有啲仲要我都未食過,有黑松茸菇、金針菇、姬松茸菇,鐘意菇嘅一定要試哂!仲有我至愛嘅炸雞、炸番薯條,大人細路都食唔停。最重要係個秋日限定主題甜品:厥餅蒙布朗,配香濃栗子茸,真係好好食!去到最尾,雪糕是有必須食,佢哋嘅自助雪糕吧!有4款 Haagen Daz 口味雪糕,揀咗口味再自製迷你芭菲杯,一杯屬於你的芭菲杯,so

濃厚雞白湯湯底

特上長期穀飼牛

我哋4個一致認為個特上長期穀飼牛好好食,連仔女都食唔停口。

牛舌

沖繩豚肉

沖繩豚肉,雪花分佈靚,唔會好油膩!

海鮮拼盤

炸雞  +  番薯條

仲有我至愛嘅炸雞、炸番薯條,大人細路都食唔停。

厥餅蒙布朗

DIY  芭菲杯

去到最尾,雪糕是有必須食,佢哋嘅自助雪糕吧!有4款 Haagen Daz 口味雪糕,揀咗口味再自製迷你芭菲杯,一杯屬於你的芭菲杯,so yummy!

**推廣期至11月7日**
2021-10-30
生日
  • 牛舌
二百幾蚊任食特上殼飼牛😍涼涼地最啱就係打邊爐今日帶埋媽咪爹哋去荃灣呢間「牛陣」試吓佢哋一食就話呢間啲牛好味🥰餐廳10月做緊期間限定秋季主題任食火鍋優惠,我哋叫咗個「澳洲產特上長期榖飼牛套餐」,有啤酒任飲同埋特色甜品「蕨餅蒙布朗 」。啱晒鍾意飲酒嘅老豆。「澳洲產特上長期榖飼牛套餐」包括有澳洲產特上長期殼飼牛、澳洲產長期殼飼牛、嚴選牛肉、上級牛肉、沖繩豚肉、豚肉同牛舌。長期榖飼牛真喺好正,一啖咬下去濃濃的牛肉香味湧上心頭,同普通牛肉簡直高下立見。仲有勁爽口嘅牛舌,同埋切到勁薄嘅豚肉,薄到幾乎透明,好勁👍🏻自助吧有秋天限定熟食:秋之雜菌、五目炊飯、秋野菜味噌湯、炸番薯條等等。蔬菜類有好多選擇,啱晒我有各式各樣嘅蔬菜、芋絲、冬菇、雞髀菇、冬瓜、蘿蔔、金菇菜、萵筍、蟲草花、粟米、芋頭、南瓜、腸仔、仲有各式各樣嘅丸類,淨係食自助吧都食到飽😆飲品方面仲有好多唔同嘅凍飲自己拎當然唔少得有Haagen-dazs任食啦~仲有秋天食材 (例如番薯、栗子等)做裝飾食完一定要食返杯雪糕先至完美最後不得不讚下呢間餐廳嘅職員每一個都好好笑容令你成餐飯都食得好開心服務又好好,唯一缺點就係冇長者優惠如果唔係佢哋一定成日
二百幾蚊任食特上殼飼牛😍

涼涼地最啱就係打邊爐
今日帶埋媽咪爹哋去荃灣呢間「牛陣」試吓
佢哋一食就話呢間啲牛好味🥰

蔬菜類有好多選擇,啱晒我

飲品方面仲有好多唔同嘅凍飲自己拎

當然唔少得有Haagen-dazs任食啦~
仲有秋天食材 (例如番薯、栗子等)做裝飾
食完一定要食返杯雪糕先至完美

最後不得不讚下呢間餐廳嘅職員
每一個都好好笑容令你成餐飯都食得好開心
服務又好好,唯一缺點就係冇長者優惠
如果唔係佢哋一定成日自己嚟食🥰

牛陣 (荃新天地)
地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地地下 G52,G56& G58號舖
2021-09-20 171 瀏覽
是日晚市想食邊爐 就黎左哩度了 叫左 澳洲長崎穀飼牛 牛樣幾好 油花好靚仲有叫左牛舌 都唔錯仲有海鮮叫 係一盤盤咁黎嘅 都正常發揮出面有一個飲品櫃 同埋有菜區(有羽衣甘藍)都同丸區,仲有2款熟食 當日有八爪魚丸同炸雞 都正常🤗🤤食物:圖文相符 環境:都幾乾淨服務:有問必答
是日晚市想食邊爐 就黎左哩度了

環境:都幾乾淨

服務:有問必答

2021-09-04
2021-08-30 1767 瀏覽
掛住日本夏祭?而家牛陣做緊夏日祭典遊戲推廣🎏 無得飛既時候,食野飲野同埋玩遊戲都有日本夏祭feel都可以過下癮。一入門口店員就會邀請我地玩釣魚小遊戲,獎品分小吉至大吉,釣得越多魚🍊獎越大,不過手殘如我地都有參與獎入面既裝飾都換左有和風既夏祭佈置,拎野食位都好有feel期間限定有日本直送懷舊波子汽水🍾 出面就仲有好多無糖既罐裝野飲仲有章魚燒🧆炸雞🍗日式炒麵,熟食區都好多選擇。仲有燈熱住d熟食,邊爐未滾前已經可以食住先like我地揀左鴛鴦鍋,要壽喜燒+🐷美肌豚骨湯底,一濃一清都幾吸引我地揀左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 ($279)澳洲穀飼牛唔太肥得黎,牛味好濃郁 沖繩豚唔肥唔羶,仲有薄切牛舌可以任食,都幾爽口仲包一碟新鮮海鮮🐙有小八爪魚、魷魚、翡翠螺、蟹棒同彈牙蝦滑🦐出面火鍋配料選擇都非常多 靚既配料有深海魚柳、蟲草花、秋葵、羽衣甘藍、響鈴任叫牛肉再加埋出面既自助配料,成台都係野食好豐富牛陣最出名既當然唔少得haagen-dazs雪糕任食,食多杯都值回票價今晚有四款口味:士多啤梨、藍莓、朱古力、雲呢拿,仲要係任潷,比有d相類似既放題只限一份甜品更加慷慨

入面既裝飾都換左有和風既夏祭佈置,拎野食位都好有feel

我地揀左鴛鴦鍋,要壽喜燒+🐷美肌豚骨湯底,一濃一清都幾吸引

我地揀左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 ($279)

澳洲穀飼牛唔太肥得黎,牛味好濃郁
 沖繩豚唔肥唔羶,仲有薄切牛舌可以任食,都幾爽口

仲包一碟新鮮海鮮🐙

有小八爪魚、魷魚、翡翠螺、蟹棒同彈牙蝦滑🦐

出面火鍋配料選擇都非常多

靚既配料有深海魚柳、蟲草花、秋葵、羽衣甘藍、響鈴

任叫牛肉再加埋出面既自助配料,成台都係野食好豐富

• 海鮮
  • 壽喜燒
  • 美肌豚骨湯
  • 澳洲穀飼牛沖繩豚
  • 牛舌
話咁快就嚟放完暑假😆😆帶細囡去happy吓先!見佢日思夜想咁掛住日本!行完商場話想食Shabu Shabu❤️經過睇中咗呢個⭐$279@澳洲產特上長期穀飼牛沖繩豚放題套餐 (90mins)⭐見而家仲做緊期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題😍二話不說受唔住引誘衝去入座啦😍其實成件事好日式夏祭feel🎏因為一入店就俾佢玩咗個夏祭遊戲釣魚game、入到去自助區又有夏祭特色小食小丸子&燒腸仔、用餐期間更可以波子汽水無限暢飲、埋單仲有得抽埋御神籤優惠下次用!!. 起動啦❤️我哋要咗豚骨湯!大熱天時梗係每人嚟番支冰凍波子汽水爽一爽先啦!正!跟住細囡就咗去自助區自選蔬菜丸類(南瓜、秋葵、生菜、墨丸、蓮藕、芝士腸、冬菇、羽衣甘藍……)嚟侍奉個阿媽🥰全部都好新鮮哦🥰落柯打嘅就嚟咗牛舌、穀飼牛牛肉(牛味濃肉質嫩😛灼十零秒食得)、沖繩豬肉(超薄切所以唔使灼太耐😉一啲都唔嚡)、豪華海鮮盛盒(魷魚好鮮味!翡翠螺彈牙!蟹棒鮮甜!蟹籽墨魚滑打得好有口感!)食咗一兩輪已經不行了🤣🤣我哋兩個轉行去食埋哈根大師作完美總結!四款口味當中一致覺得有粒粒果肉嘅哈密瓜味最特別!😃飽飽好滿足又開心咁渡過咗一個下午!
2021-08-25 73 瀏覽
Be Happy~好開心今日同駿哥哥去左牛陣以盛夏主題既#日本祭典🎏👘入到餐廳先來#懷舊玩具#釣魚遊戲🎣,中左小吉🍊即有日祭糖果🍬。我地點左日本產特選黑毛和牛及沖繩豚放題套餐$429/位 (90mins) ⭐期間限定⭐豪華海鮮盛合懷舊「波子汽水」仲系任飲添架,爽呀湯底揀選了壽喜燒。趁住送餐期間我地就去左連佈置都充滿夏祭氣氛出面自助吧發現有多款夏祭小食唐揚炸雞🍗、日式炒麵🥡、章魚丸🐙、焦糖爆谷🍿、燒香腸、燒粟米,仲有部棉花糖機自己整棉花糖食。而自助吧的另一邊提供多款火鍋配料有而自助吧的另一邊提供多款火鍋配料有新鮮蔬菜,黃金蛋餃,麵類。飲品有咖啡,日式茶包🍵,罐裝飲品🥤;來了來了,我地唔客氣喇~~ 🐄黑毛和牛賣相靚到,入口溶化。我地食左好幾碟牛舌好重牛味好有咬口,豚肉嫩滑。豪華海鮮盛合(鮑魚,大虎蝦,生蠔,連殼扇貝,青口,帶子,仲有翡翠螺,原隻魷魚仔,非常新鮮鮮甜;食到飽飽地都要嘆杯大小朋友最愛既Häagen-Dazs🍦有六款口味,有雪糕食你睇駿哥哥幾開心。 驚喜點只甘少,店員仲為哥哥送上一支大水槍🔫🔫做禮物,真系開心到彈起🥳。呢餐真系又食又拎呀。 暑假尾聲喇快啲帶埋小朋友去感受下夏祭🎏啦
Be Happy~
好開心今日同駿哥哥去左牛陣以盛夏主題既
#日本祭典🎏👘
入到餐廳先來#懷舊玩具#釣魚遊戲🎣

,中左小吉🍊即有日祭糖果🍬。

我地點左日本產特選黑毛和牛及沖繩豚放題套餐
$429/位 (90mins)
⭐期間限定⭐豪華海鮮盛合

懷舊「波子汽水」仲系任飲添架,爽呀
湯底揀選了壽喜燒。
趁住送餐期間我地就去左

連佈置都充滿夏祭氣氛

出面自助吧發現有多款夏祭小食
唐揚炸雞🍗、日式炒麵🥡、章魚丸🐙、
焦糖爆谷🍿、燒香腸、燒粟米,
仲有部棉花糖機自己整棉花糖食。
而自助吧的另一邊提供多款火鍋配料有

而自助吧的另一邊提供多款火鍋配料有
新鮮蔬菜,黃金蛋餃,麵類。飲品有咖啡,
日式茶包🍵,罐裝飲品🥤;
來了來了,我地唔客氣喇~~

🐄黑毛和牛賣相靚到,入口溶化。我地食左好幾碟
牛舌好重牛味好有咬口,豚肉嫩滑。

暑假尾聲喇快啲帶埋小朋友去感受下夏祭🎏啦!

#牛陣火鍋 #燒肉定食 #日本菜 #日本料理 #火鍋放題 #夏祭 #夏日祭典遊戲 #和牛 #御神籤 #一家大細 #familygathering

🥢餐廳:牛陣
地址:荃灣荃新天地地下 G52,G56& G58號舖
「歡迎光臨!~~ Be Happy!~~」前兩日介紹過本陣燒肉見到大家好興奮,咁講起但馬屋集團,又有個陣字行尾,點都唔會少得長期人氣日式火鍋牛陣啦掛。呢日揀左荃新天地shooping後來晚餐,今次唔執輸啦,玩左門口釣魚小遊戲,如果你唔似小編咁手殘釣得果三隻嘅話,釣到6隻就有大吉,下次全單有9折👏滿有誠意著住祭典服嘅店員帶位,荃灣分店真係要一讚佢地服務周到,同樣以夏祭為主題的火鍋放題,呢到就更加吸引小編急不及待食個大餐,日式唐揚炸雞山、大阪炒麵、章魚燒、焦糖爆谷加埋懷舊波子汽水任食任飲!OMG! 呢到店員重教路將波子汽水升華,加左雜果底倒入之後原來比原支好飲,都算係學到野😆湯底唔選以往必食嘅壽喜燒,今次選左未試過嘅藥膳香辣湯,wow 惹味開胃比壽喜燒更食多左牛肉🤭👍=̶澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐=̶ $278 90分鐘推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+期間限定 - 豪華海鮮盛合黃金螺、蟹籽蝦滑、蟹柳、原隻魷魚及八爪魚,黃金螺起肉肥美,新鮮甜美正播。細細隻魷魚八爪魚令人回憶當年北海道之旅的海邊貨色😭媽呀,好掛住日本🙈!~澳洲特上長期穀飼牛肉,開放式廚房睇住店員即場機切牛肉,除左衛生有信心保證,又唔會比D次貨

「歡迎光臨!~~ Be Happy!~~」
前兩日介紹過本陣燒肉見到大家好興奮,
咁講起但馬屋集團,又有個陣字行尾,
點都唔會少得長期人氣日式火鍋牛陣啦掛。

呢日揀左荃新天地shooping後來晚餐,
今次唔執輸啦,玩左門口釣魚小遊戲,
如果你唔似小編咁手殘釣得果三隻嘅話,
釣到6隻就有大吉,下次全單有9折👏

滿有誠意著住祭典服嘅店員帶位,
荃灣分店真係要一讚佢地服務周到,
同樣以夏祭為主題的火鍋放題
呢到就更加吸引小編急不及待食個大餐,

日式唐揚炸雞山、大阪炒麵、章魚燒、
焦糖爆谷加埋懷舊波子汽水任食任飲!
OMG! 呢到店員重教路將波子汽水升華,
加左雜果底倒入之後原來比原支好飲,都算係學到野😆

湯底唔選以往必食嘅壽喜燒,
今次選左未試過嘅藥膳香辣湯,
wow 惹味開胃比壽喜燒更食多左牛肉🤭👍

=̶澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐=̶ $278 90分鐘
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+期間限定 - 豪華海鮮盛合
黃金螺、蟹籽蝦滑、蟹柳、原隻魷魚及八爪魚,
黃金螺起肉肥美,新鮮甜美正播。
細細隻魷魚八爪魚令人回憶當年北海道之旅的海邊貨色😭
媽呀,好掛住日本🙈!~

澳洲特上長期穀飼牛肉,
開放式廚房睇住店員即場機切牛肉,
除左衛生有信心保證,又唔會比D次貨肉你食。
穀飼牛肉肉質肥瘦適中,牛味濃厚。
非常薄切嘅軟嫩,油花感滿意,
落湯涮燙兩下即食,食多兩盤都唔係問題。

沖繩豚肉肉質嫩滑,肉色驚喜粉嫩!
視角美感更勝牛肉! 薄切快熟更有口感,
少有咁想食豚肉多過食牛肉👏

牛舌任食Again!
薄片牛舌比牛肉更滑口快熟彈牙。

自助吧火鍋配料同蔬菜,款式齊全。
當然要食小編最愛的羽衣甘藍🥬,
你見我樣樣攞一件成為左個蔬菜盤已經好豐富😆👍

除左任飲波子汽水,另外還有其他罐裝飲品選擇。🍻

Häagen-Dazs雪糕,六款選擇!
任你食幾多球任你增肥😂🍨

最抵死有部mini棉花糖機比小朋友玩,
醬料區多款醬汁任你配,整體真心豐富物超所值。

店員會於放題完結前15分鐘提示客人Last Order及預先結帳,
唔講咁多! 夏祭期去到8月31日咋!
心動不如行動 Gogogo!

👅美味: 9/10 😮驚喜: 9/10
✨環境: 9/10 💆‍♂️服務: 10/10
💡性價: 9/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 9/10 👍推薦: 9/10
2021-08-18 117 瀏覽
知道大家餓左好耐 好掛住日本🗾最近牛陣就推出左夏祭活動可以玩遊戲、食小吃、飲波子汽水小吃有章魚燒、爆谷🍿、燒腸、炸雞…..仲有自製綿花糖呀!.我哋兩個一至認同牛陣打邊爐好好味!(放題嚟講 暫時覺得牛陣啲肉係最好食😋)將啲和牛、日本豚肉放入sukiyaki 湯底內烚啲味係勁夾!最鐘意佢哋嘅壽喜燒湯底好香濃 但又唔會太咸啲肉烚完都好有肉香好好食!👍🏻🔅🔅🔅回頭率極高!🔅🔅🔅.火鍋配料選擇多 亦出得快(讚)以下係我嘅推介:✅澳洲穀飼牛係首選一定要食!超軟滑!✅日本豚肉嘅肉味好濃,我一個人食咗2碟😂✅魷魚仔好正,唔腥又彈牙!✅蟹柳係真蟹柳,好食!✅夏祭嘅爆谷,係焦糖味,又香又脆。✅海鮮類都好食,有翡翠螺,好大隻。✅自助蔬菜種類多又新鮮,莧菜、南瓜、蘿蔔都正!✅ Haagen Dazs 雪糕,有朱古力、咖啡、士多啤梨、雲呢拿,幾飽都要食埋先走。😂另外,牛陣係日資公司,食材大部分都係嚟自日本,味覺上真係好似去咗日本咁🇯🇵!
知道大家餓左好耐 好掛住日本🗾
最近牛陣就推出左夏祭活動
可以玩遊戲、食小吃、飲波子汽水
小吃有章魚燒、爆谷🍿、燒腸、炸雞…..
仲有自製綿花糖呀!

我哋兩個一至認同牛陣打邊爐好好味!
放題嚟講 暫時覺得牛陣啲肉係最好食😋)
將啲和牛、日本豚肉放入sukiyaki 湯底內烚
啲味係勁夾!
最鐘意佢哋嘅壽喜燒湯底好香濃 但又唔會太咸
啲肉烚完都好有肉香
好好食!👍🏻
🔅🔅🔅回頭率極高!🔅🔅🔅
火鍋配料選擇多 亦出得快(讚)
以下係我嘅推介:
✅澳洲穀飼牛係首選一定要食!超軟滑!
✅日本豚肉嘅肉味好濃,我一個人食咗2碟😂
✅魷魚仔好正,唔腥又彈牙!
✅蟹柳係真蟹柳,好食!
✅夏祭嘅爆谷,係焦糖味,又香又脆。
✅海鮮類都好食,有翡翠螺,好大隻。
✅自助蔬菜種類多又新鮮,莧菜、南瓜、蘿蔔都正!

2021-08-17 64 瀏覽
夏日熱辣辣都要打邊爐🍲!牛陣最近推出夏日盛典以日本《夏祭》為主題🎌,推出三重優惠🎐,俾大家感受到日本夏祭氣氛🎏!⤑1️⃣特選黑毛和牛90分鐘放題套餐⇛加送豪華海鮮盛合🦞⇛8歲小童以下即送夏日狂歡水槍🔫2️⃣Be Happy 夏日祭典遊戲入場前可以先玩釣魚小遊戲🎣,限時20秒贏取獎品!大獎即有71折優惠㗎🤩!大吉:全單29% OFF中吉:立減$29 加送日本直送夏祭涼扇小吉:夏祭糖果3️⃣波子汽水放題惠顧$279套餐以上價錢放題,即享日本直送懷舊波子汽水放題!無限任飲🎊~*推出日期7月19日~8月31日⤑🐂澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 $279放題時間90分鐘,自家製湯底有六款選擇,食日本火鍋當然要選擇【壽喜燒】湯底啦,醬汁鮮甜美味加上牛肉配埋蔬菜真喺好夾🥬*送菜速度超快手,一開始先會送上【澳洲產特上長期穀飼牛、沖繩豚肉、牛舌、豪華海鮮盛合】各一盒,牛肉切得較薄身但牛味都幾濃,海鮮盛盒有八爪魚、魷魚、蟹柳、海螺、同墨魚滑,都幾豐富!食完追加都好快手上枱抵讚👍🏻*自助區亦擺放各式丸類、瓜菜類同粉麵類🥢雪櫃有各式汽水🥤呢個套餐會包埋任飲波子汽水,太耐冇飲過發現唔識點開🤣!重點甜品係有Häagen-Daz

1️⃣特選黑毛和牛90分鐘放題套餐

小吉:夏祭糖果

3️⃣波子汽水放題
*推出日期7月19日~8月31日

🐂澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 $279

重點甜品係有Häagen-Dazs雪糕任𢳂😍,當日有四款口味🥄肥仔拎足幾球實肥死🤰🏻!
最然當然有日本夏祭美食吧🇯🇵,模擬日本屋台年宵小攤檔🎪,擺放各樣日式地道小食
【章魚小丸子🐙、日式炒麵、唐揚炸雞🍗、爆谷、粟米🌽、香腸】
仲有綿花糖機可以自己動手整,可能唔喺熱辣辣煮起熟食整體味道就一般般啦,但過下過吓口癮隊下波子汽水趁暑假同小朋友嚟應該都幾開心🥳!
荃灣分店每個座位相隔的距離寬闊,十分舒適。而且只要有客人進入,服務員就會呼叫 “Be Happy”,十分有氣氛。••••••••••••••••••••••••••••••澳洲產特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐 $279套餐包括了澳洲產特上長期穀飼牛,澳洲產長期穀飼牛,嚴選牛肉,上級牛肉,沖繩豚肉,牛舌以及海鮮。飲品除了包括外面的飲品櫃外,還可點波子汽水和Asahi啤酒。除了肉類和海鮮可以仼點外,外面還有很多的配菜,熟食和甜品。熟食方面,絕對有驚喜,章魚燒和炸雞有水準。章魚燒暖暖的,雖然蓋上膠蓋但還有少許脆度,醬汁份量適中。炸雞炸粉適中,雞肉既有肉汁又嫩滑。配菜方面,用料一點也不馬虎,有包心貢丸,蟲草花和羽衣甘藍等。個人建議用壽喜燒湯底煮疏菜更為鮮甜味美。肉類和海鮮方面,澳洲產特上長期穀飼牛,沖繩豚肉,牛舌以及海鮮素質都十分滿意。八爪魚值得一讚。甜品方面,更比外面的有特色,自製棉花糖。雖然,它有寫明製作方法,但美中不足的是倒入糖粉後需要一段時間才夠熱有糖絲的出現。••••••••••••••••••••••••••••••餐後還有御神籤的優惠券。

澳洲產特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐 $279

餐後還有御神籤的優惠券。

2021-08-15
  • 八爪魚