2011-09-26 90 瀏覽
在tst shopping後便亂打亂撞去了Isquare ”搵食”!。和朋友決定去”牛陣”醫肚。我們等了大約20分鐘才有位!! 不知是否因為肚餓的關係,等位時覺它的湯底很香,巴不得立刻食!。但當我們食的時候就很失望了!! 湯底沒有什麼味道,很淡! 而且服務員的態度很差,要叫很多次才會記得幫我追單!! 他們的理由是很忙,但不知道他們忙什麼!!未入店要等,入了店又要等食物。服務員的效率真的很低,是否因不夠人手,還是做得慢呢!? 但我是來吃飯的,不是等等等的呀!!!結論:不會再有下一次!!酒樓$100任食那種比它還要好!!

結論:不會再有下一次!!酒樓$100任食那種比它還要好!!
20 分鐘 (堂食)
2011-08-11 96 瀏覽
60分鐘任食,不同價錢在乎吃那個類別套餐,即是牛的質素不同(只有一碟),而所有配菜就任取任吃的。一早已定好策略,因為只得60分鐘,一於來個生滾雜菜煲。湯滾起,加配菜,再滾起,灼牛肉,否則,慢慢來的話真的吃不到甚麼!清湯底,清得見底。牛肉雖是要最便宜的,但嫩滑不錯。其他配菜有:青菜、金菇、冬菇、秀珍菇、雞脾菇、豆腐、豆卜、蘿蔔、南瓜、蓮藕、蕃茄、薯仔、粟米、芋頭、翠玉瓜、娃娃菜、油密菜、魚蛋、貢丸、魚柳、芝士腸、蟹柳、魷魚、香腸,都有很多選擇,亦算新鮮,始終流量快嘛。還有拉麵、烏冬、粉絲,一定令你飽肚而回,拉麵獨立包裝,衛生之餘又幾彈牙。好戲在後頭,竟有HD雪糕作甜品!

清湯底,清得見底。牛肉雖是要最便宜的,但嫩滑不錯
。好戲在後頭,竟有HD雪糕作甜品
20 分鐘 (堂食)
2011-07-31 79 瀏覽
昨晚第一次去了 i Square 裡面的牛陣 , 8點多去到已經要等20多張枱 , 等到9:18分才有位 , 一入到去就問你要什麼餐我們選了$298的和牛清湯餐 , ( 清湯唔知點解都有一點點的豉油 , 我就不太喜歡怪怪的 )跟住就出去拿了點蔬菜和菇類都好新鮮 , 返埋位他們就拿了一碟和牛和一碟豬肉 , 豬肉同和牛相比之下豬肉就覺得普通了 , 其實豬肉都可以的^.^ . 我們兩個女仔一起吃了total四碟的牛肉 , 整體上是好味的但真是有一點薄 . 最後15分鐘他們來叫我們埋單先 , 埋單其間我朋友出去拿雪糕可能太晚了只得芒果和士多啤利 . ( 嗚嗚我最想吃的曲奇雲呢嗱比人食晒 !_! )服務態度都很好沒有吹過我們走 , order和牛都好快比到你 . 下次可以再去的 ^^ 不過我下次要去試一下始創中心的那間先....
( 嗚嗚我最想吃的曲奇雲呢嗱比人食晒 !_! )
第一碟的和牛
第一碟的豬肉
第二碟的和牛
第三碟的和牛
第四碟和牛不知為什麼還比之前的三碟大片和大碟一點@.@
出面拿的自助食物都OK
金牛同和牛的對比哈哈~~
食到最尾油很多啊~~~@.@大家要食定排油丸
2011-07-30
第一碟的和牛
第二碟的和牛
第三碟的和牛
第四碟和牛不知為什麼還比之前的三碟大片和大碟一點@.@
出面拿的自助食物都OK
金牛同和牛的對比哈哈~~
  • 和牛
2011-07-30 92 瀏覽
朋友話之前食過呢間幾好食, 咁今次一大班人就黎試下啦. 接近8點見到好多人等位, 好彩book 左位, 好快就安排左枱俾我地. 我地選擇左牛乳湯底, 奶白色, 甜甜地, 但係唔多好食, 味道好怪.order左牛同豬, 兩者都唔好食, 無肉味, 完全係因為爭取時間, 熟左就放落口算, 配料都係一d 好普通既蔬菜.粟米無味, 難食 魚蛋有腥味 Haagen Dazs ice-cream 唔多似HD 既出品, 唔通偷龍轉鳳食左75分鐘就要我地埋單, 90分鐘準時趕你走, 出到門口仍然有好多人等緊位......總括: 除非有人請, 否則我唔會再去食跟日本的SABU SABU相比, 差太遠了
配料都係一d 好普通既蔬菜.
粟米無味, 難食

魚蛋有腥味

總括: 除非有人請, 否則我唔會再去食
跟日本的SABU SABU相比, 差太遠了
2011-07-29
5 分鐘 (堂食)
2011-07-15 42 瀏覽
每次去isquare,牛陣必定是首選,只可惜次次都太多人,不過今次大家拎飛仔時未肚餓,所以拎左飛可以慢慢等。記得上次要蕃茄湯底,但就頗酸,所以今次都用返最basic湯底,最cheap的牛,但已經好好味!牛肉雖然要最平的,但都不錯,而且其他的(豚肉)都不賴,很有肉味,其他配菜亦有又準,菜同菇都好fresh,仲有就是日式拉麵,淥一淥,彈牙拉麵就有得食了,甜品之HD雪糕都有四種口味,所以以$118價錢十分抵食,唯一美中不足就是只能有90mins,如果多加30mins就好了!

2011-07-11
2011-07-08 51 瀏覽
上星期去過旺角的牛涮鍋, 好好食, 今日係尖沙咀, 見到好多人讚呢間, 所以今晚又去食牛肉火鍋.book 咗6:45, 可以即時入去, 我個女得2歲半, 個侍應無問過佢幾多歲就話要收小童價, 吓?唔係呀,之後個waiter 就話幫我問吓, 過咗一陣有個waitress 過黎, 問我個女幾多歲, 跟住就話未夠3歲唔駛錢... 如果要錢我一定走!我地揀$148要咗泡菜湯及豉油湯底, 個豉油湯底好好味, 不過個泡菜湯就好好好咸....食物:牛肉第一個ROUND 好OK, 食晒後再ORDER 就影都無, 要再催先至有, 不過質素已經無咁好...其他自助食物就一般, 豬肉丸好難食, 反而魚旦幾彈又唔腥, 不過無稻庭烏冬 (牛涮鍋有呀, 仲好好味).... 有D 失望炒飯好難食, 朋友食咗一啖就無再食過....至於人人都鐘意食的雪糕, 係好味, 不過好硬好難"BUT", 排隊都要等10分鐘以上......服務:成日有侍應行過, 不過就睇唔到嘢, 枱面有吉碟又唔收, 收咗牛肉隻碟又唔問我地仲要唔要(牛XX 每次都有問仲要唔要牛肉, 收吉碟/碗得好快), 又無加湯, 又無加茶.... 都唔知佢地想點.

食物:

炒飯好難食, 朋友食咗一啖就無再食過....

服務:
成日有侍應行過, 不過就睇唔到嘢, 枱面有吉碟又唔收, 收咗牛肉隻碟又唔問我地仲要唔要(牛XX 每次都有問仲要唔要牛肉, 收吉碟/碗得好快), 又無加湯, 又無加茶.... 都唔知佢地想點.....

各方面都有比較, 呢間真係好唔掂, 食物一般, 服務態度差.... 我唔會再去呢間食.......亦都唔會介紹人去呢間!
2011-07-08
2011-06-14 51 瀏覽
真係一間完全食牛既地方湯底(鼓油) - 好甜食左個第2貴既牛.... 的確係唔差但問題係...佢其他既野食 真係好一般...又少選擇 成個過程都係 牛牛牛牛牛牛牛牛牛牛牛...食到冇曬味ICE CREAM...唔算話特別好食..又得4個味 真係唔算超吸引最後都係果個問題 90分鐘真係太少.... 食到好趕... 比得2百蚊 重要趕頭趕命 食既選擇又唔多~味道...唔算差...但真係好少野食 係咁牛... 可能有人LIKE 但我就唔鍾意~因為生日~ 最有有CAKE...收左我55蚊 點知個CAKE一黎 佢就吹我走!!! 洗唔洗咁呀 錢你又收左..我知有人等 都過左90分鐘!但講真...你個水滾又十分鐘..你CUT個CAKE又十分鐘... 我又要打邊爐,又要食CAKE,唱歌同照相!! 洗唔洗吹到咁先!PS: 我只係遲左十分鐘! 同埋我地成十個人...食埋個CAKE都得掛!! CUT CAKE 費照收,但又唔比人食!! 火!!佢既質數又唔值得我比劣,起碼服務都冇咩問題...如果你唔介意係咁食牛而冇其他好食既野(ICE CREAM唔計), 又唔介意90分鐘搞拈曬完全野
真係一間完全食牛既地方

湯底(鼓油) - 好甜

食左個第2貴既牛.... 的確係唔差

佢既質數又唔值得我比劣,起碼服務都冇咩問題...

如果你唔介意係咁食牛而冇其他好食既野(ICE CREAM唔計), 又唔介意90分鐘搞拈曬完全野!! 咁係可以一試既~

再說 得一個牛做賣點 就2百蚊 又唔夠時間 個人意見 唔值!
2011-06-14
慶祝紀念
生日
2011-06-14 32 瀏覽
由於最近較忙的關係,遲遲未寫食評與友人去吃DINNER,偶然看到牛陣的廣告牌,看見價錢很吸引就決定去牛陣吃晚飯了由於是晚飯時間比較多人,所以要等一會兒才能入座點了$168的SET DINNER之後就出去拿東西吃了選擇到牛陣吃飯的原因 最主要都是因為牛肉和...雪糕好不容易才拿到雪糕和拍到一張照片很好味整體都十分滿意,服務也不錯waiter沒有黑面什麼的會再光顧的^^
由於最近較忙的關係,遲遲未寫食評
與友人去吃DINNER,
偶然看到牛陣的廣告牌,看見價錢很吸引
就決定去牛陣吃晚飯了
之後就出去拿東西吃了選擇到牛陣吃飯的原因
最主要都是因為牛肉和...雪糕

好不容易才拿到雪糕和拍到一張照片

很好味整體都十分滿意,
服務也不錯
waiter沒有黑面什麼的
會再光顧的^^
2011-06-03
  • Haggan Dazs雪糕
  • 和牛
2011-06-13 72 瀏覽
食物水準一般至一般以下,服務水準七至八流,湯煲到變汁都冇人offer加湯,茶飲哂又冇人refill。十分滿分的話,我畀兩分。冇下次,拜拜!差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差
十分滿分的話,我畀兩分。
冇下次,拜拜!

2011-06-12
2011-06-07 45 瀏覽
運動完, 當然要補充體力牛陣是一個很好的選擇環境: 新場, 加上尚算乾淨, 很好食物: 牛肉, 豬肉任食, 其他野自己攞, 仲有雪糕, 滿足服務: 半自助形式, 沒有特別要求, 服務可以價錢: $100 任食, 尖沙咀位置, 抵啦!有佢令我覺得呢個場吸引左.
運動完, 當然要補充體力
牛陣是一個很好的選擇
環境: 新場, 加上尚算乾淨, 很好
服務: 半自助形式, 沒有特別要求, 服務可以
價錢: $100 任食, 尖沙咀位置, 抵啦!
有佢令我覺得呢個場吸引左.
2011-06-06
2011-06-05 24 瀏覽
本來訂左450PM, 不過早到,就等WALK IN~都等左成35MINS~好耐~入到去~佢地SERVE得好慢~唔快手~唔識睇/問客人要唔要REFILL, 成日都要人提~=.=出去攞既食物就一般啦~不特別~ 不過佢有得校汁我係幾LIKE既~講返佢地牛~我地叫左個上級牛?SET~唔知點解~肉質比起我去MK食個間係好的~不過就一D牛肉味都沒有~淡淡的~反面D豬腩片好好食~有食味又有咬口~豬反而係最好我最ENCORE得多~是晚有4個味的唔根大師~不過有一個味比人食曬又唔REFILL~都係coffee chocolate同???(唔遁得), ok嫁~不過又係雪到勁硬超難「筆」我地個晚仲叫左好似係13蚊2枝既jollysandy~平呀~

入到去~佢地SERVE得好慢~唔快手~

唔識睇/問客人要唔要REFILL, 成日都要人提~=.=

講返佢地牛~我地叫左個上級牛?SET~

2011-05-07
35 分鐘 (堂食)
2011-05-31 629 瀏覽
This is a convenient location for a meal right after watching a movie in this mall. Saw the poster of $88/person all-you-can-eat beef and pork Japanese Hotpot. Didn't think my boyfriend (never adventurous for food) would agree to try, but he said yes because he thought he will have to start getting used to Japanese food for our Japan trip in July. Can't really eat a lot in 60 minutes, but we were pretty full after 2 plates of beef, 2 plates of pork and plentiful of vegetable. We both prefer

Can't really eat a lot in 60 minutes, but we were pretty full after 2 plates of beef, 2 plates of pork and plentiful of vegetable. We both prefer the pork because it was tender and rich in flavor. On the other hand, the beef was pretty tasteless probably because it was quite lean. There were 3 types of fresh green vegetables, 2 types of noodles and lots of other all-you-can eat items as well. For the price, we weren't offered the premium quality meat but no complain from my side at all. He didn't really care about the hotpot but must have been quite happy about the unlimited Häagen-Dazs ice-cream.
$88 all-you-can-eat pork & beef
2011-05-07
  • pork
  • beef
  • unlimited Häagen-Dazs ice-cream
2011-05-04 23 瀏覽
看了openrice 介紹,這isquare牛陣是「得獎食店」,今日姐妹難得聚會,就一起去試試。8:00 入場,當時侍應講明限時90分鐘。果然食到9:30,侍應準時拿單給我們埋,well,埋單沒問題,只是我們見煲內還有不少東西,而現場有不少空桌子,門外又沒有客人在等,就想不要浪費,快快手吃完就走。結果5分鐘後 ----- 至多不超過10分鐘,一個男侍應走來,一聲不響(坐近他的朋友說他其實有鬼食泥咁超細聲講左句野)以迅雷不及掩耳的手法,一手捧走桌子上的煲,直接走入廚房!我和姐妹們當時還捧著碗筷,當場呆住!雖然超時是我們不對,但只是食多一陣,侍應就可以這麼沒禮貌的嗎?這是甚麼待客之道?而且是堂堂尖沙咀isquare!其實他只要禮貌地說聲「唔好意思,夠鐘啦,公司規距,你地真係要走啦。」之類,我們一定會起身走囉。何必要令顧客這麼難受?這店的食物其實是OK的,但有這樣的侍應,以後請我都唔去啦,無謂貼錢買難受嘛。

2011-05-03
  • Haggan Dazs雪糕
今日同親戚1共10人去iSquare既牛陣食晚飯晏就4點打去訂左6點半10位點知去到發現佢所謂既10人台就系2張細圓台拼埋1齊, 2個煲擺低左之後根本無位擺其他野食 不過吾緊要啦, 我地都照食.食物 叫左日本鼓油同蕃茄湯底, 2個都好惹味, d野食都飲曬味, GOOD D牛肉切得好薄好薄, 食起好好味 豬肉有少少軟骨, 食落都好正 d雪糕有得自己揀topping, 吾錯!!!! 太多人排隊拎雪糕, 而且俾人bud曬成10分鐘都未換, 吾系太好 鼓油同烏冬等左成10分鐘佢先再拎出黎食物態度 我地叫左6枝野飲, 但系張台太細, 無位擺, 個侍應竟然話"你地吾該執下d野啦, d野飲擺邊啊?", 最後仲拎走左枝野食 (當然我地最後要佢拎番黎) 我地食完2碟牛, 叫佢可吾可以拎多碟黎, 佢竟然話吾可以, 因為我地張台吾夠位擺, 仲答"如果你地張台擺到10碟咁我拎幾多黎都得...." 佢黎針茶個陣吾小心倒左d茶系我親戚條褲度, 之後佢say左sorry就走開, 又吾拎野抺地同台, 叫佢拎d紙巾黎仲話我地駛吾駛吾駛咁大件事 食雪糕食到1半既時候就夠鐘, 咁諗住食埋少少就走, 跟住個個人好吾滿意咁

今日同親戚1共10人去iSquare既牛陣食晚飯

晏就4點打去訂左6點半10位

不過吾緊要啦, 我地都照食.

食物

D牛肉切得好薄好薄, 食起好好味

豬肉有少少軟骨, 食落都好正

d雪糕有得自己揀topping, 吾錯!!!!

鼓油同烏冬等左成10分鐘佢先再拎出黎

食物

態度

食雪糕食到1半既時候就夠鐘, 咁諗住食埋少少就走, 跟住個個人好吾滿意咁話, "吾該你地食完記得還番個碗俾我地!"
(我食你雪糕姐- -好似無打算拎埋你個碗走lor!)

仲要食雪糕個陣我明明仲食緊, 佢竟然夠膽伸隻手黎搶我個碗- -咩事????

態度
:bowl

我去過apm既牛陣, 佢地個度地方又大, 服務態度都好好
仲以為全線都系咁, 於是先介紹親戚1黎試下
點知d服務竟然系咁!!!!我真系好失望!!!!

我誠意推介大家去食牛陣, 因為真系吾錯, 特別而且又好味
但系千其千其吾好去iSquare個間啊....

2011-05-01
故命思意,這裏是牛肉火鍋專門店。牛肉很好吃,而且有很多湯底選舉:豆漿鍋,豬骨鍋,醬油鍋等。值得一提的是,其他任食的配菜也很新鮮,如果想吃任食火鍋(不包括牛肉,反正我不想吃太多肉),這裏也是一個很好多的選擇,難怪經常也有人在排隊呢。而且,店裏的Hargan Darz雪糕是任吃的。當然,甜食也就不要吃太多好,三四杯就夠了吧(三四杯也太多了!)。由於限時1.5小時,所以店裏的侍應會催促客人點菜,早5分鐘下單,就多5分鐘吃東西。這是很貼心的態度,可惜語氣不太貼心就是...哈哈這天,等了差不多一小時,沒所謂呢~就在附近走走吧~

這天,等了差不多一小時,沒所謂呢~就在附近走走吧~