2005-07-18 15 瀏覽
眼見佢一次又一次改革,但係D服務一次比一次差!食物一次比一次差!
眼見佢一次又一次改革,但係D服務一次比一次差!

食物一次比一次差!
2005-05-22 12 瀏覽
某個晚上,老爸老媽沒開灶,在外吃過晚飯。給我帶回來乾淨企理的的「剩飯」和「剩菜」。剩菜:椒絲腐乳炒通菜,通菜爽口清脆,今晚炒得唔算油,算好。剩飯:臘味荷葉焗蛋炒飯,蛋炒飯上放置相當多的臘味(臘腸、臘肉、膶腸),裹以荷葉蒸焗。炒飯幸好唔油膩,臘味量超級多,唯荷葉淡。但都可以試試,味道好過此店其他碟頭飯類。還有,吃了一串雞肉和一串豬肉串燒,雞肉較正常,豬肉乃半肥瘦,醃料下了不。大概不是燒烤,而是鐵板煎出來。店家取選的沙爹醬還可以,附送菠蘿青瓜配食,清新爽脆!=========================================題外話:晚飯吃得簡,飯配菜、少許肉類、一份水果便巳經好足夠。
剩菜:椒絲腐乳炒通菜,通菜爽口清脆,今晚炒得唔算油,算好。
一行入牛車水個地就"癡笠笠",野食係OK, 不過地方好污糟,最恐怖係見到地下有隻蟑螂,D 侍應竟然視若無睹, 好嘔心呀!!咁樣O既服務+環境,都唔駛旨意我再黎食!!!
一行入牛車水個地就"癡笠笠",
野食係OK, 不過地方好污糟,
最恐怖係見到地下有隻蟑螂,
D 侍應竟然視若無睹, 好嘔心呀!!

咁樣O既服務+環境,
都唔駛旨意我再黎食!!!
2005-03-10 18 瀏覽
前言:家裡沒做飯,跟老爸兩個到附近隨便吃個晚飯。食物和評語:兩個男人,點了一客炒飯和一客小炒。連加一,收$72 。 1. 京都肉排($30):合共約三塊豬扒份量,肉質相當滑溜,配上那款甜酸汁料,相當下飯。店家以西生菜墊底,有趣! 2. 菠蘿海鮮炒飯($35):約四飯碗份量,但配料和調味都少得可怕!所謂海鮮,數埋都肯定無三分一個飯碗!只有兩粒日式仿蟹柳、兩粒魷魚和約十粒急凍「蝦髦」(只比蝦米大丁點兒。)。蛋塊只有約一隻份量。菠蘿方面,恐怕只有一件半吋厚的菠蘿環。廚子下了相當份量的油來炒,加上罐頭菠蘿水分十足,於是口感油膩、淡而無味。結果,要以肉排的拌食,才勉強吃光整碟炒飯!題外話: a. 此區選擇其實唔多,可供選擇的店子實在太少,他老哥討厭光顧快餐店,於是所有連鎖快餐店便被勾出名單外。而小弟因為午餐常光顧茶餐廳和粥麵店,因此所有此類食肆亦不在考慮之內!結果,剩下三個選擇:一是上館子吃中菜,另一是到超級廣場買菜回家煮,或者到「牛車水」。此區較可取的粵菜館只有「陶源xx」或「富臨xxxx」,前者不經濟,後者輪候者眾。回家作飯又嫌累。選無可選才來這兒!!! b. 此店唯一好處就
前言:家裡沒做飯,跟老爸兩個到附近隨便吃個晚飯。
題外話:
b. 此店唯一好處就是有大電視,可睇新聞和球賽。
2005-02-07 19 瀏覽
星期六下晝去lunch點幾去到~...都幾多人wow~...住低叫野食~.佢話佢都咖哩好出名wow所以叫0左個咖哩雞扖 反上檯一碟咖哩, 一碟反咖哩一般~.唔係真係咁好雞扖得一大塊不過35蚊有湯有野飲都算得咁~.不過個場好嘈好多人睇跑馬€..
星期六下晝去lunch
點幾去到~...都幾多人wow~...
住低叫野食~.
佢話佢都咖哩好出名wow
所以叫0左個咖哩雞扖 反
上檯一碟咖哩, 一碟反
咖哩一般~.唔係真係咁好
雞扖得一大塊
不過35蚊有湯有野飲都算得咁~.
不過個場好嘈
好多人睇跑馬€..
2005-02-01 18 瀏覽
牛車水在美孚已很多年,以前的印象係價錢偏貴、食物一般,所以都好耐冇幫襯。今日幫襯個早餐令我改觀,早餐只係$20,食品幾「企理」。o係美孚係幾難搵到間唔難食既西餐廳,牛車水似乎係一個好去處。有卡位有圓仲有電視睇,算係咁。

有卡位有圓仲有電視睇,算係咁。

2004-11-25 19 瀏覽
前言:某個晚上跟女友到這兒吃晚餐,週四晚上,才七時十分,已經有七成入坐率,算不俗。食物和評語:不算太肚餓,故此只點了兩個湯麵和一個菠蘿油。連加一,共$72。 1. 湯麵餐($30):湯粉麵配一款配料,連一杯飲品。點了什菜配湯米粉,跟喇沙湯底。什菜量多,有包括洋蔥、蕃茄、西蘭花、菜心、紅蘿蔔…等。喇沙湯底實為馬來咖哩汁,頗香濃,不油膩。惜加了味精,吃完有少許口渴,仍可接受。熱飲點了熱檸啡,不俗! 2. 叉燒湯麵:約8大片瘦叉燒肉,配以四條菜心,一個雲吞麵。總覺得配湯麵的叉燒寧瘦莫肥,所以這兒的叉燒可以接受。比起菜心和叉燒,雲吞麵的份量略嫌少了些許。湯底乃一般味精清湯,可接受。 3. 菠蘿油:一個肥大的菠蘿包夾有一大片牛油,經過微波爐翻的菠蘿包,居然有淡淡的麵包香味。註: a. $72兩個湯麵加一個菠蘿油,唔算平。但在美孚而言,算坐位舒適,有人服侍,加上有兩部大電視,又唔太趕客,算係咁啦! b. 湯麵的配料頗多。 c. 都唔係咁差…點都好過樓下的「餃子x」
註:
b. 湯麵的配料頗多。
c. 都唔係咁差…點都好過樓下的「餃子x」
2004-09-24 17 瀏覽
餐廳主打為鐵板餐,但質素唔多掂,叫牛排7成熟,一系變成全熟,一系血淋淋.叫海鮮鐵板,所為海鮮是嗅的. Very bad experience!海南雞飯D雞好堅-堅韌個堅! Too bad!唯一好處是近馬會,方便投注!!
2004-09-24 15 瀏覽
多謝你讚我們!!! 亦多謝你們給意見..... 我知有些東西是強差人意我會盡量改...... 服務, 內部希望大家有個愉快的服務~~~~
多謝你讚我們!!! 亦多謝你們給意見.....
我知有些東西是強差人意我會盡量改......
服務, 內部希望大家有個愉快的服務~~~~
2004-08-16 6 瀏覽
前言:搭地鐵到美孚,去圖書館找資料,入館前先醫肚。見此店的早餐免加一,冷飲不另收費,遂一試。雙拼三文治只收$15,又有2部大電視播放有線球賽,以餐廳而言,算係咁啦!食物:點了2份「$15 早餐」a. 芝士火腿三文治、熱檸啡b. 火腿雞蛋三文治、凍檸茶評語:a. 芝士火腿三文治,一般貨色,乾淨企理,食得過。熱檸啡,醒神之作。b. 火腿雞蛋三文治,可謂「足料之作」,近2吋厚,雞蛋煎得不油不膩,香滑可口,好易入口,值得一讚!估計,煎蛋用了至少1.5隻雞蛋才可以作出咁厚的蛋。至於杯凍檸茶就一般貨色而已。註:早餐在11:30am前完結,免加一,好抵。其他$15早餐包括「腿蛋夾菠蘿油」、「吞拿魚夾菠蘿油」、「鹹牛肉夾菠蘿油」…等等。一字記之曰「平、靚、正」!但據聞,午餐和晚餐就強差人意…。

食物:點了2份「$15 早餐」
a. 芝士火腿三文治、熱檸啡
b. 火腿雞蛋三文治、凍檸茶

評語:

2004-08-06 19 瀏覽
我想講長沙灣麗新廣場嗰間夜晚放工,兩個人落去食飯,諗住清吓腸胃,叫咗芝士西蘭花,加粉絲雜菜煲套餐,包白飯,湯同餐茶芝士西蘭花- 西蘭花未熟透,硬掘掘; 所謂芝士,完全冇芝士應有嘅香味,少少芝士嘅咸味都冇,淡而無味粉絲雜菜煲- 有西蘭花,紅蘿蔔,冬菇,蕃茄,生菜,白洋蔥,蝦米,粉絲;西蘭花同紅蘿蔔都係硬掘掘,冬菇淡茂茂,粉絲唔入味,白洋蔥鬼咁多,從來未食過咁新奇嘅雜菜煲食完要俾加一服務費,又唔覺有服務,早知寧願自己買棵菜返屋企清腸胃好過
我想講長沙灣麗新廣場嗰間
2004-08-06 35 瀏覽
野食唔掂, 吞拿魚焗意, d 意粉仲濕過會意, 焗都冇焗過鐵板牛扒塊牛扒仲薄過快餐店牛扒公仔面d 牛扒, 又乾... 不知所謂...侍應態度差到爆, 都唔明點解咁多人食.
野食唔掂,
吞拿魚焗意, d 意粉仲濕過會意, 焗都冇焗過
鐵板牛扒塊牛扒仲薄過快餐店牛扒公仔面d 牛扒,
又乾... 不知所謂...

侍應態度差到爆, 都唔明點解咁多人食.
2004-04-28 27 瀏覽
ok.....我又小到大我覺得加厘好好好啦每個人口味唔同如果十個師搏整到一致口味我話佢勁.....明唔明....
ok.....
我又小到大我覺得加厘好好好啦
每個人口味唔同
如果十個師搏整到一致口味我話佢勁.....
明唔明....
2003-12-30 16 瀏覽
十幾年前就唔錯.扒同海南雞飯都好.<br />但都唔平,是間頗高檔的餐廳.<br />金融風暴之後格式越做越cheap,而且越來越難食.<br />可能個間係自己鋪唔駛租所以頂得住.<br />去食餐不如去食蕃茄屋,平d 好食d 仲唔駛加一(呢樣抵讚,其他餐廳應該學下)<br />不過唔明點解美孚真係無乜野好食.
十幾年前就唔錯.扒同海南雞飯都好.<br />
但都唔平,是間頗高檔的餐廳.<br />
可能個間係自己鋪唔駛租所以頂得住.<br />
不過唔明點解美孚真係無乜野好食.
2003-06-01 11 瀏覽
間野好呃錢,野食都唔係幾得,水準唔平均有時見得人,有時就畀錢我都未必食。無計啦!美孚食肆又唔多,幫親都為就腳,亦都係哩個原因寵壞哂佢地。噚晚我同三個朋友上去食野,帶位個叔叔畀左張冷氣口o既位,我地見遠少少有第二張。問佢轉過去得唔得,有卡位又唔畀我地,佢仲好串咁同我地講得哩張唔坐就冇。無法啦!只好行多幾步去第間。我地都明白佢係打工,人少d就做少d。佢水平低唔明白"今日唔努力工作,明日要努力找工作"o既道理。好希望佢可以快d收檔,個鋪轉第間就一天都光哂。