2022-12-15 127 瀏覽
所以今次黎左呢間燒肉連鎖店,主打高質靚牛肉,包括薩摩和牛、樂天澳洲和牛、美國Prime,放題形式,任叫,除左燒肉,仲有得打邊爐、刺身、炸物等等。見到加88蚊就有 「滋補生酮涮涮鍋」,係最新好多人講既生酮,加88蚊就有得打邊爐,加幾款特別配料,抵加啦。今次試佢最高級既日本薩摩和牛放題- $648120分鐘任食全店 134種食物額外加$88滋補生酮涮涮鍋 生酮花膠蟲草花雞湯半隻雞加埋花膠、杞子、蟲草花和黨參長時間熬製而成,味道清甜,濃濃既雞味,有啲似屋企既充料靚湯。隨煲送試既雞肝、鴨血、鵝腸、萵筍片、蒟蒻、黑薯糕等等,仲有兩杯熱清潤自家製羅漢果茶。燒肉方面,選擇都好多,但薩摩和牛一定係主打,賣相都明顯靚牛,牛肋肉、赤肉、牛舌、和牛粒都好重牛味,牛油香都好重,但又唔會油膩個種。海鮮方面,甲羅燒和磯燒鮑魚(大推),甲羅燒是將松葉蟹香濃的蟹膏和蟹肉撈埋啲醬汁再加埋蛋,撈埋黎食,又香又鮮。而磯燒鮑魚肉質彈牙,一啲都唔韌,加埋有湯汁味,我地每人都食左幾隻。刺身方面,三文魚、赤貝、帶子等等,炸物就天婦羅、榴連波波、香芋波波屬於正常放題質素,都要食番幾件過下口癮。甜品、水果、沙律、熟食、火鍋配料、飲品全

今次試佢最高級既
日本薩摩和牛放題- $648

120分鐘任食全店 134種食物
額外加$88滋補生酮涮涮鍋
生酮花膠蟲草花雞湯

半隻雞加埋花膠、杞子、蟲草花和黨參

甜品、水果、沙律、熟食、火鍋配料、飲品全部都係自助區,每樣都可以試下。

會員優惠

牛舞慶生盛

薩摩和牛蛋糕,油花豐富且分佈均勻,一片片擺到成個蛋糕咁,仲要全部都係靚牛,滿滿油脂,又唔油膩。
*生日前後七天預先訂座惠顧指定放題

12月份會員優惠
薩摩月見燒(大推)

大大片薩摩和牛薄切,一上枱都好吸睛,侍應主動代勞幫手燒,半熟的肉質超嫩超淋,加埋日本蛋,令牛肉更滑,正。
珍寶虎蝦
兩大大大隻,蝦肉好飽滿又有彈性,但小心唔好燒過龍。
係12月 22日或之前惠顧指定放題送限定薩摩月見燒或珍寶虎蝦
2022-12-07
  • 牛舞拼盤
2022-12-12 97 瀏覽
黎緊呢個星期天氣又開始轉涼!!!大家記得注意保暖,係咁凍既天氣,我就會選擇食火鍋,燒肉吧d暖笠笠既野食黎暖一暖身.今次黎到銅鑼灣 「Beefar’s」旗下日本產直燒肉名店品牌「牛舞Gyumai」一次過滿足晒食燒肉同涮涮鍋既欲望.「牛舞Gyumai」12月仲做緊唔同既新優惠!‎﹆生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底‎﹆薩摩牛月見燒 or 珍寶虎蝦 (22/12 前會員限定)‎﹆牛舞慶生盛 - 薩摩牛生日蛋糕(12月會員壽星)薩摩和牛放題生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底 +hkd$88通常火鍋都同高卡路里連上對等既關係,但配上生酮飲食既法則,限制攝取碳水化合物,以優質脂肪去補充身體所需既能量.花膠蟲草花雞湯火鍋湯底相當滋補而且充滿雞湯骨膠原香.配料仲有高纖既日本直送黑薯糕,蒟蒻春雨可以任添.除左牛肉外估唔到仲有鴨血!入口嫩滑彈牙.外面自助區亦有各款丸類及蔬菜,食得健康又飽肚.再配搭埋佢地自家羅漢果茶滋潤又健康.薩摩牛月見燒會員係22/12前,選擇薩摩和牛放題 / 樂天澳州和牛放題,即送薩摩牛月見燒1份.薩摩牛月見燒充滿雪花紋!!雪花紋絡細緻,燒香後帶有濃郁牛脂香氣,質感嫩香又充滿肉汁.薩摩牛燒香後沾上生蛋

「牛舞Gyumai」12月仲做緊唔同既新優惠!
‎﹆生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底
‎﹆牛舞慶生盛 - 薩摩牛生日蛋糕(12月會員壽星)

薩摩和牛放題

生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底 +hkd$88

薩摩牛月見燒
會員係22/12前,選擇薩摩和牛放題 / 樂天澳州和牛放題,即送薩摩牛月見燒1份.薩摩牛月見燒充滿雪花紋!!雪花紋絡細緻,燒香後帶有濃郁牛脂香氣,質感嫩香又充滿肉汁.薩摩牛燒香後沾上生蛋黃後更香滑濃厚.

珍寶虎蝦
選擇美國Prime 牛肉放題 / 安格斯牛肉放題 / 特上豚肉放題,就卷上珍寶虎蝦1份.珍寶虎蝦足成隻手掌咁長!肉質結實爽彈,味道充滿蝦鮮香.

放題內仲有好多驚喜!除左以上優惠外,佢地本身既薩摩和牛放題套餐都好豐富.除左薩摩和牛外亦有多款刺身,海鮮,其他高質無激素肉類提供.自助區內仲有幾款熟食同
我地今日又去銅鑼灣食燒肉喇,Beefar's旗下既「牛舞Gyumai」除左有燒肉食,仲可以食埋涮涮鍋,一餐有兩種享受,聽都已經覺得勁開心呀。先講燒肉放題,我地揀左日本薩摩和牛,食2個鐘星期一至四每位$648。可以食到薩摩和牛肋肉、和牛粒、和牛赤肉同其他過百款野食。我地重點食和牛,d牛肉油花分佈好靚,入口油香四溢,肉質夠哂腍身,肉汁豐富,肉味夠濃郁。除此之外,做埋「牛舞Gyumai」會員喺22/12去食全日放題,仲會送薩摩牛月見燒/珍寶虎蝦,認真抵食。牛月見燒大大片,店員仲好細心幫我地燒埋,點落香滑濃郁既蛋汁到食,滑溜既口感真係好正!至於珍寶虎蝦一樣勁大隻,肉質爽彈啖啖肉。咁岩撞正生日前後7日內,會員只要訂座時講低,仲可以免費有個薩摩牛生日蛋糕慶祝,真係超貼心。個蛋糕上既牛肉夠哂高質,砌成蛋糕咁樣打卡一流。近年好多人都崇尚健康飲食,「牛舞Gyumai」今次就配合生酮飲食熱潮,5/12開始惠顧任何放題加$88就可以嘆埋佢地新出既生酮涮涮鍋,用精選既生酮花膠蟲草花雞湯底,配合其他生酮低碳食材,令到食火鍋都可以好健康!我地當然唔執輸打埋邊爐。個火鍋湯底除左半隻雞之外,仲加入左杞子、蟲草花、花膠

至於珍寶虎蝦一樣勁大隻,肉質爽彈啖啖肉。

火鍋湯底除左半隻雞之外,仲加入左杞子、蟲草花、花膠同雞腳等材料餚製而成,打邊爐之前先飲一啖湯,雞香味濃郁之餘仲有超豐富既骨膠原。如果本身係食和牛放題,可以點和牛薄切打邊爐,大大片既和牛,輕輕涮下就食得,口感嫩滑,而且仲可以任點任食其他生酮配料打邊爐,好似鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍、黑薯糕、蒟蒻春雨等等。飲埋送既羅漢果茶就冇咁熱氣啦。

牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (利舞臺廣場)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場8樓A號舖

#Gyumai #日本產直燒肉名店 #牛舞 #生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底 #薩摩牛生日蛋糕
2022-12-11 93 瀏覽
咁凍嘅天氣好啱打邊爐同食燒肉餐廳可以一次滿足晒以上兩個願望食材採用日本進口嘅鹿兒島薩摩牛最近餐廳仲推出咗生酮火銅12月更有限定優惠✨送薩摩牛🥩月見燒或珍寶虎蝦🦐生日更可獲贈薩摩牛生日蛋糕有咁多優惠真係要去食🤩🔸日本薩摩和牛放題 $628/位今次我哋食嘅係餐廳最高價位嘅放題套餐,可以任食本薩摩和牛、安格斯牛、美國prime牛肉同埋特上豚肉等等。依家只要加$88就可享用生酮涮涮鍋,包括生酮蟲草花膠雞湯底1份同埋任點指定生酮涮涮鍋配料。生酮花膠蟲草花雞湯底加入杞子、蟲草花、花膠及雞腳等餚製而成的湯底,滿滿骨膠原同🥣湯底融合,真係夠哂健康呀🤣涮涮鍋配料選擇亦都好多,除咗海鮮同肉類之外,更有黑薯糕、蒟蒻春雨、鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍等等嘅生酮食材呀🤩講返燒肉先,呢個燒肉放題套餐有過百款食材可以任叫,其中不得不提就緊係主角🥩薩摩牛,佢嘅紋理好靚,油脂分布好平均,食落口感嫩滑鬆軟,油脂味好香,牛味亦都好濃,真係要不斷encore🤣其他牛肉同豚肉亦都好好味,新鮮得嚟口感嫩滑,以放題質素嚟講都算好高質👍除咗肉類之外,餐廳嘅海鮮都好有驚喜,珍寶海蝦大隻到不得了,食落肉質好實正,蝦肉爽口彈牙,蝦味鮮濃,唔食多
咁凍嘅天氣好啱打邊爐同食燒肉
送薩摩牛🥩月見燒或珍寶虎蝦🦐
生日更可獲贈薩摩牛生日蛋糕
有咁多優惠真係要去食🤩

🔸日本薩摩和牛放題 $628/位

除咗肉類之外,餐廳嘅海鮮都好有驚喜,珍寶海蝦大隻到不得了,食落肉質好實正,蝦肉爽口彈牙,蝦味鮮濃,唔食多幾隻都對唔住自己😆最令人驚喜嘅係佢竟然有甲羅燒食,真係好少放題店會有得食,甲羅燒咸度適中,蟹膏味好香,配少少飯食一流👍其他海鮮例如帆立貝、雞泡魚干等等都好惹味🤩

薩摩牛生日蛋糕🎂個賣相好吸睛,打卡影相一流,收到個咁特別嘅生日蛋糕一定會好難忘🤣餐廳嘅甜品款式選擇眾多,除咗有雪糕雪條之外,仲有泡芙同雪米滋等等,真係每樣都想試吓🤩
2022-12-08
2022-12-11 63 瀏覽
今日嚟到依家位於銅鑼灣利舞臺嘅牛舞燒肉放題,位置幾好,行街行到攰再過嚟食嘢都非常方便。兩個人安排咗一張四人卡位坐得好舒服。食物方面大部份都可以QR code自助落單,另設自助bar可以自選甜品,飲品,熟食。男朋友帶我去試呢間餐廳,餐牌裏面包含晒海鮮同埋日本和牛。先講海鮮方面種類都好齊全,連出面放題少見既甲羅燒,鮑魚都有。甲羅燒上面仲有蟹肉,另外配備蛋漿,加埋落去更鮮味。鍾意食甲羅燒既我忍唔住encore左幾次。至於主打既肉類不錯,和牛絕對唔欺場,望個油脂分佈都知正。主打薩摩牛食,和牛肉味好濃,油脂均勻,我地都忍唔住不停encore。另外仲有炸物同刺身,炸物有軟殼蟹,放題黎講出面都少見。刺身我就叫左希靈魚,正常發揮,好新鮮。我地食完熟食都飽到無食甜品,男朋友表示任飲啤酒已經好滿意🍻
另外仲有炸物同刺身,炸物有軟殼蟹,放題黎講出面都少見。
刺身我就叫左希靈魚,正常發揮,好新鮮。
我地食完熟食都飽到無食甜品,男朋友表示任飲啤酒已經好滿意🍻

天氣開始冷,是時候去火鍋和燒肉暖一暖身,如果兩者都喜愛的,強烈推薦這家既有燒肉又有火鍋放題的牛舞,為日本燒肉品牌Beefar’s旗下副線,有燒肉及涮涮鍋放題,加$88更可以享用生酮火鍋呢!最近更推出多個優惠哦!-會員限定🌟薩摩月見燒/珍寶虎蝦 Free只要加入會員就可以獲贈,薄切西冷霜降油花均勻,薄薄一片燒五成熟就可,口感極嫩。珍寶虎蝦則個頭很大,口感爽彈。-牛舞蛋糕 Free於生日當天前後七天訂枱,並惠顧指定套餐,即可免費獲贈啦!以薩摩和牛製作,頂層和牛油脂豐富,下層為薄切,一點也不馬虎!-日本薩摩和牛放題 $648/位除了可以任食日本薩摩和牛多個部位和不同口味外,更有酒精飲品放題(包括Sapporo 生啤/清酒/梅酒/紅酒/ 白酒)。亦有多個小食、熟食、飲品、甜品、雪條,整體質素比一般放題高!
最近更推出多個優惠哦!

會員限定🌟
薩摩月見燒/珍寶虎蝦 Free
只要加入會員就可以獲贈,
薄切西冷霜降油花均勻,薄薄一片燒五成熟就可,口感極嫩。
珍寶虎蝦則個頭很大,口感爽彈。

牛舞蛋糕 Free
於生日當天前後七天訂枱,並惠顧指定套餐,即可免費獲贈啦!

日本薩摩和牛放題 $648/位

2022-12-08 65 瀏覽
朋友生日, 話想要食燒肉放題, 咁生日大晒, 所以我就上網做吓功課, 睇吓有咩燒肉放題啱我呢位食肉獸朋友啦, 見到銅鑼灣利舞臺間「牛舞」好似都唔錯, 係日本鹿兒島著名燒肉店「Beefar’s」旗下首間放題形式既燒肉及涮涮鍋專門店,燒肉既產地包括係鹿兒島薩摩牛,樂天澳洲牛或美國Prime 牛肉, 而且會員仲有優惠, 咁就快快手訂位兼叫朋友做埋會員~ 😂😂 當日去到, 餐廳座位寬敞, 環境光猛整潔, 印象分🆙, 佢既放題套餐由$198至$698不等, 按價錢而有不同的肉類放題, 包括日本薩犘和牛, 樂天澳洲和牛, 美國Prime 牛肉, 安格斯牛肉, 特上豚肉等, 研究咗一輪後我地決定揀薩魔和牛餐, 因為可以揀既食物款式係最多, 有成134款食材選擇, 而且仲包埋酒精飲品(包括Sapporo 生啤/清酒/梅酒/紅酒/ 白酒)既放題, 啱晒我既朋友, 另外而家都有好多會員優惠: 🎈12月22日前惠顧指定全日放題, 即送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦 🎈12月起惠顧指定全日放題, 籌星可以獲得牛舞慶生盛(薩摩牛生日蛋糕) 會員食品優惠: 🥢薩摩月見燒 或珍寶虎蝦 「月見」在日文中即賞月的意思

會員食品優惠:
🥢薩摩月見燒 或珍寶虎蝦
「月見」在日文中即賞月的意思,料理中的「月見」即代表有蛋的料理,2片大大片的薩摩和牛,油脂豐富,油花分布均勻,一黎到就好吸引,侍應見我地雞手鴨腳, 所以都好好咁幫我燒咗呢2片月見燒,薩摩牛油脂充份, 再蘸雞蛋更加滑。

🥢薩魔和牛生日蛋糕
雖然係網上都預先見過個和牛生日蛋糕, 但一上到枱依然好開心, 頂頭用牛砌成既玫瑰花好靚, 朋友好開心, 係咁同個薩摩牛蛋糕打卡, 頂層牛肉油脂較豐盛, 口感軟腍肥美,下層薩摩牛係赤玉,油脂較少,而且是薄切, 所以真係2面燒一燒就食得, 牛肉味較濃 。

🥢食物:
🥣生酮花膠蟲草雞湯涮涮鍋
見到加88可以追加專為生酮人士而設既--生酮花膠蟲草花雞湯底, 我地又忍唔住加咗, 因為想飲佢個湯, 上枱湯底加入杞子, 蟲草花, 花膠及雞腳等, 仲有半隻雞, 另外仲有生酮配料, 包括日本直送既黑薯糕及蒟蒻春雨, 鵝腸, 鴨血, 雞肝, 萵筍等可以無限添加, 個湯煲一陣後超濃郁, 滿滿的骨膠原 🫶🏻🫶🏻

🥢薩摩和牛肉色更紅, 油分更高, 而且脂肪溶點只有28度, 牛肉嫩度更高, 入口油分充沛, 當中我最喜歡醬燒牛肋條, 因為肉味同油脂比例我最鍾意

除牛肉外,另外仲有多款海鮮, 熟食, 串燒, 炸物, 刺身可以任點,真係點都試唔晒🤣🤣

我地點咗好多款黎試, 最喜歡甲羅燒及羊架, 甲羅燒將蟹膏加埋蟹肉味噌一齊燒, 味道濃郁, 自己燒黎特別有成功感; 香草羊架, 大大份, 有少少羶味, 啱晒愛食羊既朋友, 燒到啱啱好, 內裏仲係好嫩。其他仲有帶子刺身, 甜蝦, 炸軟殼蟹, 香草牛油帆立貝, 雞泡魚乾等等都好唔錯, 啱晒樣樣都想試既朋友 😋

場外亦有沙律, 熟食, 飲品, 雪條可以自取, 雪條全部係日本明治雪條, 一D 都唔馬虎, 我自己都食咗2條。

🍻特別要講係酒精飲品放題真係好抵, 即使加錢都係48/位, 但係可以任飲清酒, 梅酒, 紅白酒同sapporo 生啤, 梅酒同清酒都唔係差既, 啱晒酒鬼朋友, 一定會飲得好開心😈

聖誕節就到, 最啱約埋一班朋友黎食飯相聚, 自己鍾意食乜就點乜,燒乜就燒乜,唔怕要就黎就去🤭🤭
  • 牛舞拼盤
  • 甲羅燒
  • 香草羊架
這間燒肉連鎖店主打高質靚牛肉,包括薩摩和牛、樂天澳洲和牛、美國Prime及安格斯牛,亦有豚肉放題,能任食多款肉類、刺身、海鮮、串燒、炸物及飯麵等等。此外,亦能加配追加涮涮鍋,一次過有兩種享受~最近更推出「滋補生酮涮涮鍋」,配合生酮飲食熱潮,令火鍋不再致肥,聖誕節大家吃得飽肚又健康~日本薩摩和牛放題 - $648120分鐘任食全店134種食物滋補生酮涮涮鍋 +$88生酮花膠蟲草花雞湯半隻肥美的鮮雞加上杞子、蟲草花、花膠、雞腳和黨參等珍貴材料長時間熬製而成,味道清甜濃郁,充滿骨膠原,健脾又益肺;更能任食滋補食材,包括軟綿的鮮雞肝、細膩嫩滑的鴨血、鵝腸、萵筍片等等,更可任飲甘甜潤燥的自家製羅漢果茶,日本直送的黑薯糕和蒟蒻春雨晶瑩剔透,口感煙煙韌韌。牛舞慶生盛12月的壽星公有福,生日前後七天預先訂座,惠顧指定放題薩摩牛生日蛋糕,懸掛著一片片牛肉及捲成玫瑰花相當吸睛。鮮紅的薩摩和牛油花豐富且分佈均勻,油脂中帶著明顯的奶油香,牛肉的嫩度和香氣都非常明顯,一咬滿嘴油香滲出,幾近入口即溶!12月份的會員優惠薩摩月見燒大大片的薩摩和牛薄切需要一定的技巧,幸好由侍應代勞燒,半熟的肉質如奶油般細緻軟嫩,蘸上

日本薩摩和牛放題 - $648
自家製羅漢果茶

12月份的會員優惠
薩摩月見燒
薩摩月見燒
大大片的薩摩和牛薄切需要一定的技巧,幸好由侍應代勞燒,半熟的肉質如奶油般細緻軟嫩,蘸上日本蛋能為牛肉降溫且變得更滑溜。
珍寶虎蝦
比起手掌還要大的虎蝦,飽滿紮實的蝦肉非常鮮甜,充滿著彈性,蝦頭有少少膏好甘香。
(12月22日或之前惠顧指定放題送限定薩摩月見燒或珍寶虎蝦)
甲羅燒&磯燒鮑魚
韓國蠔&雞泡魚乾&香草牛油帆立貝
海鮮方面,特別喜歡甲羅燒和磯燒鮑魚,甲羅燒是將松葉蟹香濃的蟹膏和鮮甜的蟹肉,混合清酒和味噌釀於蟹蓋,再加上日本蛋增加滑順度,而磯燒鮑魚以醬汁及昆布慢火炆煮,肉質鮮嫩彈牙,又有濃郁的湯汁味;其他的海鮮如韓國蠔、雞泡魚乾、香草牛油帆立貝、虎蝦、牛油清酒煮蜆和墨魚仔同樣不錯。
薩摩和牛
薩摩和牛方面,牛肋肉的油脂較多,肉味濃厚且柔軟;牛赤肉有著適當的脂肪,口感脆脆而味道濃郁;和牛粒外香內嫩,肉汁豐盈。

還有多款刺身、前菜、炸物、串燒、飯麵等等
不能盡錄。連同外面自助區也有十數款涮涮鍋配料,亦有五六款熱盤,還能自製紫菜白飯。
飲品方面,有多款罐裝和樽裝飲品,亦可追加酒精類放題暢飲一番。
甜品方面,雪櫃有十數款雪糕選擇,值得一提是日本明治的雪條,旁邊亦有近十款自家製的甜品和新鮮水果。
2022-12-06
天氣越嚟越凍☃️,如果可以同時食燒肉同涮涮鍋放題,又可以食得健康就好啦🍲,嚟日本產直燒肉名店「牛舞Gyumai」就可以實現願望,而家全線分店更有三大全新優惠🌟:1️⃣全新生酮涮涮鍋配合大熱嘅生酮低碳飲食,12月5日起惠顧任何放題加$88即享「生酮花膠蟲草花雞湯底」涮涮鍋及任點指定生酮配料,包括日本直送黑薯糕、蒟蒻春雨等。2️⃣限定送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦會員於12月22日前惠顧指定全日放題,即送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦滋味大獎賞!3️⃣壽星即送薩摩牛生日蛋糕於12月起惠顧指定全日放題,壽星更可獲得牛舞慶生盛,即薩摩牛生日蛋糕一份!————————————————👅日本薩摩和牛放題 (星期一至四$648/位)🔸涮涮鍋🔸👍🏻 花膠蟲草花雞湯底加入杞子、蟲草花、花膠及雞腳等餚製而成🐥,滿滿骨膠原又清甜,建議先飲半碗,享受到原汁原味再食涮涮鍋,不再同「致肥」劃上等號,吃得飽肚又健康👍🏻 生酮食材免費追加,包括日本直送黑薯糕及蒟蒻春雨💚,以及鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍等,自助區亦提供多款蔬菜無限量添加🔸限時優惠項目🔸👍🏻 薩摩牛月見燒:店員會幫手席前料理,因為係高級和牛👑,所以可以燒至半生熟再沾上蛋汁,肉汁爆發,妨

1️⃣全新生酮涮涮鍋

2️⃣限定送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦

3️⃣壽星即送薩摩牛生日蛋糕

————————————————
👅日本薩摩和牛放題 (星期一至四$648/位)
🔸涮涮鍋🔸

🔸限時優惠項目🔸
👍🏻 薩摩牛月見燒:店員會幫手席前料理,因為係高級和牛👑,所以可以燒至半生熟再沾上蛋汁,肉汁爆發,妨似飲咗一啖牛肉湯咁鮮甜
👍🏻 珍寶虎蝦有手掌咁長🦐,Size起碼有普通虎蝦Double大,美味程度都會Double
👍🏻 薩摩牛生日蛋糕勁搶眼😍,集合兩款精選部位,俾你一個與眾不同嘅生日慶祝
🔸燒肉放題項目🔸
👍🏻 餐廳亦有題供多款肉類、海鮮及刺身等,肉類包括以TMR飼料飼養嘅頂級日本薩摩牛🥩、樂天澳洲和牛及天然無激素豬肉等。而燒海鮮則有蝦、魷魚及蠔肉,三文魚及帶子刺身也不錯,大滿足呢!

🔸熟食🔸
👍🏻雖然今餐主角係燒肉同涮涮鍋,但係餐廳嘅熟食都值得一試,特別係炸物類嘅奶黃今川燒同炸軟殼蟹🦀!

🔸甜品及飲品🔸
👍🏻喺出邊自助區自取,甜品選擇都比坊間多,有日式丸子🍡同埋Muji雪糕放題,記得留肚試下

🚩總結:燒肉x生酮涮涮鍋❤️超級大滿足
————————————————
🌟注意:優惠期有限,時段及詳情已餐廳作準,先到先得,送完即止。
📍 牛舞Gyumai
地址:香港銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場8樓A號舖
🗺地區:#bem 銅鑼灣
📥分類:#bem放題 #bem火鍋
💰人均消費:#bem_401至800蚊
2022-12-04 59 瀏覽
»《牛舞日本燒肉》冬天氣色漸漸變濃,是燒肉及打邊爐的好時機由by Beefar’s 打理的牛舞燒肉店登錄在利舞台廣場任食肥美日本薩摩和牛
採用自家農場空運直送本店鹿兒島薩摩牛⁣
∗日本薩摩和牛放題 平日正價$628/位⁣
薩摩和牛放題是最高級別的套餐有任食日本薩摩和牛 安格斯牛 美國Prime 牛肉放題 特上豚肉放題等所有肉類 海鮮類 炸物都是透過⁣QR點餐雖然是放題,但大家都要按自己食量點喔為提倡不要浪費食物,如吃剩太多,餐廳會收取額外費用自助區方面就有我最喜歡的雪糕雪條竟然有日本明治煉奶紅豆雪條及樂天雪條 再飽都要吃!
當然有其他火鍋配料 水果 熟食等12月份推出了新的湯底「生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底」另加$88 就可以試到 一邊燒肉一邊打邊爐 雙重滋味火鍋配料包括了日本黑薯糕及蒟蒻春雨、鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍湯頭加入杞子、蟲草花、花膠及雞腳等餚製而成生酮飲食搭配低碳食材,豐富之餘又減低罪惡感
12月有限定優惠送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦
如果有朋友生日 更有薩摩牛生日蛋糕
真係飽到上心口薩摩牛肉質鬆軟細嫩,油脂感豐滿吃完油脂香在口腔停留,但也無阻礙食放題的意欲多點兩轉才能回本呀
»《牛舞日本燒肉》
冬天氣色漸漸變濃,是燒肉及打邊爐的好時機
由by Beefar’s 打理的牛舞燒肉店登錄在利舞台廣場
任食肥美日本薩摩和牛
採用自家農場空運直送本店鹿兒島薩摩牛
∗日本薩摩和牛放題 平日正價$628/位⁣
薩摩和牛放題是最高級別的套餐
有任食日本薩摩和牛 安格斯牛
美國Prime 牛肉放題 特上豚肉放題
所有肉類 海鮮類 炸物都是透過⁣QR點餐
雖然是放題,但大家都要按自己食量點喔
為提倡不要浪費食物,如吃剩太多,餐廳會收取額外費用

自助區方面就有我最喜歡的雪糕雪條
竟然有日本明治煉奶紅豆雪條及樂天雪條 再飽都要吃!
當然有其他火鍋配料 水果 熟食等

12月份推出了新的湯底「生酮花膠蟲草花雞湯火鍋湯底」
另加$88 就可以試到 一邊燒肉一邊打邊爐 雙重滋味
火鍋配料包括了日本黑薯糕及蒟蒻春雨、鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍
湯頭加入杞子、蟲草花、花膠及雞腳等餚製而成
生酮飲食搭配低碳食材,豐富之餘又減低罪惡感

12月有限定優惠送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦
如果有朋友生日 更有薩摩牛生日蛋糕
真係飽到上心口

薩摩牛肉質鬆軟細嫩,油脂感豐滿
吃完油脂香在口腔停留,但也無阻礙食放題的意欲
多點兩轉才能回本呀 哈
牛肉在烤爐上輕輕燒香兩面已經可以放入口
⁣
另外有甲羅燒,很小會出現在放題
不過甲羅燒偏鹹,建議搭配白飯吃,會更過癮
其他像是帆立貝 清酒煮蜆 磯煮鮑魚、雞泡魚干、生鰻魚串等都有

2022-12-03 3749 瀏覽
Keto到左火鍋界🤭❤️之前食過Beefar’s 已經知道佢啲牛咩料🥰今次食佢旗下 牛舞Gyumai ✨有烤肉又有火鍋😚雙重享受,佢地啲贈薩摩牛好靚,全部都雪花❄️油脂香得黎牛味濃。牛舞Gyumai 會喺12月5日起推出生酮涮涮鍋✨ 任何放題加$88即享精選生酮花膠蟲草花雞湯底😀湯底靚有半隻雞、大量火膠、蟲草花、雞腳係底,所以湯底極香濃而且好好飲,而且好補非常適合冬天。全部配料都係低碳,食完一啲都唔肥❤️燒肉方面,好多款和牛,又有豬肉、內臟、海鮮、炸品。海鮮叫咗甲羅燒、清酒煮蜆,樣樣都好食!甲羅燒食落鮮味唔會太鹹。牛肉最正係薩摩和牛,對比其他和牛,係佢地最入口即溶,極重牛油香味但又唔肥。刺身任食,常見嘅刺身都有齊,三文魚、赤貝、帶子等等,帶子雖然細細粒,但係非常叫左個炸軟殼蟹天婦羅,入邊有蟹膏,超大隻,一定要試吓。甜品、熱盤、火鍋菜、飲品全部都係自助區,可以自由拎。仲有兩個會員新優惠,會員呢個月 22號前惠顧指定全日放題☺️送限定既薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦!12月有生日優惠,壽星生日前後7日可預先訂座即送薩犘牛生日蛋糕🤓呢個蛋糕上面嘅牛係全晚最高質,千奇唔好錯過

• 甲羅燒
2022-12-03 59 瀏覽
ℂ𝕎𝔹 • 牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 🥩📍銅鑼灣波斯富街𝟡𝟡號利舞臺廣場𝟠樓𝔸號舖🔍銅鑼灣、觀塘、元朗::::::::::::::::::::::::::::::高質燒肉及涮涮鍋放題!食物超過134種選擇!生日前後7日可獲贈薩摩牛生日蛋糕🎂 記得需預先訂座~日本產直燒肉名店「 Beefars」旗下品牌「牛舞Gyumai」@gyumai.yakiniku,燒肉放題分五個等級,有日本薩摩牛🇯🇵、樂天澳洲和牛🇦🇺、美國Prime牛肉🇺🇸、安格斯牛肉及天然無激素特上豚腩肉🐖,會員於12月22日前惠顧薩摩牛或澳洲和牛放題,即送薩摩牛月見燒🍳或珍寳虎蝦🦐!而海鮮及刺身方面則有墨魚仔、蝦、魷魚、蠔肉、三文魚、鯛魚及北奇貝刺身等;飯類有牛肉蟹膏炒飯、咖喱牛肉撈烏冬等,食物選擇繁多,非常滿足✨與此同時,加$88可享生酮涮涮鍋🫕,花膠蟲草花雞湯火鍋湯底🐓加入杞子、蟲草花、花膠、雞腳及黨蔘等熬製而成,豐富骨膠原又健脾益肺。涮涮鍋配料包括日本直送黑薯糕及蒟蒻春,以及鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍等,全部皆任點任食,自助區也有提供多款蔬菜選擇🌽甜品方面,有奶香濃郁的明治雪糕🍦、雪米糍及泡芙等,芝麻紅豆和菓子是脹卜卜的呢
ℂ𝕎𝔹 • 牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 🥩
📍銅鑼灣波斯富街𝟡𝟡號利舞臺廣場𝟠樓𝔸號舖
🔍銅鑼灣、觀塘、元朗

甜品方面,有奶香濃郁的明治雪糕🍦、雪米糍及泡芙等,芝麻紅豆和菓子是脹卜卜的呢🍡

呢間餐廳同時供應燒肉同涮涮鍋,主打3大產地嘅頂級和牛:鹿兒島自家農場直送薩摩牛🇯🇵、樂天澳洲L’grow和牛🇦🇺、美國Prime牛肉🇺🇸💗日本薩摩和牛放題 ($628/ 位)🌟限定送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦🎂壽星免費獲贈薩摩牛生日蛋糕全品享有146種,包括牛類、豬類、雞類、羊類、內臟、海鮮、刺身、炸物、串燒、飯麵,以下8️⃣款係最值得添食👇🏼🐮蕯摩牛肋肉:牛肋肉油花分佈均勻,肉質軟嫩細膩,牛味濃郁🐷燒肉汁豬頸肉:豬頸肉爽脆嫩滑,油脂四溢🐔塩蔥雞腎:雞腎脆嫩有嚼勁🌊刺身:日本甘蝦、帶子、三文魚、北寄貝、墨魚特別新鮮🦀甲羅燒:蟹蓋放滿蟹膏,蟹柳肉,加入蛋液燒香,味道濃滑甘香🐚磯煮鮑魚:鮑魚肉厚爽嫩,醬甜入味🌶辣酒花螺:辣酒花螺爽滑彈牙,辛麻惹味🐣奶黃金川燒:金川燒外脆內軟,帶陣陣蛋香,內𥚃注滿香甜幼滑嘅奶黃餡🥙自助區每日隨機供應不同沙律、熟食、火鍋配料🍻飲品區汽水飲品任君選擇,最特別係有健康羅漢果茶,更無需額外加錢任飲生啤、紅白酒、清酒、梅酒🍨甜品區除咗有日本雪條外,仲有和菓子、大福、鮮果、卷蛋💗生酮花膠蟲草花雞湯底 (+$88)生酮花膠蟲草花雞湯底加入杞子、蟲草花、花膠同雞腳等熬製,味道清甜醇
💗日本薩摩和牛放題 ($628/ 位)
🌟限定送薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦
🎂壽星免費獲贈薩摩牛生日蛋糕
薩摩牛生日蛋糕
🐮蕯摩牛肋肉:牛肋肉油花分佈均勻,肉質軟嫩細膩,牛味濃郁
🐷燒肉汁豬頸肉:豬頸肉爽脆嫩滑,油脂四溢
🐔塩蔥雞腎:雞腎脆嫩有嚼勁
🌊刺身:日本甘蝦、帶子、三文魚、北寄貝、墨魚特別新鮮
🦀甲羅燒:蟹蓋放滿蟹膏,蟹柳肉,加入蛋液燒香,味道濃滑甘香
🐚磯煮鮑魚:鮑魚肉厚爽嫩,醬甜入味
🌶辣酒花螺:辣酒花螺爽滑彈牙,辛麻惹味
日本薩摩和牛放題
刺身
炸物
辣酒花螺
甲羅燒
海鮮
🥙自助區
每日隨機供應不同沙律、熟食、火鍋配料
沙律區
熟食區
熟食區
火鍋配料區
🍻飲品區
羅漢果茶
🍨甜品
除咗有日本雪條外,仲有和菓子、大福、鮮果、卷蛋
日本雪條
甜品區
紅豆大福
💗生酮花膠蟲草花雞湯底 (+$88)
生酮花膠蟲草花雞湯底加入杞子、蟲草花、花膠同雞腳等熬製,味道清甜醇鮮滿滿骨膠原,更特意加入具有健脾益肺、延緩衰老等功效嘅黨蔘🐓
生酮花膠蟲草花雞湯底
配料主打由日本直送黑薯糕同蒟蒻春雨,另有鵝腸、鴨血、雞肝、萵筍🍲
生酮火鍋配料
紅豆大福
生酮花膠蟲草花雞湯底
生酮火鍋配料
2022-12-02 53 瀏覽
終於轉涼💨當然要去打邊爐🍲但都想食得健康啲 之前試過燒肉放題 食物質素好好仲有好多選擇 肉類,海鮮,炸物,刺身等今次二訪 見到揀仼何放題加$88就可以試到新推出既生酮花膠蟲草雞湯火鍋湯底同多款日本直送配料 即時覺得冇咁邪惡有更多quota可以食多啲😆🌟生酮花膠蟲草雞湯火鍋湯底湯底夠哂養身 好岩呢個天氣食!加入左杞子,蟲草花,花膠及雞腳等餚製而成帶滿滿骨膠原而且仲有成半隻雞🐔而涮涮鍋既配料亦配合左生酮低碳飲食需要包括有由日本直送黑薯糕,蒟蒻春雨,鵝腸,鴨血,雞肝同萵筍等均可以任點任食 仲有羅漢果茶仲有自助區都提供多款蔬菜 真係好豐富💯最近仲有兩個會員新優惠會員呢個月 22號前惠顧指定全日放題 會送限定既薩摩牛月見燒或珍寶虎蝦!另外有生日優惠 壽星生日前後7日可預先訂座同出示身份證文件 即送薩摩牛生日蛋糕🎂
終於轉涼💨當然要去打邊爐🍲
但都想食得健康啲
之前試過燒肉放題 食物質素好好
仲有好多選擇 肉類,海鮮,炸物,刺身

今次二訪 見到揀仼何放題加$88就可以試到
新推出既生酮花膠蟲草雞湯火鍋湯底
同多款日本直送配料 即時覺得冇咁邪惡
有更多quota可以食多啲😆

🌟生酮花膠蟲草雞湯火鍋湯底
湯底夠哂養身 好岩呢個天氣食!
加入左杞子,蟲草花,花膠及雞腳等餚製而成
帶滿滿骨膠原而且仲有成半隻雞🐔
而涮涮鍋既配料亦配合左生酮低碳飲食需要
仲有自助區都提供多款蔬菜 真係好豐富💯

最近仲有兩個會員新優惠
日式放題成日都食,最近就愛上燒肉放題,有得玩有得食!自己燒要啲時間,可以食定啲熟食先因為燒肉先係主角,所以款式唔多,不過未燒得前醫下個肚都幾好!甜品有甜品櫃外,最吸引就係呢個雪條櫃,有唔同味道既雪條。飲品種類就少左啲,可以改善。一坐低無耐就上左盤送既燒肉!有雞,有豬,有牛🤣🤣最好食係雪花和牛,入口即融!好淋好好好食!依家諗起都流口水!🤤🤤雞肉好嫩滑,牛舌爽口!安格斯和牛粒新鮮,不過要啲時間先燒得熟,肚餓就燒其他先啦有好多部位可以簡,牛肩,牛板腱,牛頸肉,牛腹肉等都有得嗌,有時都唔知自己食緊邊個部位🤣🤣🤣牛肉好新鮮,又有牛味,食落好多肉汁!!主要可以選無醃或韓辣汁或燒汁。雖然醃左,但唔會好重手,唔會蓋左牛既味道!除左牛,仲可以嗌豬,雞同海鮮等。蠔同帶子都好好大只,鮮甜好味!除左燒肉,仲可以打邊爐,蔬菜同丸類等係自助形式,實食到飽飽!牛舞無令我失望,每款都好好食!值得再去!
日式放題成日都食,最近就愛上燒肉放題,有得玩有得食!

自己燒要啲時間,可以食定啲熟食先

甜品甜品櫃外,最吸引就係呢個雪條櫃,有唔同味道既雪條。

飲品種類就少左啲,可以改善。

一坐低無耐就上左盤送既燒肉!有雞,有豬,有牛🤣🤣

雞肉好嫩滑,牛舌爽口!

安格斯和牛粒新鮮,不過要啲時間先燒得熟,肚餓就燒其他先啦

除左牛,仲可以嗌豬,雞同海鮮等。
蠔同帶子都好好大只,鮮甜好味!

牛舞無令我失望,每款都好好食!值得再去!