2022-11-03
今日做嘢好忙特別肚餓,好想食放題,拍檔帶路去「牛舞」食蕯摩和牛,日本蕯摩牛屬於「奇蹟牛」,即是產量比較少,在牛舞以每位$628食放題是抵食的,呢款價錢最高級別的放題更包括涮涮鍋及酒精飲品放題,計落比次一級的仲扺。放題食品百多款,掃 QR 碼網上點,先來參觀放置在自助餐枱上,有各款沙律蔬菜、咖喱牛、炸咖喱角、炸魚、豆腐、湯及飯,甜點有糕點、啫喱、糯米糍及日本雪條,咖啡茶自助。仲未下單,牛舞拼盤自動送上,有七種肉,好吸引,蕯摩和牛牛肋肉、澳洲和牛腹肉、美國牛肩小排、厚切豚腩肉、安格斯一口牛、牛舌薄切、美國雞腿肉,蕯摩和牛唔會認唔到,脂肪豐富的樣子!為了盡快吃我們分工,我負責燒,拍檔負責點菜。之後追加蕯摩和牛不同位。海鮮類必食甲羅燒,亦點了大蝦,帶子、鰻魚及鮑魚。揀咗牛骨湯做涮涮鍋,牛奶牛骨料混出白色。我取了咖喱飯,自己加隻蛋,非常好,大滿足。之後在菜單上載點一款溫泉蛋牛肉醬飯,一樣咁好食,所以我覺得,中午定食應該都會幾好。老火胡椒豬肺湯唔差。
為了盡快吃我們分工,我負責燒,拍檔負責點菜。
海鮮類必食甲羅燒,亦點了大蝦,帶子、鰻魚及鮑魚。
揀咗牛骨湯做涮涮鍋,牛奶牛骨料混出白色。
我取了咖喱飯,自己加隻蛋,非常好,大滿足。
老火胡椒豬肺湯唔差。