2023-08-09 131 瀏覽
牛駅最近進駐旺角,分店設於創興廣場,餐廳光猛企理,自助區食物選擇好多,首創火鍋乳鴿任食,打邊爐都食到乳鴿,夠哂特別,仲有各式甜品同Häagen-Dazs雪糕任食,清酒梅酒啤酒任飲,相當豐富大概有十款湯底選擇,揀左禦寒胡椒豬肚鍋+ 牛站秘製麻辣鍋!胡椒豬肚鍋味道唔錯,越食越濃郁,麻辣鍋叫咗小辣都幾辣下SRF美國極黑和牛片色澤好靚,雪花均勻,牛味香濃,牛板腱相對冇咁肥,但牛味同樣香濃又唔柴,唔錯除左牛之外,仲有海鮮包括海蝦、魚、沙白、象拔蚌片等,而自助區有好多野食,台式配料,仲有麻辣小龍蝦、多款蔬菜、飲品,應有盡有!記得最尾留返少少位食甜品,各式甜品包括芋圓、糖水、布甸等等,重點仲有Häagen-Dazs雪糕任食!

2023-08-08 146 瀏覽
牛站(駅)麻辣火鍋放題『旺角新分店』進駐創興廣場,新店更寬敞舒適,自助區比其他兩間店更多選擇更大。一上到去全層都係牛站仲有打卡位,我覺得最好就係佢地入座前有兩個分流做得幾好,一個有預約同無預約既隊,可以令食客更流暢,無預約既朋友仔都好快有得入座,因為分店佔地面積實在太大喇有SRF 美國極黑和牛放題 $298/位價錢親民! 🥣湯底大約有十種選擇 我選了胡椒豬肚湯底,夠晒入味💓最鐘意手機落單方便📱,一坐低職員會提你先點左湯底先,放題時間係入座120分鐘,唔好浪費時間🤣爭取多啲放入口既時間。出到去自助區超級大,每一個位置都分好區,有台式滷肉飯,珍珠奶茶座鎮必試,自助區仲有小龍蝦,甜品仲有台式三色芋圓,「清酒梅酒啤酒任飲」,超級多火鍋🍲配料同醬料,XO醬加花生醬係我最鍾意既配搭,你哋試吓有驚喜🤭

有SRF 美國極黑和牛放題 $298/位

2023-08-04
2023-08-08 140 瀏覽
牛駅一直好想食,因為餐廳係首創台式火鍋乳鴿任食,自助區小龍蝦,最近旺角創興開咗分店就即刻要去試吓,地方好大,我哋揀咗中間價位$288套餐,已經可以兩小時任食美國SPF極黑和牛以及乳鴿,而且還可以任意暢飲清酒、梅酒和啤酒,真的非常豐盛自助區的蔬菜選擇也非常豐富,而且有些款式在放題店很少見,比如冰菜、紫色羽衣甘藍、水蓮菜、紫蘿蔔等等。甜品方面亦好多選擇,台式芋圓、布甸、雪條之外,更有Häagen-Dazs雪糕任食

2023-08-07
2023-08-07 219 瀏覽
之前幫襯過佢嘅尖沙咀分店晚市火鍋放題覺得唔錯,今日就帶朋友黎食佢嘅lunch 放題🤣估唔到一個價錢可以任食4個鐘,飽到不得了😳我同朋友揀咗SPF美國極黑和牛片套餐!一開始梗係食咗SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱同美國特級肩胛肉眼先la😍 牛肉睇相都知高質啦,夠晒新鮮!發現原來乳鴿任食得晚市先有,唯有下次再挑戰晚市啦😳 佢嘅清甜椰子雞鍋湯底真心值得推介,夠晒清甜,最好打邊爐前飲番碗先!🤣 自助區個面有好多小食、丸類、蔬菜、甜品等任君選擇🤩lunch 放題都可以任食哈根達斯雪糕,真心抵!

呢間係旺角創興火鍋放題 性價比幾高 有驚喜!夜晚嚟食有3個價錢可以選擇 我就揀咗 2 號餐120分鐘放題大滿足 真心有驚喜 係超多嘢食揀湯底揀咗美顏竹絲雞鍋 湯頭清甜 亦都幾足料豬牛羊都基本有啦 最正有SPF美國極黑和牛片 小食都好多揀 竟然有乳鴿揀 仲以為自己睇錯可以任食 味道仲好香好好食 仲有鹽酥雞等等 海鮮有帆立貝 青口 沙白 象拔蚌片等嘅選擇 另外 自助區可以拎醬料,飲品同其他更多嘢食 最特別見到有麻辣小龍蝦都可以拎 幾惹味蔬菜櫃多種類 e.g.冰菜、水蓮菜、羽衣甘藍飲品同樣有好多選擇 放題經常會有嘅冷泡茶,果汁汽水, 珍珠奶茶都有, 仲細心有熱櫃熱飲見到仲有啤酒 清酒 梅酒 竟然都可以任飲!甜品都好多揀 卷蛋布甸 當然仲有雪糕雪條最開心當然係有 Häagen-Dazs 雪糕任食!太多嘢食 略厭張枱唔夠大 放唔哂 兩個鐘時間任食 係食得有啲趕急2百幾蚊食到咁多嘢 性價比真係高旺角新店仲比其他分店舒服寬敞自助區夠大 唔會人貼人咁拎嘢食食物又refill得快 整體冇咩好挑剔
呢間係旺角創興火鍋放題 性價比幾高 有驚喜!
夜晚嚟食有3個價錢可以選擇 我就揀咗 2 號餐
120分鐘放題大滿足 真心有驚喜 係超多嘢食揀
湯底揀咗美顏竹絲雞鍋 湯頭清甜 亦都幾足料
豬牛羊都基本有啦 最正有SPF美國極黑和牛片
小食都好多揀 竟然有乳鴿揀 仲以為自己睇錯
可以任食 味道仲好香好好食 仲有鹽酥雞等等
海鮮有帆立貝 青口 沙白 象拔蚌片等嘅選擇

另外 自助區可以拎醬料,飲品同其他更多嘢食
最特別見到有麻辣小龍蝦都可以拎 幾惹味
蔬菜櫃多種類 e.g.冰菜、水蓮菜、羽衣甘藍
飲品同樣有好多選擇 放題經常會有嘅冷泡茶,
果汁汽水, 珍珠奶茶都有, 仲細心有熱櫃熱飲
見到仲有啤酒 清酒 梅酒 竟然都可以任飲!
甜品都好多揀 卷蛋布甸 當然仲有雪糕雪條
最開心當然係有 Häagen-Dazs 雪糕任食!

太多嘢食 略厭張枱唔夠大 放唔哂
兩個鐘時間任食 係食得有啲趕急
2百幾蚊食到咁多嘢 性價比真係高
旺角新店仲比其他分店舒服寬敞
自助區夠大 唔會人貼人咁拎嘢食
食物又refill得快 整體冇咩好挑剔
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️牛站麻辣火鍋主打食台式邊爐😋 餐廳主要用QR code落單,另外亦都有自助吧,例如:飲品區、甜品區、熟食區、火鍋配料區、醬料區等等....湯底方面,我哋揀咗胡椒豬肚湯同沙嗲湯,胡椒豬肚裏面有唔少配料,如:鹹酸菜、豬肚等,胡椒味香香辣辣,非常惹味。沙嗲湯都好濃味,落蔬菜、豆卜嗰啲好吸味😍牛肉方面係任食嘅,我哋揀咗美國極黑和牛,牛肉油脂唔算多,但牛味濃,入口亦唔韌。而豚肉同雞肉亦可供選擇👍🏻 不過個人比較鍾意食牛肉多啲,所以都係主要order牛肉為主😋火鍋配料區乾淨衛生,分類清晰,店員不時會refill新嘅食物,而選擇種類都非常豐富,例如:鴨血、牛丸、餃子、生雞蛋、午餐肉等等,而蔬菜就有羽衣甘藍、油麥菜、娃娃菜等等。而甜品方面就有糕點、Häagen-Dazs雪糕、脆皮雪條、榴槤雪條、雲呢拿泡芙、脆皮泡芙、藍莓乳酪、3.6牛奶布甸等等,個人都係比較鍾意食Häagen-Dazs雪糕☺️ 任食真係好開心😝▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-08-03 110 瀏覽
又再來牛站打邊爐 今次去最新旺角創興廣場分店地方十分之大 有埋打咭位木系ins簡潔裝修令人坐下十分舒服。今次都係食中價$288srf美國極黑和牛片套餐另加一 揀咗椰子雞湯底 好香椰子味又清甜 推呢個湯底 牛肉多款都十分有肉味到去自助區 大量蔬菜 火鍋配料揀 仙氣十足重有各款飲品 清酒梅酒,啤酒白酒任飲😍好抵小龍蝦在自助區任食仲有Qrcode落單,點喜愛嘅 乳鴿飲飽食醉後 仲有另外一個位飯後甜品各款小甜品有好好食嘅,榴槤雪條Häagen-Dazs 雪糕任食當然唔少得台式最愛嘅仙草芋圓豐富度我同朋友都覺得好似慶祝生日咁🤣牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓#牛站麻辣火鍋放題#牛駅#旺角美食#台式火煱#hkfoodpic#hkfoodblog .#hkfood #hkfoodie#hkfoodblogger# hkig#852
又再來牛站打邊爐 今次去最新旺角創興廣場分店
地方十分之大 有埋打咭位木系ins簡潔裝修
令人坐下十分舒服。

今次都係食中價$288srf美國極黑和牛片套餐

到去自助區 大量蔬菜 火鍋配料揀 仙氣十足

重有各款飲品

清酒梅酒,啤酒白酒任飲😍好抵
小龍蝦在自助區任食
仲有Qrcode落單,點喜愛嘅 乳鴿

飲飽食醉後 仲有另外一個位飯後甜品
各款小甜品
有好好食嘅,榴槤雪條
Häagen-Dazs 雪糕任食
當然唔少得台式最愛嘅仙草芋圓

豐富度我同朋友都覺得好似慶祝生日咁🤣

牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)

旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
#牛站麻辣火鍋放題#牛駅#旺角美食#台式火煱
#hkfoodblogger# hkig#852

2023-08-01 238 瀏覽
最近去了旺角的牛駅麻辣火鍋,環境不錯,不擠迫,感覺非常不錯。這家餐廳提供了很多不同種類的食物,讓人可以在享受美食的同時,還可以體驗到自助形式的用餐樂趣。在餐前小食的部分,我特別喜歡他們的小龍蝦,炸雞翅和乳鴿,口感酥脆,非常好吃。此外,他們也提供了一些冷盤,像是海帶和帶子裙邊,都很清爽可口。還有甜品供應,Häagen-Dazs雪糕任食,真是一大亮點。在主餐方面,他們提供了多種湯底選擇,我們點了鴛鴦湯底,白玉苦瓜鳳梨豬骨湯鍋和絲瓜蜆肉鍋,每一種湯底都有獨特的風味,非常好喝。另外,他們的食材選擇也很豐富,有丸類、蟹柳、豆品類、蔬菜類、麵類、炸魚皮和火鍋醬料等等,都是自助形式的,讓人可以盡情地挑選。特別推薦他們的安格斯牛板腱和美國極黑和牛,肉質鮮嫩、口感豐富,新鮮又重牛味。鴨血也非常鮮美,讓人一吃就停不下來。海鮮類也有爽口大蝦和蜆。總體來說,牛駅食物品質非常優秀,選擇多,食材新鮮又豐富,用餐環境也很不錯,任食的價格也比較實惠。

2023-08-01 217 瀏覽
最近有朋友回港,就約佢到旺角新開嘅<牛站>聚一聚。一上創興廣場2樓嘅扶手電梯,就見到大大個「牛站」招牌,隔離有個寬敞嘅等候區。旺角分店比其他2間分店更大,座位更寬敞舒適👍我同朋友揀咗食SRF美國極級和牛片套餐$298,仲揀咗鴛鴦鍋(加$48),點咗花膠竹絲雞同埋滋補豬筒骨湯底。兩款湯底都幾清甜又足料。而自助區嘅食物比其他2間分店多,應有盡有,要回本無難度🙈肉類我地食咗幾碟SRF美國極黑和牛片、安格斯牛板腱及封門柳。牛肉厚薄適中,牛味濃郁,肉質嫩滑。另外,西班牙豬五花片都唔錯,肉嫩而不膩海鮮類沙白蜆絕對係encore之選,鮮甜又無沙;象拔蚌片、日本帆立貝同紐西蘭青口都好新鮮;蝦仁棒棒及日本蟹棒都係必點火鍋配料。朋友最中意食手打墨魚滑,爽口又彈牙其他配料手包蝦肉雲吞、鮮雞子、響鈴、鴨血、牛柏葉同埋炸魚皮等,配上清甜湯底好滋味,我地食唔停口蔬菜類我地攞咗南瓜、萵筍、白蘿蔔、秀珍菇、冰菜、羽衣甘藍及油麥菜,全部都幾新鮮翠綠。我最愛食冰菜,唔係間間火鍋店都有提供飲品出面雪櫃有哂多款汽水、啤酒、紙包飲品、自家冷泡茶、珍珠奶茶同果汁等,連梅酒、清酒都可以任飲,總有一款啱飲🍻雪糕、甜品
最近有朋友回港,就約佢到旺角新開嘅<牛站>聚一聚。

肉類

海鮮類

其他配料

蔬菜類

飲品

雪糕、甜品
有多款雪條、甜筒,仲有Häagen-Dazs雪糕😍 除咗有糖水甜品有三色芋圓、木糠布甸、3.6牛奶布甸、軟雪糕等,我地都食到勁滿足

整體食物質素都唔錯,而且選擇非常多。最後我地飽到攬住個肚走,有好多火鍋料同小食要留待下次先食到啦😆
2023-07-31 268 瀏覽
放題嚟講,真係好好食,出面蔬菜區配料區勁多選擇,甜品又多雪糕又多嘢飲又多,仲要啤酒同熱清酒任飲,周圍地方食物都好乾淨❤️我唔食牛,所以叫左最平既1號餐,豬肉片好食,老公話牛肉都好食,我覺得炸物都好好食👍🏻滕椒魚皮👍🏻麻辣鴨舌👍🏻糍粑👍🏻榴槤炸彈👍🏻雪糕雪糕同雪糕😆👍🏻去到做會員,裡面有coupon,賣單揀九折😍即係減左加一,每人$258,真係好抵👍🏻👍🏻👍🏻

2023-07-30 7683 瀏覽
呢間牛站我喺尖沙咀店已經食過好幾次。最近仲開到去旺角創興全層地方超大,一上電梯左手面除咗有坐位外仲有蔬菜及丸類吧,旁邊就飲品區及甜品雪糕區而另一邊就全座位 今次叫咗$288 SRF美國極黑和牛餐,鍾意飲酒就啱哂,呢到仲要係啤酒、清酒及梅酒都係任飲,知唔到呢到有乳鴿同埋小龍蝦,連Haagen-Dazs雪糕都係任食湯底我揀咗沙嗲,味道就香濃惹味,仲有一啲配料喺修入面美國極黑和牛油花都適中,食落牛味都出都嫩腍有啲口感,配沙嗲沙底又好食另一款安格斯牛板腱就口感再實在斯啲,牛味再濃香一點鍾意食海鮮呢到都有蝦、蜆、青口、魚,扇貝、魚肚等等都係任食,款式都好多,魚肚夠大塊吸沙嗲湯一流,蜆無沙又鮮甜厚肉最後真係一定要流肚食Haagen-Dazs雪糕,整體性價比超高,食物質素完全對得起價錢以上

仲有蔬菜及丸類吧,旁邊就飲品區及甜品雪糕區而另一邊就全座位

湯底我揀咗沙嗲,味道就香濃惹味,仲有一啲配料喺修入面

另一款安格斯牛板腱就口感再實在斯啲,牛味再濃香一點

今日專程黎新開嘅旺角分店食提早幾日就book位 book左12點鐘嘅 仲提早出門 到之後排隊等開場 等左幾十分鐘 我地排第二 第二位入去 兩個場 好大 好多座位點知安排左我地去坐個啲窄到要縮埋一舊食野嘅勁細座位我同當時帶位服務員講可唔可以比大小小座位我地佢話:「你睇下啊!出面排隊已經full晒啦!」仲講:「等人入晒我再幫你安排囉!」仲啤住我添我心霖:?full乜嘢?成個場咁大 我地第二個入黎 等得最耐 比大小小嘅座位我地唔得?入晒先安排?個陣時你會記得?原來呢啲就係所謂嘅服務費然後佢當住我面 入左一對夫婦坐起一張大嘅二人座位度 寬敞 放得落食物我朋友開始都話算啦 但係當佢見到呢一幕 佢直接一句 唔好食 走之前起尖沙咀食 都被安排過呢種座位 而且場都多人 當時十分諒解 所以冇任何埋怨就開心咁食左一餐但呢間旺角分店成個場我地第二個入 你被啲咁細嘅座位 拒絕我換位 轉眼被左個寬敞座位被同樣兩位嘅客人入座我都會奉勸我身邊所有親朋戚友唔好幫襯呢間分店 多謝!
今日專程黎新開嘅旺角分店食
提早幾日就book位 book左12點鐘嘅
仲提早出門 到之後排隊等開場 等左幾十分鐘
我地排第二 第二位入去
兩個場 好大 好多座位

點知安排左我地去坐個啲窄到要縮埋一舊食野嘅勁細座位
我同當時帶位服務員講可唔可以比大小小座位我地
佢話:「你睇下啊!出面排隊已經full晒啦!」
仲講:「等人入晒我再幫你安排囉!」仲啤住我添

我都會奉勸我身邊所有親朋戚友唔好幫襯呢間分店 多謝!

2023-07-28 219 瀏覽
上次打完邊爐無幾耐,好快心思思又想打多次。今日一於又係旺角搵下有冇其他好食既打邊爐放題。今次呢間真係不得了!餐廳係創興廣場2樓,係油麻地站或者旺角站行過去都一樣咁方便。因為係二樓,所以係創興廣場搭兩層扶手電梯就到啦。呢間餐廳提供咗三個唔同價位既放題選擇,平日既晚市時間每位成人最貴都只係$338,但就已經任食極上牛小排、SPF美國極黑和牛片等等既靚牛,仲有好多種唔同既肉類、海鮮同熟食等等,最估唔到既係連乳鴿都係任食,真係第到都搵唔到!餐廳既座位都算好闊落,坐得幾舒服。主要既食物可以用手機掃QR code落單,另外自助吧都有好多唔同既食物可以拎,其中最特別既就係有麻辣小龍蝦,夠哂入味,亦都辣得好過癮。飲品方面,除咗常見既款式之外,仲有珍珠奶茶、各款果汁,連清酒、梅酒、啤酒等等都係任飲!甜品既款式都有唔少,仲有Häagen-Dazs雪糕都係任食,超級正!最貼心既係餐廳仲會提供一次性手套同圍兜,咁就唔驚食到整污糟件衫啦。🎈美國極黑和牛SRF肉纖維緊密而細膩,超滑嫩,口感柔軟細膩,幾乎唔需要點樣用力咬。它脂肪分布均勻,牛味濃郁,肉和脂肪的完美平衡!🎈美國安格斯牛板腱肉質纖維結構緊密而綿軟,帶有一

🎈美國極黑和牛SRF

🎈美國安格斯牛板腱
肉質纖維結構緊密而綿軟,帶有一定的彈性和嚼勁,並且脂肪分布均勻。有一定既肉汁。

🎈澳洲M5和牛
肉質纖維極為細嫩,入口即溶!

🎈特上牛小排
肉質鮮嫩多汁,充滿了原汁原味的牛肉香氣。

🎈乳鴿
乳鴿雖然一份唔係好大隻,但可以不斷encore。乳鴿的油脂均勻,食落去唔會好鞋,而且滷得好入味。
2023-07-28 214 瀏覽
呢間牛駅係岩岩開幕既時候我已經率先試過佢地既尖沙咀分店,當時已經覺得佢地店舖十分舒服😌而食物選擇方面都好創新🥘估唔到過多排就已經聽到佢地係觀塘都有新分店🔥而最近仲係旺角都有分店添😍既然咁近就不如再去試下啦。佢依家已經同之前唔同,除左係自助區域有多種唔同選擇之外🏘️仲增添左唔少之前無既品項👍🏼怪唔之得今日午市時段去都已經咁多人啦,如果無訂座around 1點到都應該要等15分鐘左右🥹大家要記得book枱啦!。午市4小時無限時任飲任食火鍋放題🐒SRF美國極黑和牛片💰$228👉🏻清甜椰子雞鍋今次係午市時段去,係由12點食到4點😍當中完全唔會有人趕你走,所以真係可以慢慢食慢慢傾而食物方面我地嗌左個中間價位既SRF美國極黑和牛片set🥩肉既質素都好好,特別係封門柳好重牛味佢另外都有得加錢升級海鮮🦞不過今次我地就無加,但見到隔離好豐富,又有蜆又有蝦,連乳鴿都有得食🐥即刻有少少後悔🤣另外仲有甜品飲品區都做得好好🥤除左有各種小甜點,仲有軟雪糕雪條🍨又係滿足既一餐

午市4小時無限時任飲任食火鍋放題
🐒SRF美國極黑和牛片💰$228
👉🏻清甜椰子雞鍋

同fd去旺角創興2樓牛站, 今次li個台式火鍋放題完全驚喜, 事關除左乳鴿任食, 清酒🍶梅酒🍶啤酒🍻… 大佬任飲呀CS!! 🍲我地擺低袋之後就去自助區睇睇: 巨大盤小龍蝦🦞, 最吸引嘅會唔會係哈根大師雪糕任食呀❤️! 🍲10款湯底係選擇困難架喇, 嗜辣嘅我地唔唸喇就要牛站秘製麻辣鍋, 越食越辣個隻, 首先震撼眼球就係個1大舊辣牛油, 配以大大大量辣椒🌶️仲唔係辣到出汗個隻😂?!正!正!🥩講返個收費, 計埋加一每人$317任食2hrs真係太抵, 咁多款hotpot生料揀, 加分嘅係店家唔單止第一round黎得快, 之後我地order多2round都快&無漏👍🏻, 長期企滿人嘅𨋢口強烈建議book枱.🥩我主要order左美國極黑和牛SRF, 美國安格斯牛板腱, 美國肩胛肉, 佢地特別在牛肉味香, Li度嘅牛肉望上去非常靚仔, 油花同牛肉比例好好, 每塊淥幾秒食得, 肉質腍軟我地都無話食到邊碟係韌嘅推介呀. 🪿見到每一枱都有乳鴿嘅出現我梗係跟隊食, 新鮮炸起脆卜卜, 我鐘意佢size適中唔會Ar左肚腩位可以淥多幾片牛食😜.🥢除左牛肉, 重點推介肉味香濃嘅羊肉, 魚皮餃, 鴨血(encore系列)

🍲
我地擺低袋之後就去自助區睇睇:
自助區
小龍蝦🦞
清酒

巨大盤小龍蝦🦞, 最吸引嘅會唔會係哈根大師雪糕任食呀❤️!
🍲

美國肩胛肉

🪿
乳鴿

🥢
除左牛肉, 重點推介肉味香濃嘅羊肉, 魚皮餃, 鴨血(encore系列), 蝦水餃.
🥢
出面all you can拎嘅雪櫃有齊哂up得出嘅飲品, 鮮製珍珠奶茶都有, Asahi, heineken, 加士伯smooth全部都有呀! 唔飲酒精嘅除左一般汽水果汁, 椰汁都有😂. 值得多讚嘅係拎菜, 丸, 小食嘅大open雪櫃係凍到噴凍煙的, 食材一定keep喺個perfect温度, 日本雞蛋都有!
Asahi

🍦
唔知飲左幾多杯清酒嘅我真係有啲醉😂淨記得最後我食左杯哈根大c同一枝Kaffe Latte味嘅好味雪糕✌🏻.
2023-07-27
5 分鐘 (堂食)
自助區
小龍蝦🦞