2022-08-01 241 瀏覽
之前經過見到不錯,今晚就一於試下,揀左最基本嘅$239餐,任食120分鐘,有牛肩肉、豚肉同羊肉3款。我強烈推薦大家食最平呢個餐就得,因為自助區有超多食物。小食有泰式鳳爪、泡菜、炸雞粒、滷肉飯、小龍蝦,甜品又有雪耳糖水、雪條、哈密瓜同埋即唧雪糕。火鍋配料同牛大人一樣應有盡有,重有台式刀削麵同出前一丁任拎,飲品同牛大人一樣有幾款冷泡茶、有各式汽水,重有部即沖咖啡機、同埋梅酒及冷熱清酒。任點火鍋料嘅牛肩肉有牛味,新鮮,豚肉都好味,唔會太薄有咬口,但羊肉就有少少羶,驚喜位係有任點任食蝦同沙白等海鮮,都好鮮甜。

招牌麻辣湯底(中辣)
自助區配料
羊肉片
豚肉
任點海蝦沙白
雪條好味
洛神花冷泡茶
2022-07-28
招牌麻辣湯底(中辣)
自助區配料
豚肉
任點海蝦沙白
雪條好味
洛神花冷泡茶
2022-07-30 204 瀏覽
天時暑熱, 一家四口去食火煱.要個消暑冬瓜湯底, 感覺良好 d, 無咁熱氣 豬肉, 各類雜丸樣樣有, 爽口又彈牙薄薄的豬肉, 滾一陣就可以食.話埋比客人知係哪部份嘅肉, 超細心, 抵讚 自家製配料任你隨意選, 元茜, 辣椒, 香蔥, 蒜蓉, 仲有醬料, 乾淨"企理" 冰凍嘅梅酒, 青酒 and somersby 都係老公嘅飛佛甜品嘅款式都好多:豆腐花, 乳酪, 冬甩, 大福餅, 3.6 牛乳奶凍, 啫喱, 椰子 tart, 朱古力 mousse, 木糠蛋糕, cheese cake.......希望無數漏 藍莓乳酪好 creamy 橡皮糖, 棉花糖, 七彩朱古力, 又點止係小朋友嘅欣物, 大朋友一樣咁鍾意

天時暑熱, 一家四口去食火煱.

要個消暑冬瓜湯底, 感覺良好 d, 無咁熱氣

豬肉, 各類雜丸樣樣有, 爽口又彈牙

薄薄的豬肉, 滾一陣就可以食.

話埋比客人知係哪部份嘅肉, 超細心, 抵讚

藍莓乳酪好 creamy

2022-07-28 209 瀏覽
尖沙咀加連威老道呢個鋪位由之前嘅日式放題轉左做呢間麻辣火鍋放題,經過就一於試下佢。話明”牛駅麻辣火鍋放題”就緊係要試下佢嘅招牌牛駅秘製麻辣鍋啦! 一上煲野已經好香好麻, 令人胃口大開!!而且花椒粒、八角等香料都好足, 湯底超香濃, 感覺淥d咩都會好好食!我地叫左好多牛肉, 其中一款薄切牛肩胛, 好重牛香味, 加埋d麻辣湯令味道升華左好多~ 除左menu之外, 都有d準備好嘅熟食可以選擇, 仲有啤酒、清酒、梅酒任飲,亦有自家冷泡茶。咁熱就緊係,要飲返d自家冷泡茶, 清清地balance返~

2022-07-27 216 瀏覽
今日去咗牛駅打邊爐😛 咁日式嘅名竟然係台式火鍋 仲要主打麻辣🫣晚市120分鐘放題 美國精選牛 正常時段 $238 我地揀咗鴛鴦湯底+$48 牛駅秘製麻辣鍋 小辣 超多花椒辣椒🌶️ 冇估到最小辣都辣到傻🥹 利申平時食開譚仔三小辣 辣得有層次嘅 不過最後太辣食唔到所以淨係食蕃茄嗰邊😹~香濃蕃茄豬骨鍋 蕃茄好香濃 香甜入味 呢到嘅湯底都真材實料好好味👍🏻~自助區都有唔少野攞醬料飲品甜品前菜火鍋配料其他就係QR code落單雖然我地嗌最平嘅餐 但呢款美國肩胛肉都唔錯 肉質軟帶少少咬口 有牛味仲有海鮮都新鮮 沙白蜆大大隻又冇沙除咗火鍋配料仲有炸物嗌!黑糖糍粑好好食😋 裏面流心架!外面煙韌鬆軟~甜品喺放題黎講算係高質👍🏻

晚市120分鐘放題 美國精選牛 正常時段 $238

其他就係QR code落單

仲有海鮮都新鮮 沙白蜆大大隻又冇沙

甜品放題黎講算係高質👍🏻
2022-07-26 141 瀏覽
今日放假, 同好友去尖沙咀牛駅食火煱放題. 近地鐵站, 交通方便, 店鋪寬敞, 坐得舒適要了個滋補豬筒骨湯底, 好奶白色, 有杞子, 豬筒骨, 仲有超甜粟米, 既滋補又明目即食有鹽酥雞, 炸得金黃酥脆, 細細粒, 一啖一粒, 方便入口咖哩魚蛋, 絕對係港人至愛各式各樣飲品, 有茶類, 汽水, 果汁, 荳奶等, 任君選擇凍櫃內仙氣飄飄, 確保溫度夠凍, 各類雜丸就不會變壞. 豬肉丸, 貢丸, 仲有鹹蛋流心丸, 芝士小籠包, 認真特別肥牛, 蟹棒, 芋頭, 響鈴, 炸魚皮我都係鍾意嘆杯熱咖啡, 除了咖啡, 仲有美綠甜品又點可以缺少, 冬甩好迷人乳酪, 奶凍, 朱古力慕斯........美味又難忘的一餐

咖哩魚蛋, 絕對係港人至愛

肥牛, 蟹棒, 芋頭, 響鈴, 炸魚皮

我都係鍾意嘆杯熱咖啡, 除了咖啡, 仲有美綠

甜品又點可以缺少, 冬甩好迷人

乳酪, 奶凍, 朱古力慕斯........

美味又難忘的一餐
見到要排隊都會好奇下係咩黎,原來係四川麻辣火鍋,仲要任食麻辣小龍蝦,糍粑,清酒,梅酒等任飲任食,加一後都只係2百幾蚊一位,價錢相當抵食,入到裡面睇原來仲有好多選擇👍而家只需like牛駅FB就可免費轉鴛鴦湯底,我就叫咗呢度主打嘅麻辣,另外一邊就叫咗椰子雞湯底。兩個湯底都好濃好夠味,唔點醬都好夠味了呢度有新鮮帆立貝,竟然有大大塊花膠、牛柏葉同雞子,仲有我最愛嘅鴨血😍同埋SRF美國特级肩胛肉眼片🐄,嫩滑唔肥而且牛味濃自助區選擇非常多,分蔬菜丸類,多款甜品及雪糕(有小朋友最愛嘅夾糖),醬料,熟食,飲品 。凍櫃有多款特別飲品,有D我都未見過,我最鐘意係桂花烏龍茶。呢度最勁嘅就係清酒,梅酒任飲👍真係超抵而方面熟食:就推介你必食麻辣小龍蝦🦞,又香又辣好入味,都算幾有肉,好食到我都拎咗幾轉呀甜品我要推薦你食糍粑:熱辣辣,外脆內軟,咬開係流心紅糖,勁正咁多野食,只係每樣食d都飽到顛,兩百幾蚊呢個質素,真係抵到爆!

任飲清酒 梅酒

任飲清酒 梅酒
  • 紅糖糍粑
  • 麻辣小龍蝦
1K
2022-07-26 122 瀏覽
環境舒服精緻之邊爐夜打邊爐放題一定要叫到成枱野都係先滿足,呢間選擇多,總唔會令你失望,無論係自助吧定係手機落單都齊全今次我哋揀咗中間質素既SRF美國特級肩胛肉眼片 $278一位價錢好合理小食俾我見到平時放題未見過嘅小龍蝦,omg淨係食小龍蝦都為本我超級鍾意食小龍蝦,平時出面買一盒都唔算平而且份量唔多,真心推介必食九款湯底選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋清甜椰子雞鍋同埋冬瓜瑤柱豬骨湯,好耐冇試過打邊爐飲湯,今次揀嘅湯底比較清淡,注重養生😙😙肉類最鍾意極黑和牛❤️肉質靚,唔會好肥之餘入口唔錯食肉獸之選!!!無論係前菜,海鮮,蔬菜,肉類,甜品,飲品種類都唔算少,最緊要佢清酒同梅酒都有得飲記得最後要留肚食雪糕雪條呀,因為種類都多,而且最後食埋甜品先係happy dinner黎架嘛
環境舒服精緻之邊爐夜

九款湯底選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋

肉類最鍾意極黑和牛❤️
肉質靚,唔會好肥之餘入口唔錯
食肉獸之選!!!

2022-07-25 156 瀏覽
咁熱既天氣都要去打邊爐😆天氣熱又有咩野可怕喎🔥🌞間店未開門已經好多人排緊隊午市最平$138就食到美國牛肩胛片餐120分鐘任食火鍋,入到去😳已經差唔多坐滿人。湯底叫左冬瓜瑤柱豬骨湯拼養生藥膳雞鍋~食左好多豬肉牛肉😋牛脷爽口好味😍吾鍾意食菜既我都覺得d菜新鮮好味,打邊爐最鍾意食娃娃菜。餃子特別鍾意食韭菜餃,韭菜味重。熟食鹽酥雞香口吾油膩,冷盤亦有好選擇,中華沙律,螺肉每樣食少少,麻辣豬脷、醉雞翼尖係重點推介。甜品我揀左軟雪糕、拿鐵咖啡雪條🥰即刻幫我降溫,食完透心涼😂仲夾左好多軟糖,任食真係好大獲~120分鐘個嘴冇停過飲品有幾個大雪櫃選擇,茶類都有吾少,自家花茶,清酒梅酒啤酒都係任飲。甜品有吾同蛋糕批雪條冬甩🍩豆腐花,應有盡有記得‼️係社交平台比like 可以免費轉雙拼湯底

記得‼️係社交平台比like 可以免費轉雙拼湯底
2022-07-24 115 瀏覽
呢排胃口唔錯,係同朋友食任食邊爐嘅好機會!呢個樓上邊爐鋪bookmark左好耐,今日終於可以試試佢!我哋嗌左鴛鴦湯底分別係麻辣(小辣)同椰子雞湯底,前者辣得過癮,唔會話辣到好辛苦流晒汗,帶有香料香,後者反而幾驚喜,好清甜,椰子味濃,用黎淥菜淥肉都好夾出面嘅自助區款式都唔錯,齋係蔬菜已經有一個凍櫃嘅選擇。比較特別嘅係連羽夜甘藍都有,但我最鍾意都係娃娃菜同油麥菜。所有蔬菜都好新鮮!丸類方面豆腐芝士最好食!係爆芝架!調味料枱幾整潔,款式齊前菜小食都ok熟食有鹽酥雞,咖喱魚蛋同埋肉燥飯。最推係鹽酥雞,唔會過鹹,炸得酥脆響鈴冇油味,冇淋到!豬梅肉片肥瘦適中牛肩胛肉牛味都唔錯,以任食黎講好ok!甜品都有幾多選擇,雪條豆腐花嗰啲都有,自家製甜品黎講椰子撻就較好,椰絲幾多,唔太甜
調味料枱幾整潔,款式齊
前菜小食都ok
響鈴冇油味,冇淋到!
豬梅肉片肥瘦適中
牛肩胛肉牛味都唔錯,以任食黎講好ok!
2022-07-23 125 瀏覽
呢間打邊爐放題係近期最愛,唔單止有最愛嘅糍粑,仲有小龍蝦呀!!! 最重要係,呢兩樣都可以任食~如果鍾意飲酒嘅話,來呢度真係冇得輸,清酒,梅酒,啤酒任飲唔嫐!.新SRF美國極黑肩胛肉眼$278牛秘製麻辣鍋 vs 滋補豬筒骨鍋麻辣鍋好正,幾乎可以唔需要再點麻辣醬就可以食了~ 超熱味豬茼骨鍋好有誠意,入面有唔少豬骨,越煲越有味~.小食同前菜都有唔少,望落去就已經好有食慾。鹽酥雞塊真係好正,酥脆可口,同出面專門賣鹽酥雞塊嘅水準一樣,有過之而無不及。雞翼尖亦好好味,花雕味好濃。最愛都係麻辣小龍蝦同麻辣青口,食到停唔到,估唔到真係咁出色。麻辣小龍蝦味道超級正宗,又麻又辣好入味,同fd係咁出去拎。.淨係前菜都已經塞滿唔少胃,主食當然都唔少得。美國極黑和牛係日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,所出產的牛肉取得雙方的長處,有日本和牛細緻的油花,也有美國安格斯牛的濃厚肉味。超好大一塊,煮熟後唔會鞋,肉質好嫩滑。美國肩胛肉肉質特別結實、細嫩、極具彈性,肥紋均勻,肉汁豐富。打邊爐最佳之選!海蝦可以無限encore,好正~.到左甜品時間,拎左好多唔同款甜品,每款份量都適中,滿足到我地每款都想嘗試個心~仲

新SRF美國極黑肩胛肉眼$278
牛秘製麻辣鍋 vs 滋補豬筒骨鍋
麻辣鍋好正,幾乎可以唔需要再點麻辣醬就可以食了~ 超熱味
豬茼骨鍋好有誠意,入面有唔少豬骨,越煲越有味~

小食同前菜都有唔少,望落去就已經好有食慾。

雞翼尖亦好好味,花雕味好濃。
麻辣小龍蝦味道超級正宗,又麻又辣好入味,同fd係咁出去拎。

淨係前菜都已經塞滿唔少胃,主食當然都唔少得。

海蝦可以無限encore,好正~

仲有生果可以拎,紅肉火龍果好新鮮~
食埋個脆皮雪糕就完美了~

PS:個fd食完已經忍唔住想同佢男朋友再過來食~
2022-07-23 108 瀏覽
話說早排行過見到,好似幾吸引咁,再加上好耐冇打邊爐,放假就約朋友黎一試!午市原來仲有一人火鍋!我哋揀咗最平嘅任食set先$138一位,仲可以食足2個鐘😋幾抵!湯底我哋揀咗麻辣小辣同椰子雞,後者令我哋覺得幾驚喜,好足料有不少椰子同雞塊,令到成個湯底非常清甜。手機落單除咗肉類之外,仲有好多其他選擇,例如係午餐肉,牛柏葉,餃子,鴨血等。出面自取區亦有勁多不同選擇,影都影唔晒,除咗火鍋配料,仲有不少熟食,呢個價錢黎講真係相當不錯。打邊爐嘅重頭戲梗係肉😉 個人最推牛肩胛,牛味岩岩好,而且唔會un!甜品除咗雪條,仲有不少自製甜品!

甜品除咗雪條,仲有不少自製甜品

2022-07-23 334 瀏覽
尖沙咀人氣火鍋放題最近好鍾意食放題,尤其打邊爐,同朋友圍埋一齊。見到餐廳7:30pm前離座有折扣,SRF美國特級肩胛肉肉眼片火鍋放題做緊優惠,$238一位另收+1服務費。餐廳面積好大,裝修台式餐廳木系風格,台式火鍋🍲為主。平日晚上人多,記得book位。提供WiFi、紙巾和濕紙巾,自助甜點、雪條、醬料、多款飲料、面、火鍋配料自己拎。仲有軟雪糕機、四川冷盤等。餐廳麻辣鍋的各原料是四川直送,所以一定要來食麻辣火鍋,一定好惹味。不過我怕辣,所以點左番茄湯,味道偏向清淡,健康啲(大家唔好學我😂)~餐廳仲有麻辣小龍蝦🦞!唔係周圍都有,我用佢既麻辣沖淋落湯到,即刻香辣好多,少少都好辣。另外仲有糍粑任食,清酒,梅酒,啤酒任飲~出面有得自己拎糖水,火鍋前一定要飲,好養生消濟,紅棗桂圓雪耳。每次火鍋我都會拎特色飲品:燒仙草爽🤣一定要用飲管,先吸到佢粒粒涼粉職員服務質素不錯,上菜快,也會自動幫你收盤和加湯~必叫SRF美國特級肩胛肉肉眼片,呢個餐一定係喪食😂火鍋配料推介:一定要試曬佢啲餃子同肉丸,好多款式,唔同餡料,都好有水準~小食一定要叫炸黑糖糍粑定年糕和炸雲吞。冷盤就要拎醉雞翼尖,好入味~甜品:必拎北海道
尖沙咀人氣火鍋放題

出面有得自己拎糖水火鍋前一定要飲,好養生消濟,紅棗桂圓雪耳。

職員服務質素不錯,上菜快,也會自動幫你收盤和加湯~

必叫SRF美國特級肩胛肉肉眼片,呢個餐一定係喪食😂

火鍋配料推介:
一定要試曬佢啲餃子同肉丸,好多款式,唔同餡料,都好有水準~

甜品:必拎北海道牛奶奶凍,幼滑奶味濃郁!花生牛札糖正

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
2022-07-21
📍牛駅-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-今次叫左麻辣湯底🌶 都真係越煮越辣 岩哂中意食辣嘅人🙈佢肉類都有幾款可以揀 而牛肉都唔錯 仲可以任食出面仲有基本嘅丸類 菜等等 仲有唔同嘅醬汁可以拎 麵都有幾款 有烏冬刀削麵等 而且清酒梅酒啤酒任飲 如果食晚市嘅 仲可以食到麻辣小龍蝦同紅糖糍粑🤤飲品都有唔少 有唔同嘅茶類 甜品都有唔少 仲有朱古力同抹茶雪糕想同朋友一齊打邊爐嘅話 去呢間都唔錯架~\(≧▽≦)/~
📍牛駅
#5🫶🏻係最高
環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
今次叫左麻辣湯底🌶 都真係越煮越辣 岩哂中意食辣嘅人🙈

佢肉類都有幾款可以揀 而牛肉都唔錯 仲可以任食

想同朋友一齊打邊爐嘅話 去呢間都唔錯架~\(≧▽≦)/~
  • 麻辣湯底
2022-07-20 115 瀏覽
等得耐唔緊要!!🙄🙄🙄🙄🙄門口冇人接待已經算,🙄仲要等左成10分鐘門口先有人到有人黎接待態度仲要好差,問佢要等幾耐,態度差到話:我答你唔到wo,你等下啦!🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄喂,前後等左成半個鐘!講真,做唔切唔好學人做promo 啦!!!!而家好似仲要啲客欠左你咁!野食的確係唔差,但係去到仲要受氣,垃圾!!!!!😤😤😤😤😤叫人加湯,仲要叫幾次!咁唔想做唔好做呀嘛!!!!!
等得耐唔緊要!!🙄🙄🙄🙄🙄
門口冇人接待已經算,🙄
仲要等左成10分鐘門口先有人
到有人黎接待態度仲要好差,
問佢要等幾耐,
態度差到話:我答你唔到wo,你等下啦!🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
喂,前後等左成半個鐘!
講真,
做唔切唔好學人做promo 啦!!!!

而家好似仲要啲客欠左你咁!
野食的確係唔差,
但係去到仲要受氣,

垃圾!!!!!😤😤😤😤😤
叫人加湯,仲要叫幾次!
咁唔想做唔好做呀嘛!!!!!

2022-07-19 161 瀏覽
午市火鍋超級抵食又好味😋 今日又同同事專程lunch去食🤣餐廳環境好寬敞,日式裝修~喺中央嘅部份有自助區☺️沙律冷盤、生果🍊蔬菜、飲品、甜品一應俱全😚 味道都不錯☺️湯底叫左藥膳💊同埋麻辣🌶🌶,兩者味道都好濃郁🤣🤣 之後就可以用手機QR code📱📱落單~啲野食都黎得幾快都冇漏單~ 牛肉🥩🥩🥩🥩味道都夠重☺️ 其他食物都有一般火鍋店嘅水準!但係佢任飲任食只係$138!性價比極高呢🥳🥳
午市火鍋超級抵食又好味😋 今日又同同事專程lunch去食🤣

湯底叫左藥膳💊同埋麻辣🌶🌶,兩者味道都好濃郁🤣🤣