朋友話好耐冇打邊爐,立即唸起屋企附近開左間牛牛火煱,於是一齊試下😊😊位置好方面一出地鐵站對面北角滙二期一樓,當晚6點半唔駛等位,職員服務好好會提供口罩袋及搓手液,店內環境舒服,抽風極佳食完都唔會有打完邊爐味🤭🤭有6款套餐及湯底選擇,仲可以加錢追加海鮮添😚😚我們揀左$238澳洲牛餐,牛味濃郁肥瘦分明,而且好新鮮,豚肉都好鮮嫩,唔鞋。麻辣湯底真心正,麻香而不太辣,朋友加$10選擇泡菜湯底,隨湯底已包含泡菜,蜆肉,冬菇,肉子豆腐,雞蛋,真係好抵👍👍火鍋配菜有好多選擇,各款試一粒都好飽了,👉👉不可錯過係秘制囪水豆腐,蛋,牛丸,非常入味,用心制作。抵讚😈😈整體來說,CP值高,環境衛生舒適,值得推介👏👏
有6款套餐及湯底選擇,仲可以加錢追加海鮮添😚😚
整體來說,CP值高,環境衛生舒適,值得推介👏👏

2020-07-13
2020-07-14 207 瀏覽
食日lunch 有時間又想食好d就嚟左北角新開嘅牛牛食。Lunch 有放題同定量餐揀,我哋兩個人覺得lunch 可以食得輕量d,所以簡左澳洲M6和牛定量餐,有100g牛肉同自助飲品、火鍋配料,138一位加一。豆乳湯底,好好味,又唔會太咸。坐低無耐店員就擺得左兩碟肉,每人一碟。我地好驚喜,原本諗住肉只係得幾片會好少,嚟到又幾多喎,定量餐真係好抵,好建議上班族想lunch 食好d嘅就過嚟食定量餐!同埋d牛肉好淋,肉味濃,好正。。火鍋配料有好多選擇,有丸,有蔬果有粉面。醬料自助區,日本燒汁襯牛肉好夾。呢度都有飯同咖哩食,唔怕唔飽。今日有兩款自助飲品,其他汽水果d可以係雪櫃拎。甜品係movenpick 雪櫃,138價錢包埋真係好抵!
食日lunch 有時間又想食好d就嚟左北角新開嘅牛牛食。

豆乳湯底,好好味,又唔會太咸。

坐低無耐店員就擺得左兩碟肉,每人一碟。

火鍋配料有好多選擇,有丸,有蔬果有粉面。

醬料自助區,日本燒汁襯牛肉好夾。

呢度都有飯同咖哩食,唔怕唔飽。

今日有兩款自助飲品,其他汽水果d可以係雪櫃拎。

甜品係movenpick 雪櫃,138價錢包埋真係好抵!
2020-07-09 110 瀏覽
自己平時鍾意食火鍋,見屋企附近北角匯開咗一人火鍋放題,緊係要去試吓啦,食物質素不錯,叫了最便宜的套餐亦算滿意,自助吧選擇亦足夠,衛生ok。不過我哋嗰日有少少不滿嘅係餐廳計錯時間,早咗叫我哋走,反映時服務員態度似愛理不理,及後另一位服務員才幫我哋延時。
2020-07-09 3708 瀏覽
A好鍾意食牛涮涮鍋,尤其係任食果種,所以佢會週圍試下不同的餐廳,今晚佢叫埋我一齊去牛牛試新嘢,我當然好樂意la餐廳寬敞開揚, 裝修簡潔明亮,整齊乾淨, 令人食得安心又放心。牛牛90分鐘晚市放題套餐共有6款選揀,價錢由$188 至$398不等。今晚我們揀了$338 澳洲產M6牛套餐, 包 澳洲產M6牛/ 美國頂級牛肉/美國特級牛肉/ 特級羊肩肉/丹麥皇冠豚肉。好鍾意一人一個鍋底, 可以揀選自己喜歡的口味, 又衛生, 又安全。鍋底共有5款選揀, 我揀了骨膠原豬骨鍋湯底, 以大量豚骨熬製, 豬骨味香濃,充滿豐富骨膠原,配合大量蔬菜,好健康。A揀了日式麻辣鍋, 湯底加入花椒,唐辛子等配料,麻麻辣辣,非常刺激。醬料區種類豐富, 有炸蒜,指天椒, 蒜蓉, 芫荽,蔥絲和青柑桔等。自助食物區食物排列整齊衛生, 種類亦相當豐富, 有 銀芽,小棠菜,翡翠苗,芋絲,娃娃菜 ,藕片 ,紅薯粉,海帶結,羽衣甘藍和日式烏冬。還有牛筋丸,冬瓜,豆卜,龍利柳, 豬肚丸,番茄,雞肉,墨魚丸,秋葵,紫洋蔥, 豆腐,蟲草花,冬菇,金菇,南瓜,脆皮腸。熟食有鹵水蛋,鹵水雞翼, 鹵水豆腐和 鹵水五花肉。亦有日式咖哩牛腩,可配日

A揀了日式麻辣鍋, 湯底加入花椒,唐辛子等配料,
麻麻辣辣,非常刺激。

熟食有鹵水蛋,鹵水雞翼, 鹵水豆腐和 鹵水五花肉。亦有日式咖哩牛腩,可配日本產白米飯。

澳洲M6牛小排~脂肪分佈平均, 肉質鮮嫩, 牛味濃郁, 入口即溶, 好好味呀!
我計過我自己個人都食左7碟, 真係好誇張, 回哂本啦!

丹麥皇冠豚梅肉~肉質腍軟, 肉味香甜。

特級羊肩肉~肥瘦相間, 肉質柔軟, 嫩滑鮮甜, 羊騷味頗濃郁,羊肉愛好者一定很喜愛, 好正!

雖然主力食牛,但点都要食吓其他火鍋配料,所有菜蔬都十分新鲜, 秋葵羽衣甘藍更是我的心頭好。

丸類也很出色 ,牛筋丸和墨魚丸都很爽彈,龍蝦沙律丸很美味,而豬肚丸有濃郁胡椒味,口感爽彈。

除了罐裝飲品任飲, 還有自家製羅漢果水,雪梨茶和台式奶茶。

食到最後五分鐘, 點都要食番一杯Movenpick朱古力雪糕, 真係滿足到不得了,好開心。
2020-06-16
今天晚上我和朋友去了北角匯行街,看到這間新開的日式放題,我們便決定今天晚上大吃一餐!這間牛牛日式火鍋放題新開沒多久,店面設計十分漂亮,感覺十分乾淨?一我們在排隊的時候經已非常期待。等了沒多久,我們便被安排坐在落地玻璃旁邊的四人座位,店內設計非常時尚!舒適座位空間非常寬躺眼看北角碼頭,座位環境真的很好。我們選了美國頂級牛肉套餐,雖然是最平的套餐,但卻可以選擇美國頂級牛肉美國特級牛肉,特級羊肩肉,丹麥皇冠豚肉,另外我們加了$48蚊點了時令海鮮放題,可以任點青口,白蜆,廣島蠔和虎蝦,真的十分超值。至於湯底方面,我們點了壽喜燒湯底和日式麻辣湯底。點完之後服務員很貼心地給我們口罩套和濕紙巾。我也急不及待地看看自助區有什麼好吃不得不讚!雖然是火鍋放題,但他們提供10分高質素的熱食(◐‿◑)我特別欣賞他們的滷水豬肉和滷水拼盤,另外他們的咖喱牛肉也意想不到的好吃!有一種光吃咖喱牛肉經已滿足的感覺。至於自取食物方面也是非常高質素,除了一般的丸類之外,他們的蔬菜種類也非常豐富!我比較欣賞他們的雞肉和龍利柳啊\(^o^)/也是十分新鮮。至於飲品方面各種日式汽水啤酒和茶種類,十分充足!另外還有橙汁和豆漿很有

點完之後服務員很貼心地給我們口罩套和濕紙巾。

有一種光吃咖喱牛肉經已滿足的感覺。至於自取食物方面也是非常高質素,除了一般的丸類之外,他們的蔬菜種類也非常豐富!我比較欣賞他們的雞肉和龍利柳啊\(^o^)/也是十分新鮮。至於飲品方面各種日式汽水啤酒和茶種類,十分充足!另外還有橙汁和豆漿很有驚喜。

回到座位服務員已經把湯底和各種肉類和海鮮放在枱上。看見一人一鍋的感覺真的很期待和滿足,全部肉類都有一個小木牌分類開,擺盤很漂亮很專業!牛肉厚薄適中肥瘦剛剛好,看上去非常新鮮加上超級高質素的湯底真是大滿足。

除了肉類之外,海鮮也是意外的驚喜,青口、白蜆、廣島蠔、海蝦全部都是看得出的新鮮!我尤其喜歡大大隻的虎蝦和青口!^_^(◐‿◑)可以在日式火鍋放題店吃到這樣新鮮的海鮮,真是大大的滿足!

吃了幾輪海鮮和牛肉飽到非常!決定進攻甜品區,可以說是最最最驚喜的便是movenpick 的雪糕任食放題,還要有三種口味選擇,士多啤梨🍓、朱古力🍫、雲呢拿以這個價錢光是吃雪糕已經值回票價!

這家新開的牛牛日式火鍋放題相信是香港難得一見的高質素放題!無論服務環境和食物也是極高的性價比!加上舖頭的環境,我推介無論誰人都應該一試,我期待在更多地方看到他的分店\(^o^)/

📍店名:牛牛日火鍋放題

📍地址:北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
2020-06-28 1777 瀏覽
有陣時肥妹仔食飯都覺得好頭痕,因為屋企又唔想煮,出街食又唔知食咩好!與其咁煩惱,肥妹仔通常就會去一啲日式火鍋放題,食幾多都得,你鍾意食乜又得,搞掂晒!肥妹仔,肥爸同肥家姐揀咗呢一個澳洲產長期穀飼牛放題套餐,每位盛惠238!呢一個套餐係包括左澳洲產長期穀飼牛,特級羊肩肉,美國特級牛肉同埋特丹麥皇冠豚肉,好多選擇!湯底方面肥妹仔就揀咗美人豆乳鍋,肥爸就揀咗骨膠原豬骨窩,肥家姐就揀咗壽喜燒鍋,因為太多選擇,肥妹仔又貪心,所以想試晒佢。肥妹仔覺得個美人豆乳鍋味道偏淡,但係都有少少豆漿味嘅,可能就係食佢嗰種清清地既味道。而肥爸嘅骨膠原豬骨鍋就普通,味道唔差,肥家姐嗰個壽喜燒鍋味道偏甜。澳洲產長期穀飼牛個紋路幾靚,肉味都有,唔算太肥。但係就比較薄,一放落去就已經熟曬,鍾意食薄片嘅朋友應該都幾鍾意食。特級羊肩肉呢個羊肩肉不得之了!鍾意食羊騷嘅朋友一定要試!係好濃嘅羊騷味,肥爸碌咗係佢個豬骨湯底嗰度,之後全程食飯肥妹仔都聞到嗰陣羊味。丹麥皇冠豚肉呢一個肥妹仔要比個讚!個豚肉比我想像中出色,豚肉味好出一好好食,而且佢切到薄薄地一片,淥一淥就食得,非常之爽口同彈牙!呀肥妹仔覺得咁多款之中呢個豚肉最好食。滷

澳洲產長期穀飼牛

特級羊肩肉

丹麥皇冠豚肉

滷水蛋,滷水雞翼同埋滷水五花肉
除咗火鍋之外其實呢度仲有熟食,包括有滷水蛋,滷水豆腐,滷水雞翼同埋滷水五花肉。肥妹仔是每樣都試咗一款,佢嘅滷水汁偏甜,滷水豆腐好入味,其他就普普通通,不過不失。

火鍋配料除咗一般嘅蔬菜,丸,公仔麵,烏冬之外,大致上其他都好齊全,而且款式種類都好多,肥妹仔最欣賞嘅就係呢度所有嘢都好衛生,見到啲工作人員戴晒口罩,而且服務都好好。
2020-06-17
2020-06-26 581 瀏覽
這個的位置是全香港差不多最貴住宅之一的商場裏,不過價錢就和普通的自助火鍋店差不多,我們點了有齊牛羊豬的套餐。這間店特別注重衛生,尤其現在是疫症期間,所有出去夾嘢食的都需要戴上口罩,雖然真係有啲唔方便,但係衛生第一,亦要讚這裏的服務生都會嚴格執行。這裏的火鍋生料了十分多,而且放在凍到出煙的雪櫃裏,最喜歡是魚肉,嫰嫰的一塊放在鍋上,我們一個是豆乳鍋另一個是壽喜燒,建議肉就煮壽喜燒,菜和其他就放在豆乳鍋。除了火鍋,他還有一些滷水和咖喱熱食,這個在一般火鍋放題比較少見,一定要是滷水糖心蛋,你滑溜溜的糖心蛋蛋香十足,若果不是要留肚吃其他東西,起碼要食兩隻。這裏的肉片非常薄,只需要輕輕一燙便可以吃了,牛肉在壽喜燒湯燙一下,可以不用點豉油,直接加些蔥一齊吃已經很滋味。最後再食movenpick 三色雪糕作完美的一餐。其實這裏的火鍋配料每款食一件已經十分飽,所以下次應該午餐都唔食,在飢餓的狀態下來吃就最好不過了。

這裏的火鍋生料了十分多

直接加些蔥一齊吃已經很滋味。

最後再食movenpick 三色雪糕作完美的一餐

2020-06-22 164 瀏覽
平時都鍾意食火鍋,特別係日式火鍋,不過早前因為疫情關係,所以都唔敢去食。今日同男朋友行開北角匯,見到Gyu Gyu,忍唔住去左幫襯~~我地揀左美國頂級牛肉放題餐,配上芝芝番茄湯 & 大地鰹魚湯,2個湯底都非常濃味~跟餐有皇冠豚梅肉 & 頂級牛肩胛,2款肉都係薄切,非常適合火鍋,容易熟。牛肉有牛味,豚肉又有豬味,總之好好味~~而且2款肉都可以無限refill,啱哂食肉獸嘅我地。除左2款肉之外,仲會有其他食物可以自行選擇。我地拎左一份鹵味,發覺非常入味。我地又拎左磨菇、草菇等,放入湯底,令到湯底更加濃郁。各類丸當中,我地最欣賞墨汁墨魚丸,有重重嘅墨魚味,而且又彈牙,正!飯後甜品有雪糕,分別有雲呢拿、草莓、朱古力味。食完熱辣辣嘅火鍋後,有凍冰冰嘅雪糕,感覺好幸福。最後值得一讚,餐廳非常注重衞生,客人出去拎食物時,都必需戴上口罩,令我地食得好安心!而且侍應都非常熱心服務客人,食完嘅碗碟都迅速有侍應幫忙收走!

2020-06-21 146 瀏覽
話說同朋友喺港島食飯,去咗呢間餐廳打邊爐。早咗少少去所以唔使等咁耐,一入到去餐廳職員非常有禮貌地為我哋簡介有啲乜嘢唔同嘅套餐。🌻我哋叫咗澳洲穀飼牛套餐放題,一個番茄湯底一個日式湯底。平時點餐嚟到嘅肉類,有時候都唔係好認得邊款打邊款🤣呢度每一碟肉,上面都會有一個牌顯示名!!!🌻佢勁牛前胸肉真係好好味,肉質鮮嫩,值得再試!手肩胛肌肉都唔錯,我會將佢排第二。🌻除咗肉類之外,餐廳嘅其他食物例如響鈴、冬菇、肉丸、菜等等選擇大部份都有,醬料亦都好齊全。

🌻我哋叫咗澳洲穀飼牛套餐放題,一個番茄湯底一個日式湯底。

2020-06-21 140 瀏覽
在香港非常容易找到一間日式涮涮鍋,在北角匯這間比較新的商場也能找到這間牛牛日式火鍋放題。價格也很親民,就算叫最貴的那個黑毛和牛餐也只是398一位,絕對是豐斂由人。餐廳非常注重衛生,每一張枱也會放着一塊隔板隔開,以防飛沫散播。多款醬料,飲品,蔬菜及丸類任君選擇,最利害的是香脆響鈴可以任你拿。澳洲產長期穀飼牛前胸不愧是長期的穀飼牛,牛香味比一般的肥牛更濃厚,而且脂肪較少吃得較健康,由於切得比較薄,輕輕涮一涮便可食用。丹麥直送皇冠豚梅肉從肉紋可看到,是比較優質的豚肉,脂肪比例較少,豚肉的香味也很濃厚。吃火鍋當然要把枱面放滿,才會覺得滿足。最後還可以吃甜品,是大熱的Movenpick雪糕,本人只愛吃這品牌的朱古力雪糕,因為它極為香濃,而且還夾雜著朱古力碎片,雙重享受。

澳洲產長期穀飼牛前胸

丹麥直送皇冠豚梅肉

火鍋當然要把枱面放滿,才會覺得滿足。

太耐冇見過D朋友啦, 依架要一個個慢慢見返晒!今日同個大學朋友食, 真係好掛住佢, 約左佢食飯係真係可以令我開心足一日,朋友和美食就是我生存的動力!今次我地就揀左係北角既牛牛食門面好整潔, 幾有時代感, 好似叫緊我地快D入去食咁係門面已經問定你要咩湯底, 我就揀左鰹魚汁, 我鐘意清清地而友人就揀左豬骨湯底, 聽聞都唔差牛係任食的, 望落色澤唔差, 食落都幾有牛味除左牛之外, 仲有好多款食物係任食既, 包括好多種丸啦, 雞呀等等菜都有好多款選擇, 不得不讚佢D個雪櫃, 外面係有層冰霧, 咁令到菜能保持得更新鮮任品都係任飲, 基本飲開既都有, 爽而我最期待梗係Movenpick 任食啦, 我最愛就係佢食飽之後勁食Movenpick!總結Movenpick 任食, 我真係好鐘意呀!!!
太耐冇見過D朋友啦, 依架要一個個慢慢見返晒!
今日同個大學朋友食, 真係好掛住佢,
約左佢食飯係真係可以令我開心足一日,
朋友和美食就是我生存的動力!
今次我地就揀左係北角既牛牛食

門面好整潔, 幾有時代感, 好似叫緊我地快D入去食咁

係門面已經問定你要咩湯底, 我就揀左鰹魚汁, 我鐘意清清地

而友人就揀左豬骨湯底, 聽聞都唔差

牛係任食的, 望落色澤唔差, 食落都幾有牛味

任品都係任飲, 基本飲開既都有, 爽

而我最期待梗係Movenpick 任食啦, 我最愛就係佢

食飽之後勁食Movenpick!

總結Movenpick 任食, 我真係好鐘意呀!!!
2020-06-15
2020-06-18 146 瀏覽
久唔久就會想打邊爐,呢一晚就同屋企人收工後食邊爐放題🤣90分鐘夠我地食到飽,我揀咗骨膠原豬骨湯,屋企人揀咗大地鰹魚鍋D1套餐有3種牛肉、1種羊肉同1種豬肉任食,牛肉係我地鐘意嘅唔太肥,價錢亦都好經濟蔬菜就喺外面自助區揀,都有好多選擇而且都好乾淨同新鮮,refill都好快一人一鍋比較衛生,而且大家都可以要到自己想要嘅湯底牛肉同豬肉片都好靚,新鮮無雪味打邊爐都係鐘意食呢種厚薄度豬肉片粉嫩纖維亦細,質素比唔少其他價錢更貴嘅火鍋放題更好店員見我地枱面唔係好夠位有主動俾車仔我地放食物,幾attentive 基本上所有火鍋料都唔錯店內可以自助𢳂名牌雪糕食,唔錯經典三色:雲呢拿、朱古力、士多啤梨😍埋單都係$260/人,食到飽飽喺附近行吓街消化吓都幾好價錢幾實惠,所以當日都幾多4-8人家庭去幫襯,差唔多滿座💪🏻
久唔久就會想打邊爐,呢一晚就同屋企人收工後食邊爐放題🤣

蔬菜就喺外面自助區揀,都有好多選擇

而且都好乾淨同新鮮,refill都好快

一人一鍋比較衛生,而且大家都可以要到自己想要嘅湯底

牛肉同豬肉片都好靚,新鮮無雪味
打邊爐都係鐘意食呢種厚薄度
豬肉片粉嫩纖維亦細,質素比唔少其他價錢更貴嘅火鍋放題更好

基本上所有火鍋料都唔錯

店內可以自助𢳂名牌雪糕食,唔錯

經典三色:雲呢拿、朱古力、士多啤梨😍

埋單都係$260/人,食到飽飽喺附近行吓街消化吓都幾好

2020-06-10
2020-06-17 92 瀏覽
相比其他同類形式火鍋自助 呢知食物質素好好 牛肉靚直接話係出邊貴價單叫牛都似 最重要係自助吧食物好乾淨 ,坐位又寬敞舒服,服務態度都不錯,好鼓勵惜食,無浪費食物有折扣啊!
2020-05-17
2020-06-16 176 瀏覽
Lunch邊爐放題158蚊價錢合理,食物質素絕對對得住呢個價!牛肉同豬肉都幾高質!但係佢真係會好準確地喺60分鐘嘅時候趕你走😢 嗰陣兩點幾 隔離檯無人 成個餐廳基本上¼入座率都無 佢都會不停催你交檯 我地一共比佢催咗3-4次 雪糕都未食曬就要走 有客等緊就話啫 無客連雪糕都唔俾食就要人走😖 感到無奈😣
2020-06-16
午餐
2020-06-16 120 瀏覽
疫情請你快啲過去啦!已經等到好悶啦,早前都不敢出街食飯,但最近放援了很多,所以今晚約左同事放工後去到公司附近北角渣華道123号北角匯(牛牛日式火鍋)食放題,等大家可以放輕鬆,餐廳十分注意衛生準備了探熱、搓手液及信封客人,令我們食得安心、放心同開心。15樓隻牛牛係呢度,好得意座位舒適,十分整潔,食得特別安心。一人一鍋非常衛生,有6款湯底,揀左澳洲長期穀飼牛放題套餐$238,食到優質部位,十分抵食。特級牛胸腹~牛肉脂肪比例剛好,雪花平均分布,肉質軟淋,極品牛前胸~色澤紅潤,口感清新。食羊肉要有D羶味。火鍋配料自助區,有菇類、丸類等。蔬菜自助區~有齊多款生菜、小棠菜等非常新鮮,仲有羽衣甘藍夠哂健康。醬料自助吧。名牌子雪糕任食,正。

15樓隻牛牛係呢度,好得意

座位舒適,十分整潔,食得特別安心。

特級牛胸腹~牛肉脂肪比例剛好,雪花平均分布,肉質軟淋,極品

牛前胸~色澤紅潤,口感清新。

食羊肉要有D羶味。

火鍋配料自助區,有菇類、丸類等。

醬料自助吧。

名牌子雪糕任食,正。