2020-06-15
去完一田血併完一輪當然要搵間餐廳食下野補充下體力,在北角匯新開了唔少餐廳,今次試下這間牛牛日式火鍋店,主打一人一鍋,唔使爭食、安全衛生,90分鍋放題任食,店舖有6款湯底,我地揀左一蕃茄濃湯、大地鰹魚湯底,蕃茄湯除左濃蕃茄味外,還有忌廉芝士味,這樣的配搭相當新穎。大地鰹魚湯好少火煱店有這樣的湯底,鰹魚的味相當濃郁,尤其是煮丸時,味道特出。我地比較喜愛靚少少嘅牛,所以叫左$238套餐,包括長期殼飼牛前胸肉、特級羊肩肉、皇冠豚梅肉,所有肉都切得好靚、好簿切,牛前胸肉味道香濃,煮一煮全部都入口即溶、好鬆化。出面放題任夾,食物的選擇都唔少,當中有唔少特式丸,包括芝士流心丸、牛筋丸、豬肚丸、墨汁墨魚球,都好有特式。餐廳還有熟食,有鹵水雞翼、蛋、咖哩飯、溏心蛋、飲品、雪糕有 Movenpick、雪條任拎,整餐飯都好滿意!