2020-07-09
A好鍾意食牛涮涮鍋,尤其係任食果種,所以佢會週圍試下不同的餐廳,今晚佢叫埋我一齊去牛牛試新嘢,我當然好樂意la餐廳寬敞開揚, 裝修簡潔明亮,整齊乾淨, 令人食得安心又放心。牛牛90分鐘晚市放題套餐共有6款選揀,價錢由$188 至$398不等。今晚我們揀了$338 澳洲產M6牛套餐, 包 澳洲產M6牛/ 美國頂級牛肉/美國特級牛肉/ 特級羊肩肉/丹麥皇冠豚肉。好鍾意一人一個鍋底, 可以揀選自己喜歡的口味, 又衛生, 又安全。鍋底共有5款選揀, 我揀了骨膠原豬骨鍋湯底, 以大量豚骨熬製, 豬骨味香濃,充滿豐富骨膠原,配合大量蔬菜,好健康。A揀了日式麻辣鍋, 湯底加入花椒,唐辛子等配料,麻麻辣辣,非常刺激。醬料區種類豐富, 有炸蒜,指天椒, 蒜蓉, 芫荽,蔥絲和青柑桔等。自助食物區食物排列整齊衛生, 種類亦相當豐富, 有 銀芽,小棠菜,翡翠苗,芋絲,娃娃菜 ,藕片 ,紅薯粉,海帶結,羽衣甘藍和日式烏冬。還有牛筋丸,冬瓜,豆卜,龍利柳, 豬肚丸,番茄,雞肉,墨魚丸,秋葵,紫洋蔥, 豆腐,蟲草花,冬菇,金菇,南瓜,脆皮腸。熟食有鹵水蛋,鹵水雞翼, 鹵水豆腐和 鹵水五花肉。亦有日式咖哩牛腩,可配日
A揀了日式麻辣鍋, 湯底加入花椒,唐辛子等配料,
麻麻辣辣,非常刺激。
熟食有鹵水蛋,鹵水雞翼, 鹵水豆腐和 鹵水五花肉。亦有日式咖哩牛腩,可配日本產白米飯。
澳洲M6牛小排~脂肪分佈平均, 肉質鮮嫩, 牛味濃郁, 入口即溶, 好好味呀!我計過我自己個人都食左7碟, 真係好誇張, 回哂本啦!
丹麥皇冠豚梅肉~肉質腍軟, 肉味香甜。
特級羊肩肉~肥瘦相間, 肉質柔軟, 嫩滑鮮甜, 羊騷味頗濃郁,羊肉愛好者一定很喜愛, 好正!
雖然主力食牛,但点都要食吓其他火鍋配料,所有菜蔬都十分新鲜, 秋葵羽衣甘藍更是我的心頭好。
丸類也很出色 ,牛筋丸和墨魚丸都很爽彈,龍蝦沙律丸很美味,而豬肚丸有濃郁胡椒味,口感爽彈。
除了罐裝飲品任飲, 還有自家製羅漢果水,雪梨茶和台式奶茶。
食到最後五分鐘, 點都要食番一杯Movenpick朱古力雪糕, 真係滿足到不得了,好開心。