2014-07-30 3090 瀏覽
我們order了兩個set 有餐前麵包提供,而且每人還有兩款麵包供應天使陳愛吃Ham,這款配蜜瓜很fresh,但份量少了點另一款前菜選了熱食,共有三款不同配式 三款味道都很不錯,個人覺得比冷食好吃餐湯有紅、白選擇 白湯比紅湯特別,兩者都非常濃郁,口感豐富主菜叫了一個大蝦黑松露意大利飯 黑松露不夠香濃,飯的份量極少,蝦煎得不錯另一主菜當然是牛扒啦7成熟的牛扒也不會過老,肉汁鎖在裡頭帶有少少肥膏,令每口都充滿油香 但絕不感到肥膩的口感set餐還包括甜品及飲品 甜品是芝士蛋糕,頂頭清新的檸檬醬中和芝士的膩去過Mr. Steak好幾次了 食物及環境都不錯,而且服務都很好 我覺得他們的牛扒非常美味,一定要食,而且價錢合理
天使陳愛吃Ham,這款配蜜瓜很fresh,但份量少了點
餐湯有紅、白選擇 白湯比紅湯特別,兩者都非常濃郁,口感豐富
另一主菜當然是牛扒啦
7成熟的牛扒也不會過老,肉汁鎖在裡頭
帶有少少肥膏,令每口都充滿油香 但絕不感到肥膩的口感
去過Mr. Steak好幾次了
食物及環境都不錯,而且服務都很好
我覺得他們的牛扒非常美味,一定要食,而且價錢合理

2014-07-04
諗住放假食個lunch豪少少, 搵間靚靚地既舒服下hea下黎食, 平時好少行屋企附近商場, 所以唔知有咩好食, 睇左水牌知有間食牛扒既, 咪啱晒我呢個無肉不歡既, 兩點鐘去食, 諗住唔晒同人逼, 又唔使等位呢.叫左個貴貴地既lunch set $168, 有湯, 有沙律, 當然有主菜西冷牛扒啦, 但.........完全唔得囉, 要5成熟, 黎到, 我諗成7-8成熟, d肉好實好硬, 無牛味, 已經有d牛望, 早知去咩之王咪仲抵食, 激死我另外, 我見有甜品可以加選, 咪要番一個開心番囉, 食番普通d, 心太軟, 又唔錯喎
, 已經有d牛望, 早知去咩之王咪仲抵食, 激死我
西冷牛扒
青口拌沙律
心太軟

題外話/補充資料: 環境舒服, hea既一流選擇, 同老友聚會就緊加正啦 !!
2014-07-04
心太軟
2014-05-20 4496 瀏覽
早幾日已book8:00pm7位, 3個人行到攰7:40試下入去坐住等啦, 接待個女仔本來要4位以上先入得, 佢見都差唔多夠鐘都比我地入先, 等到8點, 其他人都未到, d侍應開始眼望望, 想吹我地叫野, 甘我地3個人叫定啦, 叫左5個set,  佢個set: 小食/ 沙律/ 湯 + 主餐 + 甜品 + 咖啡荼我地叫左: 小食: 蕃茄肉丸x2份, 炸魷魚圈x1份,芝士煙肉烔薯皮x份1, 雞搥x2份 (每款得2件)沙律: 海蝦凱撤沙律x1份, 三文魚薯仔沙律x1份主菜: 1. 雜扒 (牛, 羊, 雞, 腸) 羊唔得太硬, 腸太冧, 雞ok  2. 野菌海鮮 (蜆, 青口, 三文魚, 帶子, 龍虾) 唔覺好食, 白汁多都一pat野甘   3. 大虾露筍蟹肉虾汁寬條面, ok啦   4. 豬仔背排配海虾串, 個造形好得, 個骨都唔錯, 有肉汁, 唔會局到乾身   5. 穀飼400日肉眼牛扒 ,  扒身唔算厚, 都大塊, 但唔覺好好食羅 甜品: 窩夫伴dreyer's 雪糕x3, 好食 3塊窩夫1個球  dryer's 芒果雪糕x2  如果睇價錢食, 甘既味道唔值羅, 環境都唔錯, 服務一般,

我地叫左:
沙律: 海蝦凱撤沙律x1份, 三文魚薯仔沙律x1份
  3. 大虾露筍蟹肉虾汁寬條面, ok啦

dryer's 芒果雪糕x2

如果睇價錢食, 甘既味道唔值羅, 環境都唔錯, 服務一般, 都唔會提我址叫甜品同飲品, 每次都要我地問番佢,不過態度都唔錯, 但食到甜品就突然開大冷氣就唔多好, 好似趕我地快d食快d走甘

2014-05-16
慶祝紀念
生日
  • 窩夫伴dreyer's 雪糕
  • 蕃茄肉丸
  • 豬仔背排配海虾串
2014-05-18 3899 瀏覽
母親節前夕,當然帶母親大人去食下好野啦, 但又唔想去飲茶咁普通. 行行下黎到呢間餐廳, 我哋望見餐牌lunch set有自助沙律bar,主菜,餐飲加甜品,就去試試先~由於餐廳仲有幾分鐘先夠鐘開門, 除咗我哋都仲有幾個喺到等開門. 12點正侍應開始安排我哋入座,裝修環境佈置得幾有情調.  立即望望餐牌,我哋挑選咗蕃茄醬蜆肉露荀扁麵同埋三重奏主菜(肉眼牛扒, 火雞腸配香料雞扒). 落好order後,侍應話我哋可以出去拎沙律,等我哋食完就叫佢哋上主菜, 呢個安排都幾好喎!! 我哋出去睇下沙律bar有咩野揀?!有湯,麵包,沙律,冷盤....種類都算幾多. 由於母親大人識煲湯,對於街外湯水一向都不感興趣, 而我剛好相反, 除咗飲阿媽靚湯外,仲好鐘意街外既湯水,是日餐湯係甘荀湯,阿媽試咗我嗰碗一啖,佢自己都走咗出去拎一碗. 其次冷盤既凍茄子好有鑊氣 同埋咖哩味既薯仔沙律,薯仔大大嚿好有口感,加上只有咖哩味一啲都唔辣,真係幾好味,決定食完主菜後,再黎多一round.登登登登......主菜到~首先講下個扒餐先,一黎到已經聞到口水流,薯條香脆,第一次食火雞腸,略為咸咗少少, 至於件主角牛扒無咩味道,要
. 其次冷盤既凍茄子好有鑊氣

登登登登......主菜到~
首先講下個扒餐先,一黎到已經聞到口水流,薯條香脆,第一次食火雞腸,略為咸咗少少, 至於件主角牛扒無咩味道,要靠醬汁先有番啲味. 輪到講下個扁麵, 味道適中, 加上蜆肉同露荀,我都幾鐘意食. 食完主菜黎多round沙律bar, 跟住輪到甜品出場, 嘻嘻~

是日甜品係芒果布甸, 唔太甜而且仲幾大杯,如果可以加埋花奶就真係正正正
呢餐飯我同母親大人都幾滿意. 雖然有少許貴,但慶祝節日都可以接受啦~

2014-05-10
慶祝紀念
母親節
  • 甘荀湯,凍茄子,咖哩薯仔沙律
2014-04-24 3995 瀏覽
用了開飯多年,第一次寫食評。是日晚和家人聚餐,叫了2個sets,另加前菜及side dish.簡單嘅海鮮拼盤,翡翠螺好好味!煎鵝肝 媽媽大讚,(她喜歡食,所以我未能品嚐!)Side dish 嘅半邊龍蝦,有蝦羔啊! 想食意粉,所以叫咗個香草大蝦闊麵! 低溫燒肉眼扒,牛肉剛剛好,好味! 追加了白酒忌廉煮青口,有驚喜! 白汁好好味,配法包一流! 最後甜品加錢轉梳乎理,內裡未焗透,一灘水! 在這要一讚這裡的侍應,我們後加的白酒忌廉煮,等咗好耐未到,本想開口詢問時,已有侍應主動跟進!值得一讚!
用了開飯多年,第一次寫食評。
簡單嘅海鮮拼盤,翡翠螺好好味!
煎鵝肝
媽媽大讚,(她喜歡食,所以我未能品嚐!)
Side dish 嘅半邊龍蝦,有蝦羔啊!
想食意粉,所以叫咗個香草大蝦闊麵!
低溫燒肉眼扒,牛肉剛剛好,好味!
追加了白酒忌廉煮青口,有驚喜!
白汁好好味,配法包一流!
最後甜品加錢轉梳乎理,內裡未焗透,一灘水!

2014-03-19
2014-04-07 3659 瀏覽
七點鐘要0係新都會搵位食飯都唔易~咁0岩老公想食steak 就去左呢間喇~七點鐘無乜人...唔使等就有位喇~入到去先知原來呢間同朗豪坊間sky bar 係有關係的~我本身自己成日去sky bar 的~ 所以一開始就覺得算ok¬餐牌都好似sky bar...價位低d...但選擇反而多d~一個main course 包一個start 或兩個 appetizer 加甜品~ 大概二百幾蚊~ 都算幾好~老公揀左一個西冷~~ 好大件...算係燒得幾香~ 我揀左個三文魚+蠔意大利飯~ 三文魚又係勁大舊, 味道可以, 個意大利飯就太過濕身, 但味道可以~Starter 我地揀左一個caesar salad 同埋一個南瓜蟹肉湯~salad 正常係好少~ 湯好浠同埋無蟹肉~ 夜晚happy hour 有買一送一, 我地叫左一杯凍朱古力, 一杯熱朱古力~ ($38)skybar 會限你兩杯要一樣的~ 所以覺得呢度俾你揀都幾好~ 朱古力都好好味~最後飽到顛仲有甜品~有四款揀, 我地揀左ice cream...可惜得朱古力味~ 又係朱古力~ 攪到唔想食~總括野食係可以的~ 但係太多細路仔~~ 侍應扭波俾d細路又
七點鐘要0係新都會搵位食飯都唔易~

咁0岩老公想食steak 就去左呢間喇~

七點鐘無乜人...唔使等就有位喇~

入到去先知原來呢間同朗豪坊間sky bar 係有關係的~

老公揀左一個西冷~~ 好大件...算係燒得幾香~

salad 正常係好少~ 湯好浠同埋無蟹肉~

最後飽到顛仲有甜品~

總括野食係可以的~ 但係太多細路仔~~ 侍應扭波俾d細路又扭爆幾次~~次次都嚇親其他客人~

下次可以考慮送其他嘢嗎?

2014-04-06
2014-03-31 4304 瀏覽
今天,是甜魔媽媽最後的上班日了... 期待這天的來臨已久,但真正面臨別離,心情卻是幾不習慣又不捨得的,到底是工作了九年的機構啊! 始終這些年來,慢慢地累積了太多的回憶,太多的點滴,並不是一時三刻可以全部丟下淡忘的~感激好友同事的心意,來到最後今天,CEY三人組重訪了Mr. Steak。原來午餐加價不少,以致食客由過往爆場滿座,變成只得半滿;好處是服務更加attentive了,主菜是等頭盤享用完畢,才叫起上檯,熱度得以保持。食物加價了,唯有在自助沙律吧處多取些以作平衡。驚喜是加價後多了海鮮的選擇,甜魔媽媽將食物碟堆得滿滿有如一座小山,十分爆棚!! 又取了滿滿一兜熱暖又足料好飲的蘑菇湯,拌上兩片麵包,這個頭盤,是滿足的。自助沙律吧中,最有驚喜是青口新鮮好吃,點些醬汁令人回味,平日不愛海鮮的媽媽也吃下三大隻;大蝦味道較淡,不過也算新鮮肉脆。另外多款沙律質素也不俗,種類選擇夠多、內容也健康,甜魔媽媽可是十分乖的全部吃光了,一點沒剩。還記得首訪時Daily Carvery精選燒烤的燒美國「克厘石牧場」安格斯頂級牛肉眼只賣$128,一個月後變成$138,而今天則勁加至$178!! 不知有多少錢是加
還記得首訪時Daily Carvery精選燒烤的燒美國「克厘石牧場」安格斯頂級牛肉眼只賣$128,一個月後變成$138,而今天則勁加至$178!! 不知有多少錢是加給洗碗工了?? 可幸是質素仍然保持上佳,肉嫩而牛味香濃,中間帶點脂香,吃時點上美味的蜜糖芥末醬,仍然令人回味無窮。其實單計它的質素,以此價位仍然是抵食的,只是師奶仔的「唔抵得」心態作祟,覺得加價太快,人工又沒漲,心理不平衡!!!
燒美國「克厘石牧場」安格斯頂級牛肉眼
為了拉低平均消費,又點了最便宜的蜆肉野菌蕃茄醬螺絲粉 ($88),成品賣相比較頹,味道卻一點不差,那蕃茄醬酸甜開胃,螺絲粉又有咬口,加上鮮嫩的蜆肉及爽滑的野菌,質素令人滿意。不過與沙律吧中的耳殼粉有點重複,吃飽了沙律就沒胃吃太多螺絲粉啦!
蜆肉野菌蕃茄醬螺絲粉
最後是波爾凱塔式烤豬柳、茴香蘑菇汁 ($148),這不知何方風味的豬柳烤得幾乾的,可幸是邊位帶點脆幾香口,同上的茴香蘑菇汁也挺好吃。成品共有四件,見到大家都吃剩了,大吃的甜魔媽媽就不客氣清掉了!
波爾凱塔式烤豬柳、茴香蘑菇汁
餐後又點了熱奶茶,拌以質素比前兩回好很多的芒果奶凍,也是滿足的一頓。
多謝同事,不,不再是同事了,但也是好友,以後要多再聚!
2014-03-31
燒美國「克厘石牧場」安格斯頂級牛肉眼
2014-03-29 3279 瀏覽
Had dinner there last night.We chose the set dinner because we don't want to make choices and the menu seems to be nice.Bread - Bad compared to Out Back or Ruby TuesdayWine - So SoOyster - smallLobster - Why 1/2 a lobster for two peopleSoup - Okay as cream of mushroom but they said it is 黑蟲露.  I dont see any bor except some black particulars in the soupStick - GoodCoffee - OkayDessert - there is noneI dont know but the environment is quite noisy and crowded.
Had dinner there last night.

Wine - So So
Oyster - small
Stick - Good
Coffee - Okay
Dessert - there is none

2014-03-28
2014-03-24 2880 瀏覽
餐包: 較乾身,加上香草牛油,正常。炸墨魚圈: 得乾粉厚,無咩味。炸芝士粒: 同樣是十分乾,吃不出芝士味。炸雞捶: 少辣,肉還算嫩,ok。意式肉丸: 太粉,味道一般。磨菇忌廉湯: creamy有菌香,好味。安格斯牛扒: 肉嫩juicy,牛肉味濃,5成熟剛好。白汁燴海鮮: 白汁滑有奶香,海鮮急凍氣息太強,沒有鮮味,感覺死實。香煎大虾扁意粉: ok啦,正常啦是食後評語。三文魚意大利飯: 意大利飯做得不錯,有咬口,三文魚keep到滑,魚油滲到飯上,味道很好。chocolate mousse cake: 朱古力味夠,但不夠滑身,扣分。北海道3.6奶凍: 基本貨,沒驚又沒喜。雪糕窩夫: 窩夫有旦香,外脆,配雪糕不錯。其實論環境、服務及價錢等因素,Mr. Steak是合格的,但卻是想走出公式化,但又永遠少了一點獨特,味道不是很差,但不知怎的...就永遠像缺少了一道靈魂。

餐包
磨菇忌廉湯
三文魚意大利飯
2014-03-23
磨菇忌廉湯
三文魚意大利飯
2014-03-13 2326 瀏覽
是咁的,原本請半天假去拿東西,可是又不想消假,就獨自享受美味午餐,想起葵芳有牛扒叔叔而我又未吃過,就來找找牛扒叔叔吹吹水。午餐都是套餐系列,餐湯自助形式,多西蘭花料但有點咸。我選了自助沙拉,可以出去拿一次,沙拉選擇尚算多,日式蟹子沙拉,泰式雞肉柚子沙拉,中式微酸紅白蘿蔔,美式薯仔沙拉,西式蛋沙律椰菜花,還有芝麻醬青瓜、微漬蕃茄等等,一堆沙拉菜等等,還有青口蝦等等。四成熟,厚身大件夾抵食,可是好多脂肪,肉質不錯,但邊吃邊去掉脂肪甚麻煩,1/3分都是肥肉。有很多醬可以加,薄荷及wasabi 味甜,介醬有蜜糖、辣的及另一種,侍應胡亂放到碟上,混到牛扒上,😔。比較偏好蜜糖介未及薄荷。有想過試試milk shake,可是怕太飽,改喝綠茶奶,北海道牛乳香郁多奶泡,好喝。送上小型甜品,味道可以,但不是我喜歡的。是日坐了很久很久,環境舒適,侍應都很細心服務,唯一是有怪怪侍應。

午餐都是套餐系列,餐湯自助形式,多西蘭花料但有點咸。

送上小型甜品,味道可以,但不是我喜歡的。

2014-03-11
2014-03-04 2654 瀏覽
由於唔駛等位,所以揀咗呢度食個lunch,之前在旺角和沙田都有食過,葵芳呢間就第一次黎。我地3個人食,每人叫了一個set lunch,每個set價錢由$98起,我地叫了一個炭燒肉眼扒set,可以先去自助沙律bar拎沙律同埋湯,之後先會上主菜。老實講,沙律同埋湯都好一般,選擇又唔多,所以我都只係拎咗少少。諗住期待個主菜啦,因為之前在旺角和沙田食過都唔錯,所以都諗住有d期望,點知都係失望!個牛扒無咩牛味,口感亦唔夠咬口,個味道都一般。我覺得好似茶餐廳貴少少的貨色,絕對唔價$168囉!呢度個環境裝修都幾好,但味道就旺角同沙田分店好好多了!
呢度個環境裝修都幾好,但味道就旺角同沙田分店好好多了!
炭燒肉眼扒
是日甜品
2014-02-22
2014-03-01 1929 瀏覽
這天晚上同前上司吃飯, 原來唸住我請佢點知變佢請我, 仲要食而間冇唸過的餐廳,因為都唔平,平均2XX一位前上司好客氣咁揀而間餐廳, 當晚不用等位, 一入去就有位, 有戶口座位, 環境比入面更有feel, 不過前上司最後揀入面看看餐牌,基本上全部大路美國菜都有, Set Dinner 方面可揀前菜一款或兩款小食, 主菜, 甜品與餐飲我揀了BBQ Pork Ribs and shrimp做主菜($228), 小食要雞槌與炸魷魚圈, 前上司揀了雜扒餐(羊扒, 牛扒, 雞扒) ($248) 與餐湯待應先送來4塊麵包與醬, 那麵包似鬆餅口感帶軟, 那醬混合了一些不知什麼的東西,味道很特別, 配合這麵包是不錯我的雞槌與炸魷魚圈先來, 炸魷魚圈正路質素, 雞槌配合沙津醬,很不錯.我的BBQ Pork Ribs and shrimp 來了, 第一眼看到, 這明明是二人份量,大得很, 一看便覺得很美味, 趕緊先分享兩條給前上司, 這Pork Ribs 還算入味, 配合那燒烤醬, 是最完美配合, 肉質剛好, 不會過份軟或過火, 附送的薯蓉很甜美也有口感, 絕不是一配餐廳的薯蓉, BBQ Shrimp 很爽

我的BBQ Pork Ribs and shrimp 來了, 第一眼看到, 這明明是二人份量,大得很, 一看便覺得很美味, 趕緊先分享兩條給前上司, 這Pork Ribs 還算入味, 配合那燒烤醬, 是最完美配合, 肉質剛好, 不會過份軟或過火, 附送的薯蓉很甜美也有口感, 絕不是一配餐廳的薯蓉, BBQ Shrimp 很爽口,加上BBQ的關係很香口, 附送一條燒波羅, 感覺很特別
BBQ Pork Ribs
前上司的雜扒餐來了, 一樣是很大份量, 雞扒一看便知燒得不錯, 雞皮肯定是脆口的

甜品方面我們也order了這個朱古力cake,賣相不錯哈哈, 口感與味道也不錯
朱古力Cake
餐飲我叫Ice lemon tea, 沒特別

埋單連加一, 250左右一位, 不便宜但可試
2014-02-25
BBQ Pork Ribs
朱古力Cake
2014-02-21 2110 瀏覽
每年新年都是很開心的 (注意: 我並不是一些擁有節日hyper症的人, 而且假期寧願滯在家的) , 原因在於每年也有個十天以上的長假, 可以癱在家中, 一動不動。今年卻因受到了外地邀請, 到國外做些評審工作之餘也能藉機遊覽, 簡直是一舉多得, 爽上加上。因今年的行程關係, 歸期也略遲, 釀成第一年未配合上新年的第一個工作天, 加上是重要人士的生日天, 變成一個大不敬之徒。不過無論如何的遲, 開工午餐也應在上班日吃吃。年尾路過此商場, 知道這家牛扒店剛抵葵芳新店落戶, 便決定於開工日來吃吃。餐廳午市正點不接受訂位, 最遲只能接受到12點半, 而且訂位只最多預留十分鐘, 過半數才可入座。午餐餐牌約有六七個選擇, 從素菜至什扒。頭盤可選自助前菜buffet (只限拿一次), 又或是其他預設好的精點沙律。餐湯按當日提供, 在自助吧旁任飲。我們幾人, 經深入了解之後均認為自選前菜buffet是最好的, 難怪有時候要大排長龍。自選吧檯放有大部分沙律的用料, 紅腰豆, 粟米, 洋蔥, 蕃茄, 麵包粒, 崧子, 煙肉碎, 紅椒粒, 蒔蘿, 小黃瓜, 蘑菇等等, 講得出都好像有。當然少不了沙律菜, 紅菜
我們幾人, 經深入了解之後均認為自選前菜buffet是最好的, 難怪有時候要大排長龍。自選吧檯放有大部分沙律的用料, 紅腰豆, 粟米, 洋蔥, 蕃茄, 麵包粒, 崧子, 煙肉碎, 紅椒粒, 蒔蘿, 小黃瓜, 蘑菇等等, 講得出都好像有。當然少不了沙律菜, 紅菜頭和三款沙律醬汁, 還有一些餐廳自家撈混的沙律, 選擇挺全面。
沙律少有特別好的, 最重要還是菜片有其新鮮脆爽感, 再加上多種配料, 自然就能感覺良好。
餐湯, 於自選吧檯尾部自由拿取, 次數不限, 而且是另一條隊來的 (建議如前菜吧太多人的話, 可考慮先拿湯飲再說)。這天迎來的是一個甘筍忌廉湯, 質感不算稠, 也不水。輕輕的忌廉味道, 但就混有粒粒微細甘筍。嚼勁不怎麼樣, 但口中也算有些甘筍味, 味道偏一點點甜。
前菜與餐湯之後, 重新導入正題。我點的是餐廳廚師推薦的燒牛肉, 選上的是較生的三成熟。感覺燒牛外層的輕輕脆口, 但在不夠半吋入內的距離, 肉色就呈滿滿的粉紅與赤紅色。刀子一下, 感覺肉質甚淋, 外層有少少香脆, 血色肉汁慢慢被擠出。入口, 牛肉有微微烤香, 肉質稔淋, 算是多汁, 配合上餐廳燒汁, 帶出濃香感覺。而其他芥辣配備, 餐廳也算齊全。六款汁醬包括英式芥辣, 法式芥辣, 蜜糖法芥, Horseradish辣根, Mayo同茄汁, 滿足多心的你。
而另一個餐是個雜扒餐, 因同事點的是八成熟, 所以從外觀看來已經明顯較熟而焦, 但看爐火網紋深刻, 好像也很不錯。牛扒用上西冷作料, 一條大又明顯的肥膏與筋附在一旁。下面還叠著兩條香腸, 雞扒等。聽同事說雞扒皮脆而香, 但肉味清淡。而牛扒烤香而有焦香味, 味道也不錯 (明顯八成熟的不是我的類型吧)!
午餐結尾, 一個藍莓奶凍加杯espresso, 也算完整。藍莓只用上果醬, 不甚特別, 但奶凍乳味明顯, 入口順滑。咖啡只是一般, 質感略水, 帶點酸水果味。

整體來說, 餐廳食物水平不俗, 用料選擇也多, 吃午餐沒有什麽問題。可是超過百五元一個午餐也非每日能支撐得來的。唯午餐時候排自助前菜吧的人多, 有時排完回來, 主菜已上, 故可考慮打錯一下用餐次序, 令各事順暢一點。
2014-02-12
2014-02-18 2931 瀏覽
見個團購tea set咁低($138+10%),而且Mr steak應該唔差,於是試試!呢間分店有露天及室內,環境都唔錯!上層:有迷你日本和牛漢堡及法式鵝肝漢堡 — 漢堡的包有烘過,和牛及鵝肝也不錯,應該是即叫即做的!焗田螺黑松露薯蓉 — 薯蓉香滑,田螺也很入味芝麻脆蝦方塊 — 又香又脆中層:煙三文魚香草蕃茄包,蜜桃鴨胸香草蕃茄包,巴馬火腿香草蕃茄包 — 3 款味道也唔錯底層 : 北海度牛乳布甸 — 又香又滑,喜歡牛奶的人一定喜歡咖啡忌廉泡芙 — 呢個幾好味,一啖咬落去,啲香滑咖啡忌廉全部喺口中,正~英國皇室朱古力餅 — 一啲脆脆mix埋朱古力,幾有口感,但就有啲甜~
上層:
焗田螺黑松露薯蓉 — 薯蓉香滑,田螺也很入味
芝麻脆蝦方塊 — 又香又脆

中層:

底層 :
北海度牛乳布甸 — 又香又滑,喜歡牛奶的人一定喜歡
題外話/補充資料: 呢個團購係暫時試過最低、最好味嘅一間!超讚~
用餐優惠
團購
2014-02-06 1251 瀏覽
同朋友滿心歡喜去食開工飯,因為就腳同唔使等位所以去左葵芳mr steak。第一次幫襯, 無咩期望, 但係食完2個人都大失所望。前菜揀左凱撒沙律, buffalo wings同埋炸魷魚圈, 沙律好似無dressing 咁, buffalo wings同埋炸魷魚圈都係凍&"林"嘅, 而且buffalo wings完全無辣同酸味, 正確d 來講係無味的。原本其中一個主菜點左大蝦配意粉, 不過一上菜, 見到個賣相, 一邊開邊蝦加幾條青草訓響一堆超乾的意粉上面,  挑起一條試食一啖, 又係唔熱嘅, 當場無晒食欲。真心要求換另外的主菜, 好彩職員亦爽快答應。 結果2個主菜分別係安格斯牛扒同埋豬肋骨配海蝦, 其實主菜味道係ok的,而且份量超大。問題係, 除左份量足之外, 以咁的價錢來講, 佢食物的質素遠遠差過價錢同級的食肆。枉佢叫mr steak!我同朋友都有感歎係咪依家的物價指數真係太高, 或者我地太高要求, 但係被我揀, 我寧願食茶記或 大x 活。一致覺得唔抵同埋以後唔會再幫襯。

題外話/補充資料: 值得一讚係負責幫我幫我地落order的職員的服務態度, 有認真詢問我地對於食物的意見, 同埋由始至終態度都好好。
2014-02-05