2009-10-14 86 瀏覽
羅宋湯:湯底不算濃略嫌稀了些少,但湯味合格有餘,有點微辣有椰菜但沒有肉餐包:夾雜牛油,可是本人近年不喜歡牛油味,改吃橄欖油,餐包加熱後很軟熟,普普通通一個甜餐包君度香橙龍利柳配薯菜:有一塊香橙舖面,到底是否由橙汁做成的汁,可是吃不出有橙味的“獻汁”,不酸不甜沒有什麼味道,配菜竟然有茄子,很油膩,薯條幾好食啊。要讚讚的是龍利柳沒有用上厚厚的蛋漿來煎,薄薄的麵粉皮,龍利柳幾可亂真,魚肉質感很幼嫩,還以為在食鮮魚呢墨西哥雞扒配意粉: 雞扒大大件,好抵食,而且不是一件油冧冧的雞扒,意粉煮得剛剛好軟硬兼清淡沒有什麼汁冧上面餐飲:熱奶茶味道適中,不稱得上茶香奶滑,但茶味沒有苦澀味就應記一功了熱檸檬茶,沒什麼特別,一杯合格的檸檬茶服務: 送餐十分快,講不到兩句,餐包餐湯就送到台上了,像我們要趕回去打卡返工的是最為放心飯堂環境: 地方淺窄,有點吵雜,雖然午飯時間較擠迫,但門口不見人排隊等位畢竟佐敦有很多食店,以$32-45的價錢享用一頓豐富的午飯總算滿意,以此實它價錢對食物質素應該滿意了,座位部份沒有靠椅背
羅宋湯:

餐包:

君度香橙龍利柳配薯菜:

墨西哥雞扒配意粉:

餐飲:
熱檸檬茶,沒什麼特別,一杯合格的檸檬茶

服務:

君度香橙龍利柳配薯菜
奶茶
檸檬茶
2009-09-21
有一日同男友o係佐敦搵o野食, 見到門口post左D相呀, 介紹咁, 仲有post左D雜誌o既推介, 見幾吸引咁, 於是就入左去食一入到佢有個男仔勁sell我地, 講到勁詳細, 聽到我都流口水, 經左一輪介紹後, 我叫左個威靈頓牛set, 男友想食肉眼, 但見唔到餐牌有, 唯有叫個西冷set, 本身佢係~140, 但因為想配銀雪魚, 所以要+多大約30大元, 我地都要五成熟呢個價錢, 我當然期待美食的來臨, 點知忿怒叫o左一紅一白湯, 冇特別, 茶餐廳咁西冷set黎左先, 我見到真係火都黎!!! 個賣相同茶餐廳係一樣!!! 塊西冷得1cm厚, 切開入面全熟!!!有冇搞錯!!! 塊銀雪魚都好離譜!!! 只係一個女仔手心咁大就要+30大元!!! 味道真係唔洗講, 總之就係茶餐廳!!!我男友差唔多食完, 我個威靈頓牛先到, 我切開佢, 又係全熟, 我真係忍無可忍, 要求佢換過俾我, 佢o既答覆係:''我地D排熟晒都唔un架, 你試下''講到咁, 即係唔會換, 我明了, 好彩佢地態度勁好, 條氣冇咁唔順, 之後個老闆娘為左賠罪, 想食我地食小食, 當然我地冇接受啦, 呢D情況, 請你都唔敢食啦

呢個價錢, 我當然期待美食的來臨, 點知
忿怒

叫o左一紅一白湯, 冇特別, 茶餐廳咁

''我地D排熟晒都唔un架, 你試下''

講到咁, 即係唔會換, 我明了, 好彩佢地態度勁好, 條氣冇咁唔順, 之後個老闆娘為左賠罪, 想食我地食小食, 當然我地冇接受啦, 呢D情況, 請你都唔敢食啦, 最後就免加一左我地, 但埋單都要三百幾

今次絕對係經一事長一智, 以後食野唔好相信雜誌同圖片, 最好相信open rice的食評

最衰冇bring相機影相, 影唔到1cm的西冷

咁既價錢, 同茶餐廳一樣質素, 俾$時心痛是也...
  • 冇!!!
2009-09-20 17 瀏覽
因為睇到雜誌上話OK好食所以今日去一試,一入餐廳我地櫈都未坐好有一位好有禮貌的大隻口水佬超級熱情招待,一口氣不停介紹生蚝同一D$150以上既扒餐係我地睇緊餐牌既時間不斷從旁監察好似怕我地會突然走左去一樣,然後我地係大隻佬既監察下終於叫左半打翡翠螺 / 布袋牛 (店舖推介) / 烤羊膝。翡翠螺: 從口水佬口中得知是從香港批發而來的(不是急之凍)但從老闆娘口中得知是從加拿大傑來(是急之凍).但當一放入口便知口水佬是對的,因為翡翠螺處於半結沒冰及起霜狀態 (好有口感) 真係唔知點食囉~~ 仲要一放入口係無味道架最重要係有一粒翡翠螺內附送一條 "沙蟲"布袋牛 (店舖推介): 一切落件到真係淋到不之得了唔知仲以為食緊豆腐添呀~~ 個牛係無肉味正確D黎講係無味道既 (一食就知係 "發水牛" 喇 - 仲要發到過晒火) 只係靠個自稱鵝肝打既汁 (實質只係磨菇汁咋) ,嘩食到個蚝先正呀係有開始變壞既味道!! 無野呀咁既牛扒收我一百六十幾蚊?! 好在我無食口水佬極力推介既M12和牛咋仲要成四百幾蚊烤羊膝: 其實都無咩可能可以整得好難食但要一讚既係成數岩岩好!!P.S. 跟餐又漏左兩個餐包我一定唔會再去呢間
因為睇到雜誌上話OK好食所以今日去一試,

好在我無食口水佬極力推介既M12和牛咋仲要成四百幾蚊
P.S. 跟餐又漏左兩個餐包
我一定唔會再去呢間餐廳食野囉!!

2009-09-19
2009-09-10 31 瀏覽
我地一行5個人去左呢間老字號既扒房, 入到去, 侍應生放低左幾本餐牌同埋一堆散件既菜單, 然後我地打開餐牌時, 個侍應生就同我地講話個餐牌其實係冇用架喇, 叫我地睇散件既菜單. 之後, 個侍應生就勁推介牛扒, 價錢由$50至$300不等, 佢特別推介一款叫"布袋牛柳"既菜式, 即係一塊牛柳裡面夾住一隻生蠔, 價錢$158, 我地見咁得意, 就叫左2份黎試下, 然後侍應生落單前話因為批生蠔係係法國來貨, 所以要貴$10, 見唔係差好多, 我地就照試.個布袋牛柳完全唔得, 肉質好似香口膠, 咬左勁耐都咬唔完, 我地已經係叫五成熟, 隻生蠔完全冇咩味! 講真, 師傅既手勢幾好, 煮出黎真係五成, 色澤都好靚, 但牛扒質訴差 (仲差我我係花園食既牛柳), 點煮都唔會好食! 個餐$168, 有餐湯, 一個小前菜及主菜, 但飲品(無論冷熱)仲要加$3!!!! 真係有d過份!我地另外有一個朋友點左個磨菇烤羊架, $118, 羊肉味麻麻, d汁就幾好.服務生態度唔算差(除左開頭勁hard sell), 但係上菜時, 係求其放係一個人前面, 完全唔會問係邊為叫既, 我地係要自己分番邊碟係邊個食!結論

個布袋牛柳完全唔得, 肉質好似香口膠, 咬左勁耐都咬唔完
, 我地已經係叫五成熟, 隻生蠔完全冇咩味!
真係有d過份!

結論係, 呢間餐廳廚師技術係架, 不過食物品質差, 點煮都唔會好食. 我相信食d $5x 既餐就會好滿意, 畢竟一分錢一分貨.
2009-09-09
2009-09-09 29 瀏覽
其實今晚本來去圓方睇戲~~所以就係附近睇下有咩野好食.因為女友有點兒累.所以就是但咁搵間西餐廳食下扒咁.行到佢門面睇到佢d 餐牌都唔係貴.55-100蚊左右一個餐.一入到去其實都唔係好對路.又嘈.只係覺得係一間荼餐廳..但見女友又攰~冇咩所謂啦..一坐底侍應係咁推介布袋牛扒.和其他野.其實都幾煩~我連餐牌都未睇...一睇之下仲搞笑..佢d餐牌蒙到 d 字都差唔多睇唔到.唔好話件扒...就算隻碟都未必睇得清楚囉...一d 誠意都冇.仲要有 d 扒餐收2百幾一個~咁既價錢一定唔會係到食啦..所以就平平地試下佢個晚餐就算..坐坐下點知聽到有狗叫既聲仲要好嘈~心諗唔係掛..有寵物既?咁都得?...仲要有人唱卡啦ok既歌聲...呢間餐廳咩事呀? 有一樣野真係要俾個good佢~上菜真係好快~我以為我食緊快餐咁囉.食物一般啦.好彩未去到難食既情況..仲有我坐緊 bar 位附近所以聽到.老板娘d 對話~大大聲爆晒粗口咁同 d 伙計傾計..又話同邊個邊個記者食飯..所以都係快 d 食完就算..此餐廳不宜久留....真係唔知點解仲會有人話呢間野好
2009-09-08
2009-09-09 28 瀏覽
d野幾好食 , 價錢上落都真的幾大 , 由$55 去到 $400幾都有~~叫左個海鮮 同 牛扒, 好味~~食物ok , 唯一有一個問題就是一入到去就有個好熱情的大隻佬係咁sell我地 , 不停的sell , 唉~真係有d幾怕左佢....可能係不停sell你等你唔好意圖叫果d平餐掛~~~
叫左個海鮮 同 牛扒, 好味~~
2009-09-07
慶祝紀念
生日
2009-09-07 58 瀏覽
和朋友去食飯,見到飲食男女的推介餐廳,便走了入去。但推介的晚餐一點也不便宜,要百多二百元才有交易,我和男友選擇二人分享一個威靈頓牛。也有朋友吃火焰鐵板牛柳拼羊架,和晚餐。每份餐也有湯、頭盆、包、主菜和飲品。我的羅宋湯味道不錯,不太酸,而且多菜。 餐包已在內釀入牛油,不用自已動手。包面香脆,內裏軟熟主菜我的威靈頓牛,居然在朋友吃完成個餐後,再等多成五分鐘才上到,果然功夫繁多,等到頸都長。主菜來到好開心,件牛用酥皮包住超厚,內裏有火腿、肝醬。一下刀牛柳很軟焾,我們叫了七成熟,但好像生了點像五、六成熟般,不過都接受到。吃下牛味被那些酥皮和肝醬的味蓋了點,吃不到濃濃的牛味,但肝醬味反而更出,味道不錯。如一人吃千萬別點飯,因件牛都幾大但朋友吃的火焰鐵板牛柳拼羊架,在叫時已說明了不是用鐵板上,而是用碟上,已有點奇怪,但來到時,朋友吃了一太半仍未吃到羊,而且也看不到羊架的骨,便問侍應是否上錯了。那女侍應便指著其中一大件未切的,指那件便是羊,而且還切埋餵了一口給朋友試,證明了那是羊。整個過程呆了一會,因為我的朋友是男性,雖然那女侍應已是阿姐級,但仍呆了。那朋友說羊架味道不錯,但那像羊扒多一點,因為都見
和朋友去食飯,見到飲食男女的推介餐廳,便走了入去。

每份餐也有湯、頭盆、包、主菜和飲品。

我的羅宋湯味道不錯,不太酸,而且多菜。
餐包已在內釀入牛油,不用自已動手。包面香脆,內裏軟熟

但朋友吃的火焰鐵板牛柳拼羊架,在叫時已說明了不是用鐵板上,而是用碟上,已有點奇怪,但來到時,朋友吃了一太半仍未吃到羊,而且也看不到羊架的骨,便問侍應是否上錯了。那女侍應便指著其中一大件未切的,指那件便是羊,而且還切埋餵了一口給朋友試,證明了那是羊。整個過程呆了一會,因為我的朋友是男性,雖然那女侍應已是阿姐級,但仍呆了。那朋友說羊架味道不錯,但那像羊扒多一點,因為都見不到那羊架骨。

整體而言,食物不錯,環境幽暗,但仍可看到雜誌,這裏還是拍拖的人較適合。侍應服務不錯,但新侍應,明顯對餐廳認知不足,如有問題詢問他多要向另一些侍應求助。
頭盆- 鴨胸沙律
威靈頓牛
2009-09-05
威靈頓牛
2009-08-11 21 瀏覽
我睇完上星期出版的 “飲食男女”之後, 在剛過去的星期天與姐姐去了牛屋食午餐, 覺得是有誠意之作所以與我老死尋晚再去試他們的晚餐, 但十萬個失望, 原因:-(1)店員勁歌推介 ~~威靈頓牛柳 ($168)(2)老板娘推介 ~~大蝦拼牛柳 ($168)我們的牛柳是要的是五成熟,但結果是變咗全熟 ~~“柴皮一樣”;不過基於尊重死去的牛與不浪費食物為原則我們已盡量將佢完成但原來免強無幸福 – 最終都是吃不完!*同店員反映不過無用, 完全無一個正面的回應, 一味講自己都唔接受十成熟的牛柳 (咁你又要我接受!!)o 你收得我接近 $200一位, 最起碼你可以問一問我是否需要更換, 但最終換不換是我去決定嗎! 但什麼也沒有……店員只解釋另一位廚師不在, 但我想這是一個不足以令人信服的藉口吧! 如果老板或店員都知道幫廚的功夫未到家而比佢主理食物, 不但欺騙觀眾更會損害餐廳的名聲呢!(3)熱咖啡是暖而不是熱的而且很淡 (還要是跟餐加 $3才有!?)(4)涷檸水 – 本來是冇問題的, 但在我飲到三份一的時侯突然有六個新客入來要我轉枱都冇所謂, 問題是幫我轉枱的店員根本只是掛住枱新客, 將佢隻手指插咗入
(1)店員勁歌推介 ~~威靈頓牛柳 ($168)
(2)老板娘推介 ~~大蝦拼牛柳 ($168)
(4)涷檸水 – 本來是冇問題的, 但在我飲到三份一的時侯突然有六個新客入來要我轉枱都冇所謂, 問題是幫我轉枱的店員根本只是掛住枱新客, 將佢隻手指插咗入隻杯跟住重同我講叫我飲埋佢 ~~點飲呀! 我同佢講, 佢重話冇, 唉poor me!!!

經過今次慘痛的教訓, 而且令我十分尷尬的經歷 (是我朋友推介的餐廳)之後; 我想不會再來幫襯第二次而且亦會叫朋友如果要試, 請三思!

2009-08-10
2009-07-24 17 瀏覽
atmosphere is a problem. Just not match with 和牛But if you really concentrated on the food, 和牛 is quite juicy and soft. Most of all: valued for price.Tried twice and will try again if I want to taste 和牛atmosphere, that's why I only tried Australian 和牛 but not real Japanese 和牛

• 和牛
2009-07-20 18 瀏覽
威靈頓牛柳, 有驚喜, 好食, 不過貴左D.我女友叫個普通D既牛扒加蝦就差D, 牛扒就好淋, 不過有D乾, 無乜汁同肉味.D招呼就...因為睇左食評先去, 所以都接受既.家庭式餐廳酒吧, 不過就真係貴左少少, 可以打個8折就好D.另外, 凍奶茶同凍啡就唔多掂.總括, 一試無妨.
威靈頓牛柳, 有驚喜, 好食, 不過貴左D.

D招呼就...因為睇左食評先去, 所以都接受既.

另外, 凍奶茶同凍啡就唔多掂.

總括, 一試無妨.
2009-07-17
  • 威靈頓牛柳
2009-07-16 19 瀏覽
約了個舊同事吃飯 , 他說要買衫 , 行到差不多 8 點 , 也是時候吃飯 , 附近好像沒有什麼好吃 , 每次來到這裡也看見這間牛屋 , 但是就沒有去過 . 今天又經過 , 大家又倦到不得了 , 朋友說不如試一試 , 行到去個門口 , 個 waitress 已經走出來介紹 , 不想再找就直接入去 . 格局就像一間舊式的高級茶餐廳 , 好有酒吧 feel , 不知夜晚是否改為酒吧呢 ? 看看 menu , 選擇不多 , 我們各人叫了一個晚餐再加一個法式田螺 . 餐包先來 , 凍的 . 餐湯就差不多 5 分鐘才到 , 味道好淡 , 沒有味 , 像水一樣. set dinner 我叫了豬排跟薯菜 , $50 多元一個 set , 價錢 ok , 但是份量對一個男士來說應該不太夠 , 最奇怪上面有一隻半生熟的雞蛋和火腿 , 就像吃早餐一樣 . 好彩件豬排也不是煮得太乾 , 不過個汁就有些 "杰" , 味道非常一般 . 朋友叫的是西冷 set dinner , 份量也是一樣不多 , 他說好 "韌" , 不好吃 .兩個 set 也不包飲品 , 要加 $ 3 , 奇怪奇怪 , 又不是茶

兩個 set 也不包飲品 , 要加 $ 3 , 奇怪奇怪 , 又不是茶餐廳 .

法式田螺不是我想吃那種 , 這裡是和薯茸一起焗 , 沒有我最愛的香蒜頭 , 田螺好細隻 , $40 多元算貴 .
2009-07-15 40 瀏覽
本來諗住同朋友攞SUMMER IFF既節目表, 之後坐底慢慢研究下~~點知攞唔到~~ 不過黎呢度食牛扒既計畫不變~~第一次黎食~~叫左佢地兩款招牌菜~~布袋牛扒同威靈頓牛柳~~前菜係一碟仔日式墨魚仔沙律~~幾好味~~餐湯就冇咩特別~~餐包就意外地好食~~有脆脆的外皮~~熱辣辣~~正~~加個焗田螺~~田螺上桌時已經除左個殼~~食起黎方便D~~田螺好似真接燒過~~好香口~~布袋牛柳係喺尾部夾咗一隻大蠔! 幾大隻~~一啖蠔一啖牛柳~~正呀~~威靈頓牛柳,做法是在牛柳上塗上肝醬,火腿,再用酥皮包著上~~有D西式功夫菜既FEEL~~好少地方有得食~~兩個扒都要五成熟~~肉質好嫩~~有肉汁~~朋友讚不絕口~~不過杯餐飲好鬼細杯囉~~ 好彩之前買左D野飲帶去O者~~
點知攞唔到~~ 不過黎呢度食牛扒既計畫不變~~
前菜係一碟仔日式墨魚仔沙律~~幾好味~~

加個焗田螺~~

兩個扒都要五成熟~~肉質好嫩~~有肉汁~~朋友讚不絕口~~

不過杯餐飲好鬼細杯囉~~ 好彩之前買左D野飲帶去O者~~
2009-07-15
2009-07-04 22 瀏覽
沒有一早安排, 沒有預早找資料, 同朋友經過見唔差就入去試下, 反正本來就諗住試新野 (同一條街仲有間新牛屋, 斷估開到兩間都唔會太差掛)因為未食過, 我同朋友都係揀最簡單o既$55 雞扒餐 & 豬扒餐餐湯 - 麻麻地, 我選了羅宋湯, 唔知點解好多薯仔... 令我覺得呢煲係失敗之作, 要用薯仔校味... 朋友選忌廉湯都係水汪汪茶餐廳款式, um... 可能$55 唔要求得咁多餐包 - 幾好, 上枱時暖暖的, 個面有少少脆, 但都係唔知點解牛油係茶埋上枱o既沙律 - ok, 係日式八爪魚加d青瓜蕃茄生菜, 都冇乜特別o既, 但d 蔬菜幾新鮮, 我全部食晒主菜 - 意料之外o既好 ^^ 我要豬扒跟薯菜, 薯條又脆又熱, 好好味, 豬扒夠味又夠火喉, 一d 都唔嚡&食得出冇用野"拿", 好味. 另一碟雞扒試左小小, 都係好入味, 兩款扒佢地都做得好夠火喉, 煎得好香& 個邊有少少焦&脆, 要煎得好有心機.最後係餐飲, 都冇乜特別o既, ok 食飯時見幾多人叫d 較貴o既餐(鵝肝配xx 都見到有幾個人點)& 生蠔, 呢度其他食物都應該唔錯, 可以再黎試下埋單$138... 唔係我俾錢, 我都

最後係餐飲, 都冇乜特別o既, ok

埋單$138... 唔係我俾錢, 我都唔知點解會貴左....
2009-07-03
2009-06-20 22 瀏覽
自從比d fd發現左我呢個openrice之後好耐都無打過食評啦廢事佢地又背哂我地食評出黎啦=0=好....今次無「1心」亦都無「點知」!直接入題!!!呢間餐廳都係事前係openrice搵到先入到去幾暗..好有氣氛!好浪漫我地一行六個人本來人人點既餐都唔同但經過老版娘既推介下..差唔多全部叫哂牛柳!老版娘都幾有耐性丫..我地點餐都阻左佢5-10分鐘=W=咁都無鬧我地之後6成熟既牛柳上..好厚!!但我嫌佢細舊左d如果再大舊d就好啦味道幾好..中上啦唔可以叫好好好好好食如果變左鐵板就1流啦!(果日話抽氣扇壞左.無得叫錢板T口T)但總括而言我覺得值得黎多次丫!!
廢事佢地又背哂我地食評出黎啦=0=

好....今次無「1心」亦都無「點知」!
直接入題!!!

呢間餐廳都係事前係openrice搵到先
入到去幾暗..好有氣氛!
好浪漫

我地一行六個人
本來人人點既餐都唔同
但經過老版娘既推介下..差唔多全部叫哂牛柳!
老版娘都幾有耐性丫..我地點餐都阻左佢5-10分鐘=W=
咁都無鬧我地

之後6成熟既牛柳上..
好厚!!但我嫌佢細舊左d
如果再大舊d就好啦
味道幾好..中上啦
唔可以叫好好好好好食
如果變左鐵板就1流啦!
(果日話抽氣扇壞左.無得叫錢板T口T)

但總括而言
我覺得值得黎多次丫!!
2009-06-10
慶祝紀念
生日
2009-06-13 20 瀏覽
今晚只有媽跟我, 所以想食點平時較少吃的. 突然想食鐵板牛扒, 於是駕車出尖沙咀. 本來想食金鳳, 但車泊在牛屋附近, 心想不妨一試.一入餐廳, 因為已經九時多, 不用等位.老闆娘說一大班客先啱啱走左, 早十分鐘都無位.燈光暗暗的, 情調不錯, 有無線新聞台睇(其實無仲好, 不過員工會比較慘,haha), 座位較窄, 有少少舊. 整感覺都算好. 適合鋸扒餐牌上有$55的晚餐, 但一分錢一分貨, 難得同阿媽食飯就吾好太慳. 問待應有咩鐵板餐好介紹, 佢叫左老闆娘alice來, 佢熱心介紹有咩好食(我地坐左四人座, 佢坐埋落黎解釋, 好好) 我地當然聽佢介紹叫左 鹽燒銀雪魚配牛舌意粉 同埋 $118 的澳洲牛扒餐老闆娘話吾好慳果十蚊叫$108那種. 是物有所值的!!!先來餐湯, 兩個都要白湯, 只可以說一般貨色前菜是碎生菜配螺肉, 不錯. 但可有可無跟湯麵包好食, 已經放入牛油再鋦, 外脆內軟之後主菜出場, 鹽燒銀雪魚配牛舌意粉先來, 銀雪魚咸味適中, 肉質嫩滑, 可以大塊少少. 牛舌賣相一般, 但食落同樣咸味適中, 夠淋, 非常好意粉有稍為調味, 不錯.再來是鐵板牛扒, 老闆娘介紹果然
今晚只有媽跟我, 所以想食點平時較少吃的.

一入餐廳, 因為已經九時多, 不用等位.
老闆娘說一大班客先啱啱走左, 早十分鐘都無位.

叫左 鹽燒銀雪魚配牛舌意粉 同埋 $118 的澳洲牛扒餐
老闆娘話吾好慳果十蚊叫$108那種. 是物有所值的!!!

先來餐湯, 兩個都要白湯, 只可以說一般貨色
前菜是碎生菜配螺肉, 不錯. 但可有可無
跟湯麵包好食, 已經放入牛油再鋦, 外脆內軟

之後主菜出場, 鹽燒銀雪魚配牛舌意粉先來,
意粉有稍為調味, 不錯.

再來是鐵板牛扒, 老闆娘介紹果然無錯, 賣相非常好, 牛扒夠厚夠大, 五成熟啱啱好
一刀切落去, 肉質鮮嫩, 無根, 有肉味
薯條啱啱炸起, 好食, 蔬菜亦十分講究, 最後我地兩碟清晒~

中途叫老闆娘加芥末, 佢攞左個瓶過黎再次坐低逐個加
又主動話佢果日去人地餐廳試菜, 點知又細又吾好味, 但人地有海景, 就收佢幾百蚊, 仲比佢手機張相比我地睇. 好有街坊味.

最後加五蚊飲可樂, 同加三蚊飲咖啡

十分滿足的一餐, 物超所值. 有一種香港的親切感
老闆娘再次強調, 呢個質素嘅牛出面起碼幾百蚊啦.
我認同. 所以埋單比多少少貼士~

下次想食牛扒一定再來

2009-06-12
  • 記得叫 $118 的澳洲牛扒 (不要叫$108的!!!)