今天去了一個正宗台灣火鍋吃到飽本來想說預訂五點鐘應該沒什麼人誰知道到銅鑼灣二期的五樓打開升降機那刻嚇死我比疫情前喝早茶排隊的人還要多!!還好有先預訂位置不然等兩小時也吃不到吧進去我就迫不及待的先去自助吧找吃的那裏有不同種類的肉丸和菜類還有百頁豆腐!飲料櫃的飲料都是隨便喝的旁邊還有台灣珍珠米配瀂牛肉加起來就是魯肉飯!而朋友就先加入會員因為加入會員可以免費吃鴛鴦鍋或者全單九折我們轉了中辣的牛大人秘方麻辣鍋和台灣濃香蕃茄鍋這店是用qr code點菜只要鍋底下單了就可以點肉這次我們叫最貴的澳洲極上和牛吃到飽所以,全場的肉都可以任食我們點了好幾盆澳洲和牛m5牛肩卷還有一些是台灣進口的肉丸超好吃的!牛肉滑嫩新鮮肉質扎實有彈性刷幾刷待紅色變色後放在嘴裡那種和牛嫩嫩的感覺跑出來牛肉一點都不柴十分新鮮另外每人會送兩粒芝心牛肉丸本來我以為可以叫但原本是每桌限點的但芝心真的是拉絲的那種很長不會斷的!!最驚喜的是有各種台灣小吃包括鹽酥雞、台灣香腸、瀂大腸等是台灣進口感覺回到台灣一樣麻辣鍋怎少得加鴨血呢鴨血切薄薄一片夾上來小口吃也不會太燙這很貼心上菜速度很快我們點了沒多久就把菜都上來了我們吃了不到一小時就差不多
誰知道到銅鑼灣二期的五樓
打開升降機那刻
嚇死我
比疫情前喝早茶排隊的人還要多!!
還好有先預訂位置
不然等兩小時也吃不到吧

進去我就迫不及待的先去自助吧找吃的
那裏有不同種類的肉丸和菜類
還有百頁豆腐!
飲料櫃的飲料都是隨便喝的
旁邊還有台灣珍珠米配瀂牛肉
加起來就是魯肉飯!

而朋友就先加入會員
因為加入會員可以免費吃鴛鴦鍋或者全單九折
我們轉了中辣的牛大人秘方麻辣鍋和台灣濃香蕃茄鍋

這店是用qr code點菜
只要鍋底下單了就可以點肉
這次我們叫最貴的澳洲極上和牛吃到飽

所以,全場的肉都可以任食
我們點了好幾盆澳洲和牛m5牛肩卷

另外每人會送兩粒芝心牛肉丸
本來我以為可以叫
但原本是每桌限點的
但芝心真的是拉絲的那種
很長不會斷的!!

最驚喜的是有各種台灣小吃
包括鹽酥雞、台灣香腸、瀂大腸等
是台灣進口

最後每人一杯movenpick作為結尾
大滿足

在香港能夠吃到正宗台灣火鍋真是很難得
以後不用去台灣也可以享受到囉
不過建議要提早訂位!
  • 桂花烏龍茶
  • 澳洲和牛m5牛肩卷
  • 澳洲和牛磨菇芝心牛丸
  • 牛媽秘制瀂牛筋
2020-06-22 311 瀏覽
之前每次食都覺得唔錯湯底同配料都多元化但始終新開個陣最好後期覺得不斷退步⋯⋯今次終於忍唔到要寫食評!!!!大家可以睇下 下面啲肉係薄到透光咁一擺上枱呆了好聽啲係入口即化其實係薄到感受唔到自己食咗啲咩薄到咁幾靚既牛都係浪費啦醬料區得一邊一開始多人個陣就排哂隊足足排成十幾個人但個空間勁窄 逼到不得了咁多人塞埋一齊 想去拎配料都拎唔到唯一要讚係啲伙記多人到爆場但好快手又主動收野同埋會主動比紙袋啲客裝住口罩不過食物咁既質素真係好失望
之前每次食都覺得唔錯
湯底同配料都多元化
但始終新開個陣最好
後期覺得不斷退步⋯⋯
今次終於忍唔到要寫食評!!!!

大家可以睇下 下面啲肉係薄到透光咁

又主動收野

同埋會主動比紙袋啲客裝住口罩
不過食物咁既質素真係好失望

2020-06-22 119 瀏覽
之前上網睇過有youtuber介紹呢間台灣過江龍 台式火鍋,一直都好想試,所以趁得閒啲就同朋友去咗食,去到門口,發現勁多人喺到排隊,講緊係8點半鐘都咁多人,入面又係爆晒,好彩我預先Book咗枱,如果唔係應該食唔到呢到做會員個湯底可以揀雙併,我哋湯底揀咗秘方麻辣湯同埋紅燒牛骨湯,佢個麻辣湯底本身係冇鴨血一齊煮嘅,如果想食嘅話就記得order埋,鴨血厚切得嚟質感都唔錯,唔會太實,索埋湯食好正!套餐就揀咗澳洲極上和牛套餐,$298一位,牛肉質數都對得住價錢,油脂比例都靚,封門柳就好重肉口味,不過點一份得2塊😂最欣賞呢到係用電子落單,唔使舉手俾單,而上菜速度都相當快!呢個牛丸係套餐送,如果而encore就要加錢爆晒漿,好正飲品有茶飲,呢到嘅茶係鋪頭自己沖,有茶味,又唔會太濃,而且仲比飲汽水健康!甜品可以揀呢個糖水或者movenpick雪糕,佢會俾張卡仔你寫,只可以揀其中一樣~出面自助區都好多嘢揀,好多款都係台灣直送~ 如果個肚有位記得去拎~~

最欣賞呢到係用電子落單,唔使舉手俾單,而上菜速度都相當快!
呢個牛丸係套餐送,如果而encore就要加錢

爆晒漿,好正

2020-06-22 5251 瀏覽
呢間簡直多人到有啲嚇親,夜晚九點上去一出𨋢,條走廊已經水泄不通,好彩友人有booking,如果唔係都唔知幾時先有得食😚👍🏻首先揀咩餐同湯底先,佢哋入咗單之後就可以用qr code落野,方便又有效,啲嘢嚟得快,上得齊,真係唔駛驚佢食你唔飽😆😆我地就揀咗$298澳洲極上和牛,呢個包含哂所有食物😋,湯底可以join番會員,就可以free番個鴛鴦湯底,台灣火鍋梗係要個麻辣啦,小辣都已經夠哂,再整個鴨肉就十足台灣了👍🏻👍🏻另外再配搭個牛骨湯,夠哂香濃等個湯滾既期間,可以出去整番碗肉躁飯,肉躁任加,好滿足🤤🤤啲澳洲和牛肉質軟嫰,充滿油香、牛肉粒咬極都有味、豬頸肉爽脆,十分過癮😚海產有鱸魚片,蝦,沙白,鯇魚片,有好多選擇,鱸魚片雖然唔滑溜,但魚味有,而且冇骨,都食咗唔少塊,蝦好新鮮好鮮甜,成晚都冇停手咁濟🖐🏻🖐🏻食到咁上下就出去拎埋啲菜食,全部用有蓋膠盒載住,包保衛生清潔呢度除咗啲汽水飲之外,仲有啲自家製茶飲,咁就唔怕肥,飲得放心🤣🤣最後整個靚甜品,透心涼,捧住個肚返歸了😘😘

等個湯滾既期間,可以出去整番碗肉躁飯,肉躁任加,好滿足🤤🤤

最後整個靚甜品,透心涼,捧住個肚返歸了😘😘
2020-06-22 112 瀏覽
最近呢間台式火鍋店勁火紅,每一日都排晒長龍,就算係5點都已經好多人!預先book咗位今日就黎食下。湯底揀咗麻辣鍋配鳳梨雞鍋,鴛鴦湯底另加$50。麻辣鍋小辣,就算唔係好食得辣嘅我都接受到。食物款式選擇好多,而家都因為疫情關係用密實盒封住,需要嘅時候先開蓋。一般嘅火鍋配料呢度都有齊,仲有好多台灣唔同嘅丸類選擇添。呢度嘅重點推介當然係滷肉飯!滷肉飯同台灣食到嘅味道一樣,好有台式風味,不過略嫌米飯有啲太林太濕。牛肉選擇都有好幾個唔同部位,我哋叫咗牛小排同牛肩卷。兩者薄得來都幾有牛味唔會太韌。2個人都叫咗好多嘢食!最後仲有Movenpick雪糕送添,每人一杯!

2個人都叫咗好多嘢食!

最後仲有Movenpick雪糕送添,每人一杯!
2020-06-22 129 瀏覽
最近勁多人食嘅餐廳已經book位book到七月,決定早啲5:00過嚟食都已經門口勁多人排隊好彩朋友預先過嚟拎位。冷氣同抽氣超強超級涼爽熱辣辣過嚟食都唔覺得非常侷促。而且佢哋而家仲有個會員服務可以做會員而且有優惠,都幾唔錯,有得湯底免費鴛鴦叫咗麻辣湯底/鳳梨湯底兩個都各有風味,鳳梨配上雞,不過我比較喜歡麻辣湯底因為辣得過癮而且好濃。然後就到佢超高質嘅牛肉,薄薄地打邊爐啱晒。我哋叫咗勁多唔同款式嘅牛,同埋都會有啲台灣特色嘅丸同埋菜,另外有佢哋自製嘅茶同埋我最鍾意食嘅仙草。最後仲會有好多款式嘅雪糕甜品。超級高質素就好似去咗台灣打邊爐單點咁,唔怪得日日都勁多人好難book位

最後仲會有好多款式嘅雪糕甜品

2020-06-21 148 瀏覽
喜歡食火鍋既你,一定會聽過牛大人的名字。他們以台式任食火鍋作主打,提供九種不同的湯底款式供客人選購。客人只需選擇牛肉的種類便可。一早來到已人山人海,真係回復了疫情前一樣,有了更多的活力。牛肉的種類就選了,點可以唔睇埋其他野食:有數十款台灣直送食材:鯛魚片、澎湖花枝漿、蟹籽墨汁漿及各款台式手作水餃等...真是包羅萬有。任飲方面有多款台式冷泡茶、汽水飲品等等...那冷泡茶真的像來了台灣一樣,如桂花烏籠冷泡茶、菊花普洱、古早味紅茶、鮮草蜜等等,為客人消滯解膩。宜家呢個年代,當然要用QR code 下單啦。肉類方面有,澳洲M9和牛牛丸、西班牙豬五花片、安格斯肩胛牛肉、花雕酒雞件等。講到吃牛...來到這當然要吃到飽先好走...而台式冷泡茶 - 桂花烏籠、菊花普洱又點可以缺少。今日下了一個台中蒜頭雞鍋,鍋中相當足料,含有大量蒜頭外,當然仲有不少配料,但又點可以唔提一下那整整半隻雞。美鍋又有和牛相伴,難怪排隊排到人山人海。選了較貴的和牛,決定得係無錯既!!那和牛肉質嫩滑,牛味濃郁,入口帶著點點牛香,慢慢在口中融化,口感豐富,令人一口接一口,欲罷不能。食到飽當然還有甜品作結,可選雪糕或台中仙草凍。仙草

一早來到已人山人海,真係回復了疫情前一樣,有了更多的活力。

任飲方面有多款台式冷泡茶、汽水飲品等等...

宜家呢個年代,當然要用QR code 下單啦。

講到吃牛...來到這當然要吃到飽先好走...

而台式冷泡茶 - 桂花烏籠、菊花普洱又點可以缺少。

美鍋又有和牛相伴,難怪排隊排到人山人海。

選了較貴的和牛,決定得係無錯既!!

食到飽當然還有甜品作結,可選雪糕或台中仙草凍。
仙草凍吃起來滑溜順口,啖啖甘甜的味道。

最後發現,原來牛大人可以作網上訂位,真係唔講都唔知,真係講完都想約埋朋友訂多轉再食。
2020-06-20 4258 瀏覽
火鍋套餐有3種價錢,按牛肉檔次劃分,分別是精選嫩牛、美國SRF極黑牛和澳洲極上和牛套餐,120分鐘內任飲任吃,提供過多款火鍋配料、肉類及台灣特色小吃,可以一邊打邊爐,一邊吃台式料理,選擇相當豐富!湯底有9款,選了湯底後便可以使用QR code自助點餐,亦可以到自助區取食物及飲品。環境寬敞整潔,所有食材均以有蓋的盒子盛載著,而且要求客人於自助區內必須佩戴口罩,做足防疫措施!雪櫃內有多款飲品供選擇,當然不少得台灣特色飲品,當中台式冷泡茶賣相精緻。上菜速度快,完全沒有漏單情況,值得一讚!湯底選了台中蒜頭雞鍋,材料十足,有半隻雞及大量蒜頭。新鮮沙白肉身大粒,啖啖肉又鮮甜。澳洲和牛蘑菇芝心牛丸一口咬下去內餡澎湃地湧出來,蘑菇和芝士味道香濃,帶來雙倍滋味和口感,令人一試難忘。安格斯特選牛板腱肉質嫩滑,肉味濃郁,味道相當有驚喜!最後以Mövenpick雪糕作結尾,非常滿足。

上菜速度快,完全沒有漏單情況,值得一讚!

湯底選了台中蒜頭雞鍋,材料十足,有半隻雞及大量蒜頭。

新鮮沙白肉身大粒,啖啖肉又鮮甜。

安格斯特選牛板腱肉質嫩滑,肉味濃郁,味道相當有驚喜!

最後以Mövenpick雪糕作結尾,非常滿足。
星期日,沒有訂位,等了两小時,九點後入坐。 點了澳洲和牛餐,中辣麻辣鍋,好味!烏梅汁唔錯,麥仔茶藉得一試;蝦夠新鮮,鴨血好味,食材都頗新鮮,自助區有水尤魚,有驚喜;店員主動加湯,各店員很有禮貌。用自己電話下單,上菜快,滿意,已是第二次幫襯,會再來。
2020-06-16 458 瀏覽
收工同朋友一齊去試下牛大人,一上到去大概10點左右啦。雖然要等位但等左十分鐘左右就有桌俾我地。張枱係二人枱泥講都算寬,坐得都幾舒服😌叫左個美國SRF黑牛,幾好食😋,個湯就叫左鳳梨雞,個人覺得咸咗dd牛肉牛味幾重🐂,羊肉5騷👍🏻,豬肉都好食,個鯛魚片同鯇魚片都幾好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)自助區個白桃烏龍好好飲,飲左兩枝不過5知點解當隔離枱走左之後突然變得勁凍,5帶外套分分鐘凍死。個雪糕係埋單既時候落,有Movenpick同仙草凍揀,我就揀左個季節限定(奶凍),超好食😋,個雪糕中間有士多啤梨醬,同個奶凍雪糕一齊食勁好食,5會膩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不過一埋左單就落5到野食呢個要留意翻服務員係埋單既時候都會再三確認翻仲要5要落野食P.s另外如果係等位既時候可以用wifi download 翻個app做會員,有9折優惠卷同免費鴛鴦煲(正常鴛鴦煲要加$50)二選一食完成個飯係覺得收碟方面要加強下,我張枱既碟本身有三疊,有個服務員收左兩疊之後就遺棄左剩低果疊,之後成十幾分鐘後先有服務員再行入我果下,不過佢5似睇5到我張枱棟碟,最後棟碟放左差5多半個鐘,有個上菜既服務員先幫我收左佢(其間係有其他人泥上菜,但冇人念住
收工同朋友一齊去試下牛大人,一上到去大概10點左右啦。
雖然要等位但等左十分鐘左右就有桌俾我地。
張枱係二人枱泥講都算寬,坐得都幾舒服😌
自助區個白桃烏龍好好飲,飲左兩枝
不過一埋左單就落5到野食呢個要留意翻
服務員係埋單既時候都會再三確認翻仲要5要落野食
食完成個飯係覺得收碟方面要加強下,我張枱既碟本身有三疊,有個服務員收左兩疊之後就遺棄左剩低果疊,之後成十幾分鐘後先有服務員再行入我果下,不過佢5似睇5到我張枱棟碟,最後棟碟放左差5多半個鐘,有個上菜既服務員先幫我收左佢(其間係有其他人泥上菜,但冇人念住收¯\_(ツ)_/¯)
不過服務態度都算係甘啦,畢竟都係忙既
酸梅汁
金桔椰果
豬肉片
豬肉片
朋友再3月份已經話想食呢間任食火鍋,但因疫情關係,我地都唔係好夠膽打邊爐,任食咁高風險更加冇可能。到5月底,我地終於都去食牛大人呀🤩起初我對任食邊爐興趣唔大,因為好多任食邊爐食物質素都唔高,覺得食一大堆落肚又唔知食緊乜咁,但呢間真係好高質,由湯底、配料、肉、服務、雪糕,各樣嘢都物超所值邊爐一共有三個價位,我地今次揀咗中價位嘅美國SRF極黑牛。而湯底一共有9款,真係超級多選擇,而我地揀咗鴛鴦:牛夫人秘方麻辣鍋+阿嬤養生濃湯鍋。店鋪推薦先飲湯,後火鍋。麻辣鍋(中辣)由於我同朋友都好鍾意好鍾意食辣,我地今次就叫咗中辣,飲第一啖,佢唔係四川/重慶果種辣到痛,而係好溫和,再搭配小小藥材味嘅湯,後頸都幾辣,我自己覺得中辣小chur,大家可以揀返小辣養生濃湯呢煲嘅藥材味好濃,飲落就知係真材實料,打邊爐時罪惡感都冇咁大小食類由於我去到果陣真係好肚餓,就order咗幾款台式小吃醫下肚先。今次叫咗鹽酥雞、甜不辣、台式香腸。每款都係得2-3件,醫肚一流,味道就冇乜特別,正常發揮,大家可以斟酌下先order我最欣賞嘅就係佢哋疫情之下衛生做得非常好,除咗基本員工都戴口罩,會派口罩袋等等,自助取無論醬料、冷凍食物

麻辣鍋(中辣)

養生濃湯

小食類

我最欣賞嘅就係佢哋疫情之下衛生做得非常好,除咗基本員工都戴口罩,會派口罩袋等等,自助取無論醬料、冷凍食物都有獨立用盒同蓋裝住,而每個離開座位去自助區嘅人都必須戴口罩
感覺安全好多

火鍋
肉類切得好薄身,但牛味十足,絕對比一般任食高質。
個人推薦:鴨血
、滑類(台灣直送蟹籽墨汁)、花膠、王子麵(好有咬口而且煮好耐都唔會好爛)、炸魚皮
可以唔試:秘製牛肚(好乾超級難咬)
飲品+甜品
呢度對比其他任食邊爐更出色就係唔單之汽水,仲有各式茶類,冷泡茶我覺得白桃烏龍同桂花烏龍都好好飲,解辣解膩

甜品有雪糕同埋銅鑼灣分店限定嘅仙草凍,雪糕仲係movenpick!!!超級高質!!!

今次真係我食過最高質,性價比極高嘅台式任食火鍋,美中不足係我地第二輪叫嘅牛上得有小小慢,2個鐘唔係好夠食
不過整體都係推薦嘅,一定會再同朋友再戰多次
  • 牛夫人秘方麻辣鍋
  • 鴨血
  • 桂花烏龍冷泡茶
  • 蟹籽墨汁漿
2020-06-13 2803 瀏覽
前陣子突然想食火鍋,就跟朋友去了最近很紅的牛大人一試。我比朋友早到先拿票,去到發現很多人在等位,熱鬧非常。牛大人是一家台式自助火鍋店,有三個不同的組合,我們就點了最貴的澳洲極上和牛組合,因為其實跟最便宜的組合也只是差不多90塊的分別,但食材的選擇及質素就好很多。而且每人更會有兩粒和牛蘑菇芝心丸附送。說到火鍋,主角當然就是湯底吧,我們就選了麻辣跟酸菜鍋,麻辣的辣度剛好,酸菜跟麻辣拼一起,就顯得味道相較淡,反而可以食出食材原本的鮮味。湯底選好後,和牛蘑菇芝心丸隨即送上,其他食材也隨即放上,服務速度非常快捷,除了肉類,魚醬及餃子類要利用qr code下單,蔬菜類,丸類及麵食都是可以先去自助區自取的,而飲品方面,它設有兩個大雪櫃供客人自取,當中的冷泡茶比較特別,個人就比較喜歡桂花烏龍。說到食材,肉片的質素都很好,當中我比較喜歡的是牛肩卷及牛肩胛肉眼,牛味濃郁,脂肪比例又剛好。另外,鱸魚片及干貝鮮魚漿也很好味道。食飽後,才醒起它們的甜品有鮮草凍,不過已經太遲了,我跟朋友都很飽,最後只是點了兩個Movenick的雪糕作結尾。

鱸魚片

2020-06-08
15 分鐘 (堂食)
鱸魚片
跟朋友慶祝生日他說要吃火鍋,我們就找了一家開了不久的牛大人。一出電梯是嚇死的多人,明明是星期一的晚上九點,門外竟然有20多人在等候,好彩朋友早到拿了票,要不可能等到天荒地老也還在等。*我們點了最貴的澳洲和牛餐,就什麼都可以隨便點,湯底是雙位併了辣椒和酸菜鍋,辣椒的很入味,也不會太辣,重口味的我是剛剛好。酸菜鍋是偏清淡的那種,特別是吃完辣直接吃酸菜是沒什麼感覺,但其實也蠻好吃的。*除了肉、小食和特別的食物,其他丸類和蔬菜等等都是自助的形式,吃多少就夾多少,不會浪費。*最特別的應該是它的飲品吧,一整個巨型的雪櫃,最受歡迎的是冷泡茶,我最喜歡桂花烏龍,朋友喝了菊花普洱也不錯,想喝白核桃烏龍但已經沒有了。*最貴的澳洲和牛餐每人會送兩粒澳洲M9和牛芝心丸,真的是超好吃!牛味濃又彈牙,裡面的芝心是有點像pizza 芝士批的感覺,不像平常芝心丸的擦膠感。*重點是牛牛,其實它的肉質素真心不錯,只是有點點薄,每份份量不多但是任點的所以可以多點一些呀。最推薦的是澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛板腱,肉味比較濃而且合我的口味。*其他較特別的是干貝鮮魚漿,類似魚滑的東西,口感鮮味,超超超結實和彈牙。另外鱸魚片也很

干貝鮮魚漿

其他較特別的是干貝鮮魚漿,類似魚滑的東西,口感鮮味,超超超結實和彈牙。另外鱸魚片也很喜歡,煮完也是很滑的那種,不腥。
最後以MOVENPICK 的雪糕結束,我們選了士多啤梨和奶凍味,另外還有仙草凍,但真的是太飽了啦!
2020-06-08
15 分鐘 (堂食)
干貝鮮魚漿
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
終於食到呢期好紅既牛大人🤤最近係銅鑼灣開左分店,個日晚上去見到超過20人係到排緊隊,真係好誇張,好彩之前網上book左位,安排左一間房比我地坐,私隱度勁高,又舒服🥰牛大人套餐有3款,120分鐘任食打邊爐,最貴可以食到和牛,最平就得4款肉類可以選擇,我就揀左中間個款,覺得性價比係最高🤤湯底有9款,可以鴛鴦湯底或者單點,麻辣鍋好似都幾出名,可以揀3款辣度,岩哂d挑戰食辣既朋友👍🏻------眷村白玉酸菜鍋+四目養生素食鍋湯底飲落口感溫和,酸菜微酸的口感,幾開胃同埋暖胃,而養生鍋比較滋潤明目,入面有山藥片、紅棗等材料,養生健康.點菜係用QR code點,上菜好快,店員收碟亦收得好密,肉類方面有美國SRF極黑牛肩胛肉眼、上腹牛五花、安格斯特選牛板鍵、醉雞等等,雪花平均,唔會好肥,牛味濃郁🤤.另外仲有澎湖花枝漿、蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿,呢d都係比較少見,食落爽口彈牙,入面d料仲好足,好好食😋.飲品方面亦好有心思,有自家制台灣特色飲品,例如桂花烏籠、菊花普洱、洛神花茶等等,消滯解膩,同埋唔會好甜,每一瓶都有茶包架🤣埋單時店員叫我地揀埋甜品,分別有台中仙草凍或者Movenpick雪糕,真係抵食到爛!

------
眷村白玉酸菜鍋+四目養生素食鍋
2020-05-26
2020-05-26 3010 瀏覽
係街揾野食,無意中見到招牌同收到傳單,好似ok就上左去。1930前埋單有優惠價,最平168.但我哋選了208的餐。單apps做會員有免費鴛鴦鍋,或者9折,我哋揀左鴛鴦。料:有熟食有邊爐料,有台灣道地嘅味道,自己最中意蕃薯,男朋友最中意鹽酥雞。自助嘅料都好豐富!同埋有好多好特別嘅料,例如風琴豆卜,亦都好精緻,南瓜芋頭切細細一份,唔會浪費同食唔晒。叫嘅料都好食,正正常常,冇特別。係瑤柱滑有啲失望,因為以為好似台灣無老鍋咁😂湯底:辣湯叫左一個辣椒,真係太辣,特別係淥吸汁個啲料,太辣食唔到,所以最後放棄左成個鍋,淨係淥左濃湯個邊🤣濃湯都不過不失,清湯一鍋。飲品:有好多好特別嘅嘢飲,例如茶包茶,台式飲品👍🏻但茶略嫌冇味,同解唔到辣呀😭其他:落單偶有一兩單失單及錯單,但可接受都明白。環境都好乾淨舒服。waiter態度都好好,係一開始好長氣,講左十分鐘都有。。。。
係街揾野食,無意中見到招牌同收到傳單,好似ok就上左去。
鴛鴦鍋
桂花烏龍茶