2021-09-19
<Hong Kong 🇭🇰•Causeway bay>“咬我唷!養生麻辣火鍋!”可能係人生第一次食到喊嘅養生麻辣火鍋🤣我愛,我愛唷!排隊參見牛大人食佢啲肉肉😍總覺得「養生麻辣火鍋」最岩我口味😍難得有朋友都食得辣,我地叫中辣😂可能耐無食辣,辣到標眼水唷🥲唔辣唔過癮😂識揀一定揀「極上和牛」套餐😍一次過食勻「澳洲和牛M5牛肩肉」、「安格斯特選牛板腱」、「上腹牛五花」同埋唔同類型嘅豬、雞…等等除咗肉類方面,丸類、蔬果類都有各種各樣🥳連響鈴都任你食,我就最鍾意放埋蓮藕、粟米、南瓜落去火鍋湯底,有微微驚麻辣香味就已經惹味😚另外佢嘅魚漿都好出色,新鮮製作係唔同啲!飲品方面有台式飲品、汽水、自家製冷泡茶等飲品,非常多選擇!我就最鍾意飲普洱菊花茶,清熱解毒又消暑!大大樽,拎返個位慢慢飲🥳另外台式滷肉飯原來都深受大家歡迎,我都忍唔住排隊食返一碗!滷肉碎係用免治牛肉,入口特別香!配飯一齊食,原來係咁開胃🤣90分鐘牛大人吃到飽,整個過程真係好緊張😂全程都要專心食,講太多野就唔夠時間食😂初時我以為朋友講得誇張咗,但當你去到牛大人嘅時候,實戰情況真係咁緊張!為下一次來牛大人打邊爐再做好準備😋...
“咬我唷!養生麻辣火鍋!”
可能係人生第一次食到喊嘅養生麻辣火鍋🤣我愛,我愛唷!
識揀一定揀「極上和牛」套餐😍
另外佢嘅魚漿都好出色,新鮮製作係唔同啲!
#chantaljj銅鑼灣
#銅鑼灣美食